Jump to content

κατευαστηρι χαλασμενο!!!

DJ-XRHSTOS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια εχω ενα κατευαστηρι που αποτελειται

γραφικων μια diamond

driver liteon

pentium 2 socket 7

και τα αλλα δεν τα κσερω.

παρουσιαζει ενα προβλημα δεν δειχνει εικονα απο την τελευταια φορα που το ελησα και το ξανα εφτιακσα. τι λετε να ειναι?

α η mobo γραφει AB-PR5

φιλε μου τα greeklish σε κατέστρεψαν η κάτι άλλο??Γιατί ok και εγώ δεν έχω ορθογραφία στα post μου αλλα δεν ανέχομαι να γραφει κάποιος το "ξέρω" σαν "κσερω"...(Φιλικά Δημήτρης)

Προσπάθησε να δεις μήπως δεν κούμπωσες καλά την vga σου..μην κάποιο καλώδιο δεν είναι καλά βαλμένο αλλιώς το πιο πιθανό είναι ότι έκαψες την vga σου

Ας αρχίσουμε από τα πιο βασικά: όταν πατάς το κουμπί εκκίνησης ακούς κάποιο ήχο από το beeper;

Τσέκαρε επίσης αν ο βραχυκυκλωτής (jumper) που καθαρίζει το CMOS είναι στην θέση Normal και όχι clear...

Δεν κανει κανενα μπιπ και αυτο παει να πει οτι εχει βλαβη το τρφοδοτικο νομιζω. για τα αλλα που μου ειπες εξηγισε λιγο γιατι δεν καταλαβα ακριβως.

evo8-m-dion(καπως ετσι) ΣωΡεΙ για τα greekhish και η καρτα εχει κουμπωσει κανονικα.

1.Περίμενε. Όταν λες "δεν δείχνει εικόνα" εννοείς πως παίρνουν όλα μπροστά (ανεμιστηράκια, δίσκοι, οπτικοί οδηγοί) αλλά δεν φαίνεται κάτι στην οθόνη ή δεν ανοίγει τίποτα; Αν είναι το πρώτο και αφού δεν κάνει μπιπ πιθανότατα να είναι η μητρική.

2.Τώρα αυτό που λέω για το Jumper θα πρέπει να το βρεις στο εγχειρίδιο της μητρικής. Κάπου θα σου υποδεικνύει πως να καθαρίζεις το CMOS (clear CMOS ή reset BIOS θα το λέει). Αυτό συνήθως γίνεται με ένα Jumper. Αν αυτό είναι στη θέση clear και εσύ ανοίγεις τον υπολογιστή είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό που λες...

1.Περίμενε. Όταν λες "δεν δείχνει εικόνα" εννοείς πως παίρνουν όλα μπροστά (ανεμιστηράκια, δίσκοι, οπτικοί οδηγοί) αλλά δεν φαίνεται κάτι στην οθόνη ή δεν ανοίγει τίποτα; Αν είναι το πρώτο και αφού δεν κάνει μπιπ πιθανότατα να είναι η μητρική.

2.Τώρα αυτό που λέω για το Jumper θα πρέπει να το βρεις στο εγχειρίδιο της μητρικής. Κάπου θα σου υποδεικνύει πως να καθαρίζεις το CMOS (clear CMOS ή reset BIOS θα το λέει). Αυτό συνήθως γίνεται με ένα Jumper. Αν αυτό είναι στη θέση clear και εσύ ανοίγεις τον υπολογιστή είναι φυσικό να συμβαίνει αυτό που λες...

1 οπως τα λες

2 δεν εχω εγχειρίδιο απο τιποτα

1. Κάνε αυτό που σου λέω με το jumper και επίσης πάτα το power switch όταν το σύστημα είναι εκτός πρίζας για να αποφορτιστούν οι πυκνωτές.

2. Το εγχειρίδιο είναι αυτό (internet is your friend!)

φιλε καταλαβα τι ειναι το jamperaki ναι και τωρα τι αν το κανω να το βαλω αλλιως?

ωστε να ειναι σε επαφη εκεινες οι υποδοχες?

1. Κατέβασε το εγχειρίδιο από το σύνδεσμο που σου έδωσα στο προηγούμενο post

2. Δες ποιο είναι το Jumper που καθαρίζει το CMOS.

3. Τσέκαρε αν είναι στη θέση normal (και όχι στην clear) πάνω στην μητρική σου. Για να εκκινήσει το σύστημα πρέπει να είναι στη θέση Normal.

Αν η θέση normal είναι να το βγάλεις τελείως, κάντο και προσπάθησε να ενεργοποιήσεις τον υπολογιστή...

Όποτε είχα τέτοια συμπτώματα ήταν η μητρική. Πάντως κάνε μια προσπάθεια και βγάλε όλες τις τροφοδοσίες και ξαναβάλτες. Επίσης (πολύ σημαντικό) η μητρική σου είναι ΑΤ οπότε τα βύσματα που της δίνουν ρεύμα είναι δυο πλακέ που μπαίνουν δίπλα δίπλα. Αυτά πρέπει να μπαίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε το μαύρο καλώδιο του ενός να είναι δίπλα στο άλλο...

Βασικά μάλλον θέλει καθάρισμα η vga υποδοχή , μπορεί να πήρε σκόνη με όλη την βαβούρα και να μην δουλευει σωστά. Λύστα , φύσα τα και δοκίμασε πάλι..

θα σ πω 3 σκηνικά που έχω ζήσει εγώ αν και δεν είμαι τόσο έμπειρος όσο κάποιοι άλλοι εδώ σε αυτό τον τομέα....1φορα μου έτυχε να έχει το ίδιο πρόβλημα το pc ενός φίλου μου...έκανε ότι λες....Μου το έφερε σπίτι να το δοκιμάσουμε στην οθόνη m και άνοιξε κανονικά το πήγε μετά σπίτι του και δούλεψε τελικά...τα συμπεράσματα δικά σου(μάλλον ήθελε να κάνει βόλτα με το αμάξι:p)2.Ένας άλλος φίλος μου είχε το ίδιο πρόβλημα και το πρόβλημα του ήταν η mobo.3.είχα ίδιο πρόβλημα και είχε καεί η vga μου....δοκίμασε αυτό p σ είπα με διαφορετικές vga και monitors(ίσως ΛΈΩ ΊΣΩΣ να έχει χαλάσει και το slot σου από την mobo σου το agp)όσο για αυτό που είπες ότι φταίει το τροφοδοτικό μου φαίνεται κάπως παράξενο γιατί απλά δεν θα άνοιγε καν το pc...ούτε καν θα έτρεχε όλα τα υπόλοιπα...Αυτά από εμενα..

1 ηθελε βολτα λολ

2 slot νομιζω ειναι ενταξει γιατι τις δικιμασα και τις 3 που εχει #3#

3 οθονη μαλον ειναι ενταξει γιατι εχω δυο οθονες και το δοκιμασα.

4 2. PCI Bus Expansion Slots τι ειναι αυτο? εδω εγω συνδεω την vga .

Λοιπόν , επειδή ξαναδιάβασα την ιστορία με καθαρότερο μυαλό , επειδή είπες ότι το έλυσες και το ξαναέδεσες ,παίζει περίπτωση να μην έχεις βάλει καλά την μητρική. Το πιθανότερο είναι ότι ακουμπάει κάπου στο σασί και βραχυκυκλώνει...Το έχουμε ξαναδεί και σε άλλους το όνειρο.. Πρέπει να κάνεις ένα κόπο και να τα ξυλώσεις όλα και να τα συνδέσεις εκτός κουτιού να δεις αν δουλεύει . Αν ναι ήταν θέμα συναρμολόγησεις. Αν όχι μάλλον σε χαιρέτησε η κάρτα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.