kainourios Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Λοιπόν αγόρασα επιτέλους τον υπολογιστή και απλά περιμένω τα κομμάτια να το στήσω. Η σύνθεση είναι η εξής. case:Corsair-Carbide-Series-500R(white) cpu:AMD-FX-8320 mobo:Gigabyte-GA-990FXA-UD3 ram:Patriot-8GB-PC3-17000-2133MHz-Intel-Extreme-Masters-Memory-Limited-Edition vga:Sapphire-Radeon-HD7950-3GB-Vapor-X-OC ssd:Samsung-840-Series-120GB-2-5-inch-SSD hdd:Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA psu:XFX-ProSeries-650W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze opt. drive:LiteOn-iHAS124 cooler:CoolerMaster-Hyper-212-EVO Από οθόνη υπάρχει ήδη η Asus-MX239H. Απλά θέλω να ξέρω αν πρέπει να αγοράσω κάτι επιπλέον όπως (βίδες,κάποιο ειδικό κατσαβίδι,αντιστατικό bracelet κλπ) είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσω να στήσω ένα pc αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για να μάθεις.
Deus Απρίλιος 21, 2013 #3 Απρίλιος 21, 2013 από βίδες λογικά το case θα έχει ότι χρειάζεσαι σε κάποια συσκευασία, σακουλάκι η κουτί μέσα στο case ,από κατσαβίδι με ένα απλό σταυροκατσάβιδο θα κανεις την δουλειά σου κοίτα μονο να ταιριάζει καλά στις εγκοπές από τις βίδες για να μην κλωτσάει και σε ταλαιπωρεί η σου χαλάσει τις εγκοπές από τις βίδεςAντιστατικό bracelet αν έχεις χρησιμοποίησε το διαφορετικά πιάσε κάτι μεταλλικό που γειώνεται για να γειώσεις τον στατικό ηλεκτρισμό πχ τα κάγκελα στο μπαλκόνι κάποια μεταλλική πόρτα ... καλά θα είναι να μην φοράς μάλλινα ρούχα γιατί δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό Πριν αρχίσεις να συναρμολογείς τα parts στη μητρική βάλε την μητρική να κάθεται πάνω στο κουτί της και ενδιάμεσα κουτιού και μητρικής βάλε και το antistatic bag μέσα στο οποιο είναι η μητρική όταν έρθει η ώρα να βιδώσεις την μητρικη στο κουτί πρόσεχε μα μην υπάρχουν αποστάτες προεγατεστημενοι η μην βιδώσεις κάποιον σε σημείο που δεν ταιριάζει με τα σημεία που βιδώνει η μητρική για να αποφύγεις κάποιο βραχυκύκλωμα στην μητρική όταν δώσεις ρεύμαΜέγια και καλοδούλευτο!!
kainourios Απρίλιος 21, 2013 Author #4 Απρίλιος 21, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις το εκτιμώ ιδιαίτερα. Η evo 212 δεν έχει πάστα επάνω από μόνη της;Ευχαριστώ Deus για τη συμβουλή σου. Το antistatic bag θα το αφήσω ή θα το βγάλω μετά;
artyom Απρίλιος 21, 2013 #5 Απρίλιος 21, 2013 Να υποθέσω έχεις και xbox 360? :-P Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου
reinko24 Απρίλιος 21, 2013 #7 Απρίλιος 21, 2013 Ρωτάει ποιο πάνω ο φίλος για την επιλογή που έχεις κάνει opt. drive:LiteOn-iHAS124 το συγκεκριμένο με ενα απλό flash με custoum bios κάνει διάφορες δουλίτσες για το xbox360 εκτός και αν είναι εντελώς τυχαία που και πάλι τα συγκεκριμένα είναι αρκετά ποιοτηκά!Καλορίζικο το pc να το χαρείς όσο δεν πάει!πραγματικά οι επιλογές σου για gaming pc είναι οτι καλυτερο θα μπορούσες να κάνεις!Μπράβο πιθανόν το έψαξες πάααρα πολύ μέχρι να αποφασήσεις!Η καρτουλα σου με ghz bios να ξέρεις πετάει!οπως και ο ssd!
Deus Απρίλιος 21, 2013 #8 Απρίλιος 21, 2013 το antistatic bag θα το χρησιμοποιήσεις για να ακουμπήσεις την μητρική επάνω ώστε να μην την αφήσεις χύμα επάνω στο τραπέζι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μονο το κουτί η μονο το antistatic bag η και τα 2 όπως σε βολεύει καλύτερα η CoolerMaster-Hyper-212-EVO δεν έχει επάνω την παστα αλλα μέσα στην συσκευασία έχει ένα σωληνάριο με θερμοαγώγιμη που φτάνει σίγουρα για 2 χρήσεις πιθανόν και περισσότερες δεν ξέρω κατά ποσο η συκγκεκριμένη είναι καλή σίγουρα η MX4 είναι καλύτερημε τη pasta που έχει η 212-EVO σίγουρα θα κανεις την δουλειά σου αλλα αν θες κάτι καλύτερο πάρε μια MX4 από προσωπική εμπειρία πάντως θα έλεγα από παστες μην περιμένεις να δεις διαφορες στις θερμοκρασιες ίσως 1 βαθμό σπανια παραπάνω σε σύγκριση φθηνη no name με καλή επώνυμημακροπρόσθεσμα θα φανεί όπου οι φθηνές σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να χάνουν τις ιδιότητες τους και θα γίνονται σαν τσιμέντο σε ορισμένες περπτώσεις (επεξεργαστες που ζεστενονται αρκετα) όπου και θα ανεβουν οι θερμοκρασίες ενώ σε μια καλή επώνυμη αυτό θα αργήσει να συμβεί
kainourios Απρίλιος 21, 2013 Author #9 Απρίλιος 21, 2013 Ρωτάει ποιο πάνω ο φίλος για την επιλογή που έχεις κάνει opt. drive:LiteOn-iHAS124 το συγκεκριμένο με ενα απλό flash με custoum bios κάνει διάφορες δουλίτσες για το xbox360 εκτός και αν είναι εντελώς τυχαία που και πάλι τα συγκεκριμένα είναι αρκετά ποιοτηκά! Καλορίζικο το pc να το χαρείς όσο δεν πάει! πραγματικά οι επιλογές σου για gaming pc είναι οτι καλυτερο θα μπορούσες να κάνεις! Μπράβο πιθανόν το έψαξες πάααρα πολύ μέχρι να αποφασήσεις! Η καρτουλα σου με ghz bios να ξέρεις πετάει!οπως και ο ssd! Τυχαία η επιλογή του LiteOn-iHAS124 απλα μου είπαν ότι το Samsung-SH-224BB είναι θορυβώδες οπότε κατέληξα σε αυτό που μου είπαν ότι είναι ποιοτικά σαν μάρκα. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, σκοπεύω να το κάψω hehe. H μητρική με αγχώνει όμως, γιατί νομίζω ότι από το κατάστημα που την παρήγγειλα Gigabyte GA-990FXA-UD3 MB GB 990FXA-UD3 AM3 (GBL /... - Easy Buy World έχει την rev 1.0 αν και δεν το αναγράφει πουθενά. Εγώ ήθελα την rev 3.0 αλλά δεν το ήξερα ότι πουλάνε και τα παλιά rev 1.0/1.1/1.2 και την παρήγγειλα χωρίς να το κοιτάξω και έχω κάνει ήδη το ποσό κατάθεση στη τράπεζα. Και Deus σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση τώρα κατάλαβα τι εννοούσες.
Trexx Απρίλιος 21, 2013 #10 Απρίλιος 21, 2013 Έχει η 212 πάστα μαζί της και μάλιστα καλής ποιότητας όπως λένε στα διάφορα sites.Αν βάζεις όσο πρέπει θα σου κρατήσει για 10-15 αλλαγές.
kainourios Απρίλιος 22, 2013 Author #11 Απρίλιος 22, 2013 Λοιπόν κατάφερα τελικά να ακυρώσω την mobo που ήταν rev 1.0 και μου έδωσαν τα χρήματά μου πίσω, και παρήγγειλα την rev 3.0 σπό visionstudio. Έχω μερικές τελευταίς απορίες. 1)Θα έχω πρόβλημα με συμβατότητα bios και cpu, γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι μου για κάποιες μητρικές που έπρεπε να έχεις άλλο επεξεραστή για να κάνεις το update. 2)Σε περίπτωση που κάνω οverclock κάρτα και επεξεργαστή, κινδυνεύω να χαλάσει κάτι από τα δύο και χάνω και τις εγγυήσεις;(δεν έχω ξανακάνει overclock αλλά θέλω πολύ να μάθω)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.