Jump to content



Σκέψεις Συριζά για φορολόγηση 2%-4% σε υπολογιστές και tablets


Vasot

Recommended Posts

Θελουν να βαλουν φορο επειδη οι κωλοεταιριες χανουν τζιρο απο την πειρατεια στην Ελλαδα ρε δεν ειμαστε καλα !!!

 

Μετά το "δωρεάν Wi-Fi" σκέψεις για φορολόγηση 2-4% και στους υπολογιστές

 

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στον χώρο της τεχνολογίας η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει φόρο στην αγορά κάθε νέου υπολογιστή ή tablet ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική «πειρατεία».

 

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στον χώρο της τεχνολογίας η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει φόρο στην αγορά κάθε νέου υπολογιστή ή tablet ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική «πειρατεία». 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιβαρύνει με ειδικό τέλος 2% επί της αξίας κάθε υπολογιστή και με 4% κάθε tablet για τα πνευματικά δικαιώματα.
 

Όπως είναι λογικό το συγκεκριμένο θέμα έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας. Σημειώνεται πως στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου, στην οποία έδωσε το παρόν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ έκανε λόγο για μέτρο εντελώς παράλογο και όπως σημείωσε: "είναι σα να ποινικοποιύμε τα μηχανάκια επειδή τα χρησιμοποιούν συχνότερα οι ληστές μετά τις ληστείες".

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέτρο φαίνεται να μοιάζει σε λογική με την διακήρυξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για "δωρεάν wi-fi" για όλους.

 

ΠΗΓΗ:  http://www.skai.gr/news/finance/article/304703/meta-to-dorean-wi-fi-skepseis-gia-forologisi-2-4-kai-stous-upologistes/

Έγινε επεξεργασία από Vasot
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.