Jump to content

Frostbyte

Premium Members
  • Posts

    2.362
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Frostbyte

  1. Κανω ενα shameless necro για να αναφερω οτι καναμε κι εμεις την μεταβαση στο Apex Legends.
    Οποιανου του κανει κεφι και θελει να 'ρχεται να αραζει (και κατα συνεπεια να με βοηθα με το εγχειρημα μου) καλοδεχουμενος.

    • Like 1
  2. Καλησπερα και καλη χρονια!

    Το συγκεκριμενο αφορα χρηστες MikroTik. Φανταζομαι πως οσοι ασχολειστε με το αθλημα, το κατεχετε το αγγλικο.
    Οποτε για να μην τα ξαναγραφω/μεταφραζω, οριστε ενα γρηγορο copy pasta απο εδω.
     

    Quote


    Greetings and happy new year!

    My old scripts and schedulers used to have a lot of hard coded values, were limited to only two gateways, did not utilize functions and were fairly inconsistent.
    After nearly two years of putting it off and the acquisition of my new toys, I finally found the time to sit and rewrite the entirety of the scripts that I use on a daily basis.

    You can check them out here:
    https://github.com/FrostbyteGR/RouterSCRIPTS

    Tip: If you plan on using them yourself: make sure you peruse the README section, as it will save you a lot of time and pain, in the long run.
     

    • Like 3
  3. 2 hours ago, salde said:

    συγγνώμη για το άσχετο με την άριστα διατυπωμένη αναζήτηση σχόλιο, υποτίθεται ότι η ιδανική στάση σώματος για οθόνη υπολογιστή είναι εκείνη με τα μάτια σε ίδιο ή ελάχιστα ανώτερο ύψος από την οθόνη. Να μην χρειάζεται δλδ να γέρνει το κεφάλι προς τα επάνω ο αυχένας ούτε τα μάτια να κοιτούν προς τα επάνω. Εκτός αν είσαι πολύ ψηλός οπότε η οθόνη μάλλον χρειάζεται ελάχιστο ψήλωμα για να έρθει στο επίπεδο των ματιών σου ή αν δεν κάθεσαι σε κανονική στάση καθίσματος και χρειάζεται κάποια ρύθμιση.
    Δες το κι εσύ μήπως κάνω λάθος.


    Σωστα, το προβλημα ειναι οτι θελω να μην σκυβω ομως.
    Η Alienware εχει βαση που επιτρεπει ανεβασμα, οι αλλες δυο οχι.

  4. Καλησπερα σε ολους και καλες γιορτες,


    Επ' ευκαιρια που θα ξεφορτωθω το συνθετο επιπλο και θα παω σε ξεχωριστο (μεγαλυτερο) γραφειο και ραφια, σκεφτηκα πως θα ηταν καλη ιδεα να κουμπωσω τις οθονες μου σε καποιο μηχανισμο στηριξης, προκειμενου να μπορω να τις ψηλωσω και να εχω λιγο καλυτερη σταση οταν καθομαι στο PC.


    Οι οθονες ειναι ολες 23.5-24" και ειναι οι ακολουθες:

    1. Alienware AW2518H
    2. LG Flatron IPS234
    3. LG 24GM77-B

     

    Θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος εχει εμπειρια με μηχανισμους στηριξης VESA και ειδικοτερα τα ειδη που δεχονται 3 monitors.

    Τι να προσεξω, τι να αποφυγω, αν υπαρχουν links απο προϊοντα ακομα καλυτερα.. Money is not an issue (εκτος αν μιλαμε για ξεκαθαρη κλεψια).
    Οι μονες μου απαιτησεις ειναι να ειναι στιβαρη η κατασκευη και να μπορω να αυξομειωσω το υψος, για να τις φερω εκει που θελω. (Bonus: μαυρο χρωμα?)

     

    PS: Εχω δει οτι υπαρχουν ειδη με επιτραπεζια βαση και ειδη με μεγγενη που βιδωνει στην επιφανεια του γραφειου.
    PS2: Στην πισω μερια του γραφειου, πισω απ' τις οθονες, τρεχω μια RGB led-ο-ταινια η οποια εφαρμοζει velcro straps. Σε περιπτωση που η μεγγενη ειναι μονοδρομος απο αποψη σταθεροτητας, λογικα μπορω να φτιαξω μια καινουργια σε δυο κομματια.

     

    Ευχαριστω!

  5. 10 hours ago, icy20 said:

    Αλλα αυτο που οταν ειναι γκομενα streamer που ακομα και να μην ξερει να παιζει καν που εχει viewers δεν το καταλαβαινω. Τοσο λιγουρες ειμαστε οι αντρες?


    Δυστυχως αυτο ισχυει, ειναι - και μαλιστα πολυ.
    Εχω δει συγκεκριμενα στο Quake πολλες, ορισμενες χωρις καμερα, ορισμενες οχι και τοσο εμφανισιμες, καποιες απο αυτες να ριχνουν χοντρο rage, ή να κανουν ελαχιστο εως και καθολου interaction με το κοινο και commentary.. οι περισσοτερες απο αυτες οχι απλα εχουν νουμερα, εχουν γινει και partner.


    Και για να καταλαβεις και για τι μεγεθος λιγουριας μιλαμε, για μια συγκεκριμενη η οποια δεν χρησιμοποιει καν καμερα και δεν αλληλεπιδρα ιδιαιτερα με το κοινο της.. της εχουν φτιαξει 2-3 fragmovies με στιγμιοτυπα απο το stream της. Μαντεψε οταν βρηκα τα ατομα τα οποια εφτιαξαν τα εν λογω μονταζ και τους ρωτησα εαν θα μπορουσα επι πληρωμη να εχω κι εγω ενα, τι απαντηση πηρα? "Ευκολο ειναι, παρε το Vegas και ξεκινα σιγα σιγα".

    • Haha 1
    • Sad 1
  6. Ειναι δυσκολο και ακομα κι εγω εχω μερικες μερες που ψιλοtiltαρω και γκρινιαζω λιγακι.. (Οταν τρωω παρατεταμενο ξεσκισμα)

    Αλλα ειναι κατι το οποιο δουλευεται και μπορεις μετα απο καιρο να το εχεις καπως under control. Just take it humorously, create banter around it.
    Πρεπει στο πισω μερος του μυαλλου σου παντα να σκευτεσαι οτι ειναι παιχνιδι και παιζεις για να περασεις και εσυ και οι viewers καλα.

    Ολα ειναι θεμα του πως το δεχεσαι εσυ και πως το παρουσιαζεις.

  7. @RagSoul Οχι δεν ειμαι ο Sandman, ειμαι της ιδιας ή και παλαιοτερης εποχης ισως. ?

    @icy20 @DEADLAZARUS Πρωτα πρεπει να αντικαταστησω το συνθετο επιπλο με: α) ραφια, β) ενα λιγο μεγαλυτερο γραφειο και γ) να ντυσω τον χωρο με soundproof πανελακια. Τα φωτα θα ερθουν πιο μετα.. planned, αλλα αργουμε λιγο. ;)


    Αναφορικα με την μουσικη, ψιλοταιριαζει με το τρεχον παιχνιδι και δε την εχω πολυ δυνατα - ισα για να καλυπτει τα κενα. Αλλα μερικες φορες οταν αρχιζει να κουραζει, βαζω πιο light πραγματακια.

    Thanks for the support guys, keep em comin!
    Το κατανοω οτι το επιπεδο του stream (ιδιως ορισμενες μερες που μου βγαινει και λιγο κουραση/γκρινια χωρις να το καταλαβαινω) δεν ειναι εκει που θα πρεπε να ειναι.. αλλα σιγα σιγα θα βελτιωσω τα πραγματα οσο μπορω.. bear with me. ;)

    • Like 1
  8. Καλησπερα φιλτατοι gamers,

    Καποιοι απο εσας μπορει να με ξερετε απο τις εποχες του noobwars, του thecore και του UT2004. Αλλοι ισως με γνωριζετε απο τα πραγματακια που εχω φτιαξει για το UT2016 [1, 2, 3] ή απο πραγματα που κατα καιρους εχω φτιαξει ή γραψει στα forums του thelab.

    Τους τελευταιους 3-4 μηνες, μαζι με την κανονικη 8ωρη εργασια μου, εχω ξεκινησει παραλληλα (ως part-time απασχοληση) live-streaming στο twitch.
    Ενω ηταν σχετικα ευκολο να πιασω το affiliate, το partnership ειναι παλουκακι. (Καθως απαιτει μεσο ορο 75 θεατων σε βαθος 30 ημερων, αναμεσα σε αλλα πραγματα)

    Οπως ολοι γνωριζουμε τα πραγματα στο twitch, οπως και σε αλλες social πλατφορμες, εχουν να κανουν με την δυναμικη (momentum) του καναλιου.
    Τουτεστιν ειναι αρκετα πιο πιθανο για καποιον να καθησει να δει και να δωσει μια γερη ευκαιρια στο stream, εαν δει οτι αυτο βρησκεται στην πρωτη γραμμη αποτελεσματων αναζητησης για το παιχνιδι που αναζητησε. Αυτο με την σειρα του δημιουργει ενα φαινομενο χιονοστοιβαδας και πιθανο αποτελεσμα την εξοδο απο την κατασταση, που αντιμετωπιζουν επι μηνες οσοι ξεκινουν το streaming ως hobby, τους μηδεν viewers.

    Πως και αποφασισα να το πιασω ως hobby/project?
    Απ' οταν ημουν φοιτητης, τις ωρες που δεν επαιζα ο ιδιος παιχνιδια, ή οταν ηθελα απλα να αραξω ή να φαω κατι.. ή που θα εβαζα να δω καποιο anime, ή που θα εβαζα να δω gameplay στο youtube/twitch. Μου φανηκε πολυ ωραια ιδεα το γεγονος οτι μπορει να καποιος να βγει μπροστα στην καμερα και να κανει το κοινο του να διασκεδασει και να περασει καλα, να νιωσει μερος της παρεας που ο παραγωγος χτιζει.. ειτε αυτο επαφιεται στον πολυ καλο χειρισμο του παιχνιδιου ή στα χαζοαστειακια που ειπωθηκαν παραλληλα με αυτο.
    Ετσι λοιπον χαζοξεκινησα τελη 2013 με μια ADSL γραμμη του 1Mbps upload και το πολυαγαπητο μας (not!) League of Legends.. Τα πραγματα δεν πηγαν καθολου καλα, οπως λιαν συντομως διαπιστωσα και ο ιδιος. Ειχα κακη ποιοτητα, μηδεν εμπειρια, κακη παρουσιαση.. και ενα παιχνιδι το οποιο ηταν σκετος μπελας!
    Αφου ειχα φαει την πρωτη κρυαδα, κατοπιν αναβαθμησεως της κυριας γραμμης σε VDSL με 5Mbps upload και λιγη εφευρετικοτητα στο να διαχωρισω και να δρομολογισω το streaming traffic απο το gaming traffic, στελνοντας το τελευταιο στην δευτερη γραμμη.. ειπα να κανω μια ακομα προσπαθεια, με καλυτερη ποιοτητα αυτη τη φορα (720p60), παιζοντας Overwatch.
    Ημουν επιτελους, τροπον τινα, στο στοιχειο μου.. First Person Shooters. Αλλα δυστυχως υπηρχαν και εκει προβληματακια.. το παιχνιδι δεν ηταν παντοτε ευχαριστο (λογω του competitive αλλα και αλλαγων που κυριολεκτικα σε εβαζαν να ξαναμαθεις τα παντα απ' την αρχη) και δεν υπηρχε καθολου συνοχη στο προγραμμα μου ως υποπροϊον αυτου (μερικες φορες εκανα να παιξω ξανα βδομαδες).
    Αφου λοιπον ειδα και αποειδα, τελικα αποφασησα να παρατησω το Overwatch και εψαχνα κατι καινουργιο να παιξω και να streamαρω. Ειπα να δωσω μια ακομα ευκαιρια στο Quake Champions και πραγματικα κολλησα, γιατι εδω ημουν πραγματικα στο στοιχειο μου και η κοινοτητα του εν λογω παιχνιδιου ειναι απειρως καλυτερη.


    Λιγα λογια για το stream:
    Κατα κυριο λογο First Person Shooters, με προτιμηση τα Fast Paced Arenas. Αυτο δεν σημαινει οτι αποκλειεται να παιξω και αλλα πραγματα (εκτος League of Legends - το οποιο πραγματικα δεν το ξαναγγιζω), φεριπην Retro/Abandonware τιτλους για τους οποιους εκανα ενα Poll στο Twitter προκειμενου να δω εαν υπαρχει ενδιαφερον για κατι τετειο. Ειμαι επισης ανοιχτος και σε αλλα ειδη και μοντερνους τιτλους, το μονο που χρειαζεται ειναι να μου θεσετε τις προτασεις σας στο twitch chat.
    Παρολο που μπορει να πεταξω καμια φορα κανενα Ελληνικο, η κυρια γλωσσα του stream ειναι τα Αγγλικα - καθως δεν επιθυμω να περιορισω το κοινο μου.
    Η μουσικη η οποια παιζω κατα το stream ειναι κυριως διαφορα ειδη metal, rock και alternative. Αντιλαμβανομαι οτι δεν ειναι για ολους, οποτε προσπαθω να παρακαμπτω τα ειδη/κομματια που κρινω οτι ειναι πολυ βαρια για το κοινο.
    Προσπαθω οσο περισσοτερο μπορω να αλληλεπιδρω με το κοινο μου, ακομα και οταν παιζω παιχνιδια τα οποια απαιτουν φρενηρης ρυθμους οπως το Quake.
    Τουλαχιστον μια φορα τον μηνα πραγματοποιω giveaways (τα οποια εχουν θεματολογια τα παιχνιδια που παιζω την εκαστοτε εποχη) τα οποια κανουν χρηση του loyalty system που εχω ρυθμησει. Ο καθενας μπορει να συλλεξει ποντους απλα και μονο με το να βλεπει το stream, αλλα και να λαβει επιπλεον ποντους εαν κανει ενεργειες οπως follow, subscribe ή χρησιμοποιησει bits στο chat. Παραυτα, η λογικη ειναι οτι ακομα και καποιος ο οποιος δεν γουσταρει να δωσει ουτε cent, μπορει ανετα να κερδισει. (Οπως και εχει γινει σε 2 απο τα 4 giveaways που εχω ηδη κανει)

     

    Γιατι θελω να γινω partner?
    Ο κυριος λογος ειναι οτι οι partners, σε αντιθεση με τους affiliates και τους απλους streamers, εχουν παντοτε εγγυημενο transcoding slot. Αυτο θα μου επιτρεψει, υστερα απο την αναβαθμηση της VDSL γραμμης μου σε 100/10, να μπορεσω να streamαρω 1080p60 χωρις να παραπονιεται η πλειοψηφια των θεατων οτι δεν μπορει να δει το stream μου λογω συνεχους buffering.
    Αλλοι λογοι ειναι οι πολλες περισσοτερες επιλογες οσον αφορα την παραμετροποιηση του stream αλλα και του διαθεσιμου περιεχομενου για τους subscribers (εξατομικευμενα badges, περισσοτερα emoticons, κλπ)
    Ενας ακομα λογος ειναι οτι ενω το twitch μπορει να σου ακυρωσει την συμμετοχη σου στο affiliate program, εαν δεν φτασεις τον οικονομικο στοχο που σου εχει θεσει σε βαθος 12 μηνων, οι partners δεν εμπιπτουν σε αυτης της μορφης ελεγχων και κρατανε το partnership τους για παντα.

    Πως μπορειτε, αν θελετε, να με βοηθησετε: (Ελα ρε Γιαννη, επιτελους μπηκες στο ψητο, μας εσκασες!)
    Οπως προειπα, ο αρχικος στοχος ειναι να καταφερω να "χτυπησω" κατα μεσο ορο 75 θεατες σε βαθος 30 ημερων.
    Ακομα και αν το ελαχιστο που μπορειτε να κανετε καθε μερα που κανω stream, ειναι απλα να αφηνετε ενα tab να παιζει στο background, με βοηθαει απιστευτα!
    Εαν ορισμενοι απο εσας αρεσκεστε στο περιεχομενο και θελετε να συμμετεχετε πιο ενεργα (chatting, προτασεις προς βελτιωση, ή ακομα και αν θελετε να παιξετε μαζι μου) ακομα καλυτερα!
    Εαν υπαρχουν ατομα τα οποια ειναι καλλιτεχνες, οπως illustrators, 2D animators, video editors κ.ο.κ, τοτε θα ηθελα να ερθετε προσωπικά σε επικοινωνία μαζι μου - ουτως ωστε να σας παρεχω ιδεες, concept art, references και χρηματικη αποζημιωση για τον χρόνο σας, προκείμενου να εξατομικευτουν/επανασχεδιαστουν τα διαφορα alerts, panels, channel art και αλλα για το twitch/youtube/twitter/κλπ.

    Ωραια, που σε βρησκω και ποτε?
    Δευ-Παρ και Σαβ/κο (μια εκ των δυο ημερων τυχαια κατοπιν ανακοινωσης): 21:30~02:30 ωρα Ελλαδος.

    Twitch (Ριχτε και ενα follow, οταν ειμαι live ομως, για να πεσει και το alert/shoutout)

    Twitter (Προσπαθω να το χτισω, οποτε ριχτε κι εδω ενα follow.. γιατι χωρις social media presence δεν βατεψε κανεις)
    Discord (Εδω βαζω με περισσοτερες λεπτομεριες απ' οτι στο Twitter οτιδηποτε εχει να κανει με το stream. Οσοι εχετε, καλο θα ηταν να μπειτε)
    YouTube (Εδω δεν καιγομαστε ακομα, κατσε να παρει μπροστα το twitch και βλεπουμε)

    Και αφου τελειωσα με το περιτεχνο σεντονι που μολις εγραψα, παω να ετοιμαστω για stream.
    Θα χαρω πολυ να δω οσους περισσοτερους απο εσας εκει! Φιλακια ρουφηχτα! :flowers:

    • Like 4
  9. Ναι, υπαρχουν τα πλαστικα clips που ανεφερες. Αυτοκολλητα πανω τους ομως οχι.
    Τα μονα πραγματα που υπαρχουν κολλημενα ειναι τα προστατευτικα της βασης και της οθονης.

    Εαν ειναι νεο ή refurbished δεν μπορεις να το ξερεις, απλα εγω αποφευγω γενικα να δεχομαι αντικαταστασεις απευθειας απο τον κατασκευαστη (γιατι εχω ακουσει οτι μερικοι δινουν refurbs). Θεωρω, εγω προσωπικα τουλαχιστον, οτι υπαρχει πολυ μεγαλυτερη πιθανοτητα καινουργιου οταν παιρνεις κατι απο το καταστημα (το οποιο εχει ερθει απο την αποθηκη του προμηθευτη τους, και θα μπορουσε καλλιστα να αγοραστει απο τον οποιονδηποτε).

    Το Monitor θα το πακεταρεις μονο εαν εγκριθει η αλλαγη.
    Δε νομιζω οτι θα σε αφησουν να την ανοιξεις και να την δοκιμασεις στο καταστημα, αλλα και προβλημα να προκυψει παλι - η εγγυηση σου και το DOA μετραει εκ νεου ξανα απο την ημερομηνια της αντικαταστασης, συνεπως μπορεις παλι να μιλησεις με την Dell.
     

  10. Οχι εννοω να εχεις ετοιμες φωτογραφιες απο την αποδειξη αγορας και απο το προβλημα, για να απαντησεις κατευθειαν στο email που θα σου στειλουν, πριν κλεισετε το τηλεφωνο. (Και να σου πει οτι οντως διαπιστωνει το προβλημα και οτι θα προχωρησετε σε αντικατασταση)

    Γνωριζω οτι υπαρχει on site support και λογικα μπορεις να το αιτηθεις. Απλα επειδη εγω δεν ηθελα να ρισκαρω το να μου φερουν refurbished, ζητησα να γινει στο καταστημα η αλλαγη.

     

    Τα υπολοιπα για το τι και το πως θα στα πουν απ το τηλεφωνο.

  11. Παρτους τηλεφωνο, στον αριθμο που σου εδωσα. Γενικα ειναι αρκετα ξηγημενοι, most likely θα στην βγαλουν DOA και θα παρεις καινουργια απο το καταστημα.
    Προσπαθησε να μην μπεις σε λεπτομεριες, απλα περιεγραψε το προβλημα το οποιο εχει το panel - και πως οτι και να κανεις, αυτο το effect δεν φευγει.

    Θα σου ζητησουν το Service Tag (το οποιο μπορεις να βρεις στην κουτα του Monitor) και θα σου στειλουν ενα email στο οποιο θα σου ζητηθει η αποδειξη αγορας.
    Μπορεις να τους επισυναψεις και φωτογραφιες απο το προβλημα στο ιδιο email επισης. (Θα σου προτεινα να τα εχεις ετοιμα, προκειμενου να τα δει επι τοπου, πριν κλεισετε)

    • Like 2
  12. Το μονο αντιστοιχο που ειχα παρατηρησει παλια, ηταν με horizontal scan lines οταν τα Hz ηταν mismatched απο την πλευρα του OS και τα capabilities της οθονης.
    Δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι το ιδιο με το δικο σου case, και λογω του freesync και λογω του οτι πειραματιζομουν με διαφορα refresh rate settings σε μια παλια 60Hz οθονη.

    Σε καθε περιπτωση σου προτεινω να δοκιμασεις και ενα DisplayPort cable, εαν εχεις τετεια εξοδο στην GPU.

  13. Τωρα διαβασα την περιπτωση σου στο αλλο thread.

    Απ οτι καταλαβα η συσκευασια δεν περιειχε καποιο DP cable (περιεργο, γιατι το δικο μου εδινε και DP cable), παρα μονο HDMI.
    Τωρα το κατα ποσο μπορει το HDMI να περασει 240Hz αξιοπιστα, δε γνωριζω..

    Γνωμη μου, πρωτου κανεις οτιδηποτε - παρε ενα καλο HDMI και κανε δοκιμες, εφοσων εχεις κονσολα παρε το μαμα HDMI της κονσολας και δοκιμασε το μεταξυ του PC και της οθονης.
    Δευτερων, προμηθευσου ενα DP cable και κανε δοκιμες και με αυτο.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.