Jump to content

stelioslathouras

Members
  • Posts

    21
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by stelioslathouras

  1. Καλησπέρα σε όλους,

    Xρειάζομαι τη βοήθειά σας σε κάτι.

    Κάτοχος ενός Lenovo Ideapad C340-14API με ΑΜD Ryzen 53500U, με windows 10 Home, εδώ και 4 μήνες..Εδώ και λίγο καιρό, μόλις μπαίνω σε κάποιο site που περιέχει video, κάνει αυτόματα ένα refresh 2 δευτερολέπτων(αναβοσβήνει στιγμιαία η οθόνη )..Στην αρχή πίστευα ότι είχε να κάνει με τον chrome. Tελικά διαπίστωσα ότι το κάνει και στο opera. Σημειωτέον, το κάνει μόνο σε σελίδες που περιέχουν βιντεάκια. Καμιά ιδέα για το λόγο που γίνεται αυτό? Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάποιο update των windows?

  2. Το ξανανοίγω το θέμα για review..Το πήρα παιδιά..Μια χαρά, πολύ ευχαριστημένος ως τώρα.  Ρώτησα σε 2,3  μαγαζιά αλλά το μαύρο δεν είχε IPS(έτσι μου είπαν τουλάχιστον) κι αναγκαστικά πήγα σε silver. Backlit δεν το έψαξα και επισταμένως αλλά επίσης σε 5,6 μαγαζιά που ρώτησα δεν...

    Νομίζω όντως ήταν η καλύτερη επιλογή για τις απαιτήσεις μου(ίσως να μπορούσε να ήταν ελάχιστα πιο ελαφρύ, το συγκρίνω βέβαια με το surface της γυναίκας μου που είναι μικρότερο). Ίσως επίσης να ήθελα λίγο παραπάνω αυτονομία στη μπαταρία, αλλά όπως έχω πει δεν έχω προηγούμενη εμπειρία σε λαπτοπ, επομένως μπορεί απλά να είμαι υπερβολικός.Γενικότερα οι εντυπώσεις μου άριστες κι ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τις γνώμες σας παιδιά!

     

    ΥΓ: Όπως είπα είμαι άσχετος, αλλά volume control με τα F-keys γίνεται μόνο πατώντας και το Fn?Δεν γίνεται μόνο με τα F2,F3?

    • Like 1
  3. Καλημέρα.. Κατανοητό απόλυτα. Για το μέγεθος ειμαι ανυποχώρητος... Το touch το θέλω πολύ, με τσατιζει απλά που δεν το έχω με το touchpad κι έλεγα μήπως ζοριστω για να μάθω.. Με έπεισες! Μόνο επιβεβαίωση της οθόνης και του φωτισμού και έκλεισε. Σας ευχαριστώ παιδιά! Πολύ όμως.

    • Like 3
  4. Όχι, δεν κατάλαβες, δεν βοηθάω κι εγώ μάλλον... Έχω ένα κόλλημα, θέλω να παίρνω το καλύτερο που μπορώ στα χρήματα που δίνω.. Θα μου πεις βεβαια, ποιος δεν το θέλει...

    Την ερευνα που κάνω 1 μήνα τώρα για αυτό, την έχω κάνει για ψυγείο έως και power bank ή ηλεκτρική σκουπα...Αν δεν ασχολείσαι όμως όπως εγώ συστηματικά κάτι θα σου ξεφύγει..και για αυτό μετράω πολύ γνώμες σχετικών, όπως εσείς...

    Δεν θέλω όμως να επιμείνω σε κάτι όχι τόσο σημαντικό και να προσπεράσω κάτι που όντως δεν θα έπρεπε..Π.χ. για τις οθονες IPS δεν είχα ιδέα... Ή π.χ. να κοιτάω touchscreen και να πάρω κάνα επεξεργαστή της πλάκας... Αυτό εννοώ, αν γίνομαι κατανοητός...

  5. Παραμάσχαλα δεν θα το κουβαλάω καθημερινά, αλλά σε backpack σπίτι γραφείο γραφείο σπίτι σχεδόν κάθε μέρα.. πολλά χρήματα δεν θέλω να δώσω προτιμώ να κάνω μία καλή αναβάθμιση στο desktop.. από την άλλη το να μπορώ να γράφω στα γόνατα χωρίς να με κουράζει είναι πολύ σημαντικό.. με το laptop της γυναίκας μου (15.6) ζορίζομαι αρκετά.. κι αν βάλεις και στην εξίσωση του touchpad αυτοί είναι οι λόγοι που κοιτάζω σε ultrabook.. Δεν κολλάω στον τίτλο αλλά το βάρος και το μέγεθος με ενδιαφέρουν αρκετά... Τώρα ά

    παιδιά σκεφτόμουνα το εξής: αν τελικά έκανα πίσω στο touch screen -με πολύ βαριά καρδιά είναι η αλήθεια- υπάρχει πιθανότητα να βρω κάτι πολύ καλύτερο με τα χαρακτηριστικά που θέλω;; Αν είναι δηλαδή να κερδίσω κάτι πολύ καλό ίσως κάνω την υποχώρηση τελικά και πιέσω τον εαυτό μου να μάθει καλύτερα με touchpad. Αλλά θα πρέπει να είναι κάτι σπέσιαλ..

  6. Παιδιά ευχαριστώ πολύ!! Όντως κάποια πράγματα το ιδανικό είναι από κοντά...Αλλά πέσαμε και στη περίπτωση τώρα... Στο surface της γυναίκας μου πάντως, ο οπίσθιος είναι τρομερά βοηθητικός.. Κι η αλήθεια είναι ότι το βάρος τώρα το τσέκαρα..Νομίζω είναι σχετικά βαρύ για ultra, ή κάνω λάθος?

  7. Στο σκρουτζ το μαύρο το εμφανίζει σε 2 μαγαζια..το ενα δεν αναφέρει τύπο πανελ(εστειλα ερωτηση), το αλλο λεει καθαρα TN.. Το ασημί τώρα, το έχει σε 8 μαγαζια. Μπαίνοντας μέσα σε ένα, το βρήκα σε μαυρο,λεει IPS panel  αλλά έχει +70 με 80€....?

    Screenshot_20200501-121847.jpg

    Screenshot_20200501-121913.jpg

  8. @gdp77 καλημέρα! Νομίζω τελευταίο μήνυμα πριν τη παραγγελία. Με έπεισες, θα πάω στη πρότασή σου..Η τελευταία λοιπόν  ερώτηση είναι η εξής: Eνώ μου αρέσει πολύ παραπάνω σε μαύρο, βλέπω ότι αυτό  https://www.skroutz.gr/s/19397600/Lenovo-IdeaPad-C340-14API-3500U-8GB-256GB-FHD-W10.html#specs έχει IPS οθόνη..Δε ξέρω βέβαια αν είναι τόσο σημαντικό, αλλά υπάρχει κάποια άλλη διαφορά ανάμεσα στη δική σου πρόταση και σε αυτό που δε βλέπω? 

  9. Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις αναλύσεις, πραγματικά, αλλά δε νομίζω τελικά ότι με παίρνει να περιμένω για παραγγελία απέξω (είτε να έρθει Ελλάδα).. Εγώ σας παρεσυρα βέβαια. Πάμε λοιπόν, αν θέλετε τις 2 τοπ επιλογές σας για 14" max(λίγο κάτω ναι, πάνω όχι), touchscreen κι όριο τα 700€.. (Επειδή υπάρχει μια μικρή περίπτωση να καταφέρω αγορά χωρίς φπα, αν πω 850 τελική τιμή, θα βρούμε καλύτερες επιλογές;)

  10. πριν 13 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Όχι. Αν δεν μπορείς να φέρεις από HΠΑ (άνευ τελωνείου, δηλαδή να ταξιδέψεις εσύ), δεν έχει νόημα. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι παρόμοιες, αν όχι καλύτερες από την υπόλοιπη ΕΕ. 

     

    Επιμένω ότι τα 16GB για τη χρήση που αναφέρεις είναι overkill και θα σε βγάλουν εκτός budget. Δεν είναι άχρηστα βέβαια, αλλά καλό είναι να κοιτάμε και τις ανάγκες μας και τα οικονομικά μας. My 2 cents.

     

    ΥΓ το λαπτοπ που προτείνω πιο πάνω, αν ψάξεις στο youtube, θα δεις ότι ανοίγει και μπορείς να βάλεις και μνήμη 2x8=16GB αν επιθυμείς στο μέλλον.

    Ωραια, κατανοητό!! Δε θέλω να ξεφύγω κι εγώ από το μπατζετ επουδενί.. Άρα πάμε σε επιλογές εδώ..η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να περιμένω πάνω από μήνα, άρα πάμε με τα τρέχοντα δεδομένα και μοντέλα..

  11. Αν στο μπάτζετ που μπορώ, παίζει 16G ή έστω δυνατότητα επέκτασης, κανένα θέμα από μένα!!..Από έξω να ψαχτώ?? Κοιτούσα λίγο για το νέο matebok(δε ξέρω γιατί έφαγα κόλλημα, ίσως λόγο κινητου), αλλά εκτός από Αγγλία που φαντάζομαι πλέον παίζει τελωνείο, δεν ήξερα που αλλου να δω κι αν τελικά αξίζει..

  12. Παιδιά Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Η αλήθεια είναι ότι το θέλω σχετικά άμεσα αλλά αν πιστεύετε ότι αξίζει να το πάρω από έξω δεν έχω θέμα... Θα προτιμούσα από Ελλάδα και να μην μπλέξω αλλά αν υπάρχει δυνατότητα από ευρώπη χωρίς τελωνεία και με ασφάλεια, αν αξίζει παραπάνω θα μπορούσα να το δω.. πάντως στο θέμα της touch screen και της οθόνης έως 14 ίντσες είμαι ανυποχώρητος... Δεν μπορώ καθόλου touchpad και λέμε οπωσδήποτε φορητότητα..

  13. Καλημέρα σας. Διαβάζω όλα τα θέματα και βλέπω παλαιότερες συζητήσεις αλλά είπα να ρωτήσω για απευθείας προτάσεις.. Ψάχνω ultrabook(12.5'' - 14''). Επαγγελματική ελαφριά χρήση(εφαρμογές γραφείου, online τιμολογήσεις, e-conferences και κλασικά browsing και καμιά ταινία). Με ενδιαφέρει τρομερά touchscreen, φορητότητα(για αυτό και ultrabook),διάρκεια μπαταρίας. ssd ασφαλώς. γενικότερα τη καλύτερη πρόταση αγοράς στα 750€ max. Ιδανικά όμως κάτω από 700€.. Ψηνόμουν αγρίως για το matebook 13 αλλά δεν έχει touch νομίζω..Η δεύτερη επιλογή μου είναι το hp envy 13. Πρωτάρης γαρ στα laptops, θα εκτιμήσω οποιαδήποτε βοήθεια.

  14. Έκανα ρεσετ, τίποτα.. Συνεχίζει να εμφανίζει 3 ασύρματα. Το net(το σωστό), το fon και το home που είναι παλιό. Στις ρυθμίσεις του ρούτερ τίποτα, δε το βλέπω.. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι λειπει όπως θα δείτε τι ssid 2 για κάποιο λόγο. Καμία πρόταση;
    https://www.dropbox.com/sh/surfvk4j56gq6q8/AAB007KifiqysaAK5EtX5ikua?dl=0

    (Ελπίζω αυτή τη φορά να έκρυψα τα προσωπικά στοιχεία στις φωτό)

    Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  15. Πιθανόν να θέλεις να κρύψεις τα πεδία με τον κωδικό πρόσβασης (WPA Passphrase).
    Εφόσον έχεις διαλέξει μόνο το SSID1 "On", θα πρέπει να βλέπεις μόνο 2 SSIDs, το δικό σου και το Fon. Πάτησε Apply σε όλα τα SSID που είναι διαλεγμένο το "Off" και Save στο κάτω μέρος της σελίδας, εφόσον υπάρχει.

    Θα το δοκιμάσω, αν και νομίζω το έχω κάνει. Επαιζα αρκετά με τα κανάλια του WiFi διότι παλιότερα ένα ταμπλετ κι ένα λαπτοπ δεν έβλεπε καν το δίκτυο (εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες συσκευές). Με ένα ρεσετ θα στρώσει; Τους κωδικούς θα τους αλλάξω.. [emoji1]

    Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  16. Στην παραπάνω εικόνα μήπως δείχνεις ταυτόχρονα και τα 2.4 και τα 5 GHz? Λογικά θα έπρεπε να βλέπεις 2 SSIDs.

    Δε το γνωρίζω αυτό, αλλά μάλλον όχι. Αυτό είναι το θέμα. Θα ανεβάσω σε λιγάκι screenshots από τις ρυθμίσεις του ρουτερ μου, μήπως βγαλετε καμία άκρη..

    Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  17. Καλησπέρα παιδιά.

    Εχω το ρουτερακι που στελνει η cosmote, συνδεδεμένο ενσύρματα στο desktop και χρησιμοποιώ το wifi για τις ασυρματες συσκευες μου(laptop,tablet, smartphone). Επισης να αναφέρω ότι έχω ενεργοποιήσει το ΟΤΕ wifi FON. Επειδή παρατήρησα κάποια προβληματα με το ασύρματο ιντερνετ στο κινητο μου και στο tablet πρόσφατα(ενώ ήταν συνδεδεμένα στο ρουτερ, δεν ειχαν καθολου συνδεση στο ιντερνετ), ετρεξα το wifi analyzer και μου εμφανιζει 3(!) οπως θα δειτε στην εικονα που επισυναπτω.(LathourasHome είναι το οικιακο μου δικτυο και το Fon που εχω ενεργοποιησει). Εχω κάνει κάποιο λαθος στο configuration του ρουτερ? Κι αν ναι, τα προβλήματα στο ασυρματο ιντερνετ λετε να ειναι απο αυτό?

    ΥΓ. Αν χρειαστειτε περισσοτερες πληροφοριες (screenshot απο το interface του ρουτερ, κλπ) μου το λετε για να ανεβασω.9b681bd5ea4e1763c0a40cab380c5297.jpg

     

    Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

     

     

  18. GSM Phase 2 Member
    Περιοχή: Σάμος
    Μηνύματα: 197
    Εγγραφή: Φεβ. 2012
    καλησπερα.εχω μια παλιατζουρα lenovo-g550 http://support.lenovo.com/gr/el/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g550-notebook?query=&Shallow=1&Type=&OperatingSystems=&Component=&Symptom=&&beta=false . ειχε vista, εδω και 3 χρονια του εχω περασει win7-32b. Εδω και 2 μηνες αντιμετωπιζω το εξης θεμα: το laptop δεν κλεινει!!Επιλεγοντας τερματισμο λειτουργιας ουσιαστικα ξανα bootαρει.και τις περισσοτερες φορες bootαρει και στο onekey rescue, ενα προγραμμα της lenovo για αντιμετωπιση προβληματων.Ο μονος τροπος τερματισμου ειναι μονο του(μετα απο ωρες αδρανειας).Ακομα και οταν κλεισει κανονικα, πατώντας το power button για εναρξη 9 στις 10 θα bootαρει στο onekey κι απο κει θα πρεπει να κανω εξοδο για να ανοιξουν τα windows κανονικα.Καμια ιδέα??
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.