Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι πρώτες αναφορές για τις entry level RDNA2 κάρτες της AMD, Radeon RX 6500XT και RX 6400

    Ένας Ιάπωνας μαρτυριάρης, ο @KOMACHI_ENSAKA ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τις πρώτες καταχωρήσεις για τις νέες κάρτες γραφικών Radeon RX 6000 που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

    Σε μια σειρά από tweets, ο KOMACHI αναφέρει ότι υπάρχει καταχώρηση με τις Radeon RX 6500XT και RX 6400 SKU με 4 GB μνήμης GDDR6. Δεν διευκρινίζει πού μπορούν να βρεθούν αυτές οι καταχωρίσεις (όπως ένα διαδικτυακό κατάστημα ή ιστότοπος κατασκευαστή). Ωστόσο, ένας τέτοιος ισχυρισμός θα σήμαινε ότι η AMD έχει τις πρώτες της μονάδες GPU RDNA2 με χωρητικότητα μνήμης μικρότερη από 8 GB (RX 6600XT).

    Και οι δύο SKU φημολογείται επίσης ότι διαθέτουν Navi 24 GPU, τον βασικό επεξεργαστή γραφικών που έχει αναφερθεί σε πολλές διαρροές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η GPU θα διαθέτει έως και 16 υπολογιστικές μονάδες με συνολικά 1024 επεξεργαστές ροής, 50% των πυρήνων του Navi 23. Δεν είναι σε καμία περίπτωση μια σωστή καθημερινή GPU για gaming, αλλά θα μπορούσε να είναι μια λογική επιλογή για casual gaming ή απλή χρήση γραφείου. Στην πραγματικότητα, το Navi 24 θα πρέπει να είναι πολύ πιο δημοφιλές για φορητούς υπολογιστές. Οι διαμορφώσεις των RX 6500XT και RX 6400 είναι προς το παρόν άγνωστες, αλλά θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η πρώτη θα διαθέτει πλήρη υλοποίηση της GPU, ενώ η δεύτερη θα είναι μια κομμένη έκδοση.

    Το Navi 24 GPU είχε ήδη εμφανιστεί σε ενημερώσεις κώδικα Linux με κωδικό όνομα "Beige Goby". Ο επεξεργαστής φημολογείται ότι διαθέτει δίαυλο μνήμης 64-bit και διαμορφώσεις μνήμης έως 4 GB GDDR6, όπως αυτή που αναφέρει ο KOMACHI. Η AMD μπορεί να θέλει να παρουσιάσει το Navi 24 GPU μαζί με τη νέα της σειρά Ryzen 6000 για φορητούς υπολογιστές τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Η NVIDIA, από την άλλη πλευρά, παρά τις πολυάριθμες διαρροές αναφορικά με την GeForce RTX 3050, μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι που να βασίζεται στην GPU GA107.

     

    navi-list.JPG

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.