Jump to content

Volrath

Premium Members
  • Posts

    4.915
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Posts posted by Volrath

  1. Χωρίς login

     

    Τώρα θα μου πεις χωρίς login με "50000" ψέυτικα δώρο, είναι πραγματικά τζογάρισμα; Αλλα το βασικό είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά κάπου που να αναφέρει το όριο ηλικίας. Νόμιμο μπορεί να είναι - γιατί υποτίθεται κοιτάζει την ηλικία στην εγγραφή, αλλά δε σου λέει ποιο είναι το όριο αυτό και δε σε αφήνει να επιλέξεις μικρότερη ηλικία από γεννηθής του 1999. Δε μπορεί η εγγραφή με λίγα λόγια να σε κόψει (άμα επιλέξεις 17 χρονών π.χ.).

     

    Και έχουν καλυμένο τον πωπό τους γιατί έχουν θαμμένο στο FAQ > Υποχρεώσεις σαν παίχτης, έχει όρο να είσαι 18 ή 21 κτλ κτλ.

     

    Με λίγα λόγια πιο γκρι και από  #808080.  Νόμιμο μεν, ηθικό όμως; Μπα.

     

    Τέλος πάντων. Εκτός αυτού, ο τρόπος που προσφέρετε τη διαφήμιση είναι ο χειρότερος δυνατός. Ακριβώς επειδή το site στεγάζει άτομα που γνωρίζουν, αξίζει για ένα ~10% bump ή πόσο είναι να λερώσεις τη φήμη σου;

     

    Σκέψου πόσο άσχημα ακούγεται αυτό: Το thelab άρχισε να βάζει παραπλανητικές διαφημίσεις  με popups.

     

    Δεν έχω λύση να σας προσφέρω στο οικονομικό. Καταλαβαίνω τη κατάσταση γιατί είμαι Ελλάδα. Περικοπές, κόψιμο εξόδων, φτηνότερο πακέτο κτλ κτλ, τι άλλο να κάνεις; Κόφτε το χώρο, υπάρχει το imgur (το οποίο βολεύει και περισσότερο από το built-in να λέμε την αλήθεια), δεν είναι ανάγκη  να ανεβαίνει το κόστος από εκεί.

     

     Για το adblock, δεν έχετε το pop-up πλέον; Εκεί στο popup βάλτε οδηγίες πώς να κάνουν whitelist το site. Μου φαίνεται περίεργο που κόσμος προτιμά να βλέπει ένα popup παρά 2-3 bannerακια.

     

    --------

     

    Απλά παιδιά, αυτή τη κίνηση μόνο βραχυπρόθεσμα θα βοηθήσει το site. Μακροπρόθεσμα μόνο ζημιογόνος θα είναι. Ανταλλάσετε ένα μικρό κέρδος τώρα με περιθώρια ανάπτυξης του userbase μετά.

     

    Anyway ειδικός δεν είμαι, μπορεί να λέω και @@ριες, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

     

     

     

    • Like 1
  2. Δε ξέρω για πιο λόγο το συζητάτε εδώ μιας και δεν είναι bug αλλά τέλως πάντων. 13 χρόνια είμαι μαζί σας, θα μιλήσω έξω από τα δόντια.

     

    ¨Αμα η πρώτη επαφή που έχει ένας νέος υποψήφιος χρήστης είναι ουσιαστικά fullscreen διαφήμιση για τζόγοsite που πετάει popup, ποια φαντάζεστε ότι θα είναι η πρώτη εντύπωση του; Πού θα βρείτε νέους χρήστες;   Εσείς θα προχωρούσατε την επίσκεψη σας σε ένα -άγνωστο- site άμα σας βγάλει τέτοιου είδους διαφημίσεις;

     

    Η ειρωνία του ζητήματος είναι ότι την καλύτερη εντύπωση θα την έχουν αυτοί που δε θα σας στηρίζουν (adblocks).

     

    Quote

    Καλησπέρα. Αρχικά για μία φορά την μέρα που εμφανίζεται η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν περιμέναμε να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα και τέτοια αγανάκτηση.


     Η διαφήμιση αυτή είναι κακόβουλη και παραπλανευτική, δε γίνεται να φανταστήκατε ότι θα ήταν όλα μέλι γάλα. Χώρια ότι κατά την άποψη μου είναι κακή επιλογή και επιχειρηματικά, είστε οκ ηθικά να στέλετε 14-16 χρονα σε τζογοsite που δεν έχουν καν disclaimer για ηλικία;

     

    Quote

    και τέτοια αγανάκτηση

     

    Δεν είναι αγανάκτηση. Απογοήτευση είναι. Περίμενα καλύτερα.

  3. mmJ7uDI.gif

     

    Μία δουλεύει, μία δε δουλεύει. Στην αρχή ήταν το i μόνο. Λέω κλάιν, θα βουτήξω τον διακόπτη από κάνα scroll lock και θα το βάλω στη θέση του i.

     

    Μετά άρχισε να κάνει τα ίδια και το d. Μη χαιρετήσω λέω. Δε πειράζει, έχω και το διακόπτη του pause.

     

    Ε, ξαφνικά άρχισε να κάνει τα ίδια και το 1. Οπότε φοβάμαι μήπως δεν είναι διακόπτες αλλά πλακέτα...

     

    Τράβα ψάχνε τώρα...καμιά ιδέα πώς να το ελέγξω με πολύμετρο; Μη ξυλώνω διακόπτες άσκοπα...

     

    99 στα 100 πατήματα δουλεύουν. Αλλά όταν δε δουλεψει θα παρει 2-3 πατήματα για να πιάσει ξανά.

  4. 8 hours ago, psyber said:

    παιδιά έχει δοκιμάσει κανείς την ectotherm της ek; Πολύ καλή ποσότητα (5γ) για 7 ευρω... είναι αυτή της ek που αναφέρεται επάνω στη δοκιμη;

    Έχε το νου σου ότι οι πάστες μετά από καιρό δε κάνουν δουλειά. Ρώτησα τη Νοctua για τη δικιά της, λέει όχι πάνω από 2 χρόνια. Και πράγματι, είχα μια παλιά, ήταν τέρμα ξερή.

     

    Η mx-4 της arctic βέβαια λέει 8. Δε ξέρω πόσο λέε της ek. Απλά στο αναφέρω γιατί η ποσότητα (εκτός άμα ασχολείσαι επαγγελματικά) δεν έχει ιδιαίτερο νόημα μετά τα 2-3g. Πόσες φορές θα αλλάξεις πάστα σε 2 χρόνια;

  5. Για τα specs που λες, έχει ΜΕΓΑΛΗ σημασία στο quality of life.

     

    Έχω μία lenovo με specs παρόμοια με αυτά που θες να πάρεις. 1280χ800, mediatek 4c 1300MHz, 1G RAM. Έχω και το nexus 7 παλιό ταμπλετάκι, παρόμοια specs. Έχω και ένα samsung tab A.

     

    H διαφορά είναι νύχτα με τη μέρα.  Σκέψου μοντέρνο σύστημα με ssd vs c2d με 2G RAM. Για να βλέπω κάνα youtube οκ. Αλλά surfing? Τράβα π.χ. στο skroutz, κάνει 2 βδομάδες στα μικρά vs instantly στο άλλο. Μέχρι και στο scrolling το καταλαβαίνεις.  Δώσε 180 και πάρε ρε το tab A.

  6. 1 hour ago, panos444 said:

    Για τις μνήμες ισχύει ότι είναι για κλάμματα. Για το boot time δεν θα το έλεγα. Δεν νομίζω πως κάνει πάνω από 15" να ανοίξει το δικό μου. (Μ.2 960 εβο)

    Ποιά μητρική;

     

    28 minutes ago, AlexanderK said:

    αυτό γινόταν με παλιά bios. μέχρι κάποια έκδοση αργόυσαν σχεδόν όλες οι μητρικές. μετά το διόρθωσαν

    Δε ξέρω άμα βάλω τις μνήμες 2133 άμα παίζει πιο γρήγορα αλλά εγώ φοράω το τελευταίο stable. Μετά έχει βγει ένα beta ακόμα.

  7. Την επόμενη μέρα δεν έπαιζαν με cl16, θέλει cl18 (18-20-20-40) :p

     

    Επίσης δε μπορώ να πω ότι το boot time είναι θεσπέσιο, κάνει 32sec να bootαρει, εκ των οποίων τα 20sec τα περνάει με μαύρη οθόνη, λες και δε κάνει τίποτα. Από όταν ανοίξει ουσιαστικά το display κάνει 12sec να μπει windows σε παλιό ssd (sammie 830). Φαντάζομαι με κανα bios update τα πρώτα 20 θα εξαλειφθούν. Δε ξέρω άμα είναι οι μνήμες για το boot θα το ελέγξω αργότερα.

     

    Ωστόσο, meh, beta καταστάσεις ακόμα.

  8. Ήρθα και γω.

     

    Ryzen 5 1600 | MSI X370 Gaming Plus | 2x8 G.Skill  F4-3200C16D-16GVKB

     

    Στο πρώτο bios οι μνήμες δεν έπαιζαν πάνω απο 2400 or something, στο 5.2 (1.0.0.4) παίζουν 2933cl16 1.4V. Δε βάζω το beta με agesa 1.0.0.6 γιατί...beta. Overclock όταν βάλω την d14 πάνω γιατί είμαι με τη μαμά...

     

    Xss5tit.jpg

    rTluuQU.jpg

    IMBUPyv.jpg

    1wGzihl.jpg

    k7mYXKR.jpg

     

     

    • Like 7
  9. Φτηνότερα από τον 7800Χ ($389) δε το πιστεύω.

     

    Τώρα τον ανακοίνωσε, να πάει να βγάλει φτηνότερο και γρηγορότερο 6πύρηνο στη mainstream πλατφόρμα θα είναι ηλίθιο. Ο 7800Χ δεν έχει καν τα πολλά lanes να πεις ότι εκτός από quad channel, κερδίζεις και κάτι άλλο.

     

    Εγώ το κόβω ίδια τιμή - μη σου πώ ότι θα τον βαφτήσουν Special edition (a la extreme edition), θα πάει κάνα 450ρι και απλά θα είναι χρονισμένος ψηλότερα από τον 7800Χ.

  10. Quote

    display ports

    Μάλλον λάθος κάνεις. Μπορείς να βρεις τι έσβησες ακριβώς (ίσως το site που ακολούθησες τις οδηγίες);

     

    Το μόνο που μπορεί να σε σταματήσει από το να χρησιμοποιήσεις ποντίκι/πληκτρολόγιο είναι να έκανες disable όλα τα usb. Που δε μπορώ να φανταστώ για ποιό λόγο site θα σου πρότεινε να το κάνεις.

  11. 3 minutes ago, yanni said:

    Λάθος να υποθέτεις σήμερα τις τιμές του αύριο. Τι εννοώ με αυτό; Σήμερα η mainsteam πλατφόρμα της Intel έχει ως κορυφαίο μοντέλο έναν επεξεργαστή με τέσσερις πυρήνες και 8 threads (7700K). Με τους Coffee Lake αυτό αλλάζει, με τον κορυφαίο mainstream επεξεργαστή πλέον να αποκτάει 6 πυρήνες και 12 threads. Οπότε δεν αποκλείεται η Intel να τοποθετήσει αυτόν τον επεξεργαστή στα $339 και να ρίξει τον αντίστοιχο i7 quad core στα $242. Άλλωστε η τιμή του 6 core 7800X είναι υπερβολικά κοντά σε αυτήν του 7740X καθιστώντας τον 7740X ηλίθια αγορά. Πόσο μάλλον όταν θα βγουν και οι Coffee Lake.

     

    Κάπου τον Σεπτέμβρη, αν κάποιος θέλει 6πύρηνο για παράδειγμα, οι επιλογές θα είναι συγκεκριμένες. Στα $200 Ryzen, στα $339 Coffe Lake και στα $389 Skylake X.

    Πάντως με τους Ryzen στην αγορά, ΟΛΟΙ οι Intel ακριβοί είναι και απευθύνονται σε αυτούς που αν έχουν 80fps αντί για 100fps στα games δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια, αλλά και σε αυτούς που "δεν αγοράζουν από τα LIDL". Μην ξεχνάμε ότι η AMD είναι η επιλογή των φτωχών. Αυτά δεν γράφουν κάποιοι;

    Ναι μα ο 6800Κ τώρα πουλιέται $360. Και ο 5820Κ ~$390 είχε. Δεν είναι πρώτη φορά που βάζει η intel 6πύρηνους στα ~$390.

     

    Και οι skylake/kaby lake X θα ξεκινήσουν να πουλιόυνται τέλη αυτού του μήνα. Οι unlocked "S" 6/6 και 6/12 coffee lake Αύγουστο. Σου φαίνεται λογικό να κάνουν release ένα επεξεργαστή τέλη Ιουνίου για να βγάλουν 1.5 μήνα μετά έναν άλλο καλύτερο *και* φτηνότερο;

     

    Ποιο το νόημα του να βγάλουν τους kaby lake X 4/4 και 4/8 στη 299Χ πλατφόρμα; Περισσότερα lanes δεν θα έχουν (έχουν τα ίδια με τους kaby lake). Περισσότερα channels δε θα έχουν (dual channel θα είναι, θα κάνουν disable τα μισα dimm slots..).

  12. 1 hour ago, honda22 said:

    Όταν διάβασα την ανακοίνωση, νόμιζα ότι ήταν επίσημη στάση της ΔΕΗ και τους έστειλα mail (πάλι καλά στη ΓΕΝΟΠ όχι στη ΔΕΗ) με ένα κατεβατό έρευνες κτλ κτλ.

     

    Ματά συνειδητοποίησα ότι ήταν η ΓΕΝΟΠ, οπότε τους ξαναέστειλα mail για να τους ζητήσω συγνώμη: Το mail μου:


     

    Quote

     

    Αφού διάβασα την ανακοίνωση, εν βρασμώ για την ηλιθιότητα του περιεχομένου της, βιάστηκα να αποστείλω την απάντηση μου. Μετά συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για  ανακοίνωση  της ΓΕΝ.Ο.Π. και όχι επίσημη θέση της Δ.Ε.Η.
     

    Θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για την σύγχυση. Μπορείτε να συνεχίσετε να πιστεύετε ότι θέλετε.

     

     

    • Like 2
  13. Παιδιά, επειδή βλέπω αριστερά δεξιά να λέτε για "φτηνούς" 4/8, 6/6 και 6/12 coffee lake: Δε πρόκειται να γίνει αυτό. Δείτε τiς τιμές των kaby lake X και skylake X που βγαίνουν τώρα:

     

    Core i5 7640X | 4/4  | $242


    Core i7 7740X | 4/8  | $339

     

    Core i7 7800X | 6/12| $389

     

    Σκεφτείτε για τους 2 πρώτους, ότι παρόλο που είναι στη 299Χ πλατφόρμα, έχουν διατηρήσει τα ίδια pcie lanes, DDR channels κτλ. Με λίγα λόγια είναι οι ίδιοι 7600K/7700K απλά σε διαφορετικό και πολύ ακριβότερο σοκετ (τελείως ηλίθιο αλλά whatever).

     

    Άμα πας να βγάλεις coffee lake με "30%" περισσότερο IPC, φτηνότερους από τους προαναφερθέν,  σε φτηνότερη πλατφόρμα, ποιός στο διάολο θα πάρει τους HEDT;

     

    Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι φτηνότερους κλειδωμένους και χαμηλά χρονισμένους  4c/4t i3 χωρίς AVX/AVX2, ότι έκαναν με τους kaby lake pentium και i3 δηλαδή και αυτό του χρόνου (μόνο unlocked parts λένε το καλοκαίρι).

     

    Core i5 "S" unlocked 6/6 σε τιμή ανάμεσα στο 7600Κ-7700Κ; Όχι. Ποιό το νόημα του 7640Χ και του 7740Χ μετά;

     

    Core i7 unlocked 6/12 σε τιμή 7700k - 7800X; Πάλι όχι. Ποιό το νόημα του 7740Χ και 7800Χ μετά;

     

     

     

     

     

         
  14. 1 hour ago, Davman said:

    Στις αλυσιδες Ηλεκτρονικων που τεσταρουν αν ενα τροφοδοτικο ειναι ελλατωματικο τι χρησιμοποιουν αφου αυτα δεν κανουν ?

    Φαντάζομαι τα βασικά θα είναι ένας γρήγορος παλμογράφος και κάποιo μηχάνημα που θα προκαλεί DC φορτίο.

  15. On 6/5/2017 at 8:13 PM, leonidastra86 said:

    18275030_1137450699688022_10407392100596

     

    Είναι αστείο μέχρι να μάθεις ότι χ=90 °  και n = 2/7 και ότι ο τύπος δουλεύει με τριγωνομετρία ανώτερων διαστάσεων.

  16. Με παίρνουν τηλέφωνο στο σταθερό, βλέπω απόκρυψη. Δε μαμιέται, το σηκώνω.

     

    -Έλα, μου λέει.

     

    -Ποιός είναι, ερωτώ.

     

    -Είμαι στο νοσοκομείο, μου λέει.

     

    -Ποιός είναι, ξαναερωτώ.

     

    -Έσπασα το πόδι μου, μου λέει.

     

    -Σιωπή για λίγο, 4 στα 10 του απαντώ.

     

    Δε μου απαντάει.

     

    -Πρέπει να βάλεις περισσότερο συναίσθημα, του λέω. Έτσι όπως ακούγεσαι είναι λες και έχασες το πορτοφόλι σου, όχι το πόδι σου.

     

    -Μπιπ...μπιπ..μπιπ.

     

    Άσε που δεν ήταν Έλληνας. Μίλαγε καλά Ελληνικά, προφανώς χρόνια θα ήταν εδώ ο κομπιναδόρος, αλλά είχε την σλάβικη προφορά. Στο διάολο βραδιάτικα...

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Like 6
  17. 12 hours ago, salde said:

    μόνο αφού τους ενημερώσεις πριν την ηχογράφηση και πάρεις την έγκρισή τους για αυτή. «Σας ενημερώνω ότι το παρόν τηλεφώνημα κλπ»

     

    Δε χρειάζεται.

     

    άρ 4 παρ. 3 του ν. 3471/2006

     

    «Επιτρέπεται η καταγραφή συνδιαλέξεων και των συναφών δεδομένων κίνησης, όταν πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια νόμιμης επαγγελματικής πρακτικής με σκοπό την παροχή αποδεικτικών στοιχείων εμπορικής συναλλαγής ή άλλης επικοινωνίας επαγγελματικού χαρακτήρα, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο μέρη, μετά από προηγούμενη ενημέρωση σχετικά με το σκοπό της καταγραφής, παρέχουν τη συγκατάθεση τους…»

     

    Εφ'οσον το καταγράφουν και αυτοί έχουν δώσει ήδη τη συγκατάθεση τους.

  18. Πώ πάλι καλά που το είδα αυτό το thread...Ρε τους τσάτσους ρε...εμένα λήγει το συμβόλαιο σε 3 μήνες και μου λένε "μπορείς να το διακόψεις χωρίς κανένα θέμα τώρα".

     

    Θα τους ξαναπάρω τηλέφωνο και θα τους ξαναρωτήσω, αλλά αυτή τη φορά θα πέσει ηχογράφηση και από το μέρος μου.

     

    Γιατί είχα κάνει αίτηση πέρσυ να ακούσω μία προηγούμενη ηχογράφηση...ακόμα την περιμένω...

  19. 3 hours ago, Frostbyte said:

    It just dawned on me. Περι αυτου τoυ so-called up-to 100GB/S στο Infinity Fabric των ThreadRipper (16c/32t)

    • Οι RyZen αρχικα δεν την παλευαν με πανω απο 2133MHz στις μνημες. Επισης εχουν 2 CCX. Αρα η επικοινωνια μεταξυ τους ειναι "ενας-με-εναν".
    • Λαμβανοντας υπ οψιν και το απο πανω point, ακουσαμε περι 22GB/S στο Infinity Fabric.
    • Με τα optimizations που κανει ανα καιρους η AMD και το 2ο revision των Zen (ή απλα κομμενους Naples), λογικο ειναι οτι θα σημαδεψει κοντα στο maximum rating της Intelας - το οποιο ειναι στα 3200MHz.
    • Ξερουμε οτι οι ThreadRipper θα απαρτιζονται απο 4 CCX. Αρα το καθε CCX, κατα πασα πιθανοτητα, θα εχει ταυτοχρονη επικοινωνια το πολυ με αλλα 3.
    • Let's do a little math:
      3200/2133 MHz = 1.50
      1.50 * 22GB/S = 33GB/S
      33GB/S * 3 CCX = 99GB/S (aggregate)

    Αυτο πρακτικα σημαινει οτι αναλογα με το ποσα cores χρησιμοποιει η εκαστοτε εφαρμογη, και ποσο καλο θα ειναι το balancing μεταξυ των CCX, μπορει να δουμε απο 33GB/S εως 99GB/S ταχυτητες.

    Thoughts?

    Δε πάει έτσι ρε. Σκέψου σα το HT/FSB/RBUS είναι. Ίσα ίσα, όσα περισσότερα CCX έχεις, τόσο λιγότερο bandwidth έχεις μεταξύ CCX γιατί έχεις περισσότερα clusters στο ίδιο bus. Και αυτός είναι ό λόγος που διπλασίασαν το bandwidth γιατί αλλιώς θα ήταν χειρότερα από τους Zen.

     

    Για τα νούμερα:

     

    Το Infinity Fabric crossbar είναι 256bit και παίζει σε SDR ταχύτητα μνημών.

     

    Οπότε

     

    Για 1866 ΜΗz έχεις: 933 χ 256 ΜΗz bit = 933 x 256 x 10^6  x 1/8 byte/s = ~28GB/s

     

    Για 3200ΜΗz έχεις:  1600 χ 256 ΜΗz bit = 1066 x 256 x 10^6  x 1/8 byte/s = ~48GB/s

     

    Οπότε τώρα το IF παίζει από 28  έως 48 GB/s.

     

    Οπότε είτε θα κάνουν DDR το IF όπως είναι το Hypertransport (up to 48χ2GB/s) ή καμιά τσατσιά με quad channel RAM θα κάνουν.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Like 1
  20. Κυνήγησα και γω να βάλω VDSL. Ο υποσταθμός που είμαι συνδεδεμένος δίνει 50Mbps. Αλλά όχι σε μένα.

     

    Το παρακάτω διάγραμμα εξηγεί γιατί. Το κόκκινο είναι απόσταση ακολουθώντας δρόμους. Το μαύρο είναι η διαδρομή που ακολουθάν τα καλώδια.

     

    scma5tz.jpg

    • Like 1
  21. 14 hours ago, acct said:

    Πέρα από το σχετικό καλαμπούρι, με τα ~20 χιλιάρικα που κοστίζει η πτήση προσφέρουν μια ανάταση στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που δηλώνουν θρησκευόμενοι χριστιανοί. Κι ας μη μ' ενδιαφέρει προσωπικά, το λιγότερο από ένα ευρωσεντ που μου αναλογεί, το χαρίζω ευχάριστα. Ας ξεκινήσουν από αλλού την οικονομία.

    Εγώ έμαθα ρε ότι θα πετάξουν με United

    • Like 2
  22. 7 minutes ago, PetrosD said:

     

    Α, για σε παρακαλώ. Εγώ που έχω 2, πάντα προσέχω να παρκάρω μέσα στις γραμμές, δεν διπλοπαρκάρω και δεν κλείνω γκαράζ. Μη μας τσουβαλιάζεις! :p:p

    Δύο έχεις κι'όλας;;;; Άπαπαπαπα,  αποδεδειγμένος με τη βούλα σου λέω. Σε αυτή τη σχολή πήγες; (:P)

     

     

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.