Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η 17η έκθεση της Cloudflare για τις απειλές DDoS αποκαλύπτει ανησυχητικές τάσεις στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

      Το πρώτο τρίμηνο του 2024 καταγράφει έξαρση των επιθέσεων DDoS- το Cloudflare αντιμετώπισε 4,5 εκατομμύρια περιστατικά

    Η Cloudflare δημοσίευσε την 17η έκδοση της έκθεσης για τις απειλές DDoS, ρίχνοντας φως στο εξελισσόμενο τοπίο των επιθέσεων κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024. Οι επιθέσεις DDoS, οι οποίες αποσκοπούν στη διακοπή των υπηρεσιών Διαδικτύου μέσω της υπερφόρτωσης των διακομιστών με κίνηση, παρουσίασαν σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

     

    Η έκθεση υπογραμμίζει βασικά ευρήματα, όπως η εντυπωσιακή αύξηση κατά 50% σε ετήσια βάση των επιθέσεων DDoS που μετριάστηκαν από την Cloudflare, με την εταιρεία να αποκρούει 4,5 εκατομμύρια επιθέσεις μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο. Ειδικότερα, οι επιθέσεις DDoS με βάση το DNS αυξήθηκαν κατά 80% σε ετήσια βάση, αναδεικνύοντας τον κυρίαρχο φορέα επίθεσης, ενώ οι επιθέσεις HTTP DDoS σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση 93%.

     

    Μια εντυπωσιακή παρατήρηση ήταν η συσχέτιση μεταξύ γεωπολιτικών γεγονότων και δραστηριότητας DDoS, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση κατά 466% των επιθέσεων DDoS στη Σουηδία μετά την αποδοχή της στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, αντικατοπτρίζοντας ένα παρόμοιο μοτίβο που παρατηρήθηκε με τη Φινλανδία το 2023.

     

    Η έκθεση εξετάζει επίσης τις αναδυόμενες απειλές, όπως η ευπάθεια HTTP/2 Continuation Flood, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ιστότοπους και τα API που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTP/2. Η Cloudflare τονίζει τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση αυτών των απειλών, εισάγοντας προηγμένα συστήματα άμυνας, όπως το Advanced DNS Protection, για τον μετριασμό των εξελιγμένων επιθέσεων.

     

    Με κλάδους όπως τα τυχερά παιχνίδια και ο τζόγος να αποτελούν πρωταρχικούς στόχους για επιθέσεις DDoS, η Cloudflare επιβεβαιώνει την αποστολή της να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την προσβασιμότητα του Διαδικτύου. Μέσω των ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας DDoS και της δέσμευσής της για την οικοδόμηση ενός καλύτερου Διαδικτύου, η Cloudflare στοχεύει στην ενδυνάμωση των οργανισμών παγκοσμίως απέναντι στις κλιμακούμενες απειλές στον κυβερνοχώρο.

     

    Καθώς οι επιθέσεις DDoS συνεχίζουν να εξελίσσονται σε κλίμακα και πολυπλοκότητα, η Cloudflare παραμένει στην πρώτη γραμμή της άμυνας, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές και ανθεκτικό διαδικτυακό περιβάλλον για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: cloudflare
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.