Jump to content

neuromancer

Premium Members
  • Posts

    6.848
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Είδηση Comments posted by neuromancer

  1. On 2/27/2020 at 11:51 AM, def said:

    την εχω και γω στο μηχανημα εκπαιδευσης , τελευταια ΕΛΠΙΖΩ αναβαθμιση , γιατι κατι πιο δυνατο δεν χρειαζομαστε.

     

    τι εκπαιδεύετε αν επιτρέπεται? εννοώ το τελικό task τι είναι?

  2. 19 minutes ago, GFFermari said:

    Το μονο σεναριο που θα τους κανει να δειχνουν λιγοι στο gaming, ειναι κ παλι το ray tracing κ η πιθανοτητα να πεσει μερος αυτου στα cpus.

     

    Καιρός είναι να κάνουν κάτι τα παραπανίσια cores που δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν διαφορετικά!

  3. Στο παρελθόν πολλά "καλύτερα" τα έφαγε η μαρμάγκα επειδή η αγορά δεν αρέσκεται σε ξεσηκωμούς τέτοιου τύπου. Μόνο με βούρδουλα θα επιβληθεί (π.χ. όπως με βούρδουλα έφυγε το flash). Ας το δώσουν σαν επιλογή και ας αποφασίσει η αγορά. 

    • Like 2
  4. Master-Child documents υποστηρίζει? Ξέρει κανείς?

     

    έτσι φαίνεται.....   https://help.libreoffice.org/Writer/Working_with_Master_Documents_and_Subdocuments

     

    Τα equations του office? Παλιά και νέα? 

  5. ....η λαλακία του να έχεις 10 cores και αντί να βελτιώσεις την συνολική αξιοποίησή τους κάθεσαι και ασχολείσαι με τον ένα που έτσι κι αλλιώς θα τον τσιτώσεις. Ωραία πράγματα!

  6. Αν η εφαρμογή δεν είναι προγραμματισμένη να αξιοποιεί τα cores δεν έχει νόημα η κουβέντα. Οι περισσότερες εφαρμογές ΔΕΝ είναι και ό,τι κερδίζουν από τα cores το κερδίζουν από το έξυπνο pipelining της CPU που διαχειρίζεται έξυπνα τις εντολές που έχει να εκτελέσει, κοιτώντας 5-10 εντολές μπροστά (για να το πώ απλά). Αν πας σε εφαρμογή που σηκώνει παραλληλισμό (π.χ. video encoding) και γράψεις κώδικα που αξιοποιεί τα πολλά cores (π.χ. δες το FreeMake Video Converter) τότε όντως θα δεις διαφορά. Σε εφαρμογές γενικού σκοπού κανείς δεν κάθεται να κάνει core optimization (π.χ. Office) γιατί δεν έχει αντίκρυσμα ο κόπος.

    Σε games υπάρχουν σημεία που σηκώνουν παραλληλισμό αλλά είναι πράγματα που μάλλον είναι βαθιά μέσα στο game engine και λίγοι μπορούν να τα πειράξουν.

     

    H επεξεργασία σήματος (εικόνα, video, ήχος) παραδοσιακά είναι ο χώρος που τα πολλά cοres μπορούν να χορεύουν όλα τσιτωμένα.

    • Like 1
  7. Ο Edge απετυχε για 2 λόγους: 

     

    1. Ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση. Ως ΙΕ11 χρήστης (σε ΙΕ από Netscape 4.7 και 6) μπορώ να πω οτι επί 4 περίπου χρόνια ο ΙΕ11 ηταν παρατημένος και καθημερινά δε λειτουργούσε σωστά σε όλο και περισσότερα site. Μέχρι κι εγώ λοιπόν έριξα μαύρη πέτρα εδώ και 2 χρόνια και πήγα σε Chrome.

     

    2. Ο edge, όταν ηρθε, είχε στήσιμο στο γόνατο με λογική touchscreen. Όταν το όραμα mobile τελείωσε για την MS της εμεινε ο Edge που κανείς δεν συμπαθούσε γιατί άν και με καλή render engine, τα υπόλοιπα ήταν στημένα για να γίνεις ms fan boy. 

     

    H σωστή κινηση θα ηταν να αναβαθμιστεί ο ΙΕ11 στην ώρα του, πριν 5-6 χρόνια, και να γίνει και ενας touch για τα 10. Τώρα είναι αργά.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.