nikonick Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 χαιρετώ όλους, το τροφοδοτικό fujitsu model nps-230eb έχει μόλις καεί χωρίς καμια έκδηλη αιτια... ο υπολογιστής καθότανε και τον έχω ως εφεδρικό δεν ξέρω αν τελικά η αιτια να καεί to τροφοδοτικό που έβγαζε καπνό ήτανε ένας δίσκος hitachi deskstar 1 terra sata που έβαλα για να τόν κάνω format ώστε να τον έχω για ώρα ανάγκης... από τι βλέπω ο δίσκος έχει στα 5 volts 420 ma / 12 volts 700 ma το τροφοδοτικό fujitsu είναι στα 230 watts / 5 volts 15 amperes / 12 volts 17 amperes δοκίμασα να βάλω ένα άλλο τροφοδοτικό 500 watts που έχω αλλα είναι πιο μικρό σε μέγεθος οποτε δεν κάνει ο παλιός δίσκος που είχε το fujitsu (esprimo p7520 core 2 duo e7200) ήτανε στα wd 160 gb 5 volts .65 amperes / 12 volts .50 amperes δεν ξέρω εάν μπορώ να βάλω τροφοδοτικό άλλης μάρκας ίσως και με πολλά watts ... έχω βρει αυτό στο ebay.de Computer PC Netzteil FUJITSU SIEMENS Model: NPS-230EB B | eBay.de αν τώρα το θέμα με το κάψιμο οφείλεται στον δίσκο θα είναι πρόβλημα...
nikonick Ιούλιος 21 Author #2 Ιούλιος 21 χαιρετώ όλους, μόλις πριν μερικά λεπτά κάηκε ακόμη ένα τροφοδοτικό ! (xilence red wing 350 watts) είπα να δοκιμάσω τον δίσκο με άλλον υπολογιστή αλλα φαίνεται ότι φτάει ο δίσκος (hitachi deskstar 1 terra 2008 ) δεν μπορώ να το καταλάβω αφού λίγο πολύ τα amperes των δίσκων είναι πάνω κάτω τα ίδια με διαφορα κάποιοων mili amperes...
TopCLR Ιούλιος 22 #3 Ιούλιος 22 (edited) Αν έχει βραχυκύκλωμα λόγω βλάβης, δεν παίζουν ρόλο τα Amperes (ή mili amperes) που έχει ονομαστικά! Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 22 από TopCLR
nikonick Ιούλιος 23 Author #4 Ιούλιος 23 καλημέρα σε όλους, το είχα καταλάβει ότι ο δίσκος είχε πρόβλημα δηλαδή νόμιζα ότι φταίνε τα amperes , τώρα για το βραχυκύκλωμα δεν μου ξανασυνέβηκε μάλλον πάει για πέταμα ο δίσκος όσο για το τροφοδοτικό μάλλον θα πρέπει να αγοράσω άλλο, ήμουνα ευχαριστημένος με xlilence 350 watts το που το είχα από το 2012 1
p55 Ιούλιος 23 #5 Ιούλιος 23 Με αφορμή την ταλαιπωρία που πέρασες, θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση. Από όσο έχω δει, σε πολλά desktop από εταιρίες όπως οι hp,Lenovo,DELL, Fujitsu κλπ, πολλά εξαρτήματα (όπως μητρικές και τροφοδοτικά) σε περίπτωση βλάβης αντικαθίστανται με ανταλλακτικό αποκλειστικά από την εκάστοτε εταιρία. Είναι αυτό που λένε proprietary. Ξέρω περιπτώσεις που κάποιοι αγόρασαν φθηνά μεταχειρισμένο Micro Desktop υπολογιστή και όταν κάηκε το τροφοδοτικό κόστισε πιο πολύ από την αρχική αγορά. 1
Recommended Posts