Jump to content


Guidelines

Όροι Πρόσβασης και Χρήσης

 

Τελευταία ανανέωση: 25/05/2022


Οι Όροι Πρόσβασης και Χρήσης που σας παραθέτουμε στην συνέχεια, θεσπίστηκαν από κοινού από τους διαχειριστές του TheLab.gr με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του TheLab.gr και του όποιου περιεχομένου αυτού. Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο TheLab.gr σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

 

Σκοπός του TheLab.gr


To TheLab.gr δημιουργήθηκε το 2003 από ανθρώπους εμποτισμένους με το "μικρόβιο" της πληροφορικής και της σύγχρονης τεχνολογίας αποσκοπώντας στην επανάσταση του τότε "παρθένου" ελληνικού web στον τομέα του σύγχρονου computing. To TheLab.gr δεν αποτελεί ένα ακόμη forum το οποίο έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Αποτελεί ένα πλήρες και λειτουργικό web site αφιερωμένο στους αγαπημένους μας υπολογιστές και σε θέματα σύγχρονης τεχνολογίας. Στις σελίδες του TheLab.gr θα βρείτε ειδήσεις από τα δρώμενα της πληροφορικής εγχώριας και μη, παρουσιάσεις και δοκιμές προϊόντων με τις εντυπώσεις μας τεκμηριωμένες με διεθνώς αναγνωρισμένα benchmarks καθώς και ένα εύχρηστο forum για ανταλλαγή απόψεων και επίλυση προβλημάτων.

 

Περιεχόμενο


Το περιεχόμενο το οποίο αποτελεί προϊόν εργασίας του TheLab.gr αποτελεί πνευματικό δικαίωμα και απαγορεύεται η αντιγραφή/ αναδημοσίευση/ αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο χωρίς την γραπτή άδεια των κατόχων του TheLab.gr. Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη. Η χρήση των υπηρεσιών που παρέχει το TheLab.gr στα μέλη του είναι αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε μέλους είτε πρόκειται για το ίδιο, είτε για οποιοδήποτε άλλο που χρησιμοποιεί το λογαριασμό του. Κάθε μέλος είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο των πληροφοριών που παρέχει, είτε μέσω του forum είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων και το TheLab.gr λειτουργεί ως μέσο της online παρουσίας και δημοσίευσης των πληροφοριών με παθητικό τρόπο.

 

Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς


Τα μέλη τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο TheLab.gr συνθέτουν μια δυναμική ηλεκτρονική κοινότητα η οποία διέπεται από κανόνες συμπεριφοράς προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.

 

Συγκεκριμένα:

 • Η γλώσσα η οποία χρησιμοποιείται στο TheLab.gr είναι τα ελληνικά και όχι οι greeklish χαρακτήρες. Στην περίπτωση που ένα θέμα ή μήνυμα είναι γραμμένο σε greeklish οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα διαγραφής του τίτλου/ περιεχομένου του θέματος, μηνύματος. Στην περίπτωση που ο παραβάτης δεν συμμορφώνεται θα ακολουθήσει αποκλεισμός του. Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης για λόγους τεχνικής φύσεως δεν δύναται να γράψει ελληνικά θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους Administrators/Moderators του TheLab.gr
 • Κάθε μέλος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με τα θέματα που δημοσιεύει στο forum. Κάθε θέμα θα πρέπει να διαθέτει κατατοπιστικό τίτλο με σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του έτσι ώστε να μην παραπλανούνται τα υπόλοιπα μέλη. Για παράδειγμα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τίτλοι όπως "Βοήθεια" "Επείγον" ή "Πρόβλημα" αλλά πιο κατατοπιστικοί όπως "Βοήθεια σε υπερχρονισμό Ε8500 ", "Πρόβλημα με τάσεις τροφοδοτικού" κτλ.
 • Πριν ανοιχθεί ένα θέμα θα πρέπει το μέλος να ελέγχει εάν το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο forum. Το forum του TheLab.gr προσφέρει την δυνατότητα αναζήτησης και στην Ελληνική γλώσσα. Επιπροσθέτως τα μέλη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τις κατηγορίες και υποκατηγορίες του forum κάτω από τις οποίες επιλέγουν να δημοσιεύουν κάθε θέμα. Καθεμία από αυτές έχει το δικό της αυτόνομο περιεχόμενο και λαμβάνει τις αντίστοιχες απαντήσεις. Στην περίπτωση που κάποιο μέλος δημοσιεύσει θέμα σε λανθασμένη κατηγορία ή υποκατηγορία, οι Moderators έχουν το δικαίωμα να "μετακινήσουν" το θέμα στην κατάλληλη περιοχή.
 • Κάθε μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές και κατανοητό έτσι ώστε να μην παραπλανούνται και ταυτόχρονα ταλαιπωρούνται τα μέλη του TheLab.gr.
 • Μονολεκτικές απαντήσεις ή απαντήσεις όχι απόλυτα συνδεδεμένες με το εκάστοτε θέμα δεν απαγορεύονται ωστόσο καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Απαντήσεις με περιεχόμενο διαφορετικού του θέματος θα πρέπει να αποτελούν διαφορετικό θέμα στην κατάλληλη κατηγορία του forum.
 • Τα αρχεία που μπορείτε να κάνετε attach πρέπει να είναι της μορφής "gif jpg png txt zip jpeg pdf xls doc". Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι 1MB και το μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος για εικόνες είναι τα 1600(width)x1200(height). Aν προσπαθήσετε να ανεβάσετε κάτι μεγαλύτερο από αυτές τις συνθήκες το σύστημα αυτόματα θα απορρίψει το attachment σας ή αν πρόκειται για εικόνα θα την μετατρέψει ώστε να συμβαδίζει με τους κανόνες.
 • Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η "επίθεση" σε άλλα μέλη, moderators ή στους διαχειριστές του TheLab.gr. Λέγοντας επίθεσης εννοούμε τον χλευασμό, την δυσφήμιση, την ειρωνεία καθώς και οποιαδήποτε άλλη προσβολή.
 • Εάν κάποιο θέμα ή μήνυμα παραβεί οποιονδήποτε από τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης, απαγορεύεται να συνεχιστεί η συμμετοχή των μελών του forum σε αυτό. Εφόσον υπάρχουν οποιεσδήποτε ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με (PM - Προσωπικό μήνυμα) ή e-mail στους moderators ή τους administrators. Οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν την καταχώρηση. Στην περίπτωση που το μέλος δεν συμμορφωθεί θα απαγορευτεί η είσοδος του στο forum του TheLab.gr (Ban) μόνιμα ή προσωρινά.
 • Δεν θα πρέπει να δημιουργούνται θέματα τα οποία έχουν ως περιεχόμενο την αργοπορία των Administrators/Moderators να αντιδράσουν στα εκάστοτε θέματα που προκύπτουν. Αν κάποιο μέλος πιστεύει ότι δεν έχει "δικαιωθεί" θα πρέπει να απευθυνθεί στους Administrators του TheLab.gr είτε μέσο προσωπικού μηνύματος είτε μέσω email.
 • Απαγορεύονται δια ροπάλου οι συστάσεις των μελών του TheLab.gr προς άλλα μέλη σχετικά με την συμπεριφορά τους. Αρμόδιοι για το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά οι Administrators/Moderators οι οποίοι έχουν και την ευθύνη να φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του forum. Εάν κάποιο μέλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με κάποιο άλλο μέρος του forum τότε θα πρέπει να ενημερώσει με προσωπικό μήνυμα τους Administrators/Moderators. Το TheLab.gr δεν αποτελεί χώρο για την γέννηση και εκτόνωση αντιπαραθέσεων οι οποίες προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ηλεκτρονικής κοινότητας.
 • Το TheLab.gr δεν αποτελεί μέσο για την επίλυση των προβλημάτων των μελών του. Στην περίπτωση όπου υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν είτε τα προσωπικά μηνύματα, είτε λοιποί τρόποι επικοινωνίας όπως instant messengers.
 • Τα μέλη του TheLab.gr δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά μέλη του TheLab.gr και η οποία παρέχεται είτε από το TheLab.gr είτε από τα ίδια τα μέλη. Στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή η διακίνηση προσωπικών στοιχείων στο forum τότε το TheLab.gr έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της διαγραφής των μηνυμάτων / θεμάτων καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες.
 • Στην περίπτωση που προκύψει πρόβλημα τεχνικής φύσεως για το οποίο δεν ευθύνεται άμεσα το TheLab.gr αλλά ο Server υπάρχει περίπτωση να χαθούν ορισμένα ή και σε ακραίες περιπτώσεις όλα τα θέματα και μηνύματα. Για αυτό το λόγο κρατούνται αντίγραφα ασφαλείας σε καθημερινή βάση.
 • Οι Moderators έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να απαγορεύσουν την διακίνηση εικόνων πορνογραφικού περιεχομένου ή "πειρατικού" software καθώς και των links που οδηγούν σε αυτά ή σε web sites με ανάλογο περιεχόμενο καθώς και θεμάτων που σχετίζονται με προσκλήσεις σε torrent sites. Επιπροσθέτως απαγορεύεται ρητά η η δημοσίευση υλικού, που προσβάλει τις υπηρεσίες του TheLab.gr και τα μέλη του, είναι αναληθές ή δυσφημιστικό, ανακριβές, απειλητικό, καταχρηστικό, πρόστυχο, άσεμνο, προσβλητικό, ρατσιστικό ή αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία.
 • Tο TheLab.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα μηνύματα ή και αρχεία που ανταλλάσσουν τα μέλη του μεταξύ τους όπως και αναφέρθηκε προηγουμένως.
 • Κάθε μέλος του TheLab.gr έχει το δικαίωμα να διατηρεί έναν μόνο λογαριασμό πρόσβασης. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί παράβαση θα απαγορευτεί η είσόδος σε όλα τα usernames του παραβάτη χρήστη.
 • Απαγορεύεται ρητά το spamming είτε δημόσια είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο όπως επίσης και η διαφήμιση εταιρειών, υπηρεσιών και προϊόντων κάθε είδους χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Administrators. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαφήμιση θα πρέπει να απευθυνθείτε με email στο webmaster at TheLab.gr.
 • Στις καταχωρήσεις απαγορεύεται η χρήση υβριστικής γλώσσας. Λέγοντας υβριστική γλώσσα εννοούμε οποιαδήποτε χρήση λέξης/πρότασης που προσβάλει/μειώνει/θίγει μέλος ή ακόμα και τον ίδιο τον δικτυακό τόπο. Οι moderators και administrators του TheLab.gr έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν το θέμα/καταχώρηση χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις καθώς και να αφαιρέσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο TheLab.gr στα μέλη που δεν συμμορφώνονται. Υβριστική γλώσσα θεωρείται ακόμα αν οι λέξεις "κρύβονται" πίσω από τα @,@ ή οποιοδήποτε σύμβολο χρησιμοποιείται για να "καμουφλαριστεί" η λέξη. Δεν έχει σημασία το πως είναι γραμμένο, αλλά ποιο είναι το νόημα του.
 • Το TheLab.gr διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί να διαγράψει χρήστες ή μηνύματα από την βάση δεδομένων του ώστε να διατηρηθεί η λογική συνέχεια των θεμάτων.
 • To username (όνομα χρήστη) που επιλέγει ο χρήστης δε θα πρέπει να είναι προσβλητικό ή να αποσκοπεί σε διαφήμιση. Usernames τέτοιου τύπου θα αλλάζουν με την συγκατάθεση του χρήστη ή θα διαγράφονται.
 • Απαγορεύονται οι συζητήσεις περί εσκεμμένης κατάχρησης της εγγύησης προϊόντων (ερωτήσεις/προτροπές σχετικά με σκόπιμη καταστροφή υλικού με απώτερο σκοπό την αντικατάστασή του) καθώς και οι καλημέρες.

 

Σημεία προσοχής

 

Αγοραπωλησίες (Αγγελίες)

 

 • Αγγελίες καταχωρούνται μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του forum (Το παζάρι) και πουθενά αλλού. Αν μία αγγελία καταχωρηθεί σε λάθος κατηγορία του forum οι διαχειριστές θα την μετακινήσουν στην σωστή θέση. Αν αγγελία καταχωρηθεί σε λάθος κατηγορία του forum από μέλος που δεν πληρεί τους παραπάνω όρους, η αγγελία θα διαγραφεί. Αν ο χρήστης συνεχίσει την καταχώρηση αγγελιών, θα αποκλείεται από το forum (ban).
 • Τους κανόνες που αφορούν τις αγγελίες θα τους βρείτε εδώ.

 

Υπογραφές (Signatures)

 • Κάθε μέλος μπορεί να δημιουργήσει την προσωπική του υπογραφή η οποία θα συνοδεύει κάθε μήνυμα στο forum. Οι υπογραφές των μελών θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους ακόλουθες κανόνες προκειμένου να είναι αποδεκτές.
 • Οι υπογραφές κειμένου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 4 γραμμές. Κάθε υπογραφή μπορεί να περιέχει 1 εικόνα με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 600(width) x 82(height) pixels και μέγεθος 35kbytes.
 • Απαγορεύεται η δημοσίευση link σε ιστοσελίδες που προωθούν επιχειρήσεις, παροχή υπηρεσιών ή προϊόντων, χωρίς τη συγκατάθεση της ΔΟ του TheLab.gr.
 • Απαγορεύεται η δημοσίευση links που προωθούν ιστοσελίδες ανταγωνιστικού χαρακτήρα με το Thelab.gr καθώς και οτιδήποτε άλλο έρχεται σε αντίθεση με τους γενικούς κανόνες λειτουργίας.
 • Απαγορεύεται ρητά η διαφήμιση εμπορικών ή μη προϊόντων και υπηρεσιών μέσω links ή banners τοποθετημένα στην υπογραφή. Σε αυτή την περίπτωση οι υπογραφές θα αφαιρούνται με ταυτόχρονη ειδοποίηση του παραβάτη.
 • Απαγορεύεται ρητά η χρήση υπογραφών που σχετίζονται με αγορές/πωλήσεις προϊόντων. Για αγορές/πωλήσεις υπάρχει σχετικό υποφόρουμ.
 • Οι υπογραφές θα πρέπει να ικανοποιούν τους γενικότερους όρους πρόσβασης και χρήσης του TheLab.gr. Στην αντίθετη περίπτωση οι Administrators/Moderators έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν την υπογραφή ή ακόμη και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του μέλους (ban).

 

Σύνδεσμοι με άλλα sites

 

 • Οι σύνδεσμοι (links) που βρίσκονται στο TheLab.gr πιθανόν να σας μεταφέρουν εκτός του δικτύου του. Στην περίπτωση αυτή το TheLab.gr δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για το περιεχόμενο, την ακρίβεια, τη λειτουργία, καθώς και για τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές στα sites αυτά.
 • Δικαίωμα τροποποίησης/ανανέωσης όρων & προϋποθέσεων
 • Το TheLab.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους πρόσβασης και χρήσης.

 

Privacy Policy

 

 • Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη του παρόντος δικτυακού τόπου υπόκειται στους παρόντες όρους χρήσης και στις διατάξεις του ελληνικού και του ευρωπαϊκού δικαίου.
 • Το TheLab.gr διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των στοιχείων του χρήστη, τα οποία δεν είναι δυνατό να γνωστοποιηθούν σε τρίτους, με εξαίρεση τις σχετικές διατάξεις του Νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.
 • Το TheLab.gr δύναται να αποστέλλει newsletters, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη, εκτός εάν ο τελευταίος δηλώσει ρητά την αντίρρησή του.
 • Το TheLab.gr δύναται να επεξεργάζεται και να κοινοποιεί στατιστικά στοιχεία, δηλώνει όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γνωστοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.
 • Στο TheLab.gr καταχωρούνται τα στοιχεία του χρήστη(email,user nickname) αποκλειστικά για λόγους αυθεντικοποίησης, επικοινωνίας, και υποστήριξης. Ο χρήστης μπορεί να μεταβεί στο προφίλ του, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο προσωπικό του αρχείο και να προβεί στη διόρθωση, αλλαγή ή διαγραφή του.
 • Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας οποιαδήποτε στιγμή επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email. Όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας, διαγράφουμε και τα προσωπικά σας στοιχεία. Οι αναρτήσεις σας στα θέματα του φόρουμ θα παραμείνουν και θα εμφανίζονται δημοσιευμένες από έναν ανώνυμο χρήστη(guest) ο οποίος δεν θα διατηρεί καμία σύνδεση με εσάς.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.