Jump to content
 • Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B


  Εισαγωγή

   

  Πόσα drives των 2.5" χωράνε σε μία θέση 3.5"; Αν απαντήσατε 2, έχετε μείνει πίσω. Διότι η Icy Dock μας έχει διαθέσει για να μελετήσουμε και να σας παρουσιάσουμε το Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B. Πρόκειται για μία συσκευή που καταλαμβάνει μία θέση 3.5", όπως το γνωστό floppy drive, και στην οποία μπορεί να χωρέσουν 3 drives 2.5"!

   

  Και όλα αυτά με δυνατότητα τοποθέτησης χωρίς να ανοίξετε το κουτί, κλειδαριά για να μη σας βγάζει τα drives ο κάθε περαστικός και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

   

  1449012750420578064.png

   

  Πάμε λοιπόν να δούμε πώς τα κατάφερε όλα αυτά η Icy Dock και ποιοι περιορισμοί υπάρχουν στη χρήση του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B.

   

   

  Φωτογράφιση

   

  Η συσκευασία του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B είναι από κλασικό καφέ χαρτόνι και περιλαμβάνει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

   

  01.JPG02.JPG

   

  Εντός αυτής βρίσκουμε το Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B σε σακουλάκι από αεροπλάστ, το manual, τα κλειδιά, 4 μεγάλες και 8 μικρές βίδες, ένα αφυγραντικό που δεν τρώγεται (όπως γράφει το σακουλάκι του) και ένα πλαστικό χταποδάκι.

   

  03.JPG04.JPG

   

  Το "χταποδάκι" φέρει ταμπελάκια με αριθμούς που αποσπώνται από αυτό και δύνανται να τοποθετηθούν στα trays του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B για να ξεχωρίζουν τα trays ακόμη και εκτός της συσκευής. Υπάρχουν νούμερα από το 1 μέχρι το 8, σε περίπτωση που τοποθετήσετε περισσότερα Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B στο κουτί σας. Τώρα γιατί 1-8 ενώ η κάθε συσκευή έχει 3 trays οπότε θα χρειαστείτε 3, 6 ή 9, απορία θα μας μείνει.

   

  05.JPG

   

  Η κατασκευή του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B είναι εξ ολοκλήρου από μέταλλο και η ποιότητα είναι εξαιρετική!

   

  Το εμπρός μέρος της συσκευής κυριαρχείται από τα 3 trays και φέρει την κλειδαριά. Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπετε τοποθετημένα τα ενδεικτικά ταμπελάκια με τα νούμερα.

   

  06.JPG07.JPG

   

  Πιέζοντας το αριστερό μέρος του κάθε tray, το δεξί ανοίγει και το tray βγαίνει λίγο έξω. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το δεξί μέρος της πρόσοψης του tray που άνοιξε ως χερούλι, μπορείτε να τραβήξετε έξω το tray. 

   

  Στο εμπρός μέρος του tray παρατηρούμε μεταλλικά ελάσματα που το σταθεροποιούν στη θέση του και αποσβένουν τους κραδασμούς.

   

  στο πίσω μέρος υπάρχει πλαστικό που συγκρατείται με μία βίδα από κάθε μεριά ενώ εγκοπή στο αλουμίνιο του tray λίγο μπροστά από τη βίδα ολοκληρώνει τη στήριξη του πλαστικού που στο συγκεκριμένο σημείο έχει αντίστοιχο εξόγκωμα.

   

  Το πλαστικό αυτό είναι εκεί μόνο για να κρατάει σταθερά τα 2 "μπράτσα" του tray για να μη στραβώσουν μέχρι να τοποθετηθεί σε αυτό κάποιο drive.

   

  Για την τοποθέτηση του drive, χρησιμοποιούνται οι ίδιες βίδες που κρατάνε το πλαστικό στη θέση του και 2 ακόμη από το σακουλάκι με τις μικρές βίδες. Συνεπώς για όλα τα trays θα χρειαστούν οι βίδες που συγκρατούν τα μαύρα πλαστικά και άλλες 6. Η Icy Dock συμπεριέλαβε 8 στη συσκευασία, για την περίπτωση που χαθεί κάποια.

   

  11.JPG12.JPG

   

  Στο πίσω μέρος βλέπουμε 3 υποδοχές βύσματος SATA, μία για κάθε tray, προφανώς, και μία υποδοχή mini molex (για floppy) από την οποία θα τροφοδοτηθούν όλοι οι δίσκοι. Θα προτιμούσαμε υποδοχή ρεύματος SATA, καθώς ποιος χρησιμοποιεί mini molex πλεόν; Στο πίσω μέρος βλέπουμε επίσης και 1 βίδα.

   

  Στο κάθε πλάι διακρίνονται 3 υποδοχές για βίδες, ακριβώς στα ίδια σημεία που βρίσκονται οι αντίστοιχες ενός floppy drive, για τη στήριξη του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B στο κουτί σας με τις 4 μεγάλες βίδες που είδαμε στα εξαρτήματα που ήρθαν μαζί με τη συσκευή. Στο κάθε πλάι βλέπουμε επίσης και 2 βίδες.

   

  08.JPG09.JPG

   

  Η κλειδαριά είναι απλή και μετακινεί μια ισχυρή λάμα η οποία στη θέση κλειδώματος εμποδίζει τα trays από το να βγουν από τη συσκευή.

   

  15.JPG16.JPG

   

  Θυμάστε τις 5 βίδες στην περίμετρο του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B; 1 ήταν στο πίσω μέρος και από 2 σε κάθε πλαϊνό. Αφαιρώντας τις, το κέλυφος ανοίγει σε 2 μέρη. Στο ένα μέρος υπάρχει η κλειδαριά και στο άλλο το PCB.

   

  14.JPG17.JPG

   

  Το PCB είναι ιδιαίτερα απλό, με μόνο τα βύσματα που απαιτούνται. Ως εκ τούτου δεν επεμβαίνει καθόλου στη σύνδεση των drives με τη μητρική και δεν επηρεάζει τις επιδόσεις τους. Τα ελάχιστα στοιχεία που βρίσκονται στο PCB σχετίζονται μόνο με τα LED λειτουργίας και μεταφοράς δεδομένων που διαθέτει.

   

  18.JPG19.JPG

   

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τα βασικά χαρακτηριστικά του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα:

   

  Specs.png

   

  Όπως βλέπεται, υποστηρίζει μόνο drives ύψους 7mm, κάτι λογικό για να μπορεί να χωρέσει 3 drives σε τόσο λίγο χώρο. Επίσης υποστηρίζει drives SATA αλλά και SAS (single channel), HDD (μηχανικούς δίσκους) και SSD.

   

  mb993sk_full_metal.gif

   

  Βέβαια θα είχα ενδοιασμούς να βάλω 3 μηχανικούς δίσκους τόσο κοντά, χωρίς ενεργή ψύξη, αλλά η Icy Dock υποστηρίζει ότι η παθητική ψύξη λόγω πλήρως μεταλλικής κατασκευής είναι αρκετή. Εγώ θα πω ότι εξαρτάται από τα drives και πόση θερμότητα παράγουν και θα αρκεστώ να παρατηρήσω ότι τουλάχιστον με SSD δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

   

   

  Λειτουργία

   

  Η τοποθέτηση ενός drive στο Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B γίνεται αφού αφαιρεθεί το πλαστικό στήριγμα από το tray, κατά τον παρακάτω τρόπο.

   

  mb993sk_tray_height.gif

   

  Και όπως είπαμε, χωράνε 3 drives 2.5" σε ένα drive bay 3.5".

   

  mb993sk_in_3_5_bay.gif

   

  Τα ενδεικτικά LEDs παραμένουν σταθερά αναμμένα πράσινα αν υπάρχει στο αντίστοιχο tray κάποιο drive, αναβοσβήνουν κατά τη μεταφορά δεδομένων, επίσης σε πράσινο χρώμα, είναι σβηστά αν δεν υπάρχει drive στο tray και κόκκινα αν υπάρχει drive που έχει πρόβλημα.

   

  mb993sk_LED_ID.gif

   

  Τα ελάσματα στο εμπρός μέρος των trays βοηθάνε με τους κραδασμούς ενώ γειώνουν και οποιεσδήποτε ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Επίσης βοηθάνε μαζί με τις άφθονες τρύπες εξαερισμού στην παθητική ψύξη των drives.

   

  mb993sk_antivibration_emi.gif

   

  Επίλογος

   

  Το  Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Ο σχεδιασμός του είναι έξυπνος, τα υλικά και η βαφή του άριστα, οι μηχανισμοί του απλοί και λειτουργικοί και τελικά χωράει 3 drives 2.5" σε ένα bay 3.5"!

   

  Η εξ' ολοκλήρου μεταλλική κατασκευή, η ποιότητα κατασκευής και η αισθητική του είναι αψεγάδιαστα.

   

   

  1449012751236737471.png

   

  Από λειτουργικής άποψης, όλα είναι άρτια και έξυπνα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα και πραγματικά το μόνο ψέγος του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B είναι η χρήση βύσματος τροφοδοσίας floppy.

   

  Το  Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B δε διατίθεται αυτή τη στιγμή από κάποιο Ελληνικό κατάστημα και η τιμή του στο ebay ξεκινάει από τα 79 ευρώ περίπου. Μια τιμή που δικαιολογείται από την ποιότητα, τα υλικά και την καινοτομία στην κατασκευή, αλλά που πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν.

   

  Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B:

   

  tu.png
  Πλεονεκτήματα
  + Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής

  + Πλήρως μεταλλική κατασκευή

  + Χωράει 3 drives 2.5" με 7mm ύψος και τοποθετείται σε ένα bay 3.5"

  + Διαθέτει κλείδωμα

  + Δεν επηρεάζει την ταχύτητα των drives

  + Διαθέτει ενδεικτικα LEDs

   


  td.png
  Μειονεκτήματα
  - Τιμή

  - Βύσμα τροφοδοσίας τύπου floppy

   

  Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του  Icy Dock ToughArmor 2.5" to 3.5" MB993SK-B είναι:

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Icy Dock για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   
  Icydock-logo-high-res.png

   

  Πολύμερος Αχανιώτης 21/4/2016


  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:9.50
  Usability9.50
  Quality9.50
  Performance10
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money8.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardYes
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.