Jump to content

trendy

V.I.P.
  • Posts

    6.306
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by trendy

  1. On 22/4/2024 at 2:01 ΜΜ, το μέλος NiRou έγραψε:

    αλλα νομιζω πως ειναι

    Πώς είναι τι;

    On 22/4/2024 at 2:01 ΜΜ, το μέλος NiRou έγραψε:

    Να φωναξω αυτον που μας περασε τις γραμμες του σπιτιου να δει που παει τι?

    Τσάμπα θα τον φωνάξεις αν δεν έχεις καταλήξει πού θα πρέπει να έρχονται τα καλώδια.

    On 22/4/2024 at 2:01 ΜΜ, το μέλος NiRou έγραψε:

    Αρα με acess point τραβαω internet απο το κεντρικο με καλωδιο και μπορω να βαλω οσα θελω?

    Θέλεις να τραβήξεις από ένα κεντρικό σημείο, ίσως κάπου στο κέντρο του σπιτιού για να μην πάνε πολύ μακριά, καλώδια προς όλα τα σημεία που θα μπει access point καθώς και προς το υπόγειο. Στο σημείο που μαζεύονται τα ρίχνεις όλα πάνω σε ένα switch.

     

  2. Τα καλώδια που υπάρχουν είναι utp cat5e τουλάχιστον ή τα τηλεφωνικά;

    Έτσι όπως το περιγράφεις χρειάζεσαι να τραβήξεις καλώδια από το υπόγειο που θα είναι η γραμμή ίντερνετ προς τα δωμάτια στους άλλους ορόφους που θα μπει access point. Οπότε πρέπει να κάνεις μία μελέτη σε ποια σημεία θα πρέπει να μπουν τα ap ώστε να μην έχεις νεκρά σημεία αλλά και τις λιγότερες παρεμβολές.

    Για τα νούμερα των τηλεφώνων κατά πάσα πιθανότητα μπορείς να τα κάνεις φορητότητα σε sip πάροχο ή να πάρεις τους sip κωδικούς και να έχεις ένα sip τηλέφωνο για αυτά, οπότε να μην ασχολείσαι με τις γραμμές και πού κουμπώνουν.

  3. Ένας recursive resolver ξεκινάει από το root zone μέχρι να φτάσει στο πλήρες όνομα που θέλει να βρει. πχ. στο z.a.gr. θα ρωτήσει τους root πού να βρει το .gr, μετά οι .gr θα του πουν πού να βρει το a.gr, μετά οι a.gr θα του πουν πού να βρει το z.a.gr, και τέλος οι z.a.gr θα απαντήσουν στην ερώτηση για το MX type record.

  4. Zdravo Dusko,

    It may as well be the issue from your modem.

    Have you tried to connect your pc directly on the modem and see if it will work with DHCP or PPPoE?

    Usually if the modem in properly in passthrough mode, then the router behind it should work with PPPoE, otherwise the router will get settings from DHCP but you'll have double NAT there.

  5. Φαίνεται εντάξει το username και το password.

    May  5 08:06:58 pppd[2213]: PAP authentication succeeded
    May  5 08:06:58 pppd[2213]: peer from calling number 80:2D:BF:8B:9E:0C authorized
    May  5 08:06:58 pppd[2213]: Modem hangup
    May  5 08:06:58 pppd[2213]: Connection terminated.
    May  5 08:06:58 pppd[2213]: Failed to disconnect PPPoE socket: 114 Operation already in progress

    Προσπάθησε να κάνεις αντιγραφή της mac του speedport στο Mac Address πεδίο του Asus.

    Αν δεν παίξει κι αυτό, σβήσε το ΟΝΤ από το ρεύμα για ένα μισάωρο και δοκίμασε να ξανασυνδεθείς.

  6. Το mesh δεν έχει καμία σχέση με το roaming, που είναι η μετάβαση από το ένα access point σε άλλο. To mesh έχει να κάνει ότι τα access points μπορούν να σχηματίσουν wireless backhauls αν δεν υπάρχει ενσύρματη σύνδεση. Αν το κινητό σου επιμένει να είναι συνδεδεμένο σε ένα μακρυνό ap και το σήμα είναι ελάχιστο, δε θα σε ωφελήσει σε κάτι πως δεν έχεις το powerline για backhaul. Θέλει ρύθμιση της ισχύος και min rssi για να μην καμπεριάζει το κινητό σε ένα access point.

    • Like 2
  7. Έχω παρόμοιο δίκτυο με σένα. Έχω βάλει τα Unifi AC-Lite σε κάθε όροφο. Αυτό που χρειάστηκε να κάνω ήταν να ρυθμίσω το Minimum RSSI ώστε όταν απομακρύνεται από το ένα να προτιμάει να συνδεθεί στο άλλο από το να παραμένει συνδεδεμένο με ασθενές σήμα. Τα mesh μην τα κοιτάς καν εφόσον έχεις λύση για backhauling από το ένα στο άλλο μέσω powerline.

    • Like 1
  8. Εξαρτάται από τα plugins που τρέχει και μπορεί σε συνεργασία με την M$ να βρει έκδοση λειτουργικού και patches, οπότε να κόψουν την πρόσβαση στους ανενημέρωτους WinXPάκηδες, σε συνεργασία με την Google να δει το ιστορικό αναζήτησης και να σου προτείνει τις κατάλληλες διαφημίσεις, ενώ σε συνεργασία με Amazon και Alexa να ανεβάζει αυτόματα στο musiclab ό,τι ξεφτυλίκι ακούς εκείνη τη στιγμή.

  9. Πρέπει να δεις τι δικαιώματα έχουν οι άλλοι χρήστες (others) αν ο χρήστης δεν είναι στο root group. Επίσης ο χρήστης πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα τα directories στο absolute path μέχρι την τοποθεσία του αρχείου, πχ. /var /var/something /var/something/else

    • Like 1
  10. On 23/3/2023 at 1:27 ΜΜ, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

    Μηπως χει κατσει να υπολογισει καποιος κοστος μετακινησης / ΚΜ γενικα για ενα αυτοκινητο, κατα προτιμηση βενζινης?? (excel, site available καλοδεχουμενα)

    Fuel & Costs (by Maze mobileapps)

    Για το δικό μου βγάζει: 0,26€ / χλμ αλλά είναι πετρέλαιο.

    • Like 1
  11. On 23/3/2023 at 9:14 ΠΜ, το μέλος navaho7 έγραψε:

    για κάποιο λόγο όταν είχα βάλει debian & docker στο rpi3b, μου έκλεινε συνέχεια :( Υπάρχει κάποιος οδηγός για n00bs, πως στήνουμε docker στο rpi?

    dietpi + portainer η επιλογή μου.

    • Like 1
  12. 8 ώρες πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

    Έβαλα και τον unify controller αλλά δεν άντεξε από μνήμη.

    Το τρέχω στο ίδιο βατόμουρο σε docker, πιάνει κάπου 630-650ΜΒ.

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.