Jump to content

gdp77

Premium Members
  • Posts

    12.476
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    65

Blog Comments posted by gdp77

  1. On 25/10/2023 at 10:24 ΜΜ, το μέλος pol77 έγραψε:

    Ως συνέπεια του παραπάνω, αν κάνετε clone τα Windows από SATA drive σε NVME drive, θα δείτε μια ωραία μπλε οθόνη κατά την εκκίνηση των windows που δεν επισκευάζεται από το αυτόματο start-up repair των Windows.

     

    Δεν νομίζω. Όταν έκανα μετάβαση από sata SSD σε nvme (τέλη 2021), έκανα clone (με clonezilla) τον ssd μου (με dual boot linux mint + win 10) και δεν θυμάμαι να αντιμετώπισα πρόβλημα.... Μπορεί να θυμάμαι λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι έστησα windows από την αρχή....

  2. Μάλιστα. Ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Δεν είχα διαβάσει ποτέ ξανά για επιθέσεις σε linux boxes, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο υπαίτιος είναι μια cms app "magento". Δεν πρόκειται για κάποια τρύπα του linux. Εδώ σχετικές πληροφορίες: http://www.zdnet.com/article/how-to-fix-linux-encoder-ransomware/

  3. On 3/16/2016 at 8:45 AM, Delijohn said:

    οι λέξεις heartbleed και shellshock σου λένε κάτι;;

    Επίσης για το 2013, 16-24 ΧΙΛΙΑΔΕΣ linux hosted site ΤΗ ΜΕΡΑ, έπεφταν θύματα νέων vulnerabilities και zero day exploits.

    Τη πρώτη βδομάδα του Μαρτίου του 2015, αυτός ο αριθμός ήταν 190 ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

    Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

    α διάβασε κι αυτό 

    α κι αυτό από το δεκέμβρη του 2014

     

    Δεν γράφω ούτε και έχω γράψει ότι το Linux ό,τι και αν κάνεις είναι bullet-proof. Προφανώς δεν είναι idiot-proof. Κανείς δεν θα σε προστατέψει αν κατεβάζεις ό,τι να 'ναι και του δίνεις admin privileges. Αυτό που πίστευα και πιστεύω πάντα περιγράφεται και στα ίδια τα links που μου δίνεις:

    "...

    Linux will continue to have nasty security holes, but again: the sky isn’t falling. Your Linux system is still far more secure than the average Windows desktop. Attackers are more interested in targeting the larger Windows install base. And Linux does have a great security architecture Windows lacks, too—simply getting most of your programs from a centralized software repository instead of a gaggle of websites helps a lot.

    No, you don’t need to start running antivirus software on your Linux system, but be aware: You’re not perfectly safe on Linux, or any other system."

     

    Κατά τα άλλα, ναι, διάφορα malware μεταφέρονται προφανώς μέσω internet όπου η πλειονότητα των servers είναι linux hosted, αλλά φυσικά και αυτό είναι εφικτό μια που α) δεν φταίει το Linux για το πόσο συχνά αναβαθμίζονται και πόσο σωστά είναι στημένοι οι servers β) δεν είναι δουλειά του λειτουργικού να ελέγχει τι διακινείται μέσω ενός server.

     

    Το βασικό μου επιχείρημα είναι το εξής: Ο τελικός χρήστης linux δεν πρόκειται να βρει τα αρχεία του κρυπτογραφημένα από κάποιο malware, όπως το έπαθαν κάποιοι σε αυτό το thread.

  4. Μήπως στις βασικές αρχές προστασίας πρέπει να προστεθεί και "6. Βάλτε linux αν δεν είστε κλειδωμένοι σε windows only proprietary λογισμικό"; Μήπως λέω... Αλλά μάλλον δεν συμφέρει τις εταιρείες antivirus...

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.