Jump to content
 • Latest Reviews

  All Reviews

 • Latest News

  All News

  Η Corsair ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου μοντέλου στην σειρά υδροψύξεων Hydro Series, του Hydro Series H60. Το νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο για αυτούς που επιλέγουν για πρώτη φορά ένα σύστημα υδροψυξης για τον επεξεργαστή τους, διαθέτει LED φωτισμό και υποστήριξη για τα σύγχρονα sockets των AMD και intel.
   
  Το νέο μοντέλο υιοθετεί τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της σειράς Hydro Series. Έτσι η σχεδίαση του είναι αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί στα βραβευμένα Hydro Series H150i PRO και H115i PRO, ενώ το καπάκι της αντλίας διαθέτει λευκό LED φωτισμό. Εσωτερικά η θερμική πλάκα είναι βελτιστοποιημένη για γρηγορότερη απαγωγή της θερμότητας, ενώ η αντλία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και χαμηλού θορύβου.
   

   
  Το ψυγείο των 120 χιλιοστών μπορεί να τοποθετηθεί σε σχεδόν οποιαδήποτε θέση για ανεμιστήρα των 120 χιλιοστών, καθιστώντας το συμβατό με κάθε κουτί της Corsair, ενώ η τοποθέτησή του είναι ιδιαίτερα εύκολη, χωρίς την χρήση εργαλείων. Ο ανεμιστήρας του Hydro Series H60 είναι το μοντέλο CORSAIR SP Series 120mm με υποστήριξη PWM και με ρυθμό περιστροφής μεταξύ 600 και 1700 στροφών το λεπτό.
   
  Στην συσκευασία περιλαμβάνονται brackets για AMD AM4 socket καθώς και για LGA 1151 και LGA 2066 intel sockets.
   
   
  Το μοντέλο Hydro Series H60 είναι άμεσα διαθέσιμο από την Corsair και τους συνεργάτες της. Η τιμή του στο διαδικτυακό κατάστημα της Corsair είναι 84 ευρώ και καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύησης.
   


  Η Nvidia είχε ξεκινήσει να διαθέτει την MX150 πέρσι τον Μάιο. Η κάρτα η οποία προορίζεται για φορητούς που χρειάζονται αξιοπρεπή γραφικά χαμηλής κατανάλωσης, φαίνεται να διατίθεται τελικά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις και όχι μία όπως εθεωρείτο. Η δεύτερη έκδοση φαίνεται να είναι σημαντικά πιο αργή και το χειρότερο από όλα, ο αγοραστής δεν μπορεί να ξέρει ποια έκδοση βρίσκεται στον φορητό που αγοράζει.
   
  Την ύπαρξη των δύο εκδόσεων της MX150 διαπίστωσε το NotebookCheck το οποίο δημοσίευσε και σχετικό άρθρο. Η γνωστή έως τώρα έκδοση της MX150 έφερε τον κωδικό(Device ID) 1D10, με την νέα έκδοση να φέρει τον κωδικό 1D12. Η νέα έκδοση 1D12, φαίνεται να είναι η Max-Q έκδοση της κάρτας η οποία προορίζεται κυρίως για Ultrabooks και γενικότερα φορητούς οι οποίοι θα έχουν χαμηλή κατανάλωση. Η νέα έκδοση φαίνεται να έχει TDP μόλις 10W, όταν η στάνταρ έκδοση έχει TDP 25W.
   
  Η χαμηλότερη αυτή κατανάλωση όμως επιτυγχάνεται και με σημαντικά χαμηλότερα ρολόγια λειτουργίας. Έτσι η 1D10 έκδοση λειτουργεί με συχνότητες 1469 MHz και 1532 MHz σε boost clock, με την μνήμη να λειτουργεί στα 1502 MHz. Η 1D12 έκδοση λειτουργεί στα 937 MHz και 1038 MHz σε boost clock, με την μνήμη να λειτουργεί στα 1253 MHz. Οι σημαντικές αυτές διαφορές στις συχνότητες λειτουργίας έχουν ως αποτέλεσμα μια διαφορά επιδόσεων τουλάχιστον 20-25% στα 3D Mark 2011 και 3D Mark.
   

   
  Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε και αρχικά, δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξει κάποιος το ποια κάρτα περιλαμβάνεται στην σύνθεση του φορητού, παρά μόνο τρέχοντας κάποια έκδοση του GPU-z. Οπότε αν οι επιδόσεις, ακόμα και μιας κάρτας όπως η MX150, είναι σημαντικός παράγοντας για την αγορά του φορητού, θα πρέπει κάποιος είτε να αναζητήσει παρουσιάσεις του φορητού, είτε να ρωτήσει πριν τον αγοράσει, είτε να τρέξει άμεσα ένα GPU-z μόλις τον αγοράσει, ώστε να κρίνει αν θα τον κρατήσει ή όχι.
   
  13.3 inch Lenovo IdeaPad 32013KBR – 10W 13.3 inch HP Envy 13-ad006ng – 10W 13.3 inch Asus Zenbook UX331UA  – 10W 13.3 inch Xiaomi Mi Notebook Air (2018) – 10W 13.3 inch Asus Zenbook UX330UN – 10W  
  14 inch Asus Zenbook UX430UN  – 25W 17.3 inch HP Envy 17-ae143ng – 25W 15.6 inch Acer Swift 3 SF315-51G-57E5 – 25W 15.6 inch MSI PLS62 – 25W 15.6 inch Xiaomi Mi Notebook Pro – 25W

  Το να βρει σήμερα κάποιος μια κάρτα γραφικών υψηλών επιδόσεων σε φυσιολογική τιμή, μάλλον δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο. Παρόλα αυτά οι εταιρίες συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέα μοντέλα. Ένα τέτοιο παράδειγμα νέου μοντέλου είναι η νέα Red Dragon RX Vega 56 της PowerColor η οποία έρχεται να αποτελέσει μια πιο οικονομική υλοποίηση κάρτας αρχιτεκτονικής Vega, έναντι των ήδη διαθέσιμων Red Devil.
   
  Αν και πιο οικονομική πρόταση, η PowerColor αναφέρει ότι το νέο μοντέλο δεν υστερεί σε επιδόσεις, αξιοπιστία ή στο σύστημα ψύξης της. Η GPU της κάρτας είναι αρχιτεκτονικής Vega, με 3584 stream processors και συχνότητα λειτουργίας η οποία φτάνει έως και τα 1478Mhz σε boost clock. Η μνήμη των 8GB, είναι τύπου HBM2, με συχνότητα λειτουργίας τα 800MHz(1.6Gbps). Σε συνδυασμό με το data bus των 2048bits, το memory bandwidth φτάνει τα 410GB/sec.
   

   
  Το σύστημα ψύξης της κάρτας αποτελείται από χάλκινα heat pipes και αλουμινένιο σώμα, το οποίο ψύχεται από τρεις ανεμιστήρες. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει ικανοποιητική ψύξη στην κάρτα ενώ παράλληλα ο θόρυβος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Αν μάλιστα κάποιος επιθυμεί ακόμα πιο αθόρυβη λειτουργία, η κάρτα διαθέτει BIOS διακόπτη με επιλογή ανάμεσα σε Overclocking και Silent Mode. Σε Silent Mode η κάρτα λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, ακόμα και κατά την διάρκεια παιχνιδιού.
   
  Η νέα Red Dragon RX Vega 56 της PowerColor θα είναι διαθέσιμη από τις 28 Μαρτίου από επιλεγμένους λιανοπωλητές. Το κατά πόσο θα μπορεί να την βρει κάποιος και μάλιστα σε φυσιολογική τιμή, είναι άλλη ιστορία.

  Η Microsoft είχε ανακοινώσει το DirectX 12 το 2014 στο Game Developer Conference (GDC) εκείνης της χρονιάς και το είχε συμπεριλάβει στα Windows 10 το 2015. Την Δευτέρα και στα πλαίσια της GDC 2018 ανακοίνωσε το DirectX Raytracing, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο DirectX 12 και να προσφέρει έτσι ένα σταθερό API το οποίο θα μπορούν να αξιοποιήσουν οι δημιουργοί υλικού και λογισμικού, προκειμένου να επιταχύνουν διαδικασίες ray tracing για γραφικά και εφέ μεγαλύτερης ακρίβειας.
   
  Το ray tracing θεωρείται ως μία εκ των κορυφαίων μεθόδων απόδοσης μιας εικόνας, μιας και λειτουργεί όπως και το ανθρώπινο μάτι. Εστιάζει στις πηγές του φωτός και στο πως αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα που συνθέτουν μια εικόνα, παράγοντας ένα κορυφαίο τελικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ πιο φυσικό, ιδίως στον τομέα του φωτισμού, σε σχέση με το rasterization που χρησιμοποιείται στα γραφικά των παιχνιδιών.
   
  Απαιτεί όμως και ιδιαίτερα υψηλή υπολογιστική ισχύ, κάτι που είναι και ο λόγος που στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπου απαιτείται η δημιουργία μεγάλου αριθμού καρέ σε πραγματικό χρόνο, επιλέγεται το rasterization. Το rasterization προβάλει μια τρισδιάστατη εικόνα πάνω σε ένα δισδιάστατο επίπεδο, επιτρέποντας έτσι την δημιουργία της κάνοντας πολύ λιγότερους υπολογισμούς. Το αποτέλεσμα όμως είναι σαφέστατα χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με το ray tracing, μιας και σε μεγάλο βαθμό η τελική εικόνα αποτελεί μια προσέγγιση του ιδανικού αποτελέσματος που θα μπορούσε να επιτευχθεί, ιδίως στον τομέα του φωτισμού, με το ray tracing.
   

   
  Επειδή το πέρασμα από το rasterization στο ray tracing για γραφικά σε πραγματικό χρόνο, δεν μπορεί να επιτευχθεί ακόμα, ο συνδυασμός των δύο τεχνικών, φαίνεται να είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Το DirectX Raytracing της Microsoft έρχεται να προσφέρει αυτή ακριβώς την δυνατότητα στους προγραμματιστές. Να συνδυάσουν το νέο API της εταιρίας για ray tracing, με το ήδη υπάρχουν API για rasterization, με στόχο το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα. Επιπλέον η δημιουργία ενός API, το οποίο θα αποτελεί ένα πρότυπο, θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να ενσωματώσουν κατάλληλα κυκλώματα στις μελλοντικές GPUs τους, τα οποία θα επιτρέπουν την επιτάχυνση του ray tracing μέσω υποστήριξης συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που θα προσφέρει το DirectX Raytracing.
   
  Για την ώρα το DirectX Raytracing θα βασίζεται πάνω στις ήδη διαθέσιμες δυνατότητες των GPUs που υποστηρίζουν DirectX 12 και θα εκτελείται μέσω DirectCompute. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να εξοικειωθούν με αυτό, καθόσον περιμένουμε GPUs οι οποίες θα υποστηρίζουν τα χαρακτηριστικά του DirectX Raytracing και σε επίπεδο hardware. Όσον αφορά τις GPUs, το Nvidia Volta είναι γνωστό ότι θα υποστηρίζει συνδυασμό λογισμικού και hardware, με τις προηγούμενες γενιές GPUs της Nvidia να περιορίζονται στο λογισμικό. Από την μεριά της, η AMD ανακοίνωσε απλά ότι συνεργάζεται με την Microsoft και ότι σύντομα θα διαθέσει κατάλληλο οδηγό για το DirectX Raytracing.
   
  Όπως και με κάθε DirectX, έτσι και στην περίπτωση του DirectX Raytracing θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσο καιρό θα πάρει στους προγραμματιστές να το αξιοποιήσουν. Πάντως δημιουργοί όπως οι Epic Games, Futuremark, DICE, Unity και Electronic Arts, ΄χουν ήδη ανακοινώσει ότι θα το υιοθετήσουν για τις μηχανές γραφικών τους.
   
  Μερικά δείγματα του DirectX Raytracing μπορείτε να δείτε παρακάτω.
   
   
   

  Η Microsoft ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της πρώτης, preview, έκδοσης των Windows Server 2019 η οποία και είναι άμεσα διαθέσιμη σε όσους συμμετέχουν στο Windows Insider Program. Η τελική έκδοση του νέου λειτουργικού για servers, αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο δεύτερο μισό του 2018, με νέα χαρακτηριστικά, αλλά και ανεβασμένη τιμή.
   
  Όπως αναφέρει σε σχετικό blog post η Erin Chapple, τα Windows Server 2019 είναι χτισμένα πάνω στα ισχυρά θεμέλια που έθεσαν τα Windows Server 2016, τα οποία είναι και η ταχύτερα υιοθετούμενη έκδοση Windows Server στην ιστορία της εταιρίας. Η έκδοση Windows Server 2019 θα είναι μια Long-Term Servicing Channel (LTSC) έκδοση, που σημαίνει ότι θα έρχεται με 5 χρόνια κύριας υποστήριξης και επιπλέον 5 χρόνια εκτεταμένης υποστήριξης, με την Microsoft επικεντρώνει σε τέσσερις τομείς. Hybrid cloud deployments, υψηλότερη ασφάλεια, εφαρμογές και hyper-converged infrastructure.
   
  Έτσι για παράδειγμα, χάρη στο "Project Honolulu" οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες Azure χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία των εφαρμογών τους και των συστημάτων τους. Η εικόνα του Server Core base container έχει μειωθεί σε λιγότερο από 2GB, έναντι περίπου 5GB, κάτι που θα μειώσει το χρόνο κατεβάσματός της κατά 72%. Επίσης νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν θωρακισμένα virtual machines και υποστήριξη για  Windows Defender Advanced Threat Protection.
   
  Στα ίσως όχι και τόσο ευχάριστα νέα, το ότι η Microsoft είναι πολύ πιθανό να αυξήσει το κόστος του Windows Server Client Access Licensing (CAL).
   
  Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό blog post:
  Introducing Windows Server 2019 – now available in preview – Windows Server Blog
   
  Η HyperX, το τμήμα της Kingston που ασχολείται με εξαρτήματα για συστήματα που προορίζονται για παιχνίδια, ανακοίνωσε την προσθήκη νέων μοντέλων στις σειρές μνημών DDR4, FURY (DIMMs) και Impact (SODIMMs). Με την προσθήκη των νέων μοντέλων, οι FURY είναι πλέον διαθέσιμες σε συχνότητες λειτουργίας από 2400MHz έως και 3466MHz και οι Impact σε συχνότητες λειτουργίας από 2400MHz έως και 3200MHz.
   
  Και οι δύο σειρές μνημών ενσωματώνουν τεχνολογία "Plug N Play" της Kingston η οποία επιτρέπει τον αυτόματο υπερχρονισμό τους κατά την τοποθέτησή τους στο σύστημα, με την τάση λειτουργίας στα 1.2V. Επιπλέον υποστηρίζουν και την τεχνολογία Intel XMP. Είναι διαθέσιμες άμεσα σε χωρητικότητες από 4GB έως 64GB και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν υψηλές επιδόσεις, χωρίς όμως να σπαταλήσουν μεγάλο ποσό για να τις αποκτήσουν.
   
  Οι κωδικοί των νέων διαθέσιμων μοντέλων είναι οι παρακάτω:
   

   
  HyperX FURY DDR4 DIMM SKU List (3466MHz versions)
  Part Number / Description / Color HX434C19FB2/8 8GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM 1Rx8 Black HX434C19FB2K2/16 16GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 Black HX434C19FB/16 16GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM Black HX434C19FBK2/32 32GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM (Kit of 2) Black HX434C19FW2/8 8GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM 1Rx8 White HX434C19FW2K2/16 16GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 White HX434C19FW/16 16GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM White HX434C19FWK2/32 32GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM (Kit of 2) White HX434C19FR2/8 8GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM 1Rx8 Red HX434C19FR2K2/16 16GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 Red HX434C19FR/16 16GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM HyperX Red HX434C19FRK2/32 32GB 3466MHz DDR4 CL19 DIMM (Kit of 2) Red  

   
  HyperX Impact DDR4 SODIMM SKU Additions
  Part Number / Description HX429S17IB2/8 8GB 2933MHz DDR4 CL17 SODIMM HX429S17IB2K2/16 16GB 2933MHz DDR4 CL17 SODIMM (Kit of 2) HX429S17IB/16 16GB 2933MHz DDR4 CL17 SODIMM HX429S17IBK2/32 32GB 2933MHz DDR4 CL17 SODIMM (Kit of 2) HX432S20IB2/8 8GB 3200MHz DDR4 CL20 SODIMM HX432S20IB2K2/16 16GB 3200MHz DDR4 CL20 SODIMM (Kit of 2) HX432S20IB/16 16GB 3200MHz DDR4 CL20 SODIMM HX432S20IBK2/32 32GB 3200MHz DDR4 CL20 SODIMM (Kit of 2)

  Η ESET ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση του νέου plug-in ESET Direct Endpoint Management, που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη ConnectWise. Χάρη στο νέο plug-in απομακρυσμένης διαχείρισης και παρακολούθησης (RMM - Remote Management and Monitoring) για την κονσόλα ConnectWise Automate, οι Managed Service Providers (MSPs) της ESET επωφελούνται από  ταχύτερες και καλύτερες διαδικασίες εγκατάστασης των endpoint.
   
  Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου.
   
  Η ESET, σε συνεργασία με την ConnectWise, εμπλουτίζει την προσφορά της στους MSP με ένα νέο plug-in για απευθείας σύνδεση
  Το ESET Direct Endpoint Management, ένα νέο plug-in για απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση, προσφέρει στους Managed Service Providers τη δυνατότητα για πιο γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση
   
  21 Μαρτίου 2018 - Η ESET ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση του νέου plug-in ESET Direct Endpoint Management, που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη ConnectWise. Η ConnectWise απευθύνεται σε παρόχους λύσεων τεχνολογίας, εξελίσσοντας τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να δημιουργούν, να διαχειρίζονται και να αναπτύσσουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους. Χάρη στο νέο plug-in απομακρυσμένης διαχείρισης και παρακολούθησης (RMM - Remote Management and Monitoring) για την κονσόλα ConnectWise Automate, οι Managed Service Providers (MSPs) της ESET επωφελούνται από  ταχύτερες και καλύτερες διαδικασίες εγκατάστασης των endpoint.
   
  Με το ESET Direct Endpoint Management δημιουργείται μια απευθείας σύνδεση μεταξύ των endpoint της ESET και της κονσόλας ConnectWise Automate. Το plug-in, που έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές λειτουργίας της ConnectWise, αξιοποιεί τον υπάρχοντα ConnectWise Agent για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες εγκατάστασης και διαχείρισης, χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση ή η λειτουργικότητα.
   
  Μέχρι σήμερα η ESET διέθετε ένα plug-in που συνέδεε το ESET Remote Administrator (ERA) και την κονσόλα ConnectWise Automate. Πλέον, με τη νέα έκδοση, οι MSP δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν το ERA καθόλου, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται διαχείριση πρόσθετων server ή ενδιάμεσων κονσόλων. Για τους MSPs αυτό σημαίνει πιο άμεσες και ταχύτερες λειτουργίες, και, παράλληλα, μείωση των ζητημάτων που συνήθως προκαλούνται από τις περίπλοκες διαδικασίες εγκατάστασης.
   
  «Έχουμε μια στενή σχέση με την ESET εδώ και πολλά χρόνια, και από τη συνεργασία αυτή γνωρίζουμε ότι συμπράττουμε με μια αποδεδειγμένα αξιόπιστη εταιρία τεχνολογίας» δήλωσε ο Travis Vigneau, Director of channel sales and alliances της ConnectWise. «Αυτό το νέο plug-in για απευθείας σύνδεση αποδεικνύει τη δέσμευση της ESET να βελτιώνει συνεχώς την προσφορά της».
   
  «Oι MSPs είναι πολύ σημαντικοί συνεργάτες για εμάς και θέλουμε να τους βοηθούμε να ξεπερνούν τυχόν  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Jeronimo Varela, Director of Global Sales της ESET. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των καλύτερων εργαλείων, με κορυφαίες λύσεις προστασίας, για να διασφαλίσουμε ότι οι MSPs όχι μόνο μπορούν να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας,  αλλά και παράλληλα να αποτελούν αξιόπιστους συμβούλους στους πελάτες τους.»
   
   
   

  Η σειρά Assassin's Creed της Ubisoft είναι από τις πλέον γνωστές σειρές παιχνιδιών, σε βαθμό που πέρσι είδαμε και σχετική ταινία στην μεγάλη οθόνη. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς,  Assassin's Creed Origins, διαδραματιζόταν στην Αρχαία Αίγυπτο, με τις φήμες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες να θέλουν το επόμενο επεισόδιο να διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα.
   
  Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο Liam Robertson, ο οποίος έχει καλή φήμη όσον αφορά τέτοιου τύπου πληροφορίες για μελλοντικούς τίτλους και ο οποίος επικαλείται πολλαπλές πηγές που σχετίζονται με την Ubisoft. Η ανάπτυξη του νέου επεισοδίου έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2017, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Φθινόπωρο του 2019 για να δούμε το παιχνίδι σε PC, Xbox One και PlayStation 4.
   
  Το 2015 φημολογείτο ότι στο Assassin’s Creed Origins θα παίρναμε μια ιδέα από Αρχαία Ελλάδα, με την Αρχαία Αίγυπτο απλά να βρίσκεται στο επίκεντρο. Όπως αναφέρει ο Robertson, οι πηγές του ανέφεραν ότι η Ubisoft επέλεξε τελικά να κρατήσει την Αρχαία Ελλάδα για τον επόμενο τίτλο.
   
  Μένει λοιπόν να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές. Μια ιδέα από το επερχόμενο Assassin's Creed ίσως να πάρουμε στην επόμενη E3.

  Η πιο εμφανής ίσως ιδιαιτερότητα του iPhone X της Apple, ήταν η εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης που κάλυπτε σχεδόν το σύνολο της πρόσοψης της συσκευής, προκειμένου να τοποθετηθεί η μπροστινή κάμερα. Όπως συμβαίνει συνήθως, πολλοί κατασκευαστές (1,2) έσπευσαν να αντιγράψουν το χαρακτηριστικό αυτό του iPhone X, ανακοινώνοντας πολλές συσκευές με πλήρη οθόνη και εγκοπή για την μπροστινή κάμερα. Vivo και Oppo ανακοίνωσαν σήμερα σχεδόν ταυτόχρονα τα δικά τους μοντέλα με εγκοπή για την κάμερα.
   
  Η Oppo ανακοίνωσε τα Oppo R15 και R15 Dream Mirror τα οποία έρχονται με Super-V οθόνη 6,28'' τύπου AMOLED, ανάλυσης 1080 x 2280 pixels. Η οθόνη καλύπτει το 85% της πρόσοψης των συσκευών και προστατεύεται από 2.5D γυαλί. Το R15 χρησιμοποιεί επεξεργαστή οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Helio P60 chipset με συχνότητα λειτουργίας στα 2.3GHz και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Mali-G72MP3 στα 800Mhz, ενώ το R15 Dream Mirror βασίζεται στον οκαπύρηνο Snapdragon 660 με συχνότητα λειτουργίας τα 2.2GHz και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Adreno 512.
   

   
  Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν 6GB μνήμης και 128GB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και ίδιο σύστημα καμερών. Σύστημα με δύο κάμερες στην πλάτη, με την βασική κάμερα να έχει αισθητήρα Exmor RS IMX519 των 16MP και την δευτερεύουσα να έχει αισθητήρα των 20MP. Η μπροστά κάμερα έχει ανάλυση 20MP. Η μπαταρία στις συσκευές είναι παρόμοιας χωρητικότητας, 3400mAh και 3450mAh για τα R15 και R15 Dream Mirror αντίστοιχα. Το λειτουργικό είναι το Android 8.1 Oreo με το ColorOS 5.0 από πάνω.
   
  Τα μοντέλα της Vivo είναι τα Vivo X21 και Vivo X21 UD. Και εδώ έχουμε SUPER AMOLED οθόνες των 6,28'' με ανάλυση 1080 x 2280 pixels. Η βασική τους διαφορά είναι ότι το Vivo X21 διαθέτει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη, με το Vivo X21 UD, να έχει τον αναγνώστη κάτω από την οθόνη. Επιπλέον το Vivo X21 UD υποστηρίζει και αναγνώριση προσώπου, η οποία δουλεύει και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με χρήση υπέρυθρου φωτός. Διαθέτουν δύο κάμερες στο πίσω μέρος, με αισθητήρες Samsung ( Samsung S5K2L9 στα 12MP και Samsung S5K4E8 στα 5MP), καθώς και μία κάμερα μπροστά και πάλι με αισθητήρα Samsung. Μέσω artificial Intelligence επιτρέπεται η αποτελεσματικότερη αναγνώριση των αντικειμένων. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά ο ψηφιακός βοηθός της Vivo, Jovi, καθώς και το AK4376A Hi-Fi audio chip για ποιοτικότερο ήχο.
   

   
  Και τα δύο smartphones βασίζονται στον οκταπύρηνο Snapdragon 660  και θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, όσον αφορά μνήμη και χωρητικότητα αποθηκευτικού χώρου.
   
  Οι τιμές των R15 και R15 Dream Mirror είναι $475 και $520 αντίστοιχα, ενώ στην περίπτωση των Vivo X21 και Vivo X21 UD ξεκινούν από τα $458 και $568 αντίστοιχα.

  Η HTC είχε αποκαλύψει το HTC Vive Pro Head Mounted Display στην CES 2018. Αυτό που έμενε να μάθουμε ήταν ημερομηνία διαθεσιμότητας, αλλά και τελική τιμή. Σήμερα η HTC ξεκίνησε να δέχεται προ παραγγελίες για το νέο HTC Vive Pro Head Mounted Display, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε νέα μείωση τιμής για το πλήρες πακέτο του ήδη διαθέσιμου HTC Vive.
   
  Η τιμή του HTC Vive Pro Head Mounted Display είναι $799, με την εταιρία να ανακοινώνει ότι οι αποστολές θα ξεκινήσουν από την 5η Απριλίου. Επιπλέον όποιοι παραγγείλουν το Vive Pro έως τις 3 Ιουνίου, θα λάβουν και έξι μήνες δοκιμαστική συνδρομή στο Viveport, η οποία θα τους δίνει την δυνατότητα να επιλέγουν πέντε τίτλους κάθε μήνα, από ένα σύνολο τετρακοσίων.
   
   
  Θυμίζουμε ότι το HTC Pro είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Vive η οποία στοχεύει σε καταναλωτές και επαγγελματίες που θέλουν το καλύτερο δυνατό VR hardware. Διαθέτει υψηλότερης ανάλυσης OLED οθόνες, ενσωματώνει ακουστικά με ενισχυτή, δύο μικρόφωνα και βελτιωμένη σχεδίαση ώστε να είναι πιο εύκολο να φορεθεί και πιο ξεκούραστο στην χρήση του, ακόμα και από άτομα που φοράνε γυαλλιά. Η HTC πάντως δεν έχει αποκαλύψει ακόμα κάτι σχετικά με το Vive Wireless Adapter το οποίο θα επιτρέπει την χρήση του Vive Pro, χωρίς καλώδια, χάρη στην τεχνολογία WiGig της Intel.
   
  Όπως αναφέρθηκε και αρχικά, η HTC ανακοίνωσε και την μείωση της τιμής του αρχικού Vive. Η μείωση φτάνει τα $100, με την νέα τιμή του πλήρους πακέτου του Vive να είναι τα $499.
   

   
  HTC Vive and Vive Pro HMDs   Vive Vive Pro Screen Dual 3.6" diagonal AMOLED Dual 3.5" diagonal AMOLED Resolution 1080 x 1200 pixels /eye
  (2160 x 1200 Combined) 1440 x 1600 pixels /eye
  (2880 x 1600 Combined) Refresh Rate 90 Hz Field of View 110° Audio Not integrated Hi-Res certificate headset
  Ho-Res certificate headphone (removable)
  High impedance headphone support Input Multifunction trackpad
  Grip buttons
  Dual-stage trigger
  System button
  Menu button
  Integrated microphone Integrated Microphones
  Multifunction trackpad
  Grip buttons
  Dual-stage trigger
  System button
  Menu Button Connections HDMI
  USB 2.0
  Stereo 3.5mm headphone jack
  Power
  Bluetooth USB-C 3.0
  Displayport 1.2
  Bluetooth Camera Yes Yes, 2 x Sensors Steam VR Tracking
  G-sensor
  Gyroscope
  Proximity Steam VR Tracking
  G-sensor
  Gyroscope
  Proximity
  IPD sensor Ergonomics Interpupillary distance and lens distance adjustment Eye relief with lens distance adjustment
  Adjustable IPD, headphones, head strap Price $499 (Complete Kit) $799 (HMD Only)  

  Η ADATA αποκάλυψε τους νέους της XPG SX950U SSDs, οι οποίοι χρησιμοποιούν το SATA interface και είναι σε μορφή αποθηκευτικού μέσου των 2,5''. Οι νέοι αυτοί SSDs απευθύνονται κυρίως σε όσους θα ήθελαν να προσθέσουν επιπλέον ποσότητα γρήγορου και σχετικά προσιτού οικονομικά αποθηκευτικού χώρου, χωρίς να ψάχνουν τις μέγιστες επιδόσεις ενός σύγχρονου NVMe SSD.
   
  Οι νέοι ADATA συνδυάζουν Silicon Motion SM2258 controller, DRAM και SLC cache, με 3D TLC NAND μνήμες και είναι διαθέσιμοι σε χωρητικότητες από 120GB έως και 960GB. Οι επιδόσεις τους σε σειριακή ανάγνωση και εγγραφή, φτάνουν τα 560MB/sec και 520MB/sec αντίστοιχα, με μοναδική εξαίρεση το μικρότερο μοντέλο των 120GB, το οποίο έχει ταχύτητα εγγραφής που φτάνει τα 300MB/sec.
   
  Οι XPG SX950U SSDs αναμένεται να γίνουν διαθέσιμοι σύντομα. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής είναι $69,99 για το μοντέλο των 120GB, $99,99 για το μοντέλο των 240GB, $169,99 για το μοντέλο των 480GB και $319,99 για το μοντέλο των 960GB. Η εγγύηση τους έχει διάρκεια 5 χρόνια.

  Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ένα νέο Raspberry Pi, το μοντέλο Pi 3 B+. Το νέο μοντέλο ενσωματώνει ταχύτερο επεξεργαστή, ενώ είναι βελτιωμένο και στον τομέα της συνδεσιμότητας. Έχει τις ίδιες διαστάσεις με τα προηγούμενα μοντέλα Pi 2B και Pi 3 B, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θέση τους.
   
  Ο επεξεργαστής του νέου Pi 3 B+, διαθέτει τέσσερις 64bit πυρήνες ARM Cortex A53, οι οποίοι λειτουργούν στα 1,4GHz. Διαθέτει ασύρματη κάρτα δικτύου WiFi 802.11b/g/n/ac με υποστήριξη dual band 2,4/5GHz, καθώς και Bluetooth 4.2. Η θύρα Ethernet υποστηρίζει Gigabit ταχύτητες, αλλά λόγω του ότι είναι υλοποιημένη πάνω σε USB 2.0 controller, οι μέγιστες επιδόσεις φτάνουν τα 300Mbits/sec, τιμή η οποία και πάλι είναι τριπλάσια έναντι των προηγούμενων μοντέλων.
   
   
  Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια, με τέσσερις USB 2.0 θύρες, ένα 40-pin GPIO connector, μία έξοδο εικόνας HDMI, camera και touchscreen θύρες, stereo/composite video και μία microSD θύρα για το λειτουργικό και το λογισμικό. Η παροχή τροφοδοσίας είναι η ίδια 5V/2.5A όπως και πριν, αλλά πλέον υπάρχει και υποστήριξη για power-over-Ethernet, χαρακτηριστικό το οποίο θα γίνει διαθέσιμο σύντομα με την κυκλοφορία του απαραίτητου εξαρτήματος.
   
  Επιπλέον το νέο Pi 3 B+ έρχεται με πιστοποίηση συμμόρφωσης για το νέο Wi-Fi διπλής ζώνης, κάτι που μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται για δοκιμαστικούς ελέγχους όσον αφορά το WiFi.
   
  Η τιμή του Raspberry Pi 3 B+ παραμένει στα $35, όπως και στις περιπτώσεις των προηγούμενων μοντέλων.
   


×