Jump to content

DFI UT X58-T3EH8 και GIGABYTE GA-EX58 EXTREME ;;Ποια θα προτιμουσατε και γιατι;

anarxos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα . Οπως λεει και ο τιτλος αναμεσα στις δυο μητρικες ποια θα προτιμουσατε και γιατι ( εμπειριοκρατικα ομως ,οχι αποψεις : εχω αυτην και ειμαι ευχαριστιμενος)

-παιζει στα ιδια ρολογια με λιγοτερο ρευμα

-bios σχεδιασμενο για oc

-καλη υποστηριξη bios - 2 φορες το μηνα

-digital pwm μεχρι 350w

-κατοχος ρεκορ στον υπερχρονισμο μνημης This is Sparta

Bug στο πρωτο bios. Mηνυμα λαθους CF κατα την εκκινηση.

Πλεον ομως ολες οι μητρικες ερχονται με την νεοτερη-διορθωμενη εκδοση bios.

αν θελεις μου γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες και ελληνικη οπολογια;

-----

ορολογια

Ισως δεν ημουνα σαφης. Πραγματα που μπορω να τα βρω μονος μου σε διαφορες ιστοσελιδες με συγκρισεις , http://www.tomshardware.com/reviews/x58-motherboard-i7,2164-21.html

δεν θα τα ζητουσα εδω. Εδω ομως χρειαζεται τεχνογνωσια , την οποια εγω δεν εχω.

Το οτι και οι δυο μητρικες ειναι κορυφη, γνωστο. Το οτι παιζουν στη λεπτομερεια και αυτο γνωστο . Αυτο που θελω ειναι να μου πει καποιος, που εχει αυτην την τεχνογνωσια , που εγω δεν εχω, το εξης: ξερεις παρε αυτη διοτι εχει αυτην την λεπτομερεια που κανει την διαφορα αναμεσα στις δυο.

Για την χρηση που θα κανεις και οι 2 μια χαρα ειναι, παρε την πιο φθηνη.

(προσωπικα εχω την dfi)

Δηλ να υποθεσω οτι εχεις dfi διοτι ηταν πιο φθηνη;

οχι ....εχει DFI γιατι του αρεσουν τα δυσκολα :D

συνεχισε τον συλλογισμο σου ( και αν θελεις μου λες και πως γινεται η παραθεση μηνυματος)

συνεχισε τον συλλογισμο σου ( και αν θελεις μου λες και πως γινεται η παραθεση μηνυματος)

πλακα κανω :D οσο για την παραθεση πατας το quote κατω δεξια .

Καλησπερα . Οπως λεει και ο τιτλος αναμεσα στις δυο μητρικες ποια θα προτιμουσατε και γιατι ( εμπειριοκρατικα ομως ,οχι αποψεις : εχω αυτην και ειμαι ευχαριστιμενος)

Το ερωτημα σου είναι κάπως γενικό .

Περιόρισε το με καποιες παραμέτρους (πχ για o/c ,για ταχυτητα,εμφάνιση κτλ κτλ) για να μπορέσει καποιος να σου δώσει πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις

Σας ευχαριστω για το χρονο που μου αφιερωσατε, τελικα εγινε επιλογη της Γιγαμπαιτ για τους εξης λογους:

Για το πιο φιλικο προς το χρηστη , σχετικα με τον υπερχρονισμο, βιος,

Στο σχετικα πιο ωριμο βιος της

Και στο οτι ποιοτικα υπαρχει μια μικρη κλαση διαφορας στην ποιοτητα κατασκευης και υλικων υπερ της γιγαμπαιτ.

Αυτο πως το εβγαλες βρε αδερφε?:p

Κοιτα να δεις. Εγω προσωπικα αυτο που μπορω να κανω ειναι να μπω σε διαφορες ιστοσελιδες με παρουσιασεις και να δω τα διαφορα τεστ που δινουν και να βγαλω τα συμπερασματα μου μεσα απο τα αποτελεσματα που δινουν αυτα τα τεστ. Επισης μπορω να δω τι εχει η καθε μητρικη και να βρω την διαφορα. Δυο σατα παραπανω δυο λιγοτερα , cf , 3sli , 2 sli, και παει λεγοντας,, αλλα αυτο δεν φτανει.

Για αυτο και εχω θεσει αυτο το ερωτημα εδω αλλα και σε αλλα φορουμ ,για την ακρίβεια σε πεντε συνολικα ,, για να παρω αποψεις απο ανθρωπους που γνωριζουν και μπορουν να δουν πισω απο αυτα τα επιφανειακα που εγω με τις απλες μου γνωσεις ως χομπιστας μπορουσα να δω.

Αποψεις εκτεθηκαν πολλες και διαφορες , εκεινη παει με χιλια , παει γ...ντας , ειναι saab των μητρικων .

Αλλα αυτο δεν φτανει και δεν ειναι αυτο που περιμενα να ακουσω . Το αν καποιος εχει γνωσεις και το κατεχει το θεμα με το που θα σου εκθεση τα επιχειρηματα του φαινεται αμεσως.

Η πλειονοτητα των απαντησεων ηταν οτι ουσιαστικη διαφορα αναμεσα στις δυο δεν υπαρχει .

Επισης οτι για αρχαριους , οπως εγω ας πουμε, η dfi ειναι περισσοτερο πολυπλοκη απο οτι η γιγαμπαιτ.

Αλλα απο ολες τις αποψεις που εκφραστηκαν ενας ηταν αυτος που ουσιαστικα εδωσε τεκμηριωμενα απαντησεις και επιλογες.Εγω εκανα την επιλογη που αρμοζει για τα δικα μου μετρα και σταθμα, προς το παρον γιγαμπαιτ.

Αυριο αν εχω πιο προχωρημενες αποψεις ισως dfi .

-----

Και στο οτι ποιοτικα υπαρχει μια μικρη κλαση διαφορας στην ποιοτητα κατασκευης και υλικων υπερ της γιγαμπαιτ.

Βεβαια αν εχεις διαφορετικη αποψη σε αυτο το θεμα (αν κα ειναι αργα διοτι η dfi εχει εξαντληθη απο το καταστημα οπου υπηρχε, εχω πιστωτικο εκει)

να ακουσω ποια ειναι αυτη .

Κοιτα να δεις. Εγω προσωπικα αυτο που μπορω να κανω ειναι να μπω σε διαφορες ιστοσελιδες με παρουσιασεις και να δω τα διαφορα τεστ που δινουν και να βγαλω τα συμπερασματα μου μεσα απο τα αποτελεσματα που δινουν αυτα τα τεστ. Επισης μπορω να δω τι εχει η καθε μητρικη και να βρω την διαφορα. Δυο σατα παραπανω δυο λιγοτερα , cf , 3sli , 2 sli, και παει λεγοντας,, αλλα αυτο δεν φτανει.

Για αυτο και εχω θεσει αυτο το ερωτημα εδω αλλα και σε αλλα φορουμ ,για την ακρίβεια σε πεντε συνολικα ,, για να παρω αποψεις απο ανθρωπους που γνωριζουν και μπορουν να δουν πισω απο αυτα τα επιφανειακα που εγω με τις απλες μου γνωσεις ως χομπιστας μπορουσα να δω.

Αποψεις εκτεθηκαν πολλες και διαφορες , εκεινη παει με χιλια , παει γ...ντας , ειναι saab των μητρικων .

Αλλα αυτο δεν φτανει και δεν ειναι αυτο που περιμενα να ακουσω . Το αν καποιος εχει γνωσεις και το κατεχει το θεμα με το που θα σου εκθεση τα επιχειρηματα του φαινεται αμεσως.

Η πλειονοτητα των απαντησεων ηταν οτι ουσιαστικη διαφορα αναμεσα στις δυο δεν υπαρχει .

Επισης οτι για αρχαριους , οπως εγω ας πουμε, η dfi ειναι περισσοτερο πολυπλοκη απο οτι η γιγαμπαιτ.

Αλλα απο ολες τις αποψεις που εκφραστηκαν ενας ηταν αυτος που ουσιαστικα εδωσε τεκμηριωμενα απαντησεις και επιλογες.Εγω εκανα την επιλογη που αρμοζει για τα δικα μου μετρα και σταθμα, προς το παρον γιγαμπαιτ.

Αυριο αν εχω πιο προχωρημενες αποψεις ισως dfi .

-----

Βεβαια αν εχεις διαφορετικη αποψη σε αυτο το θεμα (αν κα ειναι αργα διοτι η dfi εχει εξαντληθη απο το καταστημα οπου υπηρχε, εχω πιστωτικο εκει)

να ακουσω ποια ειναι αυτη .

Από ποιοτικής άποψης είναι τελείως υποκειμενικό το θέμα. Ολες το X58 φορανε. Εκτος αν εσυ μπορεις να δεις διαφορα στην ποιοτητα του PCB..(που παλι δεν εχει σχεση)

Αν δεν σε ενδιαφερει το O/C προφανως πας σε οτι ποιο φτηνο.Φτηνό που να σε καλύπτει πάντα απο αποψη εξοπλισμου. Σε στοψκ ολες ιδιες ειναι.

Αν παλι σε ενδιαφερει το O/C αλλα δεν ξερεις αρκετα,εχε στον νου οτι αν εχεις λιγο ελευθερο χρονο θα μπεις απο μονος σου στο τρυπακι.

Ο DFI ανεκαθεν ηταν ''δυσκολες'' μητρικές...αλλα οταν έβρισκες το κουμπι τους καναν οτι δεν μπορουν να κανουν οι αλλες. Για την DFI με το Χ58 εχω ακουσει πολυ καλα λογια.

Αντιθετα οι GB ειχαν παιδικες ασθενειες σε τετοια θεματα ανεκαθεν.

:)

Το ερωτημα σου είναι κάπως γενικό .

Περιόρισε το με καποιες παραμέτρους (πχ για o/c ,για ταχυτητα,εμφάνιση κτλ κτλ) για να μπορέσει καποιος να σου δώσει πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις

+1

Ποιοτικά μάλιστα η Gigabyte φαίνεται τουλάχιστον μια κλάση πάνω από την DFI.

Από το PCB, τα υλικά και την ψύξη.

εαν για αυτην την αποψη σου βασιζεσαι σε αυτην την γνωμη του συγκεκριμενου χρηστη, θα σου απαντησω πως φασκεις και αντιφασκεις μιας και παραπανω στο ιδιο θεμα μιλησες για επιχειρηματα, ενω απο αυτον δεν πηρες κατι παρα μονον λογια του αερα.

προσωπικα πιστευω πως σε αυτον τον τομεα ειναι στα ιδια στανταρ, μιας και ειναι και τα 2 μοντελα εξοπλισμενα με solid capasitors. Τωρα το επιπλεον φυλο αλουμινιου που εχει η gigabyte δεν μου λεει κατι. το βλεπω σαν μαρκετιστικο τρικ για να πουλησει.

σωστο το κριτηριο και σωστη η επιλογη σου για αυτον τον λογο.

προσωπικα πιστευω οτι η gigabyte ειναι πιο ευκολη μητρικη, αλλα σε επιπεδο OC δεν μπορει να φτασει την DFI. Απο την αλλη η ποιοτητα κατασκευης τους ειναι στα ιδια επιπεδα, οποτε με το κριτιριο σου εχεις κανει την σωστη επιλογη.

Αντιθετα οι GB ειχαν παιδικες ασθενειες σε τετοια θεματα ανεκαθεν.

πλεον με το πολυ καλο δικτυο δοκιμαστων σε μαλαισια και τις γυρω χωρες η gigabyte εχει κανει αλματα σε ποιοτητα ακομα και για μας τους enthusiasts χρηστες.

αυτα πιστευω εγω. κανε ενα ταιριασμα με οσες αποψεις εχεις παρει και πραξε αναλογα. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.