Jump to content
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Articles

  Manage articles

  Latest news

 • 2 0
  article-image

  The Sale is on! Προσφορές από την GoodOffer24

  Ήρθε η ώρα για να αγοράσετε τα προγράμματα που πάντα θέλατε. Εκμεταλλευθείτε τώρα τις νέες προσφορές από το διαδικτυακό κατάστημα GoodOffer24, το οποίο βοηθά να εξοπλιστείτε για την εργασία σας στη δουλειά, στη παραλία ή από όπου σας κάνει κέφι, σε προσιτές τιμές και άμεση παράδοση, μιας και οι αγορές σας ολοκληρώνονται άμεσα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του δικτυακού τόπου, στο GoodOffer24.com.
  Οι νέες αυτές προσφορές είναι διαθέσιμες σε εσάς με τη χρήση του κωδικού TL30 ο οποίος σας εξασφαλίζει έκπτωση 30% σε επιλεγμένα προϊόντα και συνδυασμό προϊόντων της Microsoft, τα οποία εγγυώνται την αβασάνιστη εγκατάσταση και απρόσκοπτη λειτουργία όπου τα χρειαστείτε.
   
  Οι κωδικοί οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την ανοιξιάτικη προσφορά φαίνονται παρακάτω ενώ οι τιμές οι οποίες εμφανίζονται είναι τελικές και αναγράφονται δίπλα στο εκάστοτε link και θα είναι διαθέσιμες σε εσάς κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας στο check out.
   

   
  Πιο συγκεκριμένα, οι προσφορές (με χρήση πάντα του κωδικού TL30), έχουν ως εξής:
  Windows 10 Pro Professional CD-KEY (32/64 Bit)   10.77€ Windows 10 Enterprise 2019 LTSC 9.86€ Windows 10 Pro Professional CD-KEY (32/64 Bit) (2 PC) 15.39 € Windows 10 Home (32/64 Bit)  10.31€ Microsoft Office 2016 Pro Professional Plus CD-KEY (1 PC)  32.19€ Windows 10 Pro + Office 2016 Pro -Bundle 38.49€ windows 10 Home + office 2016 Pro - Bundle  39.69€ Microsoft Office 2019 Professional Plus CD-KEY (1PC)  33.59€ Windows 10 Pro + Office 2019 Pro - Bundle 39.19€  
  Υπενθυμίζουμε ότι το κατάστημα Goodoffer24 βρίσκεται στην διαδικτυακή αγορά εδώ και χρόνια πουλώντας αντικείμενα για παιχνίδια MMO, CD keys για video games και λογισμικό, δωροκάρτες κλπ. Τα προϊόντα παραδίδονται σε ψηφιακή μορφή στον χρήστη μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, ενώ έχει χτίσει πολύ καλό όνομα για την εξυπηρέτηση πελατών και τις τιμές του.
   
  Η διαδικασία χρήσης των κλειδιών είναι ιδιαίτερα απλή. Ο χρήστης κατεβάζει τις εκδόσεις των παραπάνω λειτουργικών από την Microsoft στον υπολογιστή του (φυσικά δωρεάν) και στη συνέχεια τις ενεργοποιεί με τα κλειδιά που αγοράζει από το κατάστημα Goodoffer24.
   
  Η ισχύς αυτών των κλειδιών είναι παγκόσμια και ισχύουν για μια μοναδική συσκευή του χρήστη (αποκλειστικά Windows για τις εκδόσεις του Office).
  Υπενθυμίζουμε ότι πρώτα κατεβάζετε τις εκδόσεις στον υπολογιστή σας και μετά τις ενεργοποιείτε με το κλειδί που αγοράσατε.
   
  Σημείωση: Πραγματοποιείτε τις συναλλαγές μέσω PayPal για την προστασία σας.
  Μάθετε περισσότερα στο www.GoodOffer24.com και επικοινωνήστε με το Customer Service στο [email protected]
   

 • 2 0
  article-image

  Black Friday με πολύ μεγάλες εκπτώσεις σε κλειδιά Windows και Office

  Από τη Black Friday δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το κατάστημα Keysoff, το οποίο προμηθεύει με γνήσια κλειδιά για Windows 10, Office και άλλα πολλά σε εξαιρετικές τιμές για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους με μικρό κόστος. Οι προσφορές ισχύουν μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2020 και ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά το κλειδί για Windows 10 με μόλις €7.27, αλλά και το κλειδί για Office 2016 με μόλις €21.27.
   

   
  Windows 10 Pro: Σε περίπτωση που ακόμα χρησιμοποιείτε το Windows 7 στον υπολογιστή σας, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι έχει σταματήσει η επίσημη υποστήριξη από τη Microsoft με αποτέλεσμα να είστε ευάλωτοι σε πολλούς κινδύνους. Στο κατάστημα Keysoff θα βρείτε εκδόσεις 32-bit και 64-bit του Windows 10 Pro στην εξαιρετική τιμή που είδαμε νωρίτερα €7,27.
   
  Windows 10 Pro για 2 υπολογιστές: Εάν έχετε στην κατοχή σας περισσότερους από έναν υπολογιστές, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε από το πακέτο των δύο κλειδιών που κοστίζει μόλις €11.27, όπερ σημαίνει ότι αναβαθμίζετε τον κάθε υπολογιστή σας με μόλις €5.63!
   
  Office 2016 Pro Plus: Μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσετε την πλήρη επαγγελματική σουίτα γραφείου της Microsoft (περιλαμβάνει Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook και Publisher) με μόλις €21.27.
   
  Office 2019 Pro Plus: Αν σας ενδιαφέρει η πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft Office με τις νέες λειτουργίες και το νέο design, τότε μπορείτε να την αποκτήσετε για μόλις €28.27.
   
  Εκτός από τα παραπάνω, στο κατάστημα Keysoff θα βρείτε πολλές ευκαιρίες σε άλλα προϊόντα χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα εκπτωτικά κουπόνια στο ταμείο.
   
  Με το κουπόνι BFLE45 κερδίζετε έκπτωση 45% για τα ακόλουθα (οι αναγραφόμενες τιμές είναι οι τελικές):
   
  l  Windows 10 Home  στα €8.76
  l  Windows 10 Home(2PC) στα €14.56(Ανά PC στα €7.28)
  l  Windows Server 2019 Standard στα €17.23
  l  Windows 10 Enterprise 2019 LTSC στα €9.80
  Με το κουπόνι BFLE58 η έκπτωση ανεβαίνει στο 58% για τα παρακάτω:
  l  Windows 10 Pro + Office 2016 Pro στα €26.68
  l  Windows 10 Home + Office 2016 Pro στα €26.96
  l  Microsoft Office 2016 (Home and Student) στα €32.25
  l  Windows 10 Pro + Office 2019 Pro στα €35.22
  l  Windows 10 Home + Office 2019 Pro στα €35.27
  l  Microsoft Office 2019 (Home and Student) στα €33.59
   
  Σχετικά με το keysoff.com
  Το κατάστημα διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα που σου στέλνει τον κλειδί μέσω email μέσα σε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αγοράς. Μη ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά και στο φάκελο Spam διότι καμιά φορά πηγαίνει εκεί. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με έμβασμα, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες ή PayPal (η προτεινόμενη επιλογή) και για οποιοδήποτε ζήτημα μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το κατάστημα στο [email protected] keysoff.com.
   
   
  Η διαδικασία είναι απλή: Πρώτα θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την έκδοση Windows 10 ή Office που σας ενδιαφέρει (Home, Pro, Office 2016 Pro, Office 2019 Pro) και στη συνέχεια θα την ενεργοποιήσετε με το κλειδί που αγοράζετε από το κατάστημα. Καλό είναι να γνωρίζετε πως τα κλειδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά τις περισσότερες φορές σε έναν υπολογιστή, επομένως, εάν κάνετε format τότε θα πρέπει να αγοράσετε άλλο κλειδί.

 • 2 0
  article-image

  To μετροπρόγραμμα 3DMark αποκτά δυνατότητα εκτίμησης επιδόσεων σε επιλεγμένα παιχνίδια

  Η UL Benchmarks κυκλοφόρησe μια σημαντική ενημέρωση στο 3DMark. Η νέα έκδοση 2.16.7094 προσθέτει μια επανασχεδιασμένη καρτέλα αποτελεσμάτων και εισάγει τη δυνατότητα εκτιμώμενης απόδοσης παιχνιδιών, η οποία σας επιτρέπει να επεκτείνετε τη βαθμολογία 3DMark με μια εκτίμηση απόδοσης πραγματικού παιχνιδιού. Η λειτουργία ξεκινά με εκτιμήσεις απόδοσης παιχνιδιού για πέντε δημοφιλείς τίτλους, "Apex Legends", "Battlefield V", "Fortnite", "Grand Theft Auto V" και "Red Dead Redemption 2." Μετά από μια εκτέλεση του μετροπρογράμματος, απλώς επιλέξτε ένα από αυτά τα παιχνίδια από ένα αναπτυσσόμενο μενού και την ανάλυση με τις προρυθμίσεις γραφικών από ένα άλλο. Το 3DMark θα σας δώσει έναν εκτιμώμενο αριθμό FPS, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική βαθμολογία 3DMark και τους αριθμούς απόδοσης των υποσυστημάτων (γραφικά, φυσική κ.λπ.). Σε αυτό το άρθρο, η UL Benchmark εξηγεί τη συσχέτιση μεταξύ της βαθμολογίας 3DMark και των αντίστοιχων εκτιμώμενων αριθμών καρέ για το "Fortnite".
   

   

   

 • 2 3
  article-image

  Απογοητευτική η (μη) διαθεσιμότητα και οι τιμές των AMD Radeon RX 6800(XT)

  H ΑΜD επιτέλους διαθέτει κάρτες γραφικών ικανές να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο με τις προτάσεις της Nvidia. Αποδεικνύεται, όμως, ότι δεν έχει και πολλή σημασία, καθώς κανείς δεν μπορεί να τις αγοράσει.
   
  Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος τυχερός καταφέρει να αγοράσει μια RX 6800 είτε RX 6800XT, οι τιμές στη λιανική είναι πολύ παραπάνω από τις τιμές MSRP, για παράδειγμα μια ASUS RX 6800 XT ROG πωλείται έναντι 900$, δηλαδή 250$ περισσότερα από την τιμή MSRP.
   
  Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η διαθεσιμότητα των νέων καρτών γραφικών της AMD είναι χειρότερη ακόμα και από αυτή των Αmpere καρτών γραφικών της Nvidia.
   

   
  Σύμφωνα με το κανάλι στο YouTube, HardwareUnboxed, κατόπιν συνομιλιών με την AMD, οι εκπρόσωποι της τελευταίας τους ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστούν από 4 έως 8 εβδομάδες προκειμένου να υπάρξει ικανή διαθεσιμότητα σε τιμές MSRP. 
   
  Φαίνεται, λοιπόν, ότι όλη η παραγωγή chip 7nm που πραγματοποιεί η AMD στην TSMC δεν επαρκεί για ικανές διαθεσιμότητες σε όλες τις αγορές που προσπαθεί να έχει παρουσία η εταιρεία: PlayStation 5, Xbox Series X, Zen 2 και Zen 3 επεξεργαστές, Threadripper και EPYC επεξεργαστές και τώρα Radeon RX 6800 series κάρτες γραφικών.

 • 5 0
  article-image

  Ξεκίνησαν οι "φθινοπωρινές" εκπτώσεις στο Steam. Αρκετές οι ενδιαφέρουσες προσφορές

  Αν και το φθινόπωρο βαίνει προς το τέλος του, εν όψει της αρχής του χειμώνα, στο Steam ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις. Οι προσφορές είναι ενδιαφέρουσες καθώς οι μειώσεις στις τιμές φτάνουν μέχρι και το 88%. Μεταξύ άλλων τίτλων, μπορείτε να αποκτήσετε τα:
   
  Shooters

   
  Far Cry 5 @ $11.99 (80% off) Doom Franchise Bundle @ $41.98 (72% off) Arma 3 And DLC Up To 75% Off  
  Simulators

   
  F1 2020 @ $29.99 (50% off) Euro Truck Sim 2 @ $4.99 (75% off) PC Building Simulator @ $9.99 (50% off)  
  Family Games

   
  Jackbox Games Up To 59% Off Fall Guys @ $15.99 (20% off)  
  VR

   
  Half Life: Alyx @ $44.99 (25% off) SUPERHOT @ $9.99 (60% off) Keep Talking And Nobody Explodes @ $7.49 (50% off)

 • 6 1
  article-image

  H TSMC συνεργάζεται με τις Google και AMD για την παραγωγή chips 3D πακετοποίησης

  Η κατασκευή chips πυριτίου αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε μέρα, με νέες προκλήσεις να εμφανίζονται συνεχώς. Απαιτεί τεράστιες επενδύσεις και τεράστιες γνώσεις για να διατηρηθεί στην αιχμή της τεχνολογίας μια εταιρεία παραγωγής τέτοιων προϊόντων. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, καμία εταιρεία δεν μπορεί να επιβιώσει μόνη της, οπότε εμφανίζονται κάποιες συνεργασίες. Από τη Nikkei Asia, έχουμε πληροφορίες ότι η Taiwanese Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) συνεργάζεται με την Google για να προωθήσει τη διαδικασία τρισδιάστατης παραγωγής chip, που λέγεται ότι ξεπερνά ορισμένες από τις δυσκολίες κατασκευής. Οι πηγές λένε επίσης ότι και η AMD συμμετέχει στη διαδικασία, καθιστώντας την Google και την AMD τους πρώτους πελάτες της προηγμένης σχεδίασης 3D chip. Οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν σχέδια για τον νέο τρόπο δημιουργίας προϊόντων πυριτίου και θα βοηθήσουν την TSMC να δοκιμάσει και να πιστοποιήσει τη διαδικασία.
   
  Η TSMC θα αναπτύξει την τεχνολογία παραγωγής 3D στο εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στην πόλη Miaoli, στο οποίο υποτίθεται ότι θα υλοποιηθεί μαζική παραγωγή το 2022. Με την Google και την AMD να είναι οι πρώτοι πελάτες της νέας τεχνολογίας 3D, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μοιάζουν τα νέα προϊόντα και πώς θα αποδίδουν. Η τρισδιάστατη προσέγγιση λέγεται ότι επιφέρει τεράστια αύξηση της υπολογιστικής ισχύος, ωστόσο χρειάζεται αρκετή υπομονή μέχρι να φτάσουν τέτοια προϊοντα στους τελικούς καταναλωτές.

 • 3 0
  article-image

  Το Smart Access Memory για τις κάρτες Radeon της AMD έρχεται στις μητρικές με chipset σειράς 400

  Η AMD ανακοίνωσε το Radeon Smart Access Memory (SAM) παράλληλα με τη σειρά RX 6800, ως δυνατότητα αύξησης της μνήμης βίντεο (VRAM) που είναι διαθέσιμη στη CPU. Το χαρακτηριστικό SAM είναι η εφαρμογή της AMD για τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους BAR που βρίσκεται στην προδιαγραφή PCI Express. Το AMD Smart Access Memory είναι διαθέσιμo μόνο όταν χρησιμοποιείτε επεξργαστή σειράς AMD Ryzen 5000 και μια κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 6800 σε συμβατή μητρική πλακέτα. Το χαρακτηριστικό αρχικά διαφημίστηκε ως αποκλειστική δυνατότητα των μητρικών σειράς 500, αλλά η AMD κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα ενημέρωση AGESA v2 1.1.0.0, η οποία θα επιτρέψει την υποστήριξη για SAM σε μητρικές κάρτες B450 και X470 με ενημέρωση BIOS. 
   
  Να έπαιξε άραγε το ρόλο του το γεγονός ότι και η Nvidia, προκειμένου να απαντήσει στην AMD, ανακοίνωσε αντίστοιχο χαρακτηριστικό που προφανώς θα είναι διαλειτουργικό;

 • 12 0
  article-image

  Let’s unfck the internet: Ένα κάλεσμα για δράση από το Mozilla Foundation

  Έχει πολύ θόρυβο εκεί έξω. Πλημμυρίζουμε με εντυπωσιακούς τίτλους κάθε λεπτό, κάθε μέρα. Θα μπορούσατε να κάνετε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, ταξινομώντας τα διασκεδαστικά, ενδιαφέροντα ή χρήσιμα μιμίδια, feeds και timelines από αυτά που πρέπει να πετάξετε στα σκουπίδια. Είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε και πού να βάλετε την ενέργειά σας. Με τόσο μεγάλο θόρυβο, χάος και διχόνοια, φαίνεται ότι ένα από τα μοναδικά πράγματα που έχουμε ως κοινό όλοι,  είναι να βασιζόμαστε στο Διαδίκτυο για να περιηγηθούμε σε ό, τι συμβαίνει στον κόσμο και στη ζωή μας.
   
  Αλλά το Διαδίκτυο δεν λειτουργεί.
   
  Δεν μιλάμε για το αν έχετε σήμα wi-fi ή αν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο για τη δουλειά ή για το σχολείο – με αυτήν την έννοια το Διαδίκτυο κάνει μια χαρά τη δουλειά του για τους περισσότερους από εμάς, συνδέοντας δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Για αυτό που μιλάμε είναι η μαγεία. Αυτή η καταπληκτική πύλη για την ανθρώπινη εμπειρία έχει γίνει ένα μέρος γεμάτο παραπληροφόρηση, διαφθορά και απληστία. Και τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει εκείνους με δύναμη – Big Tech, κυβερνήσεις και κακόβουλους – να γίνονται πιο κυρίαρχοι, πιο ανόητοι και πιο επικίνδυνοι. Αυτό είναι κρίμα, γιατί υπάρχουν ακόμη πολλά να γιορτάσουμε και να κάνουμε διαδικτυακά. Είτε να απολαμβάνουμε τα παράλογα – μακράς διάρκειας βίντεο με γάτες – είτε να αντιμετωπίζουμε μια κρίση, όπως η αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας πανδημίας, όλοι χρειαζόμαστε ένα Διαδίκτυο όπου οι άνθρωποι, όχι τα κέρδη, έρχονται πρώτοι.
   
  Ήρθε η ώρα να ακούσετε τον συναγερμό.
   
  Το Διαδίκτυο που ξέρουμε και αγαπάμε έχει γίνει fcked up.
   
  Let’s unfck it together.
   
  Σας ζητάμε να συμμετάσχετε και να ξεκινήσετε μια δράση  για να δημιουργήσετε ένα καλύτερο Διαδίκτυο.
   
   
  Ας πάρουμε τον έλεγχο από εκείνους που παραβιάζουν το απόρρητό μας για να μας πουλήσουν μόνο πράγματα που δεν χρειαζόμαστε. Ας εργαστούμε για να εμποδίσουμε εταιρείες όπως το Facebook και το YouTube να συμβάλουν στην καταστροφική εξάπλωση παραπληροφόρησης και πολιτικής χειραγώγησης. Ήρθε η ώρα να ελέγξουμε αυτό που κάνουμε και να βλέπουμε στο διαδίκτυο και να μην αφήσουμε τους αλγόριθμους να μας τροφοδοτούν ό, τι θέλουν.
   
  Πιθανότατα δεν γνωρίζετε το όνομα Mozilla. Ίσως γνωρίζετε τον Firefox. Αλλά είμαστε εδώ, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο Διαδίκτυο, για σχεδόν είκοσι χρόνια. Είμαστε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υπάρχει με μοναδικό σκοπό την προστασία του Διαδικτύου. Τα προϊόντα μας, όπως το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το απόρρητό σας. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι μπορείτε να υπάρχει μια επιχείρηση ηθικής τεχνολογίας που λειτουργεί για να κάνει το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας. Υποστηρίζουμε τους ανθρώπους, όχι το κέρδος.
   
  Αλλά δεν μπορούμε να πολεμήσουμε μόνοι μας σε αυτόν τον αγώνα. Οι κυρίαρχες εταιρίες τεχνολογίας έχουν γίνει πολύ μεγάλες. Σε χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που καταλαβαίνουν τι είναι να είναι μέρος κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους. Άτομα που αγαπούν το Διαδίκτυο και εκτιμούν τη μαγεία του. Άτομα που αναζητούν μια εταιρεία που μπορούν να υποστηρίξουν επειδή είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά.
   
  Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από προκλητική γλώσσα για να γίνει αυτό πραγματικό. Γι ‘αυτό στην καρδιά αυτής της εκστρατείας υπάρχουν τρόποι που όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε στην αλλαγή του Διαδικτύου προς το καλύτερο. Αυτό είναι όλο: δουλεύουμε μαζί για να σώσουμε το Διαδίκτυο.
   

   
  Αρχικά, σας δίνουμε πέντε συγκεκριμένους  τρόπους για να ανακτήσετε ό, τι είναι καλό για τη ζωή στο διαδίκτυο, ξεκαθαρίζοντας τα κακά:
  Καταγράψτε τις πολιτικές διαφημίσεις που είναι υπεύθυνες για παραπληροφόρηση: Εγκαταστήστε την επέκταση του Firefox που καταγράφει τις πολιτικές διαφημίσεις που βλέπετε στο Facebook σε μια δημόσια βάση δεδομένων, ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται. Παρακολουθήστε το Social Dilemma στο Netflix και διαβάστε τις προτεινόμενη βιβλιογραφία μας από διαφορετικές φωνές: Αυτό το δημοφιλές ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα ζητήματα της οικονομίας της προσοχής και η συλλογή μας διευρύνει τη συζήτηση φέρνοντας περισσότερες προοπτικές σε αυτόν τον προβληματισμό. Αποκτήστε την επέκταση Container Facebook: Αποτρέψτε το Facebook να σας ακολουθεί στον υπόλοιπο ιστό – το οποίο μπορούν να κάνουν ακόμη και αν δεν έχετε λογαριασμό. Κάντε Flag τις κακές προτάσεις βίντεο του YouTube: Αυτή η επέκταση σας επιτρέπει να αναφέρετε δυσάρεστα βίντεο που σας προτείνει, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε τη μηχανή για όλους. Επιλέξτε ανεξάρτητη τεχνολογία: Μάθετε περισσότερα για άλλες ανεξάρτητες εταιρείες τεχνολογίας και τα προϊόντα τους. Όπως τα ψώνια από τοπικά καταστήματα, η χρήση προϊόντων όπως ο Firefox είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ψηφίσετε με τη συνείδησή σας στο διαδίκτυο.  
  Θα ενημερώνουμε τη λίστα συχνά με νέους και έγκαιρους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναλάβετε δράση, επομένως ελέγχετε τακτικά και προσθέστε σελιδοδείκτες ή αποθηκεύστε τη σελίδα του Unfck The Internet.
   
  Πείτε στους φίλους σας, στους συναδέλφους σας και στις οικογένειές σας. Πείτε στον κόσμο ότι έχετε κάνει την επιλογή «Διαδίκτυο» με τις αξίες σας και καλέστε τους να κάνουν το ίδιο.
   
  Ήρθε η ώρα το Διαδίκτυο να γίνει unfcked. Για τα παιδιά μας, για την κοινωνία, για το κλίμα. Για τις γάτες.
   
  Άδεια χρήσης περιεχομένου: CC-BY-SA
   

 • 4 0
  article-image

  Οι τιμές των γκοφρετών πυριτίου 200mm αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% το 2021

  Τα εργοστάσια ημιαγωγών στο σύνολό τους ετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές των γκοφρετών 8 ιντσών (200mm) από το 2021. Μια έκθεση του DigiTimes ρίχνει φως σε διάφορες τέτοιες εταιρείς, όπως η UMC (United Microelectronics), η Global Foundries και η Vanguard International Semiconductor (VIS). Οι τιμές γκοφρετών (wafers) 8 ιντσών αυξήθηκαν κατά 10-15% το 4ο τρίμηνο του 2020, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση κατά 20-40% το 2021. Τα εργοστάσια αυτά συνήθως δεν χρησιμοποιούν κατ 'αποκοπή τιμές, αντ' αυτού καθορίζουν τις τιμές ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις σχεδιασμού μιας παραγγελίας (από έναν σχεδιαστή χωρίς εργοστάσιο παραγωγής - fabless).
   
  Η βιομηχανία ημιαγωγών βασίζει τη λειτουργία της στην κλίμακα ολοκλήρωσης (λιθογραφία) των chip και στα μεγέθη γκοφρετών (wafers). Αυτό το άρθρο του Telescope Magazine παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τυπικές περιπτώσεις χρήσης για κάθε μέγεθος γκοφρέτας. Παρ' όλο που αφορά αυστηρά στην τιμολόγηση των γκοφρετών 8 ιντσών (200 mm), μια επικείμενη αύξηση των τιμών στον κλάδο των ημιαγωγών μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στο κόστος εργασίας. Η TSMC, για παράδειγμα, σχεδιάζει να εφαρμόσει αύξηση μισθών 20% για το προσωπικό της το 2021.
   
  Ας ελπίσουμε όλα αυτά να μην μεταφραστούν σε αυξήσεις στις τιμές πώλησης των CPU, GPU και άλλων υποσυστημάτων που χρησιμοποιούμε στα PC μας.

 • 1 8
  article-image

  To Bitcoin φτάνει τα 19Κ $ και ετοιμάζεται για τα 20Κ $ και νέο ιστορικό υψηλό!

  Tο Bitcoin είχε μεγάλη  άνοδο τους τελευταίους 6 μήνες, καθώς ο πατέρας όλων των κρυπτονομισμάτων ανέβηκε κατά 120% από τον Μάιο του 2020 - φτάνοντας τα 19.196 δολάρια στις 24 Νοεμβρίου.
   

   
  Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Bitcoin ξεπερνά τα 19.000 $ εδώ και 3 χρόνια. Η τελευταία φορά που έφτασε σε μια τέτια χρηματιστηριακή αξία ήταν τον Δεκέμβριο του 2017.
   
  Πριν από λίγες εβδομάδες, το PayPal ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τα κρυπτονομίσματα για αγορές και πωλήσεις το 2021. Παράλληλα, το PayPal επέτρεψε σε όλους τους χρήστες των ΗΠΑ να αγοράσουν, να πουλήσουν και να κρατήσουν κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin. Μετά από  μια τέτοια εξέλιξη είναι πολύ πιθανό το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να "πιάσει" ιστορικό υψηλό πριν την αλλαγή του έτους.

   

 • 8 7
  article-image

  H πιστοποίηση 80 plus θα κοστίζει ακριβότερα, κάτι που πιθανόν να επηρεάσει τις τιμές των τροφοδοτικών

  Το πρόγραμμα με το λογότυπο 80 Plus, από την Plug Load Solutions, έχει γίνει πανταχού παρόν μέσο για τους καταναλωτές προκειμένου να βαθμολογήσουν τη λειτουργική ποιότητα των μονάδων τροφοδοσίας υπολογιστή (PSU). Το PSU είναι ένα ζωτικό μέρος του PC, καθώς. όταν είναι καλής ποιότητας. εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσετε για χρόνια και τροφοδοτεί αξιόπιστα όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή σας. Το 80 Plus περιορίζεται στην ηλεκτρική απόδοση μεταγωγής του PSU, ως μονάδα βαθμολόγησης, και εκχωρεί έναν από τους έξι βαθμούς, οι οποίοι είναι πιθανότατα πιο εύκολο να κατανοήσουν οι καταναλωτές σε σχέση με άλλες βαθμολογήσεις από τεχνικά ανώτερους οργανισμούς πιστοποίησης, όπως η Cybenetics. Ένα ερευνητικό άρθρο στο Igor's Lab αποκαλύπτει ότι ο φορέας αδειοδότησης του λογότυπου 80 Plus έχει προφανώς αυξήσει σημαντικά τα τέλη αδειοδότησης, τα οποία οι κατασκευαστές PSU ενδέχεται να μεταβιβάσουν στους καταναλωτές, ειδικά στην περίπτωση ορισμένων από τα μοντέλα μικρότερης παραγωγής.
   
  Το άρθρο του Igor's Lab αναφέρει ένα έγγραφο πολιτικής αδειοδότησης και πιστοποίησης 80 Plus για να αποκαλύψει τη δομή κόστους για την πιστοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του τι κοστίζει για έναν κατασκευαστή να εγγραφεί (εφάπαξ χρέωση άδειας) και τέλη δοκιμής ανά μονάδα. Η "μονάδα" εδώ αναφέρεται σε ένα μεμονωμένο SKU, είναι μια κατ' αποκοπή χρέωση και δεν ισχύει για πωλήσεις ανά μονάδα. Επομένως, κάθε παραλλαγή ενός μοντέλου (SKU) πρέπει να πιστοποιείται ξεχωριστά (για παράδειγμα, η σειρά HX της Corsair θα ήταν μοντέλο και τα HX750W και HX850W θα ήταν "παραλλαγές" και αντιμετωπίζονται ως δύο ξεχωριστές πιστοποιήσεις).
   

   
  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Plug Load Solutions αύξησε την τιμή πιστοποίησης ανά SKU κατά 3 φορές. Για ένα νέο μοντέλο που κυκλοφόρησε μετά το 2021, αυτό θα σήμαινε αύξηση των κατ 'αποκοπή τελών αδειοδότησης κατά δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Εάν ένας κατασκευαστής κυκλοφορήσει ένα PSU σε 450 W, 550 W, 650 W, 750 W, 850 W και 1000 W, πληρώνει κατ' αποκοπή 21.000 $. Είναι ενδιαφέρον ότι το Igor's Lab αναφέρει ότι ένας κατασκευαστής πρέπει να πληρώσει τα τέλη αδειοδότησης ακόμη και για ένα μοντέλο OEM / whitebox PSU που έχει ήδη πιστοποιηθεί από το 80 Plus. Το "OEM" αναφέρεται εδώ στους CWT, Seasonic, HEC, Fortron κ.λπ., οι οποίοι κατασκευάζουν PSU για άλλους. Εάν ένα γενικό πιστοποιημένο μοντέλο 650 W επαναπροσδιορίζεται από τρίτο κατασκευαστή, επιβάλλονται τέλη αδειοδότησης εκ νέου για κάθε μάρκα.

 • 6 5
  article-image

  Η Nvidia GeForce RTX 3060 Ti φωτογραφίζεται, πριν την επίσημη κυκλοφορία που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου

  Η επερχόμενη NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition έκανε την εμφάνισή της, πριν από την κυκλοφορία της στις 2 Δεκεμβρίου. Η επερχόμενη κάρτα γραφικών διαθέτει το GA104-200 GPU σε συνδυασμό με 8 GB μνήμης GDDR6 14 Gbps σε δίαυλο 256-bit. Η ψύξη της RTX 3060 TI Founders Edition είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή της RTX 3070 Founders Edition, εκτός από ένα ελαφρώς πιο ασημί σχέδιο στην 3060 Ti. Η RTX 3060 Ti Founders Edition φημολογείται ότι θα πωλείται στη λιανική έναντι 399 USD και περιλαμβάνει 4864 πυρήνες CUDA, 152 πυρήνες Tensor και 38 πυρήνες RT. Όλα αυτά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της NVIDIA, θα επιτρέψουν στην RTX 3060 Ti να έχει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την, προηγούμενης γενιάς, RTX 2080 SUPER.
   
   

   

   

   


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.