Jump to content

Πρόβλημα : Περίεργο Freeze+Reboot

rayne

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

το σύστημα μου είναι στο Sig , δεν είναι overclocked τα πάντα στα default.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα .Συγκεκριμένα στο Warcraft bnet το PC κάποιες φορές Σπάνια σε Ratio 1 φορά στις 4 μέρες παγώνει και κάνει Reboot . Σε windows interface δε μου έχει συμβεί , ούτε σε κάποια άλλη game εφαρμογή αν και η αλήθεια είναι ότι μου είναι δύσκολο να το τσεκάρω σε άλλη εφαρμογή επειδή δε συμβαίνει συχνά επίσις δε πολύ παίζω άλλα games .Δοκίμασα μια Albatron 7800Gt εναλλακτικά και πάλι το έκανε . :104:

Οποιαδήποτε ιδέα-βοήθεια για το τι μπορεί να συμβαίνει θα την εκτιμούσα δεόντως.

Ευχαριστώ προκαταβολικά .

Οι θερμοκρασίες σου να φανταστώ είναι φυσιολογικές; Δοκίμασε update τους drivers της NVidia. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Αν είναι αυθεντικό και το game, τότε το μυαλό μου πάει σε θερμοκρασία, τροφοδοτικό, μνήμες κατά κύριο λόγο και σε κάρτα γραφικών κατά δεύτερο αλλά λες πως δοκίμασες ήδη άλλη κάρτα. Δοκίμασε επίσης εναλλάξ τις μνήμες σου και αν έχεις τη δυνατότητα και ένα άλλο τροφοδοτικό(αν και με το σύστημα σου δεν νομίζω να φταίει αυτό).

ΥΓ: Ρίξε και μια ματία στο site της Blizzard για τυχόν ασυμβατότητες η οτιδήποτε με κάποιο κομμάτι από το hardware σου αν το κάνει πράγματι μόνο στο warcraft. Μπορεί να έχει και κάποιος άλλος αντίστοιχο πρόβλημα στο official forum του game(αν υπάρχει αντίστοιχο section).

Οι θερμοκρασίες σου να φανταστώ είναι φυσιολογικές; Δοκίμασε update τους drivers της NVidia. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Αν είναι αυθεντικό και το game, τότε το μυαλό μου πάει σε θερμοκρασία, τροφοδοτικό, μνήμες κατά κύριο λόγο και σε κάρτα γραφικών κατά δεύτερο αλλά λες πως δοκίμασες ήδη άλλη κάρτα. Δοκίμασε επίσης εναλλάξ τις μνήμες σου και αν έχεις τη δυνατότητα και ένα άλλο τροφοδοτικό(αν και με το σύστημα σου δεν νομίζω να φταίει αυτό).

ΥΓ: Ρίξε και μια ματία στο site της Blizzard για τυχόν ασυμβατότητες η οτιδήποτε με κάποιο κομμάτι από το hardware σου αν το κάνει πράγματι μόνο στο warcraft. Μπορεί να έχει και κάποιος άλλος αντίστοιχο πρόβλημα στο official forum του game(αν υπάρχει αντίστοιχο section).

φυσιολογικεσ θερμοκρασίες οι Drivers Nvidia είναι οι πλέων πρόσφατοι 93.71 το πρόβλημα υπήρχε και με τους προγούμενους Drivers ...Και το Game αυθεντικό είναι , Κάρτα γραφικών μάλον όχι Επειδή δοκίμασα ήδη 2 , δοκίμασα και τα 2 pci express slot τα ίδια , θα αλλάξω θέση στις μνήμες τι να πω ,μπορώ να δοκιμάσω κ άλλο τροφοδοτικό αν και… έχω μείνει από ιδέες.Με Format δε νομίζω να φτιάξει....

Αλλαξα Slot στις μνήμες τις πηγα στις κίτρινες και δεν bootarei καν , ξανά στις πορτοκαλί , bootarei αλλα βγάζει Error στο Memtest , θα δοκιμάσω ένα άλλο mem kit το απόγευμα . :009:

Αλλαξα Slot στις μνήμες τις πηγα στις κίτρινες και δεν bootarei καν , ξανά στις πορτοκαλί , bootarei αλλα βγάζει Error στο Memtest , θα δοκιμάσω ένα άλλο mem kit το απόγευμα . :009:

Δεν εννοούσα αυτό! Απλά δοκίμασε εναλλάξ μόνο το ένα dimm-άκι πάνω μήπως παρουσιάζει πρόβλημα ένα από τα 2. Δεν έχει μείνει κάτι άλλο πάντως όπως μου τα λες... Εκτός αν είναι η μητρική πια! Τι να πω... Του σατανά τα μηχανήματα!:068:

Λοιπον! το έβαλα το Kit στο 2ο μηχάνιμα , πάλι άπειρα Error το Μemtest, έβαλα ενα 2gb geil value kit εδώ το Memtest μια χαρά , και λογικά δε θα χω reboot , θα το τεστάρω 3-4 μέρες . Εστειλα ήδη mail στη Crucial για Rma :bdayfrown

Οπότε στη διάγνωση ήμασταν κομπλέ! Να χαίρεσαι γιατί εγώ έχω προβλήματα που δεν μπορώ ούτε διάγνωση να κάνω! :p lol

PS: Noob: Τι σημαίνει Rma...? :105:

Edit: Άσ'το μόλις πήγα να κάνω και εγώ αίτηση RMA στο e-shop για τη μητρική μου lol...

Και το πρόβλημα υπάρχει ακόμα!! δέν Φταίνε οι μνήμες για τα reboot! Στο Mobo δε λειτουργούν οι κίτρινες θέσεις για τα modules δε bootarei οταν τις βάζω στα κίτρινα slot :o , τώρα δοκιμάζω μόνο με το 1 dimm σε πορτοκαλί θέση , μάλλον φταίει το motherboard…. , τι έμεινε cpu , psu τα υπόλοιπα τα testara….

Δεν τσεκάρεις μία το site της DFI, γιατί από ότι ξέρω έχει ασυμβατότητες με διάφορες μνήμες... Συγκεκριμένα για τις Crucial δεν ξέρω αλλά προηγουμένως που έψαχνα κάτι είδα για τις Geil από έναν τυπά σε ένα forum(μη ρωτήσεις που και πως, ούτε θυμάμαι :p). Αν δοκιμάσεις μνήμες συμβατές σύμφωνα με την DFI τότε πιθανό να είναι το M/B. Αλλά εγώ θα έλεγα ακόμα πως είναι οι μνήμες και απλά ήσουν άτυχος να δοκιμάσεις ασύμβατες και να crash-άρουν και αυτές.

Το είχα και εγω αυτο το πρόβλημα ακριβώς οπως το περιγραφεις (Εκτος Απο το warcraft) με την ιδα συχνοτητα.

Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Είχα καταλήξει στο οτι ητανε η

1)ΤΟ chipset της Μητρικής.

Η

2)κάποια μα@ακια προερχώμενη απο το Ϊντερνετ.

Αυτο το στηριζω στο οτι αφου έβαλα το ADsl και εφυγα απο το dial up δεν που παρουσιάστηκε ξανά( Μπορει να είναι συμπτωση και να σύμβεναι το πρώτο)

ΑΝ δεν το εχεις κάνει ήδη ειναι να τσεκαρεις να βάλλεις όλλες τις τελευταιες ενημερώσεις SP2

Κανα BIOS Reset

Και να δεις τι γίνεται με το ιντερνέτ σου ( Δεν γνωριζώ)

Εγω απλά σου μεταφέρω το δικό μου περιστατικό

Το είχα και εγω αυτο το πρόβλημα ακριβώς οπως το περιγραφεις (Εκτος Απο το warcraft) με την ιδα συχνοτητα.

Π.Ρ.Ο.Σ.Ο.Χ.Η.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Είχα καταλήξει στο οτι ητανε η

1)ΤΟ chipset της Μητρικής.

Η

2)κάποια μα@ακια προερχώμενη απο το Ϊντερνετ.

Αυτο το στηριζω στο οτι αφου έβαλα το ADsl και εφυγα απο το dial up δεν που παρουσιάστηκε ξανά( Μπορει να είναι συμπτωση και να σύμβεναι το πρώτο)

ΑΝ δεν το εχεις κάνει ήδη ειναι να τσεκαρεις να βάλλεις όλλες τις τελευταιες ενημερώσεις SP2

Κανα BIOS Reset

Και να δεις τι γίνεται με το ιντερνέτ σου ( Δεν γνωριζώ)

Εγω απλά σου μεταφέρω το δικό μου περιστατικό

θα κάνω Format , έκανα Bios Update,reset , όλες οι ενημερώσεις απο sp2 δε βοήθησαν :(

update : μετά το Format δεν έχω 'φάει' reboot , θα το τεστάρω και τις επόμενες μέρες .

Το οτι τα Yellow Slots στο dfi-sli-dr expert δεν ανταποκρίνονται κάν το έχει συναντήσει κανείς άλλος? μόνο το 1ο orange δουλεύει πάντα

Α! δοκίμασα και 3ο Ram kit 2x512 τα ίδια , λίγο δύσκολο να έτυχα ασύμβατα 3 φορές!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.