Jump to content

giannis-21

Premium Members
  • Posts

    322
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by giannis-21

  1. Καλησπέρα ομάδα. Έχω ένα δίκτυο με κεραίες ubnt PowerBeam 5AC Gen2.  H απόσταση που έχουν οι κεραίες είναι περίπου 7 χιλιόμετρα. Έχω την τελευταία εβδομάδα παρεμβολές στην 1 και δεν μπορώ να καταλάβω από που είναι. Ανέβηκα στην οροφή και παρατήρησα ότι κάτι δέντρα μεγάλωσαν και πέφτουν επάνω στο line of sight ας το πω. Θα ήταν προτιμότερο να τις σηκώσω πιο ψηλά ή να πάρω κάποια πιο δυνατή κεραία;

  2. Τελικά χθες μεσω telnet παρατήρησα πως για κάποιο λόγο είχε ως trunk την θύρα 8 (πράγμα το οποίο δεν φαινόταν στο interface) και ενώ είχα ενεργοποιημένο τον dhcp αυτός δεν λειτουργούσε. Αυτά τα διόρθωσα μέσω telnet όμως. Ακόμη βέβαια δεν παίρνει ίντερνετ το vlan. Στην προσπάθεια να βάλω static route απο vlan 1 σε vlan 2 δεν αποθηκεύει την εντολή αν και δείχνει πως την δέχεται. 

  3. Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την άποψη σας μπας και βγάλω άκρη :)

    Ας τα πάρουμε απο την αρχή..Από το σπίτι μου ξεκινάει απο το ρούτερ μου ένα s/ftp cat7 καλώδιο και ανεβαίνει στην σκεπή σε μια Ubnt κεραία. Από εκεί στέλνω το σήμα στο κατάστημα της γυναίκας σε μια ίδια Ubnt κεραία. 

     

    1) Στο κατάστημα έχω ένα cisco SG350 10mp  (ip cisco 192.168.1.150) όπου συνδέω επάνω 3 Ip κάμερες, ένα σταθερό υπολογιστή , ένα δικτυακό εκτυπωτή, την κεραία, ταμειακή και το access point. 

    Το πρόβλημα ήταν πως όλες οι συσκευές λάμβανα  IP απο το ρούτερ του σπιτιού ( μορφή 192.168.1.χ) . Σκέφτηκα να κάνω ένα vlan ( 192.168.10.χ) την θύρα νούμερο 8 του cisco  (ip cisco 192.168.10.150) όπου ήταν το access point και να ενεργοποιήσω τον DHCP server  ώστε να δίνει στους guest ip το cisco Και να μην λαμβάνουν ip απο το ρούτερ του σπιτιού. Μόλις το έκανα, το access point δεν λάμβανε internet αλλά ούτε και ip. Δοκίμασα τον σταθερό στην θύρα αυτή αλλά δεν πήρε ip αυτόματα και χρειάστηκε να βάλω static ώστε να δει το cisco switch αλλά πάλι δεν είχα ιντερνετ.

     

    2) Ακόμη ένα πράγμα που παρατήρησα είναι πως το cisco μετά την ενεργοποίηση του dhcp έδινε αυτό ip μορφής 192.168.1.χ ενώ θα έπρεπε να τις δίνει το ρουτερ του σπιτιού.

     

    3) Σκέφτηκα να βάλω το cisco να μοιράζει Ip τύπου 192.168.χ.χ άμεσα αλλά νομίζω δεν θα έχω πρόσβαση σε αυτό απο το σπίτι. Επ΄σιης αν το κάνω αυτό λογικά θα πρέπει να ανοίξω θύρες για να βλέπω τις κάμερες στο λαν απο το σπίτι.;

     

    Επισυνάπτω φώτο από ρυθμίσεις 

    2.jpg

    3.jpg

    4.jpg

    5.jpg

    6.jpg

    7.jpg

    Annotation 2020-04-27 173242.jpg

  4. Καλημέρα,
    Ψάχνω και εγώ ένα πρόγραμμα για πελατολόγιο το οποίο όμως θέλω να μου βγάζει τις γιορτές και τα γενέθλια των πελατών. Γνωρίζει κάποιος κανένα τέτοιο πρόγραμμα; ας είναι και επί πληρωμή

    Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  5. Μπροστά και πίσω τι έχεις?

    Ψύξη cpu τι έχεις?

    cpu  εχω την  εξίσου παλιά thermalright 120 trueblack. μπροστά έχω αυτόν που είχε πάνω έναν 230 και πίσω έναν 140

    Ο 230αρης θα σου βγει πιο φτηνος .... μιας και αγοραζεις 1 κομματι και οχι 3 

    Επισης ειναι πολυ πιο αθορυβος ....

     

    ειχε πεσει στα χερια μου ενας bitfenix 230mm , .....με ελαχιστες στροφες (500-600) εβγαζε ΤΡΕΛΟ αερα 

    αυτούς τους βρήκα μόνο στο visionstudio με παραγγελιά..( με τα capital controls δεν νομίζω να έρθουν Ποτε :p )

  6. καλησπέρα αγόρια ( και κορίτσια μην φωνάζει η karmen ). Έχω το παλιό κουτάκι της coolermaster haf932. Ο ανεμιστήρας στην οροφή του μας άφησε χρόνους και ψάχνω έναν ανεμιστήρα για πάνω αρχικά και έπειτα σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να τοποθετήσω τρεις ανεμιστήρες 120 αντί για έναν 230 αν αξίζει και ίσως να το κάνω και στο πλαϊνό καπάκι που αντί για έναν 230 που έχει να βάλω τέσσερις 120. Τα φώτα σας παρακαλώ :) 

  7. Εννοεί πως για να σε βοηθήσει κάποιος πρέπει να γράψεις ένα κείμενο με μια σειρά για να βγαίνει νόημα. Έτσι όπως το γράφεις δίχως ολοκληρωμένες προτάσεις , δίχως συνοχή,, δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει κανένας διότι δεν καταλαβαίνει τίποτα.

  8. Τι επιλογη εχω με budget μεχρι 200€ μαξιμουμ ?

    Με ενδιαφερει :

    1. ανετο σερφαρισμα - καλη ποιοτητας οθονη

    2. 1080 ταινιες / εξοδο για τηλεροαση (hdmi κατα προτιμηση)

    3. καλη μπαταρια

    4. Να μπορω να συνδεσω εναν εξωτερικο σκληρο ( καμενος λογω ipad)

    Εχω το ipad 3 αυτη στην στιγμη αλλα επειδη θα γινει δωρακι ψαχνω για καποια πιο οικονομικη λυση

    καινουριο θέλεις ? γιατι σε αυτα τα λεφτα εχει acer iconia , motorola xoom . Επίσης αγόρασα ένα zenithink c91upgrade το οποιο ειναι καταπληκτικο για τα λεφτα του. Τελος πουλαει ένας ενα 15 ημερων galaxy tab sta 230 αν θυμαμαι καλα.

  9. Παιδιά θέλω να πάρω ένα ταμπλε και θέλω τα φώτα σας. Motorola XOOM 32gb, Toshiba thrive, Asus iconia ,transformer.ποιο από αυτά λέτε;

  10. εβαλα τους τελευταιους drivers απο το site της amd αλλα στο τελος της εγκαταστασης με εβγαλαν ενα warning. στο report.xml δεν λεει κατι για σφαλμα.

    το αρχειο ειναι εδω : http://dl.dropbox.com/u/15898263/Report.xml

    εγω δεν καταλαβα γιατι μου εβγαλε το warning.αν μπορει καποιος ας μου πει :)

  11. :OT:

    Βρε παιδιά τα τελευταία χρόνια "παίζω" μόνο με ATI (X700 laptop-4850oc-6950@6970) και πάντα βάζω τους καινούργιους επίσημους οδηγούς, χωρίς επεγκατάσταση χωρίς safe mode χωρίς τίποτα, μια ζωή από πάνω από τους παλιούς και ποτέ δεν είχα πρόβλημα (BSOD-crashαρίσματα κτλ) μήπως να αρχίσω να ανησυχώ ή απλά είμαι τυχερούλης; :tomato:

    :OT:

    Μια απο τα ιδια και εδω.. Μην το γρουσουζεψεις μονο :dance3:

  12. πριν λιγες μερες αγορασα ΑΤΙ μετα απο χρονια..

    ηδη εχω σπαταλησει αρκετες ωρες ψαχνωντας αναμεσα σε best driver for bc2,σε 99% bug,mouse bug, χωρια οτι εφαγα καμια ωρα καθαριζοντας οτι απομιναρι ειχε η nvidia,αλλιως η νεα καρτα δεν ελεγε να δωσει καν σημα στην οθονη...

    συγνωμη,αλλα το λιγοτερο που εχω να χαρακτηρισω ειναι αστεια κ τραγελαφικα πραγματα απο μια σοβαρη εταιρεια..

    και οκ εγω διαβασω το λαμπη,νοιωθω κ εμαθα εδω μεσα 5 πραγματα και εβγαλα ακρη...

    αντε τωρα να βρει ακρη κανενας απλος πελατης που του εβαλαν μια καρτουλα και παει το bug συννεφο..

    Πως συμβαινουν αυτα σε αλλους και ποτε σε μενα δεν γνωριζω. Για την ακριβεια εχω βαλει ατι και ειχα με nvidia drivers απο την προηγουμενη και ολα μια χαρα. Το να δωσει σημα στην οθονη οπως λες δεν νομιζω να ειναι θεμα της καρτας διοτι kai καθολου drivers να μην εχει υπαρχουν generic και παιζει. ισως να μην εβαλες κατι καλα σκεψου το και ετσι.:)

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.