Jump to content

Ξεκάρφωτο πρόβλημα

Zakkorn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν είναι η σωστότερη κατηγορία που κάνω post, λόγω του ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με 3 παιχνίδια προς το παρόν.

Λοιπόν, χθές έβαλα το Half Life 2 Episode One.

Το έτρεξα έτσι για λίγο για να δω πως πάει, κανένα πρόβλημα.

Μετα από μερικές ώρες, ο pc δεν είχε κλήσει, επειδή κατέβαζε, πάω να δείξω σε έναν φίλο μου το AirStrike Gulf Thunder II.

Και με πετάει έξω απτην αρχή, το δοκίμασα 3-4 φορές με το ίδιο αποτέλεσμα.

Ήταν αργά το βράδυ και λόγω νύστας δεν του έδωσα και πολύ σημασία.

Ο υπολογιστής μέχρι σήμερα το πρωί δεν έκλεισε.

Σηκώνομαι πριν λίγες ώρες και κάνω τον καφέ μου για να αφεθώ στο HL2Ep1.

Εμ έλα που και κείνο δεν παίζει πια.

Το τρέχω και κατευθείαν με πετάει έξω.

Σε μια φάση έπιασα να λέει Microsoft Visual C++ Library Runtime.

Κάνω ρεσταρτ, δοκιμάζω, τίποτα πάλι.

Ούτε το Airstrike έπαιξε ούτε το HL2.

Δοκιμάζω το Neverwinter Nights που άρχισα να το ξαναπαίζω (και το προχώρησα και λίγο) με πετάει έξω με error.

Δοκίμασα το Quake4, NFS:MW, Heroes5, Oblivion, έτσι στα γρήγορα και παίξανε.

Καμιά ιδέα?:102:

ΥΓ. Έχω να πειράξω hardware αρκετό καιρό, και install software πάλι αρκετο καιρό.

Μόλις χθες ξεκίνησε αυτό το πρόβλημα εντελώς ξεκάρφωτα.

Ούτε προηγήθηκε κανένα BSOD ή κρασάρισμα ώστε να μου κάνει καμιά ζημιά.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Rig1. Drivers που χρησιμοποιώ είναι 6.3 Catalyst.

Έχεις καμιά υποψία για το τι το προκάλεσε? Μπορεί να βοηθήσεις κάποιον έτσι...

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ήταν παρά μια "διαβολική" σύμπτωση η όλη φάση.:003:

Άμα θέλεται να μάθεται τι έγινε διαβάστε.

Προσοχή μεγάλο post.

Άμα έχετε διαβάσει το πρώτο post, θα είδατε ότι αναφέρωμαι σε 3 παιχνίδια να μην λειτουργούν, ενώ άλλα να δουλευουν κανονικά.

Αφού πείραξα κάτι απτους drivers (που είχε σχέση με refresh rate της οθόνης) έπειτα από συμβουλή κάποιου ψαγμένου κολλητού (που είναι και beta tester της ati) δεν έγινε τίποτα.

Έκατσα και κατευαζα 1-2 antivirus και 1 antispyware προγραμματα.

Λέω ρε παιδί μου μήπως λόγω κάποιου trojan έχει γίνει κάτι ώστε δημιουργεί conflict με κάτι ώστε προκαλεί το πρόβλημά μου.

Κάνω install το AVG και το Ad-aware.

Το πρώτο μου βρίκε κάτι trojans αλλά σε αρχεία άχρηστα και καταχωνιασμένα σε αποθηκευτικό folder.

Το δευτερο ένα spyware τίποτα το ιδιαίτερο.

Μετά λέω ας δοκιμάσω και το F-secure.

Στο install μου λέει ότι το AVG και το Ad-aware μπορεί να κάνουν conflict οπότε πρέπει να τα βγάλει για να συνεχίζει.

Λέω ΟΚ (έτσι κι αλλιώς προσωρινά θα το έκανα).

Κάνει κάτι και μετά κολάει. Ενώ το ποντίκι δούλευε κανονικά.

Δεν μπορούσα να κάνω κλικ σε τίποτα και να επιλεχθεί ή να δουλέψει.

Ούτε ο task manager άνοιγε.

Restart. Με το που μπαίνω βλέπω στην κάτω δεξια περιοχή στην μπάρα με το τι τρέχει να έχει μπει το F-secure.

Φυσικά δεν λειτουργούσε. Και απτα προγράματα είχε αφαιρεθεί μόνο το ad-aware.

Πάω να κάνω uninstall το f-secure. Πουθενά καταχώρηση δικιά του στο add/remove. Πάω στο folder του να τρέξω το uninstall απευθείας και μου έλεγε μόνο μέσω add/remove.

Τελοσπάντων η όλη φάση έγινε χειρότερη όταν κατάφερα μερικώς να βγάλω το f-secure και το αποτέλεσμα ήταν με το που φορτώνει το windows μετά από κάποια μηνύματα στην οθόνη που αφορούσαν αρχεία που έλειπαν απτο f-secure να παγώνει όλο το interface των windows και να μην μπορώ να κάνω τίποτα.

Τελικά μετά από κάποια ώρα ξέμπλεξα και το έβγαλα με το regcleaner.

Οπότε ξανατρέχω το neverwinter nights (ένα από αυτά που δεν δούλευε) και με πετάει αφού πάει να τελειώσει το φόρτωμα του save που διάλεξα.

Σε μια φάση βαρεμάρας και απελπησίας, ξαναδοκιμάζω το neverwinter αλλά μέ άλλο save.

Φυσικά δούλεψε.

Τότε κουφάθηκα.

Απλά έτυχε να έχει χαλάσει (δεν ξέρω πως) το τελευταίο save.

Λέω λες και στο Episode 1 να κάνω τίποτα λάθος?

Το ξαναεγκατάστησα σε άλλο folder.

Πάλι τα ίδια.

Σε μια φάση παρατηρω ότι υπάρχει και ένα start.bat αρχείο.

Εγώ χρησιμοποιούσα το hl2.exe που το είχα κάνει shortcut μετά που το πρωτοέτρεξα και δούλεψε την πρώτη φορά.

Το τρέχω απτο start.bat και δούλεψε κανονικότατα.

Με λίγα λόγια στο ένα παιχνίδι έτυχα σε χαλασμένο save ώστε να με πετάει έξω, στο άλλο έτρεχα λάθος αρχείο, και στο άλλο δεν έμαθα γιατι το έκανα uninstall αλλά ήταν και trial shareware shoot em up οπότε κάποια βλακεία της στιγμής θα έγινε.

:003:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.