Jump to content



FSX Thread.


def

Recommended Posts

  • 2 months later...

καλησπερα και καλως σας βρηκα

το pc εχει

cpu core2duoE6300 1800mhz

memory 2g

vga 7600gt [υπερχρονισμενη]

win xp sp3 [DX9]

πεταω εδω και χρονια το FSX και θελω να αναβαθμησω τα γραφικα χωρις να αλλαξω τα win xp

αλλα μονο την vga

πια μου προτεινετε να παρω που να εκμεταλευεται το DX9 και να δουλευω στα ακρα τα γραφικα ;;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε,καμια καρτα γραφικων μεχρι τωρα δεν εκμεταλευται στα ακρα τα γραφικα στο FSX,και με 2Χ580GTX που ειμαι τωρα αναγκαζομαι και μειωνω τις ρυθμισεις στα γραφικα,

θα σε συμβουλευα να αυξησεις την μνημη στα 4gb, ασχετα αν δεν τα βλεπει στα win32 ολη την μνημη, αλλα εστω και το 1 ακομα gb θα κανει δουλεια, το cpu στα 1800mh αν δεν τον κλοκαρις στα 3.2 δεν θα δεις διαφορα,τωρα για καρτα θα συμβουλευα να παρεις μια τουλαχιστων για ΑΤΙ 5850 KAI ΓΙΑ

NVIDIA 460GTX ΑΝ βεβαια διαθετεις τα χρηματα.

Έγινε επεξεργασία από def
διορθωση
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε,καμια καρτα γραφικων μεχρι τωρα δεν εκμεταλευται στα ακρα τα γραφικα στο FSX,και με 2Χ580GTX που ειμαι τωρα αναγκαζομαι και μειωνω τις ρυθμισεις στα γραφικα,

:confused::confused::o:O

κατα'ρχειν σε ευχαριστω για την απαντηση ....ειχα χρονια να ασχοληθω με καρτες γραφικων αυτο που εγραψες με σοκαρε εγω υπολογιζα με καμια 9800GTX ή αντε με 9800GX2 [2πυρηνες] θα το δουλευα στο max τωρα με τρελανες

οποτε πρεπει να παμε σε νεο pc με core 7i κτλ = 1500ευρο το ελαχιστο για να μην πω 2000+ευρο ....ενταξη εχω κολλημα με το FSX αλλα τα λεφτα ειναι πολλα

παντος σε ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εκανα O/C τον e6300 στα 7χ400 = 2800Mhz ειδα τα frame να διπλασιαζονται :dance3::dance3:

προσπαθησα στα 3200Mhz[7x457]+ volt αλλα δυστυχος δεν μπουταρε οποτε πηγα πισω στα 2800Mhz

μετα εβαλα και μια 8800gt 512mb DX10 η διαφορά ηταν ελαχιστη σε σχεση με την 7600gt 256mb DX9 παρολο που στα χαρτια η 8800gt εχει τριπλασια αποδοση :hmm:

συμπερασμα ....εχουν δικιο ολοι που λενε οτι στο FSX το 80% των frame τα παραγη η CPU ...η vga λειτουργει επικουρικα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟ,ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ.

αν ήταν βαρύ απλά φίλε Def με ένα καλό σύστημα του 2010 (σχεδόν μια πενταετία μετά την κυκλοφορία του) θα πήγαινε σφαίρα (maxxed όλα) και χωρίς να χρειάζεται να κάνεις μεταπτυχιακό στο tweaking!!!

είναι κακογραμμένο όπως είπε ο φίλος ARMAGEDDON (ίσως ότι πιο κακογραμμένο υπάρχει στα pc)...

φιλικά πάντα αλλά 20 χρόνια ασχολούμαι με το fs πάντα ήταν αλλού γι αλλού στα συστήματα της εποχής του (και μεταγενέστερα)...εκτός του 4!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εσεις που λετε οτι ειναι κακογραμμένο εχετε δοκιμασει με SSD να παιξετε?

Με τοσα πολλα textures θαρρω οτι εχει πολυ μεγαλυτερη διαφορα απο οτι με εναν hdd σε fps(βαλτε και 4πύρινο μέσα).:nothing:

Link to comment
Share on other sites

Εσεις που λετε οτι ειναι κακογραμμένο εχετε δοκιμασει με SSD να παιξετε?

Με τοσα πολλα textures θαρρω οτι εχει πολυ μεγαλυτερη διαφορα απο οτι με εναν hdd σε fps(βαλτε και 4πύρινο μέσα).:nothing:

πλάκα πλάκα μόνο αυτό δεν δοκίμασα.αν και πολλοί με ssd σε διάφορα forums δεν ξετρελένονται με το αποτέλεσμα!!!

πάντως το σκέφτομαι σοβαρά τον τελευταίο καιρό.Εσύ φίλε SirDiman το έχεις δοκιμάσει; ή κανείς άλλος να μας πει εντυπώσεις;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

παιδια ειμαι κι΄ εγω τρελλαμενος με το fsx και με το παρακατω συστημα παιζω αξιοπρεπεστατα το παιχνιδι με full ολα τα otions παρολο οτι εχω περασμενο και το global 2010 scenery καθως και δεκαδες αεροπλανα. Παντως και σε ι7 με ''βαρβατο'' συστημα που εχει φιλος μου με ssd που το ειδα δεν εχουμε διαφορες καθολου. Παντως η γνωμη μου ειναι, οτι και να κανεις σ΄αυτο το παιχνιδι δεν μπορει να παει καλυτερα τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα, διοτι η ''μηχανη'' και η βιβλιοθηκη που χρησιμοποιει το παιχνιδι, ειναι πλεον ξεπερασμενη για τα καινουργια συστηματα μας και δυστυχως πρεπει να ξαναγραφτει ολο απο την αρχη, η στην τελικη να βγει καινουργιο fsx 2011-12. Μην παιδευομαστε αδικα λοιπον ξοδευοντας τα χρηματα μας σ΄ενα παιχνιδι που δεν το εχει δυστυχως υποστηριξει, εστω και με καποιο patch για directx 11 αλλα και για καινουργιες cpu η ιδια η microsoft. Τελος μην ακουτε ''εμπειριες'' του στυλ παει καλυτερα σε 4πυρινο η 6πυρινο......γιατι παντου δεν παυει, να ειναι το ιδιο λογο της παλιας engine του παιχνιδιου και δεν γινεται να εκμεταλλευτει κανεναν παραπανω πυρηνα. Γενικα οσα χρηματα κι΄αν δωσετε διαφορα δεν θα δειτε.

flight system:Joystick Logitech Flight System G940

Windows:7 Ultimate 64-bit

memory:4 dimm 2gb (dual channel) corsair dominator 1066 ddr2 (8gb)

mobo:asus p5q

processor:intel Core 2 Duo E8500

graphic:msi-gtx 480

hard disk:2 WD abyss raid 3 500 gb in raid

power supply:ENERMAX 1000W GALAXY

view:samsung syncmaster t260 26'

connection:HDMI to HDMI

internet:Conn-x 24mbs

Έγινε επεξεργασία από Captainjohnnyred
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

συγνωμη αλλα μηπως παιζεται κανενα αλλο παιχνιδι?για τρεξτε το προγρααμμα που μετραει τα FPS του FLIGHTSIM-X με τερμα ολα οπως λετε γιατι εσεις θα με τρελανετε,και ποσταρετε μετα με ποσα FPS τρεχει το sim.Αγαπητε jimkyp,εδω θα μου επιτρεψεις να σου πω με ολον τον σεβασμο οτι ασχολουμε παρα πολλα χρονια εχω ξοδεψει πολλα λεφτα για λιγα FPS ΠΑΡΑΠΑΝΩ,και μπορω να ξερω αν το flightsim ειναι κακογραμενο η βαρυα γραμμενο.:)

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν χρόνια πολλά...χωρίς tweak μιλάς φίλε def ; ρωτάω γιατί με μπόλικο tweaking όντως αλλάζει πολύ.αλλά και πάλι (φυσικά με add ons γιατί αλλιώς δεν παίζεται) , maxxed out όλα υπάρχει πρόβλημα.εσύ για πες μας πόσα frames πιάνεις (με maxxed out όλα τα settings).αν το δούμε και ανάποδα ένα search στην avsim με τον όρο performance ,θα σου γυρίσει πίσω χιλιάδες posts.δεν νομίζω όλοι αυτοί να μην ξέρουν να στήσουν μηχανήματα ή να είναι καινούργιοι στον χώρο του fs!!! χωρίς παρεξήγηση όλα αυτά φυσικά και χωρίς να αμφισβητώ ότι έχεις κάνει ένα καλό στήσιμο του fsx και πετάς άνετα...στην τελική γι'αυτό υπάρχουν τα σχετικά (και δυστιχώς λίγα ελληνικά) forums...γιατί όλοι θέλουμε να πάρουμε το maximum από αυτή μας την ευχαρίστηση !!!! Καλές γιορτές και ας ελπίσουμε το Flight να είναι ανώτερο εκεί που πρέπει από το fsx...

Link to comment
Share on other sites

Χωρις παρεξηγηση αλλα επειδη εχω δοκιμασει τα παντα απο τοτε που βγηκε το παιχνιδι, υπαρχει και αυτο αλλα ειναι μουφα οπως και ολα τα tweaking που κυκλοφορουν , γιατι δεν κανει τιποτε αλλο απο το να ριχνει τις ρυθμισεις κατω του maximum...πατνως οποιος θελει το δοκιμαζει

ΣΩΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ FSX

1.) Εγκαθιστούμε τα DVD του FSX.

2.) Τρέχουμε το FSX. Προς το παρών δεν μας ενδιαφέρουν οι ρυθμίσεις. Κάνουμε απευθείας flight now και μπαίνουμε στο help - about για να δούμε την έκδοση. Εάν δεν αναφέρεται πουθενά SP1 ή SP2 θα πρέπει να τα εγκαταστήσουμε. Κλείνουμε το FSX.

3.) Εγκαθιστούμε το SP1. Τρέχουμε το FSX. Προς το παρών δεν μας ενδιαφέρουν οι ρυθμίσεις. Κάνουμε απευθείας flight now και μπαίνουμε στο help - about για να δούμε την έκδοση. Πρέπει να αναφέρεται SP1. Κλείνουμε το FSX.

4.) Εγκαθιστούμε το SP2. Τρέχουμε το FSX. Προς το παρών δεν μας ενδιαφέρουν οι ρυθμίσεις. Κάνουμε απευθείας flight now και μπαίνουμε στο help - about για να δούμε την έκδοση. Πρέπει να αναφέρεται SP2. Κλείνουμε το FSX.

5.) Βρίσκουμε και διαγράφουμε το fsx.cfg

6.) Τρέχουμε το FSX. Σας προτείνω να βγείτε απευθείας στο KJFK. Αφού σε λίγο είστε σε θέση να βλέπετε τον διάδρομο, επιλέξετε ξημέρωμα και καιρό major thunderstorm. Αυτό κάνει το FSX να είναι στις μέγιστες χειρότερες καταστάσεις. Από εδώ λοιπόν είμαστε πλέον σε θέση να κάνουμε τις πρώτες μας ρυθμίσεις.

Graphics

Target frame rate: 40

Filtering: anisotropic

Global texture resolution: Very High

Lens flare: On

Light bloom: off

Advanced animations: On

Aircraft

Aircraft shadows on the ground: On

Aircraft cast shadows on itself: On

Aircraft landing lights illuminate ground: On

Scenery

Level of detail radius: Large

Mesh complexity: 100

Mesh resolution: Max

Texture resolution: Max

Water effects: Ένα κλικ πριν το τέλος. Ποτέ στο max.

Land detail textures: on

Scenery complexity: Dense.

Autogen density: Normal

Ground scenery cast shadows: Off

Special Effects Detail: High

Weather

Cloud draw distance: 60mi

Thermal visulization: None

Detailed clouds

Traffic

Airline traffic density: None

GA traffic: None

Airport vehicle density: Low

Road vehicles: 15%

Ships and ferries: 20%

Leisure boats: 20%

Αφού λοιπόν τελειώσουμε τις ρυθμίσεις, το πιο πιθανό είναι να έχουμε από 5 έως 12 frames. Τώρα έρχονται οι βασικές ρυθμίσεις τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε με σειρά προτεραιότητας. Εάν τα κάνετε όλα σωστά, το λογικό είναι να κερδίσετε από 15 έως 25 frames στο KJFK, ξημέρωμα και με καιρό major thunderstorm.

Σημείωση:

1.) Όσο πιο καλή κάρτα γραφικών έχετε, τόσο πιο πολλή μπορείτε να ανεβάσετε τις ρυθμίσεις των γραφικών. Μία κάρτα 8800 GTX 768 έχει την δυνατότητα να τρέχει όλες τις ρυθμίσεις στο max.

2.) Όσο πιο καλό επεξεργαστή έχετε, τόσο πιο πολλή θα μπορείτε να ανεβάσετε τα autogen. Πάντως πιο καλό είναι ένας με δύο πυρήνες και ταχύτητα 3,2 από ένα με τέσσερις πυρήνες και ταχύτητα 2,4.

3.) Πάντα να χρησιμοποιείτε το ίδιο μέρος για να συγκρίνετε τα οφέλη.

4.) Το antializing πάντα να γίνεται από την κάρτα και όχι από το FSX.

5.) Τα πιο βασικά Tweaks είναι το 1, 2, 3, 4, 5. Εάν έχετε φτάσει στο 5 και δεν είστε ικανοποιημένοι τότε προχωρήστε.

Tweak #1 - Shader20Plus

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να εντοπίσετε το αρχείο display.cfg το οποίο βρίσκετε στον κεντρικό φάκελο του FSX. Ανοίξτε το με το σημειωματάριο (notepad) και ανατρέξτε όλο το αρχείο για να βρείτε την κάρτα γραφικών σας. Εάν αυτή δεν περιλαμβάνεται, τότε θα πρέπει να την προσθέσετε. Πως θα το κάνετε αυτό:

Θα πρέπει να πάτε στην έναρξη των windows και να τρέξετε το εκτέλεση. Θα γράψετε dxdiag και θα πατήσετε το OK. Θα σας ανοίξει το εργαλείο διάγνωσης για το DirectX. Αφού τελειώσει το φόρτωμα, θα πατήσετε το κουμπί Αποθήκευση όλων. Κλείστε το εργαλείο διάγνωσης για το DirectX και ανοίξτε το αρχείο που αποθηκεύσατε. Ανοίξτε το με το σημειωματάριο (notepad) και βρείτε τον τομέα της κάρτας γραφικών. Το αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει περίπου με το κάτωθι:

---------------

Display Devices

---------------

Card name: NVIDIA GeForce 8800 GT

Manufacturer: NVIDIA

Chip type: GeForce 8800 GT

DAC type: Integrated RAMDAC

Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0611&SUBSYS_23301682&REV_A2

Display Memory: 2034 MB

Dedicated Memory: 499 MB

Shared Memory: 1534 MB

Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (60Hz)

Monitor: LG L226W(Digital)

Driver Name: nvd3dum.dll,nvwgf2um.dll

Driver Version: 7.15.0011.7519 (English)

DDI Version: 10

Driver Attributes: Final Retail

Driver Date/Size: 5/16/2008 14:01:00, 5689344 bytes

WHQL Logo'd: Yes

WHQL Date Stamp:

Device Identifier: {D7B71E3E-4551-11CF-6D68-3B0302C2CA35}

Vendor ID: 0x10DE

Device ID: 0x0611

SubSys ID: 0x23301682

Revision ID: 0x00A2

Revision ID: 0x00A2

Εμάς μας ενδιαφέρει το νούμερο του Vendor ID δηλαδή το 10DE, το νούμερο του Device ID δηλαδή το 0611, τα ονόματα του driver δηλαδή το nvd3dum.dll,nvwgf2um.dll και τον αριθμό του δηλαδή το 7.15.0011.7519. Το επόμενο βήμα είναι να βρούμε το Shader Model της κάρτας που έχουμε. Θεωρούμε ότι η κάρτα μας είναι η NVIDIA GeForce 8800 GT και το Shader Model είναι 2.0 για παράδειγμα. Το επόμενο βήμα είναι να ξαναπάμε στο display.cfg και να προσθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία όπως παρακάτω:

;----------------------------------------------------------------------

; NVIDIA GeForce 8800 GT

;----------------------------------------------------------------------

[000010DE:00000611:nvd3dum.dll,nvwgf2um.dll]

PanelAsTexture=0

Shader20Plus=20

UseShaders=1

[000010DE:00000611:nvd3dum.dll.1,nvwgf2um.dll.1]

MinDriverRev=7.15.0011.7519

PanelAsTexture=2

Shader20Plus=20

UseShaders=1

Το Shader20Plus δηλώνεται σαν 20 διότι το shader Model της κάρτας μας είναι 2.0. Εάν ήτανε 1.4 θα βάζαμε 14 και ου το καθεξής. Κλείνουμε το αρχείο αφού πρώτα κάνουμε αποθήκευση.

Τρέχουμε το FSX και θα είμαστε σε θέση να δούμε μία διαφορά απο 5 έως 15 frames. Εάν δεν δείτε διαφορά τότε το σίγουρο είναι ότι κάτι δεν κάνατε σωστά.

Tweak #2 - Fiber Frame Fraction

Ανοίξτε το αρχείο fsx.cfg και προσθέστε στον υποκατάλογο [MAIN] το παρακάτω:

FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.10

Τρέχουμε το FSX και θα είμαστε σε θέση να δούμε μία διαφορά απο 5 έως 10 frames. Κλείνουμε το FSX και συνεχίζουμε στο επόμενο tweak.

Tweak #3 - Texture Bandwidth

Ανοίξτε το αρχείο fsx.cfg και βρείτε στον υποκατάλογο [DISPLAY] το παρακάτω και αλλάξτε του την τιμή σε 30:

TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=30

Tweak #4 - Bufferpools

Ανοίξτε το αρχείο fsx.cfg και προσθέστε στο τέλος του αρχείου το παρακάτω:

[bUFFERPOOLS]

PoolSize=12000000

Tweak #5 - Multi-Core Settings

Ανοίξτε το αρχείο fsx.cfg και προσθέστε στο τέλος του αρχείου το παρακάτω ανάλογα:

Για duo-core

[JOBSCHEDULER]

AffinityMask=3

Για quad-core

[JOBSCHEDULER]

AffinityMask=15

Tweak #6 - Improving Autogen

Ανοίξτε το αρχείο fsx.cfg και προσθέστε στον υποκατάλογο [TERRAIN] το παρακάτω:

TERRAIN_MAX_AUTOGEN_TREES_PER_CELL=3500

TERRAIN_MAX_AUTOGEN_BUILDINGS_PER_CELL=1500

Tweak #7 - Small Part Reject Radius

Ανοίξτε το αρχείο fsx.cfg και προσθέστε στον υποκατάλογο [sCENERY] το παρακάτω:

SmallPartRejectRadius=3

Τρέχουμε το FSX και θα είμαστε σε θέση να δούμε μία διαφορά απο 2 έως 4 frames.

Έγινε επεξεργασία από Captainjohnnyred
Link to comment
Share on other sites

το fsx βγηκε τον οκτ 06 εκλεισε 4 χρονια και τωρα αρχιζουν τα hiend pc να τερματιζουν τις ρυθμισεις

οσοι εχουν τρέλα με τα Flight Simulator ξερουν οτι σχεδον ολα ειναι βαρια και ασηκωτα

ξεχασατε το Falcon_4.0 [θεΐκό] βγηκε 12/98 και μετα απο 4-5 χρονια βγηκε hardware που μπορουσε να το τρεξει αξιοπρεπως με φουλ ρυθμισεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Windows:7 Ultimate 64-bit

χθες εβαλα και εγω τα Windows:7 Ultimate 64-bit

προσπαθησα να εγκαταστησω το FSX και δεν μπορεσα με το που παταω install μου βγαζει μηνυμα

οτι πρεπει να το ενεργοποιησω πρωτα και μετα να το εγκαταστισω

τι πρεπει να κανω ;;;; :wall::wall::wall:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
On 21/3/2006 at 3:05 PM, spc said:

Γουάου! (επιφώνημα ωριμότητας :p)

Πολύ καλή σκέψη από την MS: Είχε καιρό να ανανεώσει το FS και θα σπρώξει τις πωλήσεις των VISTA αρκετά.

Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τίποτα.

Το FS ήταν πάντα ο ορισμός του παιχνιδιού που ακόμα και 10 χρόνια μετά να βάλεις να το παίξεις με 10 γενιές hardware μπροστά, πάλι θα σέρνεται.

Είναι άξιο απορίας πως το καταφέρνουν αυτό...

ποσο δικιο ειχες τοτε.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.