Jump to content

gdp77

News Posters
 • Content Count

  8,218
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

2 Followers

About gdp77

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 01/01/1990

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όποιος το θεωρεί μέτριο (για ενσωματωμένη gpu) ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα να τα σκάσει για dGPU. Κανείς δεν υποχρεώνει κάποιον να αγοράσει κάτι που θεωρεί μέτριο ή κακό. Θα έπρεπε να είμαστε και χαρούμενοι που πλέον στο youtube βλέπεις ακριβώς τις δυνατότητες κάποιου επεξεργαστή/GPU και μπορείς να καταλήξεις σε σωστές αγορές.
 2. Εγώ έχω μόνο το warzone (single players FPS δεν παίζω πλέον) και αυτή τη στιγμή είναι στα ~ 104 GB ο φάκελος τους παιχνιδιού.
 3. Κάτι είχαν πει για εξορθολογισμό και για ξεκαθάρισμα των assets ώστε να μειωθεί το μέγεθος... Για να δούμε...
 4. O Komachi_ensaka πρόσφατα δημοσίευσε τους αριθμούς CUs των επερχόμενων Navi 21 καρτών γραφικών από την ΑΜD και, καθώς αυτοί οι αριθμοί έχουν δημοσιευτεί και από άλλες διαρροές π.χ. από Chiphell, οι πληροφορίες αυτές αρχίζουν να αποκτούν αξιοπιστία. Με 80 CUs οι Stream Processors φτάνουν τους 5.120 και η "Big Navi" που εδώ και πολύ καιρό περιμένουν οι gamers και fans της AMD φαίνονται στον ορίζοντα. Ο _rogame δημοσίευσε μια σύνθεση από τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τις GPU της AMD: Χρησιμοποιώντας την αναλογία της αρχιτεκτονικής GCN, 80 CUs θα περιέχουν 5.120 Stream Processors. Αν η AMD καταφέρει να τους χρονίσει κατ' ελάχιστο στα 1700 ΜΗz, αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για 17,5 TFLOPs επεξεργαστικής ισχύος. Βάζοντας στην εξίσωση και την κλίμακα ολοκλήρωσης στα 7nm, η AMD θα μπορούσε να πετύχει μια τέτοια ισχύ σε ένα ενεργειακό πακέτο 300W. Βέβαια, μάλλον αυτό είναι κάτι που αφήνει αδιάφορους τους σκληροπυρηνικούς gamers και enthusiasts. Είναι πολύ πιθανό ότι μια τέτοια κάρτα θα μπορούσε να είναι η Big Navi που έχει υποσχεθεί η AMD εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου. Ακολουθώντας την ονοματολογία της AMD, μια τέτοια κάρτα θα μπορούσε να είναι η RX 5950XT ή 6950XT ή όπως αποφασίσει να την ονομάσει η AMD. Η CEO της AMD, Dr. Lisa Su, υποσχέθηκε κορυφαίες Radeon RX Navi κάρτες γραφικών, αναφέροντας ότι η AMD επενδύει πολύ στις δυνατότητες ray tracing για τις κάρτες γραφικών της εταιρείας το 2020. Οι κάρτες αυτές θα κατασκευάζονται με την αρχιτεκτονική RDNA2 με κύρια χαρακτηριστικά: 7nm+ κλίμακα κατασκευής Δυνατότητες και επιδόσεις γραφικών επιπέδου enthusiast Υποστήριξη ray tracing από το hardware Έναν συνδυασμό από GDDR6 και HBM2 κάρτες γραφικών Καλύτερη ενεργειακή απόδοση από τις Navi 1ης γενιάς Οι GPU της AMD δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να αντιμετωπίσουν τις πανάκριβες Turing κάρτες της Nvidia στο υψηλότερο επίπεδο. Η κυκλοφορία καρτών RX 5950XT/6950XT θα μπορούσε να επανεκκινήσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων gaming από την ΑΜD και ίσως τώρα η ευκαιρία είναι μοναδική για την AMD, καθώς διαθέτει και κατασκευαστικό πλεονέκτημα, τουλάχιστον ως προς τη λιθογραφία.
 5. Οι Activision και Infinity Ward έχουν σίγουρα στα χέρια τους ένα χρυσωρυχείο που ακούει στο όνομα "Call of Duty: Warzone", ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια Battle Royale της εποχής μας. Στη season 5, που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Ολόκληρος ο χάρτης της φανταστικής πόλης Verdansk μπορεί να αλλάξει. Ενδεχομένως να χτυπηθεί από πυρηνικά, να πλημμυρίσει, να υποστεί εισβολή από εξωγήινους, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα σχέδια των κατασκευαστών του παιχνιδιού και ίσως αυτό είναι που εξάπτει τη φαντασία. Τέλος, πριν μερικές μέρες στον επίσημο λογαριασμό του παιχνιδιού στο twitter οι παίκτες ερωτήθηκαν για το όνομα προτίμησης για το στάδιο και οι απαντήσεις που ακολούθησαν ήταν χιλιάδες...
 6. Δηλαδή αν ανοίξεις με τον file explorer τον ριζικό (root) κατάλογο του δίσκου βλέπεις τα αρχεία σου διπλά;
 7. Σε ποιο λειτουργικό σύστημα; Συμβαίνει το ίδιο αν κατεβάσεις ένα αρχείο σε άλλον δίσκο και μετά το αντιγράψεις με copy/paste στον εν λόγω δίσκο; Αν κάνεις κλικ στα αρχεία που λες ότι βλέπεις, εκτελούνται κανονικά και τα δύο (ή τρία) που αναφέρεις;
 8. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφερθεί στο διαδίκτυο ότι η Nvidia ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ARM Holdings από τη Softbank, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι φιλοδοξίες της εταιρείας στην αγορά. Η Softbank απέκτησε την ARM το 2016 έναντι 31,4 δισ. δολαρίων, αλλά ψάχνει για αγοραστή προκειμένου να πληρώσει τα δικά της χρέη. Μια νέα αναφορά από το Bloomberg ισχυρίζεται ότι, πλέον, οι Nvidia και Softbank βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Μάλιστα αναφέρεται ότι αυτό μπορεί να συμβεί στις "επόμενες εβδομάδες". Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Nvidia είναι η μόνη εταιρεία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τόσο προχωρημένο στάδιο συνομιλιών με την Softbank. Μια συμφωνία μεταξύ των Softbank και Nvidia για την πώληση της ARM θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία της βιομηχανίας τεχνολογίας μέχρι σήμερα. Παρ' όλα αυτά, οποιαδήποτε συμφωνία πιθανότατα να αντιμετωπίσει έντονους ρυθμιστικούς ελέγχους, καθώς πολλοί ανταγωνιστές της Nvidia και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα θέλουν να μάθουν ποια τύχη θα έχουν οι υπάρχουσες αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί για επεξεργαστές ARM. Εταιρείες όπως οι Apple, Qualcomm, Huawei, Samsung και άλλες έχουν αγοράσει άδειες και χρησιμοποιούν τεχνολογία ARM στα προϊόντα τους. Αυτές οι εταιρείες θα χρειαστούν διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν ίση πρόσβαση σε μία από τις πιο σημαντικές αρχιτεκτονική κατασκευής επεξεργαστών. Επεξεργαστές ARM χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε smartphones, tablets και smartwatches αλλά σε κάθε smart συσκευή μπορεί κάποιος να σκεφτεί, όπως wireless routers, car infotainment systems, autonomous robots κ.α. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και συσκευές Windows 10 με ARM επεξεργαστές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανακοίνωση της Apple ότι εντός της διετίας όλα τα προϊόντα της θα χρησιμοποιούν τεχνολογία ARM και όχι x86. H τιμή μετοχής της Nvidia αυτή τη στιγμή είναι περίπου 421 δολάρια και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είναι 259 δισ. δολάρια. Εάν η εξαγορά αυτή πραγματοποιηθεί, τότε η Nvidia θα γίνει ο τρίτος μεγάλος παίκτης, μετά τις AMD και Intel που θα έχει τεχνογνωσία για παραγωγή τόσο CPU όσο και GPU. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον αναμένεται να ακολουθήσει και η Apple.
 9. Με λιγότερα από 420€ νομίζω ότι η 5700ΧΤ γενικότερα υπερτερεί της 2060 super. Για CPU, εφόσον ο δρόμος θα είναι ανοικτός για ZEN 3 και σκοπεύεις να αναβαθμίσεις, εγώ θα έπαιρνα τον 3600. Δεν θα δεις σπουδαίες διαφορές με τον 3700Χ/3800Χ στο gaming (εκτός αν θες τους πυρήνες για άλλες εργασίες).
 10. Οι κεφαλές μερικών εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του πλανήτη βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Washington D.C. προκειμένου να καταθέσουν ενώπιον νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα αποφασίσει εάν χρειάζεται να εισαχθούν περισσότερες αντιμονοπωλιακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, έχουν κληθεί να καταθέσουν οι CEO της Alphabet/Google, Sundar Pichai, της Amazon, Jeff Bezos, της Apple, Tim Cook και του Facebook, Mark Zuckerberg. Από τις παραπάνω εταιρείες, μόνο το Facebook έχει αξία μικρότερη από ένα τρισ. δολάρια (665,12 δισ. δολάρια). Αθροιστικά οι τέσσερις αυτές εταιρείες έχουν αξία 4,86 τρισ. δολάρια. Αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη με τεχνολογία αιχμής και με τη δυνατότητα να επηρεάζουν την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η δύναμη, όμως, πρέπει να συνοδεύεται και από μεγάλη ευθύνη. Η ακροαματική διαδικασία έχει τίτλο "Online Platforms and Market Power, Part 6: Examining the Dominance of Amazon, Apple, Facebook,and Google". Πραγματοποιείται μετά από έρευνα 13 μηνών, από αρμόδιους φορείς, και εξέταση συνολικά 1,3 εκατομμυρίων εγγράφων, σύμφωνα με τους New York Times. Πριν από την ακροαματική διαδικασία, κάθε ένας CEO έχει ετοιμάσει σχόλια για την υπεράσπιση των εταιρειών τους. "Σε αντίθεση με άλλες χώρες του κόσμου, αυτό το σπουδαίο έθνος που ζούμε υποστηρίζει και δεν στιγματίζει το ρίσκο της επιχειρηματικότητας. Παράτησα μια σταθερή δουλειά για να ξεκινήσω την εταιρεία μου σε ένα γκαράζ στο Seattle αντιλαμβανόμενος ότι μπορεί να μην κατέληγα πουθενά [...]" έγραψε ο Bezos. Συμπλήρωσε ότι η Amazon ανταγωνίζεται με άλλες εταιρείες όπως οι Target, Costco, Kroger και τη Walmart, πιθανόν τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Amazon. Παρόμοιες δηλώσεις γίνονται και από τους υπόλοιπους. Ο Cook, για παράδειγμα δηλώνει ότι η αγορά smartphones είναι ακραία ανταγωνιστική σημειώνοντας ότι η Apple δεν κυριαρχεί ποσοστιαία σε καμία αγορά. Μένει να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα της ακροαματικής διαδικασίας και το κατά πόσο θα κριθεί ότι χρειάζεται επιπρόσθετη ρύθμιση της αγοράς για να αποφεύγονται οι μονοπωλιακές πρακτικές των μεγάλων παικτών.
 11. Καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της 11η γενιάς Core επεξεργαστών για το desktop, με την κωδική ονομασία "Rocket Lake-S", ένα από τα κεντρικά ερωτήματα είναι αν θα υποστηρίζουν PCIe Gen 4. Υπάρχουν αρκετές φήμες που δείχνουν ότι η απάντηση είναι θετική, αλλά τώρα έρχεται μια επιπρόσθετη επιβεβαίωση από το SiSoftware Official Live Ranker website. Ο γνωστός πληροφοριοδότης APISAK εντόπισε στον εν λόγω κατάλογο μια είσοδο από κάποιο δοκιμαστικό Rocket Lake σύστημα με απροσδιόριστο μοντέλο 1TB NVMe SSD βασισμένο σε PCIe 4.0. Προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση ένας PCIe Gen 4 SSD να αναγνωρίζεται ως τέτοιος συνδεόμενος απλά σε PCIe Gen 3 δίαυλο, καθώς δεν γνωρίζουμε πώς το SANDRA αντλεί τα στοιχεία του. Εάν όμως τα παραπάνω είναι αληθή, τότε επιτέλους η Intel θα προσφέρει υποστήριξη PCIe Gen 4 για όσους από τους χρήστες επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ταχύτητες της τέταρτης γενιάς PCIe. Η Intel αυτή τη στιγμή χρειάζεται να ρίξει στη μάχη κάθε διαθέσιμο όπλο προκειμένου να ανταγωνιστεί με την AMD και ειδικά με τους αναμενόμενους Zen 3 που έρχονται για να σαρώσουν σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στο τελευταίο κάστρο της Intel, το gaming...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.