Jump to content
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Articles

  Manage articles

  Latest news

 • 3 0
  article-image

  Προσφορές από GoodOffer24 για να βγείς έξω!

  Νέες προσφορές για να μείνουμε παραγωγικοί, από το διαδικτυακό κατάστημα GoodOffer24, το οποίο βοηθά να εξοπλιστείτε για την εργασία σας από το σπίτι και όχι μόνο σε προσιτές τιμές και άμεση παράδοση, μιας και οι αγορές σας ολοκληρώνονται άμεσα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του δικτυακού τόπου, στο GoodOffer24.com.
   
  Οι νέες αυτές προσφορές είναι διαθέσιμες σε εσάς με τη χρήση του κωδικού TL30 ο οποίος σας εξασφαλίζει έκπτωση 30% σε επιλεγμένα προϊόντα και συνδυασμό προϊόντων της Microsoft, τα οποία εγγυώνται την αβασάνιστη εγκατάσταση και απρόσκοπτη λειτουργία, τόσο σε οικιακό, όσο και σε επαγγελματικό περιβάλλον.
   
  Οι κωδικοί οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την ανοιξιάτικη προσφορά φαίνονται παρακάτω ενώ οι τιμές οι οποίες εμφανίζονται είναι τελικές και αναγράφονται δίπλα στο εκάστοτε link και θα είναι διαθέσιμες σε εσάς κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας στο check out.
   

   
  Πιο συγκεκριμένα, οι προσφορές με χρήση πάντα του κωδικού TL30), έχουν ως εξής:
   
  · Windows 10 Pro Professional CD-KEY (32/64 Bit) - 10.99€
  · Windows 10 Enterprise 2019 LTSC - 10,49€
  · Windows 10 Pro Professional CD-KEY (32/64 Bit) (2 PC) - €17,63
  · Windows 10 Home (32/64 Bit) - 10,31€
  · Microsoft Office 2016 Pro Professional Plus CD-KEY (1 PC) - 41.55€
  · Windows 10 Pro + Office 2016 Pro -Bundle -51.23 €
  · Windows 10 Home + Οffice 2016 Pro - Bundle - €48,29
  · Microsoft Office 2019 Professional Plus CD-KEY (1PC) - 27,29€
  · Windows 10 Pro + Office 2019 Pro - Bundle - 32,89€
   
  Υπενθυμίζουμε ότι το κατάστημα Goodoffer24 βρίσκεται στην διαδικτυακή αγορά εδώ και χρόνια πουλώντας αντικείμενα για παιχνίδια MMO, CD keys για video games και λογισμικό, δωροκάρτες κλπ. Τα προϊόντα παραδίδονται σε ψηφιακή μορφή στον χρήστη μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, ενώ έχει χτίσει πολύ καλό όνομα για την εξυπηρέτηση πελατών και τις τιμές του.
   
  Η διαδικασία χρήσης των κλειδιών είναι ιδιαίτερα απλή. Ο χρήστης κατεβάζει τις εκδόσεις των παραπάνω λειτουργικών από την Microsoft στον υπολογιστή του (φυσικά δωρεάν) και στη συνέχεια τις ενεργοποιεί με τα κλειδιά που αγοράζει από το κατάστημα Goodoffer24.
   
  Η ισχύς αυτών των κλειδιών είναι παγκόσμια και ισχύουν για μια μοναδική συσκευή του χρήστη (αποκλειστικά Windows για τις εκδόσεις του Office).
  Υπενθυμίζουμε ότι πρώτα κατεβάζετε τις εκδόσεις στον υπολογιστή σας και μετά τις ενεργοποιείτε με το κλειδί που αγοράσατε.
   
  Σημείωση: Πραγματοποιείτε τις συναλλαγές μέσω PayPal για την προστασία σας.
  Μάθετε περισσότερα στο www.GoodOffer24.com και επικοινωνήστε με το Customer Service στο [email protected]

 • 2 0
  article-image

  To βραβευμένο Death Stranding του θρυλικού Hideo Kojima έρχεται στο PC στις 14 Ιουλίου, με πραγματικό 4Κ Ultrawide

  Μια νέα σειρά από εκπληκτικά 4K Ultrawide στιγμιότυπα του Death Stranding κυκλοφόρησαν, με τα οποία φαίνεται πόσο εντυπωσιακό θα δείχνει το παιχνίδι στην κορυφαία, γραφικά, εκδοχή του στο PC. Φυσικά η έκδοση για το PS4 είναι όμορφη, όμως ακόμα και το PS4 Pro δεν μπορεί να προσφέρει πραγματικό 4K, ενώ τα FPS είναι περίπου 30 με κάποιες βυθίσεις κάτω από αυτό το όριο. Έτσι, η έκδοση για PC με το πιο ισχυρό hardware (ειδικά για τους κατόχους Nvidia καρτών) και την υποστήριξη DLSS 2.0, πρόκειται να είναι οπτικά η πιο απολαυστική για όποιον θέλει να παίξει το παιχνίδι σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.
   
  Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου, με μια μικρή καθυστέρηση δηλαδή, που αποδίδεται στην πανδημία. Δυστυχώς για κάποιους, θα χρησιμοποιείται η τεχνολογία anti-tamper Denuvo. Το παιχνίδι υλοποιεί τη μηχανή Decima που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο PC. Μερικά από τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα ακολουθούν:
   

   
  Οι επίσημες απαιτήσεις του παιχνιδιού δημοσιεύτηκαν επίσης και είναι οι ακόλουθες:
   
  Minimum
  OS: Windows 10
  CPU: Intel Core i5-3470 or AMD Ryzen 3 1200
  RAM: 8 GB
  GPU: GeForce GTX 1050 3 GB or AMD Radeon RX 560 4 GB
  DirectX 12
  HDD: 80 GB
  Sound cards: DirectX compatible
  Recommended 30 FPS
  OS: Windows 10
  CPU: Intel Core i5-4460 or AMD Ryzen 5 1400
  RAM: 8 GB
  GPU: GeForce GTX 1050 Ti 4 GB or Radeon RX 570 4 GB
  DirectX 12
  HDD: 80 GB
  Sound cards: DirectX compatible
  Recommended 60 FPS
  OS: Windows 10
  CPU: Intel Core i7-3770 or AMD Ryzen 5 1600
  RAM: 8 GB
  GPU: GeForce GTX 1060 6 GB or AMD Radeon RX 590
  DirectX 12
  HDD: 80 GB
  Sound cards: DirectX compatible
   
   
   
   
   

 • 4 0
  article-image

  Το μερίδιο χρήσης Linux φτάνει σε ιστορικά υψηλά, συνεχίζοντας το momentum των τελευταίων μηνών

  Μπήκαμε στον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι διατέθηκαν τα νέα στατιστικά στοιχεία του Ιουνίου για το μερίδιο χρήσης των δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων NetMarketshare, το Linux συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιο χρήσης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό ποσοστό 3,61% (σε σχέση με το 3,17% του Μαΐου).
   

   
  Πλέον μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι η αύξηση που καταγράφεται δεν είναι ένα στατιστικό λάθος αλλά μια σαφή τάση. Για να το θέσουμε διαφορετικά, εάν πρόκειται περί λάθους, είναι ένα συνεπές λάθος...
   
  Όπως και τους προηγούμενους μήνες, η αύξηση φαίνεται να οδηγείται από διανομές που βασίζονται στο Ubuntu. Η συγκεκριμένη διανομή φαίνεται να χρησιμοποιείται από το 2,57% των χρηστών. Το Linux Mint μετριέται ξεχωριστά και σύμφωνα με την NetMarketshare έχει ποσοστό 0,0%. (σ.σ. Αυτή η μέτρηση δεν φαίνεται καθόλου σωστή σύμφωνα με τα στατιστικά χρήσης των διανομών π.χ. από το distroWatch και μάλλον η μεθοδολογία συγκέντρωσης των δεδομένων μπερδεύει το Linux Mint, που είναι ubuntu-based, με το Ubuntu).
   
  Σημαίνουν όλα αυτά ότι αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό χρηστών Linux; Όχι. Το Linux είναι ακόμα ένα από τα μικρότερα ψάρια του ωκεανού (για χρήση στο Desktop). Σίγουρα όμως το Linux αυξάνει τη δημοφιλία του και όλο και περισσότεροι το δοκιμάζουν κάθε μέρα. Η NetMarketshare δηλώνει ότι η μεθοδολογία της μπορεί και συγκεντρώνει δεδομένα από εκατοντάδες εκατομμύρια επισκέψεις σε κάποια μη ανακοινωμένα, αλλά δημοφιλή, sites.
   
  Η συγκεκριμένη τάση είναι σίγουρα κάτι συναρπαστικό, ειδικά για τους θιασώτες του Linux, όμως δεν καταγράφεται από άλλες εταιρείες μετρήσεων. Η StatCounter, μια άλλη υπηρεσία web μετρήσεων, δεν δείχνει να καταγράφει μια τέτοια αύξηση:
   

   
  Ούτε και αυτό βέβαια σημαίνει ότι τίποτα δεν συμβαίνει. Οι μεθοδολογίες είναι διαφορετικές και είναι λογικό να καταλήγουν σε διαφορετικές μετρήσεις. 
   
  Το πραγματικό ποσοστό του Linux στο Desktop είναι δύσκολο να καταγραφεί, καθώς δεν υπάρχουν "πωλήσεις" ή άλλα επίσημα δεδομένα του λειτουργικού. Επίσης είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς για ποιον λόγο αυξάνεται το μερίδιο χρήσης του. Μπορεί απλά να έχει βελτιωθεί το λογισμικό μετρήσεων και τώρα να αντιλαμβάνεται το Linux καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Μπορεί αυτή την περίοδο οι άνθρωποι να χρησιμοποιούσαν περισσότερο τους υπολογιστές τους στο σπίτι (με Linux), εφόσον δεν πήγαιναν στις δουλειές του ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο. Είναι δύσκολο να πει κανείς τι συμβαίνει. Το σίγουρο είναι ότι, κρίνοντας από τα δεδομένα των ISO downloads, του distroWatch, του snap store, του steam store κτλ., το ποσοστό χρήσης Linux είναι παραπάνω από ό,τι πιστεύουν πολλοί.

 • 1 1
  article-image

  To Discord επαναπροσδιορίζεται για να προσελκύσει ευρύτερο κοινό πέραν της gaming κοινότητας

  To Discord ξεκινά μια νέα καμπάνια με τίτλο "Your Place to Talk", επαναπροσδιορίζοντας το κοινό στον οποίο απευθύνεται η υπηρεσία, ώστε να προσελκύσει και χρήστες εκτός της gaming κοινότητας. Η κεντρική σελίδα της υπηρεσίας επανασχεδιάστηκε ώστε να δοθεί έμφαση και περιπτώσεις χρήσης όπως "σχολικές ομάδες, gaming groups ή την παγκόσμια κοινότητα τέχνης". Επίσης στην κεντρική σελίδα βρίσκεται πλέον το κεντρικό μήνυμα της νέας καμπάνιας "Your Place to Talk".
   
  Οι αλλαγές στην πλατφόρμα (που διατίθεται για Windows, Linux, Mac, Android, iOS, web κτλ) περιλαμβάνουν τον εξορθολογισμό της διαδικασίας εγγραφής, την απλοποίηση της δημιουργίας server με έτοιμα πρότυπα και 200% αύξηση της διαθέσιμης χωρητικότητας audio/video. Επίσης προγραμματίζεται τα αστεία και οι αναφορές εντός της εφαρμογής να είναι λιγότερο προσανατολισμένα στο gaming, κάτι που ίσως δεν αρέσει σε κάποιους. Τέλος, το πρόσφατο Discord Safety Center αποτελεί ένα σημαντικό σημείο της μεταμόρφωσης, το οποίο βοηθά να βελτιωθεί η διαφάνεια και να μειωθεί η πιθανότητα κακόβουλης χρήσης της υπηρεσίας.
   
   

 • 1 0
  article-image

  Το Hyper Scape της Ubisoft είναι το νέο "καυτό εισιτήριο" στον χώρο των Battle Royale F2P παιχνιδιών

  Αυτή την εβδομάδα διέρρευσαν αρκετές λεπτομέρειες για το επερχόμενο battle royale παιχνίδι της Ubisoft, Hyper Scape. O ενθουσιασμός της gaming κοινότητας καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλός. Στην πραγματικότητα, η δέσμευση της Ubisoft αλληλεπιδράση με την streaming κοινότητα επέτρεψε στο παιχνίδι (που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα) να σκαρφαλώσει στην κορυφή των twitch charts.
   

   
  Τουλάχιστον αρχικά, θα υπάρχει η δυνατότητα οι παίκτες να συμμετέχουν σε ομάδες των τριών και θα υπάρχουν μέχρι 33 ομάδες σε κάθε match. Όπως συνηθίζεται στα battle royale παιχνίδια, οι παίκτες πέφτουν από τον ουρανό στην πίστα (Neo-Arcadia) στην αρχή του παιχνιδιού και χρειάζεται να βρουν όπλα και εξοπλισμό προκειμένου να εξολοθρεύσουν τους αντιπάλους τους.
   
   
  Η περιοχή του χάρτη στην οποία μπορούν να κινούνται οι παίκτες συνεχώς συρρικνώνεται, ώστε οι παίκτες να έρθουν πιο κοντά και τελικά μια ομάδα να πάρει τη νίκη. Η υγεία των παικτών αναγεννάται, αφού περάσει κάποιος χρόνος από τη στιγμή που δεχτούν κάποια βολή, ενώ αν τεθούν εκτός μάχης θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν σαν "φαντάσματα" βοηθώντας τους συμπαίκτες τους. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα να επανέλθουν στο παιχνίδι, εφόσον οι συμπαίκτες τους φτάσουν σε κάποιους ειδικούς σταθμούς μέσα στην πίστα.
   
   
  Εάν όλα αυτά σας φαίνονται ενδιαφέρονται και θέλετε να συμμετάσχετε στην beta, μπορείτε να αποκτήσετε ένα ticket συντονιζόμενοι στα Twitch streams των ParadiseCentral και hambinooo, για την πιθανότητα για κάποιο Twitch drop. Αυτά τα "drops" συμβαίνουν σε τυχαία διαστήματα μέχρι τις 7 Ιουλίου και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να τρέξετε το παιχνίδι.
   

   
  Αυτή τη στιγμή, το Hyper Scape διατίθεται μόνο για PC, αλλά πρόκειται να κυκλοφορήσουν και οι εκδοχές για PS4 και Xbox One εντός του έτους.

 • 5 15
  article-image

  To gameplay trailer του Crysis Remastered παρουσιάζεται σήμερα, 1η Ιουλίου

  Οι EA και Crytek ετοιμάζουν την επανέκδοση του Crysis εδώ και καιρό. Έφτασε επιτέλους η ημέρα που θα δούμε υλικό από το gameplay του παιχνιδιού, καθώς και θα μάθουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας. Στο επίσημο κανάλι στο YouTube για το Crysis υπάρχει ένα video με τίτλο "Crysis Remastered - Official Gameplay Trailer Premiere", προγραμματισμένο για την 1η Ιουλίου και ώρα 12 PM ET / 9 AM PST. Αρχικά η κυκλοφορία του παιχνιδιού αναμενόταν στις 23 Ιουλίου, όμως, με ανακοίνωση των υπεύθυνων για την ανάπτυξή του, η ημερομηνία αυτή ακυρώθηκε προκειμένου να δοθεί χρόνος το παιχνίδι να γίνει ακόμα καλύτερο. Προς το παρόν, μπορούμε να απολαύσουμε το υλικό gameplay που θα δημοσιευθεί στο YouTube, όταν το ακόλουθο video γίνει δημόσιο:
   
  https://www.youtube.com/watch?v=byOnAZqzaqw
   
  To trailer του παιχνιδιού είναι το ακόλουθο:
   
   

 • 6 0
  article-image

  H Microsoft εισάγει δωρεάν εργαλείο ανάκτησης αρχείων σε μελλοντικό Windows 10 update

  Η Microsoft φαίνεται ότι είναι έτοιμη να εισάγει ένα νέο εργαλείο ανάκτησης αρχείων σε επόμενο update των Windows 10. Η είδηση αυτή φτάνει από το "The verge". Το εν λόγω εργαλείο θα είναι ένα εργαλείο κονσόλας που θα επιτρέπει στους χρήστες να ανακτήσουν αρχεία που ατυχώς έχουν σβηστεί. Στα αρχεία αυτά περιλαμβάνονται mp3, mp4, PDF, JPEG και αρχεία Office. Το εργαλείο ανάκτησης είναι ήδη διαθέσιμο για download από το Microsoft Store και απαιτεί Windows 10 version 19041.0 και μεταγενέστερη.
   

   
  Η έλλειψη GUI μπορεί να είναι αποτρεπτική για κάποιους χρήστες, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για λογισμικό που διατίθεται δωρεάν. Υπενθυμίζεται ότι ένα αρχείο δεν διαγράφεται εντελώς από τα Windows ακόμα και αν εκκαθαριστεί από τον κάδο ανακύκλωσης. Το μόνο που κάνει μια τέτοια ενέργεια είναι να ενημερώνει το λειτουργικό ότι συγκεκριμένες διευθύνσεις αποθηκευτικού χώρου είναι διαθέσιμες προς εγγραφή. Τα δεδομένα του αρχείου είναι ακόμα στον δίσκο, τουλάχιστον μέχρι να τροποποιηθούν από νέα δεδομένα κάποιου άλλου αρχείου. Γι' αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό, όταν διαπιστώνουμε ότι έχουμε χάσει κάποιο αρχείο, να μην προχωράμε σε καμία εγγραφή στον δίσκο μέχρι την προσπάθεια ανάκτησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πιθανότητες ανάκτησης μειώνονται. 

 • 5 6
  article-image

  Η AMD κυκλοφορεί τους Adrenalin drivers 20.5.1 με υποστήριξη Graphics Hardware Scheduling

  H ΑΜD για πρώτη φορά κυκλοφορεί, σε έκδοση public beta, τους Adrenalin drivers με υποστήριξη του graphics hardware scheduling, ένα χαρακτηριστικό που εισήχθη με το Windows 10 update του Μαΐου (version 2004). Πρόκειται για μια αξιοπερίεργη κυκλοφορία, καθώς ο αριθμός της έκδοσης των drivers είναι ακριβώς ο ίδιος με την προηγούμενη έκδοση, αλλά με ενσωματωμένη υποστήριξη του graphics hardware scheduling. Επομένως ο driver έχει την ονομασία  "Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Beta with Graphics Hardware Scheduling".
   

   
  Αυτό το χαρακτηριστικό, με το οποίο εφοδίασε τα Windows η Microsoft, επιτρέπει στη GPU να κάνει καλύτερη διαχείριση πόρων δίνοντας τη δυνατότητα για πιθανές καλύτερες επιδόσεις σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Προς το παρόν, μόνο οι κάρτες που βασίζονται σε τεχνολογία RDNA (Radeon σειρές 5600 και 5700) εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα. Η σειρά 5500 δεν θα εκμεταλλεύεται το εν λόγω χαρακτηριστικό, τουλάχιστον σε αυτή την γενιά drivers.

 • 6 2
  article-image

  61 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σε έναν μήνα, έφτασε το Epic Games Store

  H Havas Media είναι η εταιρεία που ανέλαβε το marketing της καμπάνιας "The Vault", που διήρκησε από τις 14 Μαΐου μέχρι και τις 18 Ιουνίου. Η εν λόγω καμπάνια εστίασε σε 21 αγορές-κλειδιά και κατά τη διάρκειά της διατέθηκαν σπουδαίοι τίτλοι δωρεάν ή με μειωμένες τιμές. Ανάμεσά τους ήταν και τα Grand Theft Auto V, Civilization VI, Borderlands: The Handsome Collection και Ark: Survival Evolved. 
   
  Το αποτέλεσμα ήταν να ενισχυθεί σημαντικά η δημοφιλία του Epic Games Store, με 13 εκατομμύρια PCCU (Peak Concurrent Users) και 61 εκατομμύρια MAU (Monthly Active Users). Αυτά τα στατιστικά φέρνουν το store της Epic πολύ πιο κοντά στο Steam που φτάνει τους 95 εκατομμύρια χρήστες και 14-20 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα.
   
  Ο Γενικός Διευθυντής της Epic, Steve Allison, δήλωσε ότι η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε γενναίες προσφορές κατά το διάστημα που πέρασε. Επένδυσαν σημαντικά ποσά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αλλά τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πλέον οι συνεργάτες του Epic Games Store έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό στο οποίο θα μπορούν να προωθούν και να πουλάνε τους τίτλους τους.

 • 1 9
  article-image

  O απαιτούμενος χώρος στον δίσκο για το "Call of Duty: Modern Warfare" είναι, πλέον, πάνω από 200GB

  Τι και αν η Infinity Ward δήλωσε ότι επιθυμεί να μειώσει τον τεράστιο χώρο στον δίσκο που απαιτεί η εγκατάσταση του CoD: Modern Warfare; Ο απαιτούμενος χώρος στον δίσκο αντί να μειώνεται, τελικά αυξάνεται...
   
  Όποιος επιχειρήσει να εγκαταστήσει το εν λόγω παιχνίδι, αυτές τις μέρες, θα διαπιστώσει ότι ο χώρος που απαιτείται στον δίσκο φτάνει τα 212GB, μέγεθος πρωτοφανές για παιχνίδι PC. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 199GB, αλλά μαζί με τα νέα patch ο αριθμός αυτός αυξήθηκε και άλλο. Η εταιρεία που αναπτύσσει τον τίτλο ασφαλώς θα γνωρίζει πόσο μεγάλη επιβάρυνση είναι αυτό για μια κοινή οικιακή γραμμή διασύνδεσης με το internet. 
   
  Ο διευθυντής επικοινωνίας της Infinity Ward, Ashton Williams, δήλωσε ότι σαρώνουν το παιχνίδι προκειμένου να αφαιρέσουν περιττό περιεχόμενο και φροντίζουν ώστε τα μελλοντικά patch να βελτιστοποιηθούν για εξοικονόμηση χώρου. Τουλάχιστον στις κονσόλες υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθούν κάποια στοιχεία του παιχνιδιού που δεν ενδιαφέρουν τους παίκτες.
   
  Η εγκατάσταση για το Warzone είναι 80-100GB, όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον, που δεν επιθυμεί να παίξει warzone, απλά να κατεβάσει το standalone παιχνίδι... Οι devs της Infinity Ward θα πρέπει να εστιάσουν σε αυτό το πρόβλημα και να προσπαθήσουν να το λύσουν. 

 • 4 6
  article-image

  H Intel επιμένει στο αφήγημα ότι το cinebench, οι περισσότεροι πυρήνες και νήματα επεξεργασίας δεν έχουν σημασία...

  Σε μια παρουσίαση για τους συνεργάτες της Intel διαμοιράστηκαν κάποια αμφιλεγόμενα slides. Πρόκειται για υλικό marketing που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Intel επικοινωνεί με τους επαγγελματικούς της συνεργάτες. Σε αυτά τα slides φαίνεται η προσπάθεια της Intel να εξηγήσει πώς ό,τι και αν κυκλοφορεί από την AMD αυτή την περίοδο, δεν έχει σημασία, μπροστά στην ανωτερότητα των Intel προϊόντων.
   

   
  Στο πρώτο slide η Intel αναφέρει τον έντονο ανταγωνισμό από τα προϊόντα αρχιτεκτονικής Zen 2 της AMD. Μάλλον είναι και το μοναδικό που δείχνει  την πραγματικότητα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που ακολουθούν.
   

   
  Σύμφωνα με την Intel, τα benchmarks όπως το Cinebench που δείχνουν την υπεροχή των επεξεργαστών Zen 2 της AMD και βασίζονται στην αξιοποίηση πυρήνων/νημάτων, δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία και δεν κάνουν τους επεξεργαστές της AMD καλύτερους. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι επιδόσεις σε εφαρμογές όπως τα προγράμματα Powerpoint, Chrome, Word, WinRAR, outlook, Skype.
   

   
  Η Intel ισχυρίζεται ότι εφαρμογές όπως τα προγράμματα Illustrator, Premiere, After Effects, Cinema4D επίσης δεν είναι σημαντικές, καθώς δεν χρησιμοποιούνται συχνά.
   

   
  Σύμφωνα με τη λογική της Intel, δεν αξίζει να αγοράσει κανείς έναν Ryzen 9 3950X με 750$ επειδή οι επιδόσεις του σε εφαρμογές περιήγησης διαδικτύου ή MS Office είναι μικρότερες σε σχέση με έναν i7-9700K. Είναι, βέβαια, απορίας άξιο το κατά πόσο κάποιος θα έδινε τόσα χρήματα για έναν επεξεργαστή 16c/32t για χρήση office ή για twitter...
   
  Με αυτά και αυτά, η Intel υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάποιος επεξεργαστής της AMD που να μπορεί να ανταγωνιστεί τον Core i9, καθώς οι Ryzen 9 επεξεργαστές τοποθετούνται στο επίπεδο επιδόσεων των Core i7 επεξεργαστών της Intel....
   

   
  Σχετικά με αυτό το διαφημιστικό υλικό της Intel, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση και το δημοφιλές κανάλι στο YouTube, HardwareUnboxed:
   
   

 • 8 17
  article-image

  Το καλύτερο Linux Mint όλων των εποχών είναι διαθέσιμο για download!

  H αναμονή τελείωσε και το Linux Mint 20 “Ulyana” είναι διαθέσιμο για download από τα επίσημα mirrors της διανομής, ώστε οι χρήστες να απολαύσουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις.
   
  Το Linux Mint 20 είχε εισέλθει σε beta φάση πριν δύο εβδομάδες, αλλά φαίνεται ότι όλα πήγαν καλά και οι υπεύθυνοι της διανομής ανέβασαν τα τελικά ISO αρχεία για Cinnamon, Xfce και MATE desktop environments στα κεντρικά mirrors της διανομής. 
   
  Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της έκδοσης 20, προς το παρόν, καθώς χρειάζεται χρόνος ώστε όλα τα επίσημα mirrors ανά τον κόσμο να συγχρονιστούν με τον κεντρικό download server. Ήδη όμως οι βιαστικοί μπορούν να κατεβάσουν τη διανομή ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις ήδη γνωστές βελτιώσεις της νέας έκδοσης.
   
  Το Linux Mint 20 βασίζεται στο Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) και προσφέρει 5ετή υποστήριξη με αναβαθμίσεις ασφαλείας, δηλαδή μέχρι το 2025. Ανάμεσα στις βελτιώσεις του λειτουργικού, περιλαμβάνονται η καλύτερη υποστήριξη για Nvidia GPUs και Nvidia Optimus, δυνατότητα κρυπτογράφησης του /home καταλόγου και μια νέα εφαρμογή διαμοιρασμού αρχείων, το Warpinator, που δεν απαιτεί την εγκατάσταση λογισμικού τοπικής δικτύωσης.
   
  Οι χρήστες του Linux Mint 20 θα έχουν, ακόμα, καλύτερη υποστήριξη HiDPI, βελτιωμένη υποστήριξη υψηλών αναλύσεων στο VirtualBox, βελτιώσεις στα εικονίδια συστήματος, ενεργοποίηση προτεινόμενων APT πακέτων, βελτιωμένο Gdebi εργαλείο για ευκολότερη εγκατάσταση των .deb πακέτων.
   
  Επιπρόσθετα, εισάγεται η καλύτερη υποστήριξη των μοντέρνων Electron εφαρμογών, μικροβελτιώσεις στις X εφαρμογές (Xreader, Xviewer και Xed) και υποστήριξη για επέκταση των backgrounds σε πολλαπλές οθόνες στο login.
   
  Το Linux Mint 20 έρχεται με τα τελευταία Cinnamon 4.6, ΜΑΤΕ 1.24 και Xfce 4.14 DE. Διατίθεται μόνο για 64-bit συστήματα, καθώς η υποστήριξη 32-bit σταμάτησε. Τέλος, δεν παρέχεται εξ ορισμού υποστήριξη για τα snap πακέτα του Ubuntu, για λόγους ασφαλείας (μπορεί όμως ο χρήστης να τα ενεργοποιήσει).
   
  Κάτω από το "καπό", για όλες τις εκδόσεις, βρίσκεται ο πυρήνας Linux 5.4 LTS που θα λαμβάνει αναβαθμίσεις μέχρι το 2025. Η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα του Linux Mint θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα. Το μονοπάτι αναβάθμισης από το Linux Mint 19.3 θα διατεθεί και αυτό εντός της εβδομάδας.
   
   
   
   


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.