Jump to content

συνθεση λαπτοπ


jorgeece

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα παιδια . ειμαι αναμεσα σε 2 λαπτοπ και θελω τη γνωμη σας.

1) i7 4700MQ 2,4GHz , 6mb cache

4gb ram ddr3 1333mhz

ssd 64gb sata 3 , sandisk

gt740m 2gb haswell

(δεν ξερω αν ειναι καλυτερες οι ati , κ αν συνδυαζονται με τους intel , δωστε κ εδω μια γνωμη για το ποια ειναι καλυτερη )

2)i7 3537u στα 3,1 ghz , 4mb cache

4gb ram ddr3 1333mhz

ssd 64gb sata 3 , sandisk

ati radeon 8730m

καλησπέρα, αν αγόραζα lap σήμερα θα κοίταζα σε DELL, ποιότητα κατασκευής και after sales που νομίζω δεν θα το βρεις αλλού.

Σίγουρα το πρώτο.Που ασφαλώς θα είναι και αρκετά ακριβότερο.

Και εδώ από ότι κατάλαβα έχει παίσει και παραμύθι στο σαιτ που είδες το δεύτερο.

Εξηγώ το γιατί:Από αυτά που αναφέρεις το πρώτο έχει i7 επεξεργαστή που είναι τετραπύρινος με 4 cores 8 threads.και είναι τελευταίας γενιάς επεξεργαστής.(σειρα 4000).Εχει clock speed στα 2.4 αλλά turbo max στα 3,4

ARK | Intel� Core

Αντίθετα με το δεύτερο που είναι i7 αλλά διπύρηνος,με 2 cores 4 threads.

Κι εδώ είναι το παραμύθι που ανάφερα.Σίγουρα το είδες ότι είναι στα 3.1 ενώ η πραγματικότητα με αυτά που λέει η Ιντελ ειναι οτι εχει core speed στα 2 GHZ και turbo max στα 3,1 GHZ

ARK | Intel� Core

Τώρα αν προσθέσεις και την μεγαλύτερη επεξεργαστική ικανότητα της σειράς 4000 που είναι περίπου 300 MHZ μεγαλύτερη στα ίδια clock speed,τότε μιλάμε για διαφορά 2 GHZ με 2.7 GHZ.

Τεράστια επεξεργαστική ικανότητα μεταξύ τους.Συν οι περισσότεροι πυρήνες.Συν η καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.(4600 το πρώτο έναντι 4000 το δεύτερο)

Οι κάρτες είναι σχεδόν ισοδύναμες αλλά με τον 4700 θα αποδίδει καλύτερα.

Δεν έχει σημασία αν είναι συνδυασμός Ati με Intel.Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν θες κάτι να το κρατήσεις καιρό και με σπουδαίες επιδόσεις το πρώτο με κλειστά μάτια.Αν και δεν αναφέρεις εταιρία για το κάθε ένα.

ευχαριστω για την ανταποκριση. κοιτα κ εγω για το πρωτο ελεγα, που ειναι και δικιας μου συνθεσης (απο κανα πλαισιο turbo-x δλδ ή απο κανα eshop) , δεν υπαρχει ετοιμοπαραδωτο πουθενα. το δευτερο ειναι dell . δεν ηξερα καθολου για το αν συνδυαζονται , γι αυτο και ρωτησα..!! ευχαριστω παιδια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.