Jump to content



ιαπωνία


Γεώργιος

Recommended Posts

παίδες ξέρει κανείς σε τι νομικό καθεστώς είναι η ιαπωνία σε σχέση με τις ηπα ? μετα το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σε τι καθεστώς περιήλθε, έχει αλλάξει ?

Link to comment
Share on other sites

Είναι στενοί σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Η κατοχή της ιαπωνίας με Αμερικάνικα στρατεύματα σταμάτησε στις αρχές της δεκαετίας του 50 και απο τότε είναι αυτόνομο κράτος.

Japan–United States relations - Wikipedia, the free encyclopedia

Link to comment
Share on other sites

Περιφερειακή δύναμη η Ιαπωνία στον Ειρηνικό - monde-diplomatique.gr

Η Οκινάουα, αφού υπήρξε το θέατρο μιας από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις του πολέμου του Ειρηνικού, [1] το 1945, στη συνέχεια έγινε αμερικανική στρατιωτική αποικία. Υπό την κατοχή των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι το 1972, είκοσι χρόνια παραπάνω από την υπόλοιπη Ιαπωνία, « φιλοξενεί » από τότε 37 αμερικανικές βάσεις, με άλλα λόγια 26.000 στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, ενώ ο τοπικός πληθυσμός αριθμεί 1,35 εκατομμύρια κατοίκους. [2] Μια τέτοια στρατιωτική συγκέντρωση σε περιορισμένο έδαφος -εκατό χιλιόμετρα μήκος και δεκαπέντε πλάτος- και ζώνες με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού δημιουργεί αναρίθμητα καθημερινά προβλήματα : ηχορύπανση πολύ μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο, εγκληματικότητα, ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυμνασίων και επικινδυνότητα ορισμένων ασκήσεων, ιδιαίτερα των ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

« Τις μισώ αυτές τις βάσεις » λέει ο Τομοχίρο Γιάρα, που κατοικεί κοντά στην Καντένα, τη μεγαλύτερη και πιο δραστήρια αμερικανική αεροπορική εγκατάσταση στην Άπω Ανατολή. « Υπάρχουν φορές που ξυπνάω από τον θόρυβο των μηχανών ακόμη και στις δύο ή τρεις το πρωί. Μπορώ να δω τα αεροπλάνα να περνούν πάνω από το κεφάλι μου, ενώ συχνά πέφτουν στον κήπο μου μεταλλικά κομμάτια ή αντικείμενα ». Το πρόβλημα των βάσεων ξανάγινε εθνικό ζήτημα το 1995, όταν ένα μικρό κορίτσι βιάστηκε από τρεις πεζοναύτες. « Ήταν πραγματικά συγκλονιστικό για την κοινή γνώμη. Έπειτα από την επάνοδο της ιαπωνικής διοίκησης το 1972, τα μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν τίποτα πλέον για την κατάσταση στην Οκινάουα », θυμάται ο δημοσιογράφος, μέλος της συντακτικής ομάδας της τοπικής εφημερίδας « The Okinawa Times ».

Έτσι, διαιωνίζονται τα ίδια προβλήματα, με σύμβολο την αεροπορική βάση Φουτέμα, που καταλαμβάνει 4.800 εκτάρια στην καρδιά μιας πόλης με περισσότερους από 80.000 κατοίκους. Ακόμη μπορεί κανείς να δει από κοντά τη θέση όπου βρισκόταν ένα κτίριο του πανεπιστημίου, το οποίο καταστράφηκε από τη συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου, στις 13 Αυγούστου 2004.

Link to comment
Share on other sites

πολύ λίγο τους κατείχαν. έχουν διαφορετική άποψη για τον κόσμο οι Αμερικανοί . εγω θα τους είχα ακόμα υπό κατοχή . μου έκαναν και επίθεση πρώτοι. το ίδιο ισχύει και για την Γερμανία??

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
πρσθήκη πληροφορίας.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.