Jump to content

Τσεκάρισμα HDD

Apostolis_21

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να μου πέι κάποιος ένα καλό πρόγραμμα διαγνωστικό για σκληρό δίσκο? Το θέλω για να δώ χαρακτηριστικά σκληρού (λειτουργίας κλπ) αλλά θέλω και κάποιο για τσεκάρισμα bad sectors και defragmenter. Υπάρχει κάποιο που να δείχνει αυτά? ΤΟ HDD regenerator το έχω αλλά είναι για βαριές καταστάσεις-γι αυτό είναι και πολύ αργό.

Μπορείς για αρχή να ξεκινήσεις από DOS με το chkdsk, αν και δεν θα πάρεις πολλές πληροφορίες, αλλά θα σου τσεκάρει τον σκληρό.

Μετά χρησιμοποιήσε το Everest της Lavalys.Είναι από τα καλύτερα πια διαγνωστικα προγράμμα για ολόκληρο το σύστημα. http://www.lavalys.com/products.php?lang=en

Της Norton το Disc Doctor είναι πολύ καλό, και έχεις και εικόνα του σκληρού, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το πρόγραμμα, αφού έχω εγκαταλήψει την Norton τα τελευταία 2 χρόνια.

Μπορείς για αρχή να ξεκινήσεις από DOS με το chkdsk, αν και δεν θα πάρεις πολλές πληροφορίες, αλλά θα σου τσεκάρει τον σκληρό.

Μετά χρησιμοποιήσε το Everest της Lavalys.Είναι από τα καλύτερα πια διαγνωστικα προγράμμα για ολόκληρο το σύστημα. http://www.lavalys.com/products.php?lang=en

Της Norton το Disc Doctor είναι πολύ καλό, και έχεις και εικόνα του σκληρού, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το πρόγραμμα, αφού έχω εγκαταλήψει την Norton τα τελευταία 2 χρόνια.

Το everest πού έχει τσεκάρισμα σκληρού? Αυτό χρησιμοποιώ για διαγνωστικό,αλλά θέλω ένα αντίστοιχο με το παλιό chkdsk που να δείχνει κατά προτίμηση και την εικόνα του σκληρού όταν τσεκάρει (όπως κάνει πχ το HDD regenerator.Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Για να δεις τα χαρακτηριστικά του δίσκου και τα στατιστικά του SMART δοκίμασε το DiskCheckUp που είναι και Free και δίχνει και θερμοκρασίες (αρκεί να το υποστιρίζει ο δίσκος).

hxxp://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm

για defrag θα έλεγα το Diskeeper το οποίο είναι άψογο!

• 2 weeks later...

Αν πάς στο site του σκληρού σου δίσκου.. θα βρείς utilities που κάνουν test...

Εγώ για παράδειγμα έχω maxtor και απο εκεί έχω κατεβάσει ένα diagnostic tool.. και στα ελέγχει όλα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.