Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Δεν φαίνεται να αλλάζει το τοπίο στην αγορά των chips, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Intel

    Αυξημένες τιμές σε προϊόντα πληροφορικής; Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Intel, Pat Gelsinger, ο οποίος σύμφωνα με το δικτυακό τόπο bbc.com, δήλωσε ότι τα χειρότερα στην παγκόσμια κρίση των chip δεν έχει έρθει ακόμα.
    Ο κ. Gelsinger δήλωσε ότι η έλλειψη θα επιδεινωθεί στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους και θα διαρκέσει για ένα έως δύο χρόνια, πριν κανονικοποιηθεί η αγορά και επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό που προκάλεσε τη κρίση είναι η τεράστια ζήτηση για συσκευές, η πανδημία - που κλείδωσε το κόσμο μέσα και μείωσε τη παραγωγή, χωρίς να μειωθεί η ζήτηση - και η κακές εμπορικές σχέσεις - και όχι μόνο - μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Ο κ. Gelsinger συνέχισε λέγοντας ότι μια λύση στη κρίση είναι η κατασκευή νέων εργοστασίων, αλλά αυτό θα πάρει χρόνια μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα στην παραγωγή.
    Αναφορικά με τις κακές Σινοαμερικάνικες σχέσεις, η Intel έχει το 25% των εσόδων της από την αγορά της Κίνας, η οποία όπως δήλωσε ο κ. Gelsinger, "είναι πεινασμένη για τεχνολογία". Λόγω του καλού κλίματος που επικρατεί για την Intel στην αγορά της Κίνας, γίνονται προσπάθειες να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών όπως επίσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες κατά τη διοίκηση του Donald Trump είχαν πέσει σε ιστορικό χαμηλό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.