Jump to content

DVD-RW που ξαφνικα σερνεται

pai_mei

Recommended Posts

Όταν σου λέω να δώσεις περισσότερα στοιχεία για το σύστημά σου, υπάρχει λόγος που στο λέω.

Πως περιμένεις να μαντέψουμε πόσες και ποιες IDE/SATA συσκευές έχει ο υπολογιστής, έτσι ώστε να δούμε ποια από αυτές παίζει σε PIO Mode; Υπάρχει σχετικό άρθρο που εξηγεί ότι μετά από μερικά CRC errors (από κανένα προβληματικό δισκάκι) ο ελεγκτής που είναι πάνω του το DVD drive σου γυρίζει σε PIO Mode (από UDMA) και κατά συνέπεια δε μπορεί να μεταφέρει πάνω από μερικές εκατοντάδες Kbyte/sec.

Και το firmware update είναι καλό να γίνεται, τη νοοτροπία "δε θα μου λύσει κανένα πρόβλημα γιατί έπαιζε μια χαρά πριν" να την ξεχάσεις αν θέλεις να λύνεις προβλήματα στον υπολογιστή σου στο μέλλον.

Και οι χιλιάδες χρήστες δίσκων Seagate αναγκάστηκαν να κάνουν ένα firmware update για να αναστήσουν νεκρούς δίσκους "που παίζαν μια χαρά μέχρι χτες".

Αν περιμένεις βοήθεια, πρέπει να συνεισφέρεις, ειδάλλως είναι σα να παει κάποιος στον γιατρό και να λέει:

Ασθενής: Πονάει το στήθος μου, δεν αντέχεται ο πόνος!

Γιατρός: Έχετε ιστορικό καρδιοπαθειών στην οικογένειά σας;

Ασθενής: Δεν έχει σημασία, γιατί μέχρι χτες είμουν μια χαρά.

Γιατρός: Καπνίζετε;

Γιατρός: Γυμνάζεστε, περπατάτε καθημερινά;

;)

Όταν σου λέω να δώσεις περισσότερα στοιχεία για το σύστημά σου, υπάρχει λόγος που στο λέω.

Πως περιμένεις να μαντέψουμε πόσες και ποιες IDE/SATA συσκευές έχει ο υπολογιστής, έτσι ώστε να δούμε ποια από αυτές παίζει σε PIO Mode;....

Προφανως δεν εχεις διαβασει τα posts μου. Εδωσα αναλυτικα στοιχεια για τις συσκευες μου:innocent:

Και το firmware update είναι καλό να γίνεται, τη νοοτροπία "δε θα μου λύσει κανένα πρόβλημα γιατί έπαιζε μια χαρά πριν" να την ξεχάσεις αν θέλεις να λύνεις προβλήματα στον υπολογιστή σου στο μέλλον.

Εγω δεν ειμαι αυτης της νοοτροπιας. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι χωρις να σχολιαστει κατι απ τις αιτιες που ανεφερα, μου προταθηκε η αλλαγη firmware. Hταν ευλογο να ρωτησω γιατι χαλασε στα καλα καθουμενα, και πως γινεται να χαλασε ενω ειχε το ιδιο firmware πριν και μετα. Ο οποιοσδηποτε σκεπτομενος χρηστης θα μπορουσε να το ρωτησει αυτο.

Αν περιμένεις βοήθεια, πρέπει να συνεισφέρεις, ειδάλλως είναι σα να παει κάποιος στον γιατρό και να λέει.......

Αντε παλι... σε τι δεν συνεισφερα παιδι μου? Και συνεργασιμος ειμαι, και λεπτομερειες ειπα και ανελυσα και ολες τις προτασεις ακουσα. Που εχεις προβλημα?

Επι της ουσιας τωρα, περασα χτες το firmware(ειχα 1.01 και εβαλα to 1.02) και κατοπιν πηγα για υπνο γιατι ηταν περασμενη η ωρα. Σημερα που ανοιξα το pc, ειχα σκοπο να κανω την καταργηση που λεει ο φιλος Dorian(βλ.2 posts πριν). Αλλα πηγαινοντας στον Device Manager διαπιστωσα oτι πλεον λεει "Τransfer Mode: Ultra DMA Mode 4" και οχι "PIO mode"... Αρα υποθετω οτι το firmware διορθωσε το προβλημα?

Εβαλα δυο δισκακια για πληρη εγγραφη για να δω αν ειναι ολα ok, και αν θα εγγραφουν σε 5' οπως πριν. Αλλα...

δυστυχως ουτε τωρα τα προβληματα εξαλειφθηκαν. Και τις δυο φορες η εγγραφη ξεκινησε κανονικα και χωρις

"σπασιματα", ωστοσο γυρω στο 1-1.5GB η διαδικασια παγωσε για 2-3 λεπτα και επισης κολλησανε ολα τα παραθυρα του Win Explorer:fie:. Στο πρωτο δισκακι η διαδικασια ολοκληρωθηκε σε 10', στο δευτερο δισκακι απο τη μεση και μετα αρχισε παλι τις "σπαστές" κινησεις(ανα 2-3ΜΒs) και ολοκληρωθηκε σε 20'(συνεχιζοντας να κολλαει τα Windows).

Συμπερασμα=:suicide:...

Μηπως πηρα προβληματικη συσκευη?

Και το ωραιο: Ανοιγω παλι τον Device Manager, αυτη τη φορα μου λεει "Τransfer Mode: PIO mode", ειχε αλλαξει απο μόνο του !!!

Μετα απ' αυτο, εγω παλι :suicide:

Sorry κιόλας, αλλά τι πληροφορίες έδωσες? Ούτε τι μητρική, ούτε τι δίσκους, ούτε καν το μοντέλο δεν έχεις γράψει και το ανέφερες με το ζόρι στο 9ο post.

Προσπάθησε να δίνει όσο το δυνατόν καλύτερη περιγραφή του συστήματός σου, για να σε βοηθήσουν γρήγορα και σωστά.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι πιο πολλοί έχουν για υπογραφή το PC τους.:T:

Στο θέμα μας:

Το ότι σου έριξε το pio mode, θα πει ότι υπάρχει θέμα με το dvd-rw. Μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα. Δοκίμασε το σε ένα άλλο PC. Λογικά θα κάνει το ίδιο και θα μπει σε PIO mode.

Αν έχει εγγύηση και είναι από κάνα σοβαρό μαγαζί, τότε πήγαινε το για rma, αλλιώς πάρε ένα νέο και κατά προτίμηση SATA...

Εδωσα τις πληροφoριες που μου ζητηθηκαν σχετικα με τη dvd-rw συσκευη που συζηταμε.

Στο μεταξυ εκανα καταργηση, rebοot και τωρα μου λεει "Τransfer Mode: Ultra DMA Mode 5". Πριν ελεγε "Mode 4". Ποια η διαφορά 4 ή 5 ή 6?

Αισιοδοξω οτι ισως ειναι ok τωρα, αλλα προς το παρον δεν εχω υλικο για γραψιμο σε καποιο δισκακι(ηδη εγραψα 6 για check), ασε που περασε παλι η ωρα. Θα δοκιμασω παλι αυριο.

Αν έχει εγγύηση και είναι από κάνα σοβαρό μαγαζί, τότε πήγαινε το για rma, αλλιώς πάρε ένα νέο και κατά προτίμηση SATA...

Mα... sata ειναι! Το εχω πει εξαλλου το ακριβες μοντελο.

(Αλλος ενας φιλος που δεν διαβαζει τα posts:D)

Απ το Πλαισιο το πηρα και εκανε 19, δε νομιζω οτι θα μου το αλλαξουν για τετοιο λογο. Την επομενη φορα θα παρω κατι ακριβοτερο.

Είδα το link, αλλά μιλάς για ide και pio και με μπέρδεψες...προφανώς έχεις setαρει τον controller σαν ide και όχι AHCI που είναι το βέλτιστο...:hm:

Βάλε ένα dvd μέσα και άρχισε να το διαβάζεις για να δεις τι θα γίνει. Κάνε rip καμιά ταινία αν έχεις. Πιθανόν να βγάλει το πρόβλημα πάλι. Όταν μπορέσεις δοκίμασε και να γράψεις.

Αφού είναι από το Πλαίσιο, θα στο αλλάξουν. Δεν έχει σημασία το κόστος...μόνο το γεγονός ότι δεν δουλεύει σωστά...

Δοκίμασε τα εξής :

- Ακολούθα τις οδηγίες παραπάνω να το φέρεις πάλι σε UDMA από ΡΙΟ.

- Αγόρασε 2-3 δισκάκια ΚΑΛΑ (ακριβά) κατά προτίμηση γνωστών εταιριών, από αυτά που είναι σε κουτακι (1 DVD σε κάθε συσκευασία)

Υπάρχει περίπτωση τα δισκάκια που έχεις να είναι ελαττωματικά και γιαυτο να πέφτει η συσκευή σε PIO ή τα δισκάκια να μην μπορούν να γραφούν στο π.χ. 20x που γράφουν επάνω τους με την συγκεκριμένη συσκευή αλλά σε 12x.

Αν και ετσι, από UDMA πέφτει σε ΡΙΟ τότε RMA το DVD-Writer. Συμβαίνουν και αυτά.

Επίσης φιλική συμβουλή, έχε τα μάτια σου ανοιχτά και το μυαλό σου ακόμα περισσότερο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.