Jump to content

astrolabos

Administrators
  • Posts

    52.873
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    449

Everything posted by astrolabos

  1. astrolabos

    Αυτοκίνηση

    Γνωρίστε μερικά απο τα μέλη μας στο πρώτο μας βίντεο
  2. Η Huaxia Chip, η οποία κάποτε θεωρούνταν ως ένα ανερχόμενο αστέρι στο τομέα σχεδιασμού πρωτότυπων επεξεργαστών στην Κίνα με διόλου ευκαταφρόνητες πατέντες, βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης και της εκκαθάρισης. Η ξαφνική πτώση της εταιρείας προκάλεσε εικασίες σχετικά με τους βαθύτερους λόγους, με τις μηχανικές μεταφράσεις των κινεζικών ειδήσεων να υπαινίσσονται πιθανές νομικές συνέπειες για τα άτομα που εμπλέκονται. Ενώ οι αρχικές μεταφράσεις έκαναν λόγο για αυστηρές ποινές, η προσεκτικότερη εξέταση δείχνει ότι οι επιπτώσεις μπορεί να περιορίζονται σε πάγωμα των μετοχών και περιορισμούς στις συναλλαγές. Ως βασικός παίκτης στην εγχώρια βιομηχανία τσιπ υπολογιστών της Κίνας, η Huaxia Chip καυχιόταν για τα ανεξάρτητα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε CPU, DSP, GPU και επεξεργαστών AI. Με εξειδίκευση στη ρομποτική, το edge computing, το IoT και το cloud computing, η εταιρεία συγκέντρωσε αναγνώριση στο τοπίο σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων της Κίνας, εξασφαλίζοντας κορυφαίες θέσεις και βραβεία κύρους. Παρά την πολλά υποσχόμενη πορεία της, η αγγλόφωνη παρουσία της Huaxia Chip μειώθηκε μετά το 2018, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργική της κατάσταση και τη στρατηγική της κατεύθυνση. Οι συνθήκες που περιβάλλουν την πτώχευση της Huaxia Chip παραμένουν θολές, με τις αναφορές να αναφέρουν ως παράγοντα που συνέβαλε σε αυτό μια αγωγή που κατέθεσε η Xi'an Jiubufang Enterprise Management Partnership. Ενώ οι υποψίες για δωροδοκίες και αμφισβητήσιμες επιχειρηματικές πρακτικές επιμένουν, τα συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέουν αυτά τα ζητήματα με την πτώση της εταιρείας είναι ελάχιστα. Παρ' όλα αυτά, τα άτομα που συνδέονται με την Huaxia Chip βρίσκονται αντιμέτωπα με τον έλεγχο, με τα περιουσιακά τους στοιχεία και το μετοχικό τους κεφάλαιο να δεσμεύονται εν αναμονή της δικαστικής διαδικασίας. Η Huaxia Chip φαίνεται ότι θα τεθεί υπό εκκαθάριση και η κυβέρνηση πιθανόν να επιθυμεί να τελειώσει αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατό, καθώς η εταιρεία κατέχει περισσότερες από 100 πατέντες που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για τις ελπίδες της χώρας για την ανάπτυξη ημιαγωγών και τσιπ.
  3. Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την ανάπτυξη της πρώτης DRAM LPDDR5X, η οποία διαθέτει ένα αξιοσημείωτο ορόσημο επιδόσεων που φτάνει τα 10,7 gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps). Χρησιμοποιώντας τεχνολογία διεργασίας αιχμής, κλάσης 12 νανομέτρων (nm) , η Samsung πέτυχε το μικρότερο μέγεθος τσιπ μεταξύ των υφιστάμενων λύσεων μνήμης LPDDR, ενισχύοντας τη θέση της ως πρωτοπόρου στην καινοτομία DRAM χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Ο YongCheol Bae, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων μνήμης της Samsung Electronics, υπογράμμισε την επέκταση των εφαρμογών της LPDDR DRAM πέρα από τις κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των διακομιστών και των αυτοκινήτων. Με την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στις κινητές συσκευές, η οποία απαιτεί υψηλές επιδόσεις όσο και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η μνήμη LPDDR είναι έτοιμη να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πληροφορικής. Η LPDDR5X της Samsung όχι μόνο προσφέρει σημαντική αύξηση των επιδόσεων πάνω από 25% και αύξηση της χωρητικότητας πάνω από 30% σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, αλλά επεκτείνει επίσης τη χωρητικότητα των πακέτων DRAM για κινητά έως και 32 gigabytes (GB), καλύπτοντας τις απαιτήσεις της εποχής του "on-device AI". Η LPDDR5X ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης κατά 25%, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τις κινητές συσκευές και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για τους διακομιστές, ελαχιστοποιώντας τελικά το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO-Total Cost of Ownership). Η DRAM LPDDR5X 10,7Gbps της Samsung, η οποία έχει προγραμματιστεί για μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την απόδοση και την αποδοτικότητα της μνήμης, υποσχόμενη να φέρει επανάσταση στο τοπίο των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή υπολογιστικών δυνατοτήτων.
  4. astrolabos

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Απεργία σήμερα, δεν έχει καλημέρες
  5. Η Ubisoft βρέθηκε μπλεγμένη σε διαμάχη καθώς οι παίκτες που αγόρασαν το The Crew, ένα online παιχνίδι αγώνων, αναφέρουν ξαφνική και απροσδόκητη απώλεια πρόσβασης. Οι χρήστες που προσπαθούν να εκκινήσουν το παιχνίδι μέσω του Ubisoft Connect συναντούν ένα μήνυμα που αναφέρει: "Δεν έχετε πλέον πρόσβαση σε αυτό το παιχνίδι" και τους ανακατευθύνει στο κατάστημα. Επιπλέον, το The Crew έχει υποβιβαστεί σε μια ενότητα "ανενεργά παιχνίδια" στη βιβλιοθήκη, με μόνο μια απογυμνωμένη έκδοση demo διαθέσιμη για παιχνίδι. Αν και η Ubisoft μπορεί να υποστηρίξει ότι η εξάρτηση του παιχνιδιού από τους διακομιστές που έχουν πλέον σταματήσει να λειτουργούν, καθιστά το παιχνίδι ουσιαστικά μη αναπαραγώγιμο, οι παίκτες μένουν απογοητευμένοι από την απότομη αφαίρεση ενός προϊόντος για το οποίο έχουν πληρώσει, συχνά χωρίς καμία προειδοποίηση. Κάποιοι ήλπιζαν να διατηρήσουν το The Crew μέσω ιδιωτικών διακομιστών που λειτουργούν από διάφορες κοινότητες, αλλά με την πρόσβαση στα αρχεία του παιχνιδιού να είναι πλέον αδύνατη, αυτές οι προσδοκίες φαίνεται να διαψεύδονται. Το περιστατικό αυτό προκάλεσε ευρεία συζήτηση σχετικά με την επισφαλή φύση της ψηφιακής ιδιοκτησίας, με πολλούς να εκφράζουν ανησυχίες για τον εκτεταμένο έλεγχο που ασκούν οι κάτοχοι πλατφορμών στο περιεχόμενο που έχουν αγοράσει. Οι εκκλήσεις για νομοθετική παρέμβαση ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των καταναλωτών και να διασφαλιστεί η δια βίου πρόσβαση στα αγορασμένα παιχνίδια έχουν ενταθεί, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ανησυχία της κοινότητας των τυχερών παιχνιδιών για την αστάθεια της ψηφιακής ιδιοκτησίας. Καθώς το τοπίο των παιχνιδιών εξελίσσεται προς τις ψηφιακές λήψεις, οι παίκτες και οι συντηρητές παραμένουν σε εγρήγορση απέναντι σε περαιτέρω καταπατήσεις της πρόσβασής τους σε αγαπημένους τίτλους, με αποτέλεσμα κινήματα όπως το "Stop Killing Games" να κερδίζουν έδαφος.
  6. Η Team FOLON, τα δημιουργικά μυαλά πίσω από το πολυαναμενόμενο mod Fallout London, ανακοίνωσε την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων γύρω από την ενημερωμένη έκδοση του Fallout 4. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει διαθέσιμο την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου της Αγγλίας στις 23 Απριλίου, η κυκλοφορία του mod αναβλήθηκε καθώς το Fallout 4 πρόκειται να λάβει μια μεγάλη ενημέρωση στις 25 Απριλίου. Ο Dean Carter, επικεφαλής του έργου, μετέφερε την απογοήτευση της ομάδας, δηλώνοντας ότι "έκαναν βελτιώσεις και δοκιμές ασταμάτητα" πριν μάθουν για τα σχέδια της Bethesda, τα οποία τώρα μπορεί να διακόψουν τις προσπάθειές τους. Με την ημερομηνία κυκλοφορίας του Fallout London να είναι πλέον αβέβαιη, η ομάδα διαβεβαιώνει τους οπαδούς για την ακλόνητη δέσμευσή της να παραδώσει το mod το συντομότερο δυνατό. Ο Carter υπογράμμισε τη θετική πλευρά της ενημέρωσης του Fallout 4, σημειώνοντας ότι επιτρέπει στην ομάδα να βελτιστοποιήσει περαιτέρω το mod και να εισαγάγει βελτιώσεις όπως τη συμβατότητα με ευρείες οθόνες. Παρά το πισωγύρισμα, ο Carter αποκάλυψε την έλλειψη άμεσης επικοινωνίας του στούντιο με την Bethesda καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του mod, υπογραμμίζοντας την ανεξάρτητη φύση της προσπάθειάς τους. Ενώ το mod Fallout London υπόσχεται μια καθηλωτική εμπειρία σε ένα μετα-αποκαλυπτικό Λονδίνο, το τεράστιο μέγεθός του παρουσιάζει προκλήσεις για τους παίκτες κονσόλας, με τον Carter να αναγνωρίζει ότι ξεπερνά τη χωρητικότητα των συστημάτων Xbox. Ωστόσο, οι παίκτες PC θα έχουν πρόσβαση στο mod μέσω λογαριασμών GOG κατά την κυκλοφορία, με σχέδια για διαθεσιμότητα στο Steam και πιθανή εξέταση για το Epic Games Store. Καθώς η αναμονή για την ενδεχόμενη κυκλοφορία του Fallout London αυξάνεται, οι παίκτες μπορούν να προσβλέπουν στην εξερεύνηση μιας σχολαστικά επεξεργασμένης απόδοσης του Λονδίνου, πλούσιας σε λεπτομέρειες και ιστορικά ορόσημα, προσφέροντας μια νέα προοπτική στο σύμπαν του Fallout.
  7. astrolabos

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    @GFFermari
  8. Σε μια σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παγκόσμιας παρουσίας της στον τομέα των ημιαγωγών, η Ταϊβάν πρόκειται να εγκαινιάσει την παρθενική της εκπαιδευτική βάση σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στο εξωτερικό, στην Πράγα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Ο υπουργός του Εθνικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας (NSTC) Wu Tsung-tsong ανακοίνωσε τα σχέδια για την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης μέχρι τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στη συνεργασία της Ταϊβάν με διεθνείς εταίρους για την ανάπτυξη τσιπ. Η πρωτοβουλία εμπίπτει στο πλαίσιο του φιλόδοξου 10ετούς προγράμματος βιομηχανικής καινοτομίας με βάση τα τσιπ της Ταϊβάν (Taiwan CbI), με αρχικό στόχο την δημιουργία περίπου 100 ειδικών παγκοσμίως. Το NSTC, που λειτουργεί υπό το υπουργικό συμβούλιο, εισήγαγε το πρόγραμμα Taiwan CbI νωρίτερα φέτος με έναν βαρύ προϋπολογισμό ύψους 300 δισεκατομμυρίων NT$ (9,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής επένδυσης ύψους 12 δισεκατομμυρίων NT$ κατά το εναρκτήριο έτος. Ο υπουργός Wu υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία αυτής της υπερπόντιας εκπαιδευτικής βάσης, οραματιζόμενος το ρόλο της στην υποστήριξη των ταϊβανέζικων εταιρειών ημιαγωγών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, διευκολύνοντας την εκπαίδευση των τοπικών ταλέντων των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Το Taiwan Semiconductor Research Institute (TSRI), μέρος των Εθνικών Εργαστηρίων Εφαρμοσμένης Έρευνας του NSTC, είναι έτοιμο να συνεργαστεί με το Τσεχικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία γραφείου στην Πράγα για την εκπαιδευτική βάση. Προγραμματισμένη να υπογράψει συμφωνία στις 18 Απριλίου, το TSRI θα ξεκινήσει τα μαθήματα κατάρτισης τον Σεπτέμβριο, στοχεύοντας σε μια αρχική ομάδα 100 φοιτητών από όλο το κόσμο. Ο υπουργός Wu τόνισε ότι, ενώ η βάση της Πράγας θα προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων εισαγωγικού επιπέδου σε συνεργασία με τοπικά πανεπιστήμια, η προηγμένη εκπαίδευση στις διαδικασίες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων θα παραμείνει με επίκεντρο την Ταϊβάν. Η δημιουργία αυτής της εκπαιδευτικής βάσης σηματοδοτεί τη δέσμευση της Ταϊβάν να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία στην καινοτομία στον τομέα των ημιαγωγών, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της ως παγκόσμιου ηγέτη στον σχεδιασμό και την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.
  9. astrolabos

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    "Καλημέρα"...
  10. Στην τελευταία έκδοση του δείκτη Tiobe, του μηνιαίου μετρητή της δημοτικότητας των γλωσσών προγραμματισμού, η PHP έφτασε στη χαμηλότερη θέση που είχε ποτέ, καταλαμβάνοντας την 17η θέση τον Απρίλιο του 2024. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική πτώση για την PHP, που κάποτε ήταν έτοιμη να κυριαρχήσει στην ανάπτυξη ιστοσελίδων. Σύμφωνα με τον Paul Jansen, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tiobe, η PHP βρισκόταν στα πρόθυρα να γίνει η τυπική γλώσσα για την κατασκευή ιστοσελίδων όταν ξεκίνησε ο δείκτης το 2001. Ωστόσο, η εμφάνιση ανταγωνιστικών frameworks όπως η Ruby on Rails, η Django και η React, σε συνδυασμό με θέματα ασφάλειας, οδήγησε στη μείωση της δημοτικότητας της PHP. Ο Jansen υπογράμμισε την άνοδο γλωσσών όπως η Ruby, η Python και η JavaScript ως κύριους παράγοντες που συνέβαλαν στην πτώση της PHP. Αυτές οι γλώσσες αποτέλεσαν τη βάση για νέα frameworks, επισκιάζοντας την κυριαρχία της PHP. Παρά τη μειωμένη θέση της, η PHP διατηρεί την παρουσία της σε μικρούς και μεσαίους ιστότοπους και παραμένει αναπόσπαστο μέρος του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WordPress. Ο Jansen αναγνωρίζει ότι ενώ η PHP δεν είναι παρωχημένη, η ακμή της φαίνεται να έχει παρέλθει. Παράλληλα με την πτώση της PHP, ο δείκτης Tiobe κατέγραψε μια εκπληκτική άνοδο της Fortran, μιας γλώσσας που είχε να εμφανιστεί στην πρώτη 10άδα από τον Απρίλιο του 2002. Αυτή η απροσδόκητη άνοδος υπογραμμίζει τη δυναμική φύση της δημοτικότητας των γλωσσών στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της ανάπτυξης λογισμικού. Η Tiobe υπολογίζει τη δημοτικότητα των γλωσσών με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των εξειδικευμένων μηχανικών παγκοσμίως, τα μαθήματα και οι προμηθευτές τρίτων, αντλώντας δεδομένα από πλατφόρμες όπως η Google, η Amazon και η Wikipedia. Ενώ ο δείκτης της Tiobe παρουσιάζει την καθοδική πορεία της PHP, ο ανταγωνιστικός δείκτης Pypl Popularity of Programming Language Index παρουσιάζει μια κάπως διαφορετική προοπτική. Παρά την πτώση της στην κατάταξη της Tiobe, η PHP εξακολουθεί να κατέχει την έβδομη θέση στο δείκτη Pypl, ο οποίος αξιολογεί τη δημοτικότητα των γλωσσών με βάση τα δεδομένα αναζήτησης στο Google για τα φροντιστήρια γλωσσών. Αυτή η ασυμφωνία μεταξύ των δύο δεικτών αντικατοπτρίζει την πολύπλευρη φύση της αξιολόγησης της δημοτικότητας των γλωσσών προγραμματισμού στο σημερινό ποικιλόμορφο οικοσύστημα ανάπτυξης. table { border-collapse: collapse; width: 40%; } th, td { border: 1px solid black; padding: 8px; text-align: left; } th { } Ο δείκτης Tiobe top 10 για τον Απρίλιο του 2024: Γλώσσα Ποσοστό Python 16.41% C 10.21% C++ 9.76% Java 8.94% C# 6.77% JavaScript 2.89% Go 1.85% Visual Basic 1.7% SQL 1.61% Fortran 1.47% Ο δείκτης Pypl top 10 για τον Απρίλιο του 2024 Γλώσσα Ποσοστό Python 28.43% Java 16.04% JavaScript 8.72% C/C++ 6.65% C# 6.63% R 4.63% PHP 4.45% TypeScript 2.96% Swift 2.71% Rust 2.53%
  11. astrolabos

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Δεν έπεφτες κιόλας να γλιτώναμε τη καλησπέρα;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.