• Μένουν λίγες μέρες μέχρι και την επίσημη παρουσίαση των AMD Ryzen και εκτός από διάφορες διαρροές όσον αφορά τους νέους επεξεργαστές της AMD, υπάρχουν και πολλές διαρροές όσον αφορά τις μητρικές που θα τους φιλοξενήσουν. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές ετοιμάζουν πλήθος μοντέλων για όλες τις τσέπες, φωτογραφίες των οποίων διαρρέουν συνεχώς στο διαδίκτυο. Μάλιστα η Biostar έχει ήδη προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση των νέων μοντέλων της. Ένα συγκεντρωτικό αυτών των φωτογραφιών και πληροφοριών, δημοσίευσε πριν λίγη ώρα το wccftech.
   
  Στο άρθρο του wccftech θα διαβάσετε αρχικά κάποιες πληροφορίες για τα νέα chipsets της νέας πλατφόρμας, ενώ ακολουθεί ογκώδες φωτογραφικό και όχι μόνο υλικό, από μητρικές της ASUS, της ASRock, της MSI, της Gigabyte και της Biostar. Οι τιμές των μητρικών θα ξεκινάνε από αρκετά χαμηλά, κάτω από $59, ενώ μοντέλα που θα κινούνται άνω των $59 με το B350 chipset, θα επιτρέπουν ακόμα και υπερχρονισμό. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι Ryzen θα είναι ξεκλείδωτοι. Λίγες πληροφορίες για αυτούς υπάρχουν στο τέλος του εν λόγω άρθρου. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση της Biostar εδώ ή να επισκεφτείτε τις επίσημες σελίδες των μοντέλων της για πιο αναλυτικές πληροφορίες:  Racing X370GT7, X370GT5, X370GT3, B350GT5 και B350GT3
   

   

   

   

   

  Πριν μερικά χρόνια το 3D printing φαινόταν να φέρνει μια μικρή επανάσταση στον χώρο της εκτύπωσης. Δεν κατάφερε όμως ακόμα να έχει την διάδοση που πολλοί θα ήλπιζαν ή θα περίμεναν, με τους καλούς 3D εκτυπωτές για οικιακή χρήση να παραμένουν μάλλον ακριβοί για τον μέσο καταναλωτή. Μία από της γνωστές εταιρίες του χώρου, η Makerbot, προχώρησε σε σημαντική μείωση του προσωπικού της.
   
  Η Makerbot, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 100 χιλιάδες 3D printers έως σήμερα, ήταν μια από τις γνωστότερες εταιρίες, με μεγάλο μερίδιο αγοράς στην αγορά των desktop 3D printers, που όμως διαρκώς μειωνόταν. Το 2013 εξαγοράστηκε από την  Stratasys, αλλά συνέχισε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα. Πέρσι η εταιρία αναγκάστηκε να κλείσει ένα νέο εργοστάσιο στο Μπρούκλιν, σε λιγότερο από έναν χρόνο από όταν το άνοιξε, ενώ η τωρινή ανακοίνωση μείωσης προσωπικού είναι η τέταρτη και θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού της κατά 30%. Η εταιρία πλέον υπολογίζεται να απασχολεί λιγότερο από 100 άτομα.
   
  Το 2015 πωλήθηκαν 278 χιλιάδες 3D printers και αν και η αύξηση σε σχέση με το 2014 ήταν υψηλή, ακόμα τα νούμερα είναι χαμηλά. Επιπλέον, πιθανολογείται ότι η αύξηση αυτή οφείλεται σε αύξηση ζήτησης από κατασκευαστές για δημιουργία πρωτότυπων, καθώς και για χρήση στον τομέα της εκπαίδευσης, όχι από τελικούς καταναλωτές. Η Makerbot στοχεύει πλέον να περιοριστεί σε αυτές τις δύο αγορές, στην επαγγελματική και σε αυτή της εκπαίδευσης, αφήνοντας πίσω της την αγορά των 3D printers για οικιακούς καταναλωτές, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της. Τα τελευταία της προϊόντα είναι τα  Replicator+ and Mini+ που όμως κατασκευάζονται από την εταιρία Jabil.
   

   
  Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα όσον αφορά το 3D printing, προτείνεται να διαβάσετε το εξαιρετικό review της @karmen1983 για τον Wanhao Duplicator i3 V2.

  Το δικό της video conferencing service ανακοίνωσε η Amazon

  Από yanni, στην ενότητα Ειδήσεις,

  Η Amazon ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία με την οποία μπορεί κάποιος να πραγματοποιεί κλήσεις φωνής και βίντεο, καθώς και να μοιράζεται την οθόνη του. Η νέα αυτή υπηρεσία ονομάζεται Chime και στοχεύει κυρίως στις επιχειρήσεις. Το Amazon Chime έρχεται να ανταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, τα ήδη διαθέσιμα Skype, Google Hangouts, GoToMeeting, Zoom και WebEx της Cisco.
   
  Το Amazon Chime έρχεται να προστεθεί στα ήδη διαθέσιμα Amazon Web Services, όπως το WorkMail και το WorkSpaces.  Το Amazon Chime θα είναι διαθέσιμο για συσκευές που θα τρέχουν iOS, Android, macOS και Windows. Θα υπάρχει μια βασική δωρεάν έκδοση για βιντεοκλήσεις και ανταλλαγές μηνυμάτων δύο ατόμων, μια έκδοση Plus με επιπλέον χαρακτηριστικά και κόστος $2,5 τον μήνα ανά χρήστη, καθώς και μια Pro έκδοση που θα επιτρέπει video conferencing με έως και 100 άτομα, πολλές επιπλέον δυνατότητες και κόστος $15 τον μήνα ανά χρήστη. Μια σύγκριση των χαρακτηριστικών των τριών εκδόσεων μπορείτε να δείτε εδώ. 
   

   
  Η Amazon θεωρεί ότι το Chime μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες από τις ήδη διαθέσιμες ανταγωνιστικές λύσεις στην αγορά, με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και υψηλής ποιότητας ήχο και υψηλής ανάλυσης βίντεο, χάρη στους πανίσχυρους servers που διαθέτει η εταιρία για τις διαδικτυακές της υπηρεσίες.
   
   

  Kodak tablets για την Ευρωπαϊκή αγορά από την... Archos

  Από yanni, στην ενότητα Ειδήσεις,

  Οι εποχές αλλάζουν και η Kodak από μια μεγάλη και πρωτοπόρος εταιρία, πλέον είναι μια εταιρία που δίνει το brand name της σε άλλες εταιρίες, ώστε αυτές να παρουσιάσουν νέα "Kodak" προϊόντα. Η τελευταία σχετική συμφωνία της Kodak, είναι με την Γαλλική Archos, η οποία θα αποκτήσει την άδεια να κατασκευάζει tablets για την Ευρωπαϊκή αγορά, που θα φέρουν την επωνυμία "Kodak".
   
  Αυτή δεν είναι η πρώτη συμφωνία της Kodak αυτού του τύπου, όσον αφορά προϊόντα για την mobile αγορά. Η Kodak είχε έρθει σε συμφωνία με την Bullitt Group, ώστε η τελευταία να σχεδιάσει και να κατασκευάζει το Kodak Ektra. Τα νέα tablets από την Archos αναμένεται να τρέχουν το Google Android και να διαθέτουν και 3G σύνδεση. Τα νέα tablets θα επικεντρώνουν στον τομέα της κάμερας, έχοντας 8MP κάμερα στο πίσω μέρος τους και εγκατεστημένες εφαρμογές που θα επιτρέπουν στους κατόχους των tablets να επεξεργαστούν τα βίντεο και τις φωτογραφίες τους.
   

   
  Τα νέα αυτά tablets αναμένονται να είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή αγορά πριν το καλοκαίρι.
  Αν σκέφτεστε να φτιάξετε κάποιο μικρών διαστάσεων gaming PC, η MSI έρχεται με την νέα της σειρά καρτών γραφικών Aero ITX, να σας προτείνει λύσεις όσον αφορά την κάρτα γραφικών. Η νέα σειρά περιλαμβάνει μοντέλα με GPUs της Nvidia και όπως υποδηλώνει η ονομασία της, είναι σχεδιασμένη για χρήση σε συστήματα ITX περιορισμένων διαστάσεων.
   
  Συνολικά η σειρά Aero ITX περιλαμβάνει οκτώ μοντέλα. Μία GTX 1050, μία GTX 1050 Ti, τέσσερις GTX 1060, καθώς και δύο GTX 1070.
   

   

   
  MSI GeForce GTX 1070 AERO ITX 8G OC: Base / Boost of 1721MHz / 1531MHz MSI GeForce GTX 1070 AERO ITX 8G: Base / Boost of 1683MHz / 1506MHz  
  Όπως βλέπουμε και παραπάνω, από τα δύο μοντέλα GTX 1070, το ένα είναι υπερχρονισμένο, ενώ το άλλο έρχεται στις στοκ συχνότητες. Και τα δύο πάντως διαθέτουν το ίδιο PCB. Παρόλο το μικρό τους μέγεθος και το ότι διαθέτουν μόνο έναν ανεμιστήρα, υποστηρίζουν Zero Frozr τεχνολογία για αθόρυβη λειτουργία.
   

   
  MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC: Base / Boost of 1759MHz / 1544MHz MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G: Base / Boost of 1721MHz / 1531MHz MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 3G OC: Base / Boost of 1759MHz / 1544MHz MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 3G: Base / Boost of 1708MHz / 1506MHz  
  Παρόμοια τακτική ακολουθεί η MSI και στην περίπτωση των GTX 1060. Έτσι υπάρχουν δύο διαφορετικές GTX 1060, μία με 3GB μνήμη και μία με 6GB μνήμη και η κάθε μία από αυτές έρχεται τόσο σε υπερχρονισμένη έκδοση όσο και σε στοκ. Συνολικά τέσσερα μοντέλα. Και εδώ υποστηρίζεται η τεχνολογία Zero Frozr.
   

   
  MSI GeForce GTX 1050 Ti AERO ITX 4G OC: Base / Boost of 1455MHz / 1341MHz MSI GeForce GTX 1050 AERO ITX 2G OC: Base / Boost of 1518MHz / 1404MHz  
  Τέλος, έχουμε μία GTX 1050Ti καθώς και μία απλή GTX 1050 και οι δύο υπερχρονισμένες. Είναι τα μόνα μοντέλα της σειρά Aero ITX που δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία Zero Frozr.
   

   

   
   
  Review της GTX 1060 Aero ITX μπορείτε να διαβάσετε στο Guru3D.
  Η Team Group είχε ανακοινώσει την σειρά μνημών DDR4 υψηλών επιδόσεων, T-FORCE, τον προηγούμενο Οκτώβριο. Η σειρά περιλάμβανε πέντε υπό κατηγορίες προιόντων, εκ των οποίων οι δύο ήταν η σειρές DARK και DARK PRO. Η Team Group έρχεται τώρα να ανακοινώσει μια ακόμα σειρά DARK, η οποία διαθέτει πιστοποίηση ASUS ROG.
   
  Όπως αναφέρει η Team Group, οι μνήμες δοκιμάστηκαν εκτεταμένα από την ASUS προκειμένου να λάβει αυτή την πιστοποίηση. Οι νέες αυτές DARK είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε σε συνδυασμό με μια μητρική της ASUS να είναι σε θέση να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις.
   

   
  Η σειρά T-FORCE DARK, διαθέτει heat spreader ιδιαίτερης σχεδίασης, το οποίο σύμφωνα με την Team Group, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση επιτυγχάνει και καλύτερη ψύξη έναντι άλλων heat spreaders της αγοράς.
   
  Ειδικότερα η σειρά T-FORCE DARK με πιστοποίηση ROG, έχει συχνότητα λειτουργίας που ξεκινάει από DDR4-3000, αλλά είναι βελτιστοποιημένη έτσι ώστε να υπερχρονίζεται αυτόματα σε μια μητρική της σειράς ASUS ROG Maximus VIII Z170 ή Z270 κατά το boot, επιτρέποντας στους κατόχους της μνήμης να απολαμβάνουν τις αυξημένες επιδόσεις με το που ξεκινούν το σύστημά τους.
   
  Για περισσότερες πληροφορίες για τις μνήμες της σειράς T-FORCE, μπορείτε να δείτε το σχετικό θέμα στις ειδήσεις εδώ. Για τις νέες μνήμες T-FORCE DARK με πιστοποίηση ROG, μπορείτε να πάτε στην επίσημη σελίδα του κατασκευαστή εδώ.
   

  Οι  ερευνητές της ESET ανακάλυψαν μια νέα και επικίνδυνη εφαρμογή που στοχοποιεί συσκευές Android, εξαπατώντας ανυποψίαστους χρήστες, οι οποίοι αφού το εγκαταστήσουν, αναγκάζονται να πληρώσουν λύτρα για τις κινητές συσκευές τους ή βρίσκουν άδειους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Το trojan, που εντοπίστηκε από το λογισμικό ασφαλείας της ESET ως Android / TrojanDownloader.Agent.JI, εξαπλώνεται μέσω παραβιασμένων ιστοσελίδων και εμφανίζεται ως μια ενημέρωση του Flash Player. Πρόκειται για μία από τις απειλές για Android που θα παρουσιαστούν από την ESET στο Mobile World Congress.
   
   
  Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου.
   
  Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2017 – Οι ερευνητές της ESET ανακάλυψαν μια νέα και επικίνδυνη εφαρμογή που στοχοποιεί συσκευές Android προχωρώντας σε λήψη και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού. Το trojan, που εντοπίστηκε από το λογισμικό ασφαλείας της ESET ως Android / TrojanDownloader.Agent.JI, εξαπλώνεται μέσω παραβιασμένων ιστοσελίδων και εμφανίζεται ως μια ενημέρωση του Flash Player. Πρόκειται για μία από τις απειλές για Android που θα παρουσιαστούν από την ESET στο Mobile World Congress.
   

  Εικόνα 1: Ψεύτικο update Flash Player όπως εμφανίζεται στην οθόνη
   
  Αφού εγκατασταθεί, το κακόβουλο λογισμικό δημιουργεί στο Android μία ψεύτικη υπηρεσία για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας παρακινώντας το θύμα να της δώσει πρόσβαση στις λειτουργίες του Android Accessibility. Αν ο χρήστης δώσει άδεια στις δυνατότητες «Monitor your actions», «Retrieve window content» και «Turn on Explore by Touch» ο εισβολέας μπορεί να μιμηθεί τις ενέργειες του χρήστη εμφανίζοντας στην οθόνη ό,τι θέλει.
   
  « Σε περιπτώσεις που ερευνήσαμε, αυτό το trojan δημιουργήθηκε για να κατεβάσει ένα άλλο trojan που είχε σχεδιαστεί για να αποσπάσει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς. Ωστόσο, μόνο μια μικρή αλλαγή στον κώδικα θα σήμαινε μόλυνση του χρήστη με spyware ή ransomware» προειδοποιεί ο Lukáš Štefanko, Malware Researcher της ESET, επικεφαλής της ανάλυσης.
   
  H βασική ένδειξη ότι μια συσκευή έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό αποτελεί η παρουσία της επιλογής «Saving Battery» μεταξύ των υπηρεσιών στο μενού Accessibility. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο χρήστης πρέπει είτε να χρησιμοποιήσει μια αξιόπιστη εφαρμογή ασφάλειας για κινητά, όπως το ESET Mobile Security & Antivirus για να αφαιρέσει την απειλή, είτε να απεγκαταστήσει την εφαρμογή πηγαίνοντας στο Ρυθμίσεις -> Διαχείριση εφαρμογών -> Flash-Player.
   
  Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει εξαπατηθεί παραχωρώντας στην εφαρμογή δικαιώματα διαχείρισης της συσκευής, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσει καταρχήν τα δικαιώματα διαχειριστή, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια -> Flash-Player.
   
  «Δυστυχώς, η απεγκατάσταση του downloader δεν αφαιρεί τις κακόβουλες εφαρμογές που πιθανά έχει ήδη εγκαταστήσει. Όπως ισχύει και για το downloader, ο καλύτερος τρόπος για τον καθαρισμό της συσκευής είναι να χρησιμοποιηθεί μία λύση ασφάλειας για κινητά» συνιστά ο Lukáš Štefanko.
   
  Οι ειδικοί της ESET έχουν ετοιμάσει μια σειρά από βασικές συμβουλές για την πρόληψη της μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό που επιτίθεται σε κινητά:
  Κατεβάστε εφαρμογές ή ενημερώσεις μόνο από αξιόπιστη πηγή - στην περίπτωση του update του Adobe Flash Player, το μόνο ασφαλές μέρος είναι το επίσημο site της Adobe. Να ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής σας
  Δώστε προσοχή στην πρόσβαση και τα δικαιώματα που ζητούν να αποκτήσουν οι εφαρμογές σας.
  Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση Mobile Security.
   
  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επικίνδυνο downloader ή για την προληπτική τεχνολογία της ESET. Oι ειδικοί της ESET θα βρίσκονται στο φετινό Mobile World Congress προσφέροντάς πληροφορίες για την ασφάλεια των κινητών.

  Η D-Link ξεκινά τη διάθεση της κάμερας Omna 180

  Από yanni, στην ενότητα Ειδήσεις,

  Η D-Link ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να διατίθεται η νέα της κάμερα Omna 180 Cam HD (DSH-C310), η οποία υποστηρίζει το Homekit της Apple. Η νέα αυτή κάμερα ασφαλείας, επιτρέπει στους χρήστες της να μπορούν να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σπίτι τους, όπου και αν βρίσκονται. Στα χαρακτηριστικά της κάμερας περιλαμβάνονται θέαση 180-μοιρών, δυναμικό streaming βίντεο, αμφίδρομη επικοινωνία ήχου, νυχτερινή λήψη,  ανίχνευση κίνησης, αλλά και καταγραφή τοπικά σε μια micro SDXC.
   
  Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της D-Link.
   
  Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2017 – Η D-Link Corporation ανακοίνωσε ότι η νέα κάμερα Omna ™ 180 Cam HD (DSH-C310) είναι διαθέσιμη από σήμερα για αγορά online στο Apple.com, ενώ αργότερα μέσα στο μήνα θα είναι διαθέσιμη και σε καταστήματα της Apple παγκοσμίως. Η κάμερα Omna 180 Cam HD είναι η πρώτη από τις συσκευές της οικογένειας Omna της D-Link που υποστηρίζουν το HomeKit και αποτελεί μία εύκολη και αξιόπιστη λύση για την ξέγνοιαστη παρακολούθηση του σπιτιού και του γραφείου. Η Omna υποστηρίζει την πλατφόρμα HomeKit επιτρέποντας στους χρήστες να «βρίσκονται πάντα στο σπίτι τους», ενώ διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας με κρυπτογράφηση δεδομένων end-to-end, καθώς και ταυτοποίηση των συσκευών iPhone ή iPad για άμεση σύνδεση με τη κάμερα. Οποτεδήποτε ανιχνεύεται κίνηση, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις με τη μορφή rich notification στην οθόνη κλειδώματος μέσω της εφαρμογής Apple Home, έχοντας μία ζωντανή εικόνα για το τι συμβαίνει στο χώρο τους, σε πραγματικό χρόνο. *
   
  Διαθεσιμότητα
  Η κάμερα Omna 180 Cam HD είναι άμεσα διαθέσιμη για αγορά στο Apple.com και αναμένεται να είναι διαθέσιμη στα υπόλοιπα καταστήματα Apple στα τέλη του μήνα.
   

  Κύρια χαρακτηριστικά της D-Link Omna 180 Cam HD (DSH-C310)
  Η Omna υποστηρίζει την πλατφόρμα HomeKit επιτρέποντας στους χρήστες να «βρίσκονται πάντα στο σπίτι τους». Η δυνατότητα να παρακολουθούν τα πάντα από την iOS συσκευή, τους δίνει την αίσθηση της διαρκούς ασφάλειας, καθώς μπορούν να ρίχνουν μία ματιά στο μωρό στο παιδικό δωμάτιο, ή σε ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, να ελέγξουν το σκύλο στο σαλόνι, ή απλά να σιγουρευτούν ότι το σπίτι τους είναι ασφαλές ενώ λείπουν σε διακοπές.1
  Θέαση 180-μοιρών – Η ονομασία Omna προέρχεται από τη λατινική λέξη «omnis» που σημαίνει πλήρης, ολοκληρωμένος. Οι περισσότερες κάμερες προσφέρουν περιορισμένους φακούς με πεδίο 130 μοιρών, σε αντίθεση με τις μοναδικές λύσεις της D-Link με θέαση 180 μοιρών και τεχνολογία de-warping ώστε ο χρήστης να μπορεί να δει σχεδόν τα πάντα.
  Δυναμικό Streaming βίντεο - Το bitrate του βίντεο προσαρμόζεται συνεχώς στο διαθέσιμο bandwidth για να διασφαλίσει άψογες επιδόσεις.
  Αμφίδρομη Επικοινωνία Ήχου– Δυνατότητα ακοής και ομιλίας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο της κάμερας, έτσι ώστε ακόμη και όταν ο χρήστης δεν είναι στο σπίτι, να μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του.
  Νυχτερινή λήψη - Δυνατότητα παρακολούθησης μέχρι και 5 μέτρα στο απόλυτο σκοτάδι με τεχνολογία υπέρυθρων LED.
  Ανίχνευση Κίνησης – Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων και αυτόματης καταγραφής βίντεο.
  Καταγραφή τοπικά - Τοπική καταγραφή βίντεο τη στιγμή που ανιχνεύεται μία κίνηση απευθείας σε μια κάρτα microSDXC2 έως 128 GB, προσφέροντας ευελιξία χωρίς περιορισμούς και χωρίς μηνιαίες συνδρομές.
  Μοντέρνος Σχεδιασμός – Η κάμερα έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον ενός σύγχρονου σπιτιού ή γραφείου με μία κομψή, διακριτική και μοντέρνα εμφάνιση.
   
  1) Για τον απομακρυσμένο έλεγχο της Omna 180 Cam HD απαιτείται μία Apple TV (4ης ή νεότερης γενιάς) με tvOS 10.1 ή μεταγενέστερο ή iPad με iOS 10.1 ή μεταγενέστερο
  2) Η κάρτα microSD δεν περιλαμβάνεται.
  Φαίνεται ότι το Facebook θα αξιοποιήσει την ηγετική του θέση ως το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να εισέλθει και στον χώρο της εύρεσης εργασίας. Ειδικότερα το Facebook θα επιτρέπει μελλοντικά στις επιχειρήσεις να αναρτούν αγγελίες με θέσεις εργασίας, στις οποίες θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του δικτύου.
   
  Μάλιστα το Facebook θα φροντίζει να απλοποιεί την όλη διαδικασία της αίτησης, μέσω έτοιμης φόρμας η οποία θα συμπληρώνεται αυτόματα με τα στοιχεία αυτού που ενδιαφέρεται για την θέση εργασίας. Αν ο εργοδότης θελήσει να έρθει σε επαφή με κάποιον υποψήφιο για την θέση εργασίας, θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί του μέσω του Μessenger.
   
  Η πλατφόρμα θα είναι σε θέση να εμφανίσει θέσεις εργασίας με βάση τα ενδιαφέροντα κάποιου που ψάχνει για δουλειά, καθώς και να εμφανίζει θέσεις εργασίας από εταιρίες στις οποίες κάποιος έχει κάνει "Like" μέσω του News Feed. Επιπλέον οι εταιρίες θα μπορούν να πληρώνουν, εφόσον το επιθυμούν, ώστε οι θέσεις εργασίας να εμφανίζονται σε χρήστες που ανήκουν σε χρήστες του Facebook που ικανοποιούν κάποιες προϋποθέσεις.
   
   
  Αν και σε πρώτη φάση αυτή η κίνηση του Facebook φαίνεται να το θέτει σε τροχιά ανταγωνισμού έναντι του LinkedIn, εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε στο Business Insider, ότι ήδη πολλές εταιρίες δημιουργούσαν ανεπίσημες λίστες εργασίας και η κίνηση του Facebook απλά γίνεται προκειμένου τυποποιήσει την όλη διαδικασία.
   
  Για την ώρα η νέα αυτή δυνατότητα θα αρχίσει να διατίθεται σε επιχειρήσεις με έδρα τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Περισσότερα, καθώς και μικρά βίντεο παραδείγματα, μπορείτε να βρείτε εδώ.