Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

χαιρετώ όλους,

τα μικρόφωνα usb είναι παρα πολύ διαδεδομένα εδώ και αρκετά χρονια
μπορούν να ενωθούνε στον υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται ενκατασταση οδηγών αλλα ούτε και χρειάζονται εξωτερική τροφοδοσία (phanton power 48 volts) όπως τα πυκνωτικά μικρόφωνα

μια αναζήτηση στο skroutz.gr επιφέρει περί τα 550 προϊόντα

τα περισσότερα μικρόφωνα έχουνε προδιαγραφές 44, 100 hz @ 16 bits κάτι που είναι ικανοποιητικo για podcasting αλλα και μετάδοση φωνής από ραδιοφωνικό σταθμό ίσως με χρήση compressor/equalizer άλλα και για ηχογράφηση φωνής και ακουστικών οργάνων εάν ο χώρος μας είναι είναι ακουστικά κάπως κατάλληλος (χοντρό χάλι στο δάπεδο, χοντρές κουρτίνες)

από μία μεγάλη ευρενα που έχω κάνει τον τελευταίο μήνα λόγω το ότι θα αγόραζα 2 usb μικρόφωνα για ηχογράφηση κυρίως φωνής και ακουστικών οργάνων (πιάνο, κιθάρα, βιολί, φλάουτο, cello)

έχω βρει τα ποίο κάτω usb μικρόφωνα να ανταποκρίνονται στις δίκες μου ανανκες...

usb microphone digitus
usb microphone fifine
usb microphone tracer (premiun pro)

σίγουρα με ένα πυκνωτικό μικρόφωνο τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλλίτερα άλλα δεν ήθελα να ξοδέψω πέρα των 120 euros και για τα δυο (ένα πυκνωτικό μικροφωνο θα κόστιζε ίσος φτηνότερα άλλα ήθελα την ευκολία ενός μικροφώνου usb)

τελικά έχω αγοράσει δυο από eshop σε προσφορά στα 29 euros το ένα και δεν το μετάνιωσα καθόλου

συσκευασία πόλu καλή, το σώμα του μικροφώνου είναι από μέταλλο, βαρετή και σταθερή βάση, ανθεκτική αράχνη και μεγάλο pop killer !, καλώδιο usb  2 μετρα

εάν κάποιος θέλει να κάνει κάποιο ""mod"" (αλλαγή πυκνωτών με άλλους μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλαγή transformer φωνής με καλύτερο cinemag, επώνυμα  ic/transiistors στο στάδιο ad/da) στο μικρόφωνο αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αφού η βάση του μικροφώνου μπορεί να ξεβιδώσει

η ποιότητα ήχου είναι αρκετά καλή χωρίς καμια διαφορα από επώνυμα μικρόφωνα των 120 euros

και κάτι άλλο σχετικά με την ηχογράφηση...

η απόδοσης του εν λόγω μικροφώνου μπορεί να απογειωθεί με την χρήση κάποιου vst virtual modelling microphone... ακόμη και με ένα δικό μας μικρόφωνο !

WWW.ICONCOLLECTIVE.EDU

What are the best microphone modeling plugins? This Icon Picks roundup features ten microphone emulation tools that model the most revered mics of all time. The post 10 Best Microphone...

Έγινε επεξεργασία από nikonick
  • 2 weeks later...

μια παρουσίαση για το μικρόφωνο tracer premiun pro...

WHATNEXT.PL

Mikrofon stał się w ostatnich latach podstawnym wyposażeniem zestawów słuchawkowych. Jednak to nie sprawiło, że z wyparowały z rynku i choć to nie dziwi w

εάν είναι στα πολωνικά βάλτε τον μεταφραστή στα αγγλικά...

Δεν ξερω τι απαιτησεις εχεις. Εγω ηθελα ενα μονο κ μονο για να ακουει εντολες ενα Αi σε ενα παιχνιδι και να κανει καποια πραγματα.

Πηρα τις Razer το Seiren v3. Στο 1μ με ακουει πεντακαθαρα.

Βεβαια αυτο ειναι για τις δικες ΜΟΥ απαιτησεις....

https://www.skroutz.gr/s/51085450/Razer-Seiren-V3-Mini-Pyknotiko-Mikrofono-USB-Epitrapezio-gia-Fonitika.html

1 ώρα πριν, το μέλος nikonick έγραψε:

εάν είναι στα πολωνικά βάλτε τον μεταφραστή στα αγγλικά...

@o polonos τυχαιο ταγκ

• Like 1

για τα μικρόφωνα έχουνε γραφτεί πολλά καλά σχόλια γενικώς και από πολλούς θεωρούνται τα κατά εξοχήν ''gaming micropnones'' ίσως τα ποιο ακριβά μοντέλα...

όπως και να έχει δεν χρειάζεται να αγοράσει κάποιος ακριβό (100+  ευρώ) μικρόφωνο για gaming...

για φωνή (poscasting, gaming) τα περισσότερα usb μικρόφωνα είναι καλά 

τώρα γιατί εγώ προσωπικά επέλεξα το tracer... 

πρόκειται για μια σχετικά νέα εταιρεία από πολωνια, τα προϊόντα της πρέπει να είναι ανταγωνιστικά η και κάπως καλύτερα ώστε να έχει μερίδιο στην αγορά, η κατασκευή να  είναι επίσης καλή όπως και η συσκευασία , τα  χαρακτηριστικά να είναι επίσης καλά και τέλος η τιμή να είναι άκρως ανταγωνιστική...

όλα αυτά τα είχε η  tracer οποτε επέλεξα να αγοράσω δυο μικρόφωνα στην τιμή των 29 ευρώ το ένα

φίλε ydinopoule το razer είναι ''αρκετά καλο'' και σου εύχομαι να το χαίρεσαι για πολλά χρονια

• Like 2

καλημερίζω στους φίλους του forum,

σχετικά μετά τα μικρόφωνα usb... προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον ορο ''gaming microphone''

θέλω να πω ότι όλα τα ''μικρόφωνα'' μπορούν να δουλέψουν και σαν gaming microphones φτάνει να τηρούνται κάποιες απλές προδιαγραφές...

το μικρόφωνο θα πρέπει να απορρίπτει τους πλάγιους ηχους δηλαδή να είναι cardiod, να έχει το ελάχιστο έβρος συχνοτήτων 30-20000 hz,

να προέρχεται από μια γνωστη εταιρεία (shure, audio technica, mxl, golden audio, akg, austrian audio, telfunken, newmann, sanken, peluso, microtech gefell, lawson)

θέλω να πω ότι οποιδήποτε μικρόφωνο είτε ενσύρματο είτε usb κάνει και για gaming !

οι πιο πάνω μάρκες είναι ενδεικτικές

για φωνή... εάν θέλετε έναν ζεστό και retro ήχο  τοτε μιλαμε για μικροφωνο τυπου ταινειας (ribbon microphone)

δυστυχώς αυτά τα μικρόφωνα είναι πολύ ευαίσθητα και θέλουνε μεγάλη προσοχή, οι τιμές τους από τα 90 ευρώ

κατά εμενα  ο ορος '' gaming microphone '' να είναι ka κάπως παραπλανητικός δηλαδή ότι το συγκεκριμένο μικρόφωνο κάνει μονο για gaming...

τα περισσότερα μικρόφωνα αίνε κατασκευής κίνας χωρίς όμως αυτό να είναι αρνητικό

έχω γράψει στο πρώτο μου post ότι είχα ξεχωρίσει τα μικρόφωνα digitus usb, fifine usb, tracer usb

μεγάλο ρολο παίζει και η ηχοαπομόνωσης του χώρου οποτε να ληφθεί και αυτό υπόψιν...

εάν θέλετε να δουλέψετε με ένα usb μικρόφωνο μια καλή επιλογή είναι το πρόγραμμα ''voicemeeter''

VB-Audio VoiceMeeter

είναι δωρεάν οποτε δεν έχετε να χάσετε κάτι

• Like 1
16 ώρες πριν, το μέλος nikonick έγραψε:

εάν θέλετε να δουλέψετε με ένα usb μικρόφωνο μια καλή επιλογή είναι το πρόγραμμα ''voicemeeter''

VB-Audio VoiceMeeter

είναι δωρεάν οποτε δεν έχετε να χάσετε κάτι

Εξαιρετικο προγραμμα και αξιζει και donation !

Το χρησιμοποιω στο sim rig μιας και εχω 2 καρτες ηχου. Μια για τον ηχο παιχνιδιων κλπ και η αλλη φιλτραρει μεσω του banana τα LFE και τα στελνει σε εξωτερικο ενισχυτη για τα Bass shakers.

• Like 1