Jump to content

gdp77

Premium Members
  • Posts

    12.476
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    65

Posts posted by gdp77

  1. 2 ώρες πριν, το μέλος TopCLR έγραψε:

    Καλά πάνε να μπλέξουν τα μπούτ... τα ονόματα με την Saphire;

    Nitro η Saphire, Nitro και η Acer; 🤔

     

    Εγώ θα έφτιαχνα και μια σειρά "IQ". Το έχουν πολύ ανάγκη όσοι αγοράζουν radeon 7000 στις τρέχουσες τιμές, με αυτό το τραγικό efficiency.

    • meow 1
  2. 4 ώρες πριν, το μέλος Constandinos έγραψε:

    Καλημέρα, συγνώμη για το ξέθαμα, αλλά είμαι και εγώ με την RTL8852BE σε Manjaro. Θα ήθελα να ξέρω αν η κάρτα δούλεψε. Είμαι σε lenovo laptop αν βοηθάει.

     

    Η κάρτα δούλεψε 100%

     

    Αποκαλύφθηκε τελικά όμως ότι τα προβλήματά μου προέρχονταν από παρεμβολές του ασύρματου dongle (2.4 GHz) του Razer DEATHADDER V2 X HYPERSPEED. Τα ίδια προβλήματα προκαλούσε το dongle τόσο στη realtek όσο και στην Intel που έβαλα. Tα προβλήματα λύνονται όταν χρησιμοποιώ wifi 5GHz και όχι 2.4GHz. Αν υποχρεωτικά πρέπει να συνδεθώ σε wifi 2.4GHz, τότε είτε πρέπει να είμαι δίπλα στο router ή να μην χρησιμοποιώ το wireless mouse.

     

    Δεν ξέρω αν το πρόβλημα παρεμβολών υπάρχει μόνο στο dongle της razer ή και σε αυτά της logitech (για gaming ποντίκια πάντα).

     

    • Like 1
  3. 1 ώρα πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    cache και game ειναι συνδιασμος που δεν χανει!

    βλεπω και την Intel να πηγαινει προς τα εκει

     

    Όχι η Intel δεν θα πάει "προς τα εκεί" γιατί δεν έχει το πρόβλημα latency που έχει η αρχιτεκτονική της AMD. H έξτρα cache στους Intel μπορεί να πρόσφέρει λίγο καλύτερες επιδόσεις, αλλά το κόστος δεν θα δικαιολογεί το εγχείρημα καθώς το latency δεν είναι το πρόβλημα της Intel, αλλά η "μονολιθική" αρχιτεκτονική που δεν επιτρέπει κανένα σοβαρό scalability. H AMD λέγεται ότι θα λύσει τα προβλήματα latency με τους ZEN6 όπου θα υπάρξει ένας επανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής chiplets+i/o die σε 3d υλοποίηση που θα φέρει επανάσταση.  Λογικά συζητάμε για 2026. Μέχρι τότε, η AMD θα βασίζεται για gaming επιδόσεις στη 3D cache.

    • Like 3
  4. 56 λεπτά πριν, το μέλος navaho7 έγραψε:

    Κατεβάζεις ubuntu, mint ή κάποιο άλλο distro

    Καλύτερα Ubuntu, γιατί το mint έχει ελαφρώς παλιότερο kernel by default (5.15), ενώ ubuntu, fedora και άλλα έρχονται με νεότερο kernel 6.2+.

     

    ΥΓ Απ' ό,τι διαβάζω τα realtek 2.5 gbps παίζουν κανονικά με 5.15 kernel και πάνω.

    • Like 2
  5.  

    Φτιάξε ένα live linux usb (ubuntu, fedora, whatever) και μπούταρε με αυτό. Αν δεν παίζει ούτε εκεί, στείλε την μητρική για αντικατάσταση.

     

    Απλά κατεβάζεις το iso και το "καις" σε ένα usb και μπουτάρεις με αυτό.

    • Like 5
  6. 1 ώρα πριν, το μέλος topmarios έγραψε:

    Β) Με την ένδειξη PCI, αλλά με το πλαϊνό κλιπ κουμπώματος στο μέσον της πλευράς (κουμπώνει). 

     

    Ποιο πρέπει να κουμπώσω εκεί; Έχω βάλει το B, μπας και έχω βάλει το λάθος γιαυτό και δεν ανοίγει; 

     

    Μέγιστο λάθος. Κανονικά δεν θα έπρεπε να κουμπώνει.....

     

    Πες μου, στο κόκκινο πλαίσιο στη photo, η υποδοχή είναι 4pin ή 8 pin?

     

    Εκεί κανονικά κουμπώνει το EPS connector του τροφοδοτικού

     

    image.png.311d3bf73763c7855145bb63e964e1cb.png

     

    Ή θα είναι σε μορφή 4+4

    26 λεπτά πριν, το μέλος topmarios έγραψε:

    Από το νέο τροφοδοτικό, ποιο αντίστοιχο βύσμα να κουμπώσω, το CPU ή το PCI-E; 

     

    Στη μητρική κουμπώνεις αυτό με την ένδειξη CPU

     

    Αν με κάποιο τρόπο κατάφερες να κουμπώσεις αυτό με την ένδειξη PCI-E έκανες μεγάλο λάθος.

    • Like 1
  7. 1 ώρα πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

     

     

    Οι Ryzen 8000 δεν ανήκουν στην αρχιτεκτονική ZEN5, αλλά στην ZEN4 (APU). Οι πρώτοι ΖΕΝ5 (λογικά 9000 series) αναμένονται το καλοκαίρι του 2024, ίσως και αργότερα.

    • Like 1
  8. 2 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    44δις έναντι 86εκατ (που είναι ακόμα λιγότερα γιατί αυτά τα βάλαμε με υποθετικό σενάριο) και εσύ νομίζεις ότι οι gamers τον κρατάνε από τα αρχχαχαχαχχααχααχααα.

     

    Συνεχίζεις και επικαλείσαι τα "επίσημα στοιχεία". Με βάση τα επίσημα στοιχεία, σε ρωτώ λοιπόν, γιατί δεν αφήνει την αγορά να ασχοληθεί με τα πιο προσοδοφόρα "αθλήματα"? Χάρη μας κάνει? Είναι μεγαλόψυχος ο πέτσινος? Μήπως να του στήσουμε και άγαλμα?

     

    Δεν έγραψα ότι αποκλειστικά οι "gamers" τον κρατάνε, αλλά οι καταναλωτές. Και αυτόν και οποιονδήποτε άλλον. Και πρέπει να φτύσει αίμα για να τους κρατήσει και να συνεχίσει να τους ρουφάει το αίμα για να επιβιώσει. Είναι αμφίδρομη η σχέση, αλλά αν σπάσει η αλυσίδα, τότε δεν θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ οι καταναλωτές αλλά ο πέτσινος. Αυτά.

    2 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Ακόμα και αν πέσουν οι τιμές πάλι χάρη θα σου έχει κάνει ο πετσινος.

    χαχαχαχα αν πέσουν οι τιμές θα μου κάνει χάρη και όχι γιατί θα εξαναγκαστεί ε?

     

    Δηλαδή ό,τι και να γίνει εσύ πάλι δίκιο θα έχεις. Το αλάθητο....

  9. 6 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    Μπορει να φτιαξει οτι θελει εκει οχι μονο dgpu

    ενα πραγμα δεν εχεις καταλαβει μεχρι τωρα, οτι εμεις (οι pc gamers) κρεμομαστε απο τα @@ του πετσινου και οχι το αντιθετο. Πανε αλλαξαν αυτες οι εποχες και δεν ξαναγυρνανε

     

    1) Ας φτιάξει αν μπορεί. Και στο enterprise, dgpu πουλάει.

    2) Όχι. Ο πέτσινος κρέμεται από τα @@ των gamers. Απλά ως συνήθως οι από κάτω δεν αντιλαμβάνονται την ισχύ τους. Ο πέτσινος και ο κάθε πέτσινος είναι ένα τίποτα αν δεν υπάρχουν οι καταναλωτές να τροφοδοτούν με $$ την εταιρεία του.

     

    Εγώ έγραψα την άποψή μου. Οι τιμές θα πέσουν. Ας επανέλθουμε σε έναν χρόνο να δούμε ποιος πρόβλεψε σωστά.

     

    • Like 2
  10. 12 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Οι καρτες θα μεινουν ως εχουν και χαρη θα μας κανουν που υπαρχουν. Η αγορα ειναι πολυ μικρη για να δωθει η οποια σημασια. Αυτη ειναι η πικρη αληθεια.

    Διαφωνώ, αλλά το μέλλον θα δείξει. Εγώ πιστεύω ότι θα δούμε πτωτικές τάσεις στην τιμολόγηση. Όχι αύριο, αλλά σε βάθος χρόνου, η τιμολογιακή πολιτική στις dgpu είναι μη βιώσιμη.

     

    Σε έναν χρόνο μπορούμε να επανέλθουμε στο θέμα.

  11. 15 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    Αν πεσει η ζητηση θα παραγουν λιγοτερο, δεν προκειται να ριξουν τις τιμες. Αυτο ξεχασε το (μακαρι να γινει). Ειπαμε δεν ειναι το βασικο τους εσοδο. Δεν ειμαστε 2010

     

    Τα συμβόλαια με την TSMC δεν είναι τόσο ευέλικτα και δεν θα είναι ποτέ. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να παραγγείλεις "λιγότερο". Και στο enterprise η ζήτηση είναι πεπερασμένη και από συγκεκριμένους παίκτες. Η οικονομία λειτουργεί και αλυσιδωτά να ξέρεις. Το PC gaming για παράδειγμα οδηγεί τις εξελίξεις στο hardware. Αν η AMD δεν παράγει dgpu ξαφνικά θα δει όλο το μοντέλο της να καταρρέει σε όλους του τομείς. Η nvidia αν σταματήσει να πουλάει dgpu θα δώσει όλη την αγορά στην AMD που θα έχει περισσότερα έσοδα και θα επενδύσει περισσότερα για να εξελιχθεί πιο πολύ και να πάρει όλα τα πολύτιμα συμβόλαια από την TSMC. Τίποτα δεν είναι παρθενογένεση. Ούτε η Νvidia, ούτε η AMD πρόκειται να παρατήσουν την ΑΝΘΟΥΣΑ αγορά gaming γιατί μερικοί εδώ νομίζουν ότι δεν αξίζει. Ειδικά η Nvidia που είναι η πλέον άπληστη εταιρεία στον πλανήτη (ίσως μαζί με την apple). Αν δεν είχε νόημα η αγορά dgpu η nvidia θα την είχε παρατήσει πρώτη.

    • Haha 1
  12. 9 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    Ωραιο, αλλα ρεαληστικα δεν προκειται να γινει ποτε

     

    Και όμως, η πτώση σε πωλήσεις dgpu είναι εμφανής στα κιτάπια των εταιρειών. Οι λίγοι που έχουν απομείνει να πληρώνουν την αισχροκέρδεια ολοένα και λιγοστεύουν...  Και τότε θα έρθει η ώρα της κατρακύλας που θα είναι τεράστια (γιατί πιο ακριβά να τιμολογήσουν για να ρεφάρουν, πλέον ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, καθώς έχουν ξεπεράσει κάθε όριο). Οι αυτοκρατορίες γκρεμίζονται ανετότατα και όταν αυτό συμβαίνει είναι βροντερό. Έχει συμβεί στο παρελθόν και θα ξανασυμβεί. Η απληστία είναι κακός σύμβουλος.

  13. 9 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    Το pc gaming δυστυχως αρχιζει και πεθαινει με ποναει που το λεω αλλα ετσι ειναι. Και το λεω αυτο εχοντας απο πολυ μικρη ηλικια pc και δεν ειχα ποτε κονσολα και ουτε προκειτε ποτε να ασχοληθω με κονσολα, αλλα βλεπεις εγω ειμαι μειονοτητα.

     

    Το pc gaming δεν πεθαίνει, γενικά και αόριστα από μόνο του. Εμείς το σκοτώνουμε. To pc gaming μια χαρά σώζεται. Οι τιμές των καρτών γραφικών πλησιάζουν το breaking point για τις εταιρείες. Η κατρακύλα θα είναι μεγάλη και θα κάνει θόρυβο. Αν οι gamers σκεφτούν έξυπνα και ασχοληθούν μόνο με competitive online ή με games 3-4 ετών και παλαιότερα (υπάρχουν για 10 ζωές), και μένουν όλες οι gpu απούλητες, μια χαρά θα δούμε εξορθολογισμό. Δεν τους παίρνει να χάσουν την αγορά gaming και θα ρίξουν τιμές. Δεν θα το κάνουν όσο υπάρχουν αγοραστές που δέχονται να πληρώσουν 400% αισχροκέρδεια για να παίξουν τον τελευταίο ΑΑΑ τίτλο. Αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται σε παγκόσμια κλίμακα και όλα θα πάνε καλά.

    • Like 2
  14. 20 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Το αν διαφωνεις η οχι ειναι αδιαφορο. 1+1=2 Τελεια και παυλα.

    Μεγαλη αγορα για ποιον? Για μια εταιρια των 45δις κερδων το χρονο που εχει πουλησει συνολικα 160κ κομματια προφανως και δεν ειναι τιποτα. Κανε τα μαθηματικα να δεις.

    Εννοειται, οτι τα κερδη απο τα αλλα προιοντα υπερκαλυπτουν την οποια μικρη χασουρα υπαρχει στον τομεα. Αν υπαρχει χασουρα. Για θυμησου ποσο ευκολα παραιτηθηκε απο την αγορα των κονσολων. Προφανως, υπαρχει τεχνογνωσια που την περναει στις καρτες και γιαυτο της βγαινει πολυ ευκολα η συνταγη. Οσο κερδιζει, ασχετα απο το που, δεν υπαρχει κανενας λογος αποσυρσης.

    Τώρα είμαι από κινητό και δεν μπορώ να απαντήσω αναλυτικά. Η Nvidia δεν ζει χωρίς τις dgpu κάρτες. Όχι για οικονομικούς λόγους (άμεσα) αλλά γιατί όλο το development για την κυριαρχία της στις GPU στο enterprise, γίνεται στο desktop (ναι και μέσω του gaming). Θα πεθάνει χωρίς αυτό σε 2-3 γενιές. Τόσο απλά. Διαφορετικά, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, να πάνε μόνο στο enterprise να γλιτώσουμε από το καρκίνωμα.

  15. 20 λεπτά πριν, το μέλος topmarios έγραψε:

    Θεωρώ ότι ούτε η μητρική, αφού ανάβουν τα πληκτρολόγιο-ποντίκι-οθόνη, δηλαδή παίρνουν ρεύμα από τις θύρες USB της μητρικής βλέπω. 

     

    Αν το τροφοδοτικό σου έχει όντως "ψοφήσει" καλό θα ήταν να μην συνεχίζεις να τροφοδοτείς το σύστημα με αυτό, μην γίνει κάποια περαιτέρω ζημιά. Κάνε υπομονή να έρθει το καινούργιο και βλέπεις.

     

    Η οθόνη σου παίρνει ρεύμα από usb???? Δεν έχει δικιά της σύνδεση ρεύματος?

    • Like 1
  16. On 23/1/2024 at 8:36 ΜΜ, το μέλος topmarios έγραψε:

    Εχθές το βράδυ ενώ δούλευε κανονικά, τον άφησα για κάνα μισάωρο χωρίς να τον χρησιμοποιώ και έκλεισε μόνος του ξαφνικά.  Όταν πάτησα το κουμπί εκκίνησης για να ανοίξει λοιπόν, άνοιξε κι έδειχνε στην οθόνη ότι δεν βρίσκει λειτουργικό, insert boot media κλπ. 

     

    Πιστεύω ότι το τροφοδοτικό σε χαιρέτησε (έτσι "έφυγε" και το τελευταίο μου τροφοδοτικό αφού συμπλήρωσε 7 χρόνια λειτουργίας- έσβησε το pc ενώ ήταν σε λειτουργία και δεν ξανάνοιξε). Όταν ψοφάει ένα τροφοδοτικό δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς νεκρό. Μπορεί να δίνει κάποιες τάσεις (π.χ. να ανάβει το led-άκι της μητρικής), αλλά να μην επαρκεί για λειτουργία του συστήματος.

     

    Από κει και πέρα, όταν χαιρετήσει το τροφοδοτικό, μπορεί να πάρει μαζί του και κάποια υποσυστήματα (αναλόγως της ποιότητας του τροφοδοτικού και των συστημάτων προστασίας που διαθέτει). Επειδή το τροφοδοτικό σου δεν ήταν και από "σόι", θα πρέπει να ανησυχείς και για το τι άλλο πήρε μαζί του.

     

    Ως έχει η κατάσταση, ξεκινάς με τροφοδοτικό (όπως έχεις ήδη κάνει) και βλέπεις. Γενικά στα τροφοδοτικά θα πρέπει να αγοράζεις αυτά που έχουν 10 χρόνια εγγύηση για τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία....

     

    ΥΓ αν έχεις κάποιο ssd to usb adaptor (δεν είναι ακριβά και καλό να σου βρίσκεται ένα για κάθε χρήση) μπορείς να συνδέσεις τον δίσκο σου σε κάποιο λειτουργικό pc να τσεκάρεις αν λειτουργεί και αν έχασες τα δεδομένα σου.,

    • Like 1
  17. 9 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Χαρη μας κανουν. Ενα χρονο μετα τo release, ειχαν δωσει 160.000 κομματια συνολικα και φετος ειναι 46% κατω. Απο τα 44.7 δις το ποσοστο απο τις καρτες ειναι τουλαχιστον αστειο.

     

    Εννοείς χάρη μας κάνουν που πουλάνε, έστω και με τιμές αισχροκέρδειας, dGPUs για gaming? Εγώ διαφωνώ. Η αγορά gaming προϊόντων είναι τεράστια. Αν δεν ήταν, δεν θα προσπαθούσε η Intel να μπει σε αυτήν "καίγοντας" έναν σκασμό δισεκατομμύρια. Η Nvidia δεν κάνει καμία χάρη στους καταναλωτές, τους εκμεταλλεύεται όσο δεν πάει. Αν δεν είχαν λόγους (και δεν είναι μόνο το κέρδος) να παραμένουν στην αγορά, θα είχαν φύγει ήδη.

  18. 6 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    Σε κανεναν μας αδεν αρεσουν οι τιμες των καρτων γραφικων (ακομα και των αυτοκινητων και πολλων αγαθων ακομα) και εννοειται δεν ειναι κακο να εκφραζουμε την αποψη μας για αυτο

    Ειναι ομως κακο να χαρακτηριζουμε αυτους που επιλεγουν να δωσουν αυτα τα χρηματα και να τις αγοραζουν, δεν μας πεφτει λογος απο την στιγμη που τα χρηματα αυτα δεν βγαινουν απο την τσεπη μας. Ουτε ξερουμε σε τι οικονομικη κατασταση βρισκεται ο αλλος, στην τελικη μπορει να πουλησε την παλια του καρτα και κατι αλλο και να πηρε την καρτα χωρις να βαλει λεφτα απο την τσεπη του. Αλλα και παλι οπως ειπα δεν μας πεφτει λογος! τοσο απλα

     

    Έχεις δίκιο. Ζητάω συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που εκφράζω για αυτούς που αγοράζουν τέτοιες κάρτες. Βεβαίως και πιστεύω ότι με την πρακτική αγοράς τέτοιων καρτών (π.χ. 7600ΧΤ) καταστρέφουν την αγορά, καθώς αβαντάρουν τις εταιρείες να συνεχίσουν τις πρακτικές αισχροκέρδειας (=μέτρια έως κακά προϊόντα για εξωφρενικές τιμές). Εξακολουθώ και πιστεύω ότι αγορά νέας gpu στις τρέχουσες τιμές δικαιολογείται μόνο αν σου έχει καεί η κάρτα και δεν έχεις πλέον gpu. Ξέρω ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, αλλά αυτή είναι η δικιά μου. Συγγνώμη και πάλι για όσους προσβάλλω πάνω στον θυμό μου.

    • Like 1
  19. 11 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Αυτό το λες σε εμένα; Δεν σε φτάνουν δύο ζωές για να παίξεις ότι έχω παίξει.

    Άσε να ξέρω καλύτερα. Εσύ πήγαινε να δώσεις 1000 ευρώ για να παίξεις 144 1080p το 24.

     

    Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου. Όπως βλέπεις και από την υπογραφή μου, αν δεν βγει σωστή κάρτα στη σωστή τιμή, δεν τα δίνω. Όσο για το πλήθος των παιχνιδιών είναι ψιλοαδιάφορο. Ξέρω noob-άκια (ως προς τις γνώσεις και την τεχνική κατάρτιση) που έχουν παίξει περισσότερους τίτλους και από τους δυο μας. Δεν καταλαβαίνουν "χριστό" όμως για το πόσα fps πιάνουν και σε ποιες συνθήκες.

    10 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

     

    Εγώ είμαι γνωστό corpo-slave και καπιταλόσκυλο, ειδικά εδώ στο φόρουμ έχουν να το λένε. 

    Εσύ όμως πρόσεχε, στην προσπάθειά σου να μην έχεις την τύχη του Μπόξερ γίνεσαι σαν το αφεντικό του Ροσινάντε. 

     

     

    Αν δώσεις λίγη σημασία στο παρακάτω, σίγουρα θα αναγνωρίσεις την αναφορά στο Martian Chronicles.

    Αν και σε άλλο επίπεδο η αλληγορία, βρίσκει έδαφος και στην περίπτωσή σου.

     

    7817d8cd70d2453eb71b2f628bc5e11c1.gif

     

    Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Εμένα με κάλυψε ο @ARMAGEDDON πιο πάνω. Μένω σε αυτό.

  20. 2 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

     

    Δεν υπάρχει περίπτωση σε συμβούλιο μετόχων να περάσει το

    "Nαι ξέρετε τα περιθώρια κέρδους που αυξάνουμε κατα 100% τα τελευταία 4 χρόνια; Ε, θα τα μειώσουμε γιατί υπάρχουν χώρες στον τρίτο κόσμο που εκεί οι consumers δυσκολεύονται".

    Όπως θα το πει αυτό έτσι θα φύγει απ' το παράθυρο. 

    Το περιθώριο κέρδους πρέπει να αυξάνεται. Τέλος.

    Κανείς στο μάνατζμεντ των εταιριών δεν θέλει να χαντακώσει την καριέρα απ' τη στιγμή που είναι πολύ πιο ανώδυνο στο να δικαιολογηθούν οι όποιες μειωμένες(??) πωλήσεις στο consumer κομμάτι. 

     

    Οπότε οι αγοραστές μπορούν να είναι οτι διάολο θέλουν. Απλά κανείς δε νοιάζεται γι αυτούς.

     

    Δεν διαφωνώ στο εταιρικό μέρος των επιχειρημάτων σου και δεν λέμε κάτι διαφορετικό.

     

    "Το περιθώριο κέρδους πρέπει να αυξάνεται. Τέλος". --> Ελπίζω να το λες αυτό από την εταιρική σκοπιά. Αν το λες ως καταναλωτής σου προτείνω να διαβάσεις τη "Φάρμα των ζώων" και να εστιάσεις στην τύχη του Μπόξερ. Αν και σε άλλο επίπεδο η αλληγορία, βρίσκει έδαφος και στην περίπτωσή σου.

     

    Οι τιμές, πάντως, των gpu δεν αποτελούν θέμα στις "χώρες του τρίτου κόσμου", αλλά ακόμη και στη Μέκκα του καπιταλισμού. Το breaking point είναι κοντά, οπότε θα δούμε εν ευθέτω χρόνο ποιος "νοιάζεται για τους αγοραστές". Ωστόσο έχεις δίκιο, ότι κανείς δεν νοιάζεται. Ούτε οι ίδιοι δεν νοιάζονται για τους εαυτούς τους.

     

    2 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Αυτό το λες συνέχεια και μόνο γέλιο προκαλεί.

     

    Όπως έγραψα: ignorance is bliss (αν και υποψιάζομαι ότι στην περίπτωσή σου, άλλο είναι το κίνητρο).

  21. 9 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    ας βγαλουν καμια καρτα της προκοπης σε ανθρωπινη τιμη και ας αφησουν τις #$%#$ιες θα ελεγα εγω. Της κοντης #$%$$% οι τριχες της φταινε λεγανε στου κωριο μου

     

    Τα πράγματα είναι απλά: Φτωχότατο γνωστικά το επίπεδο των αγοραστών, ελεεινές κάρτες, τις στολίζουμε με ένα σωρό τεχνολογίες που εισάγουν ψευτοframes, blair και latency, τις πουλάμε για μεταξωτές κορδέλες και πάνε τα πρόβατα και αγοράζουν 300-400€ κάρτες που ούτε στα ρημαδό  1080p με high details δεν μπορούν να πιάσουν 144 frames (ούτε καν τα μισά) που είναι και το πιο φτηνιάρικο standard σε μονιτορ.  Αν θες 144 fps σε 1080p (εν έτει 2024) πρέπει να παίζεις με τα πάντα low ή να πληρώσεις 1000άρικο μόνο για τη gpu. Υπερκοστολογεί η Nvidia 300-400%, 200% η ΑΜD και πληρώνεις τη διαφορά στον λογαριασμό ρεύματος και αυτό το λέμε πρόοδο. ignorance is bliss. Και τώρα θα βγει κανάς τιμητής και υπερασπιστής να σου πει ότι "δεν βγαίνουν" διαφορετικά οι εταιρείες....

  22. 21 ώρες πριν, το μέλος Havic έγραψε:

    image.thumb.png.eaeb39a292b861fc1dd1c34e831a484e.png

    Αδιάφορο προϊόν σε τρισάθλια τιμή.

     

    Κορόιδα βεβαίως υπάρχουν πολλά, γι' αυτό και κυκλοφορούν άλλωστε τέτοια προϊόντα (σε αυτές τις τιμές). Μόνο με 100€ χαμηλότερη τιμή την εξετάζεις για αγορά και πάλι με τόσο άθλιο efficiency το σκέφτεσαι....

  23. 57 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    Παρτο χαμπαρι, οποιος εχει τα φραγκα (η του περισευουν) θα παρει και 4090 και 5090 και οτι αλλο βγει αργοτερα! Δεν θα πει "Α οχι δεν θα την αγορασω γιατι ετσι υποστηριζω την αισχροκέρδεια της Nvidia και θα με θεωρουν αμυαλο καταναλωτη". Απλα δεν παιζει αυτο

     

    Συμφωνώ απόλυτα. Και όποιος έχει τα φράγκα και όποιος δεν τα έχει (θα βάλει δόσεις). Δεν υπάρχει κάτι που χρειάζομαι να "πάρω χαμπάρι".

    • Agree 1
  24. On 10/1/2024 at 10:59 ΜΜ, το μέλος BloodMage έγραψε:

    μαζι σου! το θεμα ειναι να βγαλει καμια καλη καρτα η AMD ωστε να πεσει η τιμη της 5080 να μπορεσουμε να την παρουμε και εμεις οι απλοι ανθρωποι :p

     

    Ακόμα και αν βγάλει "καλή" κάρτα η AMD, θα την πουλάει 50$ πιο φτηνά από την αντίστοιχη της Nvidia (στο πιο αισιόδοξο σενάριο), εξαιτίας ανθρώπων σαν και εσάς (όλων των παραπάνω) που αποφάσισαν ότι είναι ΟΚ να δεχτούν την αισχροκέρδεια προκειμένου να αγοράσουν μια gpu. Δεν θα σταματήσω να ελπίζω ότι ένα θαύμα μπορεί να γίνει και να αλλάξει κάποια μέρα η κατάσταση στο πεδίο των gpu, αλλά δυστυχώς έχουμε τις τιμές που μας αξίζουν ως άμυαλη καταναλωτική κοινωνία.

    • Like 2
    • Haha 1
  25. Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

     

    Συνήθως αν ανοίξεις τα web developer tools (ή όπως τα ονομάζει ο κάθε browser) και ψάξεις στο παράθυρο που παίζει το video, κάπου ανάμεσα στον κώδικα του παραθύρου ενδέχεται να ξετρυπώσεις το url (συνήθως με κατάληξη mp4). Το έχω κάνει 2-3 φορές στο παρελθόν και το έχω καταφέρει.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.