Jump to content

darien

Premium Members
  • Posts

    1.945
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Posts posted by darien

  1. Το Ubuntu έχει καταντήσει εδώ και χρόνια η Apple του χώρου.Τα σκηνικά με unity, mir vs. wayland, οι αδιαφανείς πολιτικές, οι επιθέσεις και οι προβοκάτσιες έχουν διχάσει εντελώς την κοινότητα. Το σκηνικό με την απομάκρυνση του επικεφαλής του kubuntu (sauce), ήταν το τελειωτικό χτύπημα για μένα. Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό kubuntu, αλλά ψάχνομαι να το αλλάξω. Επειδή ειμαι kde-ακιας και θέλω πάντα το τελευταίο release του desktop επειδή συνεχώς αναβαθμίζεται, πιθανότατα να πάω σε rolling με πρώτες υποψηφιότητες opensuse tumbleweed και KaOS. Συμπέρασμα: μακριά από ubuntu και canonical.

  2. Θες να γίνεις πολ.μηχανικός, ένα επάγγελμα που χτυπήθηκε όσο λίγα στα χρόνια της κρίσης, οι περισσότεροι νέοι μηχανικοί είναι άνεργοι και σήμερα δεν χτίζεται τίποτα.

    Θες να πας σε ένα γνωστό/άγνωστο κολλέγιο, και να ανταγωνιστείς μετά πενταετείς πολυτεχνίτες.

    • Like 2
  3. Ψάχνομαι για αγορά λάπτοπ με τα εξής χαρακτηριστικά:

     

    • τουλάχιστον i5 cpu
    • 8 gb ram (θέλω εκτος των άλλων να σηκώνω vm)
    • 15.6 ίντσες
    • 2 κιλά πάνω κάτω
    • κατά προτίμηση Dell ή Lenovo

    Η χρήση θα είναι για τη σχολή, δεν θα τρέχω πολύ βαριές εφαρμογές πέρα από τα virtual machines, αλλά θέλω κάτι αξιόπιστο όσων αφορά επιδόσεις, θερμοκρασίες, μπαταρία.ΟΧΙ gaming.

     

    Θέλω να μου πείτε καταρχήν πόσο αξίζει η FullHD οθόνη σε σχέση με την 1366 και η ανάλογη αύξηση τιμής.

     

    Μέχρι τώρα το μοναδικό που βρήκα να με καλύπτει είναι το Dell Inspiron 5558 σε διάφορες παραλλαγές:

    Βασική στα 649: http://www.mediamarkt.gr/el/product/_dell-inspiron-15-5000-series-5558-i5-5200u-8gb-1tb-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-2gb-1169333.html?outlet=1256&etcc_cmp=Productlisting&etcc_med=Price%20Search%20Engine&etcc_ori=skroutz.gr&etcc_par=Price%20Search%20Engine&et_cid=3&et_lid=5

     

    FullHD στα 799: http://www.you.gr/proionta/laptop,tablet/foritoi-ypologistes/laptop/laptop-dell-inspiron-5558-%28i5-5200u-8gb-1tb-gt-%281%29

     

    Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτό το μοντέλο ή να μου προτείνετε κάτι άλλο (δεκτές και προτάσεις άλλων εταιρειών). Ευχαριστώ προκαταβολικά.

  4. Οι πιο ασφαλείς διανομες για γενική χρήση είναι αυτές που έχουν παλαιότερα αλλά σταθερά πακέτα, δηλαδή cent os και Debian από free, redhat, suse κλπ. Πάντως το πιο ασφαλές για desktop είναι το openbsd.

  5. Αύριο ξεκινάει η beta. Οι συνολικές cpu περιορίζονται πλέον σε δύο συνολικά (πάνε τα τετραπύρηνα που ξέραμε..), άρα σε μία σε κάθε μηχάνημα, 6 gb ram και 1 IP. Αυτό με την IP είναι το χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα δύο μηχανήματα ταυτόχρονα στο ίντερνετ. Στα θετικά είναι ότι μπορείς να εναλλάσεις την IP στα μηχανήματα και να κάνεις resize τα cpu και ram.

    Μέχρι την Παρασκευή 20 πρέπει να είστε μέσα στα όρια (πηγαίνετε dashboard -> usage) γιατί μετά θα αρχίσουν να αποδεσμεύουν ip και να κλείνουν μηχανήματα.

  6. Το bitcoin υποφέρει από πολλά προβλήματα και δεν θα καταφέρει ποτέ κάποια "επανάσταση".

    Σχεδόν όλοι σήμερα το χρησιμοποιούν κερδοσκοπικά, δηλαδή το αγοράζουν με σκοπό να το πουλήσουν στο μέλλον σε μεγαλύτερη τιμή και όχι να το χρησιμοποιήσουν σε συναλλαγές. Κάτι αντίστοιχο είχε πει και ο Κευνς για το χρηματιστήριο. Αυτό οδηγεί στην υπερτίμηση της αξίας του και κάποια στιγμή θα σκάσει αφού κανένας δεν θα μπορεί να αγοράσει και κανένας δεν θα μπορεί να πουλήσει και θα μείνουν όλοι με τα bitcoins στο χέρι. Γι'αυτό και τα συνεχή σκαμπανεβάσματα στην αξία του. Πάντα θα έχει θεαματικές ανόδους και πάντα θεαματικές πτώσεις. Τα νομίσματα που ελέγχονται από κεντρικές τράπεζες έχουν μηχανισμούς για να προστατεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Επίσης τα κράτη μέσω των κεντρικών τραπεζών έχουν την δυνατότητα να εγγυηθούν κάποιες ελάχιστες καταθέσεις, ακόμα κι αν αυτό υπολειτουργεί σήμερα στην Ευρώπη. Το bitcoin δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι την άλλη μέρα μπορεί να χάσεις όλα τα λεφτά σου.

    Ένα νόμισμα οφείλει να εκφράζει την πραγματική οικονομία μιας χώρας και όχι να λειτουργεί αυθαίρετα. Οι πραγματικές οικονομίες δεν μπορούν να λειτουργούν με όρους τζόγου.

  7. Τη στιγμή που η ΧΑ είναι εντελώς ανύπαρκτη και δημοσκοπικά στα τάρταρα, γίνεται θύμα και ηρωοποιείται. Από την άλλη, τονίζεται ότι υπάρχει και άλλο άκρο το οποίο δολοφονεί επίσης. Δεν θα με εξέπλητε αν έρθουν νέα μέτρα στα μουλωχτά.

  8. Α, δηλαδή αν δεν κάνεις κάτι μεμπτό δεν πρέπει να ενοχλείσαι αν σε παρακολουθεί ο άλλος αφού δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Καλή φάση, να καταργήσουμε όλους τους νόμους περί προστασίας απορρήτου και ιδιωτικότητας, άχρηστοι είναι.

  9. Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι "διαφωνούσε με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στελεχών νομίμου κόμματος χωρίς εισαγγελική εντολή".

    Δεν ξέρω από που το κουοτάρεις αυτό, αλλά αποκλείεται να μην υπάρχει εισαγγελική εντολή για τις συνομιλίες, αφού αυτό σημαίνει παράνομα αποδεικτικά στοιχεία, άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστήριο.

  10. Θελεις να μου πεις, αντικειμενικα οπως αναφερεις, σε ποιες εγκληματικες πραξεις αναφερεσαι (συγκεκριμενα) και να μου υποδειξεις σε καθε μια τις εντολες που δωσανε οι "απο πανω"?

    Αντίγραφο της δικογραφίας θες; Θα βγουν όλα στη φόρα τις επόμενες μέρες. Θεωρώ ότι δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις χωρίς σοβαρό κατηγορητήριο και να τους κάνουν (ξανά) ήρωες.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.