Jump to content

tzitzikas2

Premium Members
  • Content Count

    193
  • Joined

  • Last visited

About tzitzikas2

  • Rank
    Registered User
  • Birthday 02/26/1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. 3 jumper έχει η δική μου . G31M-S ειναι. Ορίστε και φωτό που έχω τράβηξει μετά την μετακίνηση του oc800 jumper στα pin2-3. Αρχικα ήταν αριστερά το jumper στα pin1-2 και δεν δούλευε σωστά. Δεξιά του μπλε ηλεκτρολυτικου πυκνωτή είναι και οι ονομασίες των τριών jumper που ανέφερα παραπάνω. Ξέρω πιο μοντέλο έχω, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε αλλά μοντελα. Τα fsb0 και fsb1 ξερει κανείς που χρησιμοποιούνται? Σωστα μετακίνησα το oc800 στα 2-3 πινς?
  2. καλησπέρα. όχι δεν είναι η R2.0 που έβαλες, είναι σκέτο G31M-S. δες και την διάταξη των 4 sata κάτω δεξιά στην φώτο απο το δικό μου σύστημα σε σχέση με αυτό που έβαλες. είναι σωστό το manual που έβαλα. επίσης η M/B πάνω γράφει G31M-S σκέτο.
  3. καλημέρα. έχω την μητρική ASRock G31M-S (s-775) and Q6600 core 2 quad με FSB1066. https://download.asrock.com/Manual/G31M-S.pdf στην σελίδα 19 αναφέρει για τα jumper OC800, FSB0 και FSB1 αλλά δεν λεει τι κάνει το καθένα πλην του jumper OC800 όπου λεει αν θες να κάνεις overclocking cpu με fsb800 σε fsb 1066 να το μετακινήσεις στα 2-3 τον βραχυκυκλωτήρα.. Αρχικά όλα ήταν στο 1-2 και τα 3 jumpers. Το pc δεν boot-αρε σωστά ούτε έκλεινε σωστά. χρειαζόταν να πατήσω την επανεκκίνηση μετά το πάτημα του power-on για να ξεκινήσει και επίσης στο κλείσιμο δεν έσβηνε το fan της cpu παρα μόνο πατώντας το power-on για αρκετά δεύτερόλεπτα. Μετακίνησα στο jumper OC800 τον βραχυκυκλωτήρα απο τα πιν1-πιν2 στα πιν2-πιν3 και απο τότε δουλεύει ρολόι. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που έκανα, αν πρέπει να μετακινήσω τον βραχυκυκλωτήρα στα πιν2-πιν3 για επεξεργαστή με FSB1066 ή αν θα έπρεπε να δουλέυει σωστά στα πιν1-πιν2 και έχιε θέμα η μητρική. επίσης αν είχα π.χ επεξεργαστή με FSB1333 δεν λεει τίποτα τι θα έπρεπε να κάνω. Στα windows και στο bios ο επεξεργαστής έχει την ονομαστική συχνότητα 2,4GHz. επίσης τα jumper FSB0 και FSB1 δεν αναφέρει τι κάνουν και πότε τα μετακινείς στο 2-3. Γνωρίζει κάποιος? Ευχαριστώ!
  4. Σε ευχαριστώ. Όχι δεν το έβαλα. Αν ενημερώσω το firmware υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί βλάβη στον SSD?
  5. Καλές είναι οι τιμές για τέτοια θερμοκρασία περιβάλλοντος (20-22οC)? Λογικά αν βάλω κάνα 2 case fans θα είμαι οκ καλοκαίρι.αν και ποτέ δεν θα παίζει παιχνίδια η βίντεο υψηλής ανάλυσης όποτε δεν θα στρεσσαρεται πολύ η cpu
  6. καλημέρα. έτρεξα ένα stress test (100% φορτίο) με το heavyload για 13 λεπτά περίπου. Οι θερμοκρασίες στους πυρήνες μετά απο 13 λεπτά στο 100% ήταν απο 52-56. οι 3 είχαν 52 και ο πυρήνας 0 είχε 56oC. γιατι αυτή η διαφορά? οι πυρήνες είναι χωρισμένοι πάνω στον επεξεργαστή οπότε αν δεν πήγε πάστα καλα εκεί στο χώρο που είναι ο πυρήνας 0 δεν έχει τόσο καλή απαγωγή θερμότητας ή δεν ισχύει αυτό περι χωρικής κατανομής των πυρήνων πάνω στον χώρο? Καλές δεν είναι οι θερμοκρασίες? σε idle 39-43oC. φορτώνω και την φώτο με το τεστ. ευχαριστώ!
  7. Καλησπερα. Ο q6600 rev. g0 (slacr) που έχω εγώ είναι 95w. http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SLACR.html O rev. B3 είναι 105w. Δες εδώ τις διαφορές http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_2/Intel-Core 2 Quad Q6600 HH80562PH0568M (BX80562Q6600).html Thermal Design Power ? 95 Watt (Stepping G0) 105 Watt (Stepping B3)
  8. καλησπέρα σας. Εχω το παλιό κουτί που σας δείχνω στην φωτο. είναι ένα παλιό μηχάνημα που έστησα για να το έχω σαν 2ο. Επεξεργαστή έβαλα τον Q6600 core 2 guad 2,4GHz G0 (95w TDP), ψύκτρα την Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 https://www.arctic.ac/eu_en/freezer-7-pro.html που είχα και πάστα την deepcool z3.λ δεν ξέρω αν έχω βάλει και την σωστή ποσότητα πάστας παρόλο που είδα πολλά βιντεο. ποσότητα μπιζελιού έλεγαν αλλα όταν έβαλα τόσο σε έναν core 2 duo ξεχείλησε και όταν τον έλυσα είχε πάει στα πινς, οπότε έβαλα λιγότερο στον q6600. Σε idle βλέπω θερμοκρασία κοντά 45oC. νομίζω πολλά δεν είναι για την εποχή? (θερμοκρασία δωματίου 20-22oC). Επίσης στον ssd το crystaldiskinfo δείχνει 37oC. πολύ δεν είναι? Το κακό είναι οτι η ψύκτρα cpu κόβει την είσοδο αέρα του psu, αλλα δεν γίνεται κάτι για αυτό. Θα ήθελα όποτε μπορέσω να προσθέσω έναν ή δύο ανεμιστήρες 8mm (σκεφτόμουν αυτούς https://www.skroutz.gr/s/7592151/Arctic-F8-Silent.html#reviews ) έναν πίσω και πάνω να βγάζει αέρα προς τα έξω και έναν μπροστά και κάτω να βάζει αέρα. θα μπορούσα να βάλω και 2ο φαν το οποίο αφου δεν έχει θέση 2η η motherboard για case fan να το συνδέσω στο τροφοδοτικό? αλλα μόλις κλείνω τον υπολογιστή να κλείνει και αυτό. Σε πιο κοννεκτορα του τροφοδοτικού θα μπορούσα να το συνδέσω? θα χρειαστεί κάποιος ανταπτορας? ανξ τελικά βάλω έναν ανεμιστήρα να προτιμήσω αυτόν που βγάζει αέρα πίσω και πάνω ή αυτόν που βάζει αέρα μπροστά και κάτω? ευχαριστω κάτι τέτοιο δηλαδή? https://www.skroutz.gr/c/674/case-fans/f/602971_602977/80-4-Pin-Molex.html https://www.skroutz.gr/s/2274312/Xilence-Red-Wing-80.html αλλά μόλις τερματίζω τα windows να κλείνει και αυτό. αν τελικά βάλω έναν ανεμιστήρα να προτιμήσω αυτόν που βγάζει αέρα πίσω και πάνω ή αυτόν που βάζει αέρα μπροστά και κάτω? ευχαριστω
  9. καλημέρα. το έστησα το μηχάνημα με τον ssd και windows 10. Σας στέλνω κάποιες φώτο απο εφαρμογές για τον ssd και το σύστημα. Θα ήθελα την γνώμη σας. Πέρασα και έναν παλιό HDD Seagate 320GB. πως σας φαίνεται. θα τα φτύσει? θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το trim του ssd αν είναι ενεργοποιημένο. Και η εντολη στο comand promp βγάζει αποτέλεσμα 0, αρα λογικά είναι (αλλα δίπλα όπως θα δείτε μου γράφει ενα disabled σε παρένθεση) και το crystal disk info το αναφέρει. o ssd ειναι ο Crucial BX 500 240GB αλλα σε παλιά μητρική σε sata 2 (σε IDE mode οχι Achi που δεν έχει η m/b). ευχαριστω! πάντως ανοίγει πολύ γρήγορα για παλιό επεξεργαστή, sata 2 και ram 4gb ddr2 * μην σας παραξενευει η ταχύτητα του επεξεργαστή στο cpu-z, έχω ενεργοποιημένο το speedstep της intel στο bios. όταν ανοίγω προγράμματα φτάνει τα 2,4Ghz και ανάλογα το cpu usage παίζει η ταχύτητα
  10. Καλησπέρα. Το εστησα το μηχάνημα με Windows 10. Έκανα κάποιες ρυθμίσεις στο apearence and performance, δλδ ξετσεκαρα τα πιο πολλά και τώρα έχω 1,5gb/4gb ram usage σε idle κατάσταση. Ξετσεκαρα να μην εκκινούν εφαρμογές στο boot που δεν χρειαζομαι. Γενικά πάει στρωτά το μηχάνημα με τον q6600. Ακόμα και AutoCAD 2017 σε σχέδιο 2D έτρεξα και Firefox μαζί και είχα ακόμα απόθεμα ram. Υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις για να κατεβάσω κι άλλο την ram usage? Ευχαριστώ!
  11. έβγαλα απο το ρεύμα την οθόνη μέχρι να στραγγίξει, την ξανασυνέδεσα και όλα οκ. πιθανόν είχε χάσει και τους drivers των γραφικών γιατι τώρα που δουλεψε είχα συνδέσει και το ιντερνετ. το μόνο θέμα είναιοτι μετά την επαναφορά συστήματος δεν δούλευε ο chrome και ο opera. δλδ πατούσα το εικονίδιο και δεν άνοιγε τίποτα. μυστήρια πράγματα..... τα ξαναπέρασα και οκ.
  12. Προέκταση vga για οθόνη. Με τους μπλε κοννεκτορες. Φυσικά τη έχω βγάλει αλλά πάλι έχω θεμα. Το λογότυπο turbo-x που έχει τώρα μεγαλύτερες γραμματοσειρες, βγαίνει όταν κάνει ποστ το PC και δείχνει τις επιλογές uefi και boot. Σας να έχει αλλάξει η ανάλυση μέσα από το uefi. Υπάρχει περυ να άλλαξε κάτι στο uefi? Υπάρχει επιλογή εκεί για την ανάλυση και αν ναι τι τιμή βάζω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. Καλησπέρα. Έβαλα μια επέκταση rgb καλώδιο στο PC και χάλασε η ανάλυση. Μεγάλωσαν και τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας και άλλαξαν θέση ακόμα και το logo του turbo-x κατά το boot έχει μεγάλα γράμματα. Δοκίμασα να αλλάξω σε μεγάλη ανάλυση από το λογισμικό Radeon (έχω ryzen 5 3400g) και τότε έγινε χαμός η οθόνη έγραφε ότι δεν υποστηρίζεται αυτή η ανάλυση και δεν μπορουσα να έχω εικόνα με τίποτα ούτε πατώντας ESC κ.α, ούτε με επανεκκίνηση, ώστε να αλλάξω ξανά την ανάλυση. Αναγκαστικά να κάνω επαναφορά συστήματος από boot DVD με windows 10 και δουλεύει αλλά η ανάλυση είναι χαλια πάλι. Έχετε καμία ιδέα μην καν πάλι καμία πατάτα? Ευχαριστώ
  14. καλησπέρα. τελικά ήταν το jumper OC800 της μητρικής που έπρεπε απο το default pin1-2 να πάει στα pin2-3. όλα καλά τώρα και στην εκκίνηση και στον τερματισμό
  15. επίσης παρατήρησα το εξής. όταν κλείνω το pc τα windows κλείνουν κανονικά, αλλά το fan του επεξεργαστή συνεχίζει να δουλεύει, όπως επίσης και το power led (πρασινο) είναι συνέχεια ανοικτό. διαβασα οτι μπορεί να είναι θέμα έκδοσης intel managment engine interface στη διαχειριση συσκευών, αλλά δεν έχει κάτι τέτοιο σε εμένα στη διαχειριση συσκευών
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.