Jump to content



Η οθόνη δεν επανέρχεται αφού σβήσει.


Recommended Posts

Δεν ήμουν σίγουρος απο που προέρχεται το θέμα, αλλά επειδή έχει να κάνει με σήμα οθόνης, το τοποθετώ εδώ.

Να περιγράψω το πρόβλημα για καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Πριν 2 εβδομάδες εκεί που επαιζα για αρκετή ώρα splinter cell blacklist, χάθηκε το σήμα της οθόνης ενώ ο ήχος συνεχιζόταν κανονικά από το παιχνίδι. αναγκαστικά έκανα restart και το σήμα επανήλθε. Θεώρησα οτι ήταν τυχαίο και δεν έδωσα σημασία. Μετά από κάποιες μέρες παρουσιαστηκε το πρόβλημα, τονίζω, την ώρα που χρησιμοποιούσα το pc (συγκεκριμένα τη δευτερη φορά διάλεγα τραγούδια στο foobar). Αυτό που έκανα ήταν να γυρίσω στο προηγούμενο bios και να ξαναπεράσω τους drivers της amd για τη gpu, αφού καθαρίσω του παλιούς με atiman uninstaller. Το πρόβλημα έκανε μέρες να εμφανιστεί. Σήμερα άφησα το pc να κατεβάσει ένα παιχνίδι απο το uplay και έφυγα. Η οθόνη έκλεισε κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένη (45 λεπτά), και όταν γύρισα στο σπίτι, κούνησα ποντίκι και πληκτρολόγιο για να επανέλθει το σήμα αλλά τζίφος.

Απ'οτι καταλαβαίνω πρέπει να έχει κάποιο θέμα το power management των windows (8.1). Εσεις τι λέτε; Έχετε συναντήσει κάτι αντίστοιχο. Το πρόβλημα αφορά το σύστημα της υπογραφής.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς δοκίμασε το πισι σε μια άλλη οθόνη / τηλεόραση να δεις αν κανει και εκεί τα ίδια.

Εκτιμω απο τα λεγόμενα σου οτι το πρόβλημα είναι στην οθονη και πιο συγκεκριμένα στο τροφοδοτικό της και ακομα πιο συγκεκριμένα στους πυκνωτές του τροφοδοτικού της οθόνης

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς δοκίμασε το πισι σε μια άλλη οθόνη / τηλεόραση να δεις αν κανει και εκεί τα ίδια.

Εκτιμω απο τα λεγόμενα σου οτι το πρόβλημα είναι στην οθονη και πιο συγκεκριμένα στο τροφοδοτικό της και ακομα πιο συγκεκριμένα στους πυκνωτές του τροφοδοτικού της οθόνης

και με restart στα windows επανέρχονται οι πυκνωτές της οθονης; δε μου φαίνεται πολύ πιθανο...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αμα σβήνει το signal κατα το restart και πέφτει η οθόνη σε standby δεν μου φενεται κ απιθανο. Οπως και να χει αν μπορείς να τσεκάρεις την οθόνη σε κάποιο αλλο πισι η λαπτοπ, και αντίστοιχα και το πισι σε αλλο μόνιτορ η τηλεόραση θα βρεις νομιζω πιο εύκολα τι φταίει.

Η αλλαγη πυκνωτών νομιζω ειναι μια εύκολη διαδικασία και υπάρχει και tutorial by thelab

http://www.thelab.gr/othones-kai-panels/episkeyi-lg-l246wh-bn-a-la-thelab-113159.html

ΥΓ Αν εχω καταλάβει καλά το pc δουλευει κανονικά οταν η οθόνη αρνείτε να ανάψει

Πριν 2 εβδομάδες εκεί που επαιζα για αρκετή ώρα splinter cell blacklist, χάθηκε το σήμα της οθόνης ενώ ο ήχος συνεχιζόταν κανονικά από το παιχνίδι.
Έγινε επεξεργασία από komos
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα έκανε μέρες να εμφανιστεί. Σήμερα άφησα το pc να κατεβάσει ένα παιχνίδι απο το uplay και έφυγα. Η οθόνη έκλεισε κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένη (45 λεπτά), και όταν γύρισα στο σπίτι, κούνησα ποντίκι και πληκτρολόγιο για να επανέλθει το σήμα αλλά τζίφος

Αυτο το θεμα, που δεν επανερχεται οταν εχει σβησει απο θεμα αδρανειας το ειχα απο την πρωτη μερα που ειχα παρει την 7950.

Και σε "καθαρο" συστημα μετα απο φορματ και γινεται με οτι driver και αν εχω βαλει.

Συμβαινει οταν ειναι συνδεμενη η οθονη μεσω dvi ή hdmi, οταν συνδεθει μεσω vga ειναι κομπλε, κανενα προβλημα...

Τελικα αυτο που εχω κανει ειναι να απενεργοποιησω να σβηνει η οθονη απο το power management και ελπιζω καποια στιγμη να διορθωθει σε καποιον νεοτερο driver.

Win 7 64bit... Χωρις drivers δουλευουν ολα κομπλε...

Link to comment
Share on other sites

να υποθεσω οτι το προβλημα θα παραμενει και σε συνδεση displayport?

100%, ιδιο ειδος σηματος ειναι.

αν εχεις dvi με αναλογικη ισως εκει δε στο κανει, αλλα θα χασεις θεωρητικα λιγο ποιοτητα, λιγοτερο ομως απο vga (οκ σε 1080p δε χανεις πρακτικα τιποτα, αυτο υποτειθεται ειναι για υψηλες αναλυσεις)

ετσι οπως τα περιγραφετε 99% παντως δεν ειναι θεμα hardware αλλα driver... ΜΗΠΩΣ σωζεται με κανα downgrade? (απλα μια ιδεα λεω, δεν ξερω)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

παιδιά το πρόβλημα σε μένα έχει εξαφανιστεί. δεν θυμαμαι ακριβώς να χρησιμοποίησα τη λύση από το thread του ξένου forum που πόσταρα ή αν έκανα κάτι άλλο. δοκιμάστε πάντως το κόλπο με το msi afterburner και μολις είμαι σίγουρος επανέρχομαι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.