mitsosk Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2006 Σκεφτομαι να αγορασω το πρωτο σκληρο που αναφερει ο mooger στο sata raid edition πιο κατω.Ειναι καλος?Το raid edition τι ακριβως ειναι?Επισης μηπως ξερει κανεις αν μπορω να συνδεσω sata 2 σε θυρα sata 1 μιας και η μητρικη μου δε τους υποστηριζει?
Linos801442169065 Δεκέμβριος 9, 2006 #2 Δεκέμβριος 9, 2006 Δεν ξερω για ποιον ακριβως δισκο λες αλλα μπορω να σε βοηθησω σχετικα με το raid.Raid μπορεις να κανεις ειτε βαζοντας σε κατασταση mirroring ειτε σε κατασταση stripping.Στην πρωτη περιπτωση, ο δευτερος γινεται ακριβες αντιγραφο του πρωτου ανα πασα στιγμη. Αυτο σου εξασφαλιζει μεγαλυτερη ασφαλεια οσον αφορα τα δεδομενα σου στην περιπτωση που καποιος απο τους 2 παρουσιασει καποιο προβλημα.Στη δευτερη περιπτωση εχεις μεγαλυτερες επιδοσεις οσον αφορα την ταχυτητα αφου οποιαδηποτε ενεργεια σου σχετικα με δεδομενα, γινεται με προσπελαση και στους 2 δισκους, αρα πιο γρηγορα απ' οτι στον εναν μονο. Αυτο σημαινει ομως οτι αν ενας απο τους 2 χαλασει, τοτε χανεις τα data σου γενικως.Υπαρχουν και "συνδυασμοι" των παραπανω αλλα προυποθετουν και περισσοτερους δισκους και αναλογη υποστηριξη.Τελος, αν δεν κανω λαθος φυσικα μπορεις να συνδεσεις sata2 δισκους σε θυρα sata1.
BoNito1442169110 Δεκέμβριος 9, 2006 #3 Δεκέμβριος 9, 2006 @mitsok-->Εγω πιστευω ολοι ιδιοι ειναι..!*καλυτερα 4xsata2(απλοι) ή 2xraptors?
d|smal Δεκέμβριος 9, 2006 #4 Δεκέμβριος 9, 2006 αφου ειπαμε το μονο καλυτερο που εχει αυτος ειναι +2χρονια εγγυηση καμια σχεση με raid κ τετοια γιαυτο και ειναι πιο ακριβος (+8€)! οποτε καλυτερα να πας στον seagate http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301594 που εχει κι αυτος 5 χρονια χωρις να πληρωσεις κατι παραπανω!
mitsosk Δεκέμβριος 9, 2006 Author #5 Δεκέμβριος 9, 2006 Εχεις δικιο mooger.Αλλα πιστευω πως ειναι καλυτερα να παρω sata 2 αφου μπορω να τον συνδεσω οπως λεει και ο Linos.Απλως δεν ηξερα αν γινεται αυτο.Μη τον παρω και δε μπορω να τον βαλω μετα...
shylock Δεκέμβριος 9, 2006 #6 Δεκέμβριος 9, 2006 συγγνώμη αλλα δεν γίνεται auto.an υποστηρίζει η μητρική σου σατα 1 τότε να πάρεις σκέτο σατα.είχα πάρει από το e-shop ένα οδ σατα 2 και ήθελα να το βάλω στον αδερφό μου.δεν έμπαινε με τίποτα.τελικά το έβαλα στο δικό μου μηχάνημα και δουλεύει μια χαρά.οι σατα 2 είναι σαφώς ταχύτεροι αλλα όχι σαν τους scsi.είναι μια καλή λύση αλλα όχι και τρομερές epidoseis.an θέλεις έναν καλο σατα2 πάρε ένα raptor της οδ αλλα μετά θα πονέσει η τσέπη σου.για να τον βάλεις την πρώτη φορα μέχρι να καταλάβεις πως δουλεύει θα παιδευτείς ligo.to μονο που έχω να σου πω είναι ότι έχει δικό του menu και μονο από εκεί μπορείς να τον ρυθμίσεις.λογικά όταν τον βάλεις επάνω στο pc σου θα σου βγάλει επιλογή να πατήσεις και να πας από εκεί να τον διαλέξεις και να τον διαμορφώσεις.και κάτι ακόμα όταν τον συνδέεις θα σου δώσουν έναν αντάπτορα για το ρεύμα που μετατρέπει το καλώδιο ρεύματος.χρειάζεται να συνδέσεις μονο εκείνο το καλώδιο και όχι να βάλεις και άλλο ρεύμα γιατί υπάρχει περίπτωση να σου καεί και μετά να κλαις διπλα
d|smal Δεκέμβριος 9, 2006 #8 Δεκέμβριος 9, 2006 Εχεις δικιο mooger.Αλλα πιστευω πως ειναι καλυτερα να παρω sata 2 αφου μπορω να τον συνδεσω οπως λεει και ο Linos.Απλως δεν ηξερα αν γινεται αυτο.Μη τον παρω και δε μπορω να τον βαλω μετα...tκαταλαθος εβαλα τον ατα τον σατα ηθελα να βαλω!
mitsosk Δεκέμβριος 9, 2006 Author #9 Δεκέμβριος 9, 2006 Τελικα τι ισχυει.Ξερει κανεις αν μπαινουν σιγουρα οι sata 2 σε sata 1?Αν και μαλλον στο δευτερο θα καταληξω για να τελειωνω.Σκεφτομαι να αγορασω τον δευτερο κατα σειρα σκληρο που προτεινει ο mooger
cabrinha Δεκέμβριος 9, 2006 #10 Δεκέμβριος 9, 2006 Οπως σου ειπα παραπανω μπαινουν κανονικα. Εγω αυτη τη στιγμη εχω σατα2 σε σατα1 μητρικη.msi k7n2 delta ilsr / WD Caviar SE16 WD3200KS
mitsosk Δεκέμβριος 9, 2006 Author #11 Δεκέμβριος 9, 2006 Καλως.Ευχαριστω.Απ'οτι φαινεται σε σατα 2 θα καταληξω
Simon1442169120 Δεκέμβριος 9, 2006 #12 Δεκέμβριος 9, 2006 Οπως σου ειπα παραπανω μπαινουν κανονικα. Εγω αυτη τη στιγμη εχω σατα2 σε σατα1 μητρικη.msi k7n2 delta ilsr / WD Caviar SE16 WD3200KSΌντως οι sata 2 μπαίνουν σε sata 1 υποδοχές στις μητρικές αλλά νομίζω πως δουλεύουν με την ταχύτητα των δεύτερων.
XPHSTOS_ Δεκέμβριος 18, 2006 #13 Δεκέμβριος 18, 2006 Σωστά... Οι sATA 2 λειτουργούν όντως σε μητρική που υποστιρίζει απλούς μόνο sATA... Αλλα όπως επίσης σωστά είπε ο Simon λειτουργούν με ταχύτητα απλού sATA...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.