Jump to content

Προβλημα με PSU?

z3et

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους!

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα. Εχω δυο GTX 280 τις οποιες λειτουργω σε SLI. Τροφοδοτικο ενα Corsair HX850W.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι, οταν τρεχω καποιο παιχνιδι ή 3D benchamrk, η κυρια καρτα βγαινει off μετα απο 3-4 λεπτα, το πρασινο λαμπακι στην εξατμιση της καρτας, απο πρασινο γινεται κοκκινο, το οποιο δειχνει προβλημα στην τροφοδοσια της καρτας, η οθονη γινεται μαυρη και χρειαζεται restart.

Εχω δοκιμασει πολλες παραλλαγες (φυσικα οι καρτες δουλευουν αψογα μονες τους) και δεν εχω βρει λυση, παντα μου σκαει. Διαβασα, πως πολλοι ελυσαν το προβλημα με αλλαγες στην συνδεσμολογια των καρτων και οχι αλλαζοντας το τροφοδοτικο το οποιο ηταν υπεραρκετο για τα εκαστοτε συστηματα (οπως ειναι και το δικο μου).

Την 1η καρτα την εχω συνδεση με τα 2 8πινα που ερχονται μεσα απο το τροφοδοτικο, την 2η με τα modular καλωδια (παλι με 2 οκταπινα). Δοκιμασα και το αναποδο χωρις λυση.

Επισης δοκιμασα τις καρτες χωρις SLI (η μια για τα 3D και η αλλη για τα PhysX) ομως παρουσιαζε το ιδιο προβλημα.

:flag:

το τροφοδοτικό σου είναι υπεραρκετό για το σύστημα της υπογραφής σου οπότε μάλλον έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι. Για να το επιβεβαιώσεις όμως αυτό πρέπει να συνδέσεις ένα άλλο PSU πάνω και να δεις αν το πρόβλημα εξαφανίζεται ή παραμένει.

Πόσο καιρό το έχεις το PSU και πόσο το έχεις δουλέψει? Μπορείς επίσης να συνδέσεις και ένα πολύμετρο σε ένα molex και να μετρήσεις την 12αρα κατά τη διάρκεια του benchmark.

δοκιμασε να δωσεις ρευμα στις καρτες μονο απο modular καλωδια μην χρησιμοποιησεις καθολου αυτα που ερχονται απο το psu. ειναι το μονο που δεν δοκιμασες.... και μετρα με καποιο τροπο τα watt που τραβαει το pc σε full 3d...τρεξε και ενα occt power supply test...http://www.majorgeeks.com/OCCT_d5612.html με το που τελειψσει το τεστ θα σου εμφανισει εικονες οσον αφορα την 12αρα τις θερμοκρασιες του cpu κλπ κλπ....μην αφησεις το τεστ πανω απο 30 sec πατα escape και postare τις πληροφοριες εδω να τις δουμε. αυτο που ενδιαφερει πιο πολυ ειναι το regulation της 12αρας σου..

Το PSU το πηρα αρχες 2010. Και παντα το δουλεψα με το παραπανω συστημα μειον την μια GTX 280. Ποτε δεν μου εβγαλε το παραμικρο (και παντα, σε full load ηταν σε θερμοκρασια δωματιου, δεν ζοριζοταν).

Τα ρευματα του (στην 12αρα) ηταν σχεδον παντα καρφωμενα στα 12.01-05V (οσο προλαβε και κατεγραψε το προγραμμα, δεν εχω πολυμετρο).

Επισης, δοκιμασα με μια καρτα και τα modular καλωδια (μηπως και υπαρχει κανενα προβλημα στις επαφες) και δουλεψε κανονικοτατα...

Να ρωτησω, επειδη το Corsair ειναι single rail, δεν παιζει ρολο σε ποια εισοδο θα βαλω τα καλωδια ε?

Δευτερο PSU (δικο μου ή απο φιλο τοσο δυνατο) δεν εχω.

ΥΓ: Tsitas, σωστα. Αυτο δεν το εχω δοκιμασει. Θα ριξω και σε αυτο μια δοκιμη αργοτερα... :)

μην εμπιστεύεσαι κανένα πρόγραμμα, μόνο πολύμετρο για τις τάσεις. Δε χρειάζεται να βρεις τόσο δυνατό PSU και ένα 750αρι δε θα έχει πρόβλημα με το σύστημά σου. Φοβάμαι μήπως παίζει κάτι με τη μητρική σου και τις 2 κάρτες ταυτόχρονα και νομίζεις ότι φταίει το PSU γιατί δεν έχεις ένα τυχαίο PSU αλλά πολύ καλό επώνυμο.

Ναι το σκεφτηκα και αυτο (μιας και το SLI το εχω κανει απο εδω) και η μητρικη μου ειναι δοκιμασμενη στην παραπανω λειτουργια...

Παω να παρω το κατσαβιδι να αρχισω τις δοκιμες και βλεπουμε...

για αυτο σε ρωτησα, γιατι αν παρακολουθεις το thread, λενε οτι εχει προβλημα μετα τους 257.κατι το sli, και ελεγα μην ειναι καμια κουλη παρενεργεια

Ναι το ειχα διαβασει. Απλα αφου δοκιμασα τους 257.21 (που λενε οτι δουλευουν) και εκανε το ιδιο, αλλου πρεπει να ειναι το προβλημα... :/

Here is the confusing part - I replaced my 8 pin PCIE connector with 2 x 6 pin -> 8pin adapter - now it's working great. I had Crysis, Eve Online, and Guild Wars all running at 1680x1050 windows on my desktop, and it didn't die. I ran rthdribl and Furmark in full screen at 1920x1200 for over 30 minutes each.

Παντως παρατηρησα και εγω κατι το περιεργο. Ειτε την Gigabyte, ειτε την EVGA εχω σαν Primary, ΠΑΝΤΑ η EVGA θα βγαλει κοκκινο λαμπακι. Τωρα να φταιει η EVGA? Παντως, πανω της αναγραφη πιο BIOS εχει, ειναι το 62.00.0Ε.00.02, ενω στο GPU-Z (και αλλα προγραμματα) τα τελευταια δυο ψηδια ειναι 00 (με 02 ειναι και η Gigabyte, που ομως το δειχνει και στο GPU-Z).

:unsure:

Τζιφος, το μονο που μενει να κανω πλεον ειναι να αλλαξω το BIOS στην EVGA (διαβασα πολλα θεματα με τις καρτες της εν λογο εταιριας) και βλεπουμε...

Ευχαριστω για τον χρονο σας :)

@Z3et να αναφερω κατι πριν απο 2-3 μερες ειχα ενα προβλημα με φιλο με ατι 2χ 4850 cf

η πανω καρτα η κυρια που λες και εσυ αναβε ενα λαμπακι απο πανω[κοκκινο] και εσβηνε

οπως η δικια σου μετα απο 3-4 λεπτα [gaming] και τελικα ειταν απο υπερθερμανση

μηπως εχεις λεω τωρα εγω το ιδιο προβλημα

Qui qui, σε αυτα τα θεματα αναφερομουν.

Ειδα πως οσοι ειχαν καποια GTX280 (overclocked edition ή μη) της EVGA ειχαν προβληματα υπερθερμανσης, τα οποια ηταν κατα καποιο τροπο εικονικα. Θα το ψαξω ενδελεχως τις επομενες ημερες...

:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.