Jump to content

yanni

Premium Members
  • Posts

    41.848
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    156

Είδηση Comments posted by yanni

  1. Το ξεκίνησα εχτές λιγάκι. Προχτές είχα ολοκληρώσει το Tomb Raider του 2013. Δεν ξέρω αν αποκτάει ουσία το Control αργότερα, αλλά μου φαίνεται κατώτερο του Tomb Raider του 2013. Και οπτικά δεν λέει τίποτα, αλλά ναι, δεν έχω και RayTracing GPU....

  2. πριν 18 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Ορίστε? Ποιος θα έπρεπε να το υλοποιήσει δηλαδή? Η AMD? 

    Στην αμέσως επόμενη φράση εξηγώ τι εννοώ. Θέλεις να κάνεις κοπτοραπτική; Όπως νομίζεις.

    Παράθεση

    Έχεις καταλάβει φαντάζομαι ότι πρόκειται για ανοικτό πρότυπο και όποιος θέλει το αξιοποιεί. Τι σχέση έχουν τα συμβόλαια?

    Σκέψου το λιγάκι. Είσαι π.χ. η SONY. Τι κάνεις; Πας στην AMD και λες "Θέλω το τάδε τσιπάκι, γουρούνι στο σακί, πάρε τα χρήματα και άντε γεια"; Και μετά η AMD τα κάνει πλακάκια με την MS και βγάζει Raytracing support π.χ. μόνο στο XBOX.

    Κάτσε σκέψου λιγάκι πριν τρέξεις να διαφωνήσεις απλά για να διαφωνήσεις.

    Παράθεση

    Νομίζω ότι η Nvidia θα πρέπει πλέον να χύσει ποταμούς χρήματος προς τα studios για να κρατήσει ζωντανό το DLSS. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει πιο εύκολα και απλά μια ανοικτή τεχνολογία (έστω και με υποδεέστερα ποιοτικά αποτελέσματα - μένει να το δούμε) που θα απευθύνεται σε ευρύτατη πελατειακή βάση και όχι στην μειονότητα που έχουν RTX 30 GPUs.... Οι λόγοι είναι προφανείς....

    Υπάρχουν GSync monitors σήμερα; Και η διαφορά ανάμεσα στο GSync και το FreeSync είναι ίσως πιο δύσκολο να εντοπιστεί, από ότι αυτή τη στιγμή η διαφορά μεταξύ DLSS 2.0 και FSR. Μελλοντικά ελπίζουμε το FSR να καλύψει την διαφορά αυτή. και πιθανόν να το κάνει με dedicated hardware.

    Μπορείς βέβαια να μου πετάξεις ένα "άσχετο το παράδειγμα με τα GSync, FreeSync και να καθαρίσεις" ή απλά να μου αναφέρεις το παράδειγμα το Linux "Ποιος θα τρέχει Windows με το Linux Free;". Χμμμμμμ, τώρα που το σκέφτομαι, καλύτερα μην αναφέρεις το παράδειγμα του Linux.

    Το DLSS θα περάσουν χρόνια μέχρι να πεθάνει. Και η Nvidia καλώς ή κακώς έχει ποτάμια χρήματα πλέον.

     

    Παράθεση

    Η επίδειξη του FSR σε μια GTX 1060 πρέπει να πόνεσε πολύ.... Μιλάμε για κάρτα 2 γενιές πίσω, του ανταγωνιστή, στην οποία ποτέ ο ανταγωνιστής δεν πρόσφερε τέτοιο ferature και είναι και η δημοφιλέστερη στο steam. To DLSS θα χρειαστεί πολλά εκατομμυριάκια $$ για να παραμείνει ζωντανό... Τόσο απλά.

    Η επιλογή της 1060 δεν ήταν τυχαία, για τους λόγους που λες και είναι προφανείς. Η πιο διάσημη κάρτα, κάρτα του ανταγωνιστή, κάρτα που δεν υποστηρίζεται το DLSS, ενώ θα έπρεπε. Αλλά πως θα έστελνε η Nvidia κόσμο στις 2000; Με 1st generation ray tracing marketing;

    Και είπαμε. Η Nvidia ΕΧΕΙ εκατομμυριάκια. Αλλά κυρίως, έχει τεράστια εμπειρία στο software. Οι τελευταίες της παρουσιάσεις άλλωστε είναι περισσότερο software παρά hardware.

    • Like 1
  3. Διάβαζα το άρθρο του Anandtech το απόγευμα και μάλλον έχουμε "απλά" ένα DLSS 1.0. Όπου το απλά είναι σε εισαγωγικά επειδή ακόμα και αυτό δεν θεωρείται λίγο ως πρώτο βήμα. Αλλά η ποιότητα όπως φαίνεται από την δεύτερη εικόνα, είναι σαφέστατα υποδεέστερη του DLSS 2.0. Λογικό βέβαια, μιας και το DLSS 2.0 είναι εντελώς άλλη τεχνολογία. Στα θετικά το open source. Στα αρνητικά ότι απαιτείται από τον δημιουργό του παιχνιδιού να το υλοποιήσει. Ελπίζω η AMD να έχει πολύ ισχυρότερη πειθώ έναντι του παρελθόντος ώστε να είμαι λάθος σε αυτό και να μην υφίσταται ως αρνητικό.

     

    Λογικά σε XBOX θα υλοποιείται κατευθείαν, μιας και μιλάμε για windows PC σε μορφή κονσόλας. Υποθέτω περιμένουμε την SONY να το υλοποιήσει και υιοθετήσει και για το PS5, ώστε να ανακοινωθεί ΚΑΙ για τις κονσόλες. Αν δεν κάνω λάθος ακόμα δεν υποστηρίζεται στις κονσόλες. Υποθέτω ότι SONY και Microsoft στα συμβόλαιά τους με την AMD, θα έχουν απαιτήσει και θα έχουν περάσει όρο που δεν θα της επιτρέπει να βγάζει τεχνολογίες οι οποίες θα διατίθενται μόνο για την μία από τις δύο κονσόλες.

     

    Πάντως έχουμε μια επανάληψη του GSync vs FreeSync. Μην ξεχνάμε ότι και το FreeSync αρχικά και μέχρι να αποκτήσει το LFC χαρακτηριστικό, ήταν υποδεέστερο του GSync. Αλλά πρόσφερε σε έναν βαθμό ότι θα περίμενε κάποιος από μια τεχνολογία VRR. Οπότε για να δούμε, πόσο κοντά στο DLSS μπορεί να φτάσει το FSR στο μέλλον.

     

    Το DLSS βέβαια δεν πεθαίνει. Απλά η Nvidia δεν παίζει σε άδειο γήπεδο. Θα πρέπει πλέον να συνεχίσει να το εξελίσσει πολύ προκειμένου να δικαιολογεί την ύπαρξή του. Λεφτά βέβαια έχει άπλετα για να προωθεί το DLSS και να χαντακώνει το FSR, αλλά και πάλι πλέον δεν παίζει σε άδειο γήπεδο.

     

    Υ.Γ. Το πιο ευχάριστο από την παρουσίαση της AMD, είναι ότι το FSR είναι ίσως το λιγότερο ενδιαφέρον.

    • Like 1
  4. Μία ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Μου θυμίζεις τη φάση που στο σχολείο για Live streaming του μαθήματος (να 'ναι καλά η κεραμέως) ξαφνικά αγόρασαν εκατοντάδες τέτοιες καμερίτσες, οι οποίες έκαναν όποτε γούσταραν disconnect. Όλοι οι υπολογιστές Intel. Πήρα μία στο σπίτι για μερικούς πειραματισμούς και στο σύστημά μου B350/Ryzen 3700X δεν έκανε ούτε ένα disconnect. Τρέχα γύρευε με το USB...

    Μου θυμίζει πολιτικές συζητήσεις που σε σχόλιο "ο Χ έκανε αυτό", ο υποστηριχτής του Χ ανταπαντάει "ναι αλλά ο Υ έκανε εκείνο".

     

    Μέχρι στιγμής έχω διαπιστώσει

    - πρόβλημα με το CoolerMaster

    - πρόβλημα με την καμερίτσα

    - πρόβλημα με USB to SATA 2,5'' αντάπτορα

     

    Κατά τα άλλα ναι, μια φορά και έναν καιρό με Intel....

  5. Απίστευτο deal breaker αυτό με το USB. Νόμιζα ότι δεν με επηρέαζε ιδιαίτερα η όλη ιστορία στο παρελθόν, λόγω του ότι είχα 470Χ, μέχρι που το Coolermaster keyboard άρχισε να κάνει disconnects στην MSI. Στο άλλο σύστημα είχα την ASRock με το Α320 και όλα καλά. Έβαλα την δεύτερη MSI 470X και διαπίστωσα ότι μια χαμηλού κόστους καμερίτσα που είχα πάρει από Κίνα κάνει τα ίδια. Disconnects και windows cannot identify device. Στην ASRock είχε παίξει μια χαρά. Πέρασα το beta BIOS της MSI που προσφέρει "improved USB compatibility", τρίχες. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με τον ίδιο τρόπο, όπως είχα λύσει το πρόβλημα με το Coolermaster keyboard. Έβαλα ένα USB Hub στο ενδιάμεσο. Αλλά με δύο ντουζίνες USB υποδοχές στο σύστημα και να πρέπει να καταφεύγεις σε χαμπάκια, εντάξει, πάμε 10 χρόνια πίσω.

    Αν υπήρχε μια κοτσάνα επικών διαστάσεων που θα μπορούσαν να κάνουν στην AMD ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία υπολογιστών/tablets/smartphones, ήταν να χαλάσουν την συμβατότητα με τα USB.

    • Like 1
  6. πριν 1 ώρα, το μέλος petasis έγραψε:

     Ευτυχώς που η απάντηση "πληροφορεί" σωστά.

     

    1) Το Χ570 όταν κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια ήταν για τους ζεν2. Χρειαζόταν ανεμιστήρα γιατί ήταν κακή υλοποίηση. Είναι εξαπάτηση να βγαίνουν οι ζεν3, να με υποχρεώνει να το αγοράσω και να μην βγάλει εξ' αρχής το σωστό chipset που βγάζει τώρα.

    2) Η dark hero αγοράστηκε επειδή δεν έχει ανεμιστήρα, και η άλλη μητρική έκανε τα διπλάσια. Δεν έχει άλλη αλλαγή από την απλή με ανεμιστήρα. Και είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει επιλογή άλλη με sata χωρίς πρόβλημα.

    3) Τι μας νοιάζει η διάρκεια του socket; To AM4 είναι ληγμένο, το φθινόπωρο θα έρθουν οι ζεν4 σε νέο.

    4) Το πρόβλημά μου είναι ότι έπρεπε να ε΄ρθει μαζί με τους ζεν3.

    Επίσης το πρόβλημά μου είναι ότι συνεχώς πείθομαι να αγοράσω κάτι που αποδεικνύεται σε λίγο κακή αγορά με ευθύνη της AMD.

    1) Και εγώ θα ήθελα ένα νέο chipset με τους Zen 3, αλλά όταν το X570 είναι εξ αρχής full εξοπλισμένο chipset, ποιος ο λόγος να ρίξει χρήματα η AMD για να βγάλει νέο; Και από την στιγμή που το X570 προσφέρει εξ αρχής τα πάντα, τι επιπλέον θα προσφέρει ένα νέο chipset; Αν είχε βγάλει ένα X670 με τους Zen 3 και το μόνο φαινομενικό προτέρημά του ήταν π.χ. passive λειτουργία και άντε και 1-2 παραπάνω USB 3.1, νομίζεις δεν θα έβγαινε κόσμος και κοσμάκης, ίσως και εσύ, να πει για άρμεγμα;

    Και μην κοιτάς την Intel για σύγκριση, διότι μπορεί να κοιτάς προς τα εκεί. Η Intel βγάζει συνεχώς νέα chipsets διότι συνεχώς βγάζει νέες σειρές επεξεσργαστών, ασύμβατες με τις προηγούμενες. Όχι πάντα ασύμβατες, αλλά τις βαφτίζει ασύμβατες όπου χρειάζεται. 

     

    2) Ο ανεμιστήρας δεν είναι λόγος μη αγοράς μιας μητρικής εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αλλά ο κάθε ένας μας ζητάει ΚΑΙ ένα επιπλέον συγκεκριμένο πράγμα από ένα chipset. Με αυτή τη λογική κανένα chipset και καμιά μητρική δεν είναι κατάλληλη.

     

    3) Δεν μπορείς να μιλάς για ένα απλό ανεμιστηράκι λες και είναι ο Νο 1 λόγος αγοράς ή μη μιας μητρικής και να γράφεις "τι μας αφορά η διάρκεια ενός socket". Είναι σαν να λες "τι με μοιάζει η αντοχή του αυτοκινήτου από την στιγμή που δεν έχει ηλεκτρικούς καθρέπτες".

     

    4) Εδώ απλά φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα με το brand. Απλά πήγαινε σε Apple ή Intel για να νιώσεις καλύτερα. Είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα σου απέναντι στην AMD και κακό στον εαυτό σου κάνεις με το να την επιλέγεις και ας είναι καλύτερη επιλογή. Διότι αν πάρεις το χειρότερο χρέπι από την Intel, πιθανόν ψυχολογικά θα νιώθεις καλύτερα από ότι με το καλύτερο AMD. Δεν στο λέω για να σε προσβάλω και εγώ νιώθω πιο άνετα με τα AMD, απλά με αυτό που γράφεις εδώ φαίνεται να έχεις θέμα με την AMD. Και το να κάθεσαι μπροστά σε ένα PC και να ψάχνεσαι κάθε φορά πιο εξάρτημα του θα βρίσεις, δεν είναι και ότι καλύτερο. Πάρε κάτι που να μην σε εκνευρίζει, ακόμα και αν δεδομένα είναι κατώτερο.

    • Like 6
  7. πριν 7 ώρες, το μέλος l2phile έγραψε:
    Intel-Logo.jpg
    WWW.GIZMOCHINA.COM

    Intel has been struggling for some time despite being the leader in the computer chipset market and blaming that on the CEO, the company announced the appointment of current VMWare CEO Pat...

    (είχε μπει και εδώ κάποτε)

    Σιγά μην κλάψει η Ιντέλα που ο κατασκευαστής της, αναπτύσσεται

    Ε, όχι ακριβώς. Η Intel σκέφτεται για περιορισμένη παραγωγή στην TSMC και σε κάθε περίπτωση η AMD παράγει το 100% των τσιπ της στην TSMC. Οποιαδήποτε απομάκρυνση της TSMC από την Intel ή για να το πω αλλιώς, όσο πιο πίσω μένει η Intel, ο βασικός ευνοημένος είναι.... ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    Διότι αν κάτσουμε να φύγουμε από την συνεχιζόμενα μειούμενη γυάλα του Χ86, στα 3nm θα δούμε και ARM επεξεργαστές. Και αν ο Μ# περιορίζεται στα Apple προϊόντα, είναι το καλύτερο δυνατό marketing χαρτί που θα σπρώξει και τις πωλήσεις συστημάτων με ARM επεξεργαστές από Qualcomm, Mediatek και άλλους.

     

    Η Intel ακούει τα παραπάνω νούμερα και αναρωτιέται αν μπορεί να ακολουθήσει.

  8. πριν 8 λεπτά, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

    Απ' ότι βλέπω, ο Steve του Gamers Nexus τα είπε όλα: waste of sand&embarrassing.

    Ειλικρινά, τι πίνουν στην ιντέλα; Αντί να επικεντρωθούν στη 12η γενιά, πήγαν κι έβγαλαν μια παντελώς αδιάφορη 11η γενιά, με καταναλώσεις, θερμοκρασίες και επιδόσεις που αξίζουν το βραβείο "Cringeworthy Cpu's of the Year".

    Πραγματικά, καλύτερα να μην τους έβγαζαν. Δεν πειράζει, ας μην κάλυπταν το κενό μέχρι τους 12th gen. 

    Πιστεύω πως η amd δεν χρειάζεται να πάει σε refresh των 5000 series. Μια χαρά είναι κι έτσι.

    Μάρτιος. Μήνας που οι OEMs απαιτούν νέο ή έστω "νέο" hardware για τα καινούρια τους συστήματα.

    • Like 1
  9. Η αδυναμία της AMD να παρέχει στην αγορά ικανοποιητικές ποσότητες 5000 και τα reviews των 11000 της Intel, σε συνδυασμό με κάποιες πτώσεις τιμών των 10000, νομίζω ότι θα στείλουν πολύ κόσμο στους 10000. Κάτι 10700x και 10900x, 10850x, θα πουλήσουν καλά το επόεμνο διάστημα.

    • Like 3
  10. Λογικά αν οι καινούριες Intel είναι ανταγωνιστικές σε επιδόσεις, θα γεμίσει η αγορά AMD και Nvidia κάρτες γραφικών. Ακόμα και αν οι Intel έχουν προβλήματα με διάφορα AMD και Nvidia sponsored παιχνίδια, αυτό δεν θα έχει πολύ σημασία από την στιγμή που θα αγοράσουν πολλές οι OEM. AMD και Nvidia Θα τρέξουν να γεμίσουν τα ράφια των καταστημάτων με κάρτες, ώστε να φρενάρουν την Intel.

  11. πριν 13 λεπτά, το μέλος billpeppas έγραψε:

    Double the profit ( και νεύρα οι καταναλωτές )

    Quadruple ήθελες να γράψεις εκεί.

     

    Διότι

    3ον Έχουν πεινασμένη και τεράστια πελατειακή βάση για να πουλήσουν τις (μεθ)επόμενες σειρές γραφικών

    4ον Η όλη στρέβλωση στις τιμές τους δίνει τρελή ευκαιρία να μετακινήσουν ΟΛΑ τα price points (πολύ) παραπάνω από εκεί που είναι.

     

    • Like 1
  12. Κατανοείς ότι κάποιος περαστικός που δεν πολύ κάθεται σε τεχνολογικά forum θα πέσει κάποια μέρα σε ένα τέτοιο σχόλιο του newsposter και θα το πάρει της μετρητής.

    Παίζει να καταφέρεις να πουλήσεις 1-2 Nvidia κάρτες σε τυχαίους περαστικούς.

    • Like 2
  13. Εντάξει, δεν είχαν λόγο να κόψουν και τον απλό χρήστη που θέλει να βάλει την ΜΙΑ κάρτα του συστήματός του να κάνει mining. Αλλά δεν θέλανε να πουλάνε και τι κάρτες ως mining κάρτες.

     

    Οπότε βγήκαν και το έπαιξαν υπερασπιστές των gamers με τον limiter, κάνανε και το marketing που ήθελαν, της αγιογράφησης της Nvidia που μάχεται για τον gamer και τώρα πετάξανε και τον driver που δεν έχει τον limiter για να μην χάσουν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η κάρτα. Διότι κακά τα ψέματα, αν είχες μια 3060 και μια 6700 σε παρόμοιες τιμές, θα σου ερχόταν ο άλλος και θα σου έλεγε "Την AMD πάρε που κάνει καλύτερο mining και στο τέλος δεν θα σου βγει απλά οικονομικότερη, αλλά θα βγάλεις και λεφτά".

     

    Πάντως μην κοροϊδευόμαστε. Στις φάρμες δίνουν μαζί με την χιλιάδα καρτών και οδηγό που δεν έχει κανέναν limiter.

    • Like 4
  14. πριν 23 λεπτά, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

     

    τώρα που το λες, μήπως ένας λόγο που ανακοινώθηκαν με καλό msrp να ήτανε αυτός ... λέω εγώ τώρα

    Οι τιμές ίσως ήταν χαμηλές για να δημιουργηθεί ενθουσιασμός. Αν μάλιστα ήξεραν ότι αυτές δεν θα διατηρηθούν για πολύ, λόγω μεγάλης ζήτησης για mining, δεν τους κόστισε τελικά και πολύ να βάλουν τέτοιες τιμές. Μπορεί πάλι να ήταν ειλικρινής τιμολόγηση σε μια προσπάθεια να σπρώξουν το Ray tracing, γνωρίζοντας ότι η AMD είναι ακόμα πολύ πίσω σε αυτό, αν λάβουμε υπόψιν και την απουσία ισάξιας τεχνολογίας με το DLSS για τις AMD κάρτες.

  15. Η 3090 φαίνεται να διατηρεί πολύ υψηλή κατανάλωση (230W) ακόμα και όταν, λόγω λίγων πυρήνων CPU, δεν έχει θεωρητικά πολύ δουλειά να κάνει. Σε αντίθεση με την 6900ΧΤ που πέφτει στα 130W με δύο πυρήνες. Οπότε μήπως κάνει κάτι άλλο; Μπορεί απλά η αρχιτεκτονική να μην επιτρέπει στο chip να ρίξει κατανάλωση ακόμα και αν το load είναι πολύ μικρό. Αλλά μήπως παίζει κάτι άλλο και αυτά τα +100W πάνε και κάπου αλλού;

    • Like 1
  16. Να πω μια βλακεία;

     

    Βλέπω το παρακάτω στου Igor, όπου υπάρχει ξεκάθαρα κάποιο θέμα με την κατανάλωση των Nvidia όταν οι CPU πυρήνες που διατίθενται είναι λίγοι

     

    https://www.igorslab.de/wp-content/uploads/2021/03/Horizon-Zero-Dawn-AvWatt_DE-1280-x-720-DX12-Ultra-Settings-FoV-90-TAA-Blur-On.png

     

    Αλλά δεν φαίνεται αυτή η κατανάλωση να είναι από αυξημένη χρήση του επεξεργαστή

     

    https://www.igorslab.de/wp-content/uploads/2021/03/Horizon-Zero-Dawn-AvWattCPU_DE-1280-x-720-DX12-Ultra-Settings-FoV-90-TAA-Blur-On.png

     

    Και ρωτάω εγώ τώρα.

    Λέτε η Nvidia να βάζει τις κάρτες της να κάνουν και κανένα παράλληλο mining όταν το GPU usage παίζει π.χ. στο 40-70%; Με μερικές δεκάδες εκατομμύρια κάρτες εκεί έξω, κάτι ψιλά θα τα βγάζουν. Τώρα πως θα το κρύβουν αυτό δεν ξέρω. Μάλλον δεν μπορείς να το κρύψεις, αλλά δεν ξέρω.

    • Like 1
  17. Για πείτε μου λιγάκι όλοι εσείς που λέτε για bottlenecks και σωστή κάρτα στο σωστό σύστημα κ.τ.λ.

     

    Εδώ

     

    μήπως ΔΕΝ τα περιγράφετε και τόσο τραγικά; Μήπως ακόμα και ένας 4770Κ δεν είναι ικανός να δημιουργήσει bottleneck ούτε καν σε μια 2080Ti;

    Και σας βλέπω και όλους σε εκείνο το thread!

  18. πριν 18 λεπτά, το μέλος fatalara έγραψε:

    Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα.

    Όχι, έχει γραφτεί. Απλά δεν γράφτηκε ως προσβολή, αλλά πάνω στον θυμό. Αλλά έχει γραφτεί.

     

    πριν 18 λεπτά, το μέλος fatalara έγραψε:

    Και συνεχιζουμε απο πριν.

    Ο περισσοτερος κοσμος απο αυτο το 80% που εχει ''κακους'' επεξεργαστες στο steam δεν θα κανει καμια τετοια αναβαθμιση. Ουτε καν μεταχειρισμενο.

    Τσεκαρε μια και τα αντιστοιχα στοιχεια με τις καρτες γραφικων στο steam. Ολοι αυτοι εκει αγοραζουν ενα pc το κρατανε οσο παει και το αλλαζουν ολο μαζι.

    Δεν ξερει απο bottleneck δεν τον νοιαζουν τα frames δεν εχει ουτε καν οθονη gsync. Αγοραζει ενα pc βαση των χρηματων που θελει να δωσει και μενει εκει οσο τον παιρνει.

    Με την λογικη που αγοραζουμε εμεις, επρεπε ολο το steam να εχει γεμισει με μεταχειρισμενες 1070 1080-ti και 2060 η τις αντιστοιχες AMD.

    Αντιθετα βλεπεις 1060 1050 σειρα 9 και 7. Ολοι αυτοι εχουν πολυ διαφορετικα limitation απο το να μην ''χωραει'' η 3090 στον επεξεργαστη τους.

     

    Τα στοιχεια υπαρχουν και οποιος μπορει να τα ''διαβασει'' και εχει και μια ιδεα απο αγορα εχει και το αποτελεσμα.Γενικοτητες του τυπου αφορα το 80% του steam γιατι παιζει στα 1080p με παλιο επεξεργαστη, βρισκουν στον τοιχο της πραγματικοτητας που επικρατει στην αγορα.

     

    Αυτά δεν είναι δικά σου συμεράσματα; Αυτό που γράφει ο άλλος είναι συμπέρασμα του αέρα και αυτό που γράφεις εσύ επιστημονικά δεδομένα; Ο τρόπος που διαβάζει κάποιος τα στοιχεία του steam είναι λάθος και ο τρόπος που τα διαβάζεις εσύ είναι αποδεδειγμένα στοιχεία διαθέσιμα για όποιον μπορεί να τα "διαβάσει";

     

    Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.

     

    πριν 18 λεπτά, το μέλος fatalara έγραψε:

    Για την περιπτωση σου τωρα. Εχεις 2700 και 1070 και θες να πας σε καινουργια καρτα.

    Οτι καρτα και να βαλεις θα εχεις μπουκαλι. cpu limitation δεν εχεις μονο αν ο επεξεργαστης ειναι παλιος και η καρτα πολυ καινουργια.

    Οταν θα πας να παιξεις ενα παιχνιδι που η μηχανη του περναει μερος των γραφικων απο το cpu τι θα κανεις?

    Βγαινει το bf6 με την καινουρια frostbyte. Ολος ο ''φωτισμος'' της μηχανης θελει cpu. Θελω να σε δω ποσα fps θα βγαλεις με 2700. 

     

    Οταν μας λες οτι θες ουσιαστικη αναβαθμιση, πρεπει να υπαρχει οντως ουσια αλλιως απλα πηρες μια καρτα.

    Ακομα και στην περιπτωση που αγορασεις καρτα τωρα και μετα απο ενα χρονο αλλαξεις και cpu, παλι δεν εχει κανενα ενδιαφερον το αποτελεσμα του HU.

     

     

    Οπότε να μαζέψω κανά δύο χιλιαρικάκια πρώτα πριν αναβαθμίσω; Για να γλυτώσω το bottleneck; Να κάτσω 1-2 χρόνια με την 1070 και να τρώω 30-40fps σε κάποια παιχνίδια σε 1080p ultra settings ή να βάλω mid-high settings αντί να πάω να πάρω μια 3070 ή μια 6800 τώρα και να βλέπω πάνω από 60fps σταθερά με όλες τις επιλογές στο ultra; Εντάξει θα βλέπω 60-90fps αντί για 100-150 fps. Να κάτσω δύο χρόνια στα 35fps για να μην χάνω τα 60fps από τα 150fps λόγω bottleneck; Κάρτα θέλω να αναβαθμίσω, όχι γραμμή internet, να πούμε ότι θα κλαίω το χαμένο bandwidth.

    • Like 1
  19. πριν 15 λεπτά, το μέλος GFFermari έγραψε:

    Ναι θα πάρεις 3060Τι η 3070 για high settings κ σε 1080p.

    Ο μόνος λόγος να πάρεις 6700/5700 κλπ είναι αν παίζεις 1080 medium low 1080p ultra competitive σε 24αρα 360hz κ να εχεις 10900Κ oced στα όσο πάει.

     

    Αν μου γράψεις ότι δε σε ενδιαφέρει το RT, DLSS κλπ, απλά εκβιάζεις την απάντηση. 

    Όχι, θα πάω για 3070. Αυτό στο οποίο έχω αντίρρηση εδώ, δεν έχει σχέση με το βίντεο. Απλά ξαφνικά όποιος έχει 2000 Ryzen και κοιτάει για κάρτα των 500 και πάνω ευρώ, βαφτίζεται θλιβερή μειοψηφία. Μόνο που είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Ο περισσότερος κόσμος δεν θα κάτσει να αναλύσει 100 σενάρια πριν πάει να κάνει μια αγορά. Ούτε ξέρει τι πάει να πει "bottleneck". Αλλά ακόμα και εμάς να ρωτήσει, αν δούμε ότι στα λεφτά που διαθέτει η καλύτερη και πιο future proof επιλογή είναι η τάδε, με την οποία όμως θα έχει ένα 20-30% bottleneck λόγω επεξεργαστή, δεν θα του πούμε "φιλαράκι, στρίβε και έλα ξανά με τον κηδεμόνα σου όταν θα έχεις τα λεφτά να αναβαθμίσεις όλη την πλατφόρμα". Θα του πούμε "πάρε αυτή, διότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή και ας έχεις και bottleneck. Όταν αναβαθμίζεις και πλατφόρμα θα δεις ακόμα καλύτερες επιδόσεις από αυτήν".

     

    Τώρα αυτός που εκβιάζει απάντηση εδώ, μπορεί να είσαι και εσύ. Διότι δεν έχουμε δει την 6700 τι συμπεριφορά έχει, για να την βάζουμε στην ίδια κατηγορία με την 5700. Μπορεί να ακολουθήσει ένα άλλο βίντεο μετά τα αρχικά reviews της 6700, παρόμοιο με τα παραπάνω και να δούμε περιπτώσεις σε 1080p με ultra settings και επεξεργαστές 3600Χ και κάτω όπου η 6700 να είναι σαφέστατα καλύτερη επιλογή. Και εκεί που τα ray tracing και DLSS 2.0 θα ήταν τα features που θα καθιστούσαν και πάλι την 3060 Ti ή την 3070 ως βέλτιστες επιλογές, να είναι απλά τα features που θα φέρνουν στα ίσια τις δύο κάρτες.

    πριν 14 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

    τοτε αγοραζεις μια 3070 για μελλοντικο σκοπο. 

    Δεν σχετιζεται με το παραδειγμα γιατι οπως ξανα ειπα αυτος που θα θελει καρτα για 1080p / med settings  δεν θα του προτεινει κανεις 3070 και ανω. Εκει κανει το συμπερασμα του βιντεο ανουσιο.

    Τωρα αν αρχισουν τα ΑΝ κανει το ενα, αν κανει το αλλο, σαφως αλλαζουν και οι προτασεις.

     

    Τέλος πάντων....

     

    πριν 6 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

    δε βγαζω ακρη παρατηστε με :p

     

    ankle_drag.png

     

    Σιγά που θα σε αφήσουμε. ΧΑ! Τι μας λες! :p

     

     

    • Haha 1
  20. πριν 14 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

     

    Τα 600€ ειναι πολλά για την περίπτωση σου και θα πάνε χαμένα.

    μια 2070 Μεταχειρισμένη σε καλυπτει άνετα λοιπόν που με τις παλιές τιμές(φυσιολογικές) είναι στα 250-300€

    Αν όμως θα πας για οθόνη οπότε θα ανέβεις στα 2,5κ τότε μια 3060/3070 ειναι πιο σωστή αγορά.

     

    Δε καταλαβαίνω πως σχετίζεται το παράδειγμα σου με αυτό που λέω και στο συμπέρασμα του βίντεο.

    Ναι, επειδή εγώ θέλω να κάνω ουσιαστική αναβάθμιση από την 1070 και επειδή είμαι της λογικής να αγοράζω πάντα κάτι καλό και να μην την κουτσοβγάζω με κάτι μέτριο, που έτσι και αλλιώς το μέτριο δεν θα το κρατήσω καιρό και άρα θα πληρώνω στο ίδιο διάστημα που θα κράταγα την 3070, δύο αναβαθμίσεις, δεν θέλω να πάω σε 2070. Άλλωστε διάβαζα ότι η πρώτη γενιά Nvidia είναι μούφα σε ray tracing και η 2070 αργή σε αυτόν τον τομέα και επιπλέον δεν θέλω να σκάσω και 250-300 ευρώ σε κάτι μεταχειρισμένο και χωρίς εγγύηση που μπορεί να μου χαλάσει την επομένη μέρα.

     

    Πως δεν σχετίζεται το παράδειγμα ρε συ; Συχνά βλέπουμε τέτοιες περιπτώσεις. Κάποιον να ψάχνει να αναβαθμίσει μόνο ένα τμήμα του hardware που διαθέτει και όχι όλο το σύστημα. Νομίζετε ότι η πλειοψηφία κάθεται και αλλάζει μητρική+επεξεργαστή+μνήμες+κάρτα γραφικών με την μία; Νομίζετε!

     

    Είναι πολύς ο κόσμος ο οποίος μπαίνει μέσα, μας δίνει ένα ποσό που διαθέτει για αναβάθμιση και μας ρωτάει "τι να αγοράσω με αυτά τα λεφτά;" ψάχνοντας άλλοτε για κάρτα γραφικών για παιχνίδια και άλλοτε καλύτερο επεξεργαστή, διότι αυτός που έχει είναι παλιός και πλέον αργός. Και σπάνια θα μπούμε στην λογική να τον σπρώξουμε να αλλάξει ολόκληρη πλατφόρμα, αν θέλει απλά να βελτιώσει τις επιδόσεις του στα παιχνίδια για παράδειγμα. Διότι εκεί θα σεβαστούμε το πορτοφόλι του. Εδώ που πετάμε τζάμπα απόψεις, χωρίς πορτοφόλια, ξαφνικά οι αναβαθμίσεις των 1500-2000 είναι καθημερινότητα και η μερική αναβάθμιση ενός συστήματος, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την εισαγωγή κάποιου αναμενόμενου bottleneck εδώ ή εκεί, μειοψηφία.

     

    Μπορεί ο άλλος ή και εγώ να εθελοτυφλούμε ξέρω 'γω για την χρησιμότητα του παραπάνω βίντεο, αλλά και εσείς σε λίγο θα μας πείτε ότι όποιος έχει από 3070 και πάνω έχει και επεξεργαστή στα 5GHz, με τριπλό ψυγείο, 32GB DDR4 στα 4GHZ και 2TB Samsung SSD για να μην έχει bottlenecks.

    Ναι καλά.

    • Like 2
  21. πριν 21 λεπτά, το μέλος icy20 έγραψε:

    Καλα το HU εχει μια εμπαθεια στην nvidia τον τελευταιο καιρο. Βεβαια κατι ειχε ειπωθει για ban τους απο τους πρασινους δεν ξερω αν ισχυει.

    Τους ζήταγε συγνώμη μετά η Nvidia. Πήγε να τους ρίξει ban επειδή δεν περιορίζονταν στα review τους στο να λένε πόσο σούπεργουάου είναι το raytracing και δεν βάζανε DLSS 2.0 ακόμα και στο minesweeper για να φαίνεται πιο μεγάλη η διαφορά επιδόσεων από την AMD.

     

    Και συγνώμη, αν μια μεγάλη εταιρία ρίξει μπαν σε ένα site θα σημαίνει ότι φταίει το site; Τι σόι λογική είναι αυτή;

  22. πριν 2 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

    Σπανια θα δεις 1600/2600 με 3070+
    Σπανια θα σου προτεινει καποιος 3070+ για 1080p / med
    Σπανια θα σου προτεινει καποιος 3070+ για τους 1600/2600 για χαλαρο gaming
    Σπανια θα σου προτεινει καποιος 3070 και δε θα σου πει χρειαζεσαι CPU για χαμηλες αναλυσεις (χαμηλη αναλυση εννοω και τα γραφικα)
    Οπως επισης αν τυχει να δεις ενα τετοιο combo, αυτοματα χαρακτηριζεται λαθος στησιμο μηχανηματος για τον λογο οτι σε αυτες τις συνθηκες μπαινεις σε CPU 
    χωραφια και οχι GPU. 
    Οποτε τι βαρυτητα εχει το συμπερασμα οταν δεν θα εφαρμοστει απο κανεναν??


    Έχω 2700Χ που είχα χρυσοπληρώσει 500€ μαζί με μητρική πριν 3 χρόνια και δεν σκοπεύω να αναβαθμίσω άμεσα για τον Χ,Υ,Ζ λόγο (DDR5, οικονομική δυνατότητα για μια αναβάθμιση κάθε φορά, νιώθω ότι με καλύπτει σε όλα, δεν θέλω να πάω σε Windows 10 κ.τ.λ.). Διαθέτω 600€ για αναβάθμιση (να ξεχάσουμε λίγο τις τιμές, ξανά) και θέλω να παίζω κλασικά παιχνίδια στα υψηλότερα quality settings και με τουλάχιστον 60fps, αλλά να έχω και δυνατότητα να ενεργοποιήσω ray tracing χαρακτηριστικά στα παιχνίδια. Είχα σκάσει 500 ευρώ για την 1070 πριν 4 χρόνια και πλέον δεν με καλύπτει στα σύγχρονα παιχνίδια, ενώ θέλω όπως είπα και το raytracing για το οποίο διαβάζω συνεχώς δεξιά και αριστερά. Το ray tracing είναι πιο πολύ περιέργεια και θα πρέπει να με πείσετε εσείς αν αξίζει να επενδύσω σοβαρά σε αυτό. Έχω οθόνη 1080p και αν και θα ήθελα να την αναβαθμίσω, επειδή σκοπεύω να κάνω την υπέρβαση τώρα για την κάρτα γραφικών, πάω την αλλαγή της οθόνης για πολύ αργότερα. Άλλωστε το Χ μοντέλο οθόνης που έχω το είχα πληρώσει 600€ πριν 5 χρόνια, ήταν από τα κορυφαία τότε και ακόμα έχει κορυφαίες επιδόσεις σε χρώματα/contrast/φωτεινότητα/ms, με σκοπό να το έχω καιρό.

     

    Συγνώμη, αλλά πιστεύω ότι το παραπάνω παράδειγμα δεν ανήκει σε κάποια μειοψηφία. Θεωρώ ότι το παραπάνω παράδειγμα, με κάποιες διαφοροποιήσεις εδώ και εκεί, είναι πολύ συχνή περίπτωση.

     

    • Like 3
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.