Jump to content



Τροφοδοσία GPS αυτοκινήτου.


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Πρόσφαρα έπεσε στα χέρια μου ένα gps και θέλω να το συνδέσω στο αυτοκίνητο. Το καλώδιο που έχει το gps είναι από τον αναπτήρα σε mini usb. Ο προηγούμενος κάτοχος του αυτοκινήτου είχε τραβήξει μια παροχή για τη δική του συσκεύη που έπαιρνε mini jack και υπάρχει ακόμα. Το mini jack βγαίνει από την μπροστά αριστερά κολόνα και δεν φαίνεται τίποτα = άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ψάχνω λοιπόν ένα καλώδιο mini jack θηλυκό σε mini usb αρσενικό. Το μόνο τέτοιο καλώδιο που βρήκα είναι ένα για κινητά της motorola. Προβληματίζομαι όμως για το αν θα δουλέψει. Βασικά όλος μου ο προβληματισμός έγκειται στην διαφορετικη τάση που δίνει η παροχή του αυτοκινήτου (12V) και σ αυτήν με την οποία δουλεύει το usb (5V). Προφανώς στο original καλώδιο υπάρχει μετασχηματιστής. Στην ήδη τραβηγμένη παροχή όμως; Θέλω να πω ότι έτσι ρισκάρω να κάψω και το gps αν του δώσω 12V απευθείας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να αγοράσεις κάποιο car usb όπως αυτό, LAMTECH TRIPLE SOCKET AND USB CAR CHARGER - ACCESSORIES ( Δεν κάνω διαφήμιση στο κιτρινομάγαζο, ενδεικτικά το έβαλα), να του αφαιρέσεις το κύκλωμα και να κρατήσεις τον μετασχηματιστή από 12 Volt σε 5 Volt. Άλλη λύση είναι να βρεις κύκλωμα στο ίντερνετ και να το φτιάξεις μόνος σου εάν πιάνουν τα χέρια σου κολλητήρι ηλεκτρονικών

Link to comment
Share on other sites

Λίγο δύσκολο ο προηγούμενος να έδινε 12V κατευθείαν στο gps. Το καλώδιο που έχει περάσει πρέπει να έχει και μετασχιματιστή λογικά.

Ποιο βολικό το βρίσκω να λύσεις το ταμπλό και να δείς τι έχει κάνει είτε να αλλάξεις καλωδίωση παρά το τυχαίο και αν δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις με ηλεκτρονικά - ηλεκτρολογικά, καλύτερα να το πας σε κάποιον ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων να δεις τι είναι αυτό το mini jack καλώδιο. Στην περίπτωση που αυτό το καλώδιο δεν έχει κάποια ασφάλεια πάνω του καλό είναι να μπει διότι σε περίπτωση βραχυκυκλώματος πολύς κόσμος νομίζεις ότι επειδή είναι 12 Volt δεν παίρνει φωτιά αλλά τον ρόλο τον έχει η ένταση του ρεύματος και όχι η τάση. Οπότε δώσε λίγο προσοχή σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

για να δουλέψει το usb (αρα και το gps ) θέλει 5V , 12 στο jack δεν γίνετε να έχει για αυτή την χρήση τουλάχιστον

για ηλεκτρολόγους ασφαλειες κλπ συμφωνώ απόλυτα, εγώ ηλεκτρονικός είμαι και για να βάλω χέρι σε αυτοκίνητο πάντα θα ρωτήσω κάποιον γνώστη για να έχω το κεφάλι μου σίγουρο , ειδικά στα καινούργια αμάξια που τα ηλεκτρονικά τους μπλέκονται πολύ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.