Jump to content

Wizard!

Premium Members
  • Posts

    22.861
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    30

Blog Comments posted by Wizard!

  1. Εγώ επέλεξα τη λύση του CrashPlan. Online backup με 5$ το μήνα, ή 50$ το χρόνο για unlimited space.

    Καλό το τοπικό backup, αλλά μια απλή αντιγραφή, ή sync με το (free) SyncToy με καλύπτει.

    Δε με καλύπτει όμως σε περίπτωση διάρηξης, φωτιάς, κλπ.

    Βέβαια, με τις συνδέσεις στην Ελλάδα, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει.

  2. On 27/02/2016 at 1:02 PM, konstantinakis said:

     

    Σχετικά με αυτό, υπάρχει ένα open source project το οποίο συλλέγει πληροφορίες από τα Social networks και δείχνει στον χάρτη μέρη που έχεις βρεθεί με αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις που μένει ο χρήστης ή που συχνάζει κτλ..
    ΕΔΩ είναι link για το site, μέσα θα μπορείτε να δείτε και video για το πως λειτουργεί το πρόγραμμα. Είχε τύχει να βρεθώ στην παρουσίασή του και πραγματικά ήταν πολύ τρομαχτικό τι μπορούσες να βρεις ψάχνοντας δημόσια δεδομένα.

    To κατέβασα από περιέργεια και δε φαίνεται να δουλεύει καν... Κάτι με το authentication των plugins παίζει. Μήπως είναι παλιό και δεν έχει ανανεωθεί;

  3. Και κάτι άλλο που πρέπει να προστεθεί εδώ, είναι το Hadoop.

    Οι περισσότερες εφαρμογές Big Data στηρίζονται πάνω στο Hadoop, γιατί για αυτό ακριβώς το λόγο σχεδιάστηκε.

    Αυτό που γνωρίζουν λίγοι όμως, είναι πως το Hadoop δεν υποστηρίζει διαγραφή. Έτσι, ότι γράφεται σε μια βάση Hadoop (πχ Google), δε σβήνει ποτέ, είτε αυτό είναι email, φωτογραφία, documents, κλπ. Μπορεί να υποστηρίζει τις εντολές rm/rmr (remove, remove recursively) αλλά στην πράξη, αφαιρεί τις καταχωρήσεις από τον κατάλογο και δε διαγράφει τα δεδομένα, όπως και δεν γράφει κάτι από πάνω τους. Χώρια που γενικά εφαρμόζεται ως κανόνας να μη σβήνονται δεδομένα για λόγους consistency και έτσι απλά μαρκάρονται ως deleted.

    • Like 4
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.