Jump to content



  • Ειδήσεις

    • Ασφάλεια

      Η Google ενισχύει την ασφάλεια του Chrome με νέες προειδοποιήσεις για τις λήψεις αρχείων

      astrolabos

      Σε μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών, η Google ανακοίνωσε την εισαγωγή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων για δυνητικά ύποπτες και κακόβουλες λήψεις αρχείων μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome. Αυτή η ενημέρωση έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες σαφέστερες και πιο λεπτομερείς προειδοποιήσεις, ώστε να τους βοηθήσει να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις λήψεις τους.
       
      Η ομάδα ασφαλείας του Chrome, η οποία εκπροσωπείται από τους Jasika Bawa, Lily Chen και Daniel Rubery, αποκάλυψε ότι τα προηγούμενα γενικά προειδοποιητικά μηνύματα έχουν αντικατασταθεί από ένα πιο διαφοροποιημένο σύστημα δύο επιπέδων. Αυτή η νέα ταξινόμηση, που βασίζεται στις αποφάσεις του Google Safe Browsing, κατηγοριοποιεί τα αρχεία είτε ως «Ύποπτα» είτε ως «Επικίνδυνα», το καθένα με ξεχωριστά εικονίδια, χρώματα και κείμενα για τη διαφοροποίηση του επιπέδου απειλής.
       
      Για τους χρήστες που έχουν επιλέξει τη λειτουργία ενισχυμένης προστασίας του Chrome, η Google προσθέτει αυτόματες βαθιές σαρώσεις για να απλοποιήσει τη διαδικασία. Αυτοί οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να στέλνουν χειροκίνητα αρχεία για βαθιά σάρωση, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης θα το χειρίζεται αυτόματα. Επιπλέον, εάν τα αρχεία είναι ενσωματωμένα σε αρχεία που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, οι χρήστες μπορούν πλέον να εισάγουν τον κωδικό πρόσβασης για να επιτρέψουν στην Ασφαλή περιήγηση να εκτελέσει μια ολοκληρωμένη σάρωση.
       
      Η Google διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι το απόρρητο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα αρχεία και οι σχετικοί κωδικοί πρόσβασης διαγράφονται αμέσως μετά τη σάρωση και τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τη βελτίωση της προστασίας των λήψεων. Για όσους χρησιμοποιούν τη λειτουργία τυπικής προστασίας, η λήψη ύποπτων κρυπτογραφημένων αρχείων θα προκαλέσει μια προτροπή για τον κωδικό πρόσβασης, αλλά το αρχείο και ο κωδικός πρόσβασης θα παραμείνουν τοπικά, ενώ μόνο τα μεταδεδομένα θα ελέγχονται από το Safe Browsing.
      Read more...

      52

    • Hardware

      Παραβίαση του Secure Boot σε 200+ μοντέλα συσκευών από μεγάλους κατασκευαστές

      astrolabos

      Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη, πάνω από 200 μοντέλα συσκευών από πέντε μεγάλους κατασκευαστές βρέθηκαν ευάλωτα λόγω παραβίασης του Secure Boot, ενός κρίσιμου χαρακτηριστικού ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι συσκευές εκκινούν μόνο αξιόπιστο λογισμικό. Αυτή η ανησυχητική ανακάλυψη αναδεικνύει σημαντικά κενά ασφαλείας που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο εκατομμύρια χρήστες.
       
      Τα μοντέλα που έχουν τεθεί σε κίνδυνο περιλαμβάνουν συσκευές από γίγαντες του κλάδου, όπως οι Dell, HP, Lenovo, Microsoft και Samsung. Το Secure Boot, ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας των συσκευών, στοχεύει στην προστασία της διαδικασίας εκκίνησης από κακόβουλο λογισμικό και μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ευπάθειες στην εφαρμογή του Secure Boot θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους επιτιθέμενους να παρακάμψουν αυτές τις προστασίες, οδηγώντας σε πιθανή κατάληψη του συστήματος και παραβίαση δεδομένων.
       
      Η παραβίαση αυτή αποκαλύφθηκε από εμπειρογνώμονες ασφαλείας οι οποίοι εντόπισαν ελαττώματα στις ενημερώσεις firmware και στις διαδικασίες υπογραφής που χρησιμοποιούν οι εν λόγω κατασκευαστές. Οι ευπάθειες επιτρέπουν σε κακόβουλους φορείς να φορτώνουν μη αξιόπιστο κώδικα κατά τη διαδικασία εκκίνησης, υπονομεύοντας ουσιαστικά τον ίδιο τον σκοπό της Secure Boot. Μια τέτοια παραβίαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης επίμονου κακόβουλου λογισμικού που παραμένει απαρατήρητο από τα συνήθη μέτρα ασφαλείας.
       
      Ως απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα ασφαλείας, οι επηρεαζόμενοι κατασκευαστές εργάζονται επιμελώς για την ανάπτυξη και τη διανομή διορθωτικών διορθώσεων. Οι χρήστες παροτρύνονται να ενημερώσουν τις συσκευές τους αμέσως για να μετριάσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτές τις ευπάθειες. Η ανακάλυψη αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση των συνεχιζόμενων προκλήσεων για τη διασφάλιση ισχυρής ασφάλειας μπροστά στις εξελισσόμενες απειλές.
      Read more...

      85

    • Δελτία Τύπου

      «Εμένα ψάχνετε;» Πώς οι απατεώνες αποκτούν τον αριθμό του τηλεφώνου σας

      astrolabos

      Φανταστείτε ότι δέχεστε ένα τηλεφώνημα από την τράπεζά σας που σας ενημερώνει ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί και ότι για να διατηρήσετε τα χρήματά σας ασφαλή, πρέπει να επιβεβαιώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Ο επείγον χαρακτήρας του τηλεφωνήματος και ο «πανικός» στη φωνή του «υπαλλήλου» της τράπεζας μπορεί όντως να είναι αρκετός για να σας κάνει να μοιραστείτε ευαίσθητες πληροφορίες. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το άτομο μπορεί να μην έχει σχέση με την τράπεζά σας - ή μπορεί να μην υπάρχει καν, προειδοποιεί η ομάδα της παγκόσμιας εταιρίας λογισμικού ασφαλείας ESET. Θα μπορούσε να είναι απλώς μια φωνή που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας και που ακούγεται απόλυτα ανθρώπινη.
      Αυτό δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο και τα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια είναι πολλά. Το 2019, ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαπατήθηκε από φωνή deepfake που έμοιαζε με τη φωνή του διευθύνοντα συμβούλου της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία και πλήρωσε σχεδόν 220.000 ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο, ένας εργαζόμενος στο λογιστήριο πολυεθνικής εταιρείας εξαπατήθηκε μέσω μιας deepfake βιντεοκλήσης το 2024, με αποτέλεσμα να κοστίσει στην εταιρεία του 25 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
       
      Τεχνητή νοημοσύνη, ο καταλύτης
      Με τις σύγχρονες δυνατότητες κλωνοποίησης και μετάφρασης φωνής που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, το vishing και το smishing έχουν γίνει ευκολότερα από ποτέ. Ο Jake Moore, Παγκόσμιος Σύμβουλος Κυβερνοασφάλειας της ESET, έδειξε την ευκολία με την οποία ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια πειστική έκδοση deepfake κάποιου άλλου - συμπεριλαμβανομένου και κάποιου που γνωρίζετε καλά. Πλέον δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ούτε τα μάτια ούτε τα αυτιά μας.
      Η τεχνητή νοημοσύνη χαμηλώνει τον πήχη για τους κυβερνοεγκληματίες, χρησιμεύοντας ως ένα πολυδύναμο εργαλείο για τη συλλογή δεδομένων, την αυτοματοποίηση κουραστικών εργασιών και την δυνατότητα προσέγγισης θυμάτων διεθνώς. Κατά συνέπεια, το phishing με χρήση φωνών και κειμένου που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει πιο συχνό.
      Σε αυτό το σημείο, μια πρόσφατη έκθεση της Enea κατέγραψε αύξηση κατά 1.265% στις απάτες phishing από την κυκλοφορία του ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022 και επισήμανε τη δυνατότητα των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων να συμβάλλουν στην τροφοδότηση τέτοιων κακόβουλων επιχειρήσεων.
       
      Ποιο είναι το όνομα και το τηλέφωνό σας;
      Όπως αποδεικνύεται από έρευνα του Consumer Reports από το 2022, οι άνθρωποι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής από ό,τι στο παρελθόν. Περίπου το 75% των ερωτηθέντων ανησυχούσε για την προστασία των δεδομένων τους που συλλέγονται στο διαδίκτυο, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται και αριθμοί τηλεφώνου, καθώς αποτελούν πολύτιμη πηγή τόσο για την ταυτοποίηση όσο και για τη διαφήμιση.
      Όμως τώρα που έχουμε αφήσει πίσω την εποχή των τηλεφωνικών καταλόγων, πώς λειτουργεί αυτή η σύνδεση μεταξύ τηλεφωνικών αριθμών και διαφήμισης;
      Σκεφτείτε το εξής ενδεικτικό παράδειγμα: ένας φίλαθλος τοποθέτησε εισιτήρια αγώνων στο καλάθι μιας ειδικής εφαρμογής για την αγορά εισιτηρίων, αλλά δεν ολοκλήρωσε την αγορά. Και όμως, λίγο μετά το κλείσιμο της εφαρμογής, έλαβε ένα τηλεφώνημα που του πρόσφερε έκπτωση στα εισιτήρια. Φυσικά, ήταν μπερδεμένος, αφού δεν θυμόταν να έχει δώσει τον αριθμό τηλεφώνου του στην εφαρμογή. Πώς βρήκαν τον αριθμό του, τότε;
      Η απάντηση είναι - μέσω εντοπισμού (tracking). Ορισμένοι trackers μπορούν να συλλέγουν συγκεκριμένες πληροφορίες από μια ιστοσελίδα, οπότε αφού συμπληρώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας σε μια φόρμα, ένας tracker θα μπορούσε να τον εντοπίσει και να τον αποθηκεύσει για να δημιουργήσει αυτό που συχνά αποκαλείται εξατομικευμένο περιεχόμενο και εμπειρία. Υπάρχει ένα ολόκληρο επιχειρηματικό μοντέλο γνωστό ως "data brokering", και τα κακά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται παραβίαση για να δημοσιοποιηθούν τα δεδομένα.
       
      Tracking, data brokers, και διαρροές
      Οι data brokers είναι εταιρείες που συγκεντρώνουν τις προσωπικές σας πληροφορίες από δημόσια διαθέσιμες πηγές (κρατικές υπηρεσίες), από εμπορικές πηγές (εταιρείες, όπως παρόχους πιστωτικών καρτών ή καταστήματα), καθώς και από την παρακολούθηση των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων (δραστηριότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλικ σε διαφημίσεις κ.λπ.), πριν πουλήσουν τις πληροφορίες αυτές σε άλλους.
      Το ερώτημα βέβαια είναι: πώς μπορούν οι απατεώνες να αποκτήσουν τους αριθμούς τηλεφώνου άλλων ανθρώπων;
       
      Ψάχνοντας για θύματα
      Με όσο περισσότερες εταιρείες, ιστοσελίδες και εφαρμογές μοιράζεστε τις προσωπικές σας πληροφορίες, τόσο πιο λεπτομερές είναι το προσωπικό σας "προφίλ μάρκετινγκ". Αυτό αυξάνει επίσης τον κίνδυνο από διαρροές δεδομένων, δεδομένου ότι οι ίδιοι οι data brokers μπορεί να αντιμετωπίσουν περιστατικά ασφαλείας. Ένας data broker θα μπορούσε επίσης να πουλήσει τις πληροφορίες σας σε άλλους, ενδεχομένως και σε κακόβουλους παράγοντες.
      Όμως οι data brokers, ή οι παραβιάσεις που τους επηρεάζουν, δεν είναι η μόνη πηγή από την οποία μπορούν οι απατεώνες να αποκτήσουν αριθμούς τηλεφώνων. Η ομάδα της ESET αναφέρει μερικούς από τους τρόπους με τους οι εγκληματίες μπορούν να αποκτήσουν τον αριθμό του τηλεφώνου σας:
      Δημόσιες πηγές: Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή οι διαδικτυακές πλατφόρμες εργασίας μπορεί να εμφανίζουν τον αριθμό τηλεφώνου σας. Σε περίπτωση που οι ρυθμίσεις απορρήτου δεν έχουν επιλεγεί σωστά ή δεν γνωρίζετε τις συνέπειες της αποκάλυψης του αριθμού τηλεφώνου σας στο προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αριθμός σας μπορεί να είναι διαθέσιμος σε οποιονδήποτε, ακόμη και σε έναν web scraper τεχνητής νοημοσύνης. Κλεμμένοι λογαριασμοί: Διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες απαιτούν τον αριθμό τηλεφώνου σας, είτε για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας, είτε για να κάνετε μια παραγγελία, είτε για να χρησιμεύσει ως παράγοντας ελέγχου ταυτότητας. Όταν οι λογαριασμοί σας υποστούν παραβίαση δεδομένων λόγω αδύναμων κωδικών πρόσβασης ή ένας από τους διαδικτυακούς παρόχους υποστεί παραβίαση δεδομένων, ο αριθμός σας μπορεί εύκολα να διαρρεύσει. Αυτόματες κλήσεις: Οι απατεώνες καλούν τυχαίους αριθμούς και μόλις απαντήσετε στην κλήση, μπορεί να γίνετε στόχος απάτης. Μερικές φορές αυτοί οι αυτόματοι τηλεφωνητές καλούν απλώς για να επιβεβαιώσουν ότι ο αριθμός είναι σε χρήση, ώστε να προστεθεί σε έναν κατάλογο στόχων. Ταχυδρομείο: Ελέγξτε τυχόν πρόσφατες παραδόσεις σας - αυτές συνήθως έχουν τη διεύθυνσή σας εμφανή στο γράμμα/κουτί, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχουν επίσης τυπωμένο το email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας. Τι γίνεται αν κάποιος έκλεψε κάποιο γράμμα ή έψαξε στα σκουπίδια σας; O αμερικανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών AT&T αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα αρχεία κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου εκατομμυρίων πελατών από τα μέσα έως τα τέλη του 2022 εκτέθηκαν σε μια μαζική διαρροή δεδομένων. Κλάπηκαν οι αριθμοί τηλεφώνου σχεδόν όλων των πελατών της εταιρείας και των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, επίσης τα στοιχεία για τη διάρκεια των κλήσεων και ο αριθμός των κλήσεων. Το περιεχόμενο των κλήσεων και των κειμένων δεν φέρεται να περιλαμβάνεται στα δεδομένα που παραβιάστηκαν, όπως αναφέρει το CNN.
      Σύμφωνα με πληροφορίες, η ευθύνη μπορεί να αποδοθεί σε μια πλατφόρμα cloud τρίτης εταιρείας, στην οποία είχε πρόσβαση ένας κακόβουλος δράστης.
       
      Πώς να προστατέψετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας
      Πώς μπορείτε λοιπόν να προστατέψετε τον εαυτό σας και τον αριθμό του τηλεφώνου σας; Ακολουθούν μερικές συμβουλές από την ομάδα της ESET:
      Το νου σας στο ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing). Μην απαντάτε ποτέ σε ανεπιθύμητα μηνύματα/κλήσεις από άγνωστους αριθμούς, μην κάνετε κλικ σε τυχαίους συνδέσμους στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/μηνύματά σας και θυμηθείτε να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και να σκέφτεστε πριν αντιδράσετε σε μια φαινομενικά επείγουσα κατάσταση, γιατί έτσι σας παγιδεύουν. Ρωτήστε τον πάροχό σας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας της SIM. Ενδέχεται να διαθέτουν, για παράδειγμα, επιλογή για κλείδωμα της κάρτας για προστασία από το SIM Swapping ή πρόσθετα επίπεδα ασφαλείας λογαριασμού για την αποτροπή απάτης όπως η προώθηση κλήσεων. Προστατέψτε τους λογαριασμούς σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ιδανικά χρησιμοποιώντας ειδικά κλειδιά ασφαλείας, εφαρμογές ή βιομετρικά στοιχεία αντί για επαλήθευση μέσω SMS. Σκεφτείτε διπλά πριν δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας σε μια ιστοσελίδα. Παρόλο που η χρήση του ως πρόσθετη επιλογή ανάκτησης για τις διάφορες εφαρμογές σας μπορεί να είναι χρήσιμη, άλλες μέθοδοι, όπως δευτερεύοντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/εφαρμογές επαλήθευσης (authenticators), θα μπορούσαν να προσφέρουν μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση. Για αγορές μέσω διαδικτύου, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια προπληρωμένη κάρτα SIM ή μια υπηρεσία VoIP αντί για τον κανονικό αριθμό του τηλεφώνου σας. Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας για κινητά με φιλτράρισμα κλήσεων και βεβαιωθείτε ότι τα cookies τρίτων στο πρόγραμμα περιήγησης σας είναι αποκλεισμένα. Διερευνήστε άλλα εργαλεία και τεχνολογίες που ενισχύουν την ιδιωτικότητα. Σε έναν κόσμο που βασίζεται όλο και περισσότερο στην ηλεκτρονική τήρηση αρχείων, είναι σχεδόν απίθανο να μη βρίσκεται αποθηκευμένος κάπου ο αριθμός του τηλεφώνου σας. Και όπως υποδηλώνει το περιστατικό με την AT&T, το να βασίζεστε στην ασφάλεια του δικού σας παρόχου τηλεπικοινωνιών δεν αρκεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνετε παρανοϊκοί.
      Αυτά τα περιστατικά αναδεικνύουν τη σημασία της τήρησης των κανόνων κυβερνο-υγιεινής και της προστασίας των δεδομένων σας στο διαδίκτυο. Η επαγρύπνηση εξακολουθεί να είναι το κλειδί, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις του νέου, τροφοδοτούμενου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (υπό)κοσμου.
      Read more...

      68

    • Ασφάλεια

      Η Meta εξουδετερώνει τεράστιο δίκτυο sextortion στο Instagram με 63.000 λογαριασμούς

      astrolabos

      Η Meta ανέλαβε αποφασιστική δράση κατά των εξαπατήσεων τύπου sextortion, αφαιρώντας 63.000 λογαριασμούς Instagram που προέρχονται από τη Νιγηρία. Η καταστολή περιλαμβάνει ένα συντονισμένο δίκτυο 2.500 λογαριασμών που συνδέονται με 20 άτομα και στοχεύουν κυρίως ενήλικες άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
       
      Η Meta αναγνώρισε τους λογαριασμούς αυτούς ως μέρος μιας οργανωμένης ομάδας ηλεκτρονικού εγκλήματος, γνωστής ως «Yahoo Boys», η οποία κλιμάκωσε πρόσφατα τις δραστηριότητές της. Εκτός από τους λογαριασμούς Instagram, η Meta διέγραψε επίσης 1.300 λογαριασμούς Facebook, 200 σελίδες Facebook και 5.700 ομάδες Facebook με έδρα τη Νιγηρία, οι οποίες διακινούσαν συμβουλές και εκπαιδευτικό υλικό για διάφορες απάτες.
       
      Οι απάτες sextortion περιλαμβάνουν τον εξαναγκασμό ατόμων να στείλουν εικόνες ή βίντεο και στη συνέχεια την απειλή ότι θα δημοσιεύσουν το υλικό εκτός αν καταβληθούν λύτρα. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συνήθως ψεύτικες ταυτότητες για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του θύματος πριν προβούν στις απαιτήσεις τους. Τα εγκλήματα αυτά μπορεί να έχουν σοβαρές, μακροχρόνιες επιπτώσεις στα θύματα, γεγονός που ωθεί τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό και την ταχεία αφαίρεση των παραβατικών λογαριασμών.
       
      Τα μέτρα της Meta για την καταπολέμηση αυτών των απατών περιλαμβάνουν ενισχυμένες έρευνες με ανθρώπινο δυναμικό και προηγμένα τεχνικά σήματα για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων. Τα συστήματά τους κατά των εκβιασμών διαθέτουν προστασία από το γυμνό στα άμεσα μηνύματα, αυστηρότερες ρυθμίσεις μηνυμάτων για τους έφηβους χρήστες και υποστήριξη για τα θύματα μέσω πρωτοβουλιών όπως το Stop Sextortion Hub. Συνεργαζόμενη με άλλες εταιρείες τεχνολογίας μέσω της πρωτοβουλίας Lantern, η Meta στοχεύει στη διακοπή των δραστηριοτήτων sextortion σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες.
      Read more...

      163

    • Hardware

      Η AMD καθυστερεί την κυκλοφορία των Ryzen 9000 λόγω ελλιπούς ελέγχου ποιότητας

      astrolabos

      Η AMD ανακοίνωσε καθυστέρηση στην κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης σειράς Zen 5 Ryzen 9000 λόγω ενός απροσδιόριστου ποιοτικού προβλήματος που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών. Η απόφαση αυτή οδήγησε στην ανάκληση όλων των μονάδων Ryzen 9000 που παραδόθηκαν σε εμπόρους λιανικής πώλησης και κατασκευαστές ΟΕΜ σε όλο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, οι επεξεργαστές Ryzen 7 9700X και Ryzen 5 9600X θα κυκλοφορήσουν τώρα στις 8 Αυγούστου, ενώ οι υψηλότερης ποιότητας Ryzen 9 9950X και Ryzen 9 9900X θα καθυστερήσουν μέχρι τις 15 Αυγούστου.
       
      Το πρόβλημα ποιότητας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των τελικών ελέγχων των επεξεργαστών της AMD, όπου διαπιστώθηκε ότι ορισμένες μονάδες Ryzen 9000 δεν είχαν περάσει από εσωτερικούς ελέγχους. Για να διασφαλιστεί ότι κανένας πελάτης δεν θα λάβει ελαττωματικό προϊόν, η AMD ανακαλεί όλες τις μονάδες που έχουν αποσταλεί για να τις αντικαταστήσει με καινούργιες. Σύμφωνα με την AMD, το πρόβλημα αυτό δεν απαιτεί επανασχεδιασμό ή εκ νέου περιστροφή του πυριτίου Ryzen 9000 και οι προδιαγραφές των μοντέλων θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το ζήτημα σχετίζεται με τη διαδικασία δοκιμής, αν και η συγκεκριμένη φύση του προβλήματος δεν έχει αποκαλυφθεί.
       
      Η κίνηση της AMD να ανακαλέσει τους επεξεργαστές θεωρείται προληπτικό μέτρο για τη διατήρηση των προτύπων υψηλής ποιότητας, σε έντονη αντίθεση με την ανταγωνίστριά της Intel, η οποία έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για την καθυστέρηση της διόρθωσης γνωστών προβλημάτων. Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι οι κινητοί επεξεργαστές Ryzen AI 300 θα κυκλοφορήσουν κανονικά στο τέλος του μήνα. Η AMD εργάζεται επιμελώς με τους συνεργάτες της στο κανάλι για την αντικατάσταση των επηρεαζόμενων μονάδων και τη διασφάλιση ότι οι νέοι επεξεργαστές ανταποκρίνονται στις ποιοτικές προσδοκίες τους.
       
      Σε επίσημη δήλωσή του, ο Jack Huynh, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Υπολογιστών και Γραφικών της AMD, εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ενθουσιασμό γύρω από τη σειρά Ryzen 9000 και τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει μια εμπειρία υψηλής ποιότητας για κάθε χρήστη Ryzen. Αναγνώρισε την καθυστέρηση στη διαθεσιμότητα λιανικής πώλησης, αλλά διαβεβαίωσε τους οπαδούς ότι οι νέες ημερομηνίες κυκλοφορίας θα εξασφαλίσουν μια εξαιρετική εμπειρία με τη σειρά Ryzen 9000.
      Read more...

      153

    • Hardware

      Το πρώτο review του Ryzen 9 9900X: Ένας ολοκληρωμένος επεξεργαστής παιχνιδιών

      astrolabos

      Σε ένα πρόσφατο βίντεο, ο Ιταλός κριτικός τεχνολογίας SaddyTech παρουσιάζει την πρώτη επισκόπηση της νέας σειράς Ryzen 9000, εστιάζοντας στον Ryzen 9 9900X. Η επισκόπηση, με επίκεντρο τις επιδόσεις gaming, φέρνει αντιμέτωπη τoν Ryzen 9 9900X με την κυρίαρχη CPU gaming, τoν Ryzen 7 7800X3D. Με μια λεπτομερή ανάλυση που απευθύνεται σε gamers, o SaddyTech καταφεύγει σε συγκρίσεις benchmark για να καθορίσει ποιος επεξεργαστής βγαίνει πρώτος σε διάφορα σενάρια gaming. Η προσμονή κορυφώνεται καθώς οι θεατές καλούνται να ανακαλύψουν αν ο νέος Ryzen 9 9900X μπορεί να εκθρονίσει τον σημερινό πρωταθλητή.
       
       
      Ο πολυαναμενόμενος Ryzen 9 9900X δοκιμάστηκε σε μια εκτενή επισκόπηση με έμφαση στα παιχνίδια. Αυτός ο επεξεργαστής 12 πυρήνων και 24 νημάτων, που διαθέτει υβριδική λιθογραφία 4nm και 6nm, έχει ως στόχο να προσφέρει στους παίκτες μια κορυφαία εμπειρία με ένα boost clock έως και 5,6 GHz και μια συνδυασμένη κρυφή μνήμη L2 και L3 76 MB. Με TDP 120W, έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται εντατικές συνεδρίες παιχνιδιών χωρίς σημαντικά θερμικά προβλήματα, αν και οι χρήστες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να επενδύσουν σε ξεχωριστό ψύξη, καθώς δεν περιλαμβάνεται κάποια ψύκτρα στη συσκευασία
       
      Οι δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης σε διάφορα παιχνίδια κατέδειξαν τις ισχυρές επιδόσεις του Ryzen 9 9900X. Σε ανάλυση 1080p, ο επεξεργαστής παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση με διαφορά 16 καρέ σε σχέση με τους προκατόχους του. Στα 1440p, η διαφορά μειώθηκε ελαφρώς στα 11 καρέ και στα 4K, η διαφορά κυμάνθηκε μεταξύ 40 και 54 καρέ, αναδεικνύοντας την ικανότητα του επεξεργαστή να χειρίζεται αποτελεσματικά υψηλότερες αναλύσεις. Ωστόσο, ορισμένα benchmarks όπως το City Skyline αποδείχθηκαν λιγότερο αξιόπιστα λόγω της συνθετικής τους φύσης, ενώ ανταγωνιστικά παιχνίδια όπως το Warzone και το CS
      ανέδειξαν τα δυνατά σημεία του επεξεργαστή, ιδίως στα χαμηλά εκατοστιαία καρέ, όπου ξεπέρασε τους ανταγωνιστές
       
      Η ανασκόπηση τόνισε επίσης τη σημασία των ρυθμίσεων Infinity Fabric και της διαμόρφωσης της μνήμης για βέλτιστη απόδοση. Τα προβλήματα με ασυνεπή ρυθμό καρέ στο Cyberpunk 2077 επιλύθηκαν με την προσαρμογή αυτών των ρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας την ευαισθησία του Ryzen 9 9900X στη διαμόρφωση του συστήματος. Παρά τις ορισμένες προκλήσεις, ο επεξεργαστής παρείχε σταθερά ανώτερες επιδόσεις παιχνιδιών, συχνά υπερβαίνοντας αυτές του Ryzen 7 7800X3D, ιδίως σε περιβάλλοντα παιχνιδιών όπου το μέγεθος της κρυφής μνήμης επηρεάζει σημαντικά τις επιδόσεις
       
      Συνολικά, ο Ryzen 9 9900X ξεχωρίζει ως μια τρομερή επιλογή για τους παίκτες που αναζητούν υψηλές επιδόσεις. Παρόλο που η τιμή του μπορεί να τον θέτει εκτός εμβέλειας για καταναλωτές με χαμηλό προϋπολογισμό, οι δυνατότητές του δικαιολογούν την επένδυση για όσους επιθυμούν να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού. Ο επεξεργαστής όχι μόνο ανταποκρίνεται, αλλά συχνά ξεπερνά τις προσδοκίες, καθιστώντας τον άξιο διεκδικητή στην ανταγωνιστική αγορά των CPU για παιχνίδια
      Read more...

      306

    • Δελτία Τύπου

      Τα νέα Galaxy Z Fold6 και Z Flip6 μαζί με τα ολοκαίνουργια wearables της Samsung διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο

      astrolabos

      Η Samsung Electronics Hellas καλωσόρισε επίσημα χθες στην ελληνική αγορά τα Galaxy Z Fold6 και Galaxy Z Flip6, μαζί με τις νέες προσθήκες στην κατηγορία των wearables, τα Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra και Galaxy Buds3. Εκπρόσωποι των μέσων και συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στον κόσμο του Galaxy AI και να εξερευνήσουν τις διευρυμένες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στα νέα smartphones και wearables της εταιρείας, που είναι πλέον διαθέσιμα από σήμερα, 24 Ιουλίου, στο ευρύ κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο.
       
      Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν από κοντά τις νέες συσκευές και να πειραματιστούν με το Galaxy AI. Στα ειδικά διαμορφωμένα corners, δοκίμασαν λειτουργίες όπως το Photo Assist και το Sketch to Image με τη χρήση του νέου S Pen, επιβεβαιώνοντας πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να απλοποιήσει την καθημερινότητα και να αποτελέσει πηγή παραγωγικότητας και δημιουργικότητας.
       
      «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας τις τελευταίες καινοτομίες του οικοσυστήματος Galaxy», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, Hansoo Kim. «Τον Ιανουάριο, παρουσιάσαμε στον κόσμο το Galaxy AI, εισάγοντας τη βιομηχανία σε μία νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης.  Σήμερα το Galaxy AI είναι πλέον διαθέσιμο σε 200 εκατομμύρια συσκευές Galaxy και σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέροντας σε εκατομμύρια χρήστες νέους τρόπους αναζήτησης, επικοινωνίας, δημιουργίας και παραγωγικότητας. Τώρα, η νέα σειρά αναδιπλούμενων smartphones μας, Galaxy Z Fold6 και Galaxy Z Flip6, μαζί με τη νέα γενιά wearables, Galaxy Watch7 και Galaxy Buds3, αξιοποιούν τη δύναμη του Galaxy AI για να δημιουργήσουν μια απρόσκοπτη και συνδεδεμένη εμπειρία για όλους».
       
      Ο Άρη Παρασκευόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Mobile Experience της Samsung Electronics Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο συμπλήρωσε: «Στη Samsung, προσπαθούμε συνεχώς να διευρύνουμε τα όρια της τεχνολογίας για να προσφέρουμε δυνατότητες και εμπειρίες που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε μέχρι σήμερα. Η νέα σειρά smartphones και  wearables της Samsung φέρνει στο χέρι του χρήστη τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις κινητές συσκευές μας. Η ενσωμάτωση ΑΙ δυνατοτήτων στο κινητό μας είναι μόνο η αρχή μιας νέας εποχής, όπου η δημιουργικότητα και παραγωγικότητά μας πρόκειται να εκτοξευθεί».
       
      Galaxy Z Fold6 και Flip6: Ολοκαίνουργιες και Ευέλικτες Εμπειρίες AI
      Στα νέα Galaxy Z Fold6 και Flip6 ο μοναδικός αναδιπλούμενο σχεδιασμός τους συναντά τις πρωτοποριακές εμπειρίες Galaxy AI. Η επικοινωνία γίνεται παιχνίδι με λειτουργίες, όπως το Interpreter, για αυτόματη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας στο έπακρο το μοναδικό σχεδιασμό διπλής οθόνης. Η λειτουργία Suggested Replies προτείνει απαντήσεις σε μηνύματα, χωρίς καν να χρειαστεί ο χρήστης να ανοίξει τη συσκευή, ενώ η λειτουργία Composer, αναβαθμίζει την παραγωγικότητα, δημιουργώντας emails και αναρτήσεις με βάση λέξεις-κλειδιά. Το Note Assist προσφέρει τη δυνατότητα μετάφρασης σε αρχεία PDF και μετατροπή ομιλίας σε κείμενο. Τέλος, η δημιουργικότητα ενισχύεται με το Photo Assist, μια σουίτα εργαλείων επεξεργασίας με AI για τη δημιουργία περιεχομένου επαγγελματικού επιπέδου, ενώ χάρη στο FlexCam, που πλέον υποστηρίζεται από το Auto Zoom, οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη τέλειων selfies χωρίς να χρειάζεται να κρατούν τη συσκευή τους.
       
      Τα Galaxy Z Fold6 και Flip6 δεν είναι μόνο τα πιο λεπτά και ελαφριά, αλλά και τα πιο ανθεκτικά smartphones της σειράς Z. Η οθόνη έχει αναβαθμιστεί με ενισχυμένα επίπεδα που βελτιώνουν την ανθεκτικότητα και μειώνουν ορατά την πτυχή. Το Galaxy Z Fold6 προσφέρει νέα αναλογία οθόνης για πιο φυσικό κράτημα, ενώ το Galaxy Z Flip6 διαθέτει κάμερα ναυαρχίδας, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και για πρώτη φορά, θάλαμο ατμών για μέγιστη απόδοση εν κινήσει.
       
      Το Οικοσύστημα Galaxy αναβαθμίζεται με τη δύναμη του Galaxy AI
      Εκτός από τα smartphones, κατέφτασαν οι νέες προσθήκες στη σειρά Galaxy Watch, τα Galaxy Watch Ultra και Galaxy Watch7, που θέτουν νέα πρότυπα στην παρακολούθηση των δεδομένων υγείας και καθημερινής ευεξίας των χρηστών. Η κατηγορία των wearables διευρύνεται ακόμη περισσότερο, με τη νέα σειρά Galaxy Buds3 που προσφέρει κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό, καλύπτοντας κάθε προτίμηση.
      Read more...

      122

    • Gaming

      Ο εκδότης indie παιχνιδιών Humble Games φέρεται να απολύει όλο το προσωπικό του

      astrolabos

      Ο ανεξάρτητος εκδότης παιχνιδιών Humble Games φέρεται να έχει απολύσει ολόκληρο το προσωπικό του, το οποίο αποτελείται από 36 άτομα. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι δεν κλείνει, αλλά αντίθετα «αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της».
       
      Σύμφωνα με έναν πρώην πλέον ανώτερο αναλυτή διασφάλισης ποιότητας της Humble Games, ολόκληρη η ομάδα τους απολύθηκε. Ένας άλλος εργαζόμενος, ο οποίος ήταν παραγωγός, επιβεβαίωσε επίσης ότι απολύθηκε. Ο εκδότης είχε κάνει στο παρελθόν δύο γύρους απολύσεων, πρώτα τον Απρίλιο του 2022 και στη συνέχεια τον Νοέμβριο του 2023.
       
      Σε μια δήλωση που μοιράστηκε με το GameSpot, η Humble Games επιβεβαίωσε ότι το Humble Bundle δεν θα έχει «καμία επίπτωση στις δραστηριότητές του. Επιπλέον, τα τρέχοντα και επερχόμενα παιχνίδια της Humble Games θα συνεχίσουν να προχωρούν και να δημοσιεύονται από την εταιρεία.
       
      Η Humble Games είναι ο εκδότης πολλών αξιόλογων indie παιχνιδιών, όπως τα Stray Gods, Bo: Path of the Teal Lotus, Chinatown Detective Agency, Ikenfell, Unpacking, Slay the Spire και Midnight Fight Express.
       
      Η Humble Games είναι ο ξεχωριστός εκδοτικός βραχίονας του ψηφιακού καταστήματος Humble Bundle. Και οι δύο εταιρείες ανήκουν στην IGN Entertainment, αλλά λειτουργούν ως ξεχωριστές οντότητες. Νωρίτερα φέτος, η IGN Entertainment αγόρασε επίσης τις ιστοσελίδες βιντεοπαιχνιδιών Eurogamer, Rock Paper Shotgun, VG247, GamesIndustry.biz και Dicebreaker από το Gamer Network.
       
      Οι απολύσεις στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών συνεχίζουν να υφίστανται και το 2024, με τις πιο πρόσφατες να περιλαμβάνουν την εταιρεία ανάπτυξης του Mortal Kombat NetherRealm, η οποία απέλυσε την ομάδα της για κινητά τηλέφωνα.
      Read more...

      194

    • Προσφορές

      Η Godeal24 παρέχει μαζικές εκπτώσεις σε κλειδιά λογισμικού της Microsoft! Life time άδεια Office 2021 Pro για 28,75€!

      astrolabos

      Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις μορφές αρχείων και τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται από το λογισμικό. Η αναβάθμιση εξασφαλίζει ότι παραμένετε συμβατοί με νεότερο λογισμικό και μορφές αρχείων, αποφεύγοντας προβλήματα συμβατότητας κατά την κοινή χρήση εγγράφων με συναδέλφους ή πελάτες. Εξασφαλίζει επίσης την ομαλή ενσωμάτωση με άλλα σύγχρονα εργαλεία και πλατφόρμες που μπορεί να χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, το δαπανηρό κόστος της αναβάθμισης μπορεί να αποτελέσει βάρος για ορισμένες οικογένειες. Χάρη στις εκπτώσεις λογισμικού της Godeal24, όπου μπορείτε να αποκτήσετε εφ' όρου ζωής σουίτες Office και γνήσιο λειτουργικό σύστημα Windows με μικρό κόστος! Για να αποκτήσετε ισόβια πρόσβαση στις τελευταίες εφαρμογές του MS Office, χρειάζεστε μόνο 28,75€.  Το Office 2021 Pro Plus μπορεί να απλοποιήσει την εργασία σας και να ενισχύσει τη δημιουργικότητά σας. Εκτός αυτού, το κλειδί Microsoft Office 2019 Pro Plus κοστίζουν 20,09€. Το MS Office 2019 Pro περιέχει τα Word, Excel, PowerPoint και Outlook, καθώς και το Publisher και την Access, αλλά όχι το Teams. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Teams, επιλέξτε τη συνδρομή του Office 2021 Pro Plus! Το Windows OS είναι επίσης διαθέσιμο με τεράστια έκπτωση! Τα Windows 11 Professional κοστίζουν μόλις 13,55€. Αναβαθμίστε το σύστημά σας και διατηρήστε τον υπολογιστή σας σε άριστη κατάσταση! Οι εκπτώσεις είναι διαθέσιμες μόνο για μερικές ημέρες! Κάντε την αναβάθμιση σήμερα και μπείτε με αυτοπεποίθηση στο μέλλον της τεχνολογίας!
       

       
      Καλύτερη τιμή! 62% έκπτωση στο Microsoft Office! Οι απεριόριστες δυνατότητες των σουιτών Office περιμένουν να τις ανακαλύψετε! (Κωδικός κουπονιού «SGO62»)
       
      l  Office 2021 Professional Plus - 1 PC – 28.75€
      l  Office 2021 Professional Plus - 2 Keys – 51.25€ only (25.63€/Key)
      l  Office 2021 Professional Plus - 3 Keys – 71.95€ only (23.98€/Key)
      l  Office 2021 Professional Plus - 5 PCs – 87.65€ only (17.53€/PC)
      l  Office 2019 Professional Plus - 1 PC – 20.09€
      l  Office 2019 Professional Plus - 2 PCs – 34.18€ only (17.09€/Key)
      l  Office 2021 Home and Business for Mac – 79.99€
      l  Office 2019 Home and Business for Mac – 29.01€
       
      Τι ευκαιρία! Τεράστια έκπτωση στο Windows OS: (Κωδικός κουπονιού « SGO50»)
      l  Windows 11 Professional - 1 PC - 13.55€
      l  Windows 11 Professional - 2 Keys - 25.22€ only (12.61€/Key)
      l  Windows 11 Professional - 3 Keys - 36.00€ (12.00€/Key)
      l  Windows 11 Professional - 5 Keys - 53.75€ only (10.75€/Key)
      l  Windows 11 Home - 1 PC – 13.25€
      l  Windows 10 Professional - 1 PC - 8.65€
      l  Windows 10 Professional - 2 Keys - 14.86€ only (7.43€/Key)
      l  Windows 10 Professional - 5 Keys - 34.99€ only (6.99€/Key)
      l  Windows 10 Home - 1 PC – 8.61€
      l  Windows Server 2022 Standard - 26.19€
      l  Windows Server 2022 Datacenter – 27.21€
      l  Windows 10 Enterprise 2021 LTSC - 12.81€
       
      Έκπτωση 62% σε πακέτα της Microsoft (Κωδικός κουπονιού " SGO62")
      l  Windows 11 Pro + Office 2021 Pro Plus - Bundle – 38.59€
      l  Windows 11 Pro + Office 2019 Pro Plus - Bundle – 30.99€
      l  Windows 10 Pro + Office 2021 Pro Plus - Bundle - 34.56€
      l  Windows 10 Pro + Office 2019 Pro Plus - Bundle – 25.55€
      l  Visio Professional 2021 -1 PC - 22.97€
      l  Project Professional 2021- 1 PC - 25.70€
       
      Η καταπληκτικές ευκαιρίες θα σας εντυπωσιάσουν! Απολύτως μεγάλη ευκαιρία!
      l  Windows 10 Pro - 50 Keys - 325€ only (6.5€/Key)
      l  Windows 10 Pro - 100 Keys – 600€ only (6€/Key)        
      l  Windows 11 Pro - 50 keys – 400€ only (8€/Key)
      l  Windows 11 Pro - 100keys – 750€ only (7.5€/Key)
      l  Microsoft Office 2021 Pro - 50 Keys – 1050€ only (21€/Key)
      l  Microsoft Office 2021 Pro - 100 Keys – 2000€ only (20€/Key)
       
      Practical Computer Tool Software:
      l   Ashampoo PDF Pro 3 – 18.99€
      l  IObit Driver Booster 11 - 16.39€
      l  Ashampoo Photo Commander 17 – 10.21€
      l  MacBooster 8 Lifetime Subscription - 10.24€
      >>>Πάρτε περισσότερα εργαλεία
       
       
      Πώς να Πληρώσετε;
      Μεταβείτε στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς, συνεχίστε ως επισκέπτης (ή δημιουργήστε λογαριασμό) και στη συνέχεια συμπληρώστε τις "Πληροφορίες Χρέωσης".  

       
      Επιλέξτε "CWALLETCO" σε αυτό το βήμα και κάντε κλικ στο "Συνέχεια".  

       
      Ελέγξτε την παραγγελία σας και κάντε κλικ στο "Ολοκλήρωση Παραγγελίας".  

       
      Στη συνέχεια, θα μεταβείτε σε αυτή τη σελίδα, κάντε κλικ στο "Επιλογή μεθόδων πληρωμής".  

       
      Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το PayPal για να ολοκληρώσετε την πληρωμή.  

       
      Τι είναι το Godeal24;
      Όπως αναφέρθηκε, το Godeal24 είναι ένας παγκόσμιος διανομέας λογισμικού υπολογιστών με μια πολύ επιθετική τιμολογιακή πολιτική. Είτε είστε ανεξάρτητος δημιουργός περιεχομένου, είτε χρειάζεστε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο και εικόνας, είτε θέλετε να ενισχύσετε την ασφάλεια του υπολογιστή σας με λογισμικό antivirus, σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά σε όλες τις προσφορές του Godeal24: σίγουρα θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Στο Godeal24 το λογισμικό είναι εγγυημένο ότι είναι 100% αυθεντικό. Η ιστοσελίδα είναι 100% ασφαλής και η λήψη του κλειδιού γίνεται αμέσως μέσω email μετά την πληρωμή. Το Godeal24 υπόσχεται ότι προσφέρει 24/7 επαγγελματική τεχνική υποστήριξη και δια βίου εξυπηρέτηση μετά την πώληση και ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν χωρίς προβλήματα!
      Επικοινωνία με το Godeal24: service@godeal24.com
      Read more...

      161

    • Press Releases in English

      AIDA64 v7.35 is released

      astrolabos

      FinalWire Ltd. today announced the immediate availability of AIDA64 Extreme 7.35 software, a streamlined diagnostic and benchmarking tool for home users; the immediate availability of AIDA64 Engineer 7.35 software, a professional diagnostic and benchmarking solution for corporate IT technicians and engineers; the immediate availability of AIDA64 Business 7.35 software, an essential network management solution for small and medium scale enterprises; and the immediate availability of AIDA64 Network Audit 7.35 software, a dedicated network audit toolset to collect and manage corporate network inventories.
       
      The new AIDA64 update introduces a new 64-bit CheckMate benchmark, AVX-512 accelerated benchmarks for AMD Ryzen AI APU, and supports the latest graphics and GPGPU computing technologies by AMD, Intel and nVIDIA.
       
      New features & improvements
      CheckMate benchmark utilizing AVX, AVX2 and AVX-512 AVX-512 accelerated benchmarks for AMD Ryzen AI Strix APU Improved support for Intel Panther Lake CPU GPU details for AMD Granite Ridge Retired Queen benchmark   
      What’s new since AIDA64 v7.00
      Dark Mode with 3 dark themes Revamped user interface with configurable toolbar Icelandic Iceland localization AVX-512 accelerated benchmarks for AMD Ryzen Threadripper 7000 Series processors AVX2 optimized benchmarks for Intel Meteor Lake SoC Enhanced support for AMD TR5 socket motherboards Chipset information for AMD TRX50 and WRX90 Improved support for Intel Arrow Lake and Lunar Lake SoC NZXT Kraken 2023 and Kraken Elite sensor support Gskill WigiDash LCD support Microsoft Windows 11 2023 Update support Preliminary support for Intel “Clearwater Forest” and “Panther Lake” CPU ACPI 6.5 support GPU details for AMD Radeon RX 6750 GRE 12GB, Radeon RX 7600 XT GPU details for nVIDIA GeForce RTX 4000 Super Series  
      Pricing and Availability
      The AIDA64 product family for Windows PCs consists of three business editions and a home edition. The company's flagship IT asset management offering with hardware diagnostic features is AIDA64 Business, while a dedicated network inventory solution called AIDA64 Network Audit is also available, for a lower license fee. Designed for corporate engineers and IT technicians, AIDA64 Engineer includes expert tools not available in AIDA64 Extreme, the home edition of the software. Today all four AIDA64 editions are updated to v7.35.
      Read more...

      312

    • Hardware

      Η Intel αντιμετωπίζει τα CPU Crashes με επερχόμενη ενημέρωση μικροκώδικα

      astrolabos

      Η Intel ανακοίνωσε ότι εντόπισε τη βασική αιτία των συνεχιζόμενων προβλημάτων συντριβής που επηρεάζουν τις CPU της και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση μικροκώδικα έως τα μέσα Αυγούστου για την αποκατάσταση του προβλήματος. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί ένα κύμα καταγγελιών από χρήστες που αντιμετωπίζουν ανεξήγητες συντριβές και σφάλματα μπλε οθόνης (BSOD) κατά τη διάρκεια παιχνιδιών και άλλων εργασιών, ένα θέμα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 και εντάθηκε μέχρι το τέλος του 2023.
       
      Το πρόβλημα προέρχεται από λανθασμένο μικροκώδικα CPU που προκαλεί στους επεξεργαστές να ζητούν αυξημένα επίπεδα τάσης, ωθώντας τους πέρα από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας. Η επιδιόρθωση του μικροκώδικα της Intel, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος υπό επικύρωση, θα διορθώσει αυτά τα λανθασμένα αιτήματα τάσης. Η επιδιόρθωση θα διανεμηθεί μέσω ενημερώσεων BIOS από τους κατασκευαστές μητρικών πλακετών και μέσω ενημερώσεων των Windows, αν και η ακριβής διαθεσιμότητα για τους τελικούς χρήστες ενδέχεται να διαφέρει.
       
      Δυστυχώς, η ενημέρωση μικροκώδικα δεν θα επιδιορθώσει τους επεξεργαστές που έχουν ήδη επηρεαστεί από την αστάθεια. Αυτές οι CPU έχουν υποστεί μη αναστρέψιμη υποβάθμιση λόγω παρατεταμένης έκθεσης σε υπερβολική τάση. Η Intel συμβουλεύει τους επηρεαζόμενους πελάτες να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη πελατών της για βοήθεια και συνεχίζει να προσφέρει αντικαταστάσεις για τους επηρεαζόμενους επεξεργαστές. Η εταιρεία συνέστησε προηγουμένως την τήρηση των βασικών οδηγιών τροφοδοσίας για τις CPU της και την αποφυγή πλήρως ξεκλειδωμένων ρυθμίσεων, ενώ εργάζεται για την εξεύρεση λύσης.
       
      Εκτός από το ζήτημα του μικροκώδικα, η Intel επιβεβαίωσε ένα προηγούμενο πρόβλημα με την οξείδωση μέσω του via στον κόμβο διεργασίας 7nm. Ωστόσο, αυτό το κατασκευαστικό πρόβλημα επιλύθηκε το 2023 και δεν συνέβαλε στις τρέχουσες βλάβες της CPU. Η Intel δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι ο νέος μικροκώδικας αντιμετωπίζει πλήρως τα προβλήματα αστάθειας και θα δημοσιεύσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το σφάλμα και τον αντίκτυπό του στις επιδόσεις καθώς προχωρούν οι δοκιμές.
      Read more...

      276

    • Δελτία Τύπου

      Ζήσε νέες περιπέτειες με την MSI: απόκτησε δωρεάν με τις αγορές σου το «Flintlock: The Siege of Dawn»

      astrolabos

      Η MSI, κορυφαίο brand στον τομέα του gaming hardware, ανακοινώνει τη νέα της συνεργασία με την Kepler Interactive, έναν καινοτόμο game publisher. Η MSI και η Kepler Interactive θα προσφέρουν στους gamers μια εξαιρετική εμπειρία με την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του «Flintlock: The Siege of Dawn», που θα γίνει διαθέσιμο μέσω Steam και Epic Games Store.
       
      Flintlock: The Siege of Dawn – Ξεκινήστε ένα επικό ταξίδι!
      Ξεκινήστε ένα συναρπαστικό ταξίδι με το «Flintlock: The Siege of Dawn» από την A44 Games, τους δημιουργούς του Ashen. Εξερευνήστε έναν πλούσιο, νέο κόσμο γεμάτο αρχαία μυστήρια, λάβετε μέρος σε εκρηκτικές, γρήγορες μάχες και χειριστείτε ισχυρά πυροβόλα όπλα και μαγεία στην αποστολή σας να σκοτώσετε όλους τους θεούς. Είστε έτοιμοι να επαναφέρετε την ειρήνη και να αποκαταστήσετε την ελπίδα στην ανθρωπότητα;
       
      Ζήστε την περιπέτεια με τις προηγμένες τεχνολογίες MSI!
      Αυτό το επικό ταξίδι αρχίζει από τις προσφορές της MSI! Αγοράστε επιλεγμένα προϊόντα MSI και πάρτε δωρεάν το Flintlock: The Siege of Dawn για PC. Αναβαθμίστε το gaming set-up σας με τις τελευταίες motherboards της MSI. Βυθιστείτε στον συναρπαστικό κόσμο του Flintlock: The Siege of Dawn και ζήστε μια ασύγκριτη gaming εμπειρία.
       
      Z790 MAX series Motherboard - Απελευθερώστε τη δύναμη του gaming
      Οι motherboards της σειράς Z790 MAX είναι εξοπλισμένες με επεξεργαστές Intel® CoreTM 14ης γενιάς για πιο αποδοτική επεξεργασία. Με το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο WiFi 7, οι μητρικές Z790 MAX προσφέρουν διπλάσια ταχύτητα ασύρματου δικτύου σε σύγκριση με το WiFi 6E. Μπορούν να αυξήσουν τις θεωρητικές ταχύτητες σε 5.8 Gbps και να διπλασιάσουν το εύρος ζώνης από 160 MHz σε 320 MHz, επιτρέποντας στις συσκευές να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα ταυτόχρονα σε διαφορετικά ασύρματα κανάλια χωρίς κανένα εμπόδιο.
       
      MAG Z790 TOMAHAWK MAX WIFI
      Βραβευμένη από τη European Hardware Association (EHA) ως η «Καλύτερη Motherboard Intel ATX/Micro-ATX», η σειρά MAG είναι αγαπημένη των gamers. Η νέα MAG Z790 TOMAHAWK MAX WIFI προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και επιλογές DIY με RGB χρώματα και νέα χαρακτηριστικά. Διαθέτει διαμόρφωση ισχύος 16+1+1 με 90A SPS και διπλούς συνδέσμους ισχύος CPU 8-pin για ομαλό gaming. Η εν λόγω motherboard υποστηρίζει ταχύτητες Lightning Gen5 και PCIe 5.0 M.2. Επιπλέον, διαθέτει το MSI Screwless Shield Frozr για εύκολη εγκατάσταση M.2 και το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο WiFi 7 για εξαιρετικές ασύρματες ταχύτητες.
       
      Αποκτήστε την αποκλειστική προσφορά τώρα!
      Από τις 18 Ιουλίου έως τις 18 Αυγούστου 2024, ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα επικό ταξίδι! Αγοράστε τα επιλεγμένα προϊόντα MSI κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορείτε να εξαργυρώσετε έναν δωρεάν κωδικό για να αποκτήσετε το Flintlock: The Siege of Dawn.
       
      Μπείτε και εσείς στον κόσμο του Flintlock: The Siege of Dawn με τις προηγμένες motherboards της MSI. Ζήστε συναρπαστική δράση και δοκιμάστε τις ικανότητές σας σε αυτή την επική περιπέτεια.
      Ξεκινήστε την περιπέτειά σας τώρα! Η διαδικασία εξαργύρωσης μπορεί να ολοκληρωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της MSI: https://www.msi.com/promotion/flintlock-the-siege-of-dawn
      Read more...

      146

    • Tech Industry

      Στρατηγικές αλλαγές στην Intel: Τα ευρωπαϊκά έργα της εταιρίας μπαίνουν στο πάγο λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης

      astrolabos

      Όταν ο Pat Gelsinger επέστρεψε στην Intel το 2021 και εισήγαγε το μοντέλο IDM 2.0, αναγνώρισε ότι η εταιρεία θα αντιμετώπιζε βραχυπρόθεσμες απώλειες για να επιτύχει μακροπρόθεσμα κέρδη. Ωστόσο, οι σημαντικές επενδύσεις στην αμερικανική παραγωγή και στα προϊόντα προηγμένων κόμβων έχουν πιέσει τα περιθώρια κέρδους της Intel. Σύμφωνα με το Politico, η Intel σταματά τώρα αρκετά ευρωπαϊκά έργα για να δώσει προτεραιότητα σε άλλα λόγω αυτών των οικονομικών περιορισμών.
       
      Η Intel έχει σταματήσει σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη, επικαλούμενη οικονομικές απώλειες. Αυτή η αλλαγή πολιτικής επηρεάζει τα προγραμματισμένα έργα στη Γαλλία και την Ιταλία, με την Intel να ανακατευθύνει την προσοχή της στο εργοστάσιο αιχμής της στην Ιρλανδία, σε ένα προηγμένο εργοστάσιο υπό κατασκευή στη Γερμανία και σε μια προηγμένη μονάδα συσκευασίας στην Πολωνία. Παρά τις προσαρμογές αυτές, οι φιλοδοξίες της Intel στην Ευρώπη παραμένουν σημαντικές.
       
      Στη Γαλλία, η Intel σχεδίαζε να ανοίξει ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη και το HPC κοντά στο Παρίσι μέχρι το τέλος του έτους, απασχολώντας 450 άτομα. Το σχέδιο αυτό έχει πλέον ανασταλεί λόγω των μεταβαλλόμενων οικονομικών συνθηκών και των συνθηκών της αγοράς. Παρ' όλα αυτά, η Intel συνεχίζει να θεωρεί τη Γαλλία ως πιθανή τοποθεσία για τον κόμβο Ε&Α στο μέλλον.
       
      Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση με την Intel να βάζει στο ράφι το προτεινόμενο εργοστάσιο παραγωγής ύψους 4,5 δισ. ευρώ, το οποίο αναμενόταν να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας στην Intel και 3.500 για τους προμηθευτές. Η κατάρρευση της συμφωνίας της Intel για την εξαγορά της Tower Semiconductor, η οποία είχε δεσμούς με την ιταλική STMicroelectronics, εμπόδισε περαιτέρω τα σχέδια αυτά. Η εξαγορά απέτυχε λόγω της έλλειψης έγκρισης από τις κινεζικές αρχές, επηρεάζοντας τη στρατηγική επέκτασης της Intel στην Ιταλία.
       
      Ενώ ορισμένα σχέδια αναβλήθηκαν, οι εξελίξεις στη Γερμανία και την Πολωνία προχωρούν, αν και με προκλήσεις. Στη Γερμανία, η Intel επενδύει 30 δισ. ευρώ σε ένα τεράστιο εργοστασιακό συγκρότημα, αν και οι καθυστερήσεις στην παραγωγή έχουν μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας στα τέλη του 2028. Στην Πολωνία, η Intel σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο προηγμένης συσκευασίας τσιπ αξίας 4,6 δισ. ευρώ στο Βρότσλαβ. Η εγκατάσταση αυτή θα λειτουργεί παράλληλα με το γερμανικό εργοστάσιο, το οποίο θα παράγει τσιπ που θα συσκευάζονται στην Πολωνία.
      Read more...

      184

    • Hardware

      Οι κάρτες Nvidia RTX 40-Series υποφέρουν από υπερθέρμανση λόγω κακών πρακτικών κατασκευής

      astrolabos

      Πρόσφατες δοκιμές αποκάλυψαν μια ανησυχητική τάση μεταξύ των καρτών γραφικών της σειράς RTX 40 της Nvidia: η χρήση υποβαθμισμένης θερμικής πάστας από διάφορους προμηθευτές οδηγεί σε σημαντική υπερθέρμανση και επακόλουθη υποβάθμιση της απόδοσης. Ο δικτυακός τόπος Igor's Lab εξέτασε σχολαστικά πολλές κάρτες GeForce RTX, εντοπίζοντας ότι η θερμική πάστα που εφαρμόζουν πολλοί κατασκευαστές είναι τόσο κατώτερης ποιότητας όσο και ακατάλληλης εφαρμογής, με αποτέλεσμα αυξημένες θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών.
       
      Σε μια λεπτομερή έρευνα, η Igor's Lab ανακάλυψε ότι η θερμική πάστα που εφαρμόζεται από το εργοστάσιο σε αυτές τις κάρτες γραφικών αποτελείται κυρίως από φτηνό λάδι σιλικόνης και πληρωτικό υλικό οξειδίου του ψευδαργύρου. Παρόλο που η πάστα περιέχει αλεσμένο οξείδιο του αλουμινίου, ένα υλικό υπεύθυνο για τη θερμική μεταφορά, είναι χονδροειδώς αλεσμένο, γεγονός που συμβάλλει στο να διαχωρίζεται η πάστα και να γίνεται αναποτελεσματική με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το ζήτημα ήταν ιδιαίτερα εμφανές σε μια ολοκαίνουργια κάρτα RTX 4080, όπου το λεπτό, ανεπαρκές στρώμα θερμικής πάστας προκάλεσε την εκτόξευση των θερμοκρασιών της.
       
      Οι επιπτώσεις τέτοιων κατασκευαστικών ελλείψεων είναι σημαντικές. Οι GPU που υπερθερμαίνονται θα περιορίσουν αυτόματα τις ταχύτητες ρολογιού τους για να διαχειριστούν το θερμικό φορτίο, επηρεάζοντας άμεσα την απόδοση. Για πολλούς λάτρεις των υπολογιστών που είναι συνηθισμένοι στην τακτική αντικατάσταση της θερμικής πάστας της CPU, η πολυπλοκότητα του να κάνουν το ίδιο για μια GPU μπορεί να είναι τρομακτική. Ωστόσο, η αντικατάσταση της εργοστασιακής πάστας με θερμική πάστα υψηλής ποιότητας μπορεί να αποφέρει δραματική μείωση της θερμοκρασίας - έως και 30°C, όπως αποδεικνύεται από το Igor's Lab.
      Read more...

      264

    • Δελτία Τύπου

      Η ViewSonic παρουσιάζει τον RGB laser προβολέα LX700-4K, διαμορφώνοντας το μέλλον του home cinema

      astrolabos

      Η ViewSonic Corp., κορυφαία παγκοσμίως κατασκευάστρια λύσεων απεικόνισης και EdTech, με περηφάνια ανακοινώνει την κυκλοφορία του LX700-4K RGB. Αυτός ο πρωτοποριακός προβολέας θέτει ένα νέο πρότυπο στην οπτική απόδοση της οικιακής ψυχαγωγίας. Ο LX700-4K RGB είναι ο πρώτος οικιακός προβολέας στον κόσμο με δυνατότητα εγκατάστασης στην οροφή, τεχνολογία laser RGB και 100% κάλυψη της γκάμας BT.2020, ένα από τα πιο προηγμένα πρότυπα χρωμάτων που είναι διαθέσιμα σήμερα. Με τον τρόπο αυτό, ο προβολέας προσφέρει εκπληκτική ποικιλία ολοζώντανων χρωμάτων, τα οποία προσφέρουν μία καθηλωτική εμπειρία θέασης. Η αληθινή ανάλυση 4K UHD, σε συνδυασμό με την υποστήριξη για HDR και HLG, αναπαράγει εικόνες κινηματογραφικής ποιότητας και αποτελεί μια ευέλικτη και αξιόπιστη σε βάθος χρόνου επένδυση για τους καταναλωτές.
       
      «Η ViewSonic στοχεύει να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του τοπίου της οικιακής ψυχαγωγίας, ξεπερνώντας συνεχώς τις προσδοκίες των καταναλωτών και θέτοντας νέα πρότυπα στον τομέα αυτό. Κατανοώντας την αυξανόμενη ζήτηση για καθηλωτικές εμπειρίες προβολής κινηματογραφικού επιπέδου στο σπίτι, δεσμευόμαστε να παρέχουμε προηγμένες λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή», δήλωσε ο Dean Tsai, General Manager of Projector & LED Display Business Unit της ViewSonic. «Ο LX700-4K RGB αποδεικνύει την αφοσίωσή μας στην καινοτομία και την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών για κορυφαία οικιακή ψυχαγωγία. Προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας και απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε κάθε περιβάλλον, η ViewSonic συνεχίζει να ξεπερνά τα όρια της τεχνολογίας home theater, διασφαλίζοντας ότι προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα με μακροπρόθεσμη αξία για τους λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου.»
       
      Πρωτοποριακή τεχνολογία RGB laser για κορυφαία εμπειρία οικιακού κινηματογράφου
       
      Ο LX700-4K RGB δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς στους προβολείς οικιακού κινηματογράφου με εξαιρετική χρωματική απόδοση και ομαλές εικόνες για μια μοναδική εμπειρία προβολής σε μεγάλη οθόνη στο σπίτι. Η τεχνολογία αιχμής RGB laser παράγει ολοζώντανες εικόνες με 100% κάλυψη της χρωματικής γκάμας BT.2020, παρέχοντας μια καθηλωτική εμπειρία θέασης. Με υψηλό κορεσμό χρωμάτων και υψηλή αντίθεση, ο προβολέας διαθέτει 5.200 RGB Laser Lumens, εξασφαλίζοντας έντονες και καθαρές λεπτομέρειες ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Αυτό βελτιώνει τη συνολική ποιότητα της εικόνας, καθιστώντας τον ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του home cinema.
       
      Ο προβολέας προσφέρει ανάλυση 4K, σε συνδυασμό με υποστήριξη HDR/HLG, παρέχοντας μια εξαιρετικά καθαρή και με βάθος εικόνα. Ο υψηλός λόγος φυσικής αντίθεσης, που τροφοδοτείται από ένα τσιπ 0,65 ιντσών Digital Micromirror Device (DMD), βελτιώνει τις λεπτομέρειες, ειδικά σε σκοτεινές σκηνές, προσφέροντας μια πραγματική εμπειρία κινηματογραφικής ποιότητας σε διάφορες οικιακές ρυθμίσεις. Χρησιμοποιεί την Digital Light Processing (DLP), την ίδια αξιόπιστη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στους κινηματογράφους IMAX και σε πάνω από το 90% των ψηφιακών κινηματογράφων παγκοσμίως. Αυτό εξασφαλίζει ποιότητα εικόνας μεγάλης διάρκειας για ατελείωτη απόλαυση.
       
      Ευέλικτο, εύκολο και βολικό setup
      Ο LX700-4K RGB μπορεί να προβάλει τεράστιες εικόνες έως και 300”, προσφέροντας ψυχαγωγία σε μεγάλη οθόνη πολύ πέρα από το τυπικό όριο των 100” των τηλεοράσεων OLED. Παρέχει μια σειρά από ευέλικτες επιλογές εγκατάστασης για να εξασφαλίσει απρόσκοπτο setup. Με το οπτικό ζουμ 1,6x, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την πιο ιδανική τοποθεσία εγκατάστασης μέσα σε ένα εύρος, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό μέγεθος εικόνας χωρίς να αλλάξουν την υπάρχουσα εσωτερική διακόσμηση. Η δυνατότητα κατακόρυφης μετατόπισης φακού επιτρέπει την κατακόρυφη ρύθμιση της θέσης της προβαλλόμενης εικόνας χωρίς φυσική μετακίνηση του προβολέα. Επιπλέον, το οριζόντιο και κατακόρυφο keystone correction, μαζί με τη ρύθμιση 4 γωνιών, διασφαλίζουν ότι η προβαλλόμενη εικόνα είναι τέλεια διαμορφωμένη και συμμετρική, ακόμα κι αν ο προβολέας είναι τοποθετημένος εκτός κέντρου. Αυτό διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να επιτύχουν την ιδανική εφαρμογή και τοποθέτηση της οθόνης χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.
       
      Ο LX700-4K RGB διαθέτει επίσης υποστήριξη HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel), διευκολύνοντας τους χρήστες να συνδέσουν εξωτερικό εξοπλισμό ήχου και να βελτιώσουν την οπτικοακουστική τους εμπειρία. Αυτό επιτρέπει την απρόσκοπτη μετάδοση διάφορων μορφών ήχου και βίντεο υψηλής ποιότητας, εξασφαλίζοντας εύκολη ενσωμάτωση σε οποιοδήποτε περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου και παρέχοντας μια πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης.
       
      All-in-One ψυχαγωγία με αριστεία gaming
      Πέρα από την εξαιρετική απόδοση στην παροχή κινηματογραφικών εμπειριών, ο LX700-4K RGB πληροί τα πρότυπα gaming υψηλής ποιότητας για δημοφιλείς κονσόλες όπως το Xbox και το PlayStation. Ο συνδυασμός QHD 1440p στα 120 Hz επιτυγχάνει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ ανάλυσης και ρυθμού ανανέωσης για μια καθηλωτική εμπειρία. Παρέχει ρευστές, λεπτομερείς εικόνες, ακόμη και κατά τη διάρκεια δράσης με γρήγορο ρυθμό, επιτρέποντας στους gamers να απολαμβάνουν ομαλή απόδοση χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα της εικόνας. Διαθέτοντας εξαιρετικά γρήγορο input 4,2 ms, ταχύτατο ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και χρόνο απόκρισης σε επίπεδο μικροδευτερολέπτων, ο προβολέας προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία gaming στο σπίτι για όλους.
      Read more...

      186

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.