Jump to content

gdp77

News Posters
 • Content Count

  8,796
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

2 Followers

About gdp77

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 01/01/1990

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Η Nvidia και η κάθε Nvidia είναι εταιρείες παγκόσμιας κλίμακας. Σε αυτό το επίπεδο η πρόβλεψη της ζήτησης και η απολύτως σωστή παραγωγή είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν θα παράγει άπειρα κομμάτια επειδή ο icy20 στο thelab θέλει εδώ και τώρα 3080, γιατί ο κάθε icy20 είναι το 0,1% της παγκόσμιας αγοράς. Η άποψή μου είναι ότι η Nvidia ηθελημένα έχει μικρή παραγωγή. Τα προβλήματα με τα yields είναι αδύνατο να μην τα γνωρίζεις από πριν, εκτός και αν μιλάμε για περιπτώσεις ατυχήματος (π.χ. μόλυνση κάποιου εργοστασίου) Όσο για το Steam, ναι περιλαμβάνει και τις παλιές κάρτες και είναι μια πολύ καλή ένδειξη για το τι ποσοστό χρηστών ενδιαφέρεται να αγοράσει 3080/3090, ήτοι το 3% στο σύνολο των PC Gamers.
 2. Σε ό,τι αφορά στο gaming, εγώ βλέπω ένα μοτίβο εδώ... Ζen διαταράσσει την αγορά, Ζen 2 σχεδόν ισάξια με Intel, Ζen 3 τα πήρε όλα και τα σήκωσε. Αντίστοιχα για κάρτες γραφικών: RDNA διαταράσσει την αγορά, RDNA 2 σχεδόν ισάξια με Nvidia και κατά περιπτώσεις καλύτερη, και του χρόνου RDNA 3...
 3. To YouTube κανάλι "RedGaming Tech" προχώρησε πρώτο σε αποκαλύψεις για τις gaming επιδόσεις της Radeon RX 6800XT, που θα δούμε στις 28 Οκτωβρίου κατά την επίσημη παρουσίαση από την AMD. Συνοψίζοντας το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, αναφέρονται τα εξής σημεία: Οι 6900ΧΤ μάλλον θα είναι ένα HALO προϊόν που η AMD κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. 4k native: Η 6800ΧΤ, σε σύνολο 10 τίτλων, θα ξεπερνά την RTX 3080 στους 5 από αυτούς, στους 2 οι κάρτες θα είναι ισόπαλες και στους 3 υπερτερεί η RTX 3080. 1440p native: H 6800ΧΤ υπερτερεί σε 8 από τους 10 τίτλους που θα παρουσιαστούν και η RTX 3080 καταφέρνει να νικήσει μόνο σε 2. Φαίνεται ότι η Infinity Cache που θα διαθέτουν οι AMD κάρτες αποδίδει καλύτερα σε "χαμηλές" αναλύσεις. Σε ότι αφορά την upscaling τεχνολογία, καθώς το DLSS 2.0 είναι ιδιοταγής τεχνολογία της Nvidia, η AMD μάλλον θα παρουσιάσει τη δική της αργότερα (αναφέρεται ο Δεκέμβρης), η οποία μπορεί να είναι ταχύτερη από το DLSS 2.0 αλλά με χειρότερη ποιότητα απεικόνισης. Σε ό,τι αφορά στο Ray Tracing η Nvidia θα υπερτερεί και η RX 6800XT θα είναι κοντά στα επίπεδα της RTX 2080Ti. Σε ό,τι αφορά στις τιμές, αναφέρεται ότι είναι ακόμα θέμα υπό συζήτηση στην ΑΜD. Υπήρχε η αρχική σκέψη για ελαφρώς χαμηλότερη τιμολόγηση από την RTX 3080 (π.χ. 50$), αλλά, τώρα που βλέπουν ότι οι κάρτες αποδίδουν πολύ καλά, το ξανασκέφτονται.
 4. Θα το κάνουν οι youtubers μέσα σε 1-2 μήνες από την κυκλοφορία χεχε
 5. Το Rewind είναι ένα animated βίντεο που δημιουργήθηκε για το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (FSF) σχετικά με έναν επιστήμονα σε μια δυστοπική πραγματικότητα που τροποποιεί τον κώδικα ενός προγράμματος, οδηγώντας σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη. Αλλά στον κόσμο μας, που κυριαρχείται από ιδιόκτητο λογισμικό, θα είχε την ελευθερία που χρειάζεται να κάνει τη διαφορά; Αυτό το βίντεο, μαζί με τα video ShoeTool και The University of Costumed Heroes, είναι μέρος μιας σειράς από animated video που δημιουργήθηκαν για το FSF. Το Rewind έχει θέμα τη συνεργασία και τη σημασία της ελευθερίας για πρόοδο. Το ιδιόκτητο λογισμικό μας εμποδίζει να πραγματοποιήσουμε δραστικές αλλαγές. Το βίντεο αντικατοπτρίζει τις επιστημονικές ανακαλύψεις που σώζουν ζωές, αλλά κάθε πεδίο ή επάγγελμα υφίσταται παρόμοιες συνέπειες όταν οι ελευθερίες μας είναι περιορισμένες. Καθώς το FSF γιορτάζει αυτή την περίοδο, τα τριάντα πέντε χρόνια προόδου και προστασίας της ελευθερίας των χρηστών, κυκλοφορεί ένα βίντεο που μεταφέρει οπτικά έναν βασικό λόγο για τον οποίο η αποστολή του είναι τόσο σημαντική. Το Rewind δημιουργήθηκε για το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού Διάρκεια: 02:19 Παραγωγός και σκηνοθέτης: Brad Burkhart Ιστορία: Francesco V. Staluppi Animator: Zygis Luksas Πνευματικά δικαιώματα © 2020 Free Software Foundation, Inc., με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International. Άδεια χρήσης περιεχομένου: CC-BY-SA
 6. Προφανώς και η ζήτηση είναι πολλάπλάσια της προσφοράς. Δηλαδή το 1-5% της παγκόσμιας αγοράς GPU (βλ. steam statistics). Αυτό το ποσοστό έχουν οι high end gaming κάρτες. Όλες οι εκδόσεις 2080/Super/Ti δεν φτάνουν ούτε το 3% αθροιστικά. Αν ήταν όπως τα λες εσύ, τότε στην Nvidia έχουν αυτοκτονικές τάσεις που δεν πλημμύρισαν τα κανάλια διανομής με 3080.
 7. Αυτοί που ξέρουν τι σημαίνει 3080 και είναι πιθανοί αγοραστές (enthusiasts), δεν θα κάνουν καμία απολύτως κίνηση αν δε δουν πρώτα τον ανταγωνισμό που είναι ακριβώς στη γωνία (Radeon 6000). Στατιστικά ελάχιστοι είναι αυτοί που προχώρησαν σε αγορά 3080 χωρίς να περιμένουν είτε εκλογικευμένες τιμές είτε τους κόκκινους να φέρουν τη δικιά τους πρόταση. Ακόμα και στο thelab να έκανες ένα γκαλοπ "θα αγοράζατε ΤΩΡΑ 3080 αν την βρίσκατε στο ράφι, πριν δείτε τις Radeon RX 6000" δεν νομίζω ότι πολλοί θα απαντούσαν "ΝΑΙ".
 8. Αυτά πες τα στους AIBs, που τα έχουν πάρει κρανίο με την Nvidia. Ναι, το πλάνο ήταν εξαρχής να δημιουργηθεί τεχνητή έλλειψη. Γκούγκλαρέ το. Είναι παιχνίδι γάτας ποντικιού για να δουν και οι δυο παίκτες πού κάθεται η μπίλια των επιδόσεων. Πραγματική παραγωγή και κάρτες στα ράφια θα δούμε όταν όλα τα χαρτιά είναι στρωμμένα στο τραπέζι. Δεν μιλάμε για μαγαζάκια της γειτονιάς εδώ αλλά για 2 εταιρείες που πουλάνε σε όλον τον κόσμο και δεν θα ρισκάρουν μεγάλη παραγωγή αν δεν ξέρουν πώς θα τιμολογήσουν και που βρίσκονται σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε μια ρευστή λόγω Covid-19 παγκόσμια αγορά. Σε όλα αυτά προστίθενται και οι φήμες για όχι καλά yields σε GDDR6X, αλλά και πιθανά προβλήματα με την παραγωή Samsung 8nm. Όμως και τα δύο σενάρια αυτά έχουν αντίλογο. χαχαχαχαχα Μάλλον είσαι εσύ εκτός πραγματικότητας γιατί νομίζεις ότι το thelab ή τα enthusiast sites είναι η "πραγματικότητα" Steam Hardware & Software Survey STORE.STEAMPOWERED.COM
 9. Το Xbox Series X είναι μια καλά σχεδιασμένη κονσόλα με μια ισχυρή λύση ψύξης. Ακόμα και με ειδικό υλικό και λογισμικό, το σύστημα επόμενης γενιάς θα εξακολουθεί να ζεσταίνεται όταν παίζετε απαιτητικά παιχνίδια. Σύμφωνα με τις τελευταίες θερμικές δοκιμές από το Digital Foundry, το Xbox Series X μπορεί να φτάσει έως και 62C θερμοκρασίες όταν παίζει το Gears 5 σε συγκεκριμένες ακολουθίες. Όλα εξαρτώνται από το πόσο ηλεκτρικό ρεύμα αντλείται. Χάρη στη δυναμική κλιμάκωση ανάλυσης του Gears 5, η GPU πιέζεται αρκετά για να επιτρέψει υψηλότερη απόδοση, όπως εγγενές 4K με ray tracing και ρυθμίσεις γραφικών που υπερβαίνουν τις ρυθμίσεις του PC Ultra. Όσο πιο απαιτητικό είναι το παιχνίδι, τόσο περισσότερη δύναμη χρειάζεται και τόσο περισσότερη θερμότητα παράγεται. Για να διαπιστώσει πόσο μπορεί να ζεσταθεί το Series X, το Digital Foundry βρήκε ένα σημείο στο Gears 5 που αντλούσε 205W ισχύος κονσόλας και μέτρησε τις θερμοκρασίες με μια κάμερα FLIR κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του παιχνιδιού. Η κονσόλα τραβά αέρα από κάτω και εξάγει τον ζεστό αέρα από την κορυφή μέσω ενός τεράστιου ανεμιστήρα 130 mm. Η κονσόλα παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 22C) στο κάτω μέρος και κοντά στον οπτικό δίσκο και οι οπίσθιοι αεραγωγοί ανεβαίνουν λίγο στους περίπου 44C. Οι αεραγωγοί στην κορυφή φτάνουν στους περίπου 62C όταν το PSU φτάνει περίπου στο 65% της συνολικής τροφοδοσίας 315W της κονσόλας. Το Series X εκπέμπει περίπου 20-30% περισσότερη θερμότητα από ένα Xbox One X, το οποίο είναι λογικό δεδομένης της απόκλισης ισχύος (το One X έχει 245W PSU, ενώ η σειρά X 315W). Η σειρά X είναι επίσης πολύ πιο απαιτητική από το One X καθώς τα υποσυστήματα GPU, CPU, RAM και PCIe 4.0 SSD είναι πιο απαιτητικά σε ισχύ. Λάβετε υπόψη ότι το Gears 5 δεν δημιουργήθηκε για να ωθήσει τα υποσυστήματα CPU και GPU της σειράς X στα όριά τους. Είναι πιθανό αποκλειστικά παιχνίδια επόμενης γενιάς να ωθούν τα όρια ακόμη περισσότερο, αντλώντας περισσότερη ισχύ και να αυξήσουν τις θερμοκρασίες της κονσόλας.
 10. To ότι μερικές δεκάδες χιλιάδες κομμάτια εξαφανίστηκαν και ότι δεν καλύπτουν τη ζήτηση δεν είναι ένδειξη ότι "πουλάει σαν τρελό". Πρόκειται για τεχνητή έλλειψη. Σε 3 μέρες παρουσιάζει η AMD τη σειρά RX 6000. Μια χαρά λογικό είναι να παγώσει την παραγωγή και να του μείνει το όποιο στοκ έχει σε GDDR6Χ και gpu chips για να φτιάξει νέα SKUs ανάλογα με τον ανταγωνισμό που φαίνεται ότι θα είναι ισχυρός.
 11. Πρώτα η Microsoft αγκάλιασε το Halo: Infinite Craig meme. Τώρα φαίνεται ότι πραγματικά διασκεδάζουν με τα memes περί ομοιότητας με ψυγείο του Xbox Series X. Η Microsoft δημιούργησε πραγματικά ένα ψυγείο Xbox Series X. Το ψυγείο είναι ένα ακριβές αντίγραφο του νέας γενιάς Xbox Series X, διαθέτει τις ίδιες θύρες εμπρός και πίσω και ένα λογότυπο Xbox που ανάβει όταν είναι συνδεδεμένο. Καθώς ανοίγει η πόρτα, αναπαράγεται και ο ήχος εκκίνησης του Xbox Series X, ενώ στο εσωτερικό επικρατεί ο ίδιος πράσινος φωτισμός που θα υπάρχει και στην κονσόλα. H συσκευασία μοιάζει με τη θήκη λιανικής της σειράς X και είναι τόσο μεγάλο που η YouTuber iJustine δεν μπορούσε να κλείσει την πόρτα του γκαράζ. Η Microsoft δημιούργησε τρία αντίγραφα ψυγείου σειράς Χ, μια ωραία διαφημιστική πινελιά για να βοηθήσει στην προώθηση της κονσόλας. Ευχόμαστε να το δούμε και σε πραγματική παραγωγή!
 12. Όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι... Καλά, ότι θα τις πουλήσει κάποια στιγμή με καπέλο είναι στανταράκι. Το πόσο θα είναι το καπέλο εξαρτάται από τον ανταγωνισμό.
 13. To παιχνίδι είναι πιο πολύπλοκο και από πόκερ αυτή τη στιγμή... Οι επιδόσεις που βλέπουμε μάλλον είναι πραγματικές. Κρατήστε και την ξαφνική ακύρωση των 3070/16GB και 3080/20GB που έχει εξοργίσει τους AIBs. Μάλλον δεν θα έχουν νόημα αυτά τα μοντέλα με τις επιδόσεις που φαίνεται να φέρνει η AMD, καθώς θα έπρεπε να ανεβάσουν τιμές και βλέπουν ότι δεν μπορούν. Η Nvidia τηρεί στάση αναμονής (μείωσαν κατά πολύ και τις αποστολές 3080/3090, τις οποίες ούτως ή άλλως δεν βρίσκεις) γιατί συνειδητοποιούν ότι οι Big Navi θα φέρουν σοβαρό ανταγωνισμό στο τραπέζι... Το 2020 αποδείχτηκε η πιο ενδιαφέρουσα χρονιά για τους gamers EVER. Zen 3/Ampere/RDNA2, ποτέ ξανά δεν είχαμε σε τόσο κοντινό διάστημα τόσο ανατρεπτικές κυκλοφορίες με τέτοια αύξηση επιδόσεων.
 14. Ας το κάνουν... Θα τους πωρώσουν και άλλο για τους Zen 4.... Το UserBenchmarks θέλω να δω τι θα κάνει...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.