Jump to content

ΣτοΠαραΠεντε

Premium Members
 • Content Count

  843
 • Joined

 • Last visited

About ΣτοΠαραΠεντε

 • Rank
  Registered User

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη, Ελλαδιστάν
 • Ενδιαφέροντα
  Η/Υ,anime,manga,Jpop,Διαδίκτυο
 • Επάγγελμα
  άνεργος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εκτός από το αγγλικό Amazon και το eBay πού αλλού μπορώ να βρω σε ανταγωνιστικές τιμές καλά κινητά και να κάνω τη δουλειά μου αξιόπιστα; Το Xiaomi Mi Max 3 των 64GB στο Amazon έχει γύρω στις 280 λίρες. Ο ΦΠΑ είναι 8%. Στο skroutz το ίδιο στοιχίζει 250 ευρώ, με 24% ΦΠΑ. Ήδη έκανα χρήση της απαλλαγής βάσει του Άρ.39, αλλά με την προοπτική ότι θα βρω σε άλλο κράτος-μέλος το Max 3 σε ακόμη χαμηλότερη τιμή χωρίς τον αντίστοιχο ΦΠΑ. Τελικά, φαίνεται ότι την πάτησα, αλλά είχα την εντύπωση ότι τα κινητά σε άλλες κοινοτικές χώρες είναι σαφώς οικονομικότερα, ακόμα και με τον εγχώριο ΦΠΑ. Και ενδιαφέρομαι για αγορά κι άλλων μηχανημάτων, πχ υπολογιστή, πολυμηχανήματος, φωτοαντιγραφικού, ταμπλέτας κτλ. Μόνο αν πάω στη Βουλγαρία;
 2. Εμ, βλέπω έτη μακριά... Το 4 εννοούσα. Σίγουρα θα υπάρξει και 5. Είναι πολύ καλή σειρά. Μακάρι να αυξήσουν το μέγεθος της μπαταρίας. Αναφέρεσαι στο Redmi Note 7 των 3GB ή των 4 GB; Των 3 συμφέρει. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι για μένα, οπότε δε χρειάζεται υψηλών επιδόσεων σύστημα.
 3. Και είναι ελαφρώς οικονομικότερο. Λοιπόν, κάποια καταστήματα στο skroutz έχουν ενδωματώσει την αγορά βάσει του 39Α, αλλά η πληρωμή γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο μέσω τραπεζικού εμβάσματος και δεν τηρούν όλα λογαριασμό σε όλες τις συστημικές τράπεζες, άρα επιβαρύνεσαι εις διπλούν τόσο με την προμήθεια αποστολής από τη δική σου τράπεζα όσο και με την προμήθεια μεταφοράς στην τράπεζα του καταστήματος, ειδάλλως δεν προχωρούν την παραγγελία σου ακόμη κι εάν τους επιβαρύνει το έμβασμά σου με το ευτελές ποσό του ενός λεπτού. Υπολόγισε και κατ'ελάχιστον 3-4 ευρώ τα μεταφορικά. Πέραν τούτου, τα δικαιολογητικά εκτυπώνονται και σαρώνονται σε ΕΝΙΑΙΟ αρχείο pdf το οποίο πρέπει να μην υπερβαίνει τα 100ΜΒ. Αν σμικρύνεις τις εικόνες ή στείλεις το αρχείο με email, σου ακυρώνουν την παραγγελία λόγω ελλιπών δικαιολογητικών. Τα πιο οικονομικά καταστήματα που εντόπισα με έκδοση βάσει του 39Α είναι τα Vivacom και Alphagadget, αλλά διάβασα τις αρνητικές κριτικές στο skroutz και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι χάνεις το χρόνο σου. Όλοι οι επαγγελματίες με απαλλαγή από το ΦΠΑ είχαν πρόβλημα και είτε ακυρώθηκε η παραγγελία τους είτε αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν εξαιτίας της στάσης των αρμόδιων υπαλλήλων. Η δε Xiaomi δεν έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και ΟΛΟΙ τους δίνουν μονοετή εγγύηση καταστήματος. Τα plaisio και e-shop έχουν ξεφύγει: ενδεικτικά άναφέρω ότι και τα δύο πωλούν το Redmi Note 6 Pro 32 GB προς 199,9 ευρώ! Σού παρέχουν πληθώρα καταστημάτων για να το επιστρέψεις ή επιδιορθώσεις, βέβαια με το γνωστό θέμα του e-shop να λειτουργεί μόνο ως σημείο παραλαβής και μάλιστα σε όχι και τόσο ευπρόσιτα μέρη της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη, φερειπείν, πρέπει να βγεις εκτός κέντρου και με το αστικό κάνεις ολόκληρο ταξίδι... Αναγκαστικά θα παραγγείλω μέσω mymegastore, αν και είναι στα 167 με θήκη σιλικόνης, αλλά αποστέλεις τα δικαιολογητικά σε ενιάιο pdf στο email τους. Απλώς αργεί ο έλεγχος. Εμ, βλέπω έτη μακριά... Το 4 εννοούσα. Σίγουρα θα υπάρξει και 5. Είναι πολύ καλή σειρά. Μακάρι να αυξήσουν το μέγεθος της μπαταρίας.
 4. Είτε αρνούνται να εκδώσουν τιμολόγιο, είτε ανεβάζουν την αρχική τιμή ισχυριζόμενα ότι η τιμή στο skroutz είναι ειδική προσφορά και για τους επαγγελματίες ισχύει άλλη, είτε εκδίδουν τιμολόγιο με ΦΠΑ και σου λένε να κάνει την αφαίρεση ο λογιστής σου. Στην τελευταία περίπτωση ο ΦΠΑ δεμ εκπίπτει από την εφορία. Δεν την αφορά εάν έκανες λάθος και τον πλήρωσες. Άρα, είναι μονόδρομος να απευθυνθείς αποκλειστικά σε καταστήματα που εκδίδουν τιμολόγιο βάσει του Αρ.39Α.
 5. Ταλαντεύομαι μεταξύ του Xiaomi Redmi Note 6 Pro 65GB (4000) και του Mi Max 5 64GB (5500). Το ένα έχει 167 με θήκη δώρο και το άλλο 280. Το πρώτο έχει σαφώς καλύτερη κάμερα για σέλφι. Αξίζει να επενδύσω σε μεγάλη μπαταρία; Έχω το Mi Max 2 128. Το'χα πάρει 250. Οι τιμές είναι όλες από το mymegastore. Δικαιούμαι τιμολόγιο βάσει του Άρθρου 39Α και τα καταστήματα του skroutz έχουν θέμα με αυτό. Το θέμα είναι ότι θέλω να το κάνει χρήση συγγενικό μου πρόσωπο και δεν έχει τόση σημασία η διαφορά στις κάμερες. Αλλά δεν ξέρω πόσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής προσφέρει η μπαταρία του Mi Max 3. Κλίνω προς το 6, γιατί μιλάμε για 100 ευρώ διαφορά και πρέπει αν αγοράσω θήκη πορτοφόλι και προστασία οθόνης. Αν κρατήσει μια διετία με χρήση κυρίως για κλήσεις και δευτερευόντως μηνύματα, ανάγνωση email και περιστασιακή περιήγηση στο διαδίκτυο, έχει καλώς. Εάν προοριζόταν για μένα, θα επέλεγα το Mi Max 3 128, μετά την κυκλοφορία του 4, ώστε να επωφεληθώ τη χαμηλότερη τιμή.
 6. Πρόσεξα ότι έχει DOA 7 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι εάν δοκιμάσω το προϊόν μετά τη συγκεκριμένη προθεσμία κι εντοπίσω ότι είναι εξαρχής ελαττωματικό δε δικαιούμαι να το επιστρέψω για αντικατάσταση παρά τη διετή εγγύησή του; https://www.e-shop.gr/support.phtml#doa Από ό,τι κατάλαβα, μάλλον δε γίνεται κάτι. Κι έκανα τη βλακεία να μην του κάνω μορφοποίηση από την πρώτη στιγμή. Και καθυστέρησα να παραλάβω την παραγγελία μου. Έγινε ηλεκτρονικά. Η αγορά θεωρείται ότι γίνεται την ημέρα της τιμολόγησης ή της παραλαβής από το κατάστημα; Θυμάμαι ότι στην παραλαβή εξέδωσαν και τιμολόγιο. Λογικά οι 7 μέρες μετράνε από την ημερομηνία έκδοσης της απόδειξης/τιμολογίου. Τελικά, αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις. Ευτυχώς στοίχισε μόνο 10 ευρώ. Αλλά και το πήγαινε-έλα στο κατάστημα είναι χάσιμο χρόνου. Σκέφτομαι να αγοράσω εξωτερικό σκληρό για την τηλεόραση. Τα 2ΤΒ έχουν 63 (MAXTOR) και τα 3ΤΒ 79 (SEAGATE). Αν και για το 1ΤΒ της πρώτης εταιρείας διάβασα στα σχόλια ότι χάλασε πολύ πριν τον ένα χρόνο... Τι προτείνετε για μεγάλο, αξιόπιστο και οικονομικό μέσον αποθήκευσης για την τηλεόραση; Να επενδύσω σε φλασάκι ή εξωτερικό σκληρό; Να συνδυάσω κάτι και για τηλεόραση και για τον υπολογιστή, ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ μόνο στον υπολογιστή αν χρειαστεί;
 7. Κατέβασα το Foxit Reader, αλλά ενώ δίνω εντολή να το εγκαταστήσει ως διαχειριστής, ακόμη κι ως απλώς χρήστης, δεν κάνει τίποτα.
 8. Έχω κανονίσει κάποια μαθήματα, αλλά και πάλι χρειάζομαι σύστημα υποβοήθησης. Νομίζω ότι όλοι σας έχετε βρει έστω και μία φορά κάπου σε κολονάκι, ψηλό κράσπεδο, σταθμευμένο όχημα λόγω λάθος υπολογισμού. Έχω δει τέτοια συστήματα. Τώρα για τις τρύπες μάλλον είναι θέμα πείρας και πολλών σπασμένων τροχών. Δε θέλω να δεσμευτώ με σύστημα για συγκεκριμένο όχημα, εταιρεία κτλ, αλλά να πάρω ένα συμβατό με ό,τι αποφασίσω να πάρω. Υποθέτω ότι στα 200-300 ευρώ είναι καλά. Γενικότερα καλό είναι να μην είστε τόσο ειρωνικοί γιατί μάλλον φαίνεται 'οτι έχετε ξεχάσει πώς ξεκινήσατε, εκτός κι αν κλέβατε το αυτοκίνητο του μπαμπάκα πριν τα 18... Και τα φορτώνατε σε αυτόν. Και μετά το δίπλωμα είχα πρόβλημα, παρόλο που οδηγούσα καλά σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα. Ας φροντίσουν να κατασκευάσουν οχήματα με ρυθμιζόμενα καθίσματα καθ'ύψος να βολευόμαστε κι εμείς οι... νάνοι. Με την ίδια λογική θα πρέπει να κατασκευάζονται μηχανές μόνο για ψηλούς και δη όσους είναι γεννημένοι μηχανόβιοι. Δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά γιατί να χαρακώσω το όχημα ή να χτυπήσω άλλον και να τρέχει η ασφαλιστική μετά και να ακούω την γκρίνια τους.
 9. Θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο για εντός και εκτός πόλης και χρειάζομαι οπωδσδήποτε σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, ειδικά για την πόλη, που είναι χάος. Εναλλακτικά θα χρειαστεί να κάνω τουλάχιστον 20-30 ώρες επανεκπαίδευσης σε σχολή λόγω μακροχρόνιας αποχής. Μιλάμε για 30 ευρώ/ώρα και με τόσα αγοράζω ένα καλό σύστημα με πρόσθια και οπίσθια κάμερα, αισθητήρες στις γωνίες κτλ. Δε θέλω να πάρω κάτι εξωπραγματικό ούτε να είναι συμβατό με συγκεκριμένη εταιρεία αυτοκινήτων. Δεν ξέρω αν έχει και πρόσθιο αισθητήρα στο δρόμο για τυχόν λακκούβες κτλ, καθώς έχω χαμηλό ανάστημα και δυσκολεύομαι να αποφύγω εγκαίρως τις τρύπες και, ακόμη χειρότερα, να εντοπίσω πού ακριβώς βρίσκονται σε σχέση με τον τροχό για να κάνω επιτυχή ελιγμό.
 10. Το Nitro αξιζει; Βέβαια, δεν είναι δωρεάν το πρόγραμμα παρά μόνο για σκοπούς δοκιμής.
 11. Το αγόρασα με τις εκπτώσεις του Φεβρουαρίου. Μπορώ να το αντικαταστήσω; Αναγκαστικά θα το επιστρέψω με τα αρχεία μου. Έχω αρχεία με προσωπικά δεδομένα, πχ αναλυτικές κινήσεις λογαριασμού, δημόσια έγγραφα κτλ. Δύσκολο να το δώσω.
 12. Πριν μήνες αγόρασα δύο Rainbow Line 64GB της Intenso. Μετέφερα ταινίες, αρχεία εκπομπών κτλ. Το ένα λειτουργεί κανονικά και μπορώ να διαγράψω ό,τι θέλω, τουλάχιστον για την ώρα. Το δεύτερο δεν ανοίγει ένα φάκελο με δεκάδες ταινίες που είχα μεταφέρει, νομίζω γύρω στα 20-30GB χωρητικότητα, ενώ όσα αρχεία βλέπει δεν τα διαγράφει. Δοκίμασα πολλές φορές να κάνω μορφοποίηση, αλλά εμφανίζει σφάλμα. Για το δε φάκελο με τις ταινίες βγάζει μήνυμα ότι δεν εντοπίζεται. Συμβαίνει κάτι με κάποιο σύστημα προστασίας; Δεν υπάρχει κάποιος χειροκίνητος μηχανισμός πάνω του. Στο Pro Duo Memory Stick υπάρχει. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι με το εν λόγω σύστημα. Πάντως στα χαρακτηριστικά του φαίνεται ότι δε διαθέτει το σύστημα encryption. Υπάρχει κάποιος τρόπος/εργαλείο μορφοποίησης; Προφανώς ήταν εξαρχής ελαττωματικός ο δίσκος του και χρειάζεται επαναρύθμιση. Αυτό εδώ είναι: https://www.e-shop.gr/intenso-3502490-rainbow-line-64gb-usb20-flash-memory-orange-p-PER.340327
 13. Η επίσημη ιστοσελίδα της Adobe δεν εμφανίζει την έκδοση για Vista και εκείνη για 7 δεν εγκαθίσταται λόγω ασυμβατότητας. Κατέβασα διάφορες του Reader DC, οι οποίες - θεωρητοκά - λειτουργούν σε όλες τα Λ/Σ της Microsoft, από XP και μετά, αλλά δεν εγκαθίσταται καμία. Πού μπορώ να βρω για Vista; Υπάρχει κάποιο δωρεάν πρόγραμμα ως εναλλακτική λύση;
 14. Πόσο είναι το τέλος για καρτοσυνδέσεις; Δηλαδή για κάθε 1 ευρώ που βάζουμε με χρέωση ταρπεζικής κάρτας κτλ πόσο είναι το τελικό ποσό που πιστώνεται στο τηλέφωνό μας; Στο cu όποτε έβαλα 10 ευρώ, αφαιρέιηκαν γύρω στο 0,50 ίσως και παραπάνω. Στο f2go είναι πολύ περισσότερο και για κάτω των 10 ευρώ ανανέωση. Θυμάμαι ότι όταν θεσπίστηκε το εν λόγω μέτρο, ανερχόταν στο 15-16%. Δε μειώθηκε;
 15. Στην εταιρεία που δούλεψα έχουν αυτό εδώ. https://www.kyoceradigitalcopiers.com/kyocera-copiers/black-white-mfp/cs-3500i Είναι ανάλογης αξίας, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποιο οικονομικό για μικρότερη χρήση.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.