morph Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2005 Είναι λογικό, όταν κάνει boot να μου δείχνει στην αρχή οτι τα DVD-ROM kai DVD-RW είναι ΡΙΟ 4? Επρεπε να είναι DMA ή μόνο οι δίσκοί είναι DMA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2005 Φυσικά και τα οπτικά παίζουν σε DMA.Μέσα από τα Win τι mode σου δείχνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Δεκέμβριος 3, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2005 Στα windows μου λέει:Transfer mode: DMA if availablecurrent transfer mode: Multi-word DMA Mode 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 3, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2005 Μάλλον στο BIOS δεν είναι ενεργοποιημένο το DMA (μου έχει τύχει αυτό και τα win να διαβάζουν ''Multi-word DMA Mode 2'')Για τσέκαρε το BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Δεκέμβριος 3, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2005 Δε βρήκα καμιά επιλογή στο BIOS Μήπως το αναφέρει με άλλο τρόπο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Δεκέμβριος 3, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2005 Αρχική απάντηση από morph Δε βρήκα καμιά επιλογή στο BIOS Μήπως το αναφέρει με άλλο τρόπο; Δεν νομίζω....Σίγουρα έχει κάπου επιλογή DMA....Για κοίτα καλύτερα.... Αν έχεις GB μητρική, πάτα CONTROL + F1 για να σου ανοίξει όλες τις επιλογές (αν θυμάμαι καλά εκεί έχει η GB το DMA). Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Δεκέμβριος 9, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2005 Πράγματι, με το control+F1 εμφάνησε και άλλες επικογές! Εκεί είχε IDE Primary/Secondary UDMA, το οποίο ήταν disabled.Πού να τα ξέρει κανείς αυτά! ατο manual δε λέει τπτ για control+F1Στα windows μου δείχνει τό ένα DVD σε Ultra DMA mode 4 ενώ το DVD-RW se Ultra DMA mode 2. Γιατί; Μπορεί να αλλάξει και το 2ο; (να γίνει mode 4); Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Δεκέμβριος 9, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από morphΣτα windows μου δείχνει τό ένα DVD σε Ultra DMA mode 4 ενώ το DVD-RW se Ultra DMA mode 2. Γιατί; Μπορεί να αλλάξει και το 2ο; (να γίνει mode 4); Μην ανυσηχείς, είναι φυσιολογικό, διαφορετικά είναι μεταξύ τους τα οπτικά έτσι?Δεν υποστηρίζουν όλα udma4, το nec μου πχ είναι 2 και το lite-on 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.