Jump to content

rastafari

Moderators
 • Δημοσιευσεις

  735
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Σχετικά με το μέλος rastafari

 • Τίτλος
  Just User
 • Γενέθλια 04/01/1981

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Santa Barbara

Πρόσφατοι επισκέπτες

1.956 εμφανίσεις προφίλ
 1. Μαστορέματα ημέρας!

  Φιλική συμβουλή. . . Την ενώση κολώνας-λάμας στοκάρισε την.Αν όχι με σιδηρόστοκο με μπιστόλι και σωληνάριο ακρυλικού στόκου. Σίγουρα θα ομορφύνει γιατί θα καλύψει την ένωση αλλά θα σε σώσει και από τις σκουριές που θα ξερνάει με τα νερά και την υγρασία. . . Καλό θα είναι πριν μινιαριστεί . . .
 2. Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

  @GriGaS Έχει 2 μπαταρίες ή πολλά ζητάω σε αυτήν την τιμή ??
 3. Ηλεκτροσυγκόλληση - τεχνικές και απορίες

  @Lakisss Μιας και το θέμα των κολλήσεων είναι το ευκολο και φυσικά έρχεται σε δευτερη μοίρα. . . Πριν ξεκινήσεις πρέπει πρώτα απ όλα να αλφαδιάσεις τον πάγκο σου.Όσο πιο ίσιος τόσο το καλύτερο. Εφόσον μοντάρισες το πλαίσιο και το γώνιασες πριν αρχίσεις να το κολλάς πρεπει να βάλεις τουλάχιστον στις 3 γωνιές λαμάκια από την πάνω μεριά για να σου κρατήσουν το γώνιασμα,ή να το πιάσεις με σφιχτήρες στον πάγκο(αρκει ο πάγκος να μην μπορεί να κουνηθεί). Επόμενη κίνηση είναι να μπει το μεσαίο κομμάτι στην θέση του. Εφόσον τοποθετηθεί και αυτό τότε ξεκινάς να κολλάς.Κατα προτίμηση πρώτα τα όρθια και μετά τα πάνω. . . Στις κολλήσεις που σου έχει πιάσει μονόματα σίγουρα οφείλεται σε γρήγορο τράβηγμα,αλλά και σε λάθος κίνηση του χεριού όπως ήδη ειπωθηκε. Στις συγκεκριμένες απ οτι φαίνεται και στις φώτο είχες και πολύ χαμηλά αμπερ και δεν έχει πιάσει η κόλληση. . .
 4. Ηλεκτροσυγκόλληση - τεχνικές και απορίες

  Ιδανικά κόλλημα με αργκόν. Διαφορετικά βάζεις μέσα ενα σωληνάκι/μασιφ σφηνωτό και εφόσον έχεις κάνει φρέζα στο σπασμένο κομμάτι κολλάς άφοβα. . .
 5. Μόνωση ταβανιού και ραμποτέ

  link pls γιατί θέλω να το δω αυτό...:)
 6. Μόνωση ταβανιού και ραμποτέ

  Ρητίνες και χημικά βύσματα δεν μπαίνουν όταν η τρύπα είναι προς τα πάνω....
 7. Εργαλεία που παρέλαβα και δύο λόγια γι' αυτά

  Κανονικά θα έπρεπε να έχουν και πιθανόν να υπάρχουν και καπάκια που προσαρμόζονται πάνω τους στην μπροστά μεριά για να κρατάνε τα χοντρά την ώρα που την χρησιμοποιείς . . . Για τα τελευταία καλό θα είναι να το ψάξεις. . .
 8. Εργαλεία που παρέλαβα και δύο λόγια γι' αυτά

  Αν δεν κάνω λάθος το καφέ σημάδι δηλώνει οτι έχουν ενεργό άνθρακα εξού και το βάρος τους . . . Όσο δεν την χρησιμοποιείς καλό είναι να την έχεις σε μια σακούλα καλά κλεισμένη γιατί τα φίλτρα δουλεύουν. Φυσικά δεν είναι απαραιτητο να έχεις όλη την μάσκα αλλά μόνο τα φίλτρα...
 9. Το μικρό (ή το μεγάλο) μου εργαστήριο

  Ωρε στα πλακάκια για ευνόητους λόγους μπορεί να μην κουτσαίνει. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. . .
 10. Το μικρό (ή το μεγάλο) μου εργαστήριο

  Το... να μάθεις να κολλάς καλά δεν είναι δύσκολο και κατα κάποιο τρόπο είναι θέμα εξάσκησης . . . Το δύσκολο σε μια σιδηροκατασκευή είναι που θα ποντάρεις και από που και πως θα ξεκινήσεις να κολλάς . . . @Lakisss Ξεκίνησες να μοντάρεις σε "στραβό" πάγκο. . . Ακόμα και ίσια κομμένα να ήταν τα φάλτσα πάλι στραβά θα σου έβγαιναν και κατα συνέπεια πέτσικο το πλαίσιο. . . Από εκεί και πέρα όσο τροχίζεις και κολλάς και ξανά και ξανα και ξανά το πιο πιθανό είναι να το ζαβώσεις κι άλλο . . . ps Φραπέ σκέτο πίνω . . .
 11. Σοβατεπί laminate & καλώδια

  Αν έχεις (δεν έχεις τελικά αν καταλαβα καλά και εν αναμονή φώτο) σοβατεπί που μπαίνουν με τα συγκεκριμένα στηρίγματα δεν χωράνε να περάσουν καλώδια από πίσω. Εκεί που θέλεις να βγάζεις το καλώδιο προς τα έξω είναι προτιμότερο να κάνεις ένα μικρό σκαψιματάκι στον τοίχο παρά να κόβεις το σοβατεπί το οποίο δεν διορθώνεται κιολας. Πάντως όσες φορές έχει τύχει να τοποθετήσω τέτοιου είδους σοβατεπί έχουν μπει με κόλλα και καρφιά ψιλα με μπιστόλι άερος. . .
 12. Σοβατεπί laminate & καλώδια

  Γκουγκλιζοντας είναι το πρώτο αποτελεσμα. . . Την χρησιμοτήτα αλλα και οτι δεν μπορείς να περάσεις καλώδια νομίζω τα καταλαβαίνεις . . .
 13. Ηλεκτροσυγκόλληση - τεχνικές και απορίες

  Θα στο εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ καθώς στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Το γαλβάνι βγάζει αναθυμιάσεις οταν καιγεται αλλά στην περίπτωση μας και με δυο πονταρισιές που θα κάνεις σε κάθε παξιμάδι η κάπνα δεν θα έχει και καμία διαφορά από το να κολλήσεις μαυρα. (Πολλές φορές noname ηλεκτρόδια βγάζουν περισσότερη κάπνα και μυρωδιά από το γαλβάνι. . . ) Δεν χρειάζεται λοιπόν ανεμιστήρας ούτε να κρατήσεις την ανάσα σου... Αν θες να σου πιάσει λίγο πιο εύκολα η κόλληση τρόχισε ελαφρα στις πλευρές που θα ποντάρεις. Τέλος την κόλληση και στις 2 περιπτώσεις που περιγράφεις την κάνεις με ηλεκτρόδιο γενικής χρήσης. Φυσικά στην αγορά υπάρχουν μαύρα παξιμάδια και μαύρες βίδες αλλά και έτοιμες πλαστικές τάπες με μεταλλικό σπείρωμα σε πολλές διαστάσεις για την δουλειά που τα χρειάζεσαι... tips&tricks Η βίδα βιδωμένη στο παξιμάδι κατα την κόλληση Η τρύπα μεγαλύτερη από την βίδα. Λίγο λάδι πάνω στο παξιμάδι την ώρα που κολλάς. Αφήνεις να κρυώσει καλά πριν ξεβιδώσεις.
 14. Μαστορέματα ημέρας!

  @Qparadox Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει αλλά με τέτοιο εξάρτημα https://www.google.gr/search?q=spring+spacer+fit+trafimet&client=firefox-b-ab&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjkkfitmNLWAhUBLMAKHWkmDzAQ_AUICigB&biw=1920&bih=916#imgrc=chnMQGqMG9vODM: και οδηγό φυσικά,μπορείς να κόψεις ολόισια με plasma. . . @karmen1983 plasma cutter με ενσωματωμένο κομπρεσερ=πικρα Θα κόβεις μόνο λεπτές λαμαρίνες 1-2 mm . Θα σου κόβει και πιο χοντρή αλλά με πόνο,δάκρυα,ιδρώτα και γρεζι. . . Έχω δουλέψει με telwin,lincoln,cemeont Μόλις πήρε το 3φασικό φυσικά και βρήκα την υγειά μου Στην περίπτωση σου πάντως ενδέχεται αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις να μπορείς να τα κάνεις και με το ινβερτεράκι σου . . .
 15. Ηλεκτροσυγκόλληση - τεχνικές και απορίες

  Τα κίτρινα εννοείται. . . btw έχει πάρει το μάτι μου και μικρά πακέτα. . .
×