dimchris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2011 Καλησπέρα παίδες, γνώμες παρακαλώ για κάρτα γραφικών κατάλληλη για μοντάζ...Είμαι ανάμεσα σε asus και gb με gtx570.. Τι προτείνετε? Να ρωτήσω κάτι? Με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών να υποστηρίζει open GL..Οι κάρτες με gtx 570 είναι όλες συμβατές με open GL? Δηλαδή το open GL είναι χαραχτηριστικό που ενσωματώνεται με κάθε κάρτα με gtx 570? όπως το nvidia physx, cuda κτλ??Όποιος μπορεί να με ενημερώσει παρακαλώ...Ευχαριστώ πολύ..
z3et Δεκέμβριος 28, 2011 #2 Δεκέμβριος 28, 2011 Φυσικα, ολες οι καρτες των τελευταιων ετων υποστηριζουν κανονικα το OpenGL API. Συγκεκριμενα η GTX 570 υποστηριζει μεχρι και το 3.2 (οπως και ολες της σειρας 5XX και 4ΧΧ)Η AMD με τη σειρα 68ΧΧ/69ΧΧ και 79ΧΧ υποστηριζει μεχρι το 4.1
dimchris Δεκέμβριος 29, 2011 Author #4 Δεκέμβριος 29, 2011 Sony Vegas 11, Edius 5, Adobe Encore, Adobe Photoshop, After Effects, Pinnacle StudioΠάντως αν δεν κάνω λάθος, έχω πετύχει κάποιες κάρτες με gtx570 και openGL 4.0.Από μάρκες τι προτείνετε? Asus, Gigabyte, MSI, EVGA?
auditt Δεκέμβριος 29, 2011 #5 Δεκέμβριος 29, 2011 Απο μαρκες γενικα να παρεις την πιο φθηνη αλλα στο συγκεκριμενο μοντελο εχω ακουσει απο πολλους οτι καποια μοντελα καιγονται ευκολακοιτα αυτη η 570 που θα παρεις να εχει καλο συστημα ψυξηςΠαντως μπορεις να πας και σε ατι σε καμια 6970
mchls Δεκέμβριος 29, 2011 #6 Δεκέμβριος 29, 2011 επειδη στο συγκεκριμενο μοντελο εχω ακουσει απο πολλους οτι καποια μοντελα καιγονται ευκολα, κοιτα αυτη η 570 που θα παρεις να εχει καλο συστημα ψυξηςΓια του λογου το αληθες :http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/deyteri-kammeni-gtx570-99664.html GTX570 που ψοφάνε!!! - Insomnia.gr
cyberdyne Δεκέμβριος 29, 2011 #7 Δεκέμβριος 29, 2011 Έχουν διαπιστωμένα οφέλη τα προγράμματα που αναφέρεις από gaming κάρτες γραφικών?Ρωτώ γιατί έκανα μοντάζ (παλιά) adobe premiere , after effects με μια matrox digisuite που έκανε παπάδες (και στοιχιζε αντίστοιχα).Θέλω να πώ θα έχεις δυνατότητα real time rendering, real time transitions κλπ από τις 570,6970, quadro, firepro? Πάντως προσοχή στις 570 είναι ευαίσθητες!
dimchris Δεκέμβριος 29, 2011 Author #8 Δεκέμβριος 29, 2011 Έχουν διαπιστωμένα οφέλη τα προγράμματα που αναφέρεις από gaming κάρτες γραφικών?Ρωτώ γιατί έκανα μοντάζ (παλιά) adobe premiere , after effects με μια matrox digisuite που έκανε παπάδες (και στοιχιζε αντίστοιχα).Θέλω να πώ θα έχεις δυνατότητα real time rendering, real time transitions κλπ από τις 570,6970, quadro, firepro? Πάντως προσοχή στις 570 είναι ευαίσθητες!Για να είμαι ειλικρινής από το όσο ψάξιμο έχω ρίξει τον τελευταίο μήνα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα χρησιμοποιούν hardware accelaration και όχι cuda..Αυτός είναι και ο λόγος που κοιτάζω για openGL..Χειροπιαστές αποδείξεις για το αποτέλεσμα που θα έχει μία κάρτα σε real time rendering δεν έχω αλλά πιστεύω ότι από την nvidia 9600gt που έχω τώρα θα είναι πολύ καλύτερες..Όσο για τα προϊόντα της matrox το ξέρω ότι κάνουν παππάδες και στην ουσία κάτι τέτοιο χρειάζομαι αλλά ξεφεύγω πολύ μετά οικονομικά οπότε και προσπαθώ να βολευτώ για την ώρα με μία πιο normal καρτούλα που θα βγάζει όμως και τη δουλειά μου...Στο μέλλον κι εγώ για matrox είμαι...Οπότε για να μην πάθω καμιά στραβή μήπως να καταλήξω σε gtx560 για να είμαι σίγουρος?
dimchris Δεκέμβριος 29, 2011 Author #10 Δεκέμβριος 29, 2011 Οι gainward είναι καλή μάρκα σε καρτούλες?Θελει ντε καλα nvidia??εαν ναι παρε μια 560TiΦίλε auditt καταλήγω σε nvidia μόνο και μόνο για την επιλογή cuda (η οποία αυτή τη στιγμή μου είναι άχρηστη αλλά στο μέλλον θα τη χρειαστώ)Ποια η γνώμη σου γι' αυτές?Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Κάρτες Γραφικών :: Asus GeForce GTX 560 DCII TOP/2DI/1GD5 (90-C1CQN0-L0UAY0YZ) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστώνΥπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Κάρτες Γραφικών :: Gigabyte GeForce GTX 560, 1024MB, GDDR5 (GV-N56GSO-1GI) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστώνΥπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Κάρτες Γραφικών :: MSI VGA N560GTX-TI HAWK, GDDR5 1GB, 256BIT - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστώνΕυχαριστώ πολύ...
auditt Δεκέμβριος 29, 2011 #11 Δεκέμβριος 29, 2011 Φίλε auditt καταλήγω σε nvidia μόνο και μόνο για την επιλογή cuda (η οποία αυτή τη στιγμή μου είναι άχρηστη αλλά στο μέλλον θα τη χρειαστώ)Ποια η γνώμη σου γι' αυτές?Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Κάρτες Γραφικών :: Asus GeForce GTX 560 DCII TOP/2DI/1GD5 (90-C1CQN0-L0UAY0YZ) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστώνΥπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Κάρτες Γραφικών :: Gigabyte GeForce GTX 560, 1024MB, GDDR5 (GV-N56GSO-1GI) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστώνΥπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Κάρτες Γραφικών :: MSI VGA N560GTX-TI HAWK, GDDR5 1GB, 256BIT - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστώνΕυχαριστώ πολύ...κοιτα η msi ειναι πιο δυνατη γιατι ειναι η ti οχι η απληαλλα οχι τρελες διαφορεςΕγω θα πηγαινα στην Asus δεν πιστευω πως αξιζει τα 60 ευρω παραπανω η 560tiοποτε η Αsus or Gigabyteοποια και να παρεις θα σε καλυψει Ολες ειναι δροσερες με καλο συστημα ψυξης
dimchris Δεκέμβριος 29, 2011 Author #12 Δεκέμβριος 29, 2011 κοιτα η msi ειναι πιο δυνατη γιατι ειναι η ti οχι η απληαλλα οχι τρελες διαφορεςΕγω θα πηγαινα στην Asus δεν πιστευω πως αξιζει τα 60 ευρω παραπανω η 560tiοποτε η Αsus or Gigabyteοποια και να παρεις θα σε καλυψει Ολες ειναι δροσερες με καλο συστημα ψυξηςΣε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...Κι εγώ προς τα εκεί πάω :mobile1:Να 'σαι καλά...
dimchris Δεκέμβριος 29, 2011 Author #14 Δεκέμβριος 29, 2011 Καλή Χρονιά σε όλους...!!!Ποια από τις τρεις προτείνετε?VGA :: nVidia GeForce GTX 560 DirectCU II Top 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI Mini-HDMI (Asus) (ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5) - Visionstudio.grVGA :: nVidia GeForce GTX 560 Ti DirectCU II Top 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI Mini-HDMI (Asus) (ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5) - Visionstudio.grhttp://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23843&cat=5⊂=137&pmanuf=0&sort=undefined&step=3
The One Δεκέμβριος 29, 2011 #16 Δεκέμβριος 29, 2011 Και οι δυο ειναι αρκετα δυνατες καρτες για τη δουλεια που τις θελεις. Δεν πιστευω οτι θα καταλαβεις εμφανη διαφορα με την Ti.Αν θες ντε και καλα να ξοδευτεις, ριξε λεφτα σε εναν ssd (αν δεν εχεις ηδη). Δεν θα το μετανοιωσεις.
dimchris Δεκέμβριος 29, 2011 Author #17 Δεκέμβριος 29, 2011 Για την δουλειά που θες την φθηνή! πόσο την είχες πάρει την matrox digisuite? Και οι δυο ειναι αρκετα δυνατες καρτες για τη δουλεια που τις θελεις. Δεν πιστευω οτι θα καταλαβεις εμφανη διαφορα με την Ti.Αν θες ντε και καλα να ξοδευτεις, ριξε λεφτα σε εναν ssd (αν δεν εχεις ηδη). Δεν θα το μετανοιωσεις. ευχαριστώ φίλε για τη βοήθεια ssd έχω ήδη Βρήκα κι αυτή.. VGA :: nVidia GeForce GTX 560 Ti 448 Cores 1.28GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Asus) (ENGTX560Ti448DC2/2DIS/1280MD5) - Visionstudio.gr Σε σύγκριση με τη φθηνή, υπάρχει διαφορά στη πράξη?
auditt Δεκέμβριος 29, 2011 #18 Δεκέμβριος 29, 2011 Φίλε μου για την δουλειά που θες σου κάνει η 560 δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα λε στα Είναι καλύτερη απο τις προηγούμενη αλλα πολλα τα ευρώ
dimchris Δεκέμβριος 29, 2011 Author #19 Δεκέμβριος 29, 2011 Φίλε μου για την δουλειά που θες σου κάνει η 560 δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα λε στα Είναι καλύτερη απο τις προηγούμενη αλλα πολλα τα ευρώΔεν έχεις άδικο...Κάνω μία τελευταία επιλογή και θα ποστάρω τα link να μου πεις μία τελευταία γνώμη αν δε σε πρήζω...Ευχαριστώ..
auditt Δεκέμβριος 29, 2011 #20 Δεκέμβριος 29, 2011 Δεν έχεις άδικο...Κάνω μία τελευταία επιλογή και θα ποστάρω τα link να μου πεις μία τελευταία γνώμη αν δε σε πρήζω...Ευχαριστώ.. Κανένα πρόβλημα φίλε μου
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.