Jump to content



  • Intel D34010WYKH Review - Let's NUC them all ! ! !


    a>

     

    Και από τα barebones της Shuttle περνάμε στους elegant "νάνους" της Intel η οποία μπαίνει πολύ δυνατά στο χώρο των ultra-compact devices. Μέχρι πρότινος η κατηγορία δεν είχε να δείξει κάτι αξιόλογο με τα προϊόντα που παρουσιάζονταν να αποτελούν "χαριτωμένες" βασικές υπολογιστικές μονάδες με περιορισμένη λειτουργικότητα/επιδόσεις λόγω αδύναμου υλικού.Όλα άλλαξαν με τις APUs της AMD και τη σταδιακή ενδυνάμωση των SoCs που οδήγησαν σε αρχιτεκτονικές όπως Intel Haswell και AMD Mullins με έμφαση στο power optimized computing. Η αγορά πλέον βρίθει συσκευών χαμηλής κατανάλωσης, κινητών, tablets κτλ με αποτέλεσμα να έρχονται στο προσκήνιο δυνατότερες, κομψότερες και μικρότερες συσκευές

     

    spacer.png

     

    Μια τέτοια συσκευή είναι και το D34010WYKH που μας παραχώρησε πολύ ευγενικά η Intel για τη σημερινή παρουσίαση. Αποτελεί μια πολύ κομψή, πολύ ποιοτική, πολύ δουλεμένη συσκευή "δήλωση" του τεχνολογικού κολοσσού στην κατηγορία. Έρχεται εφοδιασμένο με επεξεργαστή τέταρτης γενιάς Intel Core i3 και άριστη(κατά την άποψή μας πάντα) επεκτασιμότητα για το μέγεθός του. Η ίδια η Intel αναφέρει για το Intel NUC

     

    Φέρνοντας επανάσταση στο ultra-compact device design, το ανανεωμένο Intel ® NUC έρχεται με περισσότερες δυνατότητες, πλέον υποστήριξης δίσκων 2,5 ιντσών, σε ένα καινοτόμο small form factor. Αυτό το πλήρως επεκτάσιμο, υπολογιστικό σύνολο εφοδιάζεται με επεξεργαστή τέταρτης γενιάς Intel® Core™ i3. Το Intel NUC αποτελεί μια ευέλικτη, προσαρμόσιμη πλατφόρμα κατάλληλη τόσο για συστήματα home theater όσο και για media server PCs ή υπολογιστικά συστήματα για μικρούς χώρους και οπουδήποτε αλλού μπορείτε να φανταστείτε. Το D34010WYKH SKU των Intel NUC έχει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως τέσσερις θύρες USB 3.0, αισθητήρα υπερύθρων, υποδοχή ακουστικών / μικροφώνου, Mini HDMI, Mini DisplayPort και επιπλέον χώρο για να φιλοξενήσει δίσκο 2,5 ιντσών ή SSD ώστε να καλύψει όλες τις ενδεχόμενες χρήσεις. Το D34010WYKH εξοπλίζεται με τον τέταρτης γενιάς Intel ® Core ™ i3-4010U και την Intel HD 4400 για εκπληκτικές επιδόσεις και γραφικά.

     

    >Τεχνικά χαρακτηριστικά

     

    Tα τεχνικά χαρακτηριστικά του μικρού Barebone αναφέρονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί.

     

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά Intel D34010WYKH
    Processor Intel® Core™ i3-4010U
    Memory
    Two SO-DIMM slots supporting up to 16 GB of 1600/1333 MHz 1.35V  (NOTE: 1.5V DDR3 memory is not supported)
    Graphics
    • Intel® HD Graphics 4400
    • One Mini DisplayPort*1 1.2 supporting ultra-high definition
    • 4K displays and multiple monitor functionality
    • One Mini HDMI* 1.4a port
    Audio
    • Intel® HD Audio2 via Mini HDMI 1.4a
    • Mini DisplayPort 1.2 output supporting 8 channel (7.1) digital audio
    • Intel HD Audio via stereo analog audio jack (microphone in/headphone out/speaker out)
    Peripheral connectivity
    • Four super high-speed USB 3.0 ports (two back panel ports and two front ports)
    • Two additional high-speed USB 2.0 ports via internal header
    Storage
    Internal support for 2.5-inch HDD or SSD
    Networking
    • Integrated Intel® PRO 10/100/1000 Network Connection
    • Wireless antennae (integrated into the chassis)
    Enclosure
    • Silver aluminum ring with diamond cut around black top
    • Dimensions: 116.6mm x 112mm x 51.5mm
    Power adapter
    • 19V, 65W DC-DC power adapter
    • Power cord options (types B, E, G, and no cord options)
    Additional features
    • Intel® Visual BIOS
    • Windows* 8.1 and 8 logo
    • Compatible with Linux*
    • VESA mount bracket (75x75mm and 100x100mm compatible)
    • Half-length PCIe* mini-card slot
    • Low-acoustics active cooling design
    • Kensington lock support
    • 3-year advanced warranty replacement
    Included in the box
    • Intel® NUC D34010WYK Board integrated in enclosure
    • VESA mount bracket, with screws
    • 19V, 65W DC-DC power adapter
    • Power cord options (types B, E, G, and no cord options)
    • Intel Core i3 brand sticker
    • Integration guide

     

    Τα Intel NUC έρχονται σε δύο διαστάσεις. Τα "κοντά" που παίρνουν μόνο mSata SSDs και έχουν μέγεθος 116.6mm x 112mm x 34.5mm και τα "ψηλά" που παίρνουν και κανονικούς δίσκους 2.5" SSD ή μη με διαστάσεις 116.6mm x 112mm x 49.5mm. Το D34010WYKH ανήκει στην οικογένεια των Wilson Canyon με το D34010WYKH να δηλώνει πως είναι το μοντέλο που παίρνει και δίσκο 2.5". H intel ήταν αρκετά ευγενική να μας παραχωρήσει το D34010WYKH "γεμάτο" SSD. μνήμη και κάρτα δικτύου.Επιπλέον η Intel σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός μοντέλου NUC σε τύπο Fanless Thin Client εφοδιασμένου με Intel Atom και κωδική ονομασία Thin Canyon καθώς και ενός μοντέλου εφοδιασμένου με τον Celeron N2820. Τα Whitepapers της Intel απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα λεγόμενά μας.

     

     

     

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    Κάτι που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι οι δυνατότητες απεικόνισης των Intel NUC ανάλογα τον επεξεργαστή που φέρουν. Στον πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά τα λεγόμενά μας

     

    .Video Unboxing & TearDown

     

    Είναι μερικές φορές που ο παρορμητισμός χτυπάει κόκκινο και υπερέχει της λογικής με αποτέλεσμα να κάνουμε επιλογές που είτε θα μετανιώσουμε, είτε θα μας δώσουν αναπάντεχη χαρά. Ας πούμε ο γράφων, ενώ πάντα φροντίζει για VFM αγορές, αγόρασε κάποτε την Asus Rampage IV Formula αποκλειστικά και μόνο για την καγκούρικη κόκκινη ρίγα που κάνει το isolated PCB του SupremeFX III...Κάτι αντίστοιχο ένιωσε από το "μουσικό κουτί" της Intel και πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το εν λόγω video unboxing αφού όπως έλεγε πολύ σωστά η Tekla* οι νόμοι τις φυσικής ορίζουν πως κάθε δράση έχει μια αντίδραση... Τι είναι το "μουσικό κουτί"; Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί.

     

     

    Προσωπικά, θα το αγόραζα επιτόπου αν έβλεπα live στο μαγαζί τι κάνει το κουτάκι. Ασχέτως χαρακτηριστικών, ασχέτως τιμής. Μπράβο στο marketing της Intel που με κάτι τόσο "χαζό", είμαστε βέβαιοι ότι, θα κερδίσει αρκετούς πελάτες.Ας δούμε λίγο καλύτερα όμως το D34010WYKH.

     

    >To NUC στο φακό

     

    Αν και είδαμε αναλυτικά το λιλιπούτειο NUC στο video unboxing, ας ρίξουμε και μερικές φωτογραφικές ματιές.

     

    Συσκευασία

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    Τρεις παρατηρήσεις

    Το μπροστινό Headphone jack οδηγείται από το Realtek ALC283 HD

    Η κάρτα δικτύου είναι η Intel I218-V Gbit NIC

    Ο Controller των υπερύθρων ανήκει στη Nuvoton και υποστηρίζει οποιοδήποτε remote τύπου media center compatible.

     

    >The NUC Bios / Σύστημα δοκιμής

     

    Το UEFI bios του D34010WYKH έχει το τυπικό Intel Bios layout που συναντάμε σε όλες τις μητρικές κατασκευασμένες από την Intel. Η έκδοση που μας ήρθε ήταν η WYLPT10H.86A.0025.2014.0303.1008 και όπως αποδείχθηκε το overclocking section ήταν κλειδωμένο για το εν λόγω μηχάνημα. Το bios προφέρει πλειάδα επιλογών, ορισμένες από τις οποίες δεν πρόκειται να σας απασχολήσουν ποτέ ενώ είναι πλήρως γραφικό και διαχειρίσιμο με ποντίκι. Σχετικά σοβαρή έλλειψη θεωρείται η μη υποστήριξη XMP για ταχύτητες μεγαλύτερες των 1600Mhz καθώς και η απουσία ανεξάρτητης ρύθμισης ταχύτητας, timings. voltage των μνημών. Τι εννοούμε: Αν για παράδειγμα η μνήμη σας είναι 1866MHz C10 1.35v, όπως στην περίπτωσή μας, από default θα τρέξει στα 1600Mhz με CL9. Αν λοιπόν για κάποιο λόγο θέλετε να σετάρετε CL11 το NUC θα ρίξει μόνο του την ταχύτητα των μνημών στα 1333MHz και 1.5v! Επίσης αν και βλέπει πως έχει XMP δεν επιτρέπει να την τρέξετε στα εργοστασιακά της ρολόγια.Όμοια με τo bios των Asrock που είδαμε στο προηγούμενο review έτσι και το bios της Intel δίνει τη δυνατότητα για μεταφόρτωση των αναγκαίων drivers για το σετάρισμα του NUC μέσω δικτύου αυτομάτως, σε στικάκι η εξωτερικό δίσκο που θα επιλέξετε.

     

    Επιπλέον μπορείτε να κάνετε και bios update με τον ίδιο τρόπο αφού μέσα στο bios το NUC έχει drivers για την κάρτα δικτύου και άρα πρόσβαση στο internet με τη σύνδεση καλωδίου ethernet.

    Η επιλογή παρέχεται μόνο μέσω καλωδίου και όχι ασύρματα.

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

    spacer.png

     

     

    Συστήματα Δοκιμής

    Intel NUC D34010WYKH

    Intel NUC DC3217IYE

    Windows 8.1 x64

    2x4GB DDR3 1866Mhz C10 Crucial Ballistix Sport

    Kill A Watt

     

     

    >Μετρήσεις 2D

     

    Και ξεκινάμε τις μετρήσεις του μικρού Intel NUC με 2D Benchmarks σε δύο "λήψεις". Σε Single channel, όπως μας ήρθε από την Intel το μικρό NUC, και με την προσθήκη εντός ακόμα Dimm -απαραιτήτως 1.35v διαφορετικά δεν ανάβει καν το NUC</span></em></strong> -για να "ανασάνει" ο i3-4010U με την ενεργοποίηση του Dual Channel.

    Για να κατανοήσουμε 100% τι ακριβώς βλέπουμε, εκτός αριθμών, στα cpu tests του AIDA64 καλό είναι να ξεκινήσουμε διαβάζοντας εδώ.

    Εφόσον λοιπόν είδαμε σε τι εστιάζει κάθε τεστ, ας σχολιάσουμε τα αποτελέσματα.Είναι πολύ ενδιαφέρον το tradeoff αρχιτεκτονικής/Instruction set/συχνότητας μεταξύ Ivy Bridge και Haswell. Ξεκινώντας με το Queen βλέπουμε πως το τεστ αγαπάει Mhz κάτι το οποίο αντιστρέφεται εντελώς στο PhotoWorxx με τον i3-4010u να περνάει μπροστά. Στο AES τεστ βλέπουμε την απίστευτη διαφορά που κάνει το επιπλέον instruction set(AES) που υποστηρίζει ο i3-4010u αλλά όχι ο i3-3217u.

    Σε γενικές γραμμές πολύ δυνατή FPU του i3-4010u με τον i3-3217u να παίρνει κεφάλι στα integer.

    Σχεδόν καμία διαφορά στην απόδοση του memory controler των δύο επεξεργαστών.

    Είναι γνωστό πως το SuperPi αγαπάει Mhz. Παρ' όλη τη νέα αρχιτεκτονική του i3-4010u, τα επιπλέον 100Mhz του i3-3217u δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

    Ίδια εικόνα και στο wPrime.

    Στο cinebench όμως αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Ειδικά στο OpenGL που η διαφορά μεταξύ Intel HD4000(i3-3217u) και Intel HD4400(i3-4010u) είναι ιδιαιτέρως εμφανής.

    Παρά το βελτιωμένο branch prediction των haswell, ο i3-4010u δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον i3-3217u.

    Νέα αρχιτεκτονική, νέα encoding profiles για τον encoder των Haswell με ελάχιστα μειωμένη απόδοση στο χρόνο περαίωσης αλλά με εμφανή οφέλη στην ποιότητα του transcode.

    Αν και πρόσφατα πέρασε για πάντα στα βιβλία της ιστορίας, το truecrypt είναι ακόμα ένα τεστ που βλέπουμε τη διαφορά που κάνει η υποστήριξη ενός νέου instruction set. Hardware level support ftw.

    Μικρές οι διαφορές μεταξύ των δύο NUC στο Photoshop.

    Μπροστά με διαφορά περί το 7.5% ο i3-3217u έναντι του i3-4010u στο Winrar Benchmark.

     

     

    >Video Decoding / Power Consumption / SSD Performance

     

    Προτού περάσουμε στα αποτελέσματα να θυμίσουμε δύο πραγματάκια.α)Οι Haswell είναι ελαφρώς πιο ζεστοί από Sandy/Ivy λόγω ενσωματωμένου IVRb)Το μεγαλύτερο μέρος της ψύκτρας του D34010WYKH είναι χαλκός ενώ του DC3217IYE είναι αλουμίνιο.γ) Ορισμένα batch της σειράς των NUC είχαν θέμα με ενοχλητικής έντασης υψίσυχνο θόρυβο από τον ανεμιστήρα της ψύκτρας σε συνεχόμενα μέγιστο φορτίο (CPU+GPU Load 100%). Υποτίθεται πως το πρόβλημα έχει διορθωθεί σε μεταγενέστερα revision. Στην περίπτωσή μας παρατηρήσαμε υψίσυχνο θόρυβο να προέρχεται από το DC3217IYE χωρίς να θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός(προσωπική άποψη πάντα) ενώ στην περίπτωση του D34010WYKH δεν παρατηρήθηκε κάτι αξιομνημόνευτο.Μετά από προσωπικό πειραματισμό, στην περίπτωση του DC3217IYE, με αλλαγή θερμοαγώγιμης μεταξύ επεξεργαστή και ψύκτρας είδαμε τις θερμοκρασίες να πέφτουν αισθητά και τον ανεμιστήρα να δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές από πριν με αποτέλεσμα την αισθητή μείωση του θορύβου.

     

    Κατανάλωση; θερμοκρασίες; Θόρυβος;

    Πιο κάτω δε γίνεται. Δροσερότατο, καταπράσινο και "τάφος" το D34010WYKH.Επιπλέον επιβεβαιώσαμε το σωστό playback σε 23.976fps των haswell έναντι του 23.972 των Ivy Bridge.

     

    CDM%20USB.png  table%3E

     

    Άριστα τα αποτελέσματα των USB3.0 του D34010WYKH σε αντίθεση με τις επιδόσεις του sata connected Intel 510 250GB να μην είναι οι μέγιστες δυνατές μιας και τα 1.7GHz(δίχως Turbo) του i3-4010U δεν επαρκούν για να πάρουν τα μέγιστα IOPS στα 4K

     

     

    .3DMarks, PCMarks

     

    Και περνάμε στα συνθετικά μετροπρογράμματα που δίνουν μια συνολική εικόνα της απόδοσης του συστήματος, τόσο σε 3D όσο και σε 2D.

     

    Όπως περιμέναμε, το dual channel κάνει ιδιαίτερη διαφορά και στα γραφικά, αναμενόμενο από την στιγμή που η Intel HD4400 την οποία ενσωματώνει ο i3-4010U χρησιμοποιεί τη RAM ως VRAM. Θεωρούμε ιδιαίτερα ενδεικτικό του πόσο μπροστά έχει πάει η αρχιτεκτονική των νέων επεξεργαστών με τα αποτελέσματα της σύγκρισης του D34010WYKH με το Laptop του γράφοντα που εξοπλίζεται με Intel Core 2 Duo T9600 στα 2.8GHz και AMD HD4530 512MB DDR3 (80 Unified Shaders @ 500Mhz) στο 3DMark Vantage. Ο μικρός i3-4010U με μόνο 1.7GHz, αλλά με Hyper Threading, καταφέρνει ένα 11.5% πάνω σε σχέση με το διπύρηνο C2D T9600 που τρέχει στα 2.8GHz. Αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η εξωφρενική διαφορά μεταξύ AMD HD4530 και Intel HD4400 που αγγίζει το αστρονομικό 517%

     

     

    !!Games

     

    Και κλείνουμε τις μετρήσεις για ακόμα μια φορά με τις μετρήσεις δημοφιλών PC Games.

     

    Ξεκάθαρη η διαφορά που κάνει το Dual Channel έναντι του Single στα παιχνίδια και αγγίζει και το 42%. Ειδικά όταν χρησιμοποιούμε τις iGPU που στηρίζονται αποκλειστικά στη RAM του συστήματος. Σχετικά κοντά στα αποτελέσματα των δύο NUC με το DC3217IYE να πλησιάζει το D34010WYKH μόνο όταν ο επεξεργαστής γίνεται ο περιοριστικός παράγοντας.

     

     

    >Επίλογος

     

    spacer.png

     

    Ακόμα μια δοκιμή λαμβάνει τέλος στη σελίδα απολογισμού και αποφώνησης του προϊόντος.Η σημερινή δοκιμή είχε να κάνει με ένα λιλιπούτειο "barebone" δια χειρός Intel που ακούει στο όνομα Intel NUC, ή Next Unit of Computing και αποτελεί το μικρότερο υπολογιστή που έχουμε δει ποτέ. Με διαστάσεις 116,6 x 112 x 49,5mm, για το μοντέλο της δοκιμής, είναι περίπου στο μέγεθος τριών φετών ψωμιού του τοστ, όπως είδαμε γελώντας να γράφεται στο internet. Επίσης, έρχεται με VESA mount ώστε να μπορείτε να το βιδώσετε στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας. Οι διαστάσεις του το καθιστούν αισθητά μικρότερο από ένα σύστημα Mini-ITX αλλά έρχονται με το τίμημα των περιορισμένων επιλογών αναβάθμισης. Βέβαια τα Wilson Canyon προσφέρουν πλειάδα εισόδων USB3.0, τέσσερις στον αριθμό, audio port σε mini jack & CIR στο μπροστά μέρος ενώ πίσω έχουμε mini HDMI 1.4a, miniDP και Gigabit Ethernet που βοηθούν το μικρό NUC στον τομέα της χρηστικότητας.Τα NUC που ανήκουν στην οικογένεια των Wilson Canyon κυκλοφορούν σε δύο εκδόσεις. Ως barebone kit με τους BGA i3-4010U και Core i5-4250U που θα πρέπει να προσθέσετε δίσκο, κάρτα δικτύου, μνήμη, και σαν σκέτα motherboards αλλά "καλό κυνήγι" για να βρείτε διαθεσιμότητά τους στην αγορά.Το καλό είναι πως η Intel μας παραχώρησε το D34010WYKH εφοδιασμένο με ένα DIMM DDR3 4GB 1600CL11, έναν Intel 510 250GB ssd και την Intel Dual Band Wireless-AC 7260 & Bluetooth. Το λειτουργικό ήταν Windows 8.1 και δεν μας εντυπωσίασε ιδιαιτέρως. Παρ' όλα αυτά δοκιμάσαμε XMBC το οποίο λειτούργησε θαύμα στο μικρό NUC και σε συνδυασμό με τον δέκτη υπερύθρων απολαύσαμε ένα καθόλα ικανό σύστημα Home Entertainment.Οι επιδόσεις του D34010WYKH ήταν ανάλογες του i3-4010U που ενσωμάτωνε οι οποίες αν και σχετικά περιορισμένες, σε σχέση με ενός Gigabyte Brix με τον i7-4770R, αποδείχθηκαν απολύτως επαρκείς για τα καθημερινά καθήκοντα ενός προσωπικού υπολογιστή. Όλα αυτά με το άριστο Efficiency της τροφοδοσίας των Wilson Canyon.Για τα 260€ περίπου που ζητάει, άδειο, το D34010WYKH θεωρούμε πως είναι καλή επιλογή για το είδος, το ύφος και την "Apple εσάνς" που εκπέμπει ενώ προτείνεται ακόμα και αν δεν αριστεύει βαθμολογικά.*Να επισημάνουμε και μία, κατά τη γνώμη μας, τραγική έλλειψη από τα accesories των Intel NUC. Αναφερόμαστε στην απουσία 3 Prong AC Power Cord το οποίο μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται γελοίο αλλά πρώτον είναι σχετικά δυσεύρετα και δεύτερον τα καλής ποιότητας είναι ακριβά. Είμαστε βέβαιοι πως η Intel το έκανε για χωροταξικούς λόγους της συσκευασίας αλλά... λείπει.*Ανάλογα το μοντέλο

     

    Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα του D34010WYKH της Intel είναι τα παρακάτω:

     

    Πλεονεκτήματα

    Εμφάνιση

    Ποιότητα κατασκευής

    Κατανάλωση

    Ποικιλία I/O Ports

    Έξοδος ήχου

    Δέκτης υπερύθρων

     

    Ουδέτερα

    Τιμή

    Επιδόσεις

    Θερμική συμπεριφορά

    Θόρυβος

     

    Μειονεκτήματα

    Δυνατότητες αναβάθμισης

    Απενεργοποιημένο Overclocking

    Απουσία 3 Prong AC Power Cord

     

    Δεδομένου όλων των παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά το Intel D34010WYKH είναι:

     

    spacer.png

     

    Ευχαριστούμε θερμά την Intel Hellas για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

     

    Διονύσιος [NoDsl] Καρόπουλος

    Συντελεστές Review
    Reviewers: NoDsl
    Photographers:
    Editing:
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Πρόβλημα στην εγκατάσταση λειτουργικό Windows 8 και 10 Έκδοση 64 bit

    Καλησπέρα,   Ελπίζω να είστε καλά διότι καιρό έχω να κάνω σύνδεση εδώ.   Δεν μπορώ να εγκαταστήσω την 64bit έκδοση λειτουργικού Windows σε λαπτοπ με προδιαγραφές κατάλληληες και 64 bit motherboard. Στην προσπάθεια για εγκατάσταση από DVD δισκάκι έκδοσης 64 bit λειτουργικού,  εμφανίζει μήνυμα λάθος   "A media driver is missing"    Κάποιες πιθανές λύσεις φαίνονται εδώ   https://www.auslogics.com/en/articles/resolving-a-media-driver-is-missing-

    αρης_τζ
    αρης_τζ
    Λειτουργικά Windows 2

    κολλημενη βιδα

    παιδιά πρόσφατα μετακόμισα στο πατρικό μου και έχει αρκετές εργασίες να κάνω άρα θα σας χρειαστώ και σε άλλο θέμα αργότερα.Για την ώρα έχω μια βίδα που πρέπει να αλλάξω την κλειδαριά και  δεν ξεκολλάει με τίποτα.Δοκίμασα wd 40 ήδη.Κάποια ιδέα?Δεν έχω ηλεκτρικό κατσαβίδι δυστυχώς.

    edward
    edward
    Το στέκι του μάστορα 2

    Kingdom Come: Deliverance 2

    Kingdom Come: Deliverance 2 trailer and release date leaked WWW.DSOGAMING.COM It appears that IGN has leaked the trailer and the release date for Kingdom Come: Deliverance 2.  

    DEADLAZARUS
    DEADLAZARUS
    PC Gaming

    any desk settings

    Καλησπέρα Λαμπίτες! 😀   Συνδέομαι στο pc της δουλειάς, με any desk το οποίο προφανώς έχει άλλες ρυθμίσεις οθόνης (συγκριτικά με το δικό μου), και όταν κάνω full screen το παράθυρο είναι σαν να <παίζω> στο κέντρο της οθόνης. 🧐 Το πρώτο που είδα είναι η ανάλυση οθόνης και επειδή το δικό μου τρέχει σε 1920x1080, το pc στο γραφείο δεν έχει τόση ανάλυση.   Γνωρίζει κάποιος τρόπο κατά τον οποίο θα γίνει η οθόνη full screen? Σαν να δουλεύω από το γραφείο ένα πράγμα..

    intercoolerr730
    intercoolerr730
    Εφαρμογές για Windows 5

    το shortcut σε Ubuntu 22.04

    Καλησπέρα.   Προσπαθώ να βρώ μία λύση στο εξής σε Ubuntu 22.04 :   Θέλω να φτιάχνω shortcuts σε folders ή αρχεία (αρχεία όχι εφαρμογών, απλά .txt).   Έχω ενεργοποιημένο στα preferences το "Create link". Οπότε, όταν πάω σε ένα folder, με δεξί κλικ, μου βγάζει την επιλογή "Create link", και όταν πατάω, εμφανίζει το "Link to" + όνομα καταλόγου. Δουλεύει, αλλά έχω ένα θέμα. Το δίνω με καταλόγους:   παράδειγμα: έχω φτιάξει τη δομή (όλα είναι κατάλογοι, μέχ

    serpico75
    serpico75
    Linux
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.