Jump to content



Νέο modem router


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

Χρειάζομαι νέο modem router για 24 7 χρήση , το οποίο να μπορεί να σηκώνει καμια δεκαριά συσκευές ασύρματες και ενσυρματες ( μέσω επιπλέον router).

Αν είναι και gigabit και vdsl (αν και θα δουλέψει σε adsl προς το παρόν ) ακόμα καλύτερα :)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

κράτα το μοντεμάκι που σου δίνει ο εκάστοτε πάροχος να το έχεις σε bridge mode και πάρε ένα πολύ καλό router το οποίο θα το κρατήσεις πολλά χρόνια, είτε είσαι σε adsl είτε είσαι σε vdsl... μοντέλα και μάρκες, θα μπορούσα να σου προτείνω πολλά.. μια και θες να αντέχει σε πολλές συσκευές κι αντίστοιχα πολλά connections, δυο πράγματα:

1) βρες μια συσκευή που να παίρνει custom firmware τύπου dd-wrt/tomato κ.λπ.. θα δώσουν άλλη πνοή κι άλλη αξία σε όποια συσκευή πάρεις

2) βρες μια συσκευή με αρκετή μνήμη κ γερό cpu 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πρώτα βάζω τα linksys (και cisco), μετά τα asus (asus έχω κι εγώ) και μετά κάποια netgear κλπ.. (belkin και tplink δεν τα συμπαθώ)

Μοντέλο ακριβώς δεν ξέρω τι να σου προτείνω γιατί παίζει ρόλο κι η τιμή. Πριν χρόνια είχα πάρει το RT N-16 και μου είχε φανεί καλή τιμή στα 70-80€.

Αυτή τη στιγμή με περίπου τα ίδια λεφτά, βρίσκεις  αρκετά. 

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το rt n66u, μα ειναι πιο ακριβό. Το μόνο που θα σε ενδιαφέρει είναι αυτό που σου είπα.. να παίρνει dd wrt και να'χει καλό hardware, ώστε να αντέχει τα πολλά connections. Μετά με το QoS, θα δίνεις προτεραιότητα στις συσκευές ή τις υπηρεσίες που θες. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα ξανακούσει για DD Wrt... μετά από αρκετό διάβασμα διαφωτίστικα αρκετά..

 

Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα αγοράσω το εν λόγω router..

 

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου :)

και κάτι για την ιστορία Asus ότι έχω πάρει είναι κορυφαίο..

σε Belkin κάποτε είχα δώσει 200 ευρώ για να αγοράσω το πρώτο - αν δεν κάνω λάθος - gigabit modem router ... (εκείνο με την οθόνη που σου έλεγε τι ταχύτητα έχεις).. - το οποίο αποσυγχρόνιζε συνέχεια και έφαγε ΠΕΤΑΜΑ... (όχι ανακύκλωση--- σκουπίδια :):) )...

 

Link to comment
Share on other sites

Ο συγχρονισμός θα γίνεται στο μόντεμ σου. :) Δεν θα σε απασχολήσει ξανά. Εσένα θα σε αφορά το routing κομμάτι μόνο. Τι γίνεται με τις ταχύτητες, με τις πόρτες, με τα ασύρματα, με το QoS και με την κίνηση του δικτύου σου. Πραγματικά εγώ στο Asus μπορώ να κάθομαι ώρες και να πειράζω ρυθμίσεις ή να βλέπω πράγματα και να ψαχουλεύω να δω τι κάνουν. Δούλεψέ το και με το δικό του firmware και μπορεί να σε καλύψει. Από την άλλη, το dd wrt δίνει άλλη αξία στα router. Είναι σαν να έχεις router πολλών παραπάνω ευρώ. Θέλει ψάξιμο μα πιστεύω θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα Sagem 2404 έχω σαν modem .... σκυλί..

ότι άλλο μου έστειλαν οι πάροχοι ΔΕΝ καθόταν στη γραμμή μου, είτε είχα χαμηλότερες ταχύτητες είτε αποσυγχρονισμούς.

Τώρα έχω down 10-12 - up 1 σταθερά, με μηδέν αποσυγχρονισμούς , με πάροχο ΟΤΕ (και με την HOL τα ίδια είχα - ίδια γραμμή - ίδια κέντρα - άλλο όνομα)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.