Jump to content

Zerotherm BTF95 Passive!!!

samplist

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υστερα από πολύ ψάξιμο αποφάσισα να αλλάξω τη ψήκτρα του htpc μου με κάποια πιο αθόρυβη και με την ευκαιρία αναβάθμισης του cpu απο celeron d 347 σε core 2 duo e4500 ήταν η κατάλληλη στιγμή. Μέτα από πολύ ψάξιμο είπα να δοκιμάσω τη τύχη μου με την zerotherm btf95 http://www.zerotherm.net/eng/product/BTF95.asp η οποία δεν υπάρχει Ελλάδα και την πήρα απο e-shop στη Γερμανία. Αρχικά το κουτί μου είναι αυτό εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700045 της akasa το οποίο και επένδυσα όλο με paxmate. Αφαίρεσα εντελώς τον intake ανεμιστήρα και τον πίσω τον αντικατέστησα με έναν noctua στις 600 στροφές! Για DVD/RW ένα samsung που θεωρούνται από τα πιο αθόρυβα και τα υπόλοιπα είναι στην υπογραφή... Τώρα η αλήθεια είναι ότι το σύστημα πήγαινε μια χαρα και με τον celeron και ίσα που ακουγόταν. Είχα 40c σε idle και γενικά κανένα πρόβλημα με θερμότητα αλλά η εμμονή μου για ΑΠΟΛΥΤΗ ησυχία με οδήγησε στη btf95. Στα υπόψιν να ληφθεί ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί για όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας (πχ mobo με 965 και όχι p35, passive low power κάρτα γραφικών κλπ κλπ).

Zerotherm BTF95:

Μέτα την εγκατάσταση του e4500 βάζω πάνω την ψήκτρα (ήθελε backplate πίσω από το mobo είχε λίγο ταλαιπωρία). Χρησιμοποίησα την πάστα που δίνει η εταιρία (και όχι arctic silver παρότι είχα διαθέσιμη) και την τοποθέτησα πάνω στον επεξεργαστή σύμφωνα με τις οδηγίες της arctic silver και όχι της zerotherm. Η ψήκτρα παρότι δείχνει τεραστία στις φωτογραφίες δεν είναι και τόσο και χώρεσε μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα πανεύκολα, δηλαδή αν εξαιρέσεις την τοποθέτηση του backplate και ότι όλα πρέπει να βγουν και να ξαναμπούν τη τοποθέτηση τη κάνει και η γιαγιά μου (που λέει ο λόγος). Λόγω αλλαγής επεξεργαστή έπρεπε να κάνω reset στο bios (έβγαλα και την μπαταρία εκτός από την αλλαγή θέσης του jumper) πραγμα που δεν ήξερα και έτσι όταν δεν μπουταρε το pc (δεν άνοιγε καν) πήρα μια κρυάδα αλλά ευτυχώς όλα καλά. Στο πρώτο boot το pc διαμαρτυρόταν οτι δεν έχει ανεμιστήρι το cpu (και με το δίκιο του) αφού η btf95 είναι passive ψήκτρα!

έκτος από τη μείωση του θορύβου που πλέον πρέπει να είσαι πολύ παρατηρητικός για να ακούσεις το pc και μόνο το βράδυ, το σοκ το έπαθα με τις θερμοκρασίες! Μέχρι 33 cpu temp σε idle (core temp 24 και 28) και 42 full load! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Τη θερμοκρασία τη βλέπω και απο bios και απο core temp και απο everest. Επιπλέον βάζοντας το χέρι μου πίσω από τον Η/Υ νιώθω όχι ένα θερμό ρεύμα αέρα όπως πριν αλλά ένα τελοςπάντων όχι και τοσο θερμό!!! Στο pc υπάρχουν πλέον μόνο ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού και o noctua στις 600 στροφές. Ολα αυτά χωρίς O.C. To σύστημα λειτουργεί έτσι καμιά βδομάδα και ακόμα δε το πιστεύω...

Ακούω εντυπώσεις - απορίες.

ενταξει δεν εχεις και τιποτα μεσα για να ανεβασει θερμοκρασια εισαι και στοκ

για βαλε 2 -3 σκληρους βαλε και μια 8800gtx βαρα τον και λιγο στα αυτια

τον επεξεργαστη να δουμε που θα παει η θερμοκρασια

• 3 weeks later...

Μπράβο φίλε, ακούγεται εντυπωσιακό.

Έχω και γω την AB9 Pro μητρική και αναρωτιόμουν αν θα χωράει η BTF90. Μια και το έχεις ψάξει το πράγμα, τι διαφορές έχει η BTF95 από την BTF90 (που την βρίσκεις στην Ελλάδα)? Μόνο το ανεμηστηράκι;

Ultraex2003, για την χρήση που την θέλει ο άνθρωπος (HTPC) δεν έχει και πολύ νόημα το OC, ούτε και κάρτες τύπου 8800gtx.. οπότε η συγκεκριμένη ψύκτρα είναι μάλλον ιδανική.

Το καλοκαίρι βέβαια δε ξέρω τι θα γίνει..

Οι Zerotherm γενικώς.. "ξουρίζουν".

Έχω δύο στο κύριο σύστημα μου, στις 8600gt @ sli (Zerotherm GX810) και τα gpu έχουν πέσει 30-35c κάτω από ότι με τις μαμίσιες ψύκτρες (που σημειωτέον δεν είναι μάπες).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.