Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν εκτός της ανακύκλωσης συσκευών για παλιούς υπολογιστές (με κάποιο κέρδος, ανταλλαγή ή οτιδήποτε άλλο) ?

Έχω δύο πύργους που κάθονται, αρκετά χρόνια τώρα και πιάνουν σκόνη (και χώρο!) οπότε αποφάσισα να τους ξεφορτωθώ γιατί στο ενδιάμεσο αγόρασα άλλο σύστημα οπότε δε μου χρησιμεύουν σε κάτι.

Ο ένας δουλεύει κανονικά, νομίζω, γιατί που να θυμάμαι και μετά από τόσα χρόνια αλλά λογικά θα φύγει όπως είναι γιατί είναι πάρα πολύ παλιός (25ετίας+ 🤣 ) και δεν έχει νόημα να κρατήσω κάτι. Ο άλλος είναι πιο πρόσφατος, γύρω στο '08 αν θυμάμαι καλά και θα ήθελα να κρατήσω μόνο το κουτί γιατί είναι custom, το τροφοδοτικό, CD/DVD READER-WRITER και κάτι τέτοια. Το υπόλοιπο hardware λογικά θα θεωρείται επίσης παλιό μετά από τόσα χρόνια (?). Επιπλέον δε νομίζω ότι δουλεύει γιατί κάτι είχε στραβώσει στο RAID που είχα επιχειρήσει να κάνω (ένα χιλιάρικο πήγε τζάμπα αλλά τότε τα είχαμε 😑 ... )

Για πείτε καμιά ιδέα!

(edited)

Δεν υπάρχει κάποια αξία ειδικά για τον παλιό.

1)ή το κάνεις κάποιο εκπαιδευτικό για παρτυ σου (ή όχι) repurpose πχ router (pfsense) ή κάποιο network adblock (pihole) ή κάποιο ελαφρύ linux για fileserver.

2)ή το χαρίζεις (υπάρχει σχετικό thread εδω στο forum).

3)ή το ανακυκλώνεις

4)ή το δίνεις σε κατι τύπους που κάνουν extract χρυσο εναντι πολυ μικρής αμοιβής.

Έγινε επεξεργασία από GeorgeVasil
  • Like 2

Καταρχάς, ευχαριστώ για τις προτάσεις! 😀

Η πρώτη επιλογή δε μ'ενδιαφέρει γιατί έχω σταματήσει εδώ και πολύ καιρό ν'ασχολούμαι με τους υπολογιστές κι έχω άπλετο χώρο στο τωρινό μου σύστημα.

Η δεύτερη δεν ακούγεται άσχημη μιας και θέλω να αδειάσω κι εγώ τον πολύ χώρο στο σπίτ, αν βρεθεί κάποιος που να τα θελει...

Όταν λέμε "έναντι πολύ μικρής αμοιβής" για τί ποσό μιλάμε ? 😛