Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Revolut επιβεβαιώνει ότι προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων χρηστών έχουν εκτεθεί σε κυβερνοεπίθεση

    Η Fintech startup Revolut επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε μια εξαιρετικά στοχευμένη κυβερνοεπίθεση που επέτρεψε στους επιτιθέμενους να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία δεκάδων χιλιάδων πελατών.

    Ο εκπρόσωπος της Revolut Michael Bodansky είπε στο TechCrunch ότι «ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία ενός μικρού ποσοστού (0,16%) των πελατών μας για σύντομο χρονικό διάστημα». Η Revolut ανακάλυψε την κακόβουλη πρόσβαση αργά στις 11 Σεπτεμβρίου και απομόνωσε την επίθεση το επόμενο πρωί.

    «Εντοπίσαμε αμέσως και απομονώσαμε την επίθεση για να περιορίσουμε αποτελεσματικά τον αντίκτυπό της και επικοινωνήσαμε με αυτούς τους πελάτες που επηρεάστηκαν», είπε ο Bodansky. "Οι πελάτες που δεν έχουν λάβει email δεν έχουν επηρεαστεί."

    Η Revolut, η οποία διαθέτει τραπεζική άδεια στη Λιθουανία, δεν θα πει ακριβώς πόσοι πελάτες επηρεάστηκαν. Η ιστοσελίδα της αναφέρει ότι η εταιρεία έχει περίπου 20 εκατομμύρια πελάτες. Το 0,16% θα μεταφραζόταν σε περίπου 32.000 πελάτες. Ωστόσο, σύμφωνα με την αποκάλυψη παραβίασης της Revolut στις αρχές της Λιθουανίας, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από την Bleeping Computer, η εταιρεία λέει ότι 50.150 πελάτες επηρεάστηκαν από την παραβίαση, συμπεριλαμβανομένων 20.687 πελατών στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και 379 Λιθουανών πολιτών.

    Η Revolut αρνήθηκε επίσης να πει σε ποιους τύπους δεδομένων έγινε πρόσβαση, αλλά είπε στο TechCrunch ότι δεν έγινε πρόσβαση ή κλοπή κεφαλαίων στο περιστατικό. Σε ένα μήνυμα που εστάλη στους επηρεαζόμενους πελάτες που δημοσιεύτηκε στο Reddit, η εταιρεία είπε ότι «δεν έγινε πρόσβαση σε στοιχεία κάρτας, PIN ή κωδικούς πρόσβασης». Ωστόσο, η αποκάλυψη παραβίασης αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι πιθανότατα είχαν πρόσβαση σε δεδομένα μερικής πληρωμής με κάρτα, μαζί με ονόματα, διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου πελατών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Revolut
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.