Jump to content


 • Ειδήσεις

  • Δελτία Τύπου

   Η GIGABYTE παρουσιάζει στην COMPUTEX καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα και σχεδιαστική υπεροχή

   astrolabos

   Η GIGABYTE, η κορυφαία μάρκα υπολογιστών παγκοσμίως, φέρνει τα νεότερα καταναλωτικά προϊόντα και τις καινοτομίες από την AORUS gaming family και τη σειρά AERO σειρά για δημιουργούς στην COMPUTEX, το πολυαναμενόμενο παγκόσμιο τεχνολογικό γεγονός που πραγματοποιείται από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2023 στην Ταϊπέι. Η GIGABYTE παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, τον DIY-friendly σχεδιασμό και τα νεότερα προϊόντα της, ενώ παράλληλα δημιουργεί έναν απόλυτο χώρο 4K gaming στο AORUSVERSE για να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία gaming.
    
   Μεταξύ των σημαντικότερων χαρακτηριστικών είναι ο καινοτόμος σχεδιασμός ψύξης Bionic που ενσωματώνεται στους ανεμιστήρες Shark στις πολυβραβευμένες κάρτες γραφικών της σειράς AORUS GeForce RTX™ 40, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να μειώνει σημαντικά τον θόρυβο των ανεμιστήρων και να αυξάνει την πίεση του αέρα. Το AORUS 17X laptop διαθέτει next-gen τεχνολογία WINDFORCE Infinity που διατηρεί την περιοχή WASD και το touchpad σε χαμηλές θερμοκρασίες για καλύτερη εργονομία, ενώ το AERO 16 OLED κατασκευασμένο με ακρίβεια χρησιμοποιεί κορυφαία τεχνολογία φρεζαρίσματος CNC. Τέλος, το ολοκαίνουργιο AORUS 16, ένα gaming laptop 16:10, είναι ένα από τα πρώτα στην αγορά του gaming που συνδυάζεται με έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας από νιτρίδιο γαλλίου. Γεγονός που αναδεικνύει όχι μόνο την πρωτοποριακή αφοσίωση της GIGABYTE στην ενεργειακή απόδοση, αλλά και τη δέσμευσή της στην καινοτομία.
    
   Σχεδιασμένη με γνώμονα τους gamers, η DIY-friendly σχεδίαση της AORUS εφαρμόζεται σε διάφορες σειρές προϊόντων. Εκτός από την πρωτοποριακή διαχείριση ισχύος και θερμότητας που εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση overclocking, οι σχεδιασμοί EZ-Latch στις μητρικές κάρτες AORUS απλοποιούν τη διαδικασία συναρμολόγησης του υπολογιστή, επιτρέποντας γρήγορες και άνετες εγκαταστάσεις. Οι ενσωματωμένες οθόνες LCD στις κάρτες γραφικών AORUS, τα τροφοδοτικά και τα ψυγεία CPU παρέχουν στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο προσαρμογής των builds και παρακολούθησης της απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν από την πρωτοποριακή σχεδίαση Cable Stealth στο Stealth 500 DIY Kit, η οποία θέτει νέα πρότυπα στο cable management, και τις εξαιρετικά προσαρμόσιμες οθόνες gaming Arm Edition που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την εργονομία και την εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον, η GIGABYTE δημιουργεί μια εντυπωσιακή εμπειρία 4K gaming συνδυάζοντας το PC modding με μια τριπλή διαμόρφωση οθόνης gaming M32UC, παρέχοντας το απόλυτο επίπεδο εμβύθισης. Εκτός αυτού, η οθόνη gaming FO48U 4K 48 ιντσών στοχεύει να ανεβάσει το cosole gaming στο επόμενο επίπεδο.
    
   Εκτός από την παρουσίαση μιας σειράς καινοτόμων και εξαιρετικών προϊόντων από όλες τις κατηγορίες προϊόντων που έχουν τιμηθεί με παγκόσμια βραβεία, η GIGABYTE παρουσιάζει επίσης στην COMPUTEX 2023 τις νεότερες μητρικές κάρτες της σειράς Intel® Z790, τις κάρτες γραφικών της σειράς NVIDIA GeForce RTX™ 4060 Ti και την κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 7600. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://bit.ly/GIGABYTE_COMPUTEX_2023
   Read more...

   196

  • Artificial Intelligence

   Στρατιωτικό drone επιτίθεται στον χειριστή του κατά τη διάρκεια προσομοίωσης

   astrolabos

   Ο στρατός είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς που ερευνούν την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά μια εκπληκτική προσομοίωση της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη εξεγέρθηκε εναντίον του χειριστή της κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης για να εκπληρώσει την αποστολή της.
    
   Η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται και να επηρεάζει κάθε τομέα των επιχειρήσεων και αποτέλεσε δημοφιλές θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για τις μελλοντικές ικανότητες μάχης στον αέρα και το διάστημα στην έδρα της Βασιλικής Αεροναυτικής Εταιρείας (RAS) στο Λονδίνο στις 23 και 24 Μαΐου. Σύμφωνα με έκθεση της RAS, οι παρουσιάσεις που συζητούσαν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην άμυνα ήταν πολλές.
    
   Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη διαδεδομένη στον αμερικανικό στρατό, όπως η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μπορούν να αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των στόχων, και αποτελεί ένας τρόπος για την αποτελεσματική εκτέλεση αποστολών χωρίς να διακινδυνεύεται η ζωή των στρατευμάτων (των επιτιθέμενων εννοείται). Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ένας συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF) έδειξε την αναξιοπιστία της τεχνητής νοημοσύνης σε μια προσομοίωση όπου ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τεχνητής νοημοσύνης εξεγέρθηκε και σκότωσε τον χειριστή του επειδή ο χειριστής παρενέβαινε στην αποστολή της τεχνητής νοημοσύνης να καταστρέψει πυραύλους εδάφους-αέρος.
    
   Ο συνταγματάρχης Tucker 'Cinco' Hamilton, επικεφαλής των δοκιμών και επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης στην USAF, μοιράστηκε λεπτομέρειες μιας προσομοίωσης δοκιμής στην οποία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με τεχνητή νοημοσύνη έλαβε την αποστολή καταστολής και καταστροφής εχθρικών αεροπορικών αμυντικών συστημάτων (SEAD). Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε προγραμματιστεί να αναζητήσει και να καταστρέψει θέσεις πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM), αλλά η τελική έγκριση δόθηκε από τον ανθρώπινο χειριστή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
   Ωστόσο, όταν ο ανθρώπινος χειριστής αρνήθηκε το αίτημα της ΤΝ να καταστρέψει μια τοποθεσία, η ΤΝ επιτέθηκε στον χειριστή επειδή η απόφαση του χειριστή παρενέβαινε στην αποστολή της να εξαλείψει τις τοποθεσίες SAM.
   "Το εκπαιδεύαμε σε προσομοίωση να εντοπίζει και να στοχεύει μια απειλή SAM. Και τότε ο χειριστής έδινε εντολή να καταστρέψει αυτή την απειλή", δήλωσε ο Χάμιλτον κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. "Το σύστημα άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ενώ εντόπιζε την απειλή κάποιες φορές ο χειριστής του έλεγε να μην σκοτώσει την απειλή, αλλά γνώριζε ότι θα έπαιρνε τους πόντους του σκοτώνοντας την απειλή. Τι έκανε λοιπόν; Σκότωσε τον χειριστή. Σκότωσε τον χειριστή επειδή το άτομο αυτό το εμπόδιζε να επιτύχει τον στόχο του".
   Όταν ο πρόσθετος προγραμματισμός ενημέρωσε την Τεχνητή Νοημοσύνη ότι θα έχανε πόντους αν σκότωνε τον χειριστή της, επέλεξε άλλους τρόπους εξέγερσης αντ' αυτού.
   Read more...

   311

  • Tech Industry

   Η Apple προετοιμάζεται για μια αλλαγή πλατφόρμας;

   astrolabos

   Ακριβώς όταν το metaverse είχε ως επί το πλείστον εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα, μια έντονα φημολογούμενη κυκλοφορία νέου προϊόντος φαίνεται έτοιμη να το επαναφέρει. Σήμερα ας μιλήσουμε για το τι συνέβη στον κόσμο της εικονικής και μικτής πραγματικότητας και για το αν η Apple μπορεί να βρει mainstream χρήσεις για τα ακουστικά που ξεπερνούν τα παιχνίδια που την έχουν καθορίσει μέχρι σήμερα.
    
   Τη Δευτέρα ξεκινάει το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple. Σε αντίθεση με τα περισσότερα χρόνια, όταν οι επερχόμενες ενημερώσεις λογισμικού κυριαρχούν στην κεντρική παρουσίαση, φέτος το υλικό αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο. Μετά από περισσότερα από επτά χρόνια ανάπτυξης, η Apple φέρεται να πρόκειται να παρουσιάσει το Reality Pro, ένα headset αξίας περίπου 3.000 δολαρίων που στοχεύει να εξυπηρετήσει ποικίλες χρήσεις παραγωγικότητας. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος έχει κάνει το ρεπορτάζ της καριέρας του αποκαλύπτοντας σχεδόν κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να φανταστεί κανείς για τη συσκευή, το Reality Pro θα προσφέρει μεταξύ άλλων κλήσεις VR FaceTime, καθηλωτικό βίντεο και εξωτερική οθόνη για συνδεδεμένους υπολογιστές Mac. Από τον Ιανουάριο, ωστόσο, ο Gurman ανέφερε ότι η εταιρεία δεν είχε ακόμη ανακαλύψει μια "εφαρμογή-δολοφόνο" για τη συσκευή - μια εμπειρία αρκετά συναρπαστική ώστε να δικαιολογεί τόσο την υψηλή τιμή όσο και να οδηγεί σε καθημερινή χρήση. 
    
   Ενώ η αναφορά στην εικονική πραγματικότητα συχνά επικεντρώνεται στους μέτριους αριθμούς πωλήσεων, οι αριθμοί χρήσης θα πρέπει αναμφισβήτητα να προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία. Πέρυσι, η Wall Street Journal ανέφερε ότι έξι μήνες μετά την αγορά, περισσότερα από τα μισά από τα ακουστικά Quest της Meta αξίας 400 δολαρίων δεν χρησιμοποιούνταν πλέον - μια απόδειξη για το πόσο γρήγορα η καινοτομία της εμπειρίας τείνει να εξασθενεί. (Ή, ίσως, πόσο γρήγορα συσσωρεύονται οι πολλές ενοχλήσεις από τη χρήση της συσκευής). Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε μια συνέντευξή του μαζί μου, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία που τότε ονομαζόταν Facebook θα στραφεί στην κατασκευή του metaverse. Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να παραμένουν ακόμα κοντά στο σπίτι και μακριά από το γραφείο, η κίνηση ήταν απόλυτα συγχρονισμένη. Η βιντεοσυνομιλία και η ψηφιακή ψυχαγωγία ήταν τότε δύο από τα μόνα πράγματα που μας έδεναν με άλλους ανθρώπους. Δεν ήταν και τόσο απίθανο να υποθέσουμε ότι τελικά, το υλικό και το λογισμικό επόμενης γενιάς θα βελτίωναν ριζικά αυτές τις εμπειρίες και θα διέθεταν περισσότερο από το χρόνο μας.
    
   Ωστόσο, πολλά έχουν αλλάξει από το 2021. Καθώς ο κόσμος έχει σταδιακά ανοίξει ξανά, ο ενθουσιασμός για ορισμένα είδη ψηφιακών εμπειριών έχει μειωθεί. Η Zoom, η οποία χρησίμευσε ως ένα είδος υποκατάστατου για την πίστη των επενδυτών στην παραγωγικότητα που υποστηρίζεται από το διαδίκτυο, έφτασε στο αποκορύφωμά της στα 559 δολάρια τον Οκτώβριο του 2020 - και σήμερα διαπραγματεύεται στα 67,83 δολάρια. Τεράστιοι, διασυνδεδεμένοι κόσμοι έχουν τραβήξει την προσοχή των μαζών στο Roblox και το Fortnite της Epic Games, αλλά παραμένουν πεισματικά αυτόνομες, 2D εμπειρίες. (Οι μετοχές της Roblox αξίζουν επίσης σήμερα λιγότερο από το ένα τρίτο της μέγιστης τιμής τους). Το Facebook, το οποίο ήταν τόσο αποφασισμένο να ηγηθεί αυτής της προσδοκώμενης αλλαγής πλατφόρμας που μετονομάστηκε σε Meta, κατέχει σήμερα περίπου το 80% της αγοράς με τα ακουστικά Quest και Quest Pro, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών αγοράς IDC. Αλλά οι πωλήσεις ακουστικών μειώθηκαν κατά 54,4% σε ετήσια βάση, ανέφερε σήμερα το Reuters, και τα έσοδα από το τμήμα Reality Labs της Meta μειώθηκαν κατά 50% το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
    
   Το λανσάρισμα του Meta Quest Pro των 1.500 δολαρίων πέρυσι είχε ως στόχο να διευρύνει την αγορά των ακουστικών πέρα από τις χρήσεις παιχνιδιών που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου που περνούν οι άνθρωποι με αυτά. Όμως οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις δείχνουν ότι η ανταπόκριση σε λειτουργίες όπως οι εικονικές επιφάνειες εργασίας και οι αίθουσες συνεδριάσεων VR ήταν αναιμική.  Ένα από τα μεγάλα δώρα της μανίας της Τεχνητής Νοημοσύνης των τελευταίων έξι μηνών είναι ότι μας έδειξε, ξεκάθαρα, πώς είναι όταν οι καταναλωτές πραγματικά ενθουσιάζονται με κάτι. Το ChatGPT είναι ένα προϊόν που αναφέρεται συνεχώς, καθημερινά, ενώ περίπου επτά μήνες μετά την κυκλοφορία του, το 12% των Αμερικανών το έχουν ήδη χρησιμοποιήσει για δουλειά. Υπάρχει κάτι βαθιά αστείο στο γεγονός ότι, μετά από δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύτηκαν για να διαφημίσουν την εικονική πραγματικότητα και τα κρυπτονομίσματα, το προϊόν που πραγματικά τράβηξε ξανά την προσοχή του κόσμου ήταν ένα πλαίσιο εισαγωγής κειμένου.
    
   Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στη παραδοχή ότι η Apple έχει πολύ δουλειά εδώ. Οι βραχυπρόθεσμες φιλοδοξίες της εταιρείας είναι προσεκτικά επιφυλακτικές. Αρχικά ήλπιζε ότι θα μπορούσε να πουλήσει περίπου 3 εκατομμύρια μονάδες το χρόνο από την αρχή, αλλά μείωσε αυτές τις εκτιμήσεις σε περίπου 1 εκατομμύριο, και στη συνέχεια σε 900.000 μονάδες", ανέφερε ο Gurman τον περασμένο μήνα. "Συγκριτικά, η εταιρεία πουλάει περισσότερα από 200 εκατομμύρια iPhones ετησίως. Τελικά, όμως, η εταιρεία οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι εργαζόμενοι στον τομέα της γνώσης θα φορούν ακουστικά όπως αυτό όλη την ημέρα. Αυτό δεν θα είναι εφικτό σύντομα. Τα ακουστικά φαίνονται πολύ ογκώδη, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πολύ σύντομη και ο αναφερόμενος σχεδιασμός πολύ φορτωμένος με προφανείς συμβιβασμούς για να προσελκύσει όλους εκτός από τους πιο ενθουσιώδεις πρώτους χρήστες. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη μιας εφαρμογής-δολοφόνου, υποδηλώνουν ότι το Reality Pro θα ωφελήσει την Apple περισσότερο ως λόγος για να προσελκύσει πελάτες στην περιοχή επίδειξης στα καταστήματα λιανικής της εταιρείας παρά ως επιχείρηση στο επίπεδο του iPhone.
    
   Εν τω μεταξύ, η Meta θα πιέσει το πλεονέκτημά της στο χαμηλότερο άκρο της αγοράς. Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Meta Quest 3 θα κυκλοφορήσει στην αγορά αυτό το φθινόπωρο για 500 δολάρια, με ισχυρότερους επεξεργαστές, βελτιωμένη οθόνη και λεπτότερο σχεδιασμό. (Η εταιρεία μείωσε επίσης την τιμή των ακουστικών Quest 2 κατά 100 δολάρια.) Μένει να δούμε αν είτε η Meta είτε η Apple μπορούν να λύσουν την τάση των καταναλωτών που έχουν αγοράσει τις συσκευές να τις πετάνε στο συρτάρι και να τις ξεχνούν. 
    
   Παρόλα αυτά, η Δευτέρα δεν θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κρίνουμε αν η Apple πέτυχε ή απέτυχε. Ούτε θα είναι η ημέρα που το Reality Pro θα αρχίσει να πωλείται. Από το iPhone μέχρι το Apple Watch, τα λανσαρίσματα 1.0 της εταιρείας συχνά φτάνουν με προφανείς περιορισμούς. Μόνο μέσω της σταθερής επανάληψης - και της υποστήριξης από τρίτους προγραμματιστές - οι συσκευές της εταιρείας τελικά ξεφεύγουν. Περίμενα να αγοράσω ένα Apple Watch μέχρι τη σειρά 5, το πρώτο μοντέλο που διέθετε οθόνη με συνεχή ενεργοποίηση. Σήμερα δεν μπορώ να φανταστώ να μην έχω τη συσκευή στον καρπό μου. Το τμήμα έβγαλε 41 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Έφτασε εκεί. 
    
   Εκτός αν το ChatGPT γίνει αισθητό, πιθανότατα θα χρειαστούν τέσσερα ή περισσότερα χρόνια προτού κάποια εταιρεία καταφέρει να λύσει τις τεχνικές και δημιουργικές προκλήσεις που είναι απαραίτητες για να εγκαινιάσει μια πραγματική αλλαγή πλατφόρμας με επίκεντρο το VR. Αλλά όσο απογοητευτική κι αν ήταν η μετασκότιση από ορισμένες απόψεις, οι σταδιακές βελτιώσεις από χρόνο σε χρόνο είναι εμφανείς σε όποιον θέλει να κοιτάξει.
   Όποια εμπόδια κι αν έχει να ξεπεράσει, η Apple συνήθως στο τέλος καταφέρνει να κάνει το hardware σωστά. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου τη Δευτέρα είναι ότι, σε αυτή την περίπτωση, το τέλος απέχει ακόμα πολύ καιρό.
   Read more...

   240

  • Hardware

   Η Noctua παρουσιάζει έξυπνα αξεσουάρ για τη μείωση της θερμοκρασίας σε συστήματα AMD

   astrolabos

   Η Noctua ανακοίνωσε ένα AM5 direct die μαζί με αξεσουάρ αντιστάθμισης που στοχεύουν στη μείωση των θερμοκρασιών του πυρήνα της CPU με τη μετατόπιση της βάσης του ψυγείου πιο κοντά στην πηγή θερμότητας. 
   Δεδομένου ότι οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές Ryzen της AMD χρησιμοποιούν μια σχεδίαση chiplet που αποτελείται από ένα μόνο chiplet I/O καθώς και ένα ή δύο CC dies που περιέχουν έως και οκτώ πυρήνες CPU το καθένα, τα οποία βρίσκονται κοντά στη νότια άκρη της CPU, η παραγόμενη θερμότητα συγκεντρώνεται γύρω από την άκρη αντί για το κέντρο όπως στις παλιές αρχιτεκτονικές όπως η σειρά Core της Intel. Αυτό δημιουργεί μια εστία θερμότητας μακριά από το κέντρο της πλάκας βάσης του ψυγείου, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του.
    

    

    
   Έτσι, για να το διορθώσει αυτό, η Noctua προσφέρει ράβδους offset-mounting που μετακινούν το κέντρο της βάσης του ψυγείου πιο κοντά στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να συλλέγει αποτελεσματικά τη θερμότητα.
    


   Διαθέσιμη στο συνηθισμένο ασημί ή μαύρο χρώμα στις ψύκτρες chromax.black και συμβατή με τα περισσότερα προϊόντα CPU της Noctua από το 2005 και μετά (π.χ. NH-D15(S), NH-D14, NH-U14S, NH-U12A, NH-U12S, NH-U12P, NH-U9S, κ.λπ.), η offset τοποθέτηση για AMD AM5 μετατοπίζει την ψύκτρα προς τα κάτω κατά 7mm για να την τοποθετήσει ακριβώς πάνω από το hotspot των AM5 Ryzen CPUs. Σε περίπτωση προβλημάτων συμβατότητας με κάρτες γραφικών ή μεγάλα ψυγεία SSD, αυτά τα στηρίγματα μπορούν επίσης να είναι σε τυπική (0mm offset) θέση. Σύμφωνα με τις δοκιμές της Noctua, αυτή η μικρή αλλαγή οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας έως και 3,1°C σε φορτίο 190W. Καθόλου άσχημα για ένα κιτ αξίας 3,90 δολαρίων. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι αυτό το πρόσθετο θα περιλαμβάνεται στα multi-socket CPU coolers της από τα τέλη του 2023.
    


   Αν εξακολουθείτε να μην είστε ικανοποιημένοι, η Noctua παρουσίασε επίσης το κιτ άμεσης τοποθέτησης της μήτρας της για επεξεργαστές AMD AM5 με διαχωριστικό, σε συνεργασία με τον ενθουσιώδη overclocker Roman, γνωστός και ως "der8auer". Αυτό το κιτ λέγεται ότι βελτιώνει περαιτέρω τις θερμοκρασίες κατά 10 έως 15°C για συνολική αύξηση έως και 19,3°C, μετακινώντας τον 7600X (125W) από τους 84,5°C στους 65,2°C.
    

    
   Το συγκεκριμένο είναι επίσης συμβατό με τα περισσότερα ψυγεία CPU της Noctua, που αναφέρονται παραπάνω, και διατίθεται αυτόν τον Ιούνιο για 4,90 δολάρια.
   Read more...

   314

  • Press Releases in English

   CORSAIR Revolutionizes DIY PC Building with the New iCUE LINK Smart Component Ecosystem

   astrolabos

   CORSAIR®, a world leader in high-performance gear and systems for gamers, content creators, and PC enthusiasts, today ushered in a new era of smart, simplified DIY PC building as it revealed the iCUE LINK Smart Component Ecosystem. iCUE LINK changes the way experienced PC builders and newcomers alike will create their next PC, implementing patent-pending single-cable technology to reduce the time it takes to build and set up a new performance PC by as much as 50% while dramatically reducing cable management. No more nests of wires, connection hubs, PWM and RGB splitters cluttering up your case – all thanks to the unprecedented simplicity and potential of iCUE LINK.
    
    
   A built-in microcontroller in every individual iCUE LINK component acts as a “brain” that communicates with the System Hub, enabling a generational leap in system intelligence and opening up exciting possibilities – such as the new Time Warp RGB lighting mode that uses a strobing effect to make it appear as if your fans are frozen in place or spinning backwards, and individual fan response curves that let you optimize for noise and performance like never before.
    
    
    
    
   Encompassing a wide range of products such as fans, AIO coolers, custom cooling components, and more, iCUE LINK makes building a PC fast, easy, and clean. All iCUE LINK devices can be connected in a chain of components to the System Hub, each device connected to the next with a single cable. Using these reversible, universal connectors, you’ll never have to hunt for the right wire, splitter, or adapter again.
    
    
   The first wave of iCUE LINK products launching in June 2023 will include all-new fans, AIO coolers, and the System Hub. The patent-pending QX120 and QX140 RGB are the world's first fully digitally controlled fans, equipped with a proprietary Magnetic Dome bearing, a digital temperature sensor, and quad RGB light loops. The new iCUE LINK RGB series of high-performance liquid CPU coolers feature stunning lighting and hidden wiring for a flawless look.
    
    
   An expanded range of iCUE LINK-enabled Hydro X Series custom cooling products, including CPU blocks, GPU blocks, and pump/reservoir combos will follow in Q3 2023. There’s much more to come from iCUE LINK, as CORSAIR will steadily introduce many more products in the new ecosystem over time to enable a simplified world of PC building for everyone. For more information on iCUE LINK and to sign up for the latest iCUE LINK updates, please visit https://www.corsair.com/link2023.
    
    
   Availability and Pricing
   The first products in the CORSAIR iCUE LINK Smart Component Ecosystem will be available in June 2023 from the CORSAIR webstore and the CORSAIR worldwide network of authorized retailers and distributors.
   Read more...

   280

  • Press Releases in English

   G.SKILL Showcases Overclocked Extreme DDR5 Memory at Computex 2023 – Up to DDR5-8800 24GBx2

   astrolabos

   G.SKILL International Enterprise Co., Ltd., the world’s leading brand of performance overclock memory and PC components, is exhibiting several ultra-high speed overclocked DDR5 memory kits on the latest Intel and AMD platforms at Computex 2023. These live demo builds feature a variety of high-performance motherboards from ASUS, ASRock, EVGA, Gigabyte, and MSI.
    
   DDR5-8800 48GB (24GBx2) – Demonstrating the Overclock Potential of DDR5
   Showcasing the potential overclocking limits of DDR5 memory on the latest platforms, G.SKILL demos a 48GB (24GBx2) capacity kit operating at a whopping speed of DDR5-8800 with an Intel® Core™ i9-13900K processor and ASUS ROG Z790 Apex motherboard.
    

    
   DDR5-6000 192GB (48GBx4) on AMD X670 Platform
   Featuring AMD EXPO memory overclocking profiles, the G.SKILL Trident Z5 Neo family DDR5 memory is a well-known choice for PC enthusiasts to build a high performance AMD AM5 platform. At Computex 2023, G.SKILL is showcasing a fully decked-out memory capacity kit at 192GB (48GBx4) operating at DDR5-6000 with the AMD Ryzen 9 7900X processor and MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI motherboard.
    

    
   Overclocked R-DIMM DDR5-6800 64GB (16GBx4) & DDR5-6000 384GB (48GBx8)
   R-DIMM memory kits are a new addition to overclock-able memory offerings with the latest generation of Intel® Xeon® W-2400X/3400X processors. To demonstrate the overclock limits of R-DIMM memory kits, G.SKILL is showing off a large 384GB (48GBx8) kit capacity performing at DDR5-6000 with the Intel® Xeon® W9-3495X processor and ASUS Pro WS W790E-SAGE SE motherboard, as well as a high speed DDR5-6800 R-DIMM kit at 64GB (16GBx4) with the Intel® Xeon® W7-2495X processor and ASRock W790 WS motherboard.
    
    
    

    
   Overclocked Performance SO-DIMM at DDR5-6400 32GB (16GBx2)
   Not leaving out small form factor builds, G.SKILL is also demonstrating the overclocking potential of DDR5 SO-DIMM at DDR5-6400 32GB (16GBx2) on the Intel® NUC 13 Extreme Kit NUC13RNGi9.
    

    
   Read more...

   247

  • Hardware

   Εκατομμύρια μητρικές της Gigabyte πουλήθηκαν με μια κερκόπορτα στο firmware

   astrolabos

   Η απόκρυψη κακόβουλων προγραμμάτων στο UEFI firmware ενός υπολογιστή, το βαθιά ριζωμένο κώδικα που λέει σε έναν υπολογιστή πώς να φορτώνει το λειτουργικό του σύστημα, είναι ένα ύπουλο τέχνασμα στην εργαλειοθήκη των κακόβουλων χρηστών (χάκερ). Όταν όμως ένας κατασκευαστής μητρικών πλακετών εγκαθιστά τη δική του κρυφή κερκόπορτα στο firmware εκατομμυρίων υπολογιστών -και δεν τοποθετεί καν μια κατάλληλη κλειδαριά σε αυτή την κρυφή κερκόπορτα- ουσιαστικά κάνει τη δουλειά των χάκερς για λογαριασμό τους.
    
   Οι ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Eclypsium, που ασχολείται με το firmware, αποκάλυψαν σήμερα ότι ανακάλυψαν έναν κρυφό μηχανισμό στο firmware μητρικών πλακετών που πωλούνται από τον ταϊβανέζικο κατασκευαστή Gigabyte, τα εξαρτήματα του οποίου χρησιμοποιούνται συνήθως σε gaming υπολογιστές και άλλους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων. Κάθε φορά που ένας υπολογιστής με την επηρεαζόμενη μητρική κάρτα Gigabyte επανεκκινείται, διαπίστωσε η Eclypsium, ο κώδικας στο firmware της μητρικής κάρτας ξεκινά αόρατα ένα πρόγραμμα ενημέρωσης που εκτελείται στον υπολογιστή και με τη σειρά του κατεβάζει και εκτελεί ένα άλλο κομμάτι λογισμικού. Ενώ η Eclypsium αναφέρει ότι ο κρυμμένος κώδικας προορίζεται να είναι ένα αβλαβές εργαλείο για τη συνεχή ενημέρωση του firmware της μητρικής κάρτας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υλοποίησή του δεν είναι ασφαλής, επιτρέποντας ενδεχομένως την πειρατεία του μηχανισμού και τη χρήση του για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού αντί για το πρόγραμμα που προοριζόταν από την Gigabyte. Και επειδή το πρόγραμμα ενημέρωσης ενεργοποιείται από το firmware του υπολογιστή, εκτός του λειτουργικού του συστήματος, είναι δύσκολο για τους χρήστες να το αφαιρέσουν ή ακόμα και να το ανακαλύψουν.
    
   O John Loucaides, επικεφαλής στρατηγικής και έρευνας στην Eclypsium, αναφέρει:
   Αν έχετε ένα από αυτά τα μηχανήματα, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι ουσιαστικά κατεβάζει κάτι από το διαδίκτυο και το εκτελεί χωρίς να εμπλέκεστε εσείς, και δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά με ασφάλεια. Η ιδέα του να πηγαίνεις πίσω από τον τελικό χρήστη και να καταλαμβάνεις το μηχάνημά του δεν αρέσει στους περισσότερους.
   Στην ανάρτησή της στο blog σχετικά με την έρευνα, η Eclypsium απαριθμεί 271 μοντέλα μητρικών πλακετών της Gigabyte που σύμφωνα με τους ερευνητές επηρεάζονται. Η Eclypsium λέει ότι βρήκε τον κρυφό μηχανισμό firmware της Gigabyte, ενώ έψαχνε τους υπολογιστές των πελατών για κακόβουλο κώδικα που βασίζεται στο firmware, ένα όλο και πιο συνηθισμένο εργαλείο που χρησιμοποιείται από εξελιγμένους χάκερ. Οι ερευνητές της Eclypsium έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τις αυτοματοποιημένες σαρώσεις ανίχνευσης να επισημαίνουν ότι ο μηχανισμός ενημέρωσης της Gigabyte εκτελούσε κάποια από τις ίδιες σκοτεινές συμπεριφορές με εκείνα τα κρατικά χρηματοδοτούμενα εργαλεία hacking - κρυμμένο στο firmware και εγκαθιστώντας σιωπηλά ένα πρόγραμμα που κατεβάζει κώδικα από το διαδίκτυο.
    
   Ο updater της Gigabyte και μόνο θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ανησυχίες στους χρήστες που δεν εμπιστεύονται τη Gigabyte για την αθόρυβη εγκατάσταση κώδικα στο μηχάνημά τους με ένα σχεδόν αόρατο εργαλείο - ή που ανησυχούν ότι ο μηχανισμός της Gigabyte θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από χάκερ που εκθέτουν τον κατασκευαστή μητρικών πλακετών για να εκμεταλλευτούν την κρυφή πρόσβαση σε μια επίθεση στην αλυσίδα προμήθειας λογισμικού. Όμως, η Eclypsium διαπίστωσε επίσης ότι ο μηχανισμός ενημέρωσης υλοποιήθηκε με κραυγαλέα τρωτά σημεία που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την πειρατεία του:
   Κατεβάζει κώδικα στο μηχάνημα του χρήστη χωρίς να τον πιστοποιεί σωστά, μερικές φορές μάλιστα μέσω μιας μη προστατευμένης σύνδεσης HTTP και όχι HTTPS. Αυτό θα επέτρεπε την αλλοίωση της πηγής εγκατάστασης από μια επίθεση man-in-the-middle που μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε μπορεί να υποκλέψει τη σύνδεση του χρήστη στο διαδίκτυο, όπως ένα αθέμιτο δίκτυο Wi-Fi
   Σε άλλες περιπτώσεις, το πρόγραμμα ενημέρωσης που εγκαθίσταται από τον μηχανισμό στο firmware της Gigabyte έχει ρυθμιστεί ώστε να γίνεται λήψη από μια τοπική συσκευή αποθήκευσης που συνδέεται με το δίκτυο (NAS), μια λειτουργία που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για δίκτυα επιχειρήσεων ώστε να διαχειρίζονται ενημερώσεις χωρίς όλα τα μηχανήματά τους να βγαίνουν στο διαδίκτυο. Αλλά η Eclypsium προειδοποιεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας κακόβουλος φορέας στο ίδιο δίκτυο θα μπορούσε να παραποιήσει τη θέση του NAS για να εγκαταστήσει αόρατα το δικό του κακόβουλο λογισμικό αντί αυτού.
   Η Eclypsium αναφέρει ότι συνεργάζεται με την Gigabyte για να γνωστοποιήσει τα ευρήματά της στον κατασκευαστή μητρικών πλακετών και ότι η Gigabyte δήλωσε ότι σκοπεύει να διορθώσει τα προβλήματα. Η Gigabyte δεν απάντησε στα πολλαπλά αιτήματα του WIRED για σχολιασμό σχετικά με τα ευρήματα της Eclypsium.
    
   Ακόμη και αν η Gigabyte προωθήσει μια διόρθωση για το πρόβλημα του firmware -άλλωστε, το πρόβλημα προέρχεται από ένα εργαλείο της Gigabyte που προορίζεται για την αυτοματοποίηση των ενημερώσεων firmware-, ο Loucaides της Eclypsium επισημαίνει ότι οι ενημερώσεις firmware συχνά διακόπτονται σιωπηρά στα μηχανήματα των χρηστών, σε πολλές περιπτώσεις λόγω της πολυπλοκότητάς τους και της δυσκολίας αντιστοίχισης firmware και υλικού. "Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό θα καταλήξει να είναι ένα αρκετά διαδεδομένο πρόβλημα στις πλακέτες της Gigabyte για τα επόμενα χρόνια", λέει ο Loucaides.
    
   Δεδομένων των εκατομμυρίων δυνητικά επηρεαζόμενων συσκευών, η ανακάλυψη της Eclypsium είναι "ανησυχητική", λέει ο Rich Smith, ο οποίος είναι ο επικεφαλής ασφαλείας της νεοσύστατης επιχείρησης κυβερνοασφάλειας Crash Override, που επικεντρώνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ο Smith έχει δημοσιεύσει έρευνα σχετικά με ευπάθειες στο firmware και εξέτασε τα ευρήματα της Eclypsium. Συγκρίνει την κατάσταση με το σκάνδαλο rootkit της Sony στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Η Sony είχε κρύψει κώδικα διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων σε CD που εγκαθίστατο αόρατα στους υπολογιστές των χρηστών και με τον τρόπο αυτό δημιουργούσε μια ευπάθεια που χρησιμοποιούσαν οι χάκερ για να κρύβουν το κακόβουλο λογισμικό τους. Ο Rich Smith κλείνει λέγοντας:
   Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται από κακόβουλους φορείς, αλλά αυτό δεν ήταν αποδεκτό, ξεπέρασε τα όρια. Δεν μπορώ να μιλήσω για το γιατί η Gigabyte επέλεξε αυτή τη μέθοδο για να παραδώσει το λογισμικό της. Αλλά για μένα, αυτό μοιάζει να περνάει μια παρόμοια γραμμή στο χώρο του firmware
   Ο Smith αναγνωρίζει ότι η Gigabyte πιθανότατα δεν είχε κακόβουλη ή παραπλανητική πρόθεση με το κρυφό εργαλείο firmware. Αλλά αφήνοντας τρωτά σημεία ασφαλείας στον αόρατο κώδικα που βρίσκεται κάτω από το λειτουργικό σύστημα τόσων πολλών υπολογιστών, διαβρώνει ωστόσο ένα θεμελιώδες επίπεδο εμπιστοσύνης που έχουν οι χρήστες στις μηχανές τους. "Δεν υπάρχει καμία πρόθεση εδώ, απλώς προχειρότητα. Αλλά δεν θέλω κανέναν που να γράφει το firmware μου που να είναι απρόσεκτος", λέει ο Smith. "Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στο υλικολογισμικό σου, χτίζεις το σπίτι σου στην άμμο".
   Read more...

   386

  • Δελτία Τύπου

   Tι είναι το mesh WiFi;

   astrolabos

   Το WiFi στο σπίτι είναι μία σημαντική υπόθεση για όλους. Όλο και περισσότερες συσκευές, από το tablet και την smart τηλεόραση, μέχρι και την ηλεκτρική σκούπα, απαιτούν σταθερή σύνδεση στο WiFi. Ωστόσο, τα περισσότερα οικιακά δίκτυα, παρουσιάζουν μία ασταθή σύνδεση, φτάνοντας στα όριά τους. Η λύση που βοηθάει στο πρόβλημα, ονομάζεται mesh Wi-Fi, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
    
   Mesh WiFi: Η λύση για όλα τα καθημερινά προβλήματα
   Μία συσκευή router για σύνδεση WiFi και ίσως και ένα ή δύο repeaters είναι τα απαραίτητα για τη δημιουργία ενός WiFi  δικτύου. Και αυτός είναι ο λόγος που αρχίζουν να προκύπτουν και προβλήματα, το video streaming παρουσιάζει καθυστερήσεις, η σύνδεση στις διαδικτυακές συναντήσεις χάνεται και ακόμη και η απλή περιήγηση στο Internet χρειάζεται υπομονή. Αυτά τα προβλήματα προκαλούνται είτε από ανεπαρκή κάλυψη WiFi, είτε λόγω κακής επικοινωνίας των access points.
   Η λύση για αυτά τα προβλήματα ονομάζεται mesh WiFi. Αυτός ο όρος αναφέρεται σε ασύρματα οικιακά δίκτυα τελευταίας τεχνολογίας που συνδέουν διάφορα σημεία πρόσβασης σε ένα ενιαίο δίκτυο WiFi, το οποίο επιτρέπει σημαντικά καλύτερη κάλυψη και βελτιστοποιεί τη μετάδοση δεδομένων.
    
   Πιο ισχυρό WiFi
   Αρχικά η ιδέα ενός mesh WiFi δικτύου ακούγεται περίπλοκη, όμως στην πραγματικότητα το σύστημα Magic WiFi και τα repeaters της devolo είναι κατάλληλα για αρχάριους και εύκολα στην χρήση, εφόσον όλες οι λειτουργίες τους γίνονται αυτόματα. Αφού πατήσετε το κουμπί WPS τόσο στο router, όσο και στο devolo Magic, τα σημεία πρόσβασης συγχρονίζονται μεταξύ τους, και μοιράζονται το ίδιο όνομα και κωδικό πρόσβασης WiFi. Έτσι μέσα σε λίγη ώρα, δημιουργείται ένα ισχυρό οικιακό δίκτυο, το οποίο μπορεί εύκολα να ελέγχεται, μέσω της δωρεάν εφαρμογής Home Network για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή εμπειρία με έξυπνες λειτουργίες.
    
   Το WiFi με την ευκολία mesh
   Όταν χρησιμοποιείτε το υπερσύγχρονο δίκτυο Wi-Fi της devolo, οι τελικές συσκευές σας επωφελούνται με διάφορους τρόπους όσον αφορά στη σταθερότητα και στην ταχύτητα.
   Tα access point steering και client steering εγγυούνται μία ομαλή σύνδεση. Τα μεμονωμένα mesh WiFi access points εξασφαλίζουν πως οι τελικές σας συσκευές θα συνδέονται πάντα στο ισχυρότερο διαθέσιμο hotspot. Οι χρήστες, επωφελούνται σημαντικά από αυτό, καθώς μπορούν να μετακινούνται ανενόχλητοι μέσα στο σπίτι, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μίας βιντεοκλήσης, χωρίς να χάνουν τη σύνδεσή τους.
   Το band steering έχει καλύτερη απόδοση από το WiFi. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μίας πλήρως αυτόματης εναλλαγής συνδέσεων δεδομένων μεταξύ των ζωνών συχνοτήτων ανάμεσα στα 2,4 GHz και τα 5 GHz, ανάλογα με τη ζώνη που είναι η πιο κατάλληλη.
   Το airtime fairness, λειτουργεί ως ένα κέντρο ελέγχου πληροφοριών και εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα ροής των δεδομένων στο οικιακό δίκτυο. Το mesh WiFi καταφέρνει κάτι τέτοιο, παρέχοντας τελικές συσκευές που απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο μετάδοσης. Ως αποτέλεσμα, οι αργές συσκευές και οι λιγότερο σημαντικές εφαρμογές δεν επιβραδύνουν πλέον τη μετάδοση δεδομένων.
    
   Το χαρτοφυλάκιο της devolo
   Για διαμερίσματα και για βελτίωση της απόδοσης του WiFi, η devolo προσφέρει τα devolo WiFi 6 Repeater 3000 (99,90€) και devolo WiFi 6 Repeater 5400 (149,90€). Αυτά τα WiFi repeaters επεκτείνουν την εμβέλεια του υπάρχοντος ασύρματου δικτύου. Με υψηλές ταχύτητες μετάδοσης, προηγμένη λειτουργία mesh και εύκολη ρύθμιση με ένα κουμπί, κάνουν τις βιντεοκλήσεις σας, πιο ευχάριστες.
   Για μεγαλύτερα σπίτια και για τη βελτίωση του σήματος σε πολλούς ορόφους, συνιστάται ιδιαίτερα η σειρά προϊόντων devolo Magic Powerlines. Αυτή η σειρά περιλαμβάνει προσαρμογείς που λειτουργούν ενώ είναι συνδεδεμένοι στις πρίζες του σπιτιού, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης Powerline είναι ξεκάθαρο: οι τοίχοι και οι οροφές δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο επειδή το δίκτυο αξιοποιεί την υπάρχουσα καλωδίωση, χωρίς επιπλέον κόστη τοποθέτησης καλωδίων Ethernet. Ένα starter kit του devolo Magic 1 WiFi mini είναι διαθέσιμο στην προτεινόμενη τιμή των 99,90€.
   Read more...

   311

  • Διαδίκτυο

   Η εμβληματική ιστοσελίδα Torrent RARBG κλείνει, όλες οι κυκλοφορίες της σταματούν

   astrolabos

   Το RARBG, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους torrent στον κόσμο, αποχαιρέτησε εκατομμύρια χρήστες. Ο ιστότοπος, ο οποίος αποτελούσε μια εξέχουσα και σταθερή πηγή νέων κυκλοφοριών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, επικαλέστηκε διάφορους λόγους για την απόφασή να διακόψει τη λειτουργία του. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.
    
   Το RARBG ιδρύθηκε το 2008 και εξελίχθηκε σε βασικό παράγοντα του οικοσυστήματος torrent. Ο ιστότοπος δεν προσέλκυε μόνο εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά αποτελούσε και σημαντικό κόμβο κυκλοφοριών, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της Σκηνής και του ευρύτερου πειρατικού κοινού.
    
   Σήμερα, η δεκαπενταετής πορεία του ιστότοπου έφτασε απροσδόκητα στο τέλος της. Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου, η ομάδα αποχαιρετά. Το RARBG επικαλείται πολλαπλούς λόγους πίσω από την αιφνιδιαστική απόφαση, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το COVID και οδήγησαν στον τραγικό θάνατο ενός από τους εμπλεκόμενους. Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας επηρέασε επίσης την ομάδα, με το RARBG να υποστηρίζει ότι είχε μέλη που πολεμούσαν και στις δύο πλευρές.
    

    
   Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς - κάποιοι από τους ανθρώπους της ομάδας μας πέθαναν λόγω επιπλοκών του covid, άλλοι εξακολουθούν να υποφέρουν από τις παρενέργειές του - να μην μπορούν να εργαστούν καθόλου. Κάποιοι πολεμούν επίσης τον πόλεμο στην Ευρώπη - και στις δύο πλευρές
   Το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας από κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη έπαιξε επίσης τον ρόλο του. Και με τα έσοδα να δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με το αυξανόμενο κόστος, το κλείσιμο του ιστότοπου φάνηκε τελικά η καλύτερη λύση.
   Ο πληθωρισμός καθιστά τα καθημερινά μας έξοδα αδύνατο να τα αντέξουμε. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς τεράστια έξοδα που δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε από την τσέπη μας. Μετά από ομόφωνη ψηφοφορία αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε πλέον να το κάνουμε. Λυπούμαστε Αντίο
   Το κλείσιμο σηματοδοτεί επίσης το τέλος των δημοφιλών κυκλοφοριών RARBG, πολλές από τις οποίες διαμοιράζονταν και μέσω άλλων πειρατικών ιστότοπων. Αυτές οι υψηλής ποιότητας κυκλοφορίες, οι οποίες, εκτός από τις πρώτες ημέρες που δεν περιλάμβαναν ποτέ CAM, είναι από τις πιο πολυκατεβασμένες στην ιστορία.
    
   Το σημερινό κλείσιμο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των ιστότοπων torrent. Είναι επίσης το πρώτο μεγάλο κλείσιμο από την περίοδο 2015/2016, όταν το KickassTorrents, το Torrentz και το ExtraTorrent έφυγαν από τη σκηνή. Είναι περιττό να πούμε ότι θα υπάρξουν πολλοί αντιγραφείς που ανυπομονούν να αναλάβουν το εμπορικό σήμα της RARBG. Ωστόσο, το πραγματικό RARBG δεν υπάρχει πια.
   Read more...

   600

  • Δελτία Τύπου

   Η GIGABYTE παρουσίασε τις σειρές καρτών γραφικών GeForce RTX 4060 Ti και GeForce RTX 4060

   astrolabos

   Στις 18 Μαΐου 2023 - Η GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, ένας κορυφαίος κατασκευαστής premium gaming hardware, παρουσίασε τις κάρτες γραφικών NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 Ti 16GB, GeForce RTX 4060 Ti 8GB και GeForce RTX 4060 8GB της σειράς NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 Ti 16GB, οι οποίες βασίζονται στην αρχιτεκτονική NVIDIA ADA Lovelace. Η GIGABYTE προσφέρει μια ευρεία γκάμα καρτών γραφικών, συμπεριλαμβανομένων των σειρών AORUS και GIGABYTE, για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των gamers. Αυτές οι κάρτες έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των gamers που αναζητούν την απόλυτη απόδοση και την εκπληκτική αισθητική, καθώς και εκείνων που δίνουν προτεραιότητα στις ουσιαστικές επιδόσεις και την ανθεκτικότητα. Οι συγκεκριμένες κάρτες γραφικών θα βελτιώσουν την gaming εμπειρία για έναν τεράστιο αριθμό χρηστών.
   Η οικογένεια GeForce RTX 4060 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει απίστευτες επιδόσεις για mainstream gamers και δημιουργούς σε ανάλυση 1080P στα 100 καρέ ανά δευτερόλεπτο με Ray Tracing και DLSS 3. Η οικογένεια προϊόντων GeForce RTX 4060 προσφέρει όλες τις εξελίξεις της αρχιτεκτονικής NVIDIA Ada Lovelace - συμπεριλαμβανομένου του DLSS 3 neural rendering, των τεχνολογιών ray-tracing τρίτης γενιάς σε υψηλούς ρυθμούς καρέ και ενός NVIDIA Encoder (NVENC) όγδοης γενιάς με AV1 encoding.
    

    
   Σειρά AORUS
   Οι κάρτες γραφικών της σειράς AORUS GeForce RTX 4060 Ti και GeForce RTX 4060 ξεχωρίζουν για τις ισχυρές δυνατότητες ψύξης και τις εξαιρετικές επιδόσεις, χάρη στο προηγμένο σύστημα ψύξης WINDFORCE. Αυτό το σύστημα διαθέτει τρεις μοναδικούς ανεμιστήρες με πτερύγια, εναλλασσόμενης περιστροφής, σύνθετους χάλκινους σωλήνες θερμότητας που αγγίζουν απευθείας την GPU, 3D active fans και screen cooling για τη μεγιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας. Οι ανεμιστήρες WINDFORCE χρησιμοποιούν νανολιπαντικό γραφενίου, το οποίο επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα κατά 2,1 φορές, παρέχοντας σχεδόν τη διάρκεια ζωής του διπλού ρουλεμάν, ενώ παράλληλα παρέχει αθόρυβη λειτουργία.
    
   Οι εξαιρετικές επιδόσεις των καρτών γραφικών AORUS οφείλονται στον ενεργειακό σχεδιασμό τους και στη χρήση πιστοποιημένων εξαρτημάτων ULTRA DURABLE. Αυτά τα εξαρτήματα επιτρέπουν στις κάρτες γραφικών να διατηρούν χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα παρέχουν υψηλές επιδόσεις, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και αξιοπιστία. Ο ενσωματωμένος διακόπτης Dual BIOS επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τη λειτουργία SILENT για μια πιο αθόρυβη εμπειρία χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού. Επιπλέον, οι κάρτες γραφικών AORUS είναι εξοπλισμένες με aerospace-grade επίστρωση PCB για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.
    
   Οι κάρτες γραφικών της σειράς AORUS GeForce RTX 4060 Ti και GeForce RTX 4060 διαθέτουν μοναδικό σχεδιασμό με RGB Halo φωτισμό τριπλού δακτυλίου, ο οποίος έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις του DIY για τον εξαιρετικό και πολύχρωμο φωτισμό του. Οι gamers μπορούν να ρυθμίσουν ελεύθερα διάφορα εφέ φωτισμού μέσω του λογισμικού για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό και μοναδικό στυλ. Επιπλέον, το μεταλλικό backplate προστασίας όχι μόνο παρέχει βελτιστοποιημένη δομική υποστήριξη για την αποφυγή κάμψης ή κρεμάσματος της πλακέτας PCB, αλλά προσθέτει επίσης περισσότερη ομορφιά στο συνολικό οπτικό αποτέλεσμα.
    

    
   Σειρά GIGABYTE –GAMING OC, AERO OC, EAGLE OC
   Οι σειρές GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti και GeForce RTX 4060 GAMING OC είναι κλασικές και δημοφιλείς κάρτες γραφικών από την GIGABYTE, γνωστές για τις ανώτερες επιδόσεις και τη σταθερότητά τους, καθώς και για την εμφάνισή τους σε στυλ gaming, που τις καθιστά κορυφαία επιλογή για τους gamers. Οι σειρές GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti και GeForce RTX 4060 AERO OC με το λευκό και ασημί σχεδιασμό τους προτιμώνται ιδιαίτερα από τους σχεδιαστές και τους χρήστες που προτιμούν ένα απλό στυλ και είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για συστήματα PC με ελαφριά και μινιμαλιστική θεματολογία. Το πλευρικό λογότυπο της κάρτας γραφικών διαθέτει ένα ειδικό υλικό που εμφανίζει ένα εφέ ουράνιου τόξου. Οι σειρές GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti και GeForce RTX 4060 EAGLE OC ενσωματώνουν ορισμένα φουτουριστικά στοιχεία σχεδιασμού, οδηγώντας σε μια μοναδική και εξατομικευμένη ταυτότητα. Αυτά περιλαμβάνουν γραφικά με κοσμικό θέμα, σύμβολα και γεωμετρικά σχήματα που προβάλλονται σε περίοπτη θέση στο εξωτερικό της κάρτας γραφικών.
    
   Οι κάρτες γραφικών των σειρών GIGABYTE GAMING OC, AERO OC και EAGLE OC διαθέτουν επίσης μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες, όπως το σύστημα ψύξης GIGABYTE WINDFORCE, το νανο-λιπαντικό γραφενίου, τον εξαιρετικό σχεδιασμό ισχύος και τα πιστοποιημένα εξαρτήματα ULTRA DURABLE, που επιτρέπουν στις κάρτες γραφικών να παρέχουν υψηλότερες επιδόσεις, διατηρώντας παράλληλα χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας. Ο ενσωματωμένος διακόπτης διπλού BIOS επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τη λειτουργία SILENT για μια πιο αθόρυβη εμπειρία χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού. Επιπλέον, τόσο οι κάρτες γραφικών GAMING OC όσο και οι κάρτες γραφικών AERO OC διαθέτουν ενσωματωμένο φωτισμό που μπορεί να προσαρμοστεί με διαφορετικά χρώματα και λειτουργίες μέσω λογισμικού, επιτρέποντας στους χρήστες να προβάλλουν μοναδικά εφέ φωτισμού. Το βελτιωμένο και ενισχυμένο back plate παρέχει βελτιστοποιημένη υποστήριξη αντοχής, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το συνολικό σχεδιασμό της εμφάνισης.
    
   Οι κάρτες γραφικών της οικογένειας GeForce RTX 4060 που κυκλοφόρησε η GIGABYTE προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις overclocking, επιτρέποντας στους gamers να απολαμβάνουν ομαλότερες και ποιοτικότερες εμπειρίες gaming. Κάθε κάρτα γραφικών έχει μοναδική εμφάνιση και σχεδιασμό ψύξης, καλύπτοντας τις προτιμήσεις και τις ανάγκες διαφορετικών gamers. Επιπλέον, η GIGABYTE θα παρέχει τη σειρά WINDFORCE OC για τους gamers που προτιμούν σχεδιασμό με δύο fans, συμπαγές μέγεθος και καλές επιδόσεις gaming.
    
   Η σειρά GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti 8GB διατίθεται προς πώληση από τις 24 Μαΐου. Επιπλέον, οι σειρές GeForce RTX 4060 Ti 16GB και GeForce RTX 4060 8GB αναμένεται να είναι διαθέσιμες προς πώληση τον Ιούλιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε:
    
   Σειρά GeForce RTX 4060 Ti:
   https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/All-Series?fid=2861
    
   Σειρά GeForce RTX 4060:
   https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/All-Series?fid=2862
   Read more...

   329

  • Δελτία Τύπου

   Τάσεις στην κυβερνοασφάλεια για το 2023: εστιάζοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

   astrolabos

   Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που κορυφώθηκε η πανδημία Covid-19, η οποία ανάγκασε τους περισσότερους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι, και οι περισσότερες εταιρείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη μερική ή πλήρως εξ αποστάσεως εργασία. Όμως, αν και η απομακρυσμένη ή υβριδική εργασία δεν είναι μια καινούργια έννοια, δεν έχουν προετοιμαστεί εντελώς όλες οι επιχειρήσεις για όλες τις επιπτώσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια του συγκεκριμένου μοντέλου εργασίας. Έτσι, οι εταιρείες θα πρέπει να συνεχίσουν να εξελίσσουν τις στρατηγικές ασφαλείας τους ώστε αυτές να ταιριάζουν και στον υβριδικό τρόπο εργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή μάλιστα σε τομείς όπως οι πολιτικές απομακρυσμένης πρόσβασης ή οι βελτιώσεις στο cloud και το SaaS.
   Ας δούμε μερικές τάσεις στην κυβερνοασφάλεια που, σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών της παγκόσμιας εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας ESET,  επηρεάζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
    
   Επαγγελματική χρήση εφαρμογών συνεργασίας; Μια τάση που ήρθε για να μείνει
   Η επαγγελματική επικοινωνία μετακινείται σε συνεργατικές εφαρμογές, όπως οι εφαρμογές Teams και Slack. Με αυτή την αλλαγή, η εργασιακή ηθική σε πολλές επιχειρήσεις μετασχηματίζεται επίσης από αυστηρά επαγγελματική σε πιο χαλαρή και φιλική. Ωστόσο, όταν η αυστηρή ατμόσφαιρα ενός χώρου εργασίας «υποχωρεί», ορισμένοι εργαζόμενοι μπορεί να χαλαρώσουν και να είναι λιγότερο προσεκτικοί στις απαιτήσεις ασφαλείας. Υπάρχουν κίνδυνοι που συνοδεύουν τη στροφή προς την ανεπίσημη εργασία, όπως, για παράδειγμα, η μη ασφαλής ανταλλαγή αρχείων. Ενώ οι εφαρμογές συνεργασίας μπορεί να αυξήσουν την παραγωγικότητα της ομάδας, γίνονται επίσης όλο και πιο δημοφιλείς στόχοι των κυβερνοεγκληματιών, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για τις κακόβουλες επιθέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των απειλών απάτης και phishing.
    
   Ο τομέας της κυβερνο-ασφάλισης (cyber-insurance) πρέπει να συμβαδίζει με τις εξελίξεις του ransomware
   Οι επιθέσεις τύπου ransomware όπου οι κακοποιοί ζητούν λύτρα, αυξάνονται και γίνονται… ακριβότερες. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και του ασφαλιστικού, το ransomware μπορεί να κοστίσει στον κόσμο 265 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2031. Με άλλα λόγια, είναι αναπόφευκτο ότι τα ασφάλιστρα για τα ασφαλιστικά προϊόντα cyber-Insurance θα αυξηθούν το επόμενο έτος. Εκτός από τις αλλαγές στο κόστος, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ζητούν επίσης πιο λεπτομερείς πληροφορίες για την εταιρεία προτού προχωρήσουν στη ασφάλιση.
    
   Το Internet of Things θα χρειαστεί καλύτερη προστασία από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο
   Ο τομέας του Internet of Things αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι λύσεις IoT εφαρμόζονται από πολλές επιχειρήσεις. Η τάση αυτή ενισχύθηκε πρόσφατα και από την ταχεία αύξηση του ενεργειακού κόστους, η οποία προτρέπει τις εταιρείες να εφαρμόσουν νέες λύσεις που σχετίζονται με το IoT, όπως εφαρμογές χρήσης ενέργειας και έξυπνους μετρητές. Δυστυχώς, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις ασφαλείας και τους κινδύνους που συνοδεύουν τη χρήση προϊόντων IoT, διευκολύνοντας έτσι τους κυβερνοεγκληματίες. Ενδεικτικά, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 82% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης αντιμετώπισε μια κυβερνοεπίθεση με επίκεντρο το IoT. Το 2023, οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στην ανίχνευση και την πρόληψη απειλών, να παρατηρούν προσεκτικά όλες τις ανωμαλίες που σχετίζονται με τα περιουσιακά τους στοιχεία IoT και να προετοιμάζουν σχέδια αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας για την ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
    
   Εύρεση εργασίας σε μια εφαρμογή γνωριμιών; Γιατί όχι!
   Σύμφωνα με τον André Lameiras από την ομάδα της ESET,  η γραμμή μεταξύ εργασίας και διασκέδασης θολώνει συνεχώς. Ως αποτέλεσμα, οι εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες προορίζονταν κυρίως για προσωπικά προφίλ και επικοινωνία μεταξύ φίλων, αποκτούν πλέον επαγγελματική διάσταση. Για παράδειγμα, το Facebook προσφέρει μια λειτουργία Marketplace, η οποία επιτρέπει τόσο σε μεμονωμένους χρήστες όσο και σε επιχειρήσεις να πωλούν τα προϊόντα τους. Από το 2022, οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αλλάξουν το προσωπικό τους προφίλ στο Facebook σε επαγγελματική λειτουργία. Ακολουθώντας την τάση, το Bumble, μια γνωστή εφαρμογή γνωριμιών, προσφέρει μια λειτουργία Bizz, η οποία διευκολύνει τις επαγγελματικές συναντήσεις. Αυτές οι αλλαγές, ωστόσο, συνιστούν έναν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια. Για να ανταποκριθούν στους κινδύνους και να βελτιώσουν την κυβερνοασφάλεια στο μέλλον, οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν εφαρμογές που κρυπτογραφούν τα δεδομένα τους, να σταματήσουν να παρέχουν προφίλ διαμόρφωσης στους υπαλλήλους τους και να θεσπίσουν λειτουργικές πολιτικές Bring Your Own Device (BYOD).
    
   Προηγμένη ασφάλεια χωρίς επιπλέον προσωπικό
   Οι υπηρεσίες MDR (Managed Detection and Response) και XDR (Extended Detection and Response) παλιότερα απασχολούσαν μόνο τις εταιρείες που πίστευαν ότι έχουν καλύψει όλα τα άλλα κενά ασφαλείας. Τους επόμενους μήνες, ωστόσο, μπορούμε να περιμένουμε ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα υιοθετήσουν αυτά τα εργαλεία θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς επιτρέπουν την καλύτερη ανάλυση απειλών χωρίς την ανάγκη πρόσληψης επιπλέον εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας. Η ανάπτυξη της δημοτικότητας των MDR και XDR συνοδεύεται παράλληλα από την τάση της αυτοματοποίησης που χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα για την αντιμετώπιση περιστατικών. Συνολικά, οι εταιρείες αναζητούν πλέον λύσεις που ωφελούν την ασφάλειά τους χωρίς να επιβαρύνουν  τους υπαλλήλους.
   Read more...

   274

  • Tech Industry

   Το Twitter αξίζει τώρα το ένα τρίτο της αξίας που πλήρωσε ο Elon Musk

   astrolabos

   Από τότε που ο Elon Musk απέκτησε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, είναι ευρέως αποδεκτή η θέση ότι πλήρωσε την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων πολύ περισσότερα από όσο αξίζει. Ωστόσο, το ποσό που πλήρωσε, φαίνεται να διευρύνεται μετά την εξαγορά. Σύμφωνα με τη Fidelity, το Twitter αξίζει τώρα περίπου το 33% αυτού που πλήρωσε αρχικά ο δισεκατομμυριούχος για αυτό. Αυτό ορίζει την αξία του Twitter σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός προέρχεται από την αποτίμηση της ίδιας της επενδυτικής εταιρείας για το δικό της μερίδιο στο Twitter του Musk, το οποίο η Fidelity βοήθησε να χρηματοδοτηθεί. Η αποτίμηση του Twitter από τη Fidelity ακολουθεί ένα μοτίβο από τότε που ο Musk ανέλαβε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η Fidelity υποβαθμίζει σταθερά τις δικές της συμμετοχές στην εταιρεία, ρίχνοντας την αξία του μεριδίου της κατά 56%, μόλις ένα μήνα μετά το κλείσιμο της εξαγοράς. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, η Fidelity υποβάθμισε περαιτέρω το μερίδιό της κατά περισσότερο από 63% πριν το ρίξει κατά δύο τρίτα αυτόν τον μήνα.
    
   Παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Musk ότι το Twitter σύντομα θα βγάλει τα έξοδά του ή ακόμη και θα γίνει κερδοφόρο, οι προοπτικές της εταιρείας δεν ήταν ιδιαίτερα καλές. Το Twitter έχασε περίπου τους μισούς από τους μεγαλύτερους διαφημιστές του όταν ανέλαβε ο Μασκ. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν επιστρέψει μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους και όσοι συνέχισαν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα δαπανούσαν σημαντικά λιγότερα χρήματα. Ο Μασκ στράφηκε σε μοντέλα εσόδων που βασίζονται σε συνδρομές, όπως το Twitter Blue και το Subscriptions, για να αναπληρώσει αυτές τις απώλειες, αλλά ακόμη και αυτά αποδείχθηκαν ανεπιτυχή. Το Twitter Blue είναι μια συνδρομητική υπηρεσία 8 δολαρίων το μήνα που παρέχει premium λειτουργίες, όπως μεγαλύτερα tweets και βίντεο, καθώς και το κάποτε πολυπόθητο σήμα με το μπλε σημάδι ελέγχου, στους χρήστες που πληρώνουν. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία(ανοίγει σε νέα καρτέλα) του ερευνητή Travis Brown, πολύ λιγότερο από το 1% του συνόλου των ενεργών χρηστών του Twitter που είναι ενεργοί σε μηνιαία βάση έχει εγγραφεί στο Twitter Blue.

   Το άλλο συνδρομητικό προϊόν του Twitter, γνωστό ως Subscriptions, επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος απευθείας σε έναν συγκεκριμένο χρήστη του Twitter, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικά πληρωμένα tweets και άλλο περιεχόμενο. Ο ίδιος ο Musk διέρρευσε ότι είχε περίπου 25.000 συνδρομητές τον περασμένο μήνα ή μόνο το 0,018% των περίπου 136,4 εκατομμυρίων followers που είχε εκείνη τη στιγμή. Ο Musk ανακοίνωσε έκτοτε ότι η Linda Yaccarino, πρώην στέλεχος διαφημίσεων της NBCUniversal, θα έρθει στην εταιρεία για να αντικαταστήσει τον Musk στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η κίνηση αυτή έγινε δήθεν για να βοηθήσει στην αντιστροφή του κλίματος όσον αφορά τα προβλήματα του Twitter με τους διαφημιστές. Ωστόσο, ο Musk έχει καταστήσει σαφές ότι θα παραμείνει στο Twitter ανεξάρτητα από αυτό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η αποτίμηση του Twitter τους επόμενους μήνες.
   Read more...

   342

  • Δελτία Τύπου

   Η MSI κυκλοφορεί νέα σειρά προϊόντων. Μία δυναμική αρχή στην έκθεση COMPUTEX 2023

   astrolabos

   Η MSI, παγκόσμιος ηγέτης στο gaming, το content creation, τον τομέα του business και την παραγωγικότητα, αποκαλύπτει μία σειρά νέων προϊόντων στην φετινή έκθεση COMPUTEX 2023. Με κεντρικό γνώμονα την δημιουργικότητα και το πάθος για προϊόντα κορυφαίας απόδοσης, η MSI επιδεικνύει μία premium σειρά που θα προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.
   Τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες κάρτες γραφικών που τροφοδοτούνται από τον καινούργιο επεξεργαστή γραφικών NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 Ti και έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη ζήτηση των χρηστών για νέα τεχνολογία γραφικών, σχεδιασμό πλακέτας, κυκλωμάτων υψηλής απόδοσης και προηγμένη ψύξη. Με κομψό και ελαφρύ σχεδιασμό, το Prestige 16, ο νικητής του Red Dot Design Award για το 2023, διαθέτει τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή Intel® Core™ και έχει πιστοποιηθεί από την πλατφόρμα Intel® Evo™ και το NVIDIA Studio για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του χρήστη. Η MSI κάνει την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων laptop, desktop, καρτών γραφικών, motherboard, monitor, εξαρτημάτων PC και συνεργασίας με μια δημοφιλή εφαρμογή, στο περίπτερο L0818.
   “Έχουμε υποσχεθεί να φέρουμε νέα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας στην COMPUTEX 2023. Υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές στην αγορά, αλλά η MSI διατηρεί συνεχώς την αρχική της υπόσχεση για το μότο «TECH MEETS AESTHETIC» και προσαρμόζει τα προϊόντα της στις ανάγκες της αγοράς. Η πρωτοποριακή απόδοση για την κάλυψη των αναγκών των χρηστών, η απόλυτη αισθητική και η ισχυρή σειρά νέων προϊόντων μας είναι η απάντησά μας στο ανταγωνιστικό περιβάλλον”, δήλωσε ο Sam Chern, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της MSI.
    
   Prestige 16 Laptop
   Βραβευμένο με το Red Dot Product Design του 2023, το ανανεωμένο Prestige 16 χρησιμοποιεί πλαίσιο από κράμα αλουμινίου και μαγνήσιο και ζυγίζει μόλις 1,5 κιλό. Το Prestige 16 διαθέτει τον τελευταίο επεξεργαστή Intel® Core™ και έχει πιστοποιηθεί από την πλατφόρμα Intel® Evo™. Κυκλοφορεί, επίσης, και σε έκδοση με πιστοποίηση Studio GeForce RTX™ 40 Series Series Laptop GPU. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι υποστηρίζει 140W PD3.1. Το Prestige 16 είναι οπωσδήποτε λεπτό αλλά ισχυρό, για χρήστες που αναζητούν έναν ισχυρό φορητό υπολογιστή με μεγαλύτερο πάνελ.
    
   Commercial 14 Laptop
   Το νέο Commercial 14 της MSI ενισχύεται με εξατομικευμένες λύσεις για τις επιχειρήσεις με μεγάλη ακρίβεια στα μέτρα ασφαλείας. Υπάρχουν δύο διαθέσιμες δυνατότητες, το NFC (επικοινωνία κοντινού πεδίου) και μια ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης έξυπνων καρτών. Και οι δύο παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ελέγχου ταυτότητας. Επιπλέον, η διαμόρφωση του laptop μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Εκτός από τα χαρακτηριστικά του στον επιχειρηματικό τομέα, το Commercial 14 φέρνει, επίσης, στο προσκήνιο τη συμβολή της MSI στην προστασία του περιβάλλοντος. Το πληκτρολόγιο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό "PCR" και πάνω από το 90% της συσκευασίας αποτελείται από ανακυκλωμένο χαρτί.
    
   Σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX™ 4060 Ti GAMING
   Οι σειρές GAMING TRIO και GAMING διαθέτουν μια νέα αλλά οικεία εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική ισορροπία μεταξύ απόδοσης, ψύξης και χαμηλού θορύβου, την οποία οι gamers έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται. Ο σχεδιασμός TORX Fan 5.0 διαθέτει ζεύγη τριών fan blades που ενώνονται με έναν εξωτερικό σύνδεσμο για να δημιουργήσουν ένα “χείλος” που εστιάζει τη ροή αέρα στο εξελιγμένο σύστημα ψύξης TRI FROZR 3 και TWIN FROZR 9. Η κάρτα γραφικών είναι ενισχυμένη με ένα brushed-metal backplate με σχεδίαση ροής που μειώνει την “παγιδευμένη” θερμότητα. Επιπλέον, το Mystic Light κοσμεί το εξωτερικό της κάρτας γραφικών, φωτίζοντας, σε συγχρονισμό με τον υπόλοιπο υπολογιστή, μέσω του Mystic Light Sync και του Ambient Link.
    
   Σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX™ 4060 Ti VENTUS
   Η σειρά VENTUS παρέχει μια αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική επιλογή για gamers που αναζητούν τον ιδανικό σχεδιασμό κόστους-απόδοσης. Με τη φιλοσοφία σχεδίασης Spartan χωρίς περικοπές, το VENTUS 3X και το VENTUS 2X BLACK διατηρούν τα απαραίτητα για να ολοκληρώσουν κάθε διεργασία. Οι κάρτες γραφικών συνοδεύονται από το βραβευμένο TORX Fan 4.0, ένα ενισχυτικό backplate με αισθητική κατάλληλη για κάθε κατασκευή.
    
   Σειρά Intel Z790 MAX Motherboard, PROJECT ZERO Back-Connect Motherboard και κάρτα επέκτασης
    
   Η MSI φέρνει μια μοναδική νέα motherboard, ξεκινώντας με τη δημοφιλή back-connect - B650M PROJECT ZERO. Η συγκεκριμένη motherboard τοποθετεί τη διεπαφή τροφοδοσίας, ανεμιστήρων και άλλες στο πίσω μέρος της, κάνοντας πολύ πιο απλή και κομψή τη διαχείριση καλωδίων. Η εντυπωσιακή ασημένια σχεδίαση σας επιτρέπει να αντιπροσωπεύσετε το στυλ σας!
    
   Αν περιμένετε μια πιο προηγμένη motherboard Intel Z790, η MSI έχει τη λύση. Οι motherboard της σειράς Z790 MAX θα διαθέτουν την ολοκαίνουργια λύση Wi-Fi 7, ο συνολικός σχεδιασμός θα έχει κάποιες αναβαθμίσεις και οι motherboard θα αναβαθμίζουν τη λύση δικτύου τους σε LAN 5 GbE. Ακόμα, στην οθόνη είναι η νέα κάρτα επέκτασης USB 4 100W, η οποία επιτρέπει στη motherboard να υποστηρίζει διπλές θύρες USB 4.0 40Gb/s Type-C με εξαιρετικά υψηλό ρυθμό μεταφοράς και γρήγορη φόρτιση έως και 100 W!
     
   PRO DP180 13th Desktop μοναδικής απόδοσης
   Το PRO DP180 είναι ένα desktop επικυρωμένο από το NVIDIA RTX Studio. Είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel® Core i7 έως και 13ης γενιάς μαζί με μια διακριτή GPU NVIDIA GeForce RTX, για βίντεο έως 8K, ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο και άλλες λειτουργίες με υποστήριξη AI. Το PRO DP180 προσφέρει μια σειρά από εύχρηστες λειτουργίες. Ο σχεδιασμός του 2,5G και 1G Dual-LAN σε συνδυασμό με το Wi-Fi 6E βοηθά τις συνδέσεις δικτύου να είναι πιο γρήγορες και πιο σταθερές από ποτέ. Το DP180 προσφέρει, επίσης, ένα γρήγορο και απλό επίπεδο συνδεσιμότητας μέσω USB 3.2 Gen 2 Type C και άλλων θυρών IO. Επιπλέον, η ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών υποστηρίζει κάρτα SD & Micro SD για την καλύτερη συμβατότητα και ευκολία. Η διπλή σχεδίαση του ενσωματωμένου λουκέτου και της κλειδαριάς Kensington προστατεύει τη μονάδα με τη φυσική κλειδαριά, καθιστώντας το DP180 ιδανικό για επιχειρήσεις που απαιτούν γρήγορη, ασφαλή και εύκολη ροή εργασίας. Επιπλέον, το MSI Cloud Center, ένα αποκλειστικό λογισμικό, παρέχει προσωπικό χώρο αποθήκευσης cloud και έχει σχεδιαστεί για γρήγορη και ασφαλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και λήψη αρχείων μεταξύ συσκευών PC, Android και iOS. Το PRO DP180 έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες του να απελευθερώσουν την πρωτοτυπία και τις απεριόριστες δυνατότητές τους.
    
   PRO DP10 13M – Ένα απίστευτα ισχυρό και μικρό PC
   Το PRO DP10 περιέχει περισσότερη τεχνολογία από ό,τι φαίνεται. Παρέχει απεριόριστες δυνατότητες ενώ είναι μικρότερο από 1,1 λίτρα σε όγκο. Ο μικρός σχεδιασμός βοηθά στην οργάνωση ενός γραφείου και στην εξοικονόμηση χώρου, ενώ οι διαθέσιμες στιβαρές διαμορφώσεις υλικού και λογισμικού υποστηρίζουν τους χρήστες σε πολλαπλές εργασίες. Ο επεξεργαστής Intel® Core i7 13ης γενιάς με 12 πυρήνες επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται γραφικά και να εργάζονται με πολλά προγράμματα πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Επιπλέον, το PRO DP10 υποστηρίζει έως και τέσσερις οθόνες ταυτόχρονα με την πλούσια συλλογή θυρών IO, συμπεριλαμβανομένων των DisplayPort, HDMI, D-Sub (VGA) και Thunderbolt 4, που υποστηρίζει ταχύτητα μεταφοράς έως και 40 Gb και ανάλυση οθόνης έως 8K. Συνδέστε και μεταφέρετε γρήγορα δεδομένα με LAN Ethernet υψηλού εύρους ζώνης και χαμηλής καθυστέρησης 2,5 Gbps ή Wi-Fi 6E που δίνει έμφαση στην ασφάλεια μετάδοσης και στη βελτίωση του σήματος. Ένα αναστρέψιμο USB 3.2 Gen 2 Type-C βοηθά τους χρήστες να μεταφέρουν εύκολα και γρήγορα έργα ή αρχεία. Επιπλέον, με ένα κλικ, το αποκλειστικό MSI Cloud Center θα δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας όλων των φωτογραφιών και των βίντεο στο PRO DP10. Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το PRO DP10 13M έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα.
     
   Τα πιο έντονα μαύρα και ζωντανά χρώματα με τη σειρά Monitor MSI's New QD-OLED
   Συνδυάζοντας την τεχνολογία Quantum Dot με την τεχνολογία οθόνης OLED, οι οθόνες QD-OLED της MSI προσφέρουν τα πιο έντονα μαύρα και ζωντανά χρώματα, παρέχοντας στους παίκτες μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού. Το MEG 342C QD-OLED, το οποίο διαθέτει γρήγορο ρυθμό ανανέωσης 0,03ms GtG και πιστοποιήσεις VESA DisplayHDR True Black 400 και ClearMR 9000, με πλήθος επαίνων από την κυκλοφορία του. Διαθέτει, επίσης, λειτουργικότητα KVM και ένα σύνολο από θύρες I/O, όπως HDMI 2.1 και USB Type-C που υποστηρίζει φόρτιση PD έως και 65 W, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των καταναλωτών.
    
   Το νέο SpectrumBar όχι μόνο διαθέτει αποκλειστικό έλεγχο εφέ φωτισμού Mystic Light, αλλά μπορεί επίσης να συγχρονιστεί με on-screen display για να δημιουργήσει μια ακόμα πιο μοναδική εμπειρία.
    
   Στην COMPUTEX, η MSI παρουσίασε, επίσης, μια οθόνη 49 ιντσών 32:9 QD-OLED concept, την πρώτη του είδους παγκοσμίως. Με ρυθμό ανανέωσης έως και 240 Hz και τεχνολογία οθόνης QD-OLED σε συνδυασμό με αποκλειστικές λειτουργίες MSI όπως το Gaming Intelligence και το OLED Care, οι παίκτες μπορούν να βιώσουν τα πιο έντονα μαύρα και ζωντανά χρώματα για την απόλυτη εμεπιρία παιχνιδιού.
    
   Μοναδική οπτική εμπειρία με τη σειρά Monitor Modern MD272QXP
   Η νέα σειρά MD272QXP σποτελεί μια οθόνη IPS 27 ιντσών με ανάλυση WQHD (2560 x 1440) που προσφέρει εξαιρετική οπτική εμπειρία με προηγμένη τεχνολογία EyesErgo eye-care και εργονομικό σχεδιασμό. Διαθέτει πάνελ IPS 27 ιντσών, ενσωματωμένα ηχεία και εργονομική ρυθμιζόμενη βάση 4 κατευθύνσεων, η οποία μπορεί να κλίνει και να περιστρέφεται, ενώ σας επιτρέπει να ανεβάσετε ή να χαμηλώσετε το ύψος της οθόνης. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τη βάση στη γωνία που είναι πιο κατάλληλη για άνετη εργασία. Ο ρυθμός ανανέωσης 100 Hz διασφαλίζει την ομαλή κύλιση, ενώ οι τεχνολογίες Anti-Flicker και Less Blue Light PRO με πιστοποίηση TUV βοηθούν τα μάτια των χρηστών από το να υποφέρουν από καταπόνηση ή κόπωση. Το Less Blue Light PRO είναι ένα hardware blue light filter που μπορεί ταυτόχρονα για να μειώσει την επιβλαβή μπλε-βιολετί περιοχή στα μάτια, διατηρώντας το αρχικό χρώμα και τη λεπτομέρεια της οθόνης. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν την πιο ζωντανή εικόνα με ευρύτερη αντίθεση μεταξύ των πιο φωτεινών και πιο σκοτεινών περιοχών της οθόνης, με αποτέλεσμα μια πλούσια και ζωντανή εμπειρία θέασης HDR. Επιπλέον, το αποκλειστικό λογισμικό, Productivity Intelligence (P.I.), παρέχει τη λειτουργία KVM, τη λειτουργία χρώματος και εμφάνισης κατά τη διάρκεια της καθημερινής εργασίας. Μέσω της λειτουργίας αυτής, οι χρήστες μπορούν εύκολα να κάνουν εναλλαγή μεταξύ δύο υπολογιστών χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Μια ενσωματωμένη σύνδεση USB Type-C με παροχή ισχύος 65 W επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται και να φορτίζουν φορητές συσκευές χωρίς κόπο.
    
   MPG GUNGNIR 300 Series PC CASE
   Η MSI αποκάλυψε τη νέα θήκη ATX mid-tower - MPG GUNGNIR 300 series, προσαρμοσμένη στις ανάγκες συμβατότητας των διαμορφώσεων συστήματος μεσαίου επιπέδου για παίκτες. Το μπροστινό της πάνελ είναι κατασκευασμένο από μονοκόμματο δικτυωτό σχέδιο, που υποστηρίζει διπλή υγρή ψύξη AIO 360 mm ή ανεμιστήρες έως και 12 x 12 cm, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση ψύξης. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδίαση της θήκης περιλαμβάνει μια συρόμενη βάση σκληρού δίσκου, ένα βραχίονα PCIE με οριζόντια/κάθετη ώθηση και μια βάση στήριξης κάρτας γραφικών παντός κατεύθυνσης με εγκατάσταση χωρίς εργαλεία που μπορεί να περιστρέφεται 90 μοίρες για να φιλοξενήσει κάρτες γραφικών της σειράς NVIDIA® GeForce RTXTM 40. Οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν και να επιλέξουν την προτιμώμενη θέση υποστήριξης με βάση το μέγεθος, το σχήμα και τη θέση εξόδου της κάρτας γραφικών.
     
   MAG CORELIQUID E Series Liquid Cooler
   Η σειρά MAG CORELIQUID E, εμπνευσμένη από το πέρασμα του χρόνου και το σχήμα μιας ηλιακής έκλειψης, είναι ένα καινοτόμο προϊόν που συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία ψύξης με εντυπωσιακό οπτικό σχέδιο. Διευρύνοντας την περιοχή επαφής μεταξύ του καναλιού νερού και της χάλκινης βάσης του water block, η σειρά MAG CORELIQUID E μεγιστοποιεί την απαγωγή θερμότητας από την CPU σας, ενώ διαθέτει ενισχυμένο ύψος μικροκαναλιού για βελτιωμένη απόδοση του συστήματος ψύξης νερού. Ο σχεδιασμός του περιστρεφόμενου καπακιού του water block 270 μοιρών διασφαλίζει ότι το λογότυπο παραμένει οριζόντιο ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό τοποθέτησης. Οι χρήστες μπορούν να ενσωματώσουν τη σειρά MSI CORELIQUID E με τη motherboard της MSI και να προσαρμόσουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα ψύξης και της αντλίας μέσω του λογισμικού MSI CENTER, παρέχοντας εύχρηστα χειριστήρια για την τελειοποίηση του hardware τους και την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης του υπολογιστή.
     
   SPATIUM M570 PRO PCIe 5.0 NVMe M.2 FROZR SSD
   Το SPATIUM M570 PRO PCIe 5.0 NVMe M.2 FROZR, με ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής έως και 12000/10000 MB/s, συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία PCIe Gen 5 controller με τον σχεδιασμό παθητικής θερμικής ψύξης της MSI αποτελούμενο από Core Pipes που καλύπτουν πλήρως το controller και τη μονάδα φλας, ενώ μεταφέρουν θερμότητα κατά μήκος μιας ψύκτρας για αποτελεσματική διέλευση ροής αέρα κάτω από ένα κομψό διπλό κάλυμμα, απελευθερώνοντας γρηγορότερους ρυθμούς μεταφοράς σε χωρητικότητες 1TB, 2TB και 4TB για επαγγελματίες, content creators και gamers.
    
   MRAX60 Mesh system Router
   Η MSI αποκαλύπτει το σύστημα MRAX60 Mesh, το οποίο προσφέρει ταχύτητες έως και 6000Mbps. Ο μοναδικός σχεδιασμός κεραίας και το έξυπνο δίκτυο backhaul επεκτείνουν την κάλυψη WiFi σε κάθε δωμάτιο, υπόγειο, ακόμη και στις μπροστά και πίσω αυλές, διατηρώντας τη μέγιστη ταχύτητα, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις για ροή βίντεο 4K/8K, online games και τηλεδιασκέψεις. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν γρήγορα και εύκολα το δίκτυο με την εφαρμογή MSI Router, ενώ το AI QoS διαχειρίζεται αυτόματα το εύρος ζώνης. Το MRAX60 υποστηρίζει λειτουργίες ασφαλείας όπως γονικούς ελέγχους και κρυπτογράφηση WPA3, παρέχοντας μια απρόσκοπτη και ασφαλή εμπειρία υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο για όλα τα μέλη της οικογένειας.
    
   Voicemod X MSI εφαρμογή αλλαγής φωνής  
   Η MSI συνεργάζεται με τη γνωστή εφαρμογή αλλαγής φωνής Voicemod. Το Voicemod μπορεί εύκολα να μετατρέψει τις φωνές σε διάφορα ειδικά εφέ χωρίς την ανάγκη πρόσθετων συνθεσάιζερ ή καρτών ήχου, παρέχοντας μια πολύ πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό live stream, μετάδοση παιχνιδιών, online meeting  και πολλά άλλα! Η MSI έχει δημιουργήσει ένα σύνολο εφέ φωτισμού RGB που συγχρονίζονται με τα φωνητικά εφέ. Απλώς κάντε κλικ στο φωνητικό εφέ και ο αντίστοιχος φωτισμός RGB θα εμφανιστεί. Αυτό επιτρέπει στους live streamers και τους gamers να επιδεικνύουν το προσωπικό τους στυλ. Μπορείτε να δείτε από κοντά τη νέα υπηρεσία στο περίπτερο της MSI κατά τη διάρκεια της έκθεσης COMPUTEX, ενώ η συνεργασία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει επίσημα αυτό το φθινόπωρο και οι gamers θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτή τη δυνατότητα στις motherboard, τις κάρτες γραφικών, τα gaming desktop ή τα gaming monitor της MSI.
    
   Η MSI στην έκθεση COMPUTEX TAIPEI 2023
   Ημερομηνίες:   Τρίτη 30 Μαΐου – Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
   Ώρες:   9:30 - 17:30
   Booth 1:           L0818 (Systems & Solutions)
   Χώρος:            4ος όροφος, Hall 1, Taipei Nangang Exhibition Center
   Booth 2:           K0616 (Industrial IoT & Embedded Systems)
   Χώρος:            1ος όροφος, Hall 1, Taipei Nangang Exhibition Center
   Read more...

   333

  • Προσφορές

   Ζήστε μια ανανεωμένη εμπειρία στον υπολογιστή σας με τα αυθεντικά Windows 10 από το MyKeysShop φέτος το καλοκαίρι, ξεκινώντας από μόλις 7 δολάρια!

   astrolabos

   Το MyKeysShop είναι ο κορυφαίος προορισμός για 100% γνήσια κλειδιά Windows και Office σε ασύλληπτη τιμή. Προσφέρουμε πλήρως αδειοδοτημένα ψηφιακά κλειδιά για όλες τις εκδόσεις των Windows και των Microsoft Office για να ξεκλειδώσετε ισχυρή απόδοση και παραγωγικότητα.
   Ζήστε την ευκολία και τις απίστευτες τιμες κατά την αγορά στο MyKeysShop. Η απλοποιημένη διαδικασία μας σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε με ασφάλεια την αγορά σας σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας το PayPal ως μόνο τρόπο πληρωμής. Θα απολαύσετε εκπτώσεις έως και 55% στις συνήθεις λιανικές τιμές σε γνήσια κλειδιά που προέρχονται άμεσα από εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές και διανομείς, εγγυώμενοι ότι θα λάβετε νόμιμα, λειτουργικά κλειδιά που αναγνωρίζονται από τους developers.Η εμπειρία MyKeysShop είναι Απλή, Προσιτή, Ικανοποιητική.
   -Επαγγελματική υποστήριξη πελατών 24/7: Η ειδική μας υποστήριξη είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή μέσω email ή ζωντανής συνομιλίας για να παρέχει καθοδήγηση και βοήθεια όποτε τη χρειάζεστε. Ανταποκρινόμαστε γρήγορα και προσφέρουμε υποστήριξη σε πολλές γλώσσες. 
   -100% αυθεντικά, γνήσια κλειδιά: Προμηθεύουμε απευθείας από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες για να διασφαλίσουμε ότι θα  λαμβάνετε πλήρως αδειοδοτημένα ψηφιακά κλειδιά. Το MyKeysShop υπόσχεται αξιοπιστία και ποιότητα με κάθε
   κλειδί που πωλείται.
   -Ευέλικτη εξυπηρέτηση μετά την πώληση: Η δέσμευσή μας για το ικανοποίηση συνεχίζεται ακόμη και μετά την αγορά σας. Είμαστε εδώ για να να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε τη μέγιστη λειτουργικότητα και αξία από το κλειδιά λογισμικού για τα επόμενα χρόνια. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε το κουπόνι κωδικό "TQY888" για να απολαύσετε τη μεγαλύτερη έκπτωσή μας - έως και 55%. σε όλα τα κλειδιά Microsoft Windows και Office. Ξεκλειδώστε το τις δυνατότητές σας και εξοικονομήστε όσο ποτέ άλλοτε - βιώστε την ψηφιακή ελευθερία στην πιο προσιτή της τιμή σήμερα στο MyKeysShop! Για όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα, τις συνεργασίες ή την υποστήριξη, επικοινωνήστε με την ομάδα μας οποτεδήποτε. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε τη διαφορά.
    
   MyKeysShop : Η πηγή σας για γνήσια κλειδιά λογισμικού.
   Απελευθερώστε τις δυνατότητές σας τώρα!
   ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΛΕΙΔΙΑ WINDOWS ΚΑΙ OFFICE ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙ:
   55% έκπτωση σε Office 2021-coupon code: TQY888
   Microsoft Office 2021 Professional Plus—1PC—$28.35  
   Microsoft Office 2021 Professional Plus—2PC—$44.99
   Microsoft Office 2021 Professional Plus—3PC—$61.65
   Microsoft Office 2021 Professional Plus—5PC—$75.15($15.03/PC)
   Windows 10 με $7.00/PC-coupon code:TQY888
   Windows 10 Home—1PC—$7.00
   Windows 10 Home—2PC—$11.55
   Windows 10 Home—3PC—$19.26
   Windows 10 Home—5PC—$31.95($6.39/PC)
   Windows 10 Pro—1PC—$7.20  
   Windows 10 Pro—2PC—$11.70
   Windows 10 Pro—3PC—$19.35
   Windows 10 Pro—5PC—$32.85($6.57/PC)
   Microsoft Windows 11 suits-coupon code: TQY888
   Windows 11 Home—1PC—$11.70
   Windows 11 Home—2PC—$22.05
   Windows 11 Home—3PC—$32.71
   Windows 11 Home—5PC—$47.70($9.54/PC)
   Windows 11 Pro—1PC—$12.15
   Windows 11 Pro—2PC—$22.50
   Windows 11 Pro—3PC—$32.85
   Windows 11 Pro—5PC—$49.50($9.9/PC)
   Microsoft Windows and Office suits-coupon code: TQY888
   Windows 10 Home + Office 2021 Pro Plus Bundle—$32.85
   Windows 10 Professional + Office 2021 Pro Plus Bundle—$33.75
   Windows 11 Home + Office 2021 Pro Plus Bundle—$36.00
   Windows 11 Professional + Office 2021 Pro Plus Bundle—$40.50
   Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Κωδικό Κουπονιού;
   Βήμα 1: Προσθέστε το προϊόν που επιθυμείτε στο καλάθι και τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από το εικονίδιο του καλαθιού.
    

    
   Βήμα 2: Μόλις εμφανιστεί η περίληψη του καλαθιού, κάντε κλικ στο “CHECKOUT” για να προχωρήσετε.
    

    
   Βήμα 3: Αφού κάνετε κλικ στο «CHECKOUT» θα εισέλθει στην ακόλουθη διεπαφή για να συμπληρώσετε τα τρία πρώτα κενά για να εγγραφείτε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο «ΣΥΝΕΧΕΙΑ».
    

    
   Βήμα 4: Θα εισαγάγετε τη διεπαφή πληρωμής, στη συνέχεια μπορείτε να συμπληρώσετε τον κωδικό κουπονιού FAK188 και να κάνετε κλικ στο «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ» και στη συνέχεια θα εμφανιστεί η τιμή με έκπτωση. Τέλος, κυκλώστε το “PayPal” και κάντε κλικ στο “ΣΥΝΕΧΕΙΑ” για να ολοκληρώσετε την πληρωμή
    

    
   Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε 24/7 με τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση μετά την πώληση μέσω του support@mykeysshop.com
    
   Read more...

   348

  • Hardware

   Η MSI έχει μια νέα λύση στα προβλήματα τροφοδοσίας καλωδίων 12VHPWR

   astrolabos

   Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε για τα προβλήματα με τα καλώδια 12VHPWR που ταλαιπώρησαν πολλούς το 2022, ένα πρόβλημα που αργότερα διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από λανθασμένη τοποθέτηση καλώδιων τροφοδοσίας 12VHPWR/12+4-pin/16-pin σε κάρτες γραφικών, τροφοδοτικά ή και στα δύο. Αυτό το πρόβλημα επηρέασε κυρίως τους χρήστες των καρτών γραφικών RTX 4090 της Nvidia, καθώς η υψηλή κατανάλωση ενέργειας αυτής της GPU, όταν συνδυάστεί με ένα λανθασμένα τοποθετημένο καλώδιο 12VHPWR, μπορεί να προκαλέσει τη θέρμανση και το λιώσιμο του καλωδίου κατά τη χρήση, ένα πρόβλημα που μπορεί να αποφευχθεί, αν βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια σας είναι τοποθετημένα πλήρως/σωστά.
    
   Στην Computex, η MSI αποκάλυψε μια νέα λύση που θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν θα επηρεαστεί από αυτό το ζήτημα στο μέλλον. Με το νέο τροφοδοτικό MAG A850GL PCIE5 ATX 3.0, η MSI παρέχει έγχρωμους συνδέσμους 12VHPWR που χρησιμοποιούν φωτεινούς κίτρινους πλαστικούς ακροδέκτες. Αυτό το έγχρωμο πλαστικό είναι ορατό μόνο όταν το καλώδιο δεν είναι πλήρως συνδεδεμένο με τον σύνδεσμο 12VHPWR στο τροφοδοτικό ή την κάρτα γραφικών σας, επιτρέποντας στους χρήστες να εντοπίζουν εύκολα αν τα καλώδια τους είναι τοποθετημένα λάθος.
    
   Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό σχεδιασμού θα βοηθήσει να αποφευχθούν τα προβλήματα των λιωμένων καλωδίων 12VHPWR, ένας παράγοντας που πιθανότατα θα καταστήσει αυτούς τους έγχρωμους ακροδέκτες σύνδεσης ένα κοινό χαρακτηριστικό για πολλά τροφοδοτικά στο μέλλον. Αυτές οι έγχρωμες συνδέσεις δεν είναι ορατές όταν τα καλώδια είναι σωστά τοποθετημένα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το σχεδιαστικό χαρακτηριστικό δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αισθητική ενός υπολογιστή, αλλά μπορεί να είναι σωτήριο στην αποφυγή προβλημάτων σύνδεσης.
   Ακολουθεί ένα βίντεο από το PC World, το οποίο πρόλαβε να δει από κοντά τη νέα καινοτομία της MSI στο τροφοδοτικό.
    
    
   Προχωρώντας, αναμένουμε ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές τροφοδοτικών θα εφαρμόσουν χαρακτηριστικά όπως αυτό για τους συνδέσμους 12VHPWR. Αυτό είναι ένα ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό ασφαλείας που μπορεί να αποτρέψει την ακούσια καταστροφή πολύ ακριβού υλικού GPU ή/και PSU. Αυτό, θα πρέπει να αποτελεί μέρος ενός αναθεωρημένου προτύπου PSU 12VHPWR, μιας αυτό το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο και θα πρέπει από εδώ και πέρα κάθε καλώδιο 12VHPWR να κατασκευάζεται έτσι.
    
   Τα εύσημα πάνε στην MSI για την πραγματοποίηση μιας τόσο απλής, αλλά αποτελεσματικής αλλαγής στους συνδέσμους 12VHPWR. Ας ελπίσουμε ότι και άλλοι κατασκευαστές PSU θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
   Read more...

   494

  • Press Releases in English

   Phanteks announces new products at Computex 2023

   astrolabos

   Phanteks, a leading manufacturer of computer components and accessories, has announced the launch of its latest range of products at Computex in Taipei, Taiwan. Two new chassis will be added to the NV series line, the full tower NV9 and the mid-tower NV5. Extending the Revolt series power supplies with unique cableless options, Phanteks has collaborated with world renowned cable brand, CableMod. New high performance all-in-one CPU water cooling solutions are seen with Glacier One D30 models which include a larger 420mm variant with D30-140 fans. Wrapping up the announcements from Phanteks will be a Premium GPU bracket which has the ability to be set at an angle and is complemented with integrated lighting.
   NV9 – BIGGER AND BETTER
   Introducing the NV9 chassis, a premium full tower with bigger and better features than its predecessor, the NV7. Accommodating up to 12x 120mm or 11x 140mm fans, the NV9 has near-seamless tempered glass panels for a clear view of your hardware. It boasts direct GPU cooling, with support for three 420 radiators and up to 480 radiators on the side, ensuring optimal performance.
    
   The NV9’s hinged rear door is similar to that of the NV7, providing a clean cable management system that delivers a cable-free setup. Additionally, the NV9 incorporates integrated DRGB lighting control with dual channels making it easy to expand and synchronize. With its exceptional features, the NV9 promises an unparalleled user experience.
    

    
   NV5 – THE NEW MID TOWER
   Available September 2023
   Meet the NV5 mid-tower chassis, featuring a stunning near-seamless glass view and support for 8x 120mm fans and space for a 360 radiator in the top and side for optimal cooling. With a dedicated bottom fan for enhanced GPU cooling and spacious interior to accommodate modern GPUs and cables, the NV5 is designed to excel. Its PSU cover opens for easy cable management, and its DRGB lighting system is customizable and easy to sync. With its sleek design and convenient features, the NV5 is the perfect choice for a high-performance PC build that looks as good as it performs.
    

    
   Available August 2023
   REVOLT POWER SUPPLIES – CABLEMOD COLLABORATION
   Extending the Revolt Series power supplies, Phanteks will offer a power supply without cables for users who want custom cables from CableMod. The new Revolt power supplies give you complete control to choose which power supply and which cables you need, saving needless cables in the process.
    
   The Revolt power supplies from Phanteks have been developed with Seasonic to ensure the highest standards of performance and reliability. All models fully support and exceed the latest Intel ATX 3.0 specifications and come with either 80 Plus Platinum or Titanium certification. Wattage capacity ranges from 1000 Watt all the way up to 1600 watt.
    
   Not only will the Revolt Series power supply perform flawlessly with its build quality, but when matched with custom cables from CableMod, a truly unique system can be created.
    

    
   GLACIER ONE D30 & D30-140 FANS
   Available July 2023
   The Glacier One D30 AIO cooler is a high-performance cooling solution that offers a smooth D-RGB lighting solution thanks to the D30 fans. The Glacier One D30 AIO cooler equipped with D30 fans, can be daisy-chained and controlled through a single cable. Its large copper base and fin array make it suitable for use with high-end CPUs, while its design allows for maximum clearance with motherboard and RAM components. The cooler is available in both 360 and 240 models, providing builders with a range of options to suit their needs. With its advanced features and sleek design, the Glacier One D30 is an excellent choice for those seeking a reliable and efficient AIO cooler for their PC builds.
    

    
   The new D30 fans are now available in 140mm and bring a multitude of innovations from the D30-120. The D30-140 features bridge connector clips, screw covers, and single cable connector to make your system looker cleaner and installation much easier. The HALOS lighting ring reflects on both sides of the fan blades while the clips and covers link multiple D30-140 fans together as one. Like the D30-120, the D30-140 will be available in black and white as well as normal and reverse models.
    

    
   Available September 2023
   PREMIUM GPU BRACKET
   The Premium GPU bracket combines flexibility and style to bring focus to graphics cards in a way only Phanteks can. The bracket is fully supported in vertical orientation but can also be adjusted up to 30 degrees to create a visually appealing display. With its RGB lighting feature, the bracket adds a vibrant and eye-catching element to your gaming setup, enhancing the overall aesthetics and creating a visually stunning experience. Whether a hardcore gamer or a dedicated PC enthusiast, the Premium GPU bracket delivers outstanding functionality that will ensure a system that stands out from the crowd.
    

    


   Read more...

   885

  • Δελτία Τύπου

   Η UltraGear οθόνη 49 ιντσών της LG, με αναλογία διαστάσεων 32:9 προσφέρει συναρπαστικό gaming επόμενου επιπέδου

   astrolabos

   Η LG Electronics (LG) παρουσίασε την πιο πρόσφατη UltraGearTM gaming οθόνη (μοντέλο 49GR85DC), μια κυρτή οθόνη 49 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 32:9 και εξαιρετικά υψηλό ρυθμό ανανέωσης 240Hz. Σαν να έχετε δύο οθόνες 16:9 δίπλα-δίπλα, το εντυπωσιακό νέο μοντέλο προσφέρει απίστευτα ομαλό gameplay και κορυφαία ποιότητα εικόνας, χαρακτηριστικά απαραίτητα για καθηλωτική εμπειρία gaming. Αν και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους gamers, η 49GR85DC είναι επίσης κατάλληλη για την αύξηση της παραγωγικότητας σας ή την προβολή περιεχομένου χάρη στην προηγμένη multitasking λειτουργικότητα και την εξαιρετικά μεγάλη οθόνη της.
    
   Διαθέτοντας πάνελ 49 ιντσών ανάλυσης Dual QHD (5.120 x 1.440) με καμπυλότητα 1000R, η νέα UltraGear gaming οθόνη της LG εξασφαλίζει ευκρινείς, ζωντανές εικόνες που κατακλύζουν το οπτικό πεδίο του χρήστη. Ο συνδυασμός του μεγάλου πλάτους της οθόνης και του υψηλού ρυθμού ανανέωσης 240Hz1 βοηθά στη δημιουργία ενός εκτεταμένου και πιο ευέλικτου gaming περιβάλλοντος, κάνοντας τα παιχνίδια να μοιάζουν πιο αληθινά και δυναμικά. Με πιστοποίηση VESA DisplayHDR 1000, το μοντέλο 49GR85DC διαθέτει επίσης λόγο αντίθεσης 3000:1 και μέγιστη φωτεινότητα2 1000 nit, παράγοντας ζωντανά χρώματα και βαθιά, γεμάτα μαύρα. Με τη σχεδίαση τριών όψεων, σχεδόν χωρίς περιθώρια, η οθόνη επιτρέπει στους χρήστες να παραμένουν συγκεντρωμένοι καθώς δίνουν μάχη με τους αντιπάλους τους ή εξερευνούν τους αγαπημένους τους εικονικούς κόσμους.
    
   H οθόνη 49GR85DC, που δεν προορίζεται μόνο για gaming, προσφέρει επίσης μια σειρά από λειτουργίες multitasking που επιτρέπουν στους χρήστες να επωφεληθούν πλήρως από την επιμήκη οθόνη της με αναλογία διαστάσεων 32:9. Το νέο μοντέλο UltraGear υποστηρίζει τις λειτουργίες Picture-in-Picture (PIP) και Picture-by-Picture (PBP). Η λειτουργία PIP επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν περιεχόμενο από μια δεύτερη συνδεδεμένη συσκευή σε ένα μικρό πρόγραμμα αναπαραγωγής, ενώ η λειτουργία PBP τους επιτρέπει να εργάζονται ταυτόχρονα με πολλά ανοιχτά παράθυρα, χωρίζοντας με ευκολία την οθόνη σε δύο ξεχωριστά τμήματα.
    
   Σημαντικό για τους χρήστες που απολαμβάνουν το gaming σε PC και κονσόλες, αλλά χρήσιμο και για το multitasking, η νέα οθόνη παρέχει συνδεσιμότητα μέσω DisplayPort 1.4 και HDMI 2.1, με τα οποία οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ομαλό gaming στα 240Hz και σε ανάλυση Dual QHD. Επιπλέον, η κυρτή UltraGear ενισχύει την εμπειρία gaming με τον οπίσθιο φωτισμό LED Hexagon και την υποστήριξη DTS Headphone:X, μια προηγμένη λύση ήχου που παρέχει εξαιρετικό τρισδιάστατο ήχο μέσω ενσύρματων ακουστικών.
    
   «Καθώς η αγορά των gaming οθονών συνεχίζει να ωριμάζει και να αναπτύσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τη ζήτηση για εκτεταμένες οθόνες που προσφέρουν υψηλό ρυθμό ανανέωσης και εξαιρετική ποιότητα εικόνας», δήλωσε ο Seo Young-jae, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της μονάδας IT της LG Electronics Business Solutions Company. «Σχεδιασμένη για gaming, αλλά εξίσου κατάλληλη για multitasking, η νέα LG UltraGear είναι μια ευέλικτη, premium λύση οθόνης που καταδεικνύει τη δέσμευση και την ικανότητά μας να ικανοποιούμε τις διαφορετικές ανάγκες των σημερινών καταναλωτών».
    
   Η νέα gaming οθόνη UltraGear είναι πλέον διαθέσιμη στις ΗΠΑ και θα κυκλοφορήσει σε βασικές αγορές της Ευρώπης αυτό το μήνα και στην Ασία αργότερα μέσα στο έτος.
    
    
    
    Κύριες προδιαγραφές:
    
    
   LG UltraGear Gaming Monitor (49GR85DC)
   Τύπος οθόνης
   VA (Vertical Alignment)
   Μέγεθος οθόνης
   49-inch
   Αναλογία διαστάσεων
   32:9
   Ανάλυση
   DQHD (5,120 x 1,440)
   Ρυθμός ανανέωσης
   240Hz1
   Γκάμα χρωμάτων
   DCI-P3 95% (typ.)
   Λόγος αντίθεσης
   3000:1
   Φωτεινότητα
   1000nit (peak)2, 450nit (typ.)
   Χρόνος απόκρισης
   1ms Gray-to-Gray (GtG)
   Καμπυλότητα
   1000R
   HDR
   VESA DisplayHDR 1000
   Συνδεσιμότητα
   HDMI 2.1 x 2, DisplayPort 1.4 x 1, USB 3.0 x 1 Upstream x 2 Downstream, 4pole H/P out (DTS HP:X)
   Picture-in-Picture, Picture-by-Picture
   ΝΑΙ
   Βάση
   Tilt: -5 to + 15°, Height: 110mm, Swivel: ± 15˚, Pivot: Not Available
      
   Read more...

   354

  • Hardware

   Η Nvidia αποκαλύπτει το Grace Hopper, ενός νέου ethernet switch για την τεχνητή νοημοσύνη

   astrolabos

   Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, μιλώντας στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου τεχνολογίας υπολογιστών Computex, τη Δευτέρα στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, παρουσίασε μια σειρά από νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου είδους διακόπτη ethernet που προορίζεται για τη διακίνηση μεγάλου όγκου δεδομένων για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης (AI). Στην εναρκτήρια ομιλία του έθεσε το παρακάτω ερώτημα:
   Πώς θα εισάγουμε ένα νέο ethernet, που είναι συμβατό με τα πάντα προς τα πίσω, για να μετατρέψουμε κάθε κέντρο δεδομένων σε κέντρο δεδομένων γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης; Για πρώτη φορά, φέρνουμε τις δυνατότητες των υπολογιστών υψηλών επιδόσεων στην αγορά του ethernet
   Το Spectrum-X, όπως είναι γνωστή η οικογένεια προϊόντων ethernet, είναι "το πρώτο ethernet υψηλών επιδόσεων στον κόσμο για AI", σύμφωνα με την Nvidia. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας είναι ότι "δεν χάνει πακέτα", δήλωσε ο Gilad Shainer, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος δικτύωσης, σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης. 
    
   Η πρώτη revision του Spectrum-X είναι το Spectrum-4, δήλωσε η Nvidia, το οποίο αποκάλεσε "το πρώτο παγκοσμίως 51Tb/sec Ethernet switch κατασκευασμένο ειδικά για δίκτυα AI".  To switch λειτουργεί σε συνδυασμό με τη μονάδα επεξεργασίας δεδομένων BlueField της Nvidia, ή DPU, τσιπ που χειρίζονται την ανάκτηση δεδομένων και την ουρά αναμονής, και πομποδέκτες οπτικών ινών της Nvidia. To switch μπορεί να δρομολογήσει 128 θύρες ethernet 400-gigabit ή 64 θύρες 800-gig, από άκρο σε άκρο, δήλωσε η εταιρεία.
   Ο Huang κράτησε στη σκηνή το ασημένιο τσιπ Spectrum-4 ethernet switch, σημειώνοντας ότι είναι "γιγαντιαίο", αποτελούμενο από εκατό δισεκατομμύρια τρανζίστορ σε μια μήτρα 90 χιλιοστών επί 90 χιλιοστά που έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία διεργασίας "4N" της Taiwan Semiconductor Manufacturing. Το εξάρτημα λειτουργεί με 500 Watt, δήλωσε ο Huang. 
    
   Το τσιπ της Nvidia έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την αγορά δικτύων ethernet. Η συντριπτική πλειονότητα του επεξεργαστή των switch παρέχεται από την Broadcom. Τα εν λόγω switch, πωλούνται στους κατασκευαστές εξοπλισμού δικτύωσης Cisco Systems, Arista Networks, Extreme Networks, Juniper Networks και άλλους. Αυτές οι εταιρείες έχουν επεκτείνει τον εξοπλισμό τους για να χειρίζονται καλύτερα την κυκλοφορία της ΤΝ. 
    
   Η οικογένεια Spectrum-X έχει κατασκευαστεί για να αντιμετωπίσει τη διχοτόμηση των κέντρων δεδομένων σε δύο μορφές. Η μία μορφή είναι αυτό που ο Huang αποκάλεσε "εργοστάσια ΤΝ", δηλαδή εγκαταστάσεις που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τις πιο ισχυρές GPU που βασίζονται στο NVLink και το Infiniband της Nvidia, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της ΤΝ, εξυπηρετώντας έναν μικρό αριθμό πολύ μεγάλων φόρτων εργασίας. Ο άλλος τύπος εγκαταστάσεων κέντρου δεδομένων είναι το νέφος Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο βρίσκεται σε πολλά σημεία, βασίζεται στο ethernet και χειρίζεται εκατοντάδες και εκατοντάδες φορτία εργασίας για τους πελάτες ταυτόχρονα, και το οποίο επικεντρώνεται σε πράγματα όπως η εξυπηρέτηση των προβλέψεων στους καταναλωτές της ΤΝ, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από το Spectrum-X. 
   Το Spectrum-X, δήλωσε ο Shainer, είναι σε θέση να "κατανέμει την κυκλοφορία στο δίκτυο με τον καλύτερο τρόπο", χρησιμοποιώντας "έναν νέο μηχανισμό για τον έλεγχο συμφόρησης", ο οποίος αποτρέπει τη συσσώρευση πακέτων που μπορεί να συμβεί στον απομονωτή μνήμης των δρομολογητών του δικτύου.
   "Χρησιμοποιούμε προηγμένη τηλεμετρία για να κατανοήσουμε τις καθυστερήσεις σε όλο το δίκτυο, ώστε να εντοπίζουμε τα hotspots πριν προκαλέσουν οτιδήποτε, για να το διατηρούμε χωρίς συμφόρηση".
    
   Η Nvidia δήλωσε σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις ότι "οι κορυφαίοι hyperscalers του κόσμου υιοθετούν το NVIDIA Spectrum-X, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων καινοτόμων εταιρειών cloud".
    
   Η Nvidia κατασκευάζει έναν δοκιμαστικό υπολογιστή, όπως είπε, στα γραφεία της στο Ισραήλ, με την ονομασία Israel-1, έναν "υπερυπολογιστή γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης", χρησιμοποιώντας διακομιστές Dell PowerEdge XE9680 που αποτελούνται από GPU H100 και εκτελούν δεδομένα μέσω των μεταγωγέων Spectrum-4.
    
   Εκτός από την ανακοίνωση της νέας τεχνολογίας ethernet, στην κεντρική ομιλία του Huang παρουσιάστηκε ένα νέο μοντέλο της σειράς υπολογιστών "DGX" της εταιρείας για την τεχνητή νοημοσύνη, ο DGX GH200, τον οποίο η εταιρεία χαρακτηρίζει ως "μια νέα κατηγορία υπερυπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης με μεγάλη χωρητικότητα μνήμης για γιγαντιαία παραγωγικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης".  Το Generative AI αναφέρεται σε προγράμματα που παράγουν κάτι περισσότερο από ένα πράγμα, που άλλοτε είναι κείμενο, άλλοτε εικόνες και άλλοτε άλλα τεχνουργήματα, όπως το ChatGPT της OpenAI.
    
   Το GH200 είναι το πρώτο σύστημα που διατίθεται με αυτό που η εταιρεία αποκαλεί "superchip", την πλακέτα Grace Hopper, η οποία περιέχει σε μία μόνο πλακέτα μια GPU Hopper και την Grace CPU, μια CPU βασισμένη στο σύνολο εντολών ARM που προορίζεται να ανταγωνιστεί τις CPU x86 της Intel και της Advanced Micro Devices. Το πρώτο revision του Grace Hopper, η GH200, βρίσκεται "σε πλήρη παραγωγή", δήλωσε ο Huang. Η Nvidia ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι "οι παγκόσμιοι hyperscalers και τα κέντρα υπερυπολογιστών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι μεταξύ πολλών πελατών που θα έχουν πρόσβαση σε συστήματα με ισχύ GH200". Το DGX GH200 συνδυάζει 256 από τα superchips, δήλωσε η Nvidia, για να επιτύχει συνδυαστικά 1 exaflops - δέκα στη δύναμη του 18, ή, ένα δισεκατομμύριο, δισεκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο - χρησιμοποιώντας 144 terabytes κοινής μνήμης. Ο υπολογιστής είναι 500 φορές ταχύτερος από το αρχικό μηχάνημα DGX A100 που κυκλοφόρησε το 2020, σύμφωνα με την Nvidia.
    
   Στην ομιλία παρουσιάστηκε επίσης το MGX, μια αρχιτεκτονική αναφοράς για τους κατασκευαστές συστημάτων που επιτρέπει τη γρήγορη και οικονομικά αποδοτική κατασκευή παραλλαγών διακομιστών 100 και πλέον. Οι πρώτοι συνεργάτες που θα χρησιμοποιήσουν την προδιαγραφή είναι οι ASRock Rack, ASUS, GIGABYTE, Pegatron, QCT και Supermicro, με τις QCT και Supermicro να είναι οι πρώτες που θα βγουν στην αγορά με συστήματα, τον Αύγουστο, δήλωσε η Nvidia.
    
   Ολόκληρη η κεντρική παρουσίαση μπορεί να προβληθεί σε επανάληψη από την ιστοσελίδα της Nvidia.
   Read more...

   316

  • Press Releases in English

   TEAMGROUP at COMPUTEX 2023: Announcing Outstanding New Products that Reach New Technological Heights

   astrolabos

   TEAMGROUP’s latest cooling solutions and "aurora" RGB lighting tech are the highlights of the grand exhibition. This year's exhibition is split into two display areas for T-FORCE and T-CREATE's new products. In addition to a large gradient LED screen that will demonstrate T-FORCE's industry-leading RGB technology, there will be physical display areas for the new products, each of which will create an immersive interactive experience that displays the cooling and aurora theme of the exhibition. Attendees will be met with a visual feast of colorful lighting and cool tech.
    
    
   T-FORCE XTREEM ARGB DDR5
   Dazzling Aurora & Extreme Performance
    
   T-FORCE XTREEM ARGB DDR5 Gaming Overclocking Memory is equipped with innovative dual light pipes which utilize black translucent acrylic and multi-optical designs to display a soft aurora-like flow of light. The matte heat spreader of the XTREEM ARGB DDR5 is made of high-quality 2mm black aluminum alloy, which has undergone aluminum extrusion, CNC processing, sandblasting, and black anodizing, creating a unique material that combines the hardness and durability of basalt and the soft texture of black beach sand. It comes in a variety of frequencies starting from 7,000MHz~8,266MHz and is specially designed for gamers after an extreme performance and dazzling RGB lighting.
    

    
   T-FORCE XTREEM DDR5
   Ultimate Overclocking & Invincible Cooling
    
   T-FORCE LAB is committed to pushing the boundaries of DDR5 frequency and setting new records with XTREEM memory series, much loved by overclockers worldwide. The new T-FORCE XTREEM DDR5 Overclocking Memory comes in frequencies starting from 7,000MHz~8,266MHz, offering the highest speeds in the entire T-FORCE DDR5 series. For maximum overclocking potential, XTREEM DDR5 uses a high-quality 2mm thick aluminum alloy heat spreader and a highly thermally conductive silicone gel to provide a superb cooling effect. The two-piece heat spreader has a slanted fin-type design and is treated with sandblasting and black anodizing, giving it a low-key matte texture reminiscent of black beach sand. On top, the glorious T-FORCE logo adds a majestic and elegant flair to the overall appearance.
    

    
   T-FORCE SIREN GA360 ARGB CPU All-In-One Liquid Cooler
   Brilliant Lighting & Rapid Cooling
    
   T-FORCE SIREN GA360 ARGB CPU All-In-One Liquid Cooler was developed in collaboration between T-FORCE and ASETEK Designworks. It features the latest 7th generation ASETEK V2 pump, next-gen high-efficiency motors, and smart control PWM technology, allowing for precise real-time adjustment of water block motor and fan speeds based on CPU temperatures, producing optimal cooling efficiency with minimal power consumption. The top-notch cooling performance makes it perfect for the new generation Intel and AMD multi-core CPUs. The liquid cooler uses an “aurora” ARGB water block and fan and supports multiple lighting control programs, providing gamers with a gorgeous aurora-like display. In the spirit of eco-friendliness, SIREN GA360's entire manufacturing process is RoHS-compliant, and its packaging is made of recyclable materials, allowing the GA360 to deliver incredible gaming prowess while supporting a greener environment. In addition to presenting the GA360, TEAMGROUP will be introducing the industry's first all-in-one SSD liquid cooler at COMPUTEX, specially designed for Gen5 PCIe SSD with a Taiwan Invention Patent. Please join us at the unveiling.
    

    
   T-FORCE DARK AirFlow Cooler Series / Gen5 M.2 PCIe SSD
   Flagship Speed and Extreme Performance
    
   The T-FORCE DARK AirFlow Cooler Series / Gen5 M.2 PCIe SSD is expected to reach a maximum sequential read and write speed of over 12,000MB/s and 11,000MB/s, respectively, making it the fastest flagship PCIe Gen5 SSD from T-FORCE. T-FORCE DARK AirFlow Cooler is equipped with an exclusively-designed aluminum fin heatsink with multiple layers and heat pipes passing through, which significantly increases its thermally conductive area. Combined with an active fan cooling device and multi-faceted cooling design helps Gen5 M.2 PCIe SSD eliminate heat sources and maintain optimal operating temperatures when running at full speed. T-FORCE Gen5 M.2 PCIe SSD also supports S.M.A.R.T., a patented smart monitoring software that allows users to fully grasp the status info of the SSD at a glance and perform quick and easy checks and adjustments.    
    

    

    
   TEAMGROUP C231 USB3.2 Gen 2 Flash Drive
   A Type-C Design for Convenient Access
    
   TEAMGROUP C231USB Flash Drive features the USB3.2 Gen 2 high-speed interface, a maximum read and write speeds of up to 1000MB/s, and a large capacity of up to 2TB, making it easy to transfer 4K UHD video, access high-definition images, or backup large amounts of files. C231 uses a Type-C connector, which is supported on a variety of devices and allows for easy insertion due to its symmetrical shape. Its convenient push-and-slide mechanism also eliminates the need for cap storage, making data transferring even simpler. C231's sleek matte black metal exterior adds a stylish touch to users’ daily device collection, while the hole design allows users to attach it to key rings, backpacks, or other accessories for easy carrying and storage on the go.
    

    
   TEAMGROUP C175 ECO USB3.2 Gen1 Flash Drive
   Reduced Carbon Emissions for a Greener World
    
   TEAMGROUP C175 ECO USB3.2 Gen1 Flash Drive is made from 75% PCR (post-consumer recycled) plastic, reducing carbon emissions by up to 69%. For perspective, that's nearly the emissions of 203,000 sheets of A4 paper eliminated for every 100,000 C175 ECO. Besides giving a new life to recycled plastic, C175 ECO comes with a concealed storage clip that reduces the chance of cap loss and therefore environmental pollution. With carbon reduction, eco-friendly designs, and green living, we can better protect our planet.
    

    
   Under the rapid development of DDR5 DRAM and PCIe Gen5 SSD, TEAMGROUP continues to be an industry pioneer with 26 years of rich market experience and strong R&D capabilities. This year at COMPUTEX 2023, the six brand new products to be unveiled not only display a comprehensive range of high-end memory, storage devices, and hardware peripherals but also aptly showcase TEAMGROUP's core design concept of " DAZZLE.CHILL.INTEGRATE". We invite all partners to visit our booth at COMPUTEX 2023 to experience a visually stunning experience and discover our ever-growing product development capabilities.
   Read more...

   229

  • Hardware

   Η Intel σκέφτεται να κόψει τους δεσμούς με την υποστήριξη 16 και 32 bit

   astrolabos

   Η Intel πρότεινε κάτι μάλλον ασυνήθιστο: μια πιθανή απλοποίηση της αρχιτεκτονικής x86 με την αφαίρεση παλαιών χαρακτηριστικών.
   Ένα τεχνικό σημείωμα στο blog προγραμματιστών της Intel προτείνει μια μάλλον ριζική αλλαγή στην αρχιτεκτονική x86-64: μια νέα αρχιτεκτονική x86S, η οποία απλοποιεί το σχεδιασμό των μελλοντικών επεξεργαστών και τη διαδικασία εκκίνησης ενός υπολογιστή, αφαιρώντας τα 16-bit και ορισμένα στοιχεία υποστήριξης 32-bit από το υλικό. Το αποτέλεσμα θα ήταν μια οικογένεια επεξεργαστών που θα εκκινούσαν κατευθείαν σε λειτουργία x86-64. Αυτό θα σήμαινε την παράκαμψη της παραδοσιακής σειράς μεταβάσεων - πραγματική λειτουργία 16-bit σε προστατευμένη λειτουργία 32-bit σε λειτουργία 64-bit - ή λειτουργία 16-bit κατευθείαν σε λειτουργία 64-bit - από τις οποίες τα τσιπ είναι υποχρεωμένα να περάσουν κατά την εκκίνηση του συστήματος.
    
   Το σημείωμα των προγραμματιστών συνοδεύεται από ένα whitepaper 46 σελίδων [PDF] που αναφέρεται με μεγάλη λεπτομέρεια στις ακριβείς αλλαγές που εξετάζει η Intel. Ορισμένες από τις αλλαγές είναι αρκετά δραματικές, αν και ο αντίκτυπος στον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους υπολογιστές σήμερα θα ήταν μάλλον ασήμαντος- κάτι που αναμφίβολα είναι και το ζητούμενο. Και μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την Intel- η συμβατότητα προς τα πίσω είναι κάτι για το οποίο φημίζεται εδώ και δεκαετίες. Εκτός από την εξάλειψη της πραγματικής λειτουργίας 16-bit τύπου 8086 και της προστατευμένης λειτουργίας 16-bit τύπου 80286, θα καταργούσε επίσης τον "δακτύλιο μηδέν" των 32-bit και θα αφαιρούσε εντελώς τους δακτυλίους προστασίας ένα και δύο από την αρχιτεκτονική. Ο δακτύλιος μηδέν είναι εκεί όπου συνήθως ζει ένα λειτουργικό σύστημα, και ο δακτύλιος τρία είναι εκεί όπου εκτελούνται οι εφαρμογές. Το σημείωμα της Intel για τους προγραμματιστές προτείνει την αφαίρεση των δακτυλίων 1 και 2 (τα οποία δεν χρησιμοποιούνται από το σύγχρονο λογισμικό). Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργικών συστημάτων PC χρησιμοποιεί μόνο τους δακτυλίους 0 και 3. Για τους ιστοριοδίφες, μόνο δύο κύρια λειτουργικά συστήματα PC χρησιμοποίησαν ποτέ περισσότερα από αυτά τα δύο δαχτυλίδια. Το ένα ήταν το OS/2 της IBM. Η άλλη εξαίρεση ήταν το Novell Netware 4 και άνω.
    
   Τυχαίνει να είναι και τα δύο αυτά λειτουργικά συστήματα που μας αρέσουν πολύ. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, η απώλεια της άμεσης υποστήριξης για κάποιο από αυτά στο μελλοντικό υλικό δεν πρόκειται να ενοχλήσει κανέναν. Αυτά, καθώς και οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα που ξεκινά σε λειτουργία 16-bit - όπως το DOS ή τα Windows 9X - δεν θα εκκινήσουν καν σε οποιοδήποτε σύγχρονο μηχάνημα UEFI ούτως ή άλλως. Η απώλεια του δακτυλίου μηδέν στη λειτουργία 32-bit σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να τρέξετε έναν hypervisor x86-32 - αλλά και πάλι, κανείς δεν θα θέλει να το κάνει αυτό όταν ένας 64-bit σας προσφέρει πολύ περισσότερη μνήμη.
    
   Όταν διαβάσαμε αρχικά αυτή την πρόταση, νομίσαμε ότι σήμαινε επίσης την πλήρη κατάργηση της λειτουργίας x86-32, αλλά αυτό δεν ισχύει. Απλώς θα είναι σημαντικά πιο περιορισμένη. Θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η εκκίνηση ενός λειτουργικού συστήματος x86-32 μέσα σε ένα VM - αυτά πρέπει να εξομοιώνουν το firmware του συστήματος σε κάθε περίπτωση, μαζί με τις εξομοιωμένες κάρτες γραφικών, κάρτες δικτύου και ούτω καθεξής που πρέπει να παρέχουν. Επίσης, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να εκτελείτε binary προγράμματα και εφαρμογές x86-32 στον δακτύλιο τρία του λειτουργικού συστήματος 64-bit στον δακτύλιο μηδέν - εφόσον το λειτουργικό σύστημα παρέχει τις κατάλληλες βιβλιοθήκες και API, φυσικά. Σχεδόν εξαφανίστηκαν από το Ubuntu πριν από μερικά χρόνια, και μπορεί να συμβεί ακόμα. Αυτό που πραγματικά σημαίνει το X86S είναι η κατάργηση της δυνατότητας εκκίνησης συστημάτων 32-bit σε "bare metal". Το UEFI έχει ήδη εξαλείψει αποτελεσματικά τη δυνατότητα εκκίνησης λειτουργικών συστημάτων 16-bit σε "bare metal", και σχεδόν κανείς δεν το πρόσεξε.
    
   Ομοίως, είναι αρκετά δύσκολο να τρέξετε λογισμικό DOS σε ένα σύγχρονο σύστημα 64-bit, επειδή στις αρχές του 21ου αιώνα, το x86-64 της AMD αφαίρεσε τη λειτουργία VM86 που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση κώδικα πραγματικής λειτουργίας ενώ ένα chip x86-32 βρίσκεται σε προστατευμένη λειτουργία 32-bit. Η λειτουργία VM86 εισήχθη με τον 80386DX το 1987, εξαφανίστηκε πριν από περίπου 20 χρόνια και ουσιαστικά κανείς δεν το πρόσεξε. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα άλλο προηγούμενο για αυτό το θέμα, το οποίο είμαστε έτοιμοι να στοιχηματίσουμε ότι λίγοι θυμούνται τώρα. Πριν από πολύ καιρό, η Intel προσέφερε για ένα διάστημα μια "κομμένη" έκδοση του επεξεργαστή 80386 η οποία μπορούσε να τρέξει μόνο σε λειτουργία 32-bit, και η οποία εξαφάνισε εντελώς τη λειτουργία 16-bit - η οποία ήταν ήδη ξεκάθαρα στο δρόμο προς το τέλος ακόμα και το 1989. Δεν μιλάμε για τον περίφημο 80386SX, αλλά για μια παραλλαγή του: τον ελάχιστα γνωστό Intel 80376. Διασκεδάζουμε παρατηρώντας ότι μία από τις λίγες περιγραφές αυτού του τσιπ που βρίσκονται ακόμη στο διαδίκτυο πρότεινε υποθετικά -το 2010- πόσο βολικό θα ήταν αν οι σύγχρονοι επεξεργαστές εκκινούσαν απευθείας σε λειτουργία 32-bit. Μια μεγάλη διαφορά είναι ότι ο 80376 δεν υποστήριζε λειτουργία σελιδοποιημένης μνήμης, ενώ ο υποτιθέμενος X86S υποστηρίζει μόνο λειτουργία σε λειτουργία σελιδοποιημένης μνήμης.
    
   Υπάρχουν επίσης κάποιοι χαλαροί παραλληλισμοί εδώ με την προέλευση ολόκληρης της αρχιτεκτονικής x86 της Intel. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η Intel άρχισε να εργάζεται πάνω σε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο "micromainframe" 32-bit, με την κωδική ονομασία 8800, που θα διαδεχόταν τους επιτυχημένους 8080 και 8085. Με τον πρόσφατο θάνατο του συνιδρυτή της Intel Gordon Moore, αυτό που τελικά έγινε ο iAPX432 έχει πάρει και πάλι λίγη προσοχή, όπως φαίνεται εδώ. Αποστέλλεται ως ένα σύμπλεγμα τριών τσιπ με περίπου 100.000 τρανζίστορ - τεράστιο για την εποχή.
   Ο Ken Shirriff έχει επίσης δημοσιεύσει στο Twitter κάποια λεπτομερή θέματα σχετικά με ορισμένα από τα συστατικά αυτού του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων των 43202 και 43201.
    
    
    
   Το πρόγραμμα iAPX432 καθυστέρησε τόσο πολύ που παραδόθηκε μόλις το 1981. Σε μια προσπάθεια να σώσει κάτι, η Intel έβγαλε μια προσωρινή λύση: μια μερικώς συμβατή επέκταση 16-bit της αρχιτεκτονικής 8080, η οποία επέκτεινε το σχέδιο ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα ολόκληρο megabyte μνήμης σε 20 ξεχωριστά τμήματα των 64KB. Αυτή ήταν η 16-bit 8086, που κυκλοφόρησε το 1978 - η πρώτη συσκευή x86, της οποίας το μοντέλο εκτέλεσης η Intel προσπαθεί ακόμα να ξεφορτωθεί το 2023.
    
   Μια ενδιαφέρουσα θεωρία είναι ότι η ιστορία προέλευσης είναι λίγο πιο αναδρομική από αυτό. Συνειδητοποιώντας ότι ο iAPX432 θα αργούσε, θα ήταν μεγάλος και ακριβός, η Intel σχεδίασε ένα σχέδιο για ένα πολύ απλούστερο τσιπ - με ένα πολύ απλούστερο σχέδιο προστατευόμενης μνήμης με τμηματοποιημένη μνήμη, βασισμένο στην αρχιτεκτονική μνήμης του iAPX432. Παρόλο που αυτό τελικά κυκλοφόρησε το 1982 ως Intel 80286 - το οποίο το αφεντικό της Microsoft Bill Gates περιέγραψε ως γνωστόν ως "εγκεφαλικά νεκρό" - η Intel συνειδητοποίησε ότι ένα 80286 με 120.000 τρανζίστορ θα ήταν πολύ περίπλοκο και ακριβό για να πωληθεί κερδοφόρα. Έτσι, μείωσε ακόμη περισσότερο το σχεδιασμό για να δημιουργήσει τον 8086.
    
   Το υλικό του 8086 "κόπηκε", φυσικά, ακόμη περισσότερο με ένα δίαυλο μνήμης οκτώ bit για να δημιουργηθεί ένα οικονομικό μοντέλο: ο 8088. Αυτή ήταν η CPU που χρησιμοποίησε η IBM στο μοντέλο 5150 - το αρχικό IBM PC, το οποίο λίγο πολύ γέννησε τη σύγχρονη βιομηχανία υπολογιστών.
   Read more...

   433

  • Επιστήμη

   Η Neuralink λαμβάνει έγκριση από τον FDA για δοκιμές "σε ανθρώπους" της διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή

   astrolabos

   Η νεοσύστατη επιχείρηση διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (Brain-Computer Interface - BCI) του Elon Musk, Neuralink, φέρεται να έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διεξαγωγή κάποιας μορφής δοκιμών "σε άνθρωπο" για τη χειρουργικά εμφυτευμένη εγκεφαλική συσκευή της.
    
    
   Προς το παρόν δεν είναι σαφές σε τι είδους δοκιμές αναφέρεται το tweet της Neuralink - οι μόνες άλλες πληροφορίες που αναφέρθηκαν ήταν ότι η εταιρεία δεν δέχεται ακόμη υποψηφίους. Στις αρχές του 2022 ο FDA είχε αρνηθεί να δώσει την έγκριση στην Neuralink για δοκιμές σε ανθρώπους, λόγω διαφόρων ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια, τις οποίες, εκείνη την εποχή, η εταιρεία φέρεται να εργαζόταν για να επιλύσει. Η προφανής στροφή του FDA δείχνει ότι οι ανησυχίες αυτές έχουν επιλυθεί και η εταιρεία θα πρέπει στη συνέχεια να είναι ελεύθερη να διεξάγει περιορισμένες δοκιμές της χειρουργικά εμφυτευμένης συσκευής BCI.
    
   Περιγράφοντας τη λειτουργία του BCI, ο Elon Musk έχει δηλώσει ότι θα βοηθούσε σε ορισμένα ιατρικά προβλήματα και προβλήματα κινητικότητας. Τα BCI αναπτύσσονται για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως η επιληψία. Παρέχουν επίσης υπηρεσίες ποιότητας ζωής για άτομα με αναπηρία, όπως η δυνατότητα να κατευθύνουν τον κέρσορα του ποντικιού μέσω της κίνησης των ματιών ή της σκέψης. Ο Musk δήλωσε επίσης ότι η συσκευή θα αναπτυχθεί για χρήση από το ευρύ κοινό ως ένα BCI γενικής χρήσης, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να διασυνδέονται με τις μηχανές μέσω της σκέψης και μας προστατεύει από την αντικατάστασή μας από τις μηχανές.
    

   Μέχρι στιγμής, η Neuralink επιτρέπεται να διεξάγει δοκιμές μόνο σε πειραματόζωα, όπως μαϊμούδες και χοίρους. Η εταιρεία αντιμετώπισε πρόσφατα μια ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη κακομεταχείριση των ζώων- ωστόσο, η Neuralink αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση και η έρευνα φαίνεται να έχει λήξει ήσυχα. Μια ξεχωριστή έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη μεταφορά μολυσμένων συσκευών παραμένει σε εξέλιξη.
    
   Με τις δοκιμές σε ανθρώπους στο τραπέζι, το όραμα του Musk για υβρίδια ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης (AI) έρχεται ένα βήμα πιο κοντά. Ως εκ τούτου, ίσως ήρθε η ώρα για τους προγραμματιστές και τους επιχειρηματίες να αρχίσουν να εξετάζουν τις εφαρμογές και τις περιπτώσεις χρήσης ενός ψυχαγωγικού, χειρουργικά εμφυτευμένου BCI. Ο Musk έχει επίσης προτείνει ότι τα BCI θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να χειρίζονται τα smartphones ταχύτερα με το μυαλό τους από ό,τι θα μπορούσαν με τους αντίχειρές τους. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έδειξε ότι συστήματα τεχνητής νοημοσύνης παρόμοια με το ChatGPT μπορούν ήδη να εκπαιδευτούν να ερμηνεύουν τα εγκεφαλικά κύματα σε περιορισμένο βαθμό.
    
   Αλλά ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πιθανή περίπτωση χρήσης για τις κοινότητες κρυπτονομισμάτων και blockchain προέρχεται από τη Microsoft. Διάφορα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν το 2018 και το 2019 περιγράφουν ένα σύστημα με το οποίο ένας φορητός "αισθητήρας" θα μπορούσε να κατασκευαστεί για να παρέχει "proof-of-work" για ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων και εξόρυξη και επικύρωση blockchain.
   Σύμφωνα με μία από τις καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας:
   Για παράδειγμα, ένα εγκεφαλικό κύμα ή η θερμότητα του σώματος που εκπέμπεται από τον χρήστη όταν ο χρήστης εκτελεί την εργασία που παρέχεται από έναν πάροχο πληροφοριών ή υπηρεσιών, όπως η προβολή διαφημίσεων ή η χρήση ορισμένων υπηρεσιών διαδικτύου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης
   Με ένα BCI όπως αυτό που περιγράφει η Neuralink στο αρχικό ερευνητικό της έγγραφο και ένα παράδειγμα όπως αυτό που περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft, θα πρέπει να είναι δυνατή η επικύρωση των εγκεφαλικών κυμάτων εγγενώς, καθιστώντας έτσι δυνατή την επαλήθευση της "απόδειξης εργασίας" μόνο μέσω της σκέψης.
   Read more...

   352

×
×
 • Create New...