maria_c Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ SITE. :Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κάρτα ήχου και δεν ξέρω τι να κάνω :017: . Έχω καποιον φίλο τεχνικό αλλά μετά από επίσκεψή μου, δεν έβγαλε άκρη…. (έβγαλα όμως έγώ.. ‘’άσχετος’’ :066: ). Με λίγα λόγια πήρα μια κάρτα ήχου sound blaster ,αλλά από την στιγμή που την τοποθέτησα άρχισαν τα προβλήματα. Δεν μπορώ να σερφάρω στο internet και να ακούω ταυτόχρονα μουσική. Και πολλές φορές το p/c κάμει μονό του επανεκκίνηση κάνοντας ταυτόχρονα έναν ήχο <<τρρρρρρρ!!!>>. Θέλω επίσης να σας ενημερώσω πως η γνώσεις μου γύρω από τους υπολογιστές είναι ελάχιστες. Μπορώ να πειράξω το BIOS , να κάνω μόνη μου Format .να κάνω εγκατάσταση προγραμμάτων και υλικών αλλά μέχρι εκεί. Αν τελικά απαντήσει κάποιος σας παρακαλώ, με όσο πιο απλά λόγια γίνεται. (Γιατί αν αρχίσετε τα κινέζικα που διάβασα σε διαφορά forums που είδα??? :073: Θα χαθώ τελείως. Σας ευχαριστώ εκ΄των προτέρων :055: . Ά! Και απ’ότι μου έχουν πει . το μηχάνημα είναι από τα καλά…
regent1442169115 Φεβρουάριος 17, 2006 #2 Φεβρουάριος 17, 2006 ΚαλησπέραΑν και δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος σε καλωσορίζω στο forum. Πρώτα μερικές συμβουλές:Για να βοηθήσουμε στο πρόβλημα σου θα πρέπει να έχουμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες, όπως ποιο συνδυασμό μητρικής κάρτας/επεξεργαστή έχεις, τι λειτουργικό σύστημα και στην περιπτωσή σου (το σημαντικότερο) ποιο μοντέλο sound blaster είναι. Επίσης, θα ήταν καλό να μας πεις αν την κάρτα την έβαλες εσύ και αν εγκατέστησες τα drivers από συνοδευτικό cd η από το διαδίκτυο. Βασικά δώσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.Δεν μπορώ να σερφάρω στο internet και να ακούω ταυτόχρονα μουσική. Και πολλές φορές το p/c κάμει μονό του επανεκκίνηση κάνοντας ταυτόχρονα έναν ήχο <<τρρρρρρρ!!!>>Τι modem έχεις; Μήπως είναι εσωτερικό; Όταν λες πως δεν μπορείς να σερφάρεις στο διαδίκτυο, εννοείς πως συνδέεσαι αλλά το browsing (εναλλαγή sites) είναι αδύνατο ή ότι δεν γίνεται καν σύνδεση; Αν είναι το 2ο και συγχρόνως έχεις και τα άλλα συμπτώματα ίσως να υπάρχει κάποιο conflict στις PCI θύρες της μητρικής (σε αυτές που είναι συνδεδεμένη και η sound blaster). Αν μπορείς με το σύστημα εκτός ρεύματος άλλαξε θέση στην κάρτα (βάλτην σε κάποια άλλη PCI slot). πρόσεξε να "κουμπώσει" καλά. Για περισσότερα θα βοηθήσουν και οι υπόλοιποι αλλά και εσύ με περαιτέρω διευκρινίσεις.
sotiris1442169079 Φεβρουάριος 18, 2006 #3 Φεβρουάριος 18, 2006 ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ SITE. :Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κάρτα ήχου και δεν ξέρω τι να κάνω :017: . Έχω καποιον φίλο τεχνικό αλλά μετά από επίσκεψή μου, δεν έβγαλε άκρη…. (έβγαλα όμως έγώ.. ‘’άσχετος’’ :066: ). Με λίγα λόγια πήρα μια κάρτα ήχου sound blaster ,αλλά από την στιγμή που την τοποθέτησα άρχισαν τα προβλήματα. Δεν μπορώ να σερφάρω στο internet και να ακούω ταυτόχρονα μουσική. Και πολλές φορές το p/c κάμει μονό του επανεκκίνηση κάνοντας ταυτόχρονα έναν ήχο <<τρρρρρρρ!!!>>. Θέλω επίσης να σας ενημερώσω πως η γνώσεις μου γύρω από τους υπολογιστές είναι ελάχιστες. Μπορώ να πειράξω το BIOS , να κάνω μόνη μου Format .να κάνω εγκατάσταση προγραμμάτων και υλικών αλλά μέχρι εκεί. Αν τελικά απαντήσει κάποιος σας παρακαλώ, με όσο πιο απλά λόγια γίνεται. (Γιατί αν αρχίσετε τα κινέζικα που διάβασα σε διαφορά forums που είδα??? :073: Θα χαθώ τελείως. Σας ευχαριστώ εκ΄των προτέρων :055: . Ά! Και απ’ότι μου έχουν πει . το μηχάνημα είναι από τα καλά… Καλησπέρα. Θα βοηθούσαν τα εξής: 1) σύνθεση του υπολογιστή σου (κυρίως το μοντέλο της μητρικής) 2) λειτουργικό σύστημα Η πιο απλή δοκιμή που μπορείς να κάνεις, πέρα από την επανεγκατάσταση των drivers, είναι να δοκιμάσεις να βάλεις την κάρτα σε κάποια άλλη pci θέση (δεν εξηγώ τεχνικά το γιατί, γιατί ανήκει στα κινέζικα )
maria_c Φεβρουάριος 19, 2006 Author #4 Φεβρουάριος 19, 2006 ΞΑΝΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΑΛΛΑΞΑ PCI ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΛΟΙΠΟΝ.. Intel pentium4 CPU 3.2GHz. 1024 ram. 240GB σκληρό. Οσο για την κάρτα ήχου πέταξα δυστυχως το κουτί, ξαι δεν ξέρω τι είναι. Ούτε στις πληροφορίες του συστήματος μου το εμφανίζει. Οσο για τα drivers τα εγκατέστησα απο συνοδευτικό cd.
stratos20041442169102 Φεβρουάριος 19, 2006 #6 Φεβρουάριος 19, 2006 maria_c βγαλε την καρτα απο το PC σου και δες σε καποιο σημειο της θα αναφερεται η ονομασια της , P/N , εταιρια κτλ κτλ. και πες μας επιτελους τη καρτα ηχου ειναι αυτη που σου δημιουργει προβληματα....Επισης θα μας βοηθαγες περισσοτερο αν μας ελεγες και τη mainboard εχεις....
maria_c Φεβρουάριος 20, 2006 Author #7 Φεβρουάριος 20, 2006 Η κάρτα είναι sound blaster live-24bit. πανω σε Intel deskop board D915PCY. αυτά βρήκα.. τώρα αν δεν βοηθάει αυτο, στειλτε μου ενα mail για να στειλω όλο το pdf αρχείο του συνοδευτικού cd. και συγνώμη αν σας κουράζω με την ασχετοσύνη μου ¨))
regent1442169115 Φεβρουάριος 21, 2006 #8 Φεβρουάριος 21, 2006 Η κάρτα είναι sound blaster live-24bit. πανω σε Intel deskop board D915PCY. αυτά βρήκα.. τώρα αν δεν βοηθάει αυτο, στειλτε μου ενα mail για να στειλω όλο το pdf αρχείο του συνοδευτικού cd. και συγνώμη αν σας κουράζω με την ασχετοσύνη μου ¨))Απ΄ ότι βλέπω στο site της SoundBlaster για το συγκεκριμένο μοντέλο έχει drivers μόνο για Windows XP Sp2. Πιθανώς αυτό είναι το πρόβλημα. Αφού είπε πως έβαλες τους drivers από το συνοδευτικό cd πήγαινε να δεις ποια version είναι (στο site έχει τους 1.04.0055). By the way, τους drivers της μητρικής τους έχεις περάσει σωστά; Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" διάλεξε ιδιότητες και πήγαινε στην καρτέλα "Υλικό" εκεί κάνε κλικ στο "διαχείριση συσκευών" και κοίτα αν υπάρχει στη λίστα κάποια συσλευή που δεν δουλεύει σωστά (θα έχει δίπλα της μια κίτρινη ταμπελίτσα κινδύνου). Κάνε αυτά και ξαναπές μας.Υ.Γ.1> Κοίτα και εδώ Υ.Γ.2> Κανείς δεν γεννήθηκε σοφός. Απλώς δίνε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείς...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.