Jump to content

geogeoland

Premium Members
  • Posts

    2.005
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by geogeoland

  1. Καλά όλα, αλλά είμαι ο μόνος που όταν βλέπει ποντίκια με τόσες αυλακώσεις, τρύπες και εσοχές σκέφτεται την απίστευτη βρομιά που μπορεί να μαζευτεί από εκεί κάτω? Δεν το παίρνει κανείς υπόψιν αυτό στη σχεδίαση των ποντικιών? ? Προσωπικά έχω αποφύγει να αγοράσω ποντίκια που μου αρέσουν πάρα πολύ κατα τ' άλλα, ακριβώς λόγω αυτού. Χρησιμοποιώ ένα Logitech G5 ακόμα, το οποίο πέρα από σκυλί μαύρο, ειναι και αρκετά sleek σε σχεδίαση.

    • Like 2
  2. Quote

    με βάση τις χρεώσεις SMS


    Ενας εξαιρετικός τρόπος πέρα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν (αν και πλεον έχει μειωθεί πολύ η χρήση τους) την κότα με τα χρυσά αυγά μέσω των SMS, χρεώνοντας σημαντικά ποσά -ειδικά στην Ελλάδα- για κάτι που είναι, γι αυτές, κυριολεκτικά ΔΙΧΩΣ κόστος (τα SMS χρησιμοποιούν το δικτυο συντήρησης των τηλεφωνικών πύργων και δεν καταλαμβάνουν χωρητικότητα σ' αυτό), πλέον και η Google θα έχει άλλη μια "οδό" συλλογής δεδομένων και προβολής διαφημήσεων, μαζί και με ενα ακόμη "οικοπεδο" στο "walled garden" οικοσύστημα που έχει χτίσει.

    Από την άλλη βέβαια (την λιγότερο... edgy) πλευρά, προφανώς η Google έχει τέτοια τοποθέτηση στην αγορά που και αυτό να μη γινει καρφάκι δε της καίγεται, τις τραβάει από αλλού τις πληροφορίες, όσο δε για τα SMS, καλό ειναι να υπάρξει ενα πιο "multimedia rich" κανάλι επικοινωνίας μ' αυτά σε σχέση με την τεχνολογία των '70s που ακόμα χρησιμοποιούν. Ας υπάρχουν και οι δυο οπτικές του πράγματος για να ειναι το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις. :)

    • Like 3
  3. O Firefox quantum σε σχέση με τις προηγούμενες εκδώσεις ειναι χαοτικά καλύτερος, ελαφρύτερος, σταθερότερος και όλα τα καλά, με ενα, ωστόσο, σημαντικότατο μειονέκτημα: Άπειρα plug-ins, που αποτελούν άλλωστε και το δυνατότερο χαρτι του Firefox έναντι του ανταγωνισμού, δε δουλεύουν πλέον, ούτε και προσφέρεται προς το παρόν, κάποια εναλλακτική λύση γι αυτά. Άξιο να ληφθει υπόψιν αυτό αν κάποιος σκέφτεται να αναβαθμίσει...

  4. Βλέπω τον τίτλο και σκέφτομαι "Χμ, μια εταιρία που αποτελεί κυριολεκτικό χρυσορυχείο λόγω των εσόδων από τις διαφημήσεις αναπτύσει Adblocker; Πωτς γένεν;"

    Διαβάζοντας το κείμενο, διέκρινα πως εδώ κρύβεται το ζουμί:

    Quote

    Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίζει ότι οι δικές της διαφημίσεις, που αποτελούν το βασικό της έσοδο, δεν θα κόβονται.


    Άρα περισσότερο για λογισμικό στήριξης της λογικής του Walled Garden πρόκειται, παρά για πραγματικό AdBlocker.

    • Like 1
  5. Η Microsoft μετατρέπεται ταχύτατα σε Apple μιας και ζήλεψε την ασύλληπτη κεφαλαιοποίηση της τελευταίας. Τι καλά που θα ήταν αν έμενε στην "έμπνευση" από το βιομηχανικό design της Apple και απέφευγε τις τραγικές περιοριστικές πολιτικές της...

    (soldered-on εξαρτήματα δίχως λόγο, "walled gardens", υποχρεωτικά -unstable- update κ.α πολλά)

    • Like 1
  6. Με βάση τα παραπάνω, πέραν της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, δε θα υπάρχει μεγάλη αλληλοεπικάλυψη μεταξύ wifi και bluetooth 5.0? Γιατί να προτιμήσει κανείς να προβεί στην εγκατάσταση ενός συστήματος bluetooth από τη στιγμή που σχεδόν κάθε σπίτι ήδη διαθέτει wifi?

  7. Θέμα?! Εννότητα θα σας βάλω: https://www.thelab.gr/forums/forum/88-the-jungle/

     

    Γεμάτη δυνατά κομμάτια...!

     

    ...

    Αντε, σοβαρά τώρα:



    Η πρώτη μου "μεγάλη" χακεριά, ενασχόληση με linux εντολές και terminals, τροποποιήσεις στον κώδικα γιατί ειχα άλλο μοντέλο κλπ. Θυμάμαι ακόμα μια εβδομάδα που είχα περάσει μπροστά από εναν υπολογιστή με 50+ tabs ανοιχτά στον firefox και ξεχνούσα μέχρι και να φάω από την απορρόφηση γνώσης.

    Όταν είδα το μπλε δαχτυλίδι να εμφανίζεται μετά κι από μια πρόσθετη μόντα αλλαγής δίσκου που έκανα, πετάχτηκα πάνω και άρχισα να πανηγυρίζω, ένιωθα σαν να είχα μόλις δημιουργήσει ζωή (χωρίς τους πόνους και την μητρική άδεια ωστόσο. :p )

  8. Δυνατότερη ατάκα η κλασική πλέον "ας απαντήσει κάποιος στο παιδί γιατί εγώ δε προλαβαίνω"

    Μετά... Ατελείωτη αγάπη στον Terminator, στο Seismic και τέλος στον... ATIαman, ATIman... κάπως έτσι τέλος πάντων, ένα παλικάρι που προσποιούνταν πως δουλεύει στην ATI. Οι καλοί και παλιοί θα ξέρουν!

    Τέλος, κάθε ατάκα καζούρας στον Greekfragma μετά απο διαγωνισμούς. :p


    Αχχ.. νιώθω παππούς. :p

    Bonus από πρόσφατο πολύ δυνατό threadάκι "Στρατονομία ή ειδικές δυνάμεις":

    Ε: τα τεθωρακισμενα  στην κυπρο δεν ειναι?
    Α: Οχι, η κυπρος ειναι στα τεθωρακισμενα.
    Ε: ετσι δεν λεγονται τα τεθωρακισμενα στην κυπρο?
    Α: "Τεθωρακισμέναν" λέγονται στην Κύπρο.
    Α2: τεθωρακισμένα τεθωρακισμένου ονομάζονται στην κύπρο.

    Ως πρώην απόφοιτος της σχολής καρακόλ που υπηρέτησε στην 5η ΕΜΑ στη Κυπρο.. εγκρίνω. :p

    https://www.thelab.gr/forums/topic/173547-ειδικες-δυναμεις-η-στρατονομια/?page=4

    • Like 2
  9. Έχουν γίνει πλέον τόσες πολλές οι εφαρμογές επικοινωνίας, που οδηγούν στον κατακερματισμό. Άλλος έχει messenger, άλλος skype, άλλος viber ή whatsup, και κάποιοι τα έχουν όλα, επιβαρύνοντας το κινητό με 5-6 εφαρμογές, με τα SMS και το Mail μέσα.

    Μια που να τα ενοποιεί όλα μαζί χρειαζόμαστε.

  10. Χρόνια πολλά και καλά από μένα!

    Προσωπικά θα μ' ενδιέφερε να δω μια σημαντική αναβάθμιση του τομέα των Ειδήσεων, συγκεκριμένα να προστεθούν και άρθρα γενικότερου τεχνολογικού ενδιαφέροντος. Έχοντας προλάβει την εποχή του Chessman (ελπίζω να θυμάμαι σωστά το ψευδώνυμο, τα παλιότερα μέλη θα καταλάβουν ποιόν εννοώ), αναπολώ τη συμβολή του στην ενότητα.

    • Like 1
  11. Διάβαζα τη περιγραφή και σκεφτόμουν παράλληλα πως θέλω να ξεκινήσω μια "μόδα", σε κάθε launch προϊόντος να αναφέρεται και πού βρίσκεται το κομμάτι του planned obsolescence. Θα μπορούσε να ειναι και ενότητα για τα (ανεξάρτητα, λογικά) reviews.

    Στο συγκεκριμένο, δε βρίσκω κάτι, πέραν ίσως της μπαταρίας αν δεν αφαιρείται (?). Οι γνώσεις περιορισμένες, αλλά στις περιπτώσεις που δεν βρίσκω κάτι άμμεσα, πρόκειται για τις πιο high-end συσκευές της αγοράς, οπότε περιμένω για το συγκεκριμένο τιμή πάνω από €850.

    Γνώμες για τα παραπάνω?

  12. Ρε σεις... η δική μου η απορρια είναι, ΤΟΣΟΣ πολύς κόσμος έχει κινητό με 2GB RAM και πάνω? Γιατί στο δικό μου το LG g3 s που δοκίμασα να παίξω και να δω προς τι ο ντόρος, το παιχνίδι είναι απλά unplayable. Ανοίγει η εφαρμογή, και μετά απο 30" κολλάει το σύμπαν, δε κινείται το avatar στο χάρτη κλπ. Είδα specs, διάβασα πως θέλει τουλάχιστον 2g ram για να παίξει, και κατέλληξα στο συμπέρασμα πως για ΜΙΑ φορά, δεν ειναι το κινητό μου ο φταίχτης. Λες να με ξεγέλασε?

  13. Υπάρχει κάποιος (τεχνικός) λόγος που οθόνη-ναυαρχίδα όπως αυτή, σ' αυτό το κόστος, χρησιμοποιεί TN? Τα IPS π.χ. δεν υποστηρίζουν τόσο υψηλά Hz? Ή έχουν βελτιωθεί τα TN δραματικά τα τελευταία χρόνια και δε το γνωρίζω?

    Μου φαίνεται περίεργο σαν επιλογή από τη στιγμή που πλέον ακόμη και low-cost οθόνες χρησιμοποιούν ανώτερα panel από τα TN.

  14. Τι μου θυμίζει το design, τι μου θυμίζει... Αφρούς απ' τα αυτιά πρέπει να βγάζει ο Τιμ Κουκ. :p

    Από κει και πέρα, το κινητάκι φαίνεται τούμπανο στα χαρτιά... Ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω να βλέπω specs σε κινητά που μοιάζουν ισχυρότερα από την πλειοψηφία των desktop στο πλανήτη. Την πρώτη φορά δε που είδα άνθρωπο να παίζει GTA San Andreas σε κινητό έτριβα τα μάτια μου...
     

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.