Jump to content

Frostbyte

Premium Members
  • Posts

    2.362
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Frostbyte

  1. Πρεπει να εκανες συχνα reboot, shutdowns τα βραδια, ή απλα να ησουν τυχερος τοτε.. Οσοι κραταμε ανοιχτο το μηχανημα 24/7 (για οποιονδηποτε λογο/λογους) το εχουμε ζησει πολλακις. Πολυ απλα, κατεβαζει οποτε γουσταρει το update και σου κανει forced reboot μεσα στα non-active hours (τα οποια δεν μπορεις by-design να τα θεσεις ως μηδεν). Φυσικα υπαρχουν αξιοπιστες (και δοκιμασμενες) μεθοδοι για να σταματησει κανεις τοσο το forced reboot, οσο και το αυτοματο κατεβασμα (group policy option). Ομως δεν το βρισκω πρεπον, η μοναδικη μας επιλογη για κατι τοσο βασικο (ή και απαραιτητο για ορισμενους), να ειναι η προσφυγη σε τετειου ειδους "κοπτοραπτικες".
  2. Ευελπιστω να εμαθαν απ' τις χαζομαρες τους (και το αντιστοιχο backlash) και να μην εχουμε forced updates/reboots αυτη τη φορα.. Ειδωμεν..
  3. Συνηθως οταν ακουμε "ανανεωμενη εμπειρια των Windows" ξερουμε οτι στην πραγματικοτητα εννοουν "a bundle of annoying features that nobody asked for". @GoMaR Το backup ετσι κι αλλιως ειναι καθημερινο.
  4. Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της Google στην Ευρώπη - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online WWW.TOVIMA.GR Οι δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Google συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Google Ευρώπης
  5. Frostbyte

    Let’s unfck the internet: Ένα κάλεσμα για δράση από το Mozilla Foundation

    Κατ' εικονα και καθ' ομοιωσιν, δυστυχως.. Το internet δημιουργηθηκε και χρησιμοποιειται απο ανθρωπους. Αυτο το καλεσμα ειναι περισσοτερο αναφορικα με την ανθρωπινη ηθικη/συμπεριφορα παρα οτιδηποτε αλλο.
  6. Πρακτικα δεν μιλαμε για Gate All Around? Εχω την εντυπωση πως αυτο ηταν στα πλανα της AMD εδω και πολυ καιρο ηδη.
  7. MikroTik και τα μυαλα στα καγκελα ρ@@@@
  8. Η IBM (μαζι με το 8-way SMT των POWER8) γελαει καπου στο background..
  9. Αναφορικα με τις κουβεντες περι MSRP, χωρις να θελω να παρω θεση επι του ζητηματος και χωρις να θυμαμαι ποιος το ειπε συγκεκριμενα (αν ηταν ο Jay, ο Steve απο Gamers Nexus, ή ο Steve απο HW Unboxed): οταν η AMD δεν ειχε το performance crown συναγωνιζοταν τιμολογιακα, τωρα πλεον που supposedly βγηκε on top στο performance, συναγωνιζεται στην ποιοτητα εναντι της τιμης.
  10. Εγω εχω να πω πως σε εναν επιχειρησιακο τομεα απ' αυτους που ειναι ιδιαιτερα γνωστοι για το ποσο μη-φιλικοι ειναι στο γυναικειο φυλο.. Οχι απλα τα εχει καταφερει περιφημα η Lisa, αλλα εχει κυριολεκτικα βαλει τα γυαλια στην Intel. Mad respects.
  11. Για να ξεκαθαρισει μια κι εξω το θεμα με το "+70%~ average". Οποιος εχει λογικη και εχει δει τα βιντεο των "Hardware Unboxed" και "Moore's Law Is Dead" (συγκεκριμενα τα κομματια που αναφερονται στο Doom Eternal), θα διαπιστωσει ο ιδιος πως η 4Κ συγκριση γινεται σε σεναρια τα οποια ευνοουν ανισα την 3080 λογω μεγεθους VRAM. Οταν σε αυτες τις συγκρισεις οι reviewers χαμηλωνουν μονο το Texture Quality, τοτε η ψαλιδα μειωνεται κατα ενα σεβαστο ποσοστο*. Κοινως το "+70%~" ειναι αποτελεσμα συγκρισης "μηλα με πορτοκαλια" και οχι "μηλα με μηλα" οσον αφορα την επεξεργαστικη αποδοση της Ampere αρχιτεκτονικης. Μας κανει ως επιχειρημα αυτο? *Το οποιο σημαινει πως για να εχουμε αξιοπιστα αποτελεσματα, θα πρεπει να συμπεριλαμβανονται και πραγματα οπως VRAM utilization (οχι allocation), GPU utilization και CPU utilization, μαζι με τα performance results.
  12. Σε αυτη την περιπτωση λυπαμαι που θα το πω, αλλα εισαι σε αρνηση. Τα επιχειρηματα ειναι ολες οι διαπιστωσεις που εχω γραψει μεχρι στιγμης. Γκρινια? ποια γκρινια? Επειδη προτιμαμε να βλεπουμε τα πραγματα σφαιρικα και οχι υπο ενα συγκεκριμενο πρισμα μοναχα? For the record, εγω σχεδιαζω να αγορασω την 3090 μολις βγει, καθως εχω βρει χρηση γι αυτα που προσφερει. The limited availability tactic seems to have worked just fine.
  13. Γιατι στην πραγματικοτητα ειναι +50% average με +50% watt. Δεν υπαρχει το επιπεδο βελτιωσης που περιμεναμε απο το node shrink, απλως μια μηχανη με περισσοτερα κυβικα. Εδω ομως θα κανω και τον δικηγορο του διαβολου και θα πω "ας περιμενουμε λιγο για optimized drivers και games, μηπως και αυτο αλλαξει".
  14. Μπα, απλα εχω επιχειρηματα και καλυτερο τροπο να τα εκφραζω, σε σχεση με μια δεκαετια πριν.
  15. Σαφως, αλλα αν πας και αγορασεις τωρα και ενα-εναμιση μηνα μετα σου βγαλει καλυτερη εκδοχη του ιδιου μοντελου, η λογικη μου λεει πως δεν θα νιωσεις και τοσο χαρουμενος.
  16. Εαν ισχυσει (ημερολογιακα) αυτο και οχι το παραδοσιακο 9-11 μηνες αργοτερα. Τοτε ειναι πολυ κακη ιδεα η αγορα μιας 3080 αυτη τη στιγμη. Συμπληρωματικα υπαρχει και μια σεβαστη πιθανοτητα να "πεσουν οι μασκες" οσον αφορα την τιμολογηση. (Point #9 απο αποσπασμα ενος post μου στο αλλο thread)
  17. Παιδια, επειδη εχουμε χασει λιγο την μπαλιτσα.. Τοσο αυτο το αρθρο, οσο και το προηγουμενο, δεν ειναι για να κατακρινει/θαψει την νεα σειρα ή την 3080 συγκεκριμενα. Και τα δυο εστιαζουν στις απεχθεις τακτικες της NVIDIA: Step 1: Present only best case scenarios about the product(s). Step 2: Skew some of the best case scenarios by handicapping the compared product(s). (Doom Eternal 4K w/ >8GB <10GB VRAM usage & Performance per Watt w/ power-limited last-gen equivalent) Step 3: Over-hype the product by keeping MSRP the same as last-gen and coax customers who didn't upgrade to Turing into buying Ampere. Step 4: Offer limited supply/availability post-release. Step 5: Let the prices drive up themselves and offer kickbacks to AIBs. Step 6: ??? Step 7: Profit. @fatalara Θα ηθελα επισης να σταθω σε ενα πραγμα που ειπε ο "Moore's Law Is Dead", πως εαν η 3080 ειναι marketed για 4K - τοτε η επιλογη για μολις 10GB VRAM δεν ειναι και τοσο ορθη. Προσωπικη αποψη? Βρωμαει SUPER variant απο χιλιομετρα. Οπως ακριβως υπενθυμιζει ο @idonthave και μας ειχε αναφερει καιρο τωρα ο "Moore's Law Is Dead". Και το ληγω εδω γιατι κουραστηκα.
  18. Εγω εξελαβα μονο το γεγονος οτι με εκανες quote, λεγοντας πως δεν ξερεις ποιος ψαχνεται.. Εξου και η απαντηση. Δεν νομιζω να αναφερθηκα σε εσενα συγκεκριμενα ή πραγματα τα οποια εγραψες πιο πριν.
  19. Εχει αναφερθει και φετος αν δεν απατωμαι, με την μονη διαφορα οτι αυτη τη φορα τουλαχιστον παιρνουμε και μια αξιοπρεπη ψυκτρα μαζι (αντι για το Founders Edition status quo μονο). Τα AIB μοντελα εχουν πολυ μεγαλυτερη τιμολογιακη διακυμανση ωστοσο, αναλογα με το binning (extreme, xOC models, etc) και της υλοποιησης λυσης ψυξεως φυσικα. Καλη ειναι, εαν την βρεις κοντα στο MSRP, οτι ακριβως ειπε ο "Moore's Law Is Dead". Τα κατεβατα αφορουν κυριως της μ@λ..ιες που κανει το το marketing της NVIDIA. Αναφερθηκα σε καποιον συγκεκριμενα? Το να κατηγορουμαι περι υποδειξεων ειναι λιγο υποκριτικο, οταν αναφερομαι σε οσους προσπαθουν να υποδειξουν στον newsposter πως να κανει τη δουλεια του.
  20. @GoMaR Και εκει παιζει mark-up της ταξεως των 160-340 ευρω (καθως το MSRP των AIB ειναι στα 599 και οχι 699 που ειναι το MSRP των FE). Επισης και αλλα μεταφορικα εξοδα. Οταν εχουν ηδη ολοι πεσει σα τα κορακια πανω να εξασφαλισουν αγορα στην χαμηλοτερη δυνατη τιμη, αν προλαβεις να παρεις μια στα 760 μεγεια σου με χαρα σου.. @fatalara Εαν θελεις να εισαι αντικειμενικος, κοιταζεις ολες τις οπτικες - οχι μονο αυτη που εξυπηρετει την μειονοτητα ή εστω ενα συγκεκριμενο σεναριο. Refer to my 8K example above, καθως και σε αυτο τα νουμερα θα ειναι αμειλικτα προς οφελος της 3090, αλλα αυτο δεν την κανει το καλυτερο proposition. @idonthave Το οτι εγραψα ενα γενικοτερο statement, δεν σημαινει οτι αρχισα να δακτυλοδεικτω. Οποιος εχει την μυγα....
  21. Δεν θα ανοιξω παλι την κουβεντα περι 4K, μπορεις να πας στο αλλο thread και να διαβασεις γιατι θεωρω την αποψη αυτη ακυρη. Επιπλεον, και η 3090 ειναι η πρωτη καρτα που πλασαρεται για 8K. Εφοσον ολες οι υπολοιπες καρτες της αγορας δεν ειχαν σχεδιαστει (και συνεπως ουτε τραβανε) για 8K, αυτο την της δινει το μεγαλυτερο average και το καλυτερο cost per frame, σε αυτη την κατηγορια. Αυτο τι σημαινει, οτι θα πρεπει να τρεξεις να την αγορασεις? Επιπλεον αν εμπαινες στον κοπο να δεις το βιντεακι του "Moore's Law Is Dead", θα καταλαβαινες πως το υποτιθεμενο cost per frame που βλεπεις (ακομα και στα 4K), το οποιο ειναι βασισμενο στο MSRP, δεν ειναι τιποτε παρα το ιδανικο σεναριο το οποιο δεν θα δεις ποτε. Γιατι? Θες περεταιρω επιβεβαιωση? Πηγαινε να δεις τις τιμουλες στα καταστηματα.. 280-400 ευρω πανω απ το MSRP για τις 3080 και 300-350 ευρω πανω απ το MSRP για τις 3090. Enjoy your 2x performance at the same cost. Ας ξυπνησουμε λιγακι..
  22. Εως 24Mbps? Το 2x φανηκε σε 1 απο τα 16 παιχνιδια, σε 4K μονο και σε σεναριο οπου επιτηδες το VRAM usage ηταν πανω απο 8GB αλλα κατω απο 10GB. (Μια απο τις 48 πιθανες συγκυριες σε αυτη την περιπτωση και μαλιστα δεν ειναι αντιπροσωπευτικη συγκριση, καθως προκειτε για επιτηδευμενο misconfiguration, το οποιο εχει ως μοναδικο στοχο να κανει handicap την VRAM της 2080) Οπως ηδη εχουν αναφερει τα καναλια "Hardware Unboxed" και "Moore's Law Is Dead" η NVIDIA εκανε set-up προκειμενου να σπρωξει hardware, το οποιο απο μονο του θα τα πηγαινε πολυ καλα ετσι κι αλλιως. Στην πραγματικοτητα ειναι πιο κοντα στο 1.5x (50%), το οποιο ειναι επισης εντυπωσιακο. Aν βεβαια δεν λαβεις υπ' οψην την 49-50% παραπανω καταναλωση, οπου εκει μας ειχε ταξει 1.9x καλυτερο performance per watt. To παρακατω γραφημα ειναι επισης φουμαρα, γιατι για να βγει αυτο το νουμερο ετρεξαν την Turing power-constrained, συμφωνα με τις διαπιστωσεις των τα δυο καναλιων που ανεφερα. Τωρα οσον αφορα το (hybrid) Ray Tracing και αυτο κυμαινεται μεταξυ 30-50%, Στο pure Path Tracing παλι ηταν στον πατο και οι δυο καρτες, αλλα η ψαλιδα ηταν μεγαλυτερη, γιατι η Turing δεν την παλευε καθως ηταν κυριολεκτικα η πρωτη αποπειρα (και λογω VRAM). Εκτος απο δυο παραγωγικα σεναρια (Blender και V-Ray), οπου εκει οντως καταφερε να χτυπησει το 2x αλλα οπως ακουστηκε στα reviews, οχι λογω των Gen 2 RT cores, αλλα επειδη η καρτα ειναι μεγαλυτερη/γρηγοροτερη γενικοτερα (και με περισσοτερα σε πληθος RT cores αντιστοιχα). Εταξε, υποσχεθηκε, εννοησε.. Ας μην παιζουμε με τις λεξεις για μια φορα. Η NVIDIA προσπαθησε και μεσα απο τα slides της (με cherry-picked/best-case metrics) και μεσω της αξιοπιστιας του καναλιου "Digital Foundry" να παρουσιασει ενα πολυ καλο προϊον, ως ενα ανελπιστα καλο προϊον που ομοιο του δεν εχει υπαρξει απ το 2004. Συν το αισθημα αναγκης (sense of urgency) που εχει δημιουργησει με τις αναφορες περι χαμηλου stock, για να δημιουργησει καρτελ τιμων στην αγορα, ενω ολοι την εκθειαζουν για το MSRP που δεν ανεβασε ουτε ενα δολαριο.. Παμε λιγο να δουμε τι συμβαινει με τα μοντελα που δεν περιμενει να ξεπουλησουν (3090).. Σωστα, +25% MSRP (απ την 2080Ti). Το χω πει ποσες φορες, μην πεφτετε θυματα του μαρκετινγκ. Θα συμφωνησω στο οτι ο λογος που εχουν αναστατωθει ολοι, ειναι χαζος. Ομως οι youtubers βλεπουν ενα εξτρα video απο αυτο, και οταν βλεπουν κατι το οποιο μπορει να παρουσιαστει ως controversy, τριβουν τα χερακια τους και ετοιμαζονται να το αρμεξουν μεχρι θανατου. Το takeaway της υποθεσης ειναι οτι κανενας δεν πρεπει να τρεξει να πουλησει/αγορασει, πριν δει πολλαπλες οπτικες γωνιες και οσα περισσοτερα ευρηματα, για το προϊον που ενδιαφερεται. Και αναφορικα με οσους παραπονιουνται/κατηγορουν τον gdp περι φαβοριτισμου: Εδω και πολυ καιρο ειναι ο μονος newsposter στο site. Καθε μερα μεταφραζει και αναρτα τουλαχιστον 1-2 ειδησεις. (Καμια φορα και παραπανω) Οπως ειπε και ο @yanni αυτο εχει κοπο, αγχος και πολυ απο τον προσωπικο χρονο καποιου, ο οποιος το κανει και αφιλοκερδως. Τωρα εαν ψαχνεστε γιατι δεν παρουσιαζει με ιδιαιτερο ενθουσιασμο και ζηλο το X, ενω το κανει για το Y.. ολοι το κανουμε αυτο, ακομα και τα μεγαλα tech καναλια στο YouTube. Σκοπος του ειναι να μεταδωσει την ειδηση οσο πιο αμεσα και πιο καλα μπορει και αυτο το πετυχαινει μια χαρα. Οποτε αν σας προβληματιζει τοσο, δοκιμαστε μια βδομαδουλα στην θεση του.. διαφορετικα μπορειτε παντα να κρατησετε το στοματακι σας κλειστο, να κλικαρετε τον συνδεσμο της πηγης του αρθρου και να πατε να το διαβασετε εκει, αγγλικα ξερετε.
  23. Frostbyte

    To "μεγάλο κόλπο" της Nvidia με τη διαθεσιμότητα των νέων GeForce RTX 3000

    Το RTX I/O δυστυχως (οπως το DLSS, το RT και το Reflex) πρεπει να εχουν την αντιστοιχη υποστηριξη υλοποιημενη μεσα στο καθε παιχνιδι. Το μονο που μας σωζει εδω ειναι το γεγονος πως το RTX I/O παταει πανω στο ερχομενο (με το νεο Xbox) DirectStorage API της Microsoft, αρα οποια μελλοντικα κονσολοπαιχνιδα (τουλαχιστον απ' την μερια του Xbox) εχουν και PC release, λογικα θα υποστηριζουν και RTX I/O. Και ενα videακι το οποιο συμμεριζεται τα αρχικα μου statements οσον αφορα τα benchmarks που εχουμε δει μεχρι στιγμης:
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.