Jules_Verne Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2007 Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.Σκέφτομαι να φτιάξω ένα HTPC με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά το οποίο θα συνδεθεί για εικόνα σε προτζέκτορα και για ήχο σε AV ενισχυτή:M/BOARD: Abit IP35CPU: Intel Core 2 Duo 6750RAM: 2GB DDR 2 800VGA: MSI RX2600XT 512MB SILENTH.DISK: SEAGATE 500GB 7200 16MBCASE: SILVERSTONE GD01PSU: ZALMAN 600WCASE COOLERS: Silenx Case Fan Ixtrema Pro 80mm 14dbCPU COOLER: ZALMAN 9500 LED ή THERMALIGHT Cooler Ultra 120 ή THERMALTAKE CL-P0369 MAXORB ή THERMALTAKE CL-P0257 BLUE ORB 2CHIPSET COOLER: THERMALIGHT Chipset HR-05 SLI ή THERMALTAKE CL-C0034 EXTREME SPIRIT IIΜε ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο η θέαση HD ταινιών και που και που και κανά παιχνίδι.Ζητάω την γνώμη σας πως σας φαίνεται γενικά σαν σύνθεση. Όλες οι προτάσεις-απόψεις είναι δεκτές.Ευχαριστώ
ThorLite Αύγουστος 5, 2007 #2 Αύγουστος 5, 2007 Ειναι κομματακι ακριβο για HTPC τιποτα σε AMD μερια προτεινω μπορεις να παρεις CPU+mobo με 120 euro.....
Jules_Verne Αύγουστος 5, 2007 Author #3 Αύγουστος 5, 2007 Ευχαριστώ κατ αρχάς για την απάντηση.Υποτίθεται το φτιάχνω για να μην έχω αύριο-μεθαύριο προβλήματα με software.Αντί για INTEL 6750 λες να είναι καλύτερος ο AMD ATHLON 64 X 2 (sAM2) 6000 (3.0GHz)/2x1Mb?
Prayer! Αύγουστος 5, 2007 #4 Αύγουστος 5, 2007 βάλε 2900(και ας μν είναι silent)...ο 6000(όπως μπορεί να σε διαβεβεβαιώσει και κάποιος κάτοχος αυτού),είναι απλά τέλειος(απο άποψη τιμής-απόδωσης)και πιστεύω,ότι θα καλύψει στο έπακρο τις επιδιώξεις σου(ταινίες,παιχνίδια)...vga:Sapphire 2900XT 512MB,αν δν χωράει,άλλαξε το σύστημα ψύξης με ένα άλλο της επιλογής σου(το πολύ 60 ευρώ)
foxbat Αύγουστος 5, 2007 #5 Αύγουστος 5, 2007 Οταν λες HD ταινίες σε τι αναφέρεσαι; Γιατι αν πρόκειται για HD-DVD ή Blu-ray δεν έχεις βάλει κατάλληλο player. Επίσης τα HTPC συνήθως περιλαμβάνουν και τηλεοπτικό δέκτη και θα μπορόυσες να βάλεις και μια καλή κάρτα ήχου. Τα HTPC συνήθως δεν χρειάζονται τόσο ισχυρούς επεξεργαστές και σίγουρα όχι 600W τροφοδοτικό.
Jules_Verne Αύγουστος 5, 2007 Author #6 Αύγουστος 5, 2007 Φίλε v.djay!, το σκέφτηκα για την 2900 αλλά φοβάμαι για τον θόρυβο. Για τον AMD, είναι 12 € φθηνότερος, οπότε πιθανόν να αναθεωρήσω.Φίλε foxbat, μιλάω προς το παρόν μόνο για HD κατεβασμένες από internet. TV δεν πρόκειται να βλέπω από τον προτζέκτορα, οπότε δεν θέλω.Κάρτα ήχου, όταν με το καλό βγουν σε ποσότητα (πολλές ταινίες) τα νέα φορμά ήχου (DTS HD, Dolby Digital + και Dolby TrueHD) θα πάρω την Auzentech Auzen X-Meridian 7.1.Για το τροφοδοτικό που λες, είμαι της άποψης καλύτερα να έχεις Watt να κάθονται παρά σου λείψουν κάποια στιγμή.
ThorLite Αύγουστος 5, 2007 #7 Αύγουστος 5, 2007 Παντως μια και χτες εφτιαξα HTPC για τον ιδιο σκοπο να βλεπω HD ταινιες στην LCD TV μου πηρα micro ATX μητρικη με AMD 690G chipset που εχει onboard gfx με VGA+HDMI εξοδο και ενα 3600+ που για 120 euro παιζει αψογα της ταινιες....http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=35274
Prayer! Αύγουστος 5, 2007 #8 Αύγουστος 5, 2007 @thorlite: έξοχη σύνθεση(μμμ...και οικονομική...με έβαλες στον πειρασμό να στήσω ένα!),αν και h onboard,ακόμη κ αν δν παίζεις παιχνίδια,δν αξίζει(λόγω κατανάλωσης πόρων του συστήματος),αν και βολεύει λόγω μικρού μεγέθους...απο κει κ πέρα το παιδί θέλει και να παίζει που και που,και η 2900 είναι future proof ftw και σχετικά φθηνή...αν και με το σύστημα ψύξης που έχει πάνω ανεβάζει θερμοκρασίες,και ειναι μεγαλούτσικη...αλλά αν δεί ότι του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα(δν νομίζω),παίρνει μια άλλη -μικρή,passive,ότι θέλει-και είναι οκ...@foxbat:Αφού θα βάλει δυνατή κάρτα,το 600άρι τροφοδοτικό είναι "must"..όσο γ το HD-DVD ή Blu-ray driver,καλύτερα είναι να μν χαλάσει τα λεφτά του εκεί,εφόσον μπορεί μέσω internet,να κάνει την δουλειά του,εφόσον είναι αμφιλεγόμενα πρότυπα...δν λεέι να σκάσει π.χ. 1100 γ 1 combo drive,να μπει στον πειρασμό να αγοράζει ταινίες και λοιπά με 50eyro/disc που κάπου εκεί είναι νομίζω...και μετά απο ένα-δυό χρόνια να,που πιθανώς να βγεί νέο πρωτόκολλο(νομίζω πρωτόκολλα είναι τα B-R,HD,αν δν είναι διορθώστε με...),να κλαίει τα λεφτά του...
foxbat Αύγουστος 5, 2007 #9 Αύγουστος 5, 2007 :Αφού θα βάλει δυνατή κάρτα,το 600άρι τροφοδοτικό είναι "must"Καλή καρτούλα η HD2600XT δε λέω, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν θα την έλεγα δυνατή. Επιπλέον η συγκεκριμένη κάρτα έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε ρεύμα (αφου δεν έχει καν εξωτερική τροφοδοσία).Δες εδω σύστημα με X6800 δεν ξεπερνάει σε load τα 220W (όλο το pc) ενώ η κάρτα μόνη ειναι περίπου στα 45
Indiana Αύγουστος 5, 2007 #10 Αύγουστος 5, 2007 ρε παιδιά htpc φτιάχνει όχι gaming pc.....εγώ συμφωνώ με τον thorlite..... έναν amd με 690g chipset και αν θέλει βάζει και την καρτούλα την 2600 και είναι μια χαρά.... να καίει και λίγα watt.....και θα είναι και φτηνό
spc Αύγουστος 5, 2007 #11 Αύγουστος 5, 2007 Αν τα HD (BR – HD-DVD) είναι το βασικό, οι 2400-2600 είναι η καλύτερη λύση (λόγω UVD).Η συγκεκριμένη 2600 που διάλεξες είναι η καλύτερη λύση για να έχει και κατιτις σε 3D.Κατά τα άλλα CPU, τροφοδοτικό και M/B είναι too much για HTPCΑν θες πάντως και λίγο gaming, μείνε όπως είσαι.
Jules_Verne Αύγουστος 5, 2007 Author #12 Αύγουστος 5, 2007 Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις.Πραγματικά βλέπω ωραία και τεκμηριωμένα ποστ.Παίδες, δεν πρόκειται να αγοράσω BlueRay Player ή HD Player αν δεν βγουν πάνω από 500 ταινίες (λολ).Επειδή υπάρχει και η προοπτική του "παίζειν" (δεν έχω παίξει ακόμα game στην οθόνη του προτζέκτορα), αλλά φαντάζομαι όταν το κάνω θα αξίζει με το παραπάνω, λέτε μήπως να πάω σε καμιά Nvidia?(Ανώτατο κόστος 350€-αρκεί να είναι καλή και στο HD)
Prayer! Αύγουστος 5, 2007 #13 Αύγουστος 5, 2007 του 600άρι γ την 2900,όχι γ την 2600...λολ...μέχρι 350: ASUS EAH2900XT ή GAINWARD BLISS 8800GTS 8279 640MB PCI-E RETAIL ή Sapphire 2900XT 512MB+ZALMAN VF900-Cu+Heatsink BGA Zalman RHS1...ίσως κάτι παραπάνω απο 350 οι 2 τελευταίες,αλλά ποιοτικό παιχνίδι και αποδοτικό hd!
Jules_Verne Αύγουστος 6, 2007 Author #14 Αύγουστος 6, 2007 Τελικά μάλλον θα πάω σε 8800. Ο λόγος?Αντιγράφω από άλλο φόρουμ τι έγραψε κάποιος χρήστης:η ΑΤΙ δεν είχε ρύθμιση gamma για video αλλά μόνο για όλη την οθόνη,με τραγικά αποτελέσματα.(τους players δεν ξέρω να τους σετάρω/ρυθμίσω ακόμα,οπότε καταλαβαίνετε το λούκι..)η 8600GTS με τους καινούριους drivers σε αφήνει να ρυθμίσεις την οθόνη σου σε όποιο μέγεθος σου ταιριάζει (ύψος και πλάτος !!)Στην 8600GTS το κύριο προσόν της είναι η διπλή(χωριστή) ρύθμιση gamma για video και για desctop !Στην 2900 άμα "πείραζα" το gamma αλλοιωνόταν όλη η επιφάνεια εργασίας ενώ δεν είχε χωριστή ρύθμιση για βίντεο.Αφού η 8600GTS έχει τέτοιες δυνατότητες, πόσο μάλλον η 8800.
foxbat Αύγουστος 6, 2007 #16 Αύγουστος 6, 2007 Άποψη μου είναι ότι η δημιουργία ενός τέτοιου μηχανήματος για HTPC είναι λάθος κίνηση. Το HTPC πρέπει να είναι διακριτικό και αθόρυβο και να προσανατολίζεται κυρίως για βιντεο και tv. Θέλω να δω πως θα βλέπεις ταινίες με τόσο θόρυβο που θα κάνει. Για παιχνίδια καλύτερα κοίτα μια παιχνιδομηχανή [ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ] Στην ουσία παιχνιδομηχανές όπως το PS3 είναι ολοκληρωμένα HTPC αφού και στα παιχνίδια είναι κορυφή και BD παιζει και στα μισά χρήματα από το μηχάνημα που θέλει να φτιάξει ο φίλος, για να μην μιλήσω για την αντοχή στο χρόνο.[/ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ]
Prayer! Αύγουστος 6, 2007 #17 Αύγουστος 6, 2007 όντως το ps3 είναι απο τις εξυπνότερες ht-enterntainment...αλλά τσιπάρεται?Γιατί δν λέει,τα λεφτά που θα γλυτώσει,να τα σκάσει σε 3-4 παιχνίδια!"Θέλω να δω πως θα βλέπεις ταινίες με τόσο θόρυβο που θα κάνει",υπερβολικό σε βρίσκω...
spc Αύγουστος 6, 2007 #18 Αύγουστος 6, 2007 Τα παραπάνω που διάβασες μην τα λαμβάνεις υπόψιν γιατί αυτός που τα έγραψε δεν είναι γνώστης (όπως προκύπτει από αυτά που γράφει τα οποία δεν στέκουν).Να έχεις υπόψιν ότι στο HTPC τα πράγματα είναι δύσκολα και είναι λίγοι αυτοί που ξέρουν πραγματικά.Δεν είναι σαν τις 3Dκαταστάσεις που όλοι τραβάνε bench και τα πράγματα είναι απλά.Στα HTPC θέλει πολύ ψάξιμο και δοκιμές και λίγοι είναι αυτοί που τις κάνουν και έχουν και γνώσεις να αξιολογήσουν την κατάσταση.
KostasThLB Αύγουστος 6, 2007 #19 Αύγουστος 6, 2007 Το HTPC πρέπει να είναι διακριτικό και αθόρυβο και να προσανατολίζεται κυρίως για βιντεο και tv. Με αυτό ναι συμφωνώ, με τα υπόλοιπα όχι. Προσωπική μου προτίμηση είναι όπου γίνεται fanless ψύξεις και όπου χρειάζονται ανεμιστήρες μεγάλες διαμέτρους και χαμηλές στροφές. Επειδή όμως τα παιχίδια θέλουν ιπποδύναμη και η ιπποδύναμη δροσιά και η δροσιά παράγει θόρυβο... ζύγισε τις απαιτήσεις και πράξε ανάλογα. Μην φτιάχνεις HTPC με λογική PC. Άσε τις επιδόσεις στην άκρη. Η σύνθεση του Thor Lite πχ είναι μία πολύ πρακτική και οικονομική λύση. Άλλο ένα ωραίο χαρακτηριστικό για HTPC είναι το τηλεκοντρόλ, οπότε κουτάκια σαν και αυτό που διάλεξες ή και αυτό http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=35035 όντως αξίζουν.
Jules_Verne Αύγουστος 6, 2007 Author #20 Αύγουστος 6, 2007 Καταπληκτική παρουσίαση. Μπράβο.Παιδιά, αφού το φτιάχνω που το φτιάχνω, θα κοιτάξω να το κάνω όσο καλύτερο μπορώ (από πλευράς χρημάτων που διαθέτω)Ο θόρυβος (πιστεύω και ελπίζω λόγω τον ακριβών cooler και ψυχτρών που διάλεξα) να είναι σε χαμηλά επίπεδα.Έτσι κι αλλιώς θα είναι 3 m μακρυά μου, και δεν νομίζω να ενοχλεί περισσότερο απ τα 22 dB που εχω πάνω απ το κεφάλι μου (προτζέκτορας)Άλλωστε όταν βλέπω ταινίες η ένταση είναι πάνω απ τα 95 bB και φαντάζομαι το ίδιο θα είναι και στα games.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.